פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

ד"ר טובי רסין
הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • שלום
    eli
    23/05/2012

    אתם אולי מכירים רופאים שמתמחים בצינתורים ליד באר שבע או בדרום ?
    רופאים ממש טובים, בדחיפות !

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שלום - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    24/05/2012

    ד''ר אכרם וד''ר כפרי מסורוקה.

    באזור האשפוז של קפלן ד''ר קובי גורג וד''ר יונש

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיפוי לב המשך
    K
    17/05/2012

    שלום ד"ר
    האם יש טעם לעשות מיפוי לב חוזר במקום אחר?
    בדיקות הדם שלי אין כולסטרול אין שומנים לצרידים
    הרופא המליץ לי בנוסף לאספרין גם כדור להורדת הכולסטרול ?

    152 כללי כולסטרול
    66 גלצרידים
    HDL 41
    NOT HDL כולסטרול 112
    LDL CALC כולסטרול
    98.6
    סוכר 91
    כל זאת לפני לקחית כדור לכולסטרול
    הורדתי 7 ק"ג בחודשים האחרונים
    בעבר ברחוק עשיתי ניתוח של חסימת מעיים האם יש קשר?
    הל כל דעתיך
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיפוי לב המשך - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    17/05/2012

    לא אין טעם.

    אין קשר לניתוח שעברת.

    מומלץ שתעבור את הצנתור הסיכון בו מינימלי והממצאים במיפוי מצדיקים את ביצועו

    טובי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיפוי המשך

    K
    18/05/2012

    בהמשך אתה חושב לפי דעתיך שאני צריך לקחת כדור נג כלוסטרול?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיפוי המשך - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    20/05/2012

    שאלת וקבלת תשובה בדיוק מה לעשות הלאה.אפילו בהתייחס לסוגי התכשירים השונים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תרופות לאחר צינתור
    דני
    19/05/2012

    שלום רב

    עברתי צינתור לפני יותר משנה.
    במשך השנה נקבע שעלי לקחת את התרופות הבאות:
    קרדילוק, סימבסטאטין, פלויקס ואספירין,
    כדור אחד ליום מכל תרופה.
    עכשו לאחר שנה קבלתי מידע קצת סותר,
    א. להפסיק אספירין ולהמשיך רק עם פלויקס
    ב. להפסיק פלויקס ולהמשיך עם אספירין
    ג. להמשיך כמו קודם עוד חצי שנה ואז להפסיק פלויקס.

    בבקשה עיזרו לי לבחור במינון הנכון ואם אפשר להסביר מדוע.

    תודה
    איציק.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תרופות לאחר צינתור - תגובה

    ד''ר אריאל פינקלשטיין
    20/05/2012

    איציק שלום.
    באופן עקרוני, לא נראה הגיוני שרופא שלא מכיר אותך ואת סרט הצנתור שלך ייתן לך הנחיות רפואיות באשר לתרופות שעלייך ליטול, אולם באופן עקרוני, את האספירין והסימבסטטין אתה אמור לקחת ללא הגבלת זמן עד להודעה מוקדמת, ואת הפלביקס יש לקחת לפחות שנה, ובמידת הצורך שנתיים. פרט לכך, באשר לקרדילוק, אין לי מספיק מידע לגבי מצב הלב שלך כדי לתת לך הנחיות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הסבר על כדור להורדת כולסטרול
    K
    13/05/2012

    שלום רב שוב
    בהמשך
    מה ההבדך בן כדור
    סימבקור 20 מ"ג ( מחיר רגיל )

    לבין סטטור 10 מ"ג?


    האם ניתן להגיע ליעדים של 75-80 COL?
    מה עדיף ? יעיל יותר ומה זה עושה בדיוק ?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הסבר על כדור להורדת כולסטרול - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    13/05/2012

    סמבקור וסטטור שנים תכשירים שונים שמשמים לטיפול ברמות גבוהות של קולסטרול. הסטטור יעיל יותר. החלטה איזה תכשיר לתת תלויה בשיקול הדעת של הרופא ורמות הקולסטרול הבסיסיות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיפוי לב המשך
    K
    13/05/2012

    שלום רב

    בהמשך להודעות הקודמות
    האם זה נכון לתת כדור קרדלוג עם אדם שיש לו גם ככה דופק נמוך?
    כי אחר ממליץ לא לרחת את הכדור הנל ולקחת במקום כדור שמוריד כולסטרול
    עכשיו אני לאוקח אפשרין לכדור להורדת כולסטרול

