פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב - יש לך שאלה?

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב

מנהלי הפורום

פרופ' מיכאל אלדר
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • ניתוח חניכיים בהרדמה כללית
    סוליטה פילוסוף
    16/03/2017

    סליחה שאני מטרידה פעם נוספת יש לי דופק מהיר 150 ועברתי פעמיים היפוך אני נוטלד פרדקסה ופרוקור ווזוטיפ ואני צריכה לעבור ניתוח חניכיים בהרדמה כללית האם זה אפשרי בגלל הבעיה בדופק? תודה על תשובה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיתוח חניכיים

    פרופ' מיכאל אלדר
    20/03/2017

    בעיית הקצב אינה מהווה מניעה לטיפול חניכיים. יש להתייעץ עם רופא לגבי הפסקת הפרדקסה לפני הפעולה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוח חניכיים בהרדמה כללית

    סוליטה פילוסוף
    22/03/2017

    תודה על התשובה אבל לא מדובר רק על טיפול כפי שציינת אני ביקשתי לדעת על ניתוח עם הרדמה כללית אודה על תשובה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חניכיים

    פרופ' מיכאל אלדר
    22/03/2017

    אין מניעה לעבור ניתוח בהרדמה כללית ובלבד שהרופא המרדים מודע לבעיה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוצאות בדיקת הולטר לב
    שירה
    20/03/2017

    שלום

    הולטר לב לאישה בת 70 (העתקתי מילה במילה אף שבהפרעות קצב אולי חסר פסיק?):

    משך הבדיקה 21 שעות
    קצב לב מינימלי 49 קצב לב מקסימלי 90 ממוצע 66
    הפרעות קצב חדריות PVC'S לא רק 20
    הפרעת קצב על חדריות PAC'S 440 רובם בבוקר מתוכם 20 זוגות
    הפרעות הולכה - לא
    שינויי ST לא


    מה משמעות הממצאים?
    יש משמעות להפרעות קצב החדריות?
    האם כמות ההפרעות קצב העל חדריות זה נחשב תקין או מעיד בוודאות על פרפור פרוזדורים?
    וא"כ האם מדובר בפרפור שהוא גורם סיכון לקרישי דם?

    תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הולטר לב

    פרופ' מיכאל אלדר
    20/03/2017

    הבדיקה תקינה לחלוטין, אין פרפור פרוזדורים והתוצאות הבדיקה הזאת אינן מצדיקות טיפול בנוגדי קרישה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סיכום אקו לב במאמץ
    Mor
    14/03/2017

    סיכום אקו במאמץ עקב PVC:
    No evidence of L.V.H. normal lv chamber size. Normal lv systolic function, normal lv diadtolic function. Normal mitral valve appearance. Minimal mitral regurgitation. Normal aortic valve appearance. No evidence of aortic regurgitation. Normal right ventricular size. Normal appearance of tricuspid valve. Trace tricuspid regurgitationthe IVC is normal. Can not asses pulmonary artery pressure no evidence of pericardial effusion. Stress echo- protocol balke 9 min. 14.8 METs. Max HR 185 bpm (95%). No chest pain. Normal blood pressure response. No ischemic changes on ECG. Good LV augmentation. No regional wall abnormalities on stress. No evidence of inducible ischemia on stress echo. Normal lv chambet size, normal lv systolic function.

    LveDd (mm) -53.00
    ED posterior wall thickness (mm) -11.00
    ED intreventricular septum thickness (mm)- 11.00
    Ascending aorta diameter (mm) -26.00
    Estimated LVEF 60.00

    האם תקין?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ` דוד רוט
    14/03/2017

    הבדיקה תקינה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך לתוצאות הבדיקה

    Mor
    15/03/2017

    תודה רבה על תשובתך המהירה פרופ'. עכשיו אחרי שהבדיקה תקינה, יש משמעות ל-pvc שאני מרגיש מדי פעם?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ` דוד רוט
    16/03/2017

    PVC בנוכחות תפקוד לב תקין זו תופעה שפירה שאין בה סכנה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חולשה אחרי מאמץ גופני
    דינה
    15/03/2017

