פורום מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד - יש לך שאלה?

פורום מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד נועד לתת לכם מידע רפואי וייעוץ על מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד. פורום מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד ידון על הפטיטיס, הפטיטיס סי, הפטיטיס a, הפטיטיס ב, גידולים בכבד, לבלב, לבלב סרטן, כבד שומני ועוד

מנהלי הפורום

פרופ' איתן מור
פרופ' אלי צוקרמן
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • ממצא בכבד לאור ממצא סי טי
    יעקב ברכה
    12/10/2017

    עברתי לפני שנתיים וחצי ניתוח וויפל לא קיבלתי תרופה מונעת לאחר רק לאחר שנה וחצי לאחר הניתוח היות והרגשתי לא טוב פניתי לבית החולים והם נלחצו מאוד איך יתכן שלא קיבלתי תרופא מונעת ואז התחלטי לקבל כדורים גליבק 400 ומדי חצי שנה עשיתי סי טי לפני חצי שנה נמצא בכבד גרורה של 1 סנטימטר הרופא לא התיחס לממצא לפני חודש ערכתי סי טי נוסף ונמצא כי הגיגול בכבד הכפיל את עצמו ל2 סנטימטרים ערכתי סי טי פט ואין קליטה של החומר הניגודי אני מאוד לחוץ החלפתי מטפל ואני מטופל על ידי פרפסור מירמנסקי בבית החולים איכלוב והוא העלה לי את המינון של הגליבק ל800 אנה בבקשה האם הגידול הוא סרטני למרות שאין קליטה בסי טי פט בתודה מראש וחג שמח

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גרורה בכבד?

    פרופ' איתן מור
    14/10/2017

    אם הממצא הנ"ל לא היה קיים בסיטי לפני ניתוח הלבלב סביר להניח שמדובר לצערי בגרורה בכבד. ממליץ המשך טיפול ע"י אונקולוג. במקרים נדירים כשמדובר בגרורה בודדת יש מקום לטיפול כירורגי. אם תרצה חוות דעת נוספת תפנה לפרופ' סלומון שטמר האונקולוג בבילינסון שהגישה שלו קצת שונה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן לבלב גרורתי וטיפולים
    שלומי
    04/09/2017

    אמא שלי עם סרטן לבלב גרורתי לאחר 3 טיפולי כימו כרגע כבר חודש ללא טיפול כימוטרפי ונקז דרכי מרה עקב חסימה סובלת מחולשה כבר תקופה ארוכה ומחום שבא והולך עברה אתמול סיטי ואובחנה עם אבצס בכבד .. הבנתי שצריך להכניס נקז אבל לאור מה שקראתי ברשת הבנתי שחייבים לוודא שיש רק אבצס אחד ולא כמה כי אז הטיפול שלא אשמח להסבר

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אבסס בכבד

    פרופ' איתן מור
    14/10/2017

    אם יש אבסס גדול (> 5 סמ) שניתן לניקוז כדאי לנקז גם אם ישנם אבססים קטנים נוספים. בנוסף כמובן צריך להמשיך בטיפול אנטיביוטי וייתכן גם החלפת הנקז בהתאם להחלטת הצוות המטפל.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציסטה גודל 6 באונה הימני
    אביחי
    02/10/2017

    שלום רב אני נשא של הפטטיס B לאחרונה גילו על התפרצות ההפטטיס ואני מטופל בטנפוביר.
    לאחר אולטרסאונד שנעשה לי נאמר לי שהכבד שלי במרקם גרגרי וכן שיש ציסטה בגודל 6 באונה הימנית.
    רציתי לשאול 1
    1.מזה אומר מרקם גרגירי
    2.מזה אומר הציסטה האם יש מקום לדאגה מה עושים....

