פורום טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

ד"ר טל סולומון
ד"ר יאיר גלילי
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • דליות ברגל שמאל וטיפול להעלמתן
    מעיין
    13/08/2016

    שלום אני סובלת מורידים ברגל. לאחר ההריון ה 3 נוצרו לי ממש דליות ברגל ל מטה והצבע עור נהיה מעט סגלגל מאוד לא אסטתי ואני רק בת 31. יש לציין שהדליות נוצרו לי רק ברגל שמאל ולכן אני מקשרת את זה לאירוע של קריש דם שהיה לי ברגל לפני כ 8 שנים בעקבות לקיחת גלולות . לאחר בדיקות התברר כי יש לי חוסר בפרוטאין s וחכן אני נוטלת קומדין לכל החיים. השאלה שלי היא האם לאור כל ההיסטוריה הרפואית שלי יש איזה טיפול יעיל להעלמת הורידים והדליות ושהוא לא ניתוח. שמעתי על לייזר וזריקות... אשמח לקבל מידע בנושא...

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דליות ברגל שמאל וטיפול להעלמתן - תגובה

    ד''ר יאיר גלילי
    17/08/2016

    שלום לך
    ניתן לטפל בדליות רק אם הוורידים שניזוקו כלומר באי ספיקה אינם מערבים את הווריד הראשי של הרגל. את זה תוכלי לראות בבדיקת הדופלקס שעשית לאחרונה.
    במידה והווריד הראשי לא מעורב אז ניתן לטפל בבעיה ואלו פשרויות הטיפול.
    במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד

    ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וחשוב להבין שיש הבדל גדול מהזרקות רגילות ללא שימוש בהנחיית האולטרהסאונד. עוד צריך להקפיד שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף, לרוב פולידוקנול, הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.

    לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפולים באנרגית חום כמו בגלי רדיו [שזה בעצם כבל המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרן לייזר. טיפולים אלה מסוגלים לרוב רק לפתור חלק מהבעיה ולא את כולה ורק בווריד בו הוחדר הסיב וזאת רק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר וגלי רדיו. עקרון דומה לזה גם בטיפול בצנתר שמפזר קיטור חם . בגמר הטיפול בלייזר ודומיו לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לעיתים בחומרה גדולה יותר והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם משהו מכיר את דוקטור נאסר לבנון
    יעל
    14/08/2016

    שלום אשתי זומנה ע"י דוקטור לברמן ואמורה לעבור ניתוח בוורידים והסרת דליות
    וכאשר התקשרו מבית החולים נאמר לנו שרופא בשם לבנון נאסר יעשה את הניתוח
    ניסיתי להשיג מידע על הרופא ולא הצלחתי אפילו ברשימת הפרסונל של בית החולים כנ"ל בגוגל
    השמח אם משהו יוכל לכוון אותי כדי לקבל מידע על ד"ר לבנון נאסר
    תודה מראש
    אהרון בעל מודאג

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כתם כחול ברגל, לא מכה,קיים הרבה זמן וכואב
    לילך
    06/08/2016

    שלום,
    יש כבר מעל חצי שנה כתם כחול גדול ברגל, נראה כמו וריד ממש עבה, כמעט מקיף את כל השוק וכואב למגע ובעמידה.
    לא בולט בכלל.
    מזה? מה הטיפול? לאיזה רופא אני צריכה לפנות?


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כתם כחול ברגל, לא מכה,קיים הרבה זמן וכואב - תגובה

    ד''ר יאיר גלילי
    07/08/2016

    שלום, ממליץ לבקש הפנייה מרופא מטפל לדופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה ואח''כ לפנות למומחה לכלי דם עם התוצאה.
    במידה ויש בעיה בווריד פנימי, ניתן לטפל בשיטות יעילות ונוחות בהרבה מניתוח.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה בקשר למינונים של סטטינים, אחד בהשוואה לאחר
    יונתן
    04/08/2016

    שלום ד'ר
    יש לי שאלה בקשר למינון שווה ערך של סטטין אחד בהשוואה לאחר,
    קרסטור 10 חוזקו כשל איזה מינון בליפיטור?
    ו 15 מג קרסטור, מה המינון הדומה ביליפיטור?
    וכן קרסטור 20, מהו שווה הערך בליפיטור?
    שאלה נוספת היא, היות וידוע שסטטינים עשוים לעורר תופעות לוואי בשרירים,
    האם זה כולל את הלב? שהוא כידוע שריר, האם עשויה להיות להם השפעה כלשהיא על הלב, שאינה רצויה?

