פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב - יש לך שאלה?

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב

מנהלי הפורום

פרופ' מיכאל אלדר
פרופ' דוד רוט
הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • קרדילוק - האם שם גנרי אחר ?
    ליאת
    19/01/2017

    שלום רב,
    הרופא רשם קרדיולוק 2.5 מ"ג ואילו בקופה נתנו לי bisoprolol
    fumarate inovamed 2.5 mg
    האם מדובר באותה תרופה ?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קרדילוק

    פרופ' דוד רוט
    19/01/2017

    השם הגנרי של התרופה הוא ביסופרולול ושמות מסחריים שלה הם קרדילוק ו קונקור

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח תוצאות הולטר לב
    חגית
    17/01/2017

    שלום רב,
    פעימות מוקדמות חדריות מזה כמה שנים, אקו לב תקין. האחרון לפני כחודש. ביצעתי הולטר עקב הרגשה של רצף בפעימות המוקדמות להלן התוצאות:
    קצב סינוס - 70
    pac -1
    pvcs - 2012 חד מוקדיים עם קטעים של trigeminy
    12 זוגות (couplets )
    בעבר לא סבלתי מרצף או מזוגות. מטופלת בנורמיטן.
    האם ההיקף מסוכן או מעיד על בעיה ? (אקו לב תקין)
    האם יש צורך בהחלפת טיפול ?
    תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות מוקדמות

    פרופ' דוד רוט
    17/01/2017

    פעימות מוקדמות בנוכחות תפקוד לב תקין לפי אקו הן תופעה שפירה ולא מסוכנת. טיפול בנורמיטן מקובל במצב זה.
    בהולטר לא תועד רצף פעימות מוקדמות כלומר הוא לא מסביר את הרגשתך לכן עלייך לחזור לקרדיולוג שיחליט אם יש צורך בברור נוסף

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה נוספת

    חגית
    17/01/2017

    תודה פרופ' רוט. שאלתי הנוספת: האם כמות של 2012 פעימות מוקדמות חדריות מהווה כמות גדולה? אני מבינה כי אותרו פעימות מוקדמות בזוגות או בשלשות .
    האם יש טעם בהחלפת הטיפול? רופאת המשפחה טוענת כי ייתכן והנורמיטן כבר לא משפיע וכדאי לעבור לקרדילוק.
    האם קרדילוק עשוי לסייע יותר?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות מוקדמות

    פרופ' דוד רוט
    17/01/2017

    כמות של 2012 פעימות במהלך יממה לא נחשבת לגדולה. ניתן לנסות קרדילוק במקום נורמיטן

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה על הייעוץ

    חגית
    17/01/2017

    תודה רבה על הייעוץ.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרפור פרוזדורים והתקפי SVT
    דניאל
    11/01/2017

    שלום,
    בן 49. מצב בריאותי תקין בד"כ, למעט דלקת בקיבה בעבר, והפרעות עיכול וגזים במערכת העיכול העליונה בהווה.
    מזה מספר שנים סובל גם מפרפור פרוזדורים וגם SVT.
    כשאני מקבל התקף SVT אני יודע לעצור אותו מיד ע"י עצירת האוויר למספר שניות.
    לעומת זאת, פרפור פרוזדורים נמשך מספר שעות, והדופק חוזר ספונטאנית לאחר מכן.
    הפרפור בד"כ בדופק נמוך יחסית.
    מבחינת מדדי סיכון CHADS2 - 0.
    בדיקת אקו לב וארגומטריה - תקינות. כושר גבוה.
    המלצות מומחים להפרעות קצב בעבר היו לא לצרוך נוגדי קרישה.
    לאחרונה, לאור עלייה בתדירות ההתקפים (בערך אחת לחודש), רופאת המשפחה המליצה לקחת אספירין עם אומפרדקס (בשל ההפרעות בקיבה), כדי להקטין סיכון לקרישי דם.
    מה דעתך על ההמלצה?
    האם אתה מזהה קשר בין הפרעות במערכת העיכול העליונה (בעיקר גזים בקיבה?) להפרעות הקצב?
    אודה לתשובתך

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרפור פרוזדורים

    פרופ' מיכאל אלדר
    11/01/2017

    אין התוויה לאספירין ואומפרדקס במקרה שלך.
    קיימת אפשרות שהפרפור נגרם ע״י ה svt. האם שקלת לעשות אבלציה של הsvt?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרפור ו- SVT

