פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

ד"ר נתן גלוק
ד"ר עופר פורים
הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • בקע תבורי
    שרית
    11/04/2011

    ד"ר שלום,
    רציתי לדעת בבקשה, האם בקע תבורי יכול לעבור בעצמו עם הזמן? אם לא והאם יש טיפול לזה?
    אודה לתשובה,
    שרית

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בקע תבורי - תגובה

    ד''ר אליזה טיומני
    16/04/2011

    שלום לשרית
    תשובה היא -לא
    אם הבקע קטן-אין לזה משמעות- אם הוא גדל או מפריע צריך להיבדק
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דם- אשמח לתשובה דחופה
    שירה
    11/04/2011

    שלום רב,
    אי בת 37 , ובשבוע האחרון סובלת מצואה עם דם בפנים, גם בניגוב אחורי יש דם.
    בדרך כלל זה נובע מיציאה קשה וכואבת מלווה בעצירות.
    הדם אדום מאוד ונוזל סמול ליציאה ואז נרגע, אני לעיתי שמה פרוקטוצורין לאחר מקלחת.
    לפני שנתיים ביצעתי דם סמוי במעטפה דרך קופת חולים ויצא שלילי.
    אני מאוד דואגת לאור העובדה שהיום יש פוליפים, וסמן שלהם הוא דימומים.
    יחד עם זאת אבי בן ה67 עבר קולנוסקופיה שהוציאה אותו דחוף לניתוחים בשרשרת של כריתה תת שלמה של המעי הגס, ומשם קיבל גרורות בכבד.
    ההיסטוריה שלו מאוד מפחידה אותי ואני רוצה להמנע מצרות כאלו, מה גם שאני אמא לפעוטות ותינוק.
    אנא הדריכו אותי מה לעשות במצב כזה, הבנתי שגם קופת חולים לא ממהרת לתת קולנוסקופיה לגיל שלי. דבר נוסף קראתי שסיבים תזונתיים מאוד עוזרים למניעת פוליפים, זה נכון ? תודה מראש.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דם- אשמח לתשובה דחופה - תגובה

    ד''ר אליזה טיומני
    16/04/2011

    שלום שירה
    דבר ראשון -לא עוברים על סדר היום כאשר יש דמם רקטלי-חייבים להשלים בירור עד הסוף
    במקרה שלך מכיוון שיש סיפור משפחתי צריך להקדים קולונוסקופיה ולעשות אותה גם כאשר את עדדין צעירה כך שלאחר מכן מספר שנים את מוגנת מבחינה זו.
    בינתיים עד שאת מחכה לתור לקולונו אפשר לעבור בדיקה קצרה אצל פרוקטולוג -אנוסקופיה -המאבחנת את הטחורים
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול בבודיסון
    יהושוע
    09/04/2011

    לאחר תקופה ממושכת של כאבים בבטן ימין תחתונה , יציאות לא סדירות (שלשוליות) ולאחר בדיקת קונולוסקופיה התחלתי טיפול של 2 כדורי בודיסון ביום. לדעת הרופאה ישנה דלקת במעי הדק (כנראה). כאשר אני לוקח את הטיפול הזה המצב מאוד משתפר ומיד לאחר סיום הטיפול כעבור שבוע שבועיים חוזרים כל התופעות שהצגתי בהתחלה. שאלתי היא האם ניתן להשתמש באופן קבוע בתרופה זו , מה ההשפעות הלא טובות שיכולות להיות משימוש לאורך זמן. מה עושים? תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול בבודיסון - תגובה

    ד''ר אליזה טיומני
    09/04/2011

    שלום יהשוע
    אם אובחנה אצלך מחלת קרון הטיפול הוא לא בסטארואידים קבוע-חייבים לעבור לטיפולים אחרים ויש הרבה
    לא טוב לקחת סטארואידים קבוע!!


    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול בבודיסון

    יהושוע
    10/04/2011

    בראשית תודה על התשובה המהירה.
    רציתי רק להוסיף שלא אובחנה מחלת קרוהן משום שלא אישרו לי בדיקת קפסולה בקופה.
    עשיתי הכל חוץ מזה ולכן הרופאה אמרה שננסה את הבודיסון וזה אכן עוזר.
    אין לי מושג איך אפשר להגיע לבדיקת קפסולה ללא תשלום של 5000 ש"ח זה ממש לא הגיוני שהרופאה ממליצה לעשות בדיקה זו וקופת החולים לא מאשרת.
    התייאשתי...