    תודה רבה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה בקשר למינונים של סטטינים, אחד בהשוואה לאחר - תגובה

    ד''ר טל סולומון
    04/08/2016

    שלום ,
    סטטינים מהווים היום תרופה להורדת כולסטרול, אך גם מניעתית לשלל מחלות של טרשת עורקית .
    מינון התרופה כאשר ניטלת טיפולית נבחנת בערכי כולסטרול. כאשר ניתנת מניעתית המינון הוא המינימלי.
    לגבי תופעות לוואי ובחירת הטיפול האופטימלי, ממליץ להיוועץ ברופא המשפחה או מומחה לליפידים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פיק ליין מהמפשעה - סכנות........
    חנה
    29/07/2016

    שלום, לצורך מתן תרופות ולקיחת דם הציעו לעשות לאבי החולה ליין זמני במפשעה. האם ההליך מסוכן? האם קשיש חולה (copd קשה) המחובר לחמצן יכול לעמוד בזה? סכנת דימום? שטף דם?
    חברתי סיפרה על מכר שלהם נפטר תוך כדי שעשו לו ליין בבית חולים, האם יש קשר? (דימום/דום לב)
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פיק ליין מהמפשעה - סכנות........ - תגובה

    ד''ר יאיר גלילי
    29/07/2016

    שלום.
    לרוב מדובר בהליך לא מסוכן אם כי עלולים להיות בהמשך סיבוכים שלרוב הם מקומיים כגון קריש דם וזיהום מקומי.
    ככלל זו פעולה שאינה מסכנת חיים אם כי נועדת לטיפול בחולים שמצבם קשה כך שבמידה ויש תמותה, לרוב היא בשל המצב הרפואי של המטופל ולא בשל הליין.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת d dimer בת 31 - קרישי דם
    מורן
    14/07/2016

    שלום רב,

    בת 31 בריאה בדרך כלל.

    לפניי יומיים חשתי בלילה בופק מהיר ונכנסתי מזה ללחץ מה שגרם לכאבים בחזה וקשיי נשימה.

    הגעתי למיון בדקו הכל ויצא תקין למעט דופק מהיר בא.ג.ק כל השאר היה תקין.היה בדיקה שנקראת d dimer שהיא יצאה 758.
    היליטו לאשפז לצורך בירור בצהריי היום לקחו שוב בדיקת די דיצר ויצא 658 ולכן הרופא החליט לשחרר.חשוב לציין שאני סובלת מחרדות,מעשנת ויחסית חסרת פעילות גופנית.אפילו כמה ימים לכן שכבתי המון בספה ולא זזתי.

    השאלה שלי מה זה אומר הדבר הזה שיש לי קרישי דם ואני בסיכון?האם הערך יכול לעלות ממצבי סטרס חרדה ולחץ?האם בגלל שיש לי דלקת בשן בינה זה העלה את הערך של הבדיקה?

    אשמח לעזרה אני פוחדת פחד אדיר.
    תודה רב והמשך יום טוב דוק...

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אני רק אוסיףףף...

    מורן
    14/07/2016

    דוקטור אני רק אוסיף שמצד אחד אני רואה שהבדיקות קרישה שלי תקינות לחלוטין חוץ מהדי דימר שהראה בהתחלה 750 ואחריי כמה שעות 650.