    דניאל
    11/01/2017

    תודה על ההתייחסות המהירה.
    לא שקלתי לבצע אבלציה ל- SVT מאחר שזה קורה לעיתים רחוקות וקל מאד לעצור את זה.
    האם יש דרך לדעת האם ה- SVT אצלי מוביל לפרפור?
    בד"כ אני חש מיד בפרפור ולא ב- SVT ואח"כ פרפור (אלא אם כן ה- SVT ממש קצר ואני לא חש בו???).
    כמו כן, אודה גם לתגובה לשאלה השניה ששאלתי לגבי הפרעות העיכול שלי והאם יש קשר להפרעות הקצב?
    תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך השאלה

    דניאל
    15/01/2017

    תודה על ההתייחסות המהירה.
    לא שקלתי לבצע אבלציה ל- SVT מאחר שזה קורה לעיתים רחוקות וקל מאד לעצור את זה.
    האם יש דרך לדעת האם ה- SVT אצלי מוביל לפרפור?
    בד"כ אני חש מיד בפרפור ולא ב- SVT ואח"כ פרפור (אלא אם כן ה- SVT ממש קצר ואני לא חש בו???).
    כמו כן, אודה גם לתגובה לשאלה השניה ששאלתי לגבי הפרעות העיכול שלי והאם יש קשר להפרעות הקצב?
    תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרפור

    פרופ' מיכאל אלדר
    16/01/2017

    אם הפרפור שכיח, הדרך לתעד את ההתחלה זה באמצעות לופ רקורדר. לא ידוע על קשר בין הפרעות עיכול להפרעות קצב.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קרדילוק- האם כדאי לקחת?
    מור
    16/01/2017

    שלום, אני בריא ללא מחלת לב, אחרי בירור מקיף עקב פעימות מוקדמות בודדות ביום שיצא תקין, הומלץ לי על ידי הקרדיולוג לקחת קרדילוק 1.25 מ"ג למשך חודשיים ולחזור לביקורת. הוא טוען שהתרופה בטוחה ויעילה מאוד ואף משפרת את איכות חייהם של חולי לב. האם זאת האמת? אין סיכון בנטילת התרופה כמו הפרעות קצב מסוכנות או הארכת מקטע QT?
    תודה מראש.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קרדילוק

    פרופ' דוד רוט
    16/01/2017

    קרדילוק נחשב כתרופה בטוחה ואינו גורם להפרעות קצב ולא מאריך QT.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח הולטר של 24 שעות.
    Mor
    12/01/2017

    עשיתי בירור עקב הפרעות קצב פיזיות. אקו לב במאמץ תקין.

    הקצב הבסיס:
    סינוס-
    מהירות מינימאלית: 45 לדקה.
    מהירות מקסימאלית: 112 לדקה.
    מהירות ממוצעת: 66 לדקה.

    הפרעות קצב חדריות VPC'S: לא נצפו.

    הפרעות קצב על חדריות APC'S: נצפו סה"כ 5 APC'S בודדים במשך הבדיקה.

    הפרעות הולכה: לא נצפו.

    שינויים משמעותיים בקטע ST: לא נצפו.

    הערות/סיכום:
    בשעות הלילה והבוקר נצפו קטעי סינוס בריקרדיה במהירות מינימאלית של 45 לדקה.

    האם הבדיקה תקינה או שיש צורך בבירור נוסף?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הולטר

    פרופ' דוד רוט
    13/01/2017

    ההולטר מראה קצב לב תקין עם מעט פעימות עליתיות מוקדמות שאין בהן סכנה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות מוקדמות מדאיגות אך מבנה תקין
    מודאג
    11/01/2017

    שלום.. לפני כשנה חוברתי למכשיר לופ ריקורדר למשך חודש עקב תחושות של החסרת פעימות או פעימות נוספות ותחושת פרפור של הלב.(בדיקות דם תקינות כולל תפקוד תקין של בלוטת התריס). הממצאים הם: מתוך 207 אירועים שנקלטו, 13% sinus arrhythmia --7% supra-ventricular ectopy-- 14% ventricular ectopy.(שאר האירועים הם קצב סינוס, בריקרדיה וטכיקרדיה). אציין שמאז הספקתי לעבור אקו לב במאמץ שיצא תקין. כולל מבנה לב תקין. היום בערב ישבתי לראות טלוויזיה ופתאום הרגשתי פרפור חזק וארוך של הלב לכמה שניות, דבר שלא קרה לי מבחינת אורך הזמן של האירוע, הרגשה שהלב פתאום השתגע ואיבד את הקצב הנורמלי שלו. תחושה שיצרה אצלי המון חרדה. האם לאור הממצאים אוכל להגדיר את זה כ"פעימה מוקדמת"? או שיש לשקול בירור מחדש?
    תודה מראש!