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שמן
    גיל אסידו
    09/04/2011

    לפעמים אני רואה באסלה שיש בצואה שמן ,כתום שאלתי את רופא,המשפחה והוא אמר שזה קשור לבעיה בלבלב, אך זה אמור להיות עם כאב חזק.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שמן - תגובה

    ד''ר אליזה טיומני
    09/04/2011

    שלום גיל
    כן זה קשור בתת ספיגה של שומנים וצריך בדוק את הנושא לא חייבים להיות כאבים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דיברטיקולים
    רות
    08/04/2011

    שלום.מאחר ובקולונוסקופיה אובחן דיברטיקולים במעי הגס ולעיתים יש לי עצירות התחלתי לקחת 3 כפות שמן זית יום יום בבקר לפני ארוחת בקר ונראה לי שזה טוב עבורי אני לא שמנה כך שאין לי בעיה .אני גם אוכלת אוכל עשיר בסיבים ושותה מספיק מים.השאלה שלי האים השמן זית יום יום זה יכול לשנות את פרופיל השומנים בדם?חשוב לי לדעת על איזה מדדים בשומנים זה משפיע ובכלל אים זה לא יכול להזיק?אני בת 66.תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דיברטיקולים - תגובה

    ד''ר אליזה טיומני
    09/04/2011

    שלום רות
    יש תורה שלמה של טיפול מונע בסעיפים אשר כוללת תוספת סיבים (לא מספיק מה שאת אוכלת ) ועוד
    בנוגע לשמן 3- כפות זה לא מעט אפשר לרדת
    תוכלי לבצע דם לשומנים לאחר חודש ולראות מה זה עשה לך-זה מאוד אינדיוידואלי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבי בטן עמומים
    אוהד
    06/04/2011

    שלום בן 34

    לפני כמה שנים עברתי ניתוח לפיסורה אנאלית .
    עברתי 2 בדיקות קולונוסקופיה שהאחרונה הייתה באוגוסט 2009 הכל תקין
    הסיבות לבדיקות הם כאבי בטן ולפעמים דמם .
    מזה למעלה משבועיים שוב כאבי בטן צד ימין לא כאבים חדים כאבים עמומים לפעמים הכאב מתפזר לאזור המותן - תחושה כללית של חוסר אנרגיה .
    מבחינת סיפור משפחתי לסבתא שלי היה פוליפ במעי הגס שהוצא בזמן מאז הכל תקין .
    שאלתי האם יש צורך לעשות קולונוסקופיה ובכלל כל כמה זמן צריך לעשות בדיקה זו ?
    [תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבי בטן עמומים - תגובה

    ד''ר אליזה טיומני
    07/04/2011

    שלום אהוד
    אם עשתה קולונו מלא לפני שנתיים אין צורך לחזור אבל אם המצב חדש והכאב משמעותי ולא היה בעבר אפשר לשקול ביתוע הדמיה אחרת כמו CT
    בהצלחה
    טיומני אליזה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן רקטום גרורתי-כבד, טחול, לימפה
    אורית.
    01/04/2011

    שלום רב, אני מאובחנת בסרטן רקטום גרורתי בכבד, טחול ולימפה. מחודש ינואר אני מטופלת בפרוטוקול פולפירי ואורביטקס. בבדיקת דם האחרונה מ-31.3.2011 ה-CEA עמד על 6,000, כאשר בדצמבר הוא היה 25,000 ובפברואר 32,000. אני מחכה לתוצאות ה-CT ומצפה שהתשובות יהיו מעודדות. הרופא שלי הבהיר לי שהמצב שלי אינו נתיח ולדעתו גם בעתיד יהיה ללא שינוי. האופציה היחידה זה הטיפולים הכימיים. במידה ותהיה נסיגה משמעותית בגידול סרטן הרקטום, האם אני יכולה להיות מועמדת לטיפול ב-HIPEC, והאם בהליך זה שאני מבינה שהוא משלב בתוכו גם טיפול כימי וניתוחי ניתן להוציא את כל הגרורות שיש לי בכבד,טחול ולימפה בחזה כולל הגידול ברקטום. הכל בתנאי שתהיה נסיגה משמעותית בגידול סרטן הרקטום.
    מה אחוזי ההצלחה והסכנה בהליך זה, והאם לא תהיה חזרה של סרטן, האם ההליך הזה באמת מבטיח הוצאת כל הגרורות ונקיון חלל הבטן באופן יסודי מכל הגידולים והגרורות.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן רקטום גרורתי-כבד, טחול, לימפה - תגובה