    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טרם קיבלתי מענה אשמח לעזרה דוקטור

    מורן
    15/07/2016

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת d dimer בת 31 - תגובה

    ד''ר יאיר גלילי
    16/07/2016

    שלום
    מטרת בדיקת הדי דימר היא לשלול חשד לקריש דם. כלומר כשהערך נמוך, סביר שאין קריש דם בגוף אבל כשהערך גבוה, זה לא אומר שיש. לכן עקבו אחריך באישפוז.
    הערכים שנימדדו אצלך הם אכן גבוהים אבל יכולים להיות מוגברים במצבים אחרים כגון הריון בשליש הראשון.
    לגבי נוכחות קריש דם, אני מניח שאם היו ממצאים תומכים נוספים אז היו משאירים אותך באישפוז.
    שבת שלום
    דר' גלילי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שינוי מינון תרופה ותופעות לוואי אפשריות
    רמי
    08/07/2016

    בן 60 MVP לפני שנתיים PAF היצירות קרוטיס 25% צד אחד, י.ל.ד יתר שומני דם
    הטיפול, מיקרופירין 75 טריטייס 10מג ליום טמבוקור 100 ליום , קרדילוק 1.25 ליום, ליפיטור 20 ליום
    לפני כ3 חודשים מינון הליפיטור הועלה ל 30 בעקבות עליה בLDL
    בהתחלה לא הורגשה שום תופעת לוואי, אך לאט הופיעו תחושות שונות בשרירים
    מזה כ3 שבועות הפכה ההרגשה לעייפות איומה, חולשה כללית, ועייפות עם כאב בשרירים בכל הגוף בעיקר ברגליים, תחושה בשרירים הדומה למה שמרגישים בשפעת, או כשהולכים הרבה ללא הפסקה,CPK לפני שבוע יצא תקין,
    השאלה האם השינוי הוא בגלל העלאת מינון הסטטין,אז כייצד מוודאים את מקור התחושות האלה? אולי זה מהסטטין ואולי לא,
    אם חושבים להחליף את הסטטין, האם יש להחליף ולהמשיך בנטילה באופן רציף בין 2 התרופות, הקודמת והחדשה, או שיש להפסיק את נטילת הסטטין ולראות מה קורה?ואחר כך לקחת סטטין אחר?
    האם הפסקה של שבוע - 10 ימים בנטילה, עשויה להביא להשלכות שליליות בפלאק בקרוטיס?
    האם מקובל להפסיק סטטין במקרה שיש תחושות בשרירים, או שלא?
    תודה רבה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שינוי מינון תרופה ותופעות לוואי אפשריות - תגובה

    ד''ר טל סולומון
    08/07/2016

    שלום רמי.
    סטטינים הם קבוצת תרופות אשר תפקידה מגוון - הורת רמות כולסטרול בדם, נוגד חמצון, נוגד דלקתי, מייצב פלאקים וכיו"ב. הוכח כבר כי הטיפול בסטטינים יעיל לחולים עם מחלה טרשתית (שקיעת רבדים בדופנות כלי הדם בכל הגוף).
    אין ספק שאם הסטטין פוגע באיכות החיים יש לשקול את סוג התרופה ומינונה והתאמתה . אין שוב בעיה להפסיק את התרופה ולהחליפה בסטטין אחר, ולראות איך ההשפעה על ה LDL ועל המיחושים אשר ציינת מעלה. מענה מקצועי ויעיל יותר ניתן לקבל בהתייעצות עם מומחים ליתר שומנים. בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מדידת לחץ דם עם מכשיר ידני שמנפחים ביד
    אורנה
    06/06/2016

    דר' שלום רב ותודה לך מראש,
    יש לי שאלה (אולי קצת מוזרה אבל אני מוטרדת), אני אחרי ניתוח קטן לפני שבוע, הלכתי היום לרופאה כללית בעקבות ברונכית וסחרחורות. הרופאה הזאת היא קצת אגרסיבית ומדדה לי לחץ דם ידני (זה מה שיש לה במרפאה) עם בלון כזה שמנפחים אותו ואז מרפים. היא ניפחה ניפחה ואז הרגשתי כאב עצום ביד כאילו היד שלי מתפוצצת, אמרתי כואב לי, לקח כחצי דקה או יותר ואז הרפתה.
    השאלה שלי אם ניפוח יתר שקראתי שאז הדופק גם נעלם, יכול לגרום לנמק ביד או לנזק אחר ? מאחר ועד עכשיו כל היד מאד כואבת לי מהכתף ומטה. הייתכן מצב כזה שקרה נזק מבדיקת יתר לחץ דם ידני?
    אודה לך על תשובתך הכנה והמהירה,,, תודההה רבההה אורנה המודאגת,,,

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מדידת לחץ דם עם מכשיר ידני שמנפחים ביד - תגובה

