פרפור פרוזדורים והתקפי SVT

פורום הפרעות קצב הלב הוא המקום לקבל מידע אודות: הפרעות קצב הלב, אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, טיפול בהפרעות קצב, השתלת קוצב לב, קצב הלב

מנהלי הפורום

פרופ' מיכאל אלדר
פרופ' דוד רוט
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • פרפור פרוזדורים והתקפי SVT
    דניאל
    11/01/2017

    שלום,
    בן 49. מצב בריאותי תקין בד"כ, למעט דלקת בקיבה בעבר, והפרעות עיכול וגזים במערכת העיכול העליונה בהווה.
    מזה מספר שנים סובל גם מפרפור פרוזדורים וגם SVT.
    כשאני מקבל התקף SVT אני יודע לעצור אותו מיד ע"י עצירת האוויר למספר שניות.
    לעומת זאת, פרפור פרוזדורים נמשך מספר שעות, והדופק חוזר ספונטאנית לאחר מכן.
    הפרפור בד"כ בדופק נמוך יחסית.
    מבחינת מדדי סיכון CHADS2 - 0.
    בדיקת אקו לב וארגומטריה - תקינות. כושר גבוה.
    המלצות מומחים להפרעות קצב בעבר היו לא לצרוך נוגדי קרישה.
    לאחרונה, לאור עלייה בתדירות ההתקפים (בערך אחת לחודש), רופאת המשפחה המליצה לקחת אספירין עם אומפרדקס (בשל ההפרעות בקיבה), כדי להקטין סיכון לקרישי דם.
    מה דעתך על ההמלצה?
    האם אתה מזהה קשר בין הפרעות במערכת העיכול העליונה (בעיקר גזים בקיבה?) להפרעות הקצב?
    אודה לתשובתך

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרפור פרוזדורים

    פרופ' מיכאל אלדר
    11/01/2017

    אין התוויה לאספירין ואומפרדקס במקרה שלך.
    קיימת אפשרות שהפרפור נגרם ע״י ה svt. האם שקלת לעשות אבלציה של הsvt?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרפור ו- SVT

    דניאל
    11/01/2017

    תודה על ההתייחסות המהירה.
    לא שקלתי לבצע אבלציה ל- SVT מאחר שזה קורה לעיתים רחוקות וקל מאד לעצור את זה.
    האם יש דרך לדעת האם ה- SVT אצלי מוביל לפרפור?
    בד"כ אני חש מיד בפרפור ולא ב- SVT ואח"כ פרפור (אלא אם כן ה- SVT ממש קצר ואני לא חש בו???).
    כמו כן, אודה גם לתגובה לשאלה השניה ששאלתי לגבי הפרעות העיכול שלי והאם יש קשר להפרעות הקצב?
    תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך השאלה

    דניאל
    15/01/2017

    תודה על ההתייחסות המהירה.
    לא שקלתי לבצע אבלציה ל- SVT מאחר שזה קורה לעיתים רחוקות וקל מאד לעצור את זה.
    האם יש דרך לדעת האם ה- SVT אצלי מוביל לפרפור?
    בד"כ אני חש מיד בפרפור ולא ב- SVT ואח"כ פרפור (אלא אם כן ה- SVT ממש קצר ואני לא חש בו???).
    כמו כן, אודה גם לתגובה לשאלה השניה ששאלתי לגבי הפרעות העיכול שלי והאם יש קשר להפרעות הקצב?
    תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרפור

    פרופ' מיכאל אלדר
    16/01/2017

    אם הפרפור שכיח, הדרך לתעד את ההתחלה זה באמצעות לופ רקורדר. לא ידוע על קשר בין הפרעות עיכול להפרעות קצב.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