    ד''ר אליזה טיומני
    02/04/2011

    שלום אריאלה
    את פנית לפורום לא מתאים -את צריכה לפנות לפורום אונקולוגי
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צניחת רירית רקטום?
    דנה
    01/04/2011

    שלום ד"ר טיומני,

    עזרת לי מאד כאן בעבר- עם המקרה של צניחת רקטום(פניתי בהמלצתך לד"ר ליסי)..

    ביצעתי מס' בדיקות: 1. קולונסקו' קצרה- תקינה, 2. מנומטריה- פחות או יותר תקינה. 3. אולטראסאונד רקטלי- תקין. 4. דפקגורפיה שתוצאותיה : "תיפקוד ספינקטרום טוב, אין אנזימוס. רקטוצלה קידמי קטן שלא לוכד בריום ,אנטרוצלה לא מפריע או חוסם. לכל אורך הבדיקה לא הודגם פרולפס של הרקטום".

    לבסוף, ראה אותי גם כירוג... הוא בדק אותי בקצרה: בשכיבה בברכיים כפופות, וביקש
    להתאמץ למשך לא יותר מ30 שניות. בסוף כתב באבחנה: Mucosol Rectal Prolapse

    להזכיר: לפני חודש וחצי בעת התאמצות ניכרת בשרותים- ראיתי גוש גדול שיצא לי מפי הטבעת. לאחר נגיעה קלה ביד- הוא חזר ישר פנימה...בת 33.

    הכירוג הזה לא הציע לי כל טיפול כרגע, למרות שיש לי מאז המקרה הזה קשיי התרוקנות שלא היו לי עד אז: לפני המקרה- הייתי הולכת כ4 פעמים ביום לשרותים ומתרוקנת ללא הפרעה. בדר"כ לאחר ארוחה.
    מאז המקרה הזה: לעיתים , אני חשה צורך להתרון- אבל בפועל- חסומה. פשוט לא מצליחה. ואם אני ממשיכה ללחוץ חזק- אני מרגישה- וגם רואה- שעוד רגע תקרה לי צניחה מלאה!
    אז- אני מפסיקה, מרגישה נפוחה, אפילו במשקל- אני 1.5 ק"ג יותר! ומחכה עד הבוקר. רק בבוקר- אני מצליחה להתרוקן שוב. ולפעמים אפילו 3 פעמים רצוף בשרותים...

    שאלתי: 1. האם אין מקום לטיפול כלשהו במצב של צניחת רירית? האם טיפול עכשיו לא יכול למנוע צורך בניתוח גדול יותר- דרך הבטן בעתיד?

    2. למה לחכות? המצב לא עלול להדרדר לכדי צניחה מלאה? פגיעה בסוגרים?

    3. שאלה לגבי ד"ר גרינברג: את כתבת כאן שהוא מומחה בתחום זה. אבל- הבנתי מהפורום של ד"ר יחיאל זיו- כי בהכשרתו -ד"ר גרינברג הוא כירוג כללי, שלא עבר השתלמות על פורמלית בכירוגיה קולורקטלית. ולפי דבריו- אם צריך ניתוח- יש לבצעו רק אצל כירוג קולורקטלי מוסמך... ולא אצל כירוג שעבר "רק" השתלמויות בנושא...

    זה מאד מבלבל.... וגם- מפחיד. מי מוסמך אכן לטפל במקרה כמו שלי?

    מה היית ממליצה לי לעשות כרגע? ולמי לפנות? ( לאו דווקא בירושלים- בעיר הזאת רק ליסי הוא כתובת מבחינתי, אך לצערי- הוא איננו כירוג. ).