    ד''ר טל סולומון
    06/06/2016

    שלום אורנה.
    מדידת לחץ דם נעשית ע"י שרוול אשר אמור להפעיל לחץ חיצוני על עורק, עד שהעורק נחסם לחלוטין. בהפחתת הלחץ, והשבת הזרימה, ניתן לקבוע על פי קול הזרימה בעורק, את הלחץ דם הסיסטולי והדיאסטולי. הפעלת לחץ על היד, חייבת להיות עד חסימת העורק, ולא, מדידת לחץ הדם אינה נכונה.
    נמק לרקמה נוצר בעת חסימת עורקים למשך זמן ממושך (לרוב שעות). חסימת העורק למספר שניות לא גורם לנזק. איני חושב שהכאב בכתף וביד מקורו במדידת לחץ דם, אך אם הכאב ממשיך, כדאי להיבדק ע"י רופא

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סיכון לקרישי דם בטיסה של 5 שעות
    123
    04/06/2016

    שלום אני בת 20 שמעשנת ולוקחת גלולות, אתמול חזרתי מטיסה של 5 שעות ומאז אני לא מרגישה טוב, האם יש סיכון לקרישי דם?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בנוסף הורידים באחת הידיים שלי

    123
    04/06/2016

    יותר בולטים מבשניה ויש קצת כאב

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סיכון לקרישי דם בטיסה של 5 שעות - תגובה

    ד''ר יאיר גלילי
    05/06/2016

    שלום לך
    טיסה ממושכת הינה אכן גורם סיכון, שאינו שכיח אך בהחלט קיים, לקרישי דם בעיקר בוורידי הרגלים עם סיכון לתסחיף לריאות. עישון וגלולות מגבירים סיכון זה אין זה אומר שתחושה לא טובה לאחר טיסה היא הביטוי של הנ''ל אבל כדאי בשלב ראשון לפנות לבדיקת רופא מטפל. את לא פירטת את מהות ההרגשה שלך אבל אם יש קושי לנשום, ממליץ לפנות בדחיפות לחדר מיון.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • וריד ביד שמאל
    אינה
    16/04/2016

    שלום. מזב כמה ימים יש לי כאב בוריד בגב כף היד. הוא מתנפח לפעמים ואני מרגישה בו כאב. האם זה משהו שמצריך בירור? עם כן אז למי כדי לפנות. האם זה מסוכן?
    אני בת 36. בריאה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • וריד ביד שמאל - תגובה

    ד''ר טל סולומון
    16/04/2016

    שלום,
    האם עברת בדיקת דם דרך הוריד?
    האם יש סמני דלקת מסביב? אודם, רגישות מגע?
    האם הוריד גמיש או גדוש ומלא?
    האם לאורך היד יש סמני ורידים נוספים?
    אולי תצרפי תמונה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך לשאלה

    אינה
    16/04/2016

    תודה על תגובה מהירה. לא לקחו בדיקת דם. הוריד גמיש. ברגע של נפיחות הוא הופך לכחול חזק. אין אודם מסביב. רק וריד שמתנפח לפעמים ואז יש כאב אחרי כמה דקות עובר.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התגברות טרשת תחת טיפול באזטרול עם סימוביל
    יצחק
    31/03/2016

    שלום שוב

    במידה ויש בעיה להכנס לקישור שצירפתי העתקתי משם את הקטעים הרלוונטים אליהם היתכוונתי בשאלותיי
    ואלו הקטעים-
    מאת: רן קורנובסקי,
    מנהל המערך הקרדיולוגי ומכון הצנתורים-מרכז רפואי רבין, בתי החולים בילינסון והשרון-פתח תקוה. יו׳ר החוג לקרדיולוגיה התערבותית באיגוד הקרדיולוגי
    בפעם השנייה בתוך שנה תרופה חדשה שנועדה להתערב במנגנון הייצור של הכולסטרול ופינויו מהדם אינה עונה על הציפיות. אבל האכזבה הגדולה באמת טמונה בכך שיצרניות התרופה לא טרחו לדווח על כך לציבור במשך יותר משנה

