פורום קרדיולוגיה - רפואת לב - יש לך שאלה?

פורום קרדיולוגיה הוא המקום לקבל ייעוץ אודות קרדיולוגיה, מחלות לב, מחלת לב כלילית, קרדיולוגיה ושיקום אחרי התקפי לב. פורום קרדיולוגיה יסייע לכם בנושאים כגון בעיות לב, קרדיולוגיה פולשנית, צנתורים, טרשת עורקים, פרפור חדרים, שומנים בדם ועוד

מנהלי הפורום

פרופ' דוד רוט
053-4877793
ד"ר רוברט הפנר
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • מיםוי לב במאמץ GATED SPECT
    רחל
    23/10/2017

    בעלי

    בעלי עשה בדיקת מיפוי. התוצאות : תגובה קלינית למאמץ : לא איסכמית תגובה אלקטרוקרדיוגרפית למאמץ : חיובית. איכות ההדמיה : טובה מאוד המיפוי : לא תקין. ממצאי המיפוי : 1. אוטם קטןבתפטצה של LAD2. לא הודגמה איסכמיה בכל הדפנות 3. התכווצותו הגלובלית של החדר השמאלי תקינה ההפרעה האזורית בהתכווצות מצביעה על אוטם בטריטוריה של LAD
    לציין שבעלי עבר אוטם לפני 3 שנים בוצע צינתור עם סטנט. כן עבר צינתור לפני כשלושה חודשים הושתלו 2 סטנטים.הוא ספורטאי שרץ אחת לשבוע 12 ק"מ וכן עושה פעילות בחדר כושר. אודה באם תתייחסו לתוצאות הבדיקה. האם היא תקינה ? האם ניתן להמשיך בפעילות הגופנית כולל הריצה ? תודה רבה .




    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיםוי לב במאמץ GATED SPECT
    רחל
    23/10/2017

    בעלי

    בעלי עשה בדיקת מיפוי. התוצאות : תגובה קלינית למאמץ : לא איסכמית תגובה אלקטרוקרדיוגרפית למאמץ : חיובית. איכות ההדמיה : טובה מאוד המיפוי : לא תקין. ממצאי המיפוי : 1. אוטם קטןבתפטצה של LAD2. לא הודגמה איסכמיה בכל הדפנות 3. התכווצותו הגלובלית של החדר השמאלי תקינה ההפרעה האזורית בהתכווצות מצביעה על אוטם בטריטוריה של LAD
    לציין שבעלי עבר אוטם לפני 3 שנים בוצע צינתור עם סטנט. כן עבר צינתור לפני כשלושה חודשים הושתלו 2 סטנטים.הוא ספורטאי שרץ אחת לשבוע 12 ק"מ וכן עושה פעילות בחדר כושר. אודה באם תתייחסו לתוצאות הבדיקה. האם היא תקינה ? האם ניתן להמשיך בפעילות הגופנית כולל הריצה ? תודה רבה .




    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח בדיקת אקו לב
    אני
    22/10/2017

    חולה בלופוס בת 50, מעשנת.
    בבדיקת ריאות יש לכידת אוויר. צילום חזה תקין.
    עקב כאבים בחזה ועוד מיחושים שלי נראים קשורים למע' העיכול ולא ללב, נשלחתי לעשות אקו לב.
    לפי מה שאני מבינה הבדיקה תקינה, אבל רציתי אישור לכך עד שאראה את הרופא. ובאם אני טועה לקדם את הטיפול.

    LVEDD 4.2 CM (3.5-5.4)
    LVESD 2.7 CM
    ֵFS 35.7CM (<= 28%ׂ
    AO ROOT 1.8 CM
    IVS 0.7 CM (0.6-1.1)
    LVPW 0.8 CM (0.6-1.1)
    LA MASS/BSA 65 GR/MR
    ASCENDING AO 2.8 CM
    LVMASS 92 GR
    LVM/HIGHT 61 GR/M

    RV-RA MAX SYSTOLIC GRADINT 22 MMHG
    ESTIMATED RA PRESSURE 5 MMHG
    ESTIMATED SYSTOLIC PA PRESSURE 27 MMHG
    חדר שמאל: גודל והתכווצות תקינים. בגודל תקין.
    EF מוערך ב % 65
    היפרטרופיה - ללא היפרטרופיה.
    תפקוד דיאסטולי - בבדיקות TDI היחס 'E E/LATERAL תקין. ממצא זה אינו תומך בלחצי מילוי גבוהים בחדר השמאלי.
    עליה שמאלית - תקינה.
    עליה ימנית - גודל והתכווצות תקינים.
    מסטם מיטרלי - תקין.
    מסטם אאורטלי - תלת עלי תקין.
    מסתם טריקוספידלי - תקין.
    אי ספיקה טריויאלית.
    הלחץ המוערך בעליה הימנית הוא 27 ממ"כ.
    אאורטה - האורטה העולה אינה מורחבת.
    קרום הלב - לא נראה נוזל פריקרדיאלי.
    וריד נבוב תחתון- IVC לא מורחב עם תמט נשימתי תקין.