    תודה,

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צניחת רירית רקטום? - תגובה

    ד''ר אליזה טיומני
    02/04/2011

    אני לא חושבת שהחלטות כה גורליות צריך לבצע על גבי גלי האתר!!!
    אני לא זוכרת את כל המקרה ואוסף תשובות שאת העברת לא פותח את כל התמונה
    וגם לרגבי שני המנתחים -את לא מצפה שאכתוב את דעתי כאן?
    ניתוחים ברצפת האגן לעיתים לא מביאים לתוצאה תפקודית טובה גם אם בוצע נכון וטוב

    בברכה
    א 'טיומני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לא הבנתי

    דנה
    02/04/2011

    שלום ד"ר,

    בסה"כ ביקשתי המלצה- למי לפנות.. לא ציפיתי לקבל החלטה באמצעות הפורום. הרי פניתי לבירור רפואי ולבדיקות- בזכות מה שענית לי כאן בעבר. ולאחר הבדיקות- יש לי אבחנה.

    אז אולי -בבקשה ממך, תוכלי לתת תשובה לשאלה כללית יותר כמו: מה הטיפול המקובל במצב של צניחת רירית רקטום?

    תודה,

    וסליחה אם שאלתי הקודמת הייתה מפורטת מידי,

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עצירות מתמשכת
    אריה
    31/03/2011

    בן מעל 80. עצירות (בעקבות נטילת תרופות שעדיין נמשכת). עד עכשיו טופלתי בקונסיל בתוצאות סבירות. עכשיו קופ"ח הפסיקה מתן קונסיל והחליפה לבנפייבר. עד היום - כחודש וחצי - לא הצלחתי עם התכשיר החדש. הולך יום יום הליכה נמרצת מינימום חצי שעה. רוב היום עובד בסטודיו בעמידה. מבקש תרגילים לחידוש תנועתיות המעי. תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עצירות מתמשכת - תגובה

    ד''ר אליזה טיומני
    31/03/2011

    שלום אדון נמרץ
    לא יודעת בנוגע לתרגילים אך אתה יכול לנסות לקחת במקום בנפייבר -NORMALAX זה קצת יותר טוב ואם זה לא מספיק -תוסיף בערב כף של סירופ לבולק ( מותר גם לחולי סכרת )
    דיקור סיני-עוזר גם כן
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בריחת ברזל - מהיכן?
    רון
    28/03/2011

    בריחת ברזל – למה ומאיפה?

    בן 57, מתאמן בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע.
    נוטל באופן קבוע אלוריל בשל חומצת שתן גבוהה שגרמה לפני כשנה לפריצת גאוט.

    קיימת אצלי בשנים האחרונות נטיה של ירידה בהמוגלובין ובשאר ערכי הברזל.

    המוגלובין: בשנים 2001-2008 ערכי ההמוגלובין נעו במגמת ירידה קלה מ - 14.5 ל- 13.5 ומ 2008 ועד 2009 המשך ירידה בערכים: מ - 12.8 ל - 12.4
    לאחר נטילת כדורי ברזל ערכי ההמוגלובין עלו ל - 13.7 ול - 14.5

    לאחר שהפסקתי את נטילת כדורי ברזל ירדו הערכים שוב,תוך שנה ל - 14.3 ובבדיקה האחרונה ל- 13.6

    כך גם לגבי הפריטין: מאז שהפסקתי ליטול כדורי הברזל גם מגמת ערכי הפריטין בירידה.
    הפריטין היה לפני כשנתיים בסביבות 10 (במשך כל השנים כלל לא נבדק) ולאחר שנטלתי כדורי ברזל עלה לערכים 47 והגיע עד 65.אך מאז שהפסקתי את כדורי הברזל (משום החשש להתנגשות בין האלוריל לכדורי הברזל) ערך הפריטין בנסיגה כל הזמן וירד ל 40, (ההמוגלובין ירד באותה עת מ – 14.5 ל 14.3) ולאחר מכן ירד הפריטין לאחר שלושה חודשים ל – 27 ושוב לאחר מספר חודשים ל 24 ובבדיקה האחרונה ירד ל - 20.

    עשיתי לפני כשלוש שנים בדיקות - קולונוסקופיה (תקין למעט טחורים פנימיים - ללא דימום)

    גסטרוסקופיה ( לפני כשנתיים) - תקין למעט בקע סרעפתי
    בדיקת סרולוגיה לפני כשנתיים – תקין.
    בדיקת דם בצואה לפני כשנתיים - תקין.


