פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

אביב מגר
053-4877807
ד"ר טובי רסין
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • שלום לכם
    טלי
    15/08/2012

    סבא שלי בן 83 עבר כבר 6 צינתורים. בצינתור האחרון הוא קיבל מכתב שחרור מבית החולים, בו צויין להפתעתנו הרבה כי "הנ"ל עבר כבר 4-5 צינתורים". האם בבית החולים לא מצויין כמה צינתורים בן אדם עבר? האם אי אפשר לשאול את המשפחה? איזו מן קביעה רפואית זאת "4-5" האם אין חשיבות למספר הצינתורים המדוייק??

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    אביב מגר - 053-4877807

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שלום לכם - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    16/08/2012

    אתה בהחלט צודק.
    יש לעשות כל מאמץ להגיע לרישום מדויק ככל האפשר של הרקע הרפואי. מאידך בחלק גדול מהמקרים אין תיעוד מלא על כל הצנתורים. חלקם לעיתים מבוצע במוסדות שונים.

    אין לי את תהיעוד המלא של דו''ח הצנתור אך לעיתים העובדה שהמטופל עבר מספר צנתורים מספק כדי להעביר את המסר שיש לו מחלה כלילית טרשתית מואצת ( לכן הצנתורים החוזרים) במקרה כזה למספר הצנתורים המדויק אין חשיבות אלא רק למספר הכללי וממצאי הצנתור האחרון.

    מעבר לכך יש לי שאלה.

    למה אתה לא שואל אותם בבית החולים בו בוצע הצנתור?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האמת? לא חשנו בנוח.... חבל

    טלי
    23/08/2012

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צינתור עורק הצואר - קורוטיס
    אריה
    06/08/2012

    לפני 4 שנים מצאו אצלי בבדיקת דופלר הצרות קשה (90%) בעורק הקורוטיס הימיני, ממצא זה חזר על עצמו ב 2 בדיקות דופלר נוספות ובבדיקת CTאגיו..
    בגלל מצבי הקרדיאלי הוחלט לא לנתח ובמקום להשתיל תומכן בצינתור ..
    להפתעת כולם בצינתור קבע המצנתר (הנחשב לאחד מטובי המצנטרים)כי ההיצרות היא 20% בלבד, המצנתר ציין כי בדק כמה פעמים לפני קביעתו.

    בימים אלה בצעתי שוב בדיקת דופלר ובדיקת CT אגיו ושוב היצרות קשה.
    ושוב מוצע לערוך צינתור.

    שאלות:
    1 לגבי העבר. מה ההסבר להבדל כזה גדול בין CT אגיו לבין צינתור?
    2 לגבי היום האם ישנה איזו בדיקה נוספת שאפשר לבצעה לפני צינתור?
    3 האם יש הבדל בסיכון הקרדילי בין צינתור אבחנתי לבין השתלת סטנד?

    אריה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    אביב מגר - 053-4877807

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צינתור עורק הצואר - קורוטיס - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    07/08/2012

    לאריה שלום רב
    צר לי אך עינינך אינו בתחומי הקרדיולוגיה אלא רדיולוגיה או מחלות כלי דם. אנא פנה לפורום מתאים.
    טובי רסין

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבים בבית החזה
    משה
    28/07/2012

    אני בן 50 מטופל בכדור לסוכר להורדת כולסטרול וללחץ דם משקל 77 גובה 1.70במהלך החודשים האחרונים בזמן קיום יחסיי מין ולקראת הפליטהדהיינו שאני מסיים אני מרגיש כאבים בצד שמאל של בית החזה שעוברים לאחר כ5 דקות מה לעשות??

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    אביב מגר - 053-4877807

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבים בבית החזה - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    29/07/2012

    שאלה קשה. קודם כל אל תפסיק. חיי מין פעילים זה מאד חשוב.

    אתה זקוק להמשך ברור על ידי בדיקת מאמץ או בדיקה דומה כמו אקו לב במאמץ או מיפוי.

    טובי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקות דם
    דני
    19/07/2012

    שלום בן 32.5 גובה 1.75 משקל 83
    עשיתי בדיקות דם ולהן ערכים
    סוכר 90
    כולסטרול כללי 222
    כולסטרול LDL 144
    כולסטרול HDL 44
    טרגליצרידים 173
    אבי ואחי עבורו צינטורי לב ללא התקף.
    אני לא מעשן!!
    האם הבדיקות תקינות?
    ומתי עליי לחזור שוב על הבדיקות?

    תודה!!