    המאבק בכולסטרול ממשיך לעשות כותרות. רק לפני שבועות מעטים פירסם האיגוד האירופי לקרדיולוגיה הנחיות חדשות, שלפיהן יש לשאוף להורדת רמת הכולסטרול בדם לערכים נמוכים בהרבה מאלה שנחשבו לתקינים זה זמן רב. עכשיו מתברר, כי לפחות אחת התרופות החדישות להורדת רמת הכולסטרול ולמניעת טרשת עורקים כנראה אינה יעילה כפי שקיוו מפתחיה.
    מסקנה זו עולה ממחקר המכונה ENHANCE, שבוצע בארצות הברית. מחקר התברר כי ויטורין - המשלב סימוביל ואיזיטרול - היה יעיל מעט פחות במניעת טרשת מסימוביל לבדו, זאת אף שגרם לירידה חדה יותר ברמת הכולסטרול בדם. במחקר נמדד עובי השכבה הפנימית של דופן העורק באמצעות סונאר. החוקרים מצאו, כי בקבוצה שטופלה בסימוביל השתנה עובי דופן העורק ב-0.006 מילימטר בערך, ואילו בקבוצה שטופלה בוויטורין השינוי שנמדד היה 0.011 מילימטר. המשמעות ברורה: בחולים שטופלו בוויטורין, הרובד הטרשתי שהתפתח בדופן העורק היה כמעט כפול בהשוואה לחולים שקיבלו סימוביל. ממדי ההתקדמות של הטרשת בשתי הקבוצות היו מתונים למדי.

    השאלה מדוע זה קורה? האם יודעים כבר את הסיבה להכפלת הרובד תחת אזטרול?
    יש תחליף לאזטרול?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התגברות טרשת תחת טיפול באזטרול עם סימוביל - תגובה

    ד''ר טל סולומון
    03/04/2016

    ראה תשובה שניה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אזטרול ועובי הרובד בטרשת עורקים
    יצחק
    31/03/2016

    שלום לצוות

    אני בן 60 יש לי כל מיני בעיות רקע כמו יתר ל ד יתר שומני דם היצרות 25% באחד מעורקי הקרוטיס ואני מקבל תרופות לכל אלו כמובן,
    יצא לי לראות מאמר של רופא קרדיולוג מבית החולים בילינסון
    יש לי כמה שאלות בנושא האזטרול
    במאמר הזה הרופא מסביר לפי תוצאות מחקר שנעשה שתחת טיפול באזטרול שהיה משולב בסטטין בכדור אחד, למרות שה LDL ירד עובי הרובד הטרשתי דווקא הוכפל,לעומת אצל חולים שלקחו סטטין בלבד ללא אזטרול , אז היות ותחת אזטרול הרובד גדל לא למהר לתת תוספת אזטרול עד שיתבררו יותר פרטים אודות הסיבה להגדלת עובי הרובד,
    השאלה מדוע זה קורה? האם יודעים כבר את הסיבה ל הגדלת עובי הרובד תחת אזטרול?
    יש תחליף לאזטרול?

    אשמח לקבל מענה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אזטרול ועובי הרובד בטרשת עורקים - תגובה

    ד''ר טל סולומון
    03/04/2016

    שלום,
    הטיפול במפחיתי שומן נובע ממספר סיבות. עצם נטילת הטיפול לא מביאה או מבטיחה להקטנת רובדים טרשתיים,אלה גורמות להאטת התהליך הטרשתי וגדילה מהירה שלו, ייצוב הרובד והפחתת אפשרות לקרע שלו.
    25% זו הצרות קלה שלא מצריכה טיפול פולשני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ורדים בשני הרגלים
    מרים יפרח
    21/10/2015

    אני פעמים עברתי ניתוח ורידים הראשון לפני 29 שנים והשני לפני 5 שנים כיום שוב יש חסימות ואי ספיקות והרופא מצעי לי טיפול בהזרקות קצף ומים רתוחים על הקצף קראתי אבל לא מצאתי חומר על הזרקת מים רתוחים
    הייתי רוצה לשמוע אם כדאי ומה יכולות להיות תופעות הלוואי וכמה זמן אפשר לחזור לשגרה (אני רוקדת ריקודי עם)