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דפיקות לב

    פרופ' דוד רוט
    13/01/2017

    במידה והארוע החדש שונה מהארועים בעבר שיוחסו לפעימות מוקדמות כדאי לפנות לרופא לברור חוזר.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קצב לב 60 אבל כל הזמן פלפיטציות
    לירון
    11/01/2017

    שלום רב.. אני סובל מזה שנים מהפרעת קצב בשבוע האחרון המצב הוחמר וקיבלתי טמבוקור 50כפול פעמיים ביום אני לוקח כבר 4 ימים פלוס פעם ביום קרדילוק ואין בכלל שינוי..מתי אמור הכדור להתחיל להשפיע? ואולי צריך לעלות במינון כי זה בלתי נסבל פשוט כל היום.. תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פלפיטציות

    פרופ' דוד רוט
    13/01/2017

    לאחר 4 ימי טיפול הטמבוקור כבר אמור להשפיע. כדאי שתחזור לקרדיולוג שרשם לך את הטמבוקור שימליץ על המשך טיפול

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טמבוקור האם בטוח לקחת
    עינב
    08/01/2017

    באפריל שנה שעברה לפני כ 9 חודשים לאחר הולטר קרדיולוג של הפרעות קצב המליץ לי בנוסף לקרדילוק 1.25 שאני לוקחת להוסיף גם טמבוקור 50 פעמיים ביום . מאז עשיתי גם אקו במאמץ ביוני הופיעו בו הפרעות מרובות במיוחד במאמץ אך הלב במבנה תקין.
    עד כה חששתי לקחת את הטמבוקור בגלל תופעות הלוואי שלו.
    כרגע מצבי החמיר ויש לי הרבה הפרעות - פעימות מוקדמות
    האם אני יכולה להתחיל לקחת את הטמבוקור או שיתכן שהיה שינוי מאז שהומלץ לי לקחת אותו וכדאי שאעשה שוב הולטר לפני שאני לוקחת אותו ?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טמבוקור

    פרופ' דוד רוט
    11/01/2017

    כדאי שתחזרי לקרדיולוג שיעריך את מצבך העכשווי וימליץ האם כדאי להוסיף טמבוקור לטיפול

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח תוצאות בדיקת הולטר
    תוצאות בדיקת הו
    10/01/2017

    שלום ,
    הגיל שלי 31 והייתי מגדיר את עצמי די ספורטיבי מילדות ובנהרות, הולך לחוג טניס שולחן פעמיים בשבוע ,מזה 5 שנים יושב מול המחשב בעבודה.
    לפני שבוע פניתי לרופא משפחה עקב קצב לב מהיר במנוחה כלומר אני יכול לשכב במיטה או להתקופף ולהתרומם או באמצע ריצה קלה או פעילות ספורטיבית לא אינטנסיבית ,הלב שלי מתחיל לדפוק ממש מהר כאילו אני באמצע ריצה מהירה כך למשך 5-30 שניות, קצב לב מהיר התחיל לפני כ 6 שנים אבל לא יחסתי לזה חשיבות כי התופע הייתה במקרים נדרים ממש.
    אבל לפני שכצי שנה אני שם לב שהתופע מופיע כמעט כל יום. בנוסף יש לי דפיקות לב חזקות (לא מהירות). תופעת "דפיקות חזקות התחילו לפני כחודש . ואני מרגיש את הלב שלי כל הזמן , כלומר אם הייתי מקבל מכה לא חזקה ביד הייתי מרגיש את היד (המכה ) כל של הזמן וואתו דבר אני מרגיש בלב.
    לא אאריך יותר אלו בדיקות שקיבלתי:

    סיבת הבדיקה: הפרעות קצב
    משך הבדיקה 20:59 שעות.
    קצב בסיסי - סינוס
    קצב לב מינימלי 55 קצב לב מקסימלי 169 ממוצע 77
    הפרעות קצב חדריות - – PVC'S 6 בודדים
    הפרעות קצב על- חדריות - 1499 - PAC'S בודדים בפיזור הומוגני הפוחתים בלילה
    382 צמדים
    40 קטעים קצרים וארוכים של טכיקרדיה עלייתית
    קטעי SVT ארוכים עד מעל 30 שניות עד כ- 190 לדקה.
    הפרעות הולכה - לא
    שינויי - ST לא
    הערות: לא ידוע על תלונות בזמן הבדיקה