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיפוי לב המשך - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    13/05/2012

    בעקרון אחת מתופעות הלואי של קרדילוק היא ירידה בקצב הלב אבל גם בחולים עם קצב לב נמוך ניתן להתחיל קרדילוק במינון נמוכך ולעקבו אחר מצבו כאשר יש הצדקה למתן תכשיר תרופתי זה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיפוי לב
    k
    09/05/2012

    קודם כל תודה על התשובות המהירות אבל לא ענית על חלק מהשאלות האחרות

    2) מה תפקיד הכדורים ACID 100MG TAB 10
    אחד ליום עם האוכל
    והשני TAB 2.5 MG CARDULOC 2.5 MG
    3) ולשאלה כללית האם יש אפשרות להמיס את החסימות ללא צינטור?
    4) למיפוי האם אפשר לדעת את מידית הדחיפות של הצינטור?

    שמעעתי גם על צינתור ורטואלי

    סליחה שאני חופר
    כי אני די מבולבל וכל מה השרופא הסביר ראיתי רק חושך עם מילים מפוצצות
    בברכה ותודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיפוי לב - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    10/05/2012

    מיפוי לב היא בדיקה לא פולשנית בה נבדקת האפשרות שלנבדק יש הצרויות בעורקי הלב. הבדיקה מגלה רק הצרויות בעלות משמעות ( כלומר שגורמות לקיפוח בזרימת הדם לשריר הלב) ומקובל כי הבדיקה מסוגלת לגלות הצרויות רק של מעל 50% מקוטר העורק. הצרויות קלות יותר לא יתגלו וממילא לא מצדיקות כל טיפול פולשני.

    בבדיקה לא ניתן לגלות איזה עורק מוצר בדיוק אבל מפענח טוב יוכל להגיד בסבירות גבוה באיזה עורק מדובר. קיימים מספר סימנים שהופעתם במהלך הבדיקה מלמדת כי קיימות הצרויות מסכנות חיים או בעלות פוטנציאל כזה במקרים אלה המפענח מפנה א המטופל לקרדיולוג ישורות בשיחת טלפון כדי לא לאבד זמן יקר.

    הטיפול אותו אתה מקבל כולל ככל הנראה אספירין (אתה קורא לו ACID ) אבל השם המלא הוא אמינו סליציליק אסיד. זו תרופה לדילול הדם שנמצאה יעילה במניעה של התקפי לב ואירועים מוחיים. התרופה השנייה קרדילוק היא תרופה שמורידה מעט את לחצי הדם ומאיטה את קצב הלב ובכך מקטינה את הסיכוי לאירוע לבבי. מקבול לתת אותה גם לולים ללא יתר לחץ דם.

    אין דרך יעילה להמיס הצרויות בעורקים הכלילים. קיימים מספר מחקרים שמלמדים כי הורדת רמת הקולסטרול הרע מתחת לערך סף יכולה להאיט את התקדמות הטרשת ואפילו לגרום לשיפור בדרגת ההצרויות. בכל חולה עם מחלת לב כלילית טרשתית מומלץ טיפול בתרופות אלה גם אם ערכי הקולסטרול לא מאד גבוהים.

    צנתור וירטואלי היא בדיקה לא פולשנית בה ניתן לראות את ההצרויות בעורקים הכליליים אך לא ניתן לטפל בהם ( בצנתור רגיל כן ניתן לעבור מיד לשלב הטיפולי. הבדיקה יעילה בעיקר כאשר רוצים לשלול מחלה כלילית משמעותית

    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיפי לב

    K
    13/05/2012

    תודה דוקטור לא ציפיתי לתשובה כל כך מפורטת

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה
    ליאור 55
    12/05/2012

    בת 31 עשיתי אקו לב והיה כתוב הגדלה קלה של עליה שמאלית

    לא סובלת מהפרעות קצב בעליות או פרוזדורים מה שכן סובלת מARVD האם זה קשור ????

    בתודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    13/05/2012

    צר לי אבל בנוכחות בעיה לבבית קשה מאד להתייחס לפרמטר בודד בבדיקת אקו לב. עליה שמאלית מוגדלת היא תוםפעה שכיחה למדי בעיקר כאשר יש הפרעה גם בתפקוד דיאסטולי של חדר שמאל. בנסיבות אלה אין לי מספיק מידע כדי לקבוע מהי המשמעות של הגדלת העליהה שמאלית .