    סיכום והערות:
    Visually Estimated Ejection (LVEF) - 65%
    Good systolic LV function.
    Anatomically normal valves/

    תודה מראש

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הרגשת דפיקות לב ועבודה במשמרות לילה עם B.A.V
    איילה
    22/10/2017

    שלום, יש לי שתי שאלות..אשמח לעזרתכם. לאחרונה אני מרגישה את פעימות הלב חזק יחסית, כמו אחרי מאמץ גופני קל למרות שאני לא מתאמצת ( ישיבה,עמידה) ולא ידעתי מה יכול להיות הגורם? או מה לעשות? והשאלה השנייה היא לגבי משמרות לילה, אני מאובחנת עם B.A.V ורציתי לדעת כמה חשוב אם בכלל עניין השינה והאם זה יכול לעשות קצת בלגן..תודה!

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הערות

    איילה
    22/10/2017

    כמו כן הדופק עצמו תקין, לא מהיר מדי ולא אטי מדי, אך מורגש לסירוגין

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ייעוץ לגבי תפליט פרקרדיאלי
    שוש
    22/10/2017

    בת 58. אובחנתי לפני כחודשיים בתפליט קרדיאלי עם רמת נוזלים בינונית. למרות טיפול בפרדניזון, אין שינוי בכמות הנוזלים. אולטרה סאונד שד, חזה תקין. צילום לב תקין. טרופונין שלילי. מטופלת בריבון 150 (אוסטיאופורוזיס) וקולכיצין. בדיקות דם מקיפות-הכל תקין (כולל שקיעת דם ו-CRP.
    מלנומה עורית-נשלל.
    כיצד אתם ממליצים להמשיך מכאן ?
    תודה רבה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תפליט פריקרדיאלי

    ד''ר רוברט הפנר
    22/10/2017

    בגילך למרות שהתפליט רוב הסיכויים ״ללא סיבה״ או ויראלי, יש צורך בבירור לשלילת ממאירויות שונות ומחלות רקמה.
    אינך מציינת מה הסיבה שעשית אקו ומה התלונות ואם יש בדיקת אקו קודמת להשוואה.
    הקרדיולוג צריך להתוות את כיוון הבירור ורופא המשפחה יפנה וירכז את התוצאות.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תפליט פריקרדיאלי

    שוש
    22/10/2017

    תודה רבה ד"ר הפנר. הסיבה לעריכת האקו היתה כאבים חזקים בחזה, לפני כחודשיים. במהלך חודשיים אלו בוצעו 4 בדיקות אקו לב שלא הראו כל שינוי בכמות הנוזלים, למרות טיפול בקולחיצין ואיברופן, ולאחר מכן גם פרדניזון שלא שינו את כמות הנוזלים. הכאבים פחתו אך מופיעים חלושות אחת מספר פעמים ביום.
    אילו עוד בדיקות יש לבצע על מנת לשלול ממאירויות ומחלות ריקמה?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקות

    ד''ר רוברט הפנר
    22/10/2017

    בדיקות דם למחלות רקמה וממאירויות והדמייה (CT וסונר)
    מציע שתיבדקי אצל קרדיולוג
    חודשיים ימים זה לא הרבה זמן כדי לראות שיפור משמעותי בכמות התפליט

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לקיחת קרדילוק לפעימות מוקדמות
    טל
    22/10/2017

    שלום רב,
    ברקע בעבר אבלציה לSVT.
    אני סובלת מפעימות מוקדמות חדריות והקרדיולוג שלי רשם לי קרדילוק, לקחתי כבר מעל שבוע (מינון 1.25) מינון יותר גבוה מוריד לי את הדופק והלחץ דם קצת יותר מידי.
    אני לא מרגישה שינוי בפעימות ואתמול הרגשתי את הפעימות כל כמה שניות ללא הרף.
    התור שלי לקרדיולוג רחוק.
    כמה זמן צריך לתת סיכוי לתרופה? אני אמורה להרגיש הקלה מיידית? או שאמור להיות איזשהו אפקט מצטבר?
    שאלה נוספת האם קרדילוק גורם להשתנה מרובה והאם זה תקין?
    תודה רבה לכם מראש