    פרוקטולוג בכיר, כמו רופא פנימי בכיר אחר, סבר כי יש לבצע קולונוסקופיה ולאחר מכן לטפל בטחורים הפנימיים (בגודל 1-2 ס"מ "היכולים להסביר דמם" לדבריו, למרות שבבדיקות לא התגלה דימום מהם ואין סימן של דם ביציאות)

    קולונסקופיה בוצעה לפני כשבועיים : תקינה ופוליפ רקטלי שנכרת – תקין.

    הגסטרואנטרולוג סבור שאין בשלב זה לבצע שוב גסטרוסקופיה אלא בדיקה של המעי הדק והפנה אותי לבדיקת mre
    (בשל אי ספיקת כליות קלה העדפתי שלא לבצע בדיקת ct )

    א. רופא גסטרו טען כי הפרוקטולוג טועה ואם אין סימני דם בזמן יציאה אין דימום מהטחורים. מי צודק?

    ב. הוא המליץ על בדיקת המעי הדק באמצעות גלולת מצלמה. האם לא כדאי קודם בדיקת mre ? האם בדיקת הגלולה לא מסוכנת משום שהגלולעה עלולה להיתקע במעי הדק? והיכן ניתן לבצע זאת?

    ב. האם כדאי לוותר על בדיקה נוספת של הגסטרוסקופיה?

    ג. מה הערכת המומחה בנוגע למקור הדמם?

    ד. המומחה שהמליץ על בדיקת הגלולה טוען כי רב הסיכויים שלא נמצא משהו במעי הדק כי אם היה מדובר במחלה קשה ההמוגלובין היה יורד לאחר שהפסקתי את כדורי הברזל הרבה מתחת למינימום וגם לא היה עולה לאחר שנטלתי את הכדורים. הוא אמר גם שיתכן ולא יגלו את מקור הדימום.

    הערה: אני אוכל הרבה מאד מזון המכיל סיבים כולל פירות וירקות, דייסות שיבולת שועל וסולת מלאה פעמיים ביום, קורנפלקס עם סובין, לחם מחיטה מלאה ושותה כמות גדולה של מים ועד לפני מספר ימים (במשך שנים רבות) כמעט ולא אכלתי בשר והמעטתי באכילת בי

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בריחת ברזל - מהיכן? - תגובה

    ד''ר אליזה טיומני
    28/03/2011

    שלום לרון
    אני לא כל כך מבינה בשביל מה אתה עושה כל כך הרבה בדיקות דם? -הגיע זמן לפעול ולבצע בדיקות אנדוסקופיות בנסיון לגלות מקור לאיבוד הברזל : גסטרו וקולונוסקןפיה ואולי בדיקת קפסולה של מעיה דק
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ומה בנוגע ל - mre?

    רון
    28/03/2011

    תודה עבור התשובה. אך קולונסקופיה עשיתי לפני כשבועיים - תקין. גסטרו עשיתי לפני כשנתיים. כדאי לחזור שוב על הבדיקה?

    האם יש לדעת צורך גם בבדיקת mre? ועד כמה יש סכנה בבדיקת הקפסולה.

    רון

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ומה בנוגע ל - mre?

    רון
    28/03/2011

    תודה עבור התשובה. אך קולונסקופיה עשיתי לפני כשבועיים - תקין. גסטרו עשיתי לפני כשנתיים. כדאי לחזור שוב על הבדיקה?

    האם יש לדעת צורך גם בבדיקת mre? ועד כמה יש סכנה בבדיקת הקפסולה.

    רון

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ומה בנוגע ל - mre? - תגובה

    ד''ר אליזה טיומני
    30/03/2011

    שלום רון
    לפי פרוטוקול המקובל בכל העולם להשלמת בירור של לחסר ברזל יש לבצע בדיקת קפסולה של מעי הדק והיא עדיפה על MRE בהדגמת רירית שיכולה להיטת מקור לאיבוד הברזל

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצאים של בדיקה
    ציפי
    29/03/2011

    בעלי עבר בדיקת CTU מערכת דו"צ ושופכנים ללא ממצא חשוד לSOL
    הודגם פוליפ במעי הגס כ1ס"מ שקיבל האדרה מומלץ על המשך בירור בקולונוסקופיה
    בבדיקה קולונוסקפיה שנעשתה נכרתו שני פוליפיםכל אחד כ1ס"מ מהלך תקין.
    .האםיש מקום לדאגה? תודה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצאים של בדיקה - תגובה

