פורום סרטן ורפואה משלימה - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

פרופ משה פרנקל
פרופסור גיל בר-סלע
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • שימוש בגראס רפואי לחולי סרטן
    רמי
    21/11/2010

    לד"ר גיל שלום! אימי בת 82 חולה בסרטן ריאות , ריאה אחת הוסרה. היא סובלת ממגוון כאבים כרוניים איומיים. היא מטופלת באוקסיקונטין, סימבלטה כרגע, ניסתה את כול האפשרויות כולל מינונים גבוהים של נרקוטיקה. תופעות הלוואי איומות! היתי מעונין לדעת, איך אוכל להקל על אימי , דרך טיפול בגראס רפואי, כדי להקל על אחרית חייה. אימי עדין מעשנת, כך שעישון הגראס לא מהווה בעיה! בתודה מראש ,רמי

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שימוש בגראס רפואי לחולי סרטן - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    22/11/2010

    רמי שלום
    קנאביס אינו תרופה לכאב, אך הוא יכול לתרום לטיפול בכאב כתוספת לתרופות המקובלות. החוזק שלו במחקרים דומה לזה של נרקוטיקה קלה דוגמת קודאין. למרות זאת ייתכן ובעישון השפעתו על כאב גדולה יותר עקב האפקט המהיר על המוח.

    באופן מעשי- הרופא המטפל צריך להגיש בקשה לאישור הקנביס לרופא מאשר. במידה שמדובר בחולי רמב"ם- הבקשה מוגשת אליי, במקרים אחרים לרופאים מוסמכים אחרים במספר בתי חולים או לאישור ישיר של משרד הבריאות. ניתן גם להגיע למרפאות לטיפול תומך של היחידה היעודית לכך באונקולוגיה שבניהולי ולהתחיל את התהליך דרכנו.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם יש מניעה בתוספי תזונה לחולת סרט
    רמי
    10/11/2010

    אימי בת 82, עברה ניתוח לכריתת ריאה , עקב גידול סרטני, הוחלט לא לתת לה כימותרפיה , עקב גילה המתקדם ומכיוון שלא היו גרורות. שאלתי היא, האם נכון לתת לאימי תוספי תזונה , אנטי אוקסיטנדים? יש הטוענים שתוספים אלו יכולים לעשות פעולה הפוכה, ולעורר תאים סרטניים רדומים! האם נתינת קיו10 במינונים גבוהיים יכולה להועיל במצבה. בתודה מראש, רוברט

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם יש מניעה בתוספי תזונה לחולת סרט - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    10/11/2010

    רוברט שלום
    תוספי תזונה למניעת סרטן- לא הוכחו כתורמים. חשוב יותר לשנות את התזונה לבריאה יותר ואם התזונה לא טובה אז כדאי להוסיף תוספים. מאידך בגיל מבוגר תוספת ויטמנים היא נכונה.
    אין מחקר שבדק Q10 למניעת סרטן- אלו ספקולציות וניתן לבחור בהן או לא.
    מומלץ לא לקחת וטמין A בכמיות גדולות- במיוחד בסרטן ריאה- בהחלט מגביר סיכון

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קסלודה ותפקודי כבד
    ליליה
    08/11/2010

    שלום רב,
    אני סובלת מסרטן שד גרורתי,
    אחרי 4 מחזורים של קסלודה ואווסטין, נעלמו כל הגרורות בכבד. (תודה לאל)
    יש הטבה בכל הממצאים.

    אבל תפקודי הכבד שלי ממשיכים לטפס למעלה.
    זה מפחיד אותי.
    מה המשמעות? האם זה בגלל הקסלודה (3500 מ"ג ליום)?
    או בגלל סיבה אחרת?
    האם זה צריך להדאיג?
    ALKP = 151
    ALT=81
    AST=65
    GGT=64

    הבדיקות האחרות תקינות חוץ מסוכר שעלה ל-110

    אודה על חוות דעתך.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קסלודה ותפקודי כבד - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    09/11/2010

    ליליה שלום
    1) אין דיווחים על אווסטין כגורם לעליה בתפקודי כבד
    2) קסלודה יכולה לגרום לעליה ברמת הבילרובין אך לא מתוארת עליה של אנזימי כבד.