    שלום רב, אני בת 30 עברתי אבלציה מוצלחת לsvt לפני שנה. מאז לעיתים מרגישה פעימות מוקדמות חדריות שתועדו בהולטר ובלופ ריקורדר. לא נוטלת תרופות ואקו לב תקין.
    מאז האבלציה לא ביצעתי פעילות גופנית והוצע לי להתחיל לבצע פעילות גופנית במסגרת שיקום לב בבית חולים.
    אתמול התחלתי בפעם ראשונה כשסך הכל ביצעתי אותה כ20 דקות ובמהלכה הרגשתי מעט קושי ללא פעימות מוקדמות.
    מיד לאחר שירדתי מההליכון חשתי חולשה קיצונית עם סחרחורת ובחילה ביצעו לי אקג שיצא תקין והשכיבו אותי אך לבסוף שיחררו לביתי. בבית התווספו שלשולים שלא פוסקים ועדיין מלווה תחושת חולשה עם בחילות.
    לציין שאמורה לבצע בדיקת מאמץ בעוד כשבועיים ולפני האבלציה הייתי מבצעת ספורט מאד אינטנסיבי למרות הSVT.
    כעת אני קצת בחרדה ולא מבינה מה עליי לבדוק :
    האם מדובר במקור לבבי או אחר למשל גסטרו?
    האם לדרוש בדיקות נוספות?
    האם כדאי להמשיך עם הספורט?
    פוחדת שהארוע יחזור ופוחדת לבצע את בדיקת המאמץ.
    אודה מאד לתשובתכם










    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ` דוד רוט
    15/03/2017

    שלשולים סביר שלא קשורים למאמץ . - אם לא חולפים מעצמם יש לפנות לרופא המשפחה
    כדאי לבצע את בדיקת המאמץ - לאחר שהשלשולים יחלפו והרגשתך תשתפר כמובן.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חולשה אחרי מאמץ גופני

    דינה
    15/03/2017

    תודה רבה על המענה המהיר!!!
    עוד שאלה קטנה לפני כמה חודשים הייתי אצל רופא גסטרו שאיבחן
    רפלוקס קיבתי וישטי (GERD) האם יכול להיות קשור לתופעות? וכדי להיבדק שוב? יש לי גם חוסר תאבון וקצת מוזר לי שזה התחיל לאחר המאמץ.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ` דוד רוט
    16/03/2017

    לא סביר שיש קשר בין רפלוקס לשלשול. לכן כדאי בשלב ראשון להתייעץ עם רופא משפחה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דופק מהיר -המשך לשאלה הקודמת
    פילוסוף סוליטה
    15/03/2017

    שכחתי להוסיף שמה שיש לי נקרא פרפורפרוזדורים

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דופק מהיר

    פרופ' מיכאל אלדר
    15/03/2017

    ברור לי שמדובר בפרפור. שיהיה בהצלחה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דופק מהיר אחרי שני היפוכים

    פילוסוף סוליטה
    15/03/2017

    תודה רבה על התשובות המהירות

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דופק מהיר אחרי שני היפוכים
    פילוסוף סוליטה
    15/03/2017

    אני נוטלת פרדקסה ופרוקור עברתי פעמיים היפוך בגלל דופק מהיר של 150 וכרגע אני ארבעה חודשים אחרי ההיפוך השני והדופק נורמלי אני צריכה לעבור ניתוח חניכיים ולכן צריכה להפסיק את התרופות ואני פוחדת שבגלל זה הדופק יתחיל שוב להיות מהיר מה לעשות

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פגופק מהיא

    פרופ' מיכאל אלדר
    15/03/2017

    עליך להפסיק את הפרדקסה אך לא את הפרוקור שזו התרופה ששומרת על הדופק התקין, ולכן אין סיכון גבוה יותר לדופק מהיר.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דופק מהיר אחרי שני היפוכים-המשך
    סוליטה פילוסוף
    15/03/2017

    סליחה שאני נודניקית אבל שכחתי להוסיף שהדופק המהיר קורה לי רק כשאני במנוחה ולפעמים שאני הולכת לישון ופעם ביובל כמו למשל אתמול בלילה היה לי פתאום דופק 94 ואחרי עשרים דקות חזר לנורמה סליחה על ההטרדה ואודה להתייחסות

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דופק מואץ לבת 36
    עמליה
    14/03/2017