    רציתי לדעת האם זה משהו רציני?
    תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • SVT

    פרופ' דוד רוט
    10/01/2017

    ההולטר מראה ארועים של הפרעת קצב מסוג SVT שככל הנראה גורמת לתחושת הדופק המהיר שאתה מרגיש. אני ממליץ שתפנה לקרדיולוג מומחה בהפרעות קצב= אלקטרופזיולוג להתיעצות בקשר לאפשרויות הטיפוליות.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תרומת דם ופעימות מוקדמות
    Mor
    07/01/2017

    שלום.

    המוגלובין, המטוקריט ותאי דם אדומים תקינים, BMI תקין, סובל מפעימות מוקדמות ללא מחלת לב וללא טיפול תרופתי. רציתי לדעת האם אוכל לתרום דם או שיש מניעה בגלל הפעימות המוקדמות?
    תודה מראש.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תרומת דם

    פרופ' מיכאל אלדר
    07/01/2017

    אין איסור על תרומת דם בשל פעימות מוקדמות

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול תרופתי בפעימות מוקדמות
    גילי
    05/01/2017

    שלום רב,
    עקב פעימות מוקדמות מרובות ממקור חדר ימין בעיקר, מטופלת בנורמיטן 25 מ"ג ליום. הכדור אינו עוזר כבר והפעימות התגברו מאד (מרגישה אותן באות בקבוצות) כולל דופק מהיחר מעת לעת ועלייה בלחץ הדם כשהפעימות מתרחשות בקבוצות.
    הקרדיולוג ממליץ על הוספת טמבוקור לנורמיטן. אני חוששת מהוספת הכדור. לאחר שעיינתי בתופעות הלוואי שלו וסכנותיו.
    רציתי לשאול האם כדאי לנסות החלפת חסם בטא (רופאת המשפחה טוענת שקרדיולוק יותר יעיל מנורמיטן) לפני שמחליטה על הוספת טמבוקור? האם יש סיכוי שכדור אחר מאותה המשפחה יהיה יעיל יותר?
    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות מוקדמות

    פרופ' מיכאל אלדר
    05/01/2017

    תמיד יתכן שחוסם ביתא אחד יהיה יעיל מחוסם אחר אצל מטופל מסוים, אך הסיכוי אינו גבוה. גם היעילות של טמבוקור אינה מובטחת. אם הסבל ניכר, ותרופה או שתיים אינן עוזרות, כדאי לפנות למומחה לנושא לשקול טיפולים חליפיים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה ושאלה נוספת

    גילי
    05/01/2017

    תודה פרופ' אלדר על תשובתך. אשמח לדעת מהם האפשרויות הנוספות לטיפולים חליפיים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות מוקדמות

    פרופ' מיכאל אלדר
    05/01/2017

    במטופלים מתאימים צריבה יכולה להשיג ריפוי מלא של הבעיה ללא צורך בתרופות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקג היפוך v1.האם זה מסוכן
    יחיאל
    29/12/2016

    בצעתי היום אקג. והבחנתי בשינוי בv1. שהיה כלפי מעלה לעומת באקג קודם שהגל היה כלפי מטה.
    האחות אמרה שזה תקין. ייתכן ממיקום האלקטדרודות בבית החזה .
    בעל רקע של tof
    האם זה מסוכן חש לעיתים כאבים בצלעות החזה התחתונת

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • Iהיפוך

    פרופ' מיכאל אלדר
    30/12/2016

    קרוב לוודאי שהאחות צודקת..

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות חדריות מוקדמות מרובות
    יחיאל
    28/12/2016

    האם פעימות חדריות בודדות כ 3240 ביממה הכוללים ביגמניה וטריגמניה . יכולים לגרום לחוסר יציבות סחרחורות.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות מוקדמות

    פרופ' מיכאל אלדר
    29/12/2016

    סביר להניח שלא.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות מוקדמות בשכיבה על הגב
    מ
    29/12/2016

    שלום. בן 25, סובל מפעימות מוקדמות מזה כמה שנים. שמתי לב, כשאני שוכב במיטה על הגב הפעימות מופיעות ברצף (הרגשה של צרורות). האם זה נורמלי?, אציין שאין לי מחלת לב או בעיות של לחץ דם.
    תודה מראש.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות מוקדמות