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ורדים בשני הרגלים - תגובה

    ד''ר יאיר גלילי
    22/10/2015

    שלום לך
    במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
    ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
    לגבי טיפול ב'מים רתוחים' מדובר כנראה בטיפול בהזרקת קיטור שתפקידו לגרום לכוויות בדופן הווריד. טיפול זה לראייתי יעיל פחות יעיל מהטיפול בהזרקות מונחות אולטרהסאונד.
    לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מחלת שמברג. טיפולים אפשריים

    ריבה
    11/03/2016

    טיפול בלייזר יעיל? האם גרביים אלסטיות וויטמין סי 3 פעמים ביום יעיל?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רמת LDL רצויה, בנוכחות גורמי סיכון
    צבי
    22/02/2016

    אבקש נא לישאול שאלה חשובה לי,וקצת רקע, גיל 57 25% היצרות בקרוטיס סובל מידיי פעם מאקסטרא סיסטולות לפני שנה היה מצב של PAF בעקבותיו טיפול בקרדילוג 1.25 וטמבקור 50 2 ליום יתר ל. ד. ערכים מישתנים של כ בין 120 וכ 130+ ליפעמים קפיצות של משהו כמו 140 סיסטולי לוקח מיקרופירין 75 ליפיטור 20 טריטייס10 ליום
    בערכי השומנים הייתה יציבות עד לפני שנה , עם סימבסטטין 20, הערכים היו כ כולסטרול כללי כ 135 HDL כ55 ו LDL כ 64 עד שיום אחד ערכי הLDL עלו ל87 ללא כל שינוי או סיבה סבירה בעקבות כך ובעקבות חולשת שרירים הוחלף לליפיטור 20 ה LDL ירד ל 64 כעבור 3 חודשים עלה ל 69, בבדיקה שנערכה כעת לאחר 9 חודשים הLDL הוא 86 אם כך שוב עליה, היות ויש לי כבר טרשת מוכחת בקרוטיס וגורמי סיכון כמו י ל ד באיזה ערך של LDL רצוי שאהיה?
    אני שמעתי כבר מזמן שיש לקרדיולוגים בארה'ב שלחולים עם גורמי סיכון טרשתיים רצוי להיות עם LDL נמוך מ70 גם אם לא עברו אירוע לבבי ראשוני, בכדיי לנסות להאיט את היתקדמות הטרשת שהיתגלתה אצלם, האם המלצה זו אומצה בקרב הקרדיולוגים בישראל? הכם ההמלצה חלה גם לחולה כמוני? במידה וכן, מה עליי לעשות?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רמת LDL רצויה, בנוכחות גורמי סיכון - תגובה

    ד''ר יאיר גלילי
    22/02/2016

    שלום לך
    אני מומחה לכלי דם. ממליץ שתפנה שאלה זו לרופא מומחה ברפואת משפחה או בשומנים.
    בכל אופן, יש תרופה שניתן להוסיף בתיאום עם רופא המשפחה בשם אזיטרול שיכולה להוריד ספיגת השומנים במעי ואולי לגרום לירידה גם בLDL.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רמת LDL רצויה, בנוכחות גורמי סיכון - תגובה

    ד''ר טל סולומון
    22/02/2016

    שלום,
    זה מחוץ לתחום כלי דם
    יש להיוועץ ברופא משפחה וקרדיולוג

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • וריד כחול בולט מתחת לעין לתינוקת
    מאיה
    18/01/2016

    שלום, לתינוקת שלי, היום בת 7.5 חוד', יש וריד כחול בולט מתחת לעין. עשינו אולטרסאונד כדי לשלול המנגיומה, ובאמת לא היו ממצאים. מה זה יכול להיות? והאם יעבור במהלך השנים? זה נראה ממש כמו פנס בעין וממש מפריע כשמסתכלים על זה. תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • וריד כחול בולט מתחת לעין לתינוקת - תגובה

    ד''ר יאיר גלילי
    20/01/2016

    שלום
    בנושא זה אני ממליץ להתייעץ עם רופא ילדים וכן עם רופא פלסטיקאי שמתמקד בטיפול בילדים.
    בכל מקרה, הגדילה המואצת של התינוקות והילדים יכולה במקרים רבים להפחית וגם להעלים עם הזמן כל מיני נגעים עוריים אבל שוב, כדאי להתייעץ עם המומחים הנ''ל

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