    לכן:
    1) US של הכבד ודרכי מרה- אולי יש בעיה אחרת
    2) לבדוק תרופות נוספות או תכשירים טבעיים אחרים כגורם לתופעה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ד"ר בר סלע, תודה על התגובה.

    ליליה
    09/11/2010

    מתברר שזו היתה טעות, אינזימי הכבד נמצאים בירידה.

    האם מוכרים לך מקרים בהם הקסלודה גרמה לנסיגה (העלמות) ממושכת של הגרורות בכבד?

    האם מדובר בסימן טוב?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ד"ר בר סלע, תודה על התגובה. - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    10/11/2010

    בהחלט- סימן מצוין

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שיטות שונות
    silvia
    08/11/2010

    אני יושבת בבית וחוקרת באינטרנט רואה שיש הרב שיטות שמומלצות לטיפול בסרטן כגון סודיום ביקרבונט ע"י רופא איטלקי וזה מבלבל מאוד הרשת מוצף מדברים טיבעיים וטיפולים שונים כמו טרמוטרפיה ו מה לאמין אך לדעת מה מסוכן כי משסובל מסרטן כמוני ( סרטן מעי הגסם עים גרורות לכבד) ונימצאת בטיםול כימי קשה לו ונוטה לאמין לדברים כאלא בבקשה האם אתם יכולים להבהיר לי את המצב תודה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שיטות שונות - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    09/11/2010

    סילביה שלום
    האינטרנט הוא שדה פתוח לכל אדם לכתוב על פי רצונו וכמובן גם לקוראים- לא תמיד מיש קורא אכן נתרם מהמידע.
    מבחינת כללים לקריאה מבוקרת- כדאי לשים לב אם יש עבודות מדעיות קליניות שפורסמו בעיתונים שעוברים בקרה, צריך להיזהר מעדיות חולים- הרבה פעמים המידע מאד חלקי ומיוחס לתכשיר רפואה משלימה למרות שהחולים מקבלים גם טיפולים אחרים. כדאי להיזהר מתכשירים שעוזרים לכל מיני סוגי מחלות. להיזהר מהבטחות להחזר כספי אם לא מושגת התוצאה הרצויה.
    מלבד זאת כדאי לפנות ליעוץ לרופא שאת סומכת עליו שיעזור לך לעשות סדר ולראות מה מתאים בתחום הרפואה המשלימה במצבך.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • איתור סרטן בגוף
    מיטל
    07/11/2010

    אדם בן 85 עם כליה אחת השניה הוצאה מגופו לפני 15 שנים בגלל גידול סרטני.
    מצאו סימנים שבחלל הבטן יש מים וכן יש מים מסביב ללב ומסביב לריאות.
    כלייתו הנותרת עובדת ברמה של 40% לכל היותר,רמת קרניטין היא 2.5, כיצד אפשר לבדוק מיקום גידול/ים מבלי לפגוע בתיפקוד הכליה וברמת הקרניטין?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • איתור סרטן בגוף - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    08/11/2010

    מיטל שלום
    1) איני בטוח שיש סרטן- יכולות להיות עוד מחלות שמביאות לצבירת נוזלים בגוף
    2) יש להוציא נוזל בהכוונת US אם צריך ולבדוק נוכחות תאים ממאירים
    3) יש לבצע CT כל גופי ללא חומר ניגוד
    4) יש לשלוח סמני סרטן בדם CEA CA-19-9 PSA

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה על תגובתך המהירה!

    מיטל
    08/11/2010

    היום תתבצע הוצאת נוזל בשילוב עם אולטרא סאונד.
    נניח שיש תאים סרטניים האם יש בתוצאה רמז למיקום הגידול?
    לגבי CTללא חומר ניגוד-מהי איכות הדיוק של הנראה?
    תודה רבה!