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציסטה בכבד

    פרופ' אלי צוקרמן
    02/10/2017

    כבד מגורגר לעתים מטעה. ייתכן שלגמרי תקין ועד כדי שחמת הכבד. קל לבדוק הדבר בעזרת פיברוסקן, או אלסטוגרפיה (בדיקות דמויות אולטרסאונד) או בביופסיה. ציסטה בכבד היא ממצא שכיח חסר חשיבות שאינו דורש טיפול או מעקב במידה ומתוארת ציסטה "פשוטה"

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נגע היפודנסי 4 ס"מ בכבד
    שרון
    05/09/2017

    שלום אני בחורה בת 39 בריאה בדר"כ לאחר ניתוח בריאטרי טבעת בקיבה
    בCT שעשיתי לגב מותני נמצא ממצא שמדאיג אותי -
    נגע היפודנסי עגול בקוטר 4 ס"מ בסגמנט 7 של הכבד - מה זה?
    מימה זה נובע?
    האם מדאיג? איך מטפלים???

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נגע בכבד

    פרופ' אלי צוקרמן
    05/09/2017

    בד"ע בממצא אקראי מדובר בממצא שפיר . ברוה המקרים המנגיומה. יש לבצכ בדיקת דימות מדויקת יותר להגדרת הנגע כמו MRI (. עדיף- פחת קרינה לאישה צעירה) או CT טריפזי . באים בחשבון גם נגעים שפירים אחריםל הכבד.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • AST/ALT נשארו גבוהים 4 שנים אחרי CMV
    אנדרי
    29/06/2017

    שלום,
    בינואר 2013 היה לי CMV.
    מאז ארכי AST ו ALT נשארו גבוהים.ALT ברמה 50+ ו AST ברמה 40 עד 70. (עושה בדיקות
    ALKP תקין ו bilirubin תקין.

    האם יש משהו לעשות אם זה? בדיקות נוספות שאפשר לעשות?

    תודה!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפרעה באנזימי כבד לאחר CMV

    פרופ' אלי צוקרמן
    28/08/2017

    קרוב לודאי ההפרעה אינה קשורה ל CMV. יש צורך בברור כיוונים אחרים (כבד שומני? אחרים....?)

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפניות לאיזה בדיקות לבקש?

    אנדרי
    28/08/2017

    תודה על התגובה!

    לא עשיתי בדיקות אחרות ולא היו אבחנות נוספות.
    האם לבקש מרופא משפחה הפנייה לבדיקת כבד שומני? איזושהי בדיקה אחרת?

    תודה!

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ברור הפרעה באנזימי כבד

    פרופ' אלי צוקרמן
    01/09/2017

    יש "פאנל" קבוע ומוסכם לברור הפרעה מסוג זה שכולל גם בירור לכיוון כבד שומני או הפנייה לרופא מומחה למחלות כבד "שיגלגל" את הבירור מכאן והלאה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מי בקי יותר להחליט על יעילות/כדאיות טפול אונקולוגי - רופא כבד או אונקולוג
    Neghat
    29/08/2017

    מאי 2015 Hcc בכבד - כריתת אונה 2016 10 השתלה.
    אפריל Hcc כריתת יותרת הכליה. כעת Hcc ארבע גרורות בכבד המושתל וכן באגן . מי בקי יותר להמליץ על יעליות/כדאיות טפול אונקולוגיי (הכולל כימותרפיה) רופא הכבד או האונקולוגית . הדילמה היא עם מי להתייעץ על מנת להחליט האם כדאי לקבל טפול אונקולוגי/ כימותרפי במצב זה.
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול אונקולוגי

    פרופ' אלי צוקרמן
    01/09/2017

    ההחלטה תמיד צריכה להיות משותפת (מולטי-דיסציפלינרית): אונקולוג-הפטולוג(מומחה לכבד)- כירורג-רדיולוג. מאחר ולכירורג במקרה זה אין תפקיד מנהל המקרה (תלוי באיזה מרכז) הוא רופא הכבד או האונקולוג. האפשרויות יכולות להיות משולבות- טיפול על ידי רדיולוג (אבלציה מקומית, רדיואמבוליזציה או כמואמבוליזיה) אפילו בשילוב עם טיפול אונקולוגי כמו נקסוור). בכמותראפיה סיסטמית אין הרבה תועלת בסוג זה של סרטן

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הסבר על תוצאות MRI
    בן 43
    30/08/2017

    אני סובל מכאבי בטן
    נשלחתי ל MRI ואלו התוצאות:

    האם "נגעים" משמעו חשד לגידול סרטני ?
    או שמדובר ככל הנראה דווקא בהמנגיומה?