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    אביב מגר - 053-4877807

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקות דם - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    22/07/2012

    ליהודה

    בדיקות הדם שלך מראות כי שומני הדם אינם תקינים. יש לך הפרעות קלות ברמות הקולסטרול הטוב HDL שהוא מעט נמוך מהרצוי וערכי הקולסטרול הרע LDL מעל ערכי המטרה שהם 130. בנסיבות אלה והיות ויש לך ערכים גבוליים לא בהכרח נדרש טיפול תרופתי אלא בעיקר שינוי בהרגלי חיים כלומר אכילה נכונה ומאוזנת בשילוב פעילות גופנית. אם עדין לאחר שינוי זה עדין יהיו הפרעות ברמות שומני הדם יהיה מקום לשקול טיפול תרופתי.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקות דם - תגובה

    ד''ר אריאל פינקלשטיין
    22/07/2012

    יהודה שלום.
    רמות הכולסטרול שלך גבוהות יחסית (LDL גבוה מדי), ולכן יש יוצר בהורדת הכולסטרול בעזרת דיאטה, ובמידה וזה לא מצליח, יתכן שצריך טיפול תרופתי. מעקב ערכי כולסטרול אחת ל-6 חדשים בלבד. פרט לכך, מומלץ לעשות פעילות גופנית.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרוייקט גמר במדעי הרפואה
    נלה
    16/07/2012

    שלום, קוראים לי נלה ואני בת 17, אני לומדת במגמת מדעי הרפואה ו5 יח"ל מתוך 10 הן פרוייקט גמר. בעצם אנחנו אמורים לעקוב אחר מטופל והתפתחות מחלתו-לפני המחלה ואחרי המחלה. המחלה שאני עוקבת אחריה היא תעוקת חזה (דגש על יציבה). בפרויקט נתבקשתי לדבר עם רופא מומחה בתחום, על טיפולים חדשניים ודרכי מניעה של מחלה זו בארץ ובעולם. אשמח מאוד לקבל עזרה מרופא מומחה כאן בפורום ! מודה מראש, נלה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    אביב מגר - 053-4877807

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ראקציה לאחר צינתור
    אלי
    07/07/2012

    תודה רבה על התגובה המהירה!

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    אביב מגר - 053-4877807

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ראקציה לאחר צינתור - תגובה

    ד''ר אריאל פינקלשטיין
    08/07/2012

    על לא דבר.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ראקציה לאחר צינתור
    אלי
    07/07/2012

    אני בן 60 חולה סכרת יחסית מאוזן,לפני 5 ימים עברתי צינתור, אני עדיין עם דקירות קלות בחזה שהולכות ונחלשות, תחושת אי נוחות כללית בגוף ועייפות בלתי מוסברת,בכל תנוחה העיניים נעצמות לשניות תחושה של התנתקות, ומיד מתעורר(אני עדיין בחופשת מחלה) אשמח לדעת אם התופעות הנ"ל סבירות.(ברצוני להוסיף שאני בגמילה מעישון מאז הצינתור).

    תודה רבה
    אלי

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    אביב מגר - 053-4877807

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ראקציה לאחר צינתור - תגובה

    ד''ר אריאל פינקלשטיין
    07/07/2012

    אלי שלום.
    הדקירות שאותן אתה מתאר בבית החזה אינן קשורות לצנתור או ללב. מהן אתה יכול להתעלם. לגבי החולשה, היא יכולה לנבוע מן הארוע הלבבי אותו עברת, מן התרופות החדשות אותן אתה נוטל, או מתגובה לחומר הניגוד שאותו קיבלת במהלך הצנתור. במידה והתחושות הללו לא חולפות או נחלשות בהדרגה בימים הקרובים, רצוי לפנות לרופא המטפל, לקרדיולוג המטפל או ל מצנתר שלך.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך אפיאנט
    דני קרית ים
    01/07/2012

    שלום רב ד"ר.
    עברתי התקף לב לפני שנה בגיל 50 והושתלו לי 2 סטנטים. אציין שאבי נפטר בגיל 49 מהתקף לב. בבית חולים התחילו עם פלבקס אך הוא הוחלף בשל חוסר יעילות, לאפיאנט. היום-לאחר שנה, נאמר לי שעלי להמשיך שנה נוספת אך עם פלאבקס ושאלתי: הבינותי שקופ"ח איננה מממנת המשך אפיאנט לשנה נוספת. האם הייתם ממליצים לי להמשיך לקחתו,כי אינני שקט להמשיך עם הפלבקס שלא הועיל.
    בתודה מראש על התשובה,
    דני

