פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב - יש לך שאלה?

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב

מנהלי הפורום

פרופ' מיכאל אלדר
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • תרופות נוגדות חרדה ו-QT
    אובד עצות
    21/04/2017

    שלום, בשנים האחרונות אני סובל מחרדות, הלב תקין לחלוטין, חוץ מפעימות מוקדמות פה ושם אין שום דבר רציני. נטלתי ציפרלקס ובאקג שיגרתי ה-QT הגיע ל444. אחרי שהפסקתי את הטיפול ה-QT ירד ל400. יש תרופות נוגדות חרדה שאתם מכירים שאין להן שום השפעה על הQT ?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • Qt

    פרופ' מיכאל אלדר
    21/04/2017

    אכן ציפרלקס עשוי להאריך qt אך ה qt שציינת תקין ואינו מחייב הפסקת התרופה. אם אתה חושש, ישנן תרופות פסיכיאטריות שאינן מאריכות qt. עליך להתיעץ עם פסכיאטר מהן התרופות שהוא ממליץ ואז לבדוק איזו מהן אינה מאריכה qt.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חישוב QTc בתרשים אק"ג

    אובד עצות
    21/04/2017

    תודה רבה על התשובה המהירה פרופ'. אני מצרף צילום של תרשים אק"ג עדכני מאמול. תוכל לומר לי בבקשה כמה ה- QTc והאם הוא תקין? תודה מראש!


    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • Oqt

    פרופ' מיכאל אלדר
    21/04/2017

    ה qt וה qtc זהים בתרשים זה, ושניהם תקינים,סביב 400 מ״ש

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פינוח בדיקת הולטר לב !
    אבי
    20/04/2017

    שלום !

    - בן 59


    סה"כ שעות 20:56
    הקצב הבסיסי : סינוס
    מהירות מינימלית :57 לדקה מהירות מקסימלית : 119 לדקה ממוצע :79 לדקה
    הפרעות חדריות pvcs בכמות מרובה :1409 בהקלטה
    צמד בודד
    הפרעות קצב על חדריות apcs בכמות מרובה :7029 בהקלטה
    הפרעות הולכה : אין
    שינויים משמעותיים בקטע st : אין
    לחץ דם : 130/80
    בדיקת אקו לב : תקינה
    בדיקת מאמץ : תקינה
    נ.ב בדיקת הולטר נעשתה ביום של וויכוחים ועצבים יש משמעות?
    מה משמעות הבדיקה ?
    האם יש צורך בטיפול תרופתי?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הולטר

    פרופ' מיכאל אלדר
    20/04/2017

    איני יכול להמליץ על טיפול באדם שאיני מכיר. ההולטר כשלעצמו אינו ״נורא״ אך יש לשפוט את משמעותו בקוטקסט קליני. שקול פניהלרופא ליעוץ .

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שינויים באק"ג במרווח זמן קצר
    מור
    18/04/2017

    שלום. בן 25 בריא בדר"כ, הזמנתי נט"ן הביתה עקב דפיקות לב חזקות והרגשה כללית רעה. עשו לי אקג שהראה שינויים בגלי טי ואחריו עוד אקג במרווח של 15 דק' שיצא תקין לחלוטין.
    באק"ג הראשון: flat T waves in - I V3 V4 V5 V6
    גלי טי שליליים: II III AVF V4 V5 V6

    באק"ג השני: flat T waves in- I AVL V4 V5 V6
    גלי טי שליליים: אין.

    במיון עשו לי בדיקות דם שיצאו תקינות כולל טרופונין. עשיתי בירור מקיף ללב לפני כשבועיים (שכלל סיטי לב, אקו, הולטר) האקג של המיון זהה לאקג של המיון בפעם הקודמת וגם האקג של קופת החולים זהה לאקג של קופת החולים.
    רופא המשפחה שלי קצת בהלם ולא יודע למה האקג משתנה. מה אני יכול לעשות במצב הזה חוץ כמובן מהתייעצות עם קרדיולוג פעם נוספת.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שינויים

    פרופ' מיכאל אלדר
    18/04/2017

    כנראה שאין בעיה רצינית אך נכון שכדאי להתייעץ עם קרדיולוג

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סינוס טרכיקרדיה וצריכת קפה
    הילה
    17/04/2017

    שלום רב, אני בת 35.5 והיה לי לפני שנה אירוע של הפרעת קצב בחדרים . ואיבחנו לי בנוסף סינוס טרכיקרדיה. אני נוטלת מאז נאובלוק 25 מג פעמיים ביום. מאז הפסקתי לצרוך קפאין בכל צורה (מלבד בשוקולד). רציתי לדעת האם בקפה נטול קפאין ישנו סיכון להגברת קצב הלב או שניתן לצרוך מבלי לחשוש?
    בתודה מראש,
    הילה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קפה