    האם צריך ביופסיה ? או שזאת תשובה תקינה
    למרות השימוש במילה "נגעים" :)


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • MRI

    פרופ' אלי צוקרמן
    01/09/2017

    נגעים בכבד בבדיקות דימות אינם בהכרח סרטן
    הנגעים המתוארים ב MRI שלך מתאימים להמנגיומות שאלו נגעים שפירים שאינם דורשים התערבות כלשהיא ובודאי לא ביופסיה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם אפשר לוותר על החיסון והאם בעייתי למי שחולה בדלת בפרקים
    ישראלי
    28/08/2017

    שלום. בן 44. טס עוד 22 ימים לתאילנד. בנקוק ולאיים בדרום. מעדיף לא לעשות חיסון מיותר כמובן. מה דעתכם ? בנוסף האם עדיף לוותר כשסובל מדלקת פרקים ?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קבלת חיסון

    פרופ' אלי צוקרמן
    28/08/2017

    לאיזה חיסון אתה מתכוון? אם לדלקת נגיפית רצוי מאוד לקבל. דלקת פרקים אינה מהווה בעייה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צהבת

    ישראלי
    28/08/2017

    התכוונתי בעיקר לגבי צהבת A ו B

    (דרך אגב ראיתי באינטרנט שלגבי חיסון לצהבת בי תחילת ההשפעה היא לכל המוקדם חודשיים מיון ביצוע החיסון. ואצלי הטיול הוא בעוד 23 ימים. כלומר אם זה נכון אז בכלל החיסון לא יעזור לטיול הנוכחי).

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חיסון

    פרופ' אלי צוקרמן
    01/09/2017

    אכן נזכרת מאוחר אבל כמות מסויימת של נוגדנים יכולה להיווצר גם לאחא מנת חיסון אחת

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מחסור בצרופלסמין ונחושת בשתן
    נחום
    22/07/2017

    וכן נחושת 69 בשתן פעמיים ראו אך כך יצא נמוך יותר.
    ופרינטו מעבדות אמרו שיש לי ן 5' UTR, rs73184332  c.-128A>C

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צרולופלזמין

    פרופ' אלי צוקרמן
    28/08/2017

    הנתונים שמסרת אינם ברורים (בלבול בסדר הופעת הכתוב). האם בוצעה בדיקה גנטית לוילסון?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כן דרך חברת פרינטו

    חסוי
    28/08/2017

    מן הסתם אני לוקח כדורים פסיכיאטריים פרפאנן מקפיד ליטול אותם עם דקינט לגבי ווילסון עכשיו הנחושת היא 10 בשתן כשתקין 30 עד 69 . בוצע בדיקה גנטית דרך חברת פרינטו ופרופסור אומרת שאין לי וילסון וגרם נבדקתי על ידי נירולוג לפני חודשים שטען שאין לי ווילסון

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צררולופלזמין

    פרופ' אלי צוקרמן
    28/08/2017

    יש לשלוח הערכים באופן מסודר
    מציע כמובן ייעוץ במרפאת כבד (בודאי עברת ייעוץ מסוג זה)
    אשמח לייעץ במרפאתי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כבד שומני וויטמין די
    ורד
    13/07/2017

    לפרופ צוקרמן שלום
    יש לי כבד שומני. מזה 4 שנים לוקחת ויטמין די, כדור אחד 400 יחידות. השאלה שלי האם הויטמין די יכול לגרום נזק לכבד שומני?
    כיום יש לי 28 ויטמין די. קשה לי להפסיק מאחר ויש לי צפיפות עצם נמוכה. מחכה לתשובה. תודה ורד