    פרופ' דוד רוט
    29/12/2016

    פעימות מוקדמות ברוב המכריע של המקרים הם תופעה שפירה. במידה והן מופיעות אצל אדם ללא בעית לב אין בהן כל סכנה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות מוקדמות חדריות מרובות
    ליאת
    28/12/2016

    שלום רב,
    סובלת מזה 3 שנים מפעימות מוקדמות בעיקר חדריות .מבדק מאמץ לפני שלוש שנים יצא תקין. מאז עשיתי בדיקות אקו לב . האחרונה לפני כחודש. כל בדיקות האקו לאורך השנים האלה היו תקינות.
    לפני שנתיים אירוע של vt עם 8 פעימות מוקדמות רצופות שתועד בלופ ריקורדר, בעקבותיו הקרדיולוג המליץ על טיפול בנורמלול. אני נוטלת אותו בקביעות במינון של 0.25 מ"ג ליום (חצי כדור מחולק פעמיים ביום).
    מאז היו מדי פעם אירועי דופק מהיר ללא עדות ל-VT (דופק עד 117).

    בחודש האחרון יש עלייה חדה בהיקף הפעימות המוקדמות שאני מרגישה בעיקר במנוחה. אני חשה כל פעימה ופעימה מוקדמת המתרחשת כל כמה פעימות רגילות - פעימה שתיים רגילות ואז פעימה מוקדמת וכך הלאה כל כמה פעימות רגילות יש פעימה מוקדמת . הרצף הזה מציק מאד. והוא גם מקפיץ מאד את לחץ הדם (שבבסיסו נמוך) ואז התחושה אינה טובה. הרצף מופיע בעיקר במנוחה (אך לא רק) . ניסיתי להגדיל מעט את מינון הנורמלול בהמלצת הרופא, אך לעיתים זה גורם לדופק איטי מדי.
    האם יכול להיות קשר בין עלייה בפעימות המוקדמות לשינויים הורמונליים תלויי גיל? (בת 47).
    האם כדאי לבצע בדיקות נוספות ? האם ייתכן כי הנורמלול אינו יעיל ויש להחליפו? האם מעבר לתרופה אחרת של חסמי בטא יכולה להשפיע אחרת מהנורמלול ?
    תודה רבה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות מוקדמות

    פרופ' מיכאל אלדר
    28/12/2016

    איני יודע על קשר מובהק לשינויים הורמונליים. אפשר לנסות חוסם ביתא אחר, כגון דרלין או ביסופרולול, אם כי הסיכוי להשפעה שונה אינו גבוה. בשל הסימפטומים נראה שא אכן זקוקה לטיפול. ניתן לשקול תרופות אחרות או צריבה, אך לשם כך עליך להתייעץ עם מומחה בתחום.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפרעות טמבוקור פעימות מוקדמות
    עינב
    27/12/2016

    שלום, אני אני בת 46 ,סובלת מהפרעות קצב פעימות מוקדמות כבר 3 שנים סדר גודל של 4000 עד 10000 ביום
    לאחרונה הם בעיקר במאמץ, בערבים, לאחר אוכל ובשכיבה - בלילה
    בדיקת אקו במאמץ תקינה. כיום אני לוקחת קרדילוק 1.25
    הרופא המליץ לי על טמבוקור 50 פעמים ביום
    קראתי שכדור זה יכול לגרום להפרעות קצב קטלניות ומסוכנות.
    האם הכדור בטוח ללב ולבריאותי בכלל? האם הוא ממולץ?
    אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
    האם בדיקת אקג לאחר יומים של לקיחת טמבוקור יכולה להפחית סיכון?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פטמבוקור

    פרופ' מיכאל אלדר
    27/12/2016

    טמבוקור נחשב בטוח כאשר הלב תקין. מציע לך להתיעץ עם מומחה בהפרעות קצב לגבי הצורך בטיפול.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מוטיליום ותופעות לוואי קרדיאליות
    אולגה
    23/12/2016