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבים בחזה + שינויים בקצב הלב
    מוטי
    11/05/2012

    שלום לד"ר' נכבד,

    שמי מוטי, בן 27, רזה, בריא בד"כ ב"ה, ללא סיפור של מחלות לב במשפחה.

    מזה כשנה וחצי סובל מכאבים בחזה (בעיקר בצד שמאל מתחת לפטמה השמאלית, ולעיתים במרכז החזה) לעתים מתגברים במאמץ אך מופיעים גם במנוחה מוחלטת, כמו"כ, לעתים הכאב מקרין ליד שמאל ולכתף ולעתים מלווה בקשיי נשימה וחולשה.

    ברצוני להדגיש, כי הכאב הינו ממושך ואינו מרפה, אך משנה מדי פעם את אופיו ועוצמתו!

    הבדיקות שבוצעו עד כה הם: אקו לב, ארגומטריה ומס' א.ק.ג שהיו תקינים. תודה לא-ל.

    בביקור אצל קרדיולוג, הוצע לי לבצע בדיקת אקו במאמץ (טרם בוצע), ו"על הדרך" נאמר לי כי קצב הלב שלי מושפע מהנשימות (כלומר, בעת הכנסת האוויר לריאות הדופק מואץ ובעת הוצאת האוויר מהריאות, הוא מאט). עוד הוא ציין כי תופעה זו שכיחה אצל צעירים וחולפת בדר"כ בסביבות גיל 30.

    אודה לך מאוד אם תוכל בבקשה להרחיב על תופעה זו ועל משמעותה (האם זו הפרעת קצב?), ובכלל, איך אתה מתרשם מהסיפור/כאבים שלי - האם כאב מסוג זה המופיע במשך תקופה ארוכה כ"כ, נשמע ממקור לבבי או לא?

    שוב, תודה מראש על זמנך והמשך יום נעים!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבים בחזה + שינויים בקצב הלב - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    13/05/2012

    התופעה של שינויי בקצב הלב בעת תנועות הנשימה נקראת סינוס אריטמיה. המונח אריטמיה מתייחסת לקצב לב לא סדיר אך תופעה זו ממנה אתה סובל לכאורה ( לכאורה כי לא מדובר בסבל וזו תופעה נורמלית) אינה באמת הפרעה בקצב הלב אלא תופעה נורמלית לחלוטין ששכיחותה יורד עם הגיל. בצעירים העדר התופעה היא סימן לא טוב.

    לעניין תסמיני הכאב. הכאב אותו אתה מתאר הוא כאב נקודתי , ממושך ללא קשר ברור לנשימה עם ממצאי בדיקות אקו לב ובדיקת מאמת תקינה לאור גילך הצעירו והעדר גורמי סיכון הסבירות כי אתה אכן סובל ממחלת לב נמוכה מאד אפילו שואפת לאפס. אני אישית חושב שבדיקת אקו לב במאמת לא תקדם אותך מכיוון שבדיקות מאמץ שלילית בשילוב אקו לב במנוחה מספייקם לשלול מחלת לב בגבר צעיר.

    העובדה כי מדובר בכאב ממושך וקבוע יחסית מורידה עוד יותר את הסבירות כי מדובר בבעיה לבבית.

    יש לשקול אפשרות כי מקור הכאב לא רק שאינו לבבי אלא כלל לא קשור לבעיות פנימיטות אלא יותר לבעיות של השלד והשרירים.

    בכל מקרה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צינטור
    K
    09/05/2012

    בהמשך
    1)רציתי לדעת איך אפשר לדעת במיפוי לב
    כמה אחוזי חסימה יש ?
    איזה עורקים הם החשובים ביותר
    2) מה תפקיד הכדורים ACID 100MG TAB 10
    אחד ליום עם האוכל
    והשני TAB 2.5 MG CARDULOC 2.5 MG
    3) ולשאלה ככללתי יש אפשרות להמיס את החסימות ללא צינטור?
    4) בברכה ותודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צינטור - תגובה

    ד''ר אריאל פינקלשטיין
    09/05/2012

    במיפוי לא ניתן לדעת בוודאות מה חומרת החסימה ואיזה עורקים חסומים, אך ניתן לצפות את כמות שריר הלב הסובלת מן ההיצרויות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צינטור?
    K
    09/05/2012