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דפיקות לב

    ד''ר רוברט הפנר
    22/10/2017

    אז הקרדילוק אינו עוזר לך
    תפני לקרדיולוג - יש טיפול אחר

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יעוץ בצינטור ברגל ובלב
    דינה
    22/10/2017

    שלום ד״ר שאלתי בעלי סגרתי עבר צינטור ברגל הוא צריך לעבור צינטור ברגל השניה , שאלתי כעת בקרדיו הוא אמור לעבור צינטור האם זה אפשרי לעדות צינטור בלב ולאחר מכן צינטור ברגל?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צנתור

    ד''ר רוברט הפנר
    22/10/2017

    זה אפשרי.
    הצרויות בעורקי הרגליים ועורקי הלב הן אותה מחלה שנקראת טרשת עורקים.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם שימוש יומי בסיאליס 5 מג פוגע בלב?
    גדי
    20/10/2017

    האם שימוש יומי מגיל 39 בסיאליס פוגע בלב? יקצר תוחלת חיים של הלב?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סיאליס

    ד''ר רוברט הפנר
    20/10/2017

    סיאליס אינו פוגע בלב ולא מקצר את משך החיים.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרופ רוט כתב להמנע מפעילות גופנית עצימה עם סיאליס

    גדי
    20/10/2017

    משמע יש לו השפעה לכן שאלתי.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סיאליס

    ד''ר רוברט הפנר
    21/10/2017

    סיאליס 5 מג׳ יום יומי אינו מקצר חיים, אינו פוגע בלב ואינו מגביל אותך בפעילות פיזית.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יעוץ בנוגע לבעיה בלב
    דינה
    20/10/2017

    בעלי בן 68 רקע סוכרתי הגיע השבוע לבית חולים בכרמל עקב כאבים בחזה הוא אושפז במחלקת קרדיולוג , עשה בדיקה מאמץ יצא תקין , לאחר מכן עשה סיטי שגם יצא תקין, ובבדיקה איזוטופים יצא שיש חסימות וצריך לעבור צינטור במידי . הרופא עשה את הצינטור בלי שסתום ולאחר מכן הודיע לנו שיש לו מלא חסימות וצריך כנראה ניתוח מעקפים או סטנטים. אנחנו לא יודעים מה לעשות . אשמח לקבל את עזרתכם

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יעוץ

    ד''ר רוברט הפנר
    20/10/2017

    אתם יכולים לפנות עם סרט הצנתור לעוד קרדיולוגים לחוות דעת נוספת.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תדירות בדיקת אקו-לב עם B.A.V
    איילה
    19/10/2017

    שלום, אני בת 20 ובילדותי אובחנתי עם B.A.V, הייתי במעקב כל שנה ולאחר מכן כל שנתיים, לאחר כמה שנים המעקב פחת משמעותית ורציתי לשאול כל כמה זמן כדאי לגשת לבדיקת אקו לב במצבי? לחזור למעקב כל שנה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    19/10/2017

    עליך להיות במעקב קרדיולוגי שגרתי פעם בשנה. הקרדיולוג יפנה אותך לאקו בתדירות שיעריך כנחוצה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תדירות בדיקת אקו-לב עם B.A.V
    איילה
    19/10/2017

    שלום, אני בת 20 ובילדותי אובחנתי עם B.A.V, הייתי במעקב כל שנה ולאחר מכן כל שנתיים, לאחר כמה שנים המעקב פחת משמעותית ורציתי לשאול כל כמה זמן כדאי לגשת לבדיקת אקו לב במצבי? לחזור למעקב כל שנה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מצב לאחר פרפור פרוזדורים
    אלי שלום
    18/10/2017

    שלום,
    לפני כחודשיים עברתי פרפור פרוזדורים קשה אושפזתי שבוע בטיפול נמרץ ושוחררתי עם טיפול של פרדקסה 150*2 ו פרוקור 200*3 ו לויטרה 10 מאז הורידו את הפרוקור ל2 כדורים וב 1/11 כדור אחד עשיתי הולטר ואצרף בהמשך שאלותי: האם,כל חיי אקח פרדקסה? אני בן 77 והייתי פעיל מאד נסעתי הרבה לחו"ל טיילתי בכל מקום ופתאום אני חולה,אני מרגיש בסדר אבל אין לי טיפת כושר בקושי עולה קומה אחת וכבר יש לחץ בחזה שמיד עובר, אני פוחד לנסוע ולהתרחק מהבית,על חול אני רק חולם, האם אני מפריז בחששותיי? האם אין בעיה לנסוע ולטוס האם אני כשיר,? לא הצלחתי לקבל תשובות ברורות מהקרדיולוג בקופת החולים הוא רק מתקתק במחשב וענה בקושי נראה שאינו לוקח אחריות ומטיל עלי את ההחלטות מה מותר ומה אסור מה לעשות?