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רפואת צינית
    silvia
    06/11/2010

    שלום קראתי לאחרונה מאמר של רופא טבעוני han dong kyu שמו מצוא קוריאני המיתגורר בספרד יש לו שיטה של טיפול בחום נגד סרטן והזרקת חומר שניקרא vit B-17 vit B-18 ממקור טבעי האם ידוע לכם על הטיפול לדבריו הוא ריפא הרבה אנשים רציתי לדעת אם קיים טיפול הזה בארץ
    תודה מראש
    נ.ב
    לי יש סרטן מעי הגס עם גרורות בכבד ועושה כימיוטפריה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רפואת צינית - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    07/11/2010

    סילביה שלום
    החומר שנקרא וטמין B17 אינו ויטמין כלל. החומר הוא אותו חומר הנקרא לטריל או אמגדלין אשר יכול בגוף להפוך לנגזרת של צינאיד.
    ראי התיחסות מקיפה לכך בתשובתו של דר. פרנקל לשאלה לגבי חומר המופק מגלעיני המשמש (בעצם אותו חומר והתשובה נכונה באותה מידה)

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שימוש נרחב בזרעי משמש

    יגאל
    07/11/2010

    יש כבר למעלה מ-30 שנה
    פעם הם היו נמכרים במכולת.עד היום ניתן למצוא בשווקים הישנים בארץ זרעי שקד מר.

    בנוסף יש ספר ידוע בנושא שנקרא ,עולם ללא סרטן או באנגלית
    World Without Cancer

    בכל מקרה כדי להיוועץ עם הרופא שלך לגבי זה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קסלודה
    חברה טובה
    02/11/2010

    שלום רב
    שאלה עבור חברה טובה שאמורה להתחיל טיפול בקסלודה והיא רגישה ללקטוז האם יש בעיה ?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קסלודה - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    02/11/2010

    אין קשר בין הדברים- אין בעיה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן צעי הגס עים גרורות בעצמות
    silvia
    30/10/2010

    שלום אני סובלת מסרטן מעי הגס כבר 18 חודשים לאחר ניתוח ומקבלת כימיוטרפיה כול שבועיים האם יש התנגדות שאני אקח כורכומין ותה צימחי גדילן .

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן צעי הגס עים גרורות בעצמות - תגובה

    ד''ר משה פרנקל
    30/10/2010

    לסילביה שלום,
    כורכום בדרך כלל ללא אינטרקציות מיוחדות אך יש לשים לב לאינטרקציות אפשריות עם נוגדי קרישה ומספר תרופות כמותרפויטיות כמו ציטוקסן כאשר יש מספר דווחים קטן על הורדה בפעילות התרופות כאשר יש שילוב עם כורכום. לכן יש הנמנעים בזמן טיפול פעיל בשילוב של כורכום עם חלק מהתרופות הכמותרפויטיות, לעומת זאת יש לציין שכורכום יכול לשפר פעילות תרופות אחרות כמו גמסיטבין, כך שיש צורך לברר נקודה זאת עם הרופא המטפל שיודע את רשימת כל התרופות שאת לוקחת. לגבי תה גדילן לא ידועות, לפחות במחקרים בבני אדם, אינטרקציות עם תרופות, אם כי יש חשש תאורטי על שילוב עם נוגדי קרישה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן צעי הגס עים גרורות בעצמות - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    30/10/2010

    סילביה שלום
    אין בעיה בלקיחת כורכומין יחד עם התרופות הכימותרפיות הניתנות בסרטן המעי הגס

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כורכומין

    שלמה גוברמן
    31/10/2010

    היי סילביה,

    איזה פרוטוקול כימותרפי את מקבלת?
    אם נעשה שימוש ב- (CPT-11 (CAMPTOTHECIN הייתי שוקל היטב אם להשתמש בכורכומין, וזאת למרות שהמחקר המצורף נעשה בסרטן שד.