    פרופ' מיכאל אלדר
    17/04/2017

    נסי קפה ללא קפאין ותבדקי אם אכן הוא אינו משפיע על הדופק, כצפוי.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הרגשה של פעימות מוקדמות
    מור
    16/04/2017

    שלום. מדי יום יומיים אני חש בפעימות מוקדמות (pvc, apbs) בתדירות נמוכה (פעם פעמיים ביום) אך סימפטומטית מאוד. עברתי בירור מקיף של הלב שכלל: 2 הולטרים של 48 שעות, 2 הולטרים של 24 שעות, אקו לב במנוחה ובמאמץ, פעמיים לופ רקורדר בהפרש של שנה, cardiac ct. אני סובל מיתר לחץ דם קל מאוד. הפעימות מתחלקות לפעימות חזקות מאוד וקשות שהן יותר pvc והחלשות יותר אך לעיתים מהירות כמו sve's. הפעימות מהעליות באות ברצף בדר"כ כשאני נשכב במיטה לפני השינה. יש סיבה שה-pvc מורגשות יותר חזק מאשר הפעימות מהעליות? והאם תנוחות מסויימות משפיעות על עוצמת התחושה? ושאלה נוספת האם נטילת קומפלקס ויטמינים B יכול לעורר פעימות מוקדמות?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות

    פרופ' מיכאל אלדר
    16/04/2017

    מנסיוני, התחושה אישית ואינה תלויה בסוג הפעימות. תנוחות עשויות להשפיע. איני יודע על קשר לוויטמין B .

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפולי היריון ונטילת כדורים
    הילה
    14/04/2017

    שלום רב,
    רציתי לדעת האם יש מניעה לעבור טיפולי פוריות שכוללים הורמונים והרדמה מלאה לשאיבת ביציות כאשר אני נוטלת נאובלוק (25 מג פעמיים ביום)? אני סובלת מסינוס טרכיקרדיה והייתה לי פעם אחת הפרעת קצב בחדרים. אני נוטלת כדורים במשך שנה וחצי. אני בת 35.5.
    תודה רבה על המענה וחג שמח.
    הילה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הריון

    פרופ' מיכאל אלדר
    14/04/2017

    בעיקרון אין מניעה. איני בטוח שקיימת התוויה לנאובלוק ולדעתי כדאי שתתיעצי עם מומחה בתחום הפרעות הקצב.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת מאמץ באופניים לעומת הליכון
    יחיאל
    13/04/2017

    בצעתי בדיקת מאמץ באופניים משולב לב וריאה.
    הכל היה תקין לא נרשמו הפרעות קצב.
    הבעיה שבעמידה אני מרגיש מעט חוסר יציבות.
    האם יתכנו שינויים באקג במידה ואני יבצע את המבחן בהליכון ?
    או שזה לא קשור להפרעות קצב.
    סיטי ראש . צוואר לחץ דם אקו לב. תקין

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מאמץ

    פרופ' מיכאל אלדר
    13/04/2017

    אין הבדל עקרוני בין מבחן בהליכון ובאופניים מבחינת הפרעות קצב. איני יודע ממה נובעת חוסר היציבות ורופא המשפחה צריך להכנס לעובי הקורה ולשלוח למומחים המתאימים.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך שאלה

    יחיאל
    13/04/2017

    רופא המשפחה חושב שאני בלחץ וחרדה וזה נשפיע על הגוף עד כדי תחושה של חוסר יציבות.
    נראה לי פשוט פתרון בשבילם

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מאמץ

    פרופ' מיכאל אלדר
    13/04/2017

    איני מכיר אותך ולכן איני יכול להעריך את מצבך ואת משמעות התלונות

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עקירת שן רגילה והפסקת מדללי דם
    חגית
    12/04/2017

    שלום,
    אמי בת ה73 חוותה בפעם השנייה (הפרש של 10 חודשים) אפיזודה של דופק לא סדיר ופרפור פרוזדורים. היא נוטלת 10 מ"ג מהתרופה אליקוויס מידי יום (5 מל בבוקר ו5 מל בערב).
    היא צריכה לעבור עקירה רגילה (לא כירוגית) אצל רופא השיניים. השאלה כמה זמן לפני צריך להפסיק את מדללי הדם? האם אין בכך סיכון גבוה? והאם צריך לעשות את העקירה בהשגחה רפואית כמו בית חולים? אחר? אני אובדת עצות ואף רופא לא לוקח אחריות על כך. למי אני פונה? ובאיזו דרך הטובה ביותר אני צריכה לפעול? תודה רבה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עקירת שן