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    אביב מגר - 053-4877807

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך אפיאנט - תגובה

    ד''ר אריאל פינקלשטיין
    02/07/2012

    דני שלום.
    באופן עקרוני, במידה והטיפול בפלביקס הוכח אצלך כחסר יעילות, בהחלט הייתי ממליץ להמשיך את הטפול באפינט ולא בפלביקס. אכן, קופת חולים אינה מממנת את הטפול באפינט. בהצלחה. אריק.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הולטר
    ליאור 55
    28/06/2012

    שלום רב

    בהמשך לשאלותי הקודמות ...כזכור ברקע RVOT LVOT VT ARVD

    מטופלת תרופתית בטמבוקור ודרלין ....

    ביצעתי הולטר 48 שעות וניכתב ניראו הפרעות קצב חדריות מסוג ABERRANT

    מה זה ???

    ומה ניתן לעשות מלבד לטיפול שאותו מקבלת בעבר בוצעו אבלציות בהצלחה חלקית בלבד ...

    כמו כן בזמן הפרעות הקצב יש לי בליק אאוט וכן סחרחורת ודפקים לא סדירים בכלל ...

    מה ניתן עוד לעשות בת 31

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    אביב מגר - 053-4877807

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הולטר - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    01/07/2012

    אברנט הו פעימות שלא ממקור סינוס שהוא המקור הפיזיולוגי. מדובר בממצא שכיח שלא קשור לבעיות שהזכרת.
    לעניין הטיפול אותו את מקבלת אין אפשרות להתייחס לכך. מדובר בבעיות מורכבות שפורום זה אינו המקום לטיפול בהן אלא מסגרת טיפולית מלאה כמו זו בה את נמצאת.

    טובי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה דחופה
    בת 22
    29/06/2012

    אבי עשה מיפוי לב והקרדיאולוג קבע לו צינתור בעבר הוא עבר 2 ניתוחים הסר פוליפ לא סרטני מהקיבה ועבר מיני התקפי לב על השולחן עד כמה הצינתור יכול להיות מסוכן במצב זה? הוא אדם לא הכי בריאה יש לו סחר ולחץ דם גבוהה והשמנת יתר ועכשיו הוא התחיל לקחת אספרין אני מפחד מאוד לשלומו

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    אביב מגר - 053-4877807

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה דחופה - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    01/07/2012

    צנתור הוא טיפול מקובל ואפילו מציל חיים בחולים עם כל גורמי הסיכון שציינת ואפילו עם התקף לב בהתהוותו. כלומר מבחינה של בטיחות הצנתור הוא טיפול בטוח. האם באמת הצנתור נדרש? בלא שתציין את ממצאי המיפוי לא אוכל לענות תשובה מאידך אני בטוח כי הקרדיולוג שלך יודע היטב מה הוא עושה ויש לא מעט בקרות על ההפניות לצנתורים כך שאני מניח שהמיפוי באמת מחייב ביצוע צנתור.

    בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צינתור - משך ניתוח
    עמית
    24/06/2012

    שלום
    כמה זמן אורכת בממוצע ההרדמה בניתוח צינתור והאם זה הרדמה מלאה או מקומית?
    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    אביב מגר - 053-4877807

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צינתור - משך ניתוח - תגובה

    ד''ר אריאל פינקלשטיין
    24/06/2012

    צנתור מבוצע בהרדמה מקומית בלבד, כך שמשך ההרדמה הינו 0 דקות... ההרדמה הינה מקומית בלבד בעזרת חומר הקרוי לידוקאין, דומה לזה שרופא השיניים מרדים את הפה בזמן טיפול שיניים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עייפות לאחר מאמץ
    אורי
    15/06/2012

    ד"ר שלום.
    אני בן 62 עובד במשרה מלאה , מתרוצץ כל היום , מגיע הביתה בשעה 6 בערב .
    יוצא להליכה של למעלה מחצי שעה כמעט כל יום בשעה 21:00 , את ארוחת הערב אני אוכל בסביבות 19:30 .
    שאלתי : כשאני חוזר מההליכה אני עייף ונרדם לחצי שעה ולאחר מכן עירני לחלוטין ונרדם מחדש בחצות .
    האם תופעת העייפות היא חריגה או שכדאי לבצע בדיקות כמו ארגומטריה ואקו לב .
    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    אביב מגר - 053-4877807