    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרפור

    ד''ר רוברט הפנר
    18/10/2017

    את הפרדקה כדאי שתוריד למינון של 110 מג פעמיים ביום כל עוד אתה נוטל גם פרוקור.
    הקרדיולוג מתקתק במחשב את מה שאתה מספר לו וחשוב שתמשיך להפגש איתו.
    הלחץ בחזה שכתבת שאתה מרגיש מצריך בירור.
    פרדקסה תצטרך לקחת כל החיים. זה עדיף על ארוע מוחי והמשך חיים בכסא גלגלים.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סטרס וחרדות וסוג בדיקה
    מעוז
    16/10/2017

    בן 45 סובל ממתחים בלתי פוסקים במשך שנתיים, מטופל תרופתית אבל התרופות כבר לא משפיעות למרות שעליתי במינון. במעקב אצל פסיכיאטר.

    מאד מודאג, שנה שעברה הבדיקות היו סבירות עם חריגה קלה ב LDL וטריגליצרידים.

    בכל מקרה אני קורא שבדיקות כמו אקו לב/א.ק.ג או מבחן מאמץ לא יכולות לקבוע אם קיים פלאק בכלי הדם.

    והבדיקה המומלצת היא הדמיה לזיהוי סידן כלילי או אולטרא סאונד של העורק התרדמני. האם זהו בעצם צינתור וירטואלי? מה עליי לעשות?
    ממתין לתשובה. תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סטרס

    ד''ר רוברט הפנר
    17/10/2017

    אתה צריך לטפל בגורמי סיכון כמו כולסטרול אם גבוה
    רמת סידן אפשר לבדוק בצנתור וירטואלי או מיפוי לב במכונים מסוימים
    דופלקס עורקי התרדמה בודקת האם ישנם רבדים טרשתיים או הצרויות בעורקי הצוואר מה שיכול להשליך על עורקי הלב

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • CT, MRI, או אולטרה סאונד וסיכוני קרינה

    מעוז
    17/10/2017

    האם בדיקת עורקי התרדמה ומיפוי לב/צינתור וירטואלי כרוכה בסיכון כגון קרינה?
    תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקות

    ד''ר רוברט הפנר
    17/10/2017

    בחלק מהבדיקות יש קרינה (בכמות קטנה)
    תפנה לקרדיולוג שיפנה אותך לבדיקה שמתאימה לך.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בקשר לדילמה בין מיפוי לצינתור
    אלי
    16/10/2017

    תודה רבה על התשובה.
    אבקש לחדד את שאלתי:
    (לצערי אין לי כרגע קרדיולוג כי הוא עזב את קופת חולים).
    אבקש את דעתך, מה יתן איבחון יותר טוב, יותר מדוייק, ויותר מלא על מצב העורקים, צינתור וירטואלי או מיפוי לב?
    שוב תודה
    אלי
    =====================================
    תשובתך היתה:
    במיפוי יש קרינה של איזוטופ רדיואקטיבי. בצנתור וירטואלי (כמו בצנתור רגיל) יש קרינת רנטגן. כך שבשתי הפרוצדורות נחשפים לקרינה (במינון נמוך שלא נחשב מזיק) ניתן לעבור מספר מיפויי לב כמו גם מספר צנתורים במהלך החיים (כמובן בהנחה שיש לכך סיבה רפואית).
    לדעתי כדאי שתקבל את עצתו של הקרדיולוג שלך ותפנה למיפוי לב.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    17/10/2017

    אין יתרון ברור של אחת הבדיקות על השניה. לשתי הבדיקות יתרונות וחסרונות.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הבדל ומשמעות של הממצאים
    רביד
    16/10/2017

    שלום רב! אני בן 32. בריא בדרך כלל. לפני 5 שנים עשיתי הולטר לב (בעקבות פלפיטציות) ויצא שהיו לי כמות גדולה מאוד של APB's. עכשיו חזרתי לעשות ומה שכתוב הוא Pac's בכמות גדולה. מה ההבדל? הכמות היא כמעט 10000 ב- 22 שעות שארך ההולטר. האם זה מסוכן? האם יש טיפול? האם זה מעבה את שריר הלב? תודה! רביד

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות מוקדמות

    ד''ר רוברט הפנר
    17/10/2017

    לא מסוכן ויש לכך טיפול תרופתי
    לא גורם לעיבוי

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