    פרופ' מיכאל אלדר
    12/04/2017

    כיום מקובל לא להפסיק נוגדי קרישה לפני עקירה רגילה ולחדש סביב 24 שעות לאחריה. אם רופא השיניים לא יסכים, אפשר להפסיק 24 שעות לפני העקירה ללא סיכון משמעותי או לפנות למחלקת פה ולסת בבית החולים.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דקירות חזקות בצד שמאל של הלב
    יחיאל
    12/04/2017

    שלום רב. לאחרונה מספר ימים אני חש מעין דקירות חזקות באזור שמאל של הלב. בערך באזור הפטמה .
    דקירות שבאות והולכות .
    עברתי לפני כשנתיים צריבה עקב svt.
    דופק וללחץ דם תקין .
    האם זה צריך להדאיג אותי
    לא רגוע ולא מצליח לישון .
    יש מצב שזה כתוצאה מחרדות

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דקירות

    פרופ' מיכאל אלדר
    12/04/2017

    דקירות בחזה אינן אופייניות למקור לבבי, אך אם לא יחלפו מובן שעליך לפנות לרופא המשפחה לברור.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מונח רפואי בנושא הפרעות קצב לב
    ג
    07/04/2017

    מה אומר המנוח הרפואי הבא:
    SUPRAVENTRICULAR EXTRASYSTOLES
    תודה מראש.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מונח

    פרופ' מיכאל אלדר
    07/04/2017

    פעימ

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מונחת

    פרופ' מיכאל אלדר
    07/04/2017

    מדובר בפעימות פרוזדוריות מוקדמות- הפרעת קצב קלה שברוב המקרים אינה דורשת טיפול.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הולטר לב 48 שעות
    דני
    07/04/2017

    שלום. אתמול ביום חמישי הרכיבו עליי מכשיר הולטר של 48 שעות בבית החולים. אני אמור להחזיר את המכשיר ביום ראשון. כלומר יעברו יותר מ48 שעות עד שאחזיר את המכשיר. האם אני יכול להוריד את המכשיר לאחר 48 שעות? או שעליי להמשיך מעבר ל48? האם זה ייתן משהו? כי לפי מה שאני יודע מכשיר הולטר הוא עם קלטת לזמן מוגבל.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הולטר

    פרופ' מיכאל אלדר
    07/04/2017

    אתה צודק - המכשיר מקליט 48 שעות וניתן להורידו אח״כ

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • T ביפאזי - מה המשמעות באקג?
    מור
    25/03/2017

    בן 25, ברקע יתר לחץ דם קל ( 143/73) שלא מטופל בתרופות. לפני יומיים הרגשתי לא טוב, הרגשה שמלווה באי נוחות בחזה, פלפיטציות והרגשה של לחץ בגוף. נט"ן עשו לי אקג שמראה על שינויים ב- T ביפאזי. למחרת בבוקר פניתי לרופאת המשפחה שהפנתה אותי למיון. במיון אקג תקין וטרופונין שנבדק פעמיים יצא שלילי, אציין שלפני שבוע וחצי ביצעתי אקו לב במאמץ שיצא תקין לחלוטין. מה משמעות ה- T ביפאזי? והאם יש סיכוי שזה הופיע בגלל תקלה במכשיר שלהם?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • T

    פרופ' מיכאל אלדר
    26/03/2017

    גל ה T לא אמור להיות ביפאזי. איני ידע מה המשמעות אצלך ובמיון התרשמו שמדובר בממצא חסר משמעות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שינויים בבדיקת מאמץ

    מור
    03/04/2017

    שלום פרופ', בהמשך לשאלתי על השינוי בגלי הטי הוחלט במיון לבצע מבחן מאמץ בקהילה, חוברתי לאקג ועוד לפני שהתחילה הבדיקה הקרדיולוג הבחין בשינויים באקג ורשם במילים אלה: "בדיקת מאמץ לא בוצעה עקב גלי T שליליים ושטחיים ב- L1-L2-L3 avf V5-V6. במיון ביצעתי שוב אקג שלטענתם לא הראה שום שינוי באקג כמו שנראה באקג במכון הקרדיולוגי. מה הסיבות הנפוצות לשינויים אלה?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שינויים

    פרופ' מיכאל אלדר
    04/04/2017

    האם האקג במבחן המאמץ נעשה בעמידה ובציון בשכיבה? זו יכולה להיות הסבה במקרה זה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שינויים באקג

    מור
    04/04/2017

    עשו לי את האקג בעמידה. עוד לא התחלתי את הבדיקה וכבר הפסיקו לי אותה בטענה שגלי טי שליליים ושטוחים. עמדתי על המסילה ופשוט הורידו אותי. בבית חולים עשו לי אקג רגיל ויצא תקין ללא שינויים. מה הסיבה?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שינויים

    פרופ' מיכאל אלדר
    04/04/2017

    אקג בעמידה מראה לעיתים שינויים בתרשים, שהם וסרי משמעות ואינם נראים בתרשים האקג הסטנדרטי הנרשם בשכיבה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוצאות ct אנגיו לב -לשלול סופית