    בת 36, רגילה ללכת ברגל אבל לא עושה פעילות גופנית קבועה. לאחרונה אני מרגישה שבהליכות ארוכות אבל לא ספורטיביות הדופק נהייה מואץ יותר מהרגיל ולוקח לו זמן רב לחזור לעצמו אחרי מנוחה.
    האם זה יכול להעיד על בעיה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • Iדופק מואץ

    פרופ' מיכאל אלדר
    14/03/2017

    קרוב לוודאי שלא. עם זאת רצוי לרשום אקג בסוף מאמץ או לעשות מבחן מאמץ כדי לבדוק את משמעות הדופק המהיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חשד לאוושה בלב לילדה בת 8
    רינת
    13/03/2017

    לבת שלי בת ה-8 יש חשד לאוושה בלב.
    קבעו לנו תור לאולטראסאונד בשביל לקבל אבחנה מדויקת, אבל עד אז האם עליה להימנע מפעילות כלשהי או ממאכלים מסוימים? מה ההשלכות לטווח ארוך אם אכן יש לה אוושה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אוושה

    פרופ` דוד רוט
    13/03/2017

    לא ניתן לדעת אם יש השלכות לטווח ארוך מבלי לדעת האם האוושה פתולוגית או לא לכן יש להמתין לבדיקת האקו
    יש להמשיך בפעילות יום יומית רגילה ותזונה כרגיל

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כדורי הרגעה יחד עם נאובלוק
    הילה
    10/03/2017

    שלום רב,
    רציתי לדעת האם יש מניעה ליטול כדור הרגעה מסוג קלונקס יחד עם נאובלוק (25 מג פעמיים ביום)? אני סובלת מסינוס טרכיקרדיה והייתה לי פעם אחת הפרעת קצב בחדרים. אני נוטלת כדורים במשך שנה וחצי. אני בת 35.5.
    בנוסף , רציתי לברר האם יש מניעה בעקבות הבעיה שיש לי בלב לעשות קעקוע באזור החזה העליון.
    תודה רבה על המענה.
    הילה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ` דוד רוט
    10/03/2017

    אין מניעה לקחת קלונקס אם נוטלים האובלוק.
    לגבי קעקועים באופן כללי לא מומלץ מבחינה רפואית, אך אינני מומחה בנושא זה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כדורי הרגעה וקלונקס

    הילה
    10/03/2017

    תודה רבה על המענה.
    קעקוע לא מומלץ מבחינה רפואית בגלל הלב או מסיבות אחרות? יש סיכוי שזה יכול להשפיע על המצב של הלב?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קעקוע

    פרופ' מיכאל אלדר
    10/03/2017

    לא ידוע לי על קשר בין קעקוע ומחלות לב

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • במבחן מאמץ apbs מרובים
    אבי
    08/03/2017

    עשיתי מבחן מאמץ לחץ דם במנוחה 80-120 דופק :65
    לב : ב.מ.פ ריאות :ב.מ.פ
    שאר הבדיקה תקינה
    בשיא המאמץ הספק 100 וואט
    דופק 145
    לחץ דם 160-80
    א.ק.ג במאמץ apbs מרובים !!
    מה זה אומר ?האם יכול להמשיך לעשות ספורט?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • Apbs במאמץ

    פרופ' מיכאל אלדר
    08/03/2017

    מדובר בפעימות פרוזדוריות מוקדמות, שאינן אמורות להוות בעיה או למנוע מאמץ גופני.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טמבוקור וואבן ומשככי כאבים
    ענת
    01/03/2017

    לוקחת טמבוקור 50 כבר 3 שבעות בגלל הפרעות קצב מרובות מעל 20%
    יש לי שתי שאלות:
    1.האם מותר לקחת עם טמבוקור משככי כאבים כגון אדקס , אקמול, אופטלגין בנוסף האם מותר לקחת וואבן לשינה?
    2. בגדול הכדור עוזר ביום אך בערבים ובלילה עדין יש הפרעות קצב מה זה אומר לגבי הכדור ? האם יכול להיות תגובה שונה ביום או בלילה ? יתכן שבגלל שבלילה יש יותר הפרעות אז הטמבוקור לא מתגבר עליהם?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טמבוקור