    ד''ר אליזה טיומני
    30/03/2011

    שלום לציפי
    דבר ראשון -אין כעת מקום לדאגה כי הפוליפים כבר הוסרו. המקרה של בעלך רק מדגים
    את המצב של כ 20 % של ממצאים נוספים אקרעים שמתגלים בבדיקת CT שמבוצעים מסיבה אחרת

    בהצלחה
    ד,ר אליזה טיומנ

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה
    רות
    28/03/2011

    שלום.רשמת לי באחת התשובות שבדיברטיקולים שדווקא באוכלוסיות מפותחות לא מקפידים על אוכל עים סיבים ושתיה רבה וזה גם יכול לגרום לדיברטיקולים . האים התכוונת אולי להגיד במדינות לא מפותחות? התשובה היתה בתאריך 27.3.11 לתשוב לשלאת דיברטיקולים. תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה - תגובה

    ד''ר אליזה טיומני
    28/03/2011

    מדובר במדינות מפותחות איפה תזונה דלה יותר בסיבים כנגד מדינות לא מפותחות לדוגמה באפריקה איפה אוכלים הרבה סיבים ושם שכיחות הסעיפים נמוכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אחוז אאוזינופילים
    חן
    27/03/2011

    שלום,
    ערכתי בדיקת דם ונמצא כי אחוז אאוזינופילים גבוה
    EOS% ,Eosinophils=7.5
    אני חולה במחלת קרוהן ולוקח מידי יום פורינטל
    האם יש לכדורים אותם אני לוקח השפעה על אחוז זה?
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אחוז אאוזינופילים - תגובה

    ד''ר אליזה טיומני
    27/03/2011

    לפעמים רואים אצל חולי IBD אחוז מוגבר של אאוזינופילים כ ביטוי לפעילות המחלה
    ד"ר אליזה טיומני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דיברטיקולים.
    רות
    27/03/2011

    שלום.מה יכולים להיות הגורמים השכיחים ביותר לדיברטיקולים במעי הגס לאנשים מעל גיל 50?בהנחה שאין שום מחלות אחרות במעי הגס. והאים גזים יכולים לגרום לאנשים עים דיברטיקולים לכאבים בבטן יותר מלאדם שאין דיברטיקולים.? ודיברטיקולים יכולים לגרום למחלת קרון?האים הגורם העיקרי לדיברטיקולים הוא עצירות? אשמח לקבל תשובות לשאלותי . תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דיברטיקולים. - תגובה

    ד''ר אליזה טיומני
    27/03/2011

    שלום רות
    לא יודעים בדיוק מה הסיבה לסעיפים אך דעה רווחת היא שדיאטה דלת סיבים ונוזלים . בלכן אוכלוסיה במדינות מפותחות היא הנפגעת העיקרית.אין קשר למחלת קרון ולא לסרטן. עקב נטיה לספזמים ועצירות שכיחים כאבי בטן ו ריבוי גזים .

    בהצלחה בטיפול
    ד"ר אליזה טיומני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלת נוגדנים
    קומנט
    27/03/2011

    בחורה צעירה, ברקע אולצרטיב קוליטיס שאובחנה לפני מספר חודשים, בשאלת מחלת צליאק :

    עשיתי בדיקת נוגדני טרנס גלוטמינאז והתוצאה היתה תקינה הערך 1.3 u/ml
    בבדיקת MRI היתה הרחבת לולאות מעי בג'ג'ונום עם ריבוי קפלים,
    כשבאבחנה המבדלת תסמונת תת ספיגה וצליאק.
    נשללה מחלת קרוהן.

    1. האם עם בדיקת נוגדנים כזו עדיין יתכן צליאק ?
    2. האם כשיש חסר בנוגדני IGA האם התוצאה היא ממש 0 ?

    תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלת נוגדנים - תגובה

    ד''ר אליזה טיומני
    27/03/2011

    לשלילת מחלת צליאק ובמיוחד נוכח חסר בIGA אפשר לבצע בדיקות דם נוספות במו -נוגדנים נגד אנדומיזיום וDGP
    כמו כן במקרה כזה מומלץ לבצע גסטרוסקופיה עם לקיחת ביופסיות מחלק אחרון של תריסריון קרוב לגיגיונום
    בהצלחה
    דר אליזה טיומני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