    שלום רב , אשמח לייעוץ , אני בחורה בת 32 ,ברקע בעיות רפלוקס,אזופגיטיס,בקע סרעפתי ומוטיליטי דיסורדר שמתבטא בחוסר פריסטלטיקה בוושט שבעקבות הממצא האחרון הוצע לי לקחת מוטיליום ,התרופות הקבועות שלי כעט הן קונטרולוק ,לוריוון ונורמיטן חצי כדור והולכת בעוד כמה ימים להתחיל ליטול ציפרלקס ולהפסיק את הלוריוון, הבעיה שלי היא שהתחושות במערכת העיכול הן נוראיות והרופאים אומרים שממש כדאי לי לנסות מוטיליום ושזה יכול לעזור לי מאוד ,אך אני ממש חוששת מהתרופה הזו מכוון ששמעתי שהיא עלולה לגרום להפרעה לבבית מסוכנת שגורמת במיידית לדום לב; הייתי כבר עצל כמה רופאים שאמרו לי לא לחשוש אך הפחד לא עוזב אותי...האם התופעת לוואי הזו של מוטיליום מוכרת לכם? יש לי ממה לחשוש? תודה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מוטיליום

    פרופ' מיכאל אלדר
    23/12/2016

    אכן מוטיליום היא תרופה שעלולה לגרום להפרעת קצב מסכנת חיים ואני מסכים איתך שיש להזהר. אם תחליטי לקחת, יש לקחת במינון הנמוך ביותר האפשרי (ולא לעלות על 30 מ"ג ליממה), לא מעבר לשבוע, ואני מציע לעשות לרשים אק"ג מידי יומיים ולהראות לרופא שימדוד את מקטע ה QT באק"ג ויפסיק את התרופה אם יראה בעיה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה ההבדל בין אקו במאמץ למיפוי לב?
    מנחם
    23/12/2016

    שלום

    מה ההבדלים בין הבדיקות הללו?
    באיזה מקרים שולחים לאקו במאמץ ובאיזה למיפוי לב?
    יש יתרון כלשהו למיפוי לב? כי אם לא, מדוע לבצע בדיקה שכרוכה בקרינה כאשר אקו במאמץ נטול קרינה לחלוטין?

    תוצאות תקינות של הבדיקות הללו, שוללות מחלה כלילית?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקו מאמץ לעומת מיפוי לב

    פרופ' דוד רוט
    23/12/2016

    שתי הבדיקות משמשות לאבחון טרשת עורקים כלילית חסימתית. באקו אין קרינה ובמיפוי יש קרינה ברמה נמוכה. רמת הדיוק של המיפוי גבוהה במקצת משל האקו
    ולכן פחות סיכוי שבמיפוי ״יפספסו״ הצרות משמעותית בעורק כלילי.
    שתי הבדיקות עשויות לגלות הצרויות כליליות חסימתיות בלבד כלומר כאלה שחוסמות 70% או יותר מקוטר העורק. לכן מיפוי תקין או אקו תקין לא שוללים מחלה כלילית כיון שטרשת של 50% למשל לא תאותר בבדיקות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות לב מוקדמות בהריון
    אביבית
    21/12/2016

    שלום, אני בת 31 בהריון בשבוע 36 פלוס. בעבר היו לי פעימות מוקדמות שזוהו בהולטר והן חלפו. בימים האחרונים התחילו לי שוב ובתדירות גבוהה, בעיקר בדיבור מאומץ, מעבר לישיבה והתכופפות מטה. האם יש קשר להריון? האם יש צורך לבדוק? תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות מוקדמות

    פרופ' דוד רוט
    23/12/2016

    פעימות מוקדמות הן ברוב המקרים תופעה שפירה. כדי לאשר זאת יש לודא שתרשים אקג בסיסי תקין ושתפקוד הלב תקין. לשם כך יש לפנות לרופא המשפחה או לקרדיולוג להערכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת א.ק.ג-הסבר המונחים סטריין ו-CRBBBB
    רותי
    21/12/2016

    "עם סטריין, ממצא ידוע CRBBB קצב סינוס."
    הערה זו נרשמה לאחר בדיקה במיון ואיני מבינה את המשפט.
    מודה מראש על ההתייחסות
    רותי

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • RBBB

    פרופ' דוד רוט
    21/12/2016

    CRBBB זו הפרעה בהולכה חשמלית בלב- חסם בצרור הולכה ימני. ברוב המקרים מדובר בתופעה שפירה שלא גורמת לסמפטומים.
    סטריין לא קשור ל RBBB סטריין באקג הוא סימן לעיבוי (היפרטרופיה) של שריר הלב. לרוב הסיבה היא לחץ דם גבוה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת א.ק.ג-הסבר המונחים סטריין ו-CRBBBB

    רותי
    21/12/2016

    תודה מקרב לב על התשובה.
    רותי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