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עייפות לאחר מאמץ - תגובה

    ד''ר אריאל פינקלשטיין
    15/06/2012

    אליהו שלום.
    תופעת העייפות שאתה מתאר נשמעת נורמלית לחלוטין, ואין לה כל קשר עם הלב. תמשיך לעבוד במשרה מלאה ולעשות פעילות גופנית כפי שאתה מתאר. בדיקות שגרה נכונות ללא כל קשר, וכוללות בעיקר מדידת לחץ דם ורמות כולסטרול. במידה ויש לך כאב בחזה, מומלץ לפנות לבדיקות נוספות כמו מבחן מאמץ.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה על צינתורים
    נטע
    12/06/2012

    סבא שלי בן 83 הוא עבר כבר 5 צינתורים, עכשיו הוא אמור לעבור צינתור נוסף, כמה צינתורים אדם יכול לעבור בחייו? האם זה לא מסכן חיים בשלב מסויים? נכון שהוא מבוגר אבל יחד עם זאת הוא צלול ועצמאי

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    אביב מגר - 053-4877807

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה על צינתורים - תגובה

    ד''ר אריאל פינקלשטיין
    12/06/2012

    נטע שלום.
    אין כל מגבלה למספר הצנתורים שאדם יכול לעבור בחייו. הנקודה החשובה היא שהצנתורים אכן דרושים ומקדמים משהו בבריאותו. הצנתור העשירי אינו יותר מסוכן בד"כ מן הראשון, אך לכל אחד מהם צריכה להיות הצדקה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך
    ליאור 55
    03/06/2012

    בוקר טוב

    אני בת 31 ומטופלת בטמבוקור ודרלין עקב VT ....ברקע חשד ל ARVD ....

    הסימפטומים שהיו לי לפני האקג הם כאב בחזה וקוצר נשימה בזמן הליכה קצרה יחסית ....

    נאמר לי שעליי לפנות לקרדיולוג מטפל אך לפני כן הייתי רוצה לדעת מה אומר פיענוח זה על מה מדובר
    ?.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    אביב מגר - 053-4877807

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    03/06/2012

    VT היא הפרעת קצב ממקור חדרי בעלת פוטנציאל מסכן חיים. על פי מכתבך קיים חשד כי הסיבה להפרעת הקצב ההתקפית היא מום בחדר ימין. קיימים טיפולים יעילים הן למניעה והן כטיפול בהפרעת קצב זו. לאור מורכבות הבעיה את זקוקה להמשך טיפול על ידי קרדיולוג רצוי קרדיולוג המתמחה בטיפול בהפרעות קצב ( אלקטרופיזיולוג) .

    תרשים הא.ק.ג. כפי שתיארת אותו בפנייתך הקודמת לא מלמד ולא תורם לאבחנה של נהפרעת קצב או פגם בחדר ימין. המשך הברור ואישור או שלילת האבחנה יתכן ויחייב בדיקת תהודה מגנטית MRI

    טובי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה
    ליאור 55
    01/06/2012

    שלום רב
    עשיתי אק"ג עקב קשיי נשימה שהיו לי והתוצאה

    קצב סינוס 81 ציר שמאלי 40- בשילוב עם QRS מורחב במידה גבולית מתאים לLAHB ללא הארכת QT השטחת גלי T ב V1 -V4 עם היפוך קל בV3

    מה זה אומר ???
    ומה עושים אם בכלל

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    אביב מגר - 053-4877807

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    03/06/2012

    א.ק.ג. כמו כל בדיקה חסר משמעות שלא בהצמדה לתסמינים הקליניים. התלונות עליהן את מתלוננת מאד לא ספציפיות. תרשים הא.ק.ג. לא לגמרי תקין אך גם אינו מלמד על בעיה שעלולה לגרום לקוצר נשימה ( לא פירטת באילו נסיבות מופיעים קשיי הנשימה. גיל, גורמי סיכון וכו.
    בנסיבות אלה הטוב ביותר הוא לפנות לרופא המשפחה. ככלל המשך הברור אמור להיות על ידי בדיקת מאמץ עם או בלי הדמייה נוספת ( אקו לב במאמץ או מיפוי) הן כדי לראות מהי הסיבולת למאמת והן כדי לראות מה קורה לך מבחינה פיזיולוגית במאמץ. היות והתלונות כה לא אופיניות ( מכוונות לבעיה ספציפית) והיות התרשים הא.ק.ג. אינו פתולוגי באופן ברור אני מניוח כי קיימת סבירות גבוהה שאין כל בעיה לבבית .

    באיחולי בריאות טובה

    טובי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