    Using an in vivo model of human breast cancer, dietary supplementation with curcumin was found to significantly inhibit cyclophosphamide-induced tumor regression

    שלמה גוברמן ("גובי")

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תיקון ציטוט

    שלמה גוברמן
    31/10/2010

    איתך הסליחה...הינה הקטע הנכון:
    Studies in tissue culture revealed that curcumin inhibited camptothecin-, mechlorethamine-, and doxorubicin-induced apoptosis

    שלמה גוברמן

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבים באגן ימין עים רקע אונקולוגית
    silvia
    28/10/2010

    שלום אני סובלת מסרטן מעי הגס עים גרורות בכבד כבת 18 חודשים מקבלת כימיוטרפיה לאחרונה יש לי כאבים חזקים באגן ימין כשבמיפוי עצמות יצאה תקין הדבר מקשה עלי לתפקד ללכת בנוסף לכפות רגליים רדומות עקב ה oxalaplatin שקיבלתי רציתי לדעת האם יש אפשרות להמליץ על טיפול לא קונבנציונלי או משהו יעיל למצב אני גרה בדרום

    בברכה
    סילביה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבים באגן ימין עים רקע אונקולוגית - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    28/10/2010

    סילביה שלום
    כשברקע יש סרטן מעי גס גרורתי , במקום הראשון יש לחשוד שהכאב קשור למחלה. כדאי להשלים בדיקות הדמיה- PET-CT או MRI של האגן. מקור הכאב יכול להיות גרורה שלוחצת על שורשי עצבים בגב או עצבי האגן. כמו כן לעיתים יש גרורות בעצם שנראות במיפוי PET ולא עצם (וכמובן גם להפך).

    לגבי הנוירופטיה מהאוקסליפלטין ניתן לנסות ולעזור בתכשירי רפואה משלימה. ניתן גם לנסות חומצת שומן אלפא-ליפואית במינון של 600 מג ביום.
    לגבי הכאב באגן מימין- ניתן להעזר גם- אך קודם מומלץ לברר את מקור הכאב, במידה שאינו סרטני- האפשרות לעזור גדולה יותר.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה תודה לך ד"ר בר סלע על ההתיחסות
    ויקי
    26/10/2010

    תודה ויפה שישנם אנשים שנותנים מענה לאדם בצר לו .

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוח דיסקציה בבית שחי
    ויקי
    26/10/2010

    ד"ר בר סלע שלום, ב5.10.10 סיימתי כימותפיה טקסול שארכה חצי שנה ,כיום מטופלת בלפניטיב בבדיקת סונר נימצאה דבוקה של 4נגעים והרופא כירורג אמר שצריך לעשות דיסקציה של בית השחי. ניקבע לי תור לטרום ניתוח 10. 11. 10 שאלתי, האם פרק הזמן הארוך שנותר עד לניתוח אינו בעייתי בלשון המעטה, היות ואינני מוגנת פרט ללפניטיב, האם הדבר אינו נורא כפי שאני חשה והאם עלי לנסות לשנות את רוע הגזירה באופציות אחרות המון תודה ...

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוח דיסקציה בבית שחי - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    26/10/2010

    ניתוח כחודש לאחר סיום הכימותרפיה הוא הזמן המומלץ במצבים אלו (עוד שבוע-שבועיים- לא ישנה משהו באופן מהותי)

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הדבקות מטרום סרטן צוואר הרחם
    אליקו
    26/10/2010

    האם גבר יכול להידבק מאישה הסובלת מטרום סרטן צוואר הרחם ? (אין מידע מעבר לכך)
    מה ההשלכות אצל הגבר לאחר הידבקות כזו ?
    ואיך ניתן להימנע מההדבקות ?
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לגבי הכנס שהיה בירושלים
    יגאל
    25/10/2010