    מור
    06/04/2017

    שלום פרופ', למען הסר ספק ביצעתי ct לב במסגרת אישפוז.
    ממצאים:
    פרה מדיקציה: isoket 2.5 מ"ל תת-לשוני.
    הדופק במהלך הבדיקה: 90/ דקה.
    בוצעה סריקה של הלב ושל העורקים הכליליים מגובה הקרינה עד לגובה חוד הלב לאחר הזרקת חומר ניגודי לא יוני.
    הסריקה בוצעה בטכניקת prospecrive triggering. הבדיקה פוענחה בתחת עבודה המאפשרת שחזור תלת מימדי הלב ושל כלי הדם הכליליים.

    הלב בגודל תקין. אין עדות לפגם פרפוזיה במיוקרד. אין נוזל בפריקרד. האאורטה בקוטר 2.4 ס"מ. ציור ריאתי: ללא ממצא. המערכת הכלילית דומינטית ימנית. העורק השמאלי הראשי (LM): תקין. העורק השמאלי הקדמי היורד (LAD): תקין. העורקים ה-diagonal 1,2: תקינים. עורק Ramus: תקין. העורק השמאלי העוקף (LCX): קטן. העורקים ה-1 obtuse marginal: תקין. העורק הכלילי הימני (RCA): תקין. ענפי ה- posterior descending וה- posterolateral ללא סטיות. סיכום: בדיקה תקינה.

    אוסיף תרשימי אקג במיון ובאישפוז: קצב סינוס סדיר ללא עדות להפרעת קצב לב או שינויים איסכמיים, טרופונין שלילי נבדק פעמיים. בכללי סובל מפעימות של rare pvc ו- apbs בודדים ביממה.

    אפשר להגיד שהכל תקין ולסיים את הסאגה של השינויים באקג?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סי טי

    פרופ' מיכאל אלדר
    06/04/2017

    אכן, ובא לציון גואל...

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקג לאחר מבחן מאמץ תוצאות
    יחיאל
    03/04/2017

    שלום רב. בן 41 ברקע tof. מגיל 5.
    בצעתי מבחן מאמץ ותוצאת האקג היה rvh עם rbbb במנוחה
    מה המשמעות של תוצאה זו .
    לא נצפו הפרעות קצב אחרות במהלך המבחן.
    לפני כשנתיים בצעתי צריבה עקב svt .
    האם זה מסוכן. ? ןהאם יש כדורים שניתן לקחת .

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקג

    פרופ' מיכאל אלדר
    04/04/2017

    המשמעות היא שהאקג מצביע על עיבוי החדר הימני והפרעת הולכה, שניהם אופיניים ל tof. אין קשר לצריבה ואין סיכון מיוחד. עליך להראות את התרשים ואת מבחן המאמץ לרופא שעוקב אחריך.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • השפעת תרופות - שאלה נוספת
    בתיה
    03/04/2017

    תודה רבה על תשובתך הבהירה
    לגבי מעקב אחר מקטע QT
    האם עניין זה הפיך במקרה שחלילה יש שינוי בעקבות התרופה?
    כלומר הפסקת התרופה מחזירה המצב לקדמותו?
    והאם דפיקות הלב שהתרופות עלולות לגרום קשורות בפעימות מוקדמות או שמדובר בתחושה של דפיקות מהירות/חזקות וכדו'?
    תודה רבה מאוד
    בתיה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תרופות

    פרופ' מיכאל אלדר
    03/04/2017

    אכן זה הפיך. מדובר לרוב בתחושת דופק מהיר.
    בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • השפעתן של תרופות על הפרעות קצב לב
    בתיה
    02/04/2017

    שלום רב,
    בגלל כאבי גב כרוניים ממושכים והיעדר שינה נרשמו לי התרופות: מירו ו-סימבלטה.
    שאלתי: האם שתיהן או אחת מהן גורמת להפרעות קצב לב?
    בעברי (לפני כ-4 שנים) אבלציה מוצלחת של רפרוף פרוזדורים ולפיכך אני חוששת ליטול אותן.
    האם הן יכולות להוות טריגר לחזרת התופעה של הרפרוף חלילה? או כל הפרעת קצב אחרת?
    האם כדאי לבצע בדיקות כלשהן מבחינת קצב הלב במהלך הטיפול בתרופות אלו?
    תודה וברכה
    בתיה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תרופות

    פרופ' מיכאל אלדר
    03/04/2017

    שתי התרופות יכולות לגרום לדפיקות לב אך אינן צפויות לגרום רפרוף פרוזדורים לאחר אבלציה מוצלחת. כדאי לבדוק אם אירע שינוי במקטע qt באקג מספר ימים לאחר נטילת מירו.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