    פרופ' מיכאל אלדר
    08/03/2017

    אין בעיה לקחת את הטמבוקור עם התרופות שציינת.
    לגבי דפיקות הלב בלילה, תתיעצי עם הרופא שרשם את הטיפול. יתכן שצריך להגדיל את המינון או להחליף תרופה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות חדריות מוקדמות שאלות
    גילי
    26/02/2017

    שלום רב,
    סובלת מפעימות מוקדמות - הולטר אחרון של 48 שעות הראה: קצב סינוס - 73
    pac -10
    pvcs - 2300 חד מוקדיים היו קטעים של trigeminy וכן
    14 זוגות .
    בעבר לא סבלתי מזוגות רק מפעימות בודדות שהיקפם לא עלה על 480 ליממה. טופלתי בנורמיטן שהוחלף לקרדילוק 2.5 מ"ג ליום. ויש שיפור מסוים.. אקו לב בוצע לפני שבועיים תקין.
    שאלותיי:
    1. עד כה לחץ הדם היה נמוך מאד-(95/60 בממוצע) בזמן האחרון כשהפעימות מתגברות הוא עולה ל- 128/75 . האם יש קשר בין פעימות מוקדמות ללחץ הדם בעלייה? האם הדבר מעיד על בעיה? מסוכן או מצריך בדיקה נוספת (בנוכחות אקו תקין)?
    2. הרופא המליץ על טמבוקור - אך לא נטלתי אותה כי הקרדילוק שיפר מעט את ההיקף ולא רציתי להתחיל בתרופה זו לאחר שקראתי את תופעות הלוואי שלה. האם טמבוקור מומלץ עם פעימות מהסוג שאותר בהולטר ועם ההיקפים שנמצאו?
    תודה רבה,

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ` דוד רוט
    28/02/2017

    פיעמות מוקדמות חדריות באדם בריא עם תפקוד לב תקין אינן מסוכנות לכן לא חייבים לטפל בהן כלל. במידה וכן רוצים לטפל קרדילוק מספיק. לדעתי לא כדאי לטפל בטמבוקור כי כאמור לא מדובר בתופעה מסוכנת. לחץ דם כפי שתארת לא גורם לפעימות מוקדמות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוצאות של בדיקת הולטר
    הולטר
    28/02/2017

    23.51 שעות של בדיקה
    קצב בסיסי: סינוס
    מהירות מינימלית: 54
    מהירות מקסימלית: 121
    מהירות ממוצעת: 73
    הפרעות קצב חדריות VPC'S: נצפו סה"כ VPC'S 4 במשך הבדיקה ממספר מוקדים שונים.
    הפרעות קצב חדריות APC'S: נצפו סה"כ 9,493 APC'S במשך הבדיקה.

    הפרעות הולכה: לא נצפו.

    שינויים משמעותיים בקטע ST: לא נצפו.

    תלונות הנבדק: לא צוינו.

    מה הן הפרעות הקצב האלו? כיצד ניתן לטפל בהן? אציין כי במהלך הבדיקה חשתי לחוצה מאוד. האם זה מסוכן





    תשובה:

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ` דוד רוט
    28/02/2017

    בהולטר נראו פעימות מוקדמות עליתיות ברובן. מדובר בתופעה לא מסוכנת ניתן לטפל בהן תרופתית במידה וגורמות סמפטומים. עליך לחזור לרופא שהפנה לבדיקה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סחרחורת ו- IVCD האם לפנות למיון?
    מודאג מאוד
    24/02/2017

    שלום,
    אני מחובר ללופ ריקורדר. אחרי הרגשה של סחרחורת ודופק לא סדיר הקלטתי ובממצאים נכתב IVCD האם יש סיבה לפנות למיון? אני בחור צעיר ללא מחלת לב וזה פשוט מכניס אותי קצת לחרדה כי זאת פעם ראשונה שאני מקבל הפרעה מהסוג הזה. תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ` דוד רוט
    28/02/2017

    IVCD זו הפרעת הולכה שאינה גורמת לסמפטומים. אם לא נראתה כל בעיה נוספת בניתור זו לא סיבה לפנות למיון. כדי לתעד IVCD לא צריך לופ רקורדר - רואים זאת באקג שגרתי.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