    האם פורסמה תוכניה או חלק מהמאמרים ?
    אני רוצה מאוד לדעת על מה הייתה ההרצאה של ד"ר מוחמד סלים וד"ר ראנה ג'אמוס מהרשות הפשלתינאית ,מעניין יהיה לשמוע באיזה צמחים משתמשים שם לסרטן.
    עם מישהו היה בהרצאה זו אשמח לשמוע פרטים.
    אני גם חוקר את צמחי הארץ כנגד סרטן ,ויש הרבה כאלו

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לגבי הכנס שהיה בירושלים - תגובה

    ד''ר משה פרנקל
    26/10/2010

    לצערנו ד"ר מוחמד סלים וד"ר ראנה גאמוס לא הצליחו להגיע ולתת את הרצאתם בכנס.
    עיקר מחקריהם על השפעת צמחים שכיחים בגדה והשפעתם במעבדה על שורות תאי סרטן שונים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה

    יגאל
    26/10/2010

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעות לואי
    ויקי
    25/10/2010

    רעייתי סיימה בימיים אלו טיפול ממושך חצי שנתי,ושאלתי היא האם ישנה דרך להקלת תופעות לואי של צריכת הגלולות לפניטיב 6יח ביום שמכתם רעה גם אם יש שכר בצידה, חוסר תחושה בכפות רגליים דימום אפי ציפורניים מתקלפות שילשול מתמשך בקיצור תרופה מכה....

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעות לואי - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    26/10/2010

    חלק מתופעות הלוואי שתוארו שייכות יותר לטקסול שקיבלה- העיקצוצים בכפות הרגליים, בעיות הציפורנים- יש להניח שישתפרו עם הזמן , אך ניתן להעזר גם בתכשירים שונים מהרפואה המשלימה- למשל כדורי חומצה אלפא ליפואית לבעיות הנימול ברגליים או משחה מקומית לציפורנים (אך צריך לראות). בעיות מערכת העיכול של לפטיניב- מחייבות בעיקר תכנון תזונה קפדני, ניתן גם להעזר בתכשירי רפואה משלימה או כדורי לופרמיד (רגיל).
    במצבים קיצוניים- ניתן להפחית את מינון הכדורים ביעוץ עם האונקולוג המטפל

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • HER2 חיובי
    ויקי
    25/10/2010

    שלום רעייתי אובחנה לפני כ4שנים בניתוח להוצאת בלוטות לימפה נשלהו לסורוקה לפתלוניה ושם הובחן שהנגע מאופיין כHER2 ובהתאם לאיפיון טופלה בטמוקסי היום 4 שנים אחרי יש הישנות מקומי בבלוטת בית שחי ובביופסיה אובחן פתלוגית שהנגע שינה את איפיונו והפך לHER2 חיובי שמכך משתמע שהטמוקסי לא הכי הועיל והפעם הוצע לנו טיפול מחקרי טקסול עירוי וגלולות לפטיניב.משום מה יש לי חשש שהאיבחון הראשוני היה שגוי והטיפול מלכתחילה היה צריך להיות שונה האם יכול להיות שפרופיל מאפיין נגע משתנה והאם יכולה להיות טעות מעבדה במקרה ..תודה מצפה לתשובה למרות שייגעתי אותך.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • HER2 חיובי - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    26/10/2010

    במספר עבודות מחקר נמצא שבין 10-20% מגידולי השד משנים את האיפיון ההיסטולוגי שלהם בין הגידול הראשוני לגרורות שהופיעו לאחר פרק זמן ממושך. דבר זה אינו מפתיע, כיוון שהגידול מורכב ממספר סוגי תאי גידול וייתכן שסוג שלא היה דומיננטי בגידול הראשוני הופך לכזה עם השנים והוא זה ששולח את הגרורות.
    כמו כן אין קשר בין HER2 - שמאפשר טיפול בהרספטין או לפטיניב לבין קולטני ההורמונים לאסטרוגן ופרוגסטרון- במידה שחיוביים, עדיין מומלץ לתת טיפול הורמוני לאחר הכימותרפיה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