    שלום רב
    בן 51 עודף משקל (179/121) אחרי שירדתי 6 ק"ג
    סיפור מישפחתי ( אב נפטר בגיל 52)
    ביצעתי אגרומטריה ואקו לב היה תקין עקב כאבים בזרועות הידיים במן מאמץ ועליה במדרגות התנשפות .
    מאז ירדתי 6 ק"ג ועוסק בהליכה ומודע לתזונה והכיוון הוא ירידה במשקל
    אבל
    נשלחתי לביצוע מיפוי לב ונאמר לי שעלי לעבור צינתור
    קצת בהלם האמת
    איך איך יתכן שהאגרומטריה והאקו יצא תקין
    לא יכולה להיות טעות ?
    קצת חושש מצינטור
    קבלתי גם איזה שני סוגי כדורים אספרין ועוד משהן
    אשמח לשמוע את דעתיך

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צינטור
    יעקב
    03/05/2012

    האים , אפשרי שאדם שהייה ספורטאי פעיל ואף בצמרת השחיינים בארץ במשך כל חייו ,[היום אני בן 74] יגלו לו רישרוש בלב מילידה ?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צינטור - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    06/05/2012

    לא נעים להגיד אבל ברפואה הכל אפשרי. מאידך אתה בוודאי מתייחס לאחד המקרים השכיחים הקיימים בקרדיולוגיה המתייחס למום הלב השכיח ביותר שהוא מסתם אורטלי דו צניפי. המום קיים באחוז אחד מהאוכלוסיה והוא חסר כל משמעות ברובם המוחלט של אלה הנולדים איתו עד גיל שישים שבעים בערך אז מופיעה איוושה והצרות של המסתם המחייבת טיפול ניתוחי.

    לא ציינת פרטים ואני לא ידוע בדיוק למה אתה מתכוון אבל הדוגמא הנ''ל מתארת מצב דומה לזה אליו אתה מתייחס.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צינתור

    יעקב
    06/05/2012

    נתת לי פה , הסבר שאף רופה לא נתן לי .מאוד התפלאתי , כשאמרו לי שיש לי רישרוש בלב , ועוד מלידה ! כפי שציינתי , אני בן 74 , עושק בצלילה חופשית בעיקר , הדופק שלי הוא בין 50 לבין 56 .לחץ דם , 128 \ 78 .איני מרגיש שום עייפות לאחר מאמץ , וכשאני יוצא לים לצלילות , אני שוהה במים , לפחות 3 שעות ,ובעומקים שבין 8 מ' לבין 15 מ' .אני צריך לשנות את אורח החיים ?או להנשיך כרגיל . בתודה . יענקלה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צינתור לב
    אלין
    03/05/2012

    שלום,

    איפה אתם ממליצים לעשות צינתור לב ואצל מי? הכי דחוף
    אבא שלי מעביר 4 פעמים בשבוע דיאליזה
    הוא חולה סכרת
    והיה לו לא מזמן התקף לב, עשו לו צינתור והם לא הגיעו לאזור שבו יש סתימה
    והרופא שלו ניפורולוג ממליץ לעשות דחוף צינתור בבית חולים אחר, כי בבית חולים סורוקה בבאר שבע , לא מצליחים !
    הוא נמצא בקופת חולים מכבי !
    איפה אתם ממליצים לעשות צינתור לב ואצל מי? הכי דחוף

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אמיר
    אמיר
    02/05/2012

    שלום רב,

    אני בן 23. בעל מבנה גוף מרפנואידי. ברקע חשד לגידול נוירואנדוקריני ממקור לא ברור. בנוסף ידועה מפרצת של המחיצה הבין עלייתית עם PFO. סובל כבר תקופה ארוכה מחוסר תיאבון, פגיעה נוירולוגית, לעיתים חום תת פיברילי או תת חום, בנוסף סובל מעייפות ניכרת, התקפים של פלפיטציות ויל"ד מתון וכו'. לאחרונה כאבים בחזה בגוברים בנשימה עמוקה. יש לציין כי נבדקתי לאחרונה ע"י ד"ר הגש יוליוס שמצא איוושה סיסטולית רכה בבסיס הלב דרגה 2/6 בעת האזנה ללב. בנוסף יש עדות לעיבוי המסתם האאורטלי בלב.

    מה משמעות הדבר וכיצד עליי להשלים בירור/טיפול??? האם ייתכן ויש לי אנדוקרדיטיס (בנוכחות 4 תרביות דם שליליות מלפני כשנה)??? האם בעיה אחרת??? יש לציין כי התחלתי לקחת מוקסיפן פורטה לפני מס' ימים- האם זה יטפל בבעיה???תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טעות בכותרת- איוושה סיסטולית בלב

    אמיר
    02/05/2012

    אמיר שלום

    הממצא של איושה סיסטולית הוא ממצא לא משמעותי במיוחד לאור בדיקת האקו לב שלא מראה כל פגיעה בתפקוד המסתם מעבר למסתם מעובה ממצא שיכול להסביר את האיוושה.

    הבעיות הרפואיות אותן אתה מתאר הן מורכבות מידי לייעוץ דרך אתרי אינטרנט. מחלת חום סובפיברילי ממושכת מעלה חשד גם לדלקת פנים הלב-אנדוקרדיטיס. תרביות דם עקרות שלא תחת טיפול אנטיביוטי עושות אבחנה זו ללא סבירה אך לא שוללות אותה לחלוטין שכן יש מסר מחוליי מחלה שלא ניתן לגדל בתרביות דם.

    מוקסיפן פורטה או כל טיפול אנטיביוטי אחר הניתן דרך הפה אינו פתרון לדלקת זיהומית של פנים הלב בוודאי לא כזו עם תרביות עקרות שכן המחוללים הגורמים לאנדוקרדיטיס עם תרביות עקרות לא רגישים לטיפול במוקסין.

    התיאור של הבעיות מהן אתה סובל בהחלט מצדיקות מעקב קרדיולוגי צמוד ואתה חייב להמשך בברור עד לזיהוי מקור החום והגידול הנוירואנדוקריני שגם הוא תיאורטית יכול להיות הסיבה למחלת החום בלי כל קשר לאנדוקרדיטיס.

    מאחל לך החלמה מהירה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טעות בכותרת- איוושה סיסטולית בלב - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    03/05/2012

    אמיר שלום

    הממצא של איושה סיסטולית הוא ממצא לא משמעותי במיוחד לאור בדיקת האקו לב שלא מראה כל פגיעה בתפקוד המסתם מעבר למסתם מעובה ממצא שיכול להסביר את האיוושה.

    הבעיות הרפואיות אותן אתה מתאר הן מורכבות מידי לייעוץ דרך אתרי אינטרנט. מחלת חום סובפיברילי ממושכת מעלה חשד גם לדלקת פנים הלב-אנדוקרדיטיס. תרביות דם עקרות שלא תחת טיפול אנטיביוטי עושות אבחנה זו ללא סבירה אך לא שוללות אותה לחלוטין שכן יש מסר מחוליי מחלה שלא ניתן לגדל בתרביות דם.

    מוקסיפן פורטה או כל טיפול אנטיביוטי אחר הניתן דרך הפה אינו פתרון לדלקת זיהומית של פנים הלב בוודאי לא כזו עם תרביות עקרות שכן המחוללים הגורמים לאנדוקרדיטיס עם תרביות עקרות לא רגישים לטיפול במוקסין.

    התיאור של הבעיות מהן אתה סובל בהחלט מצדיקות מעקב קרדיולוגי צמוד ואתה חייב להמשך בברור עד לזיהוי מקור החום והגידול הנוירואנדוקריני שגם הוא תיאורטית יכול להיות הסיבה למחלת החום בלי כל קשר לאנדוקרדיטיס.

    מאחל לך החלמה מהירה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דופק בהמשך לתשובה
    יהודה
    01/05/2012

    לרוב הממוצע שלי בבוקר (לאחר שינה) 75
    ובאמצע היום 85
    האם זה תקין?
    כאמור אני בן 32

    שוב תודה על היחס והסבלנות.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דופק בהמשך לתשובה - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    01/05/2012

    כן. אתה יכול לראות שאתה בטווח שציינתי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דופק
    דני
    29/04/2012

    שלום דר יקר
    בן 32
    מה הם ערכים תקינים של דופק בזמן מנוחה?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דופק - תגובה

    ד''ר טובי רסין
    01/05/2012

    דופק סינוס תקין מוגדר בטווח שבין 60-100. קצב נמוך יותר משישים מוגדר כדופק נמוך וקצב מהיר יותר כגבוה. למרות זאת לרוב האנשים ובעיקר ספורטאים בריאים קלב לב סביב 50 ואפילו פחות. כל זאת במנוחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