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ויטמין D

    פרופ' אלי צוקרמן
    28/08/2017

    אין כל סכנה לנזק מקבלת ויטמין D, להפך.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוצאות לריגות בילרובין ואני בלחץ
    מיי
    27/07/2017

    שלום, אני בת 29 בה בדרך כלל, עשיתי היום בדיקות דם וערכי הבילירובין יצאו חריגים (גבוהים). ראיתי את התוצאות ומאז אני בלחץ. הישיר יצא 0.26 לא ישיר 1.45 טוטאל 1.71 שאר הערכים תקינים. האם נדרש המשך טיפול??? אני ממש לחוצה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בילירובין

    פרופ' אלי צוקרמן
    28/08/2017

    אין צורך לדאגה. קרוב לודאי מדובר בתסמונת ג'ילברט (מצב גנטי שכיח) אולם יש לשלול תמס דם (בד"כ הבדיקות תקינות) על מנת לקבוע האבחנה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מחלת PSC לבת שלי
    אביבה
    13/08/2017

    לפני כחצי שנה ,הבת שלי אובחנה עם מחלת ה psc, באוקטובר,היא מתעתדת ללמוד באונ' העיברית,ואני בחשש גדול מההתמודדות הרפואית..היא סובלת מגירודים מטורפים ומעייפות ...אנחנו במעקב ביחידת כבד בחיפה,..איך מתמודדים עם זה? מה עושים אם יש התקפת גירוד באמצע הרצאה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • PSC

    פרופ' אלי צוקרמן
    28/08/2017

    יש אפשרויות שונות לטיפול בגרד הגם שאינן מושלמות תמיד (ריפמפין, כולסטירמין, נלטרוקסון...). מציע לפנות לייעוץ חוזר למרפאת הכבד

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • משמעות של נגע היפודנסי בכבד
    ענבל
    27/08/2017

    שלום רב לאחר שאמא שלי בת 58 עשתה בדיקת CT נרשם שנצפו נגעים היפודנסיים בגודל עד 2 ס"מ בכבד מה זה אומר??


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נגעים היפודנסיים

    פרופ' אלי צוקרמן
    28/08/2017

    נגעים מסוג זה עשויים להיות שפירים (החל מציסטות והמנגיומות וגם ממאירים. תלוי מה הייתה סיבת ה CT, הפרטים הקליניים ומידע נוסף לגבי צילומים קודמים. יש אמצעים להתקדם באבחנה (CT טריפזי של כבד, MRI ועוד,) תלוי במקרה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דליות בוושט דרגה 3
    שירלי
    28/08/2017

    שלום רב.
    אני בת 32. לפני 9 שנים עברתי הוצאת טחול וכיס מרה לאור אבני בילירובין בכיס המרה על רקע ספרוציטוזיס. הוצא טחול גדול מאוד.
    כשבועיים לאחר הניתוח התגלו אצלי קרישי דם ואחד מהם בוריד הפורטאלי בכבד לאור עלייה של טרומבוציטים מעל למיליון וחצי...
    עברתי החלפת טרומבוציטים וקיבלתי מדללי דם לתקופה של שנתיים לערך עד הפסקה שלהם מאחר וקרישי הדם נעלמו חוץ בהוריד בכבד שנפתח בחלקו.
    לאחר שש שנים נכנסתי להיריון ועברתי דופלר בכבד שהראה פתיחה חלקית של הקריש בוריד הפורטאלי והרופא קבע כי הכבד ייצר לעצמו מעקפים משלו למעבר דם.
    בימים אלה התברר לי מבדיקת גסטרוסקופיה שעברתי לטובת ניתוח בריאטרי כי יש לי דליות בוושט דרגה 3.
    אציין כי אין לי בעיות בתפקודי כבד וכי אין לי מחלת כבד.
    מה אני צריכה לעשות? הבנתי כי דרגה 3 זה חמור ומסוכן.... לאן לפנות? ניתן לטפל בזה מבלי להכניס את עצמי לסיבוך? אודה לתשובה וייעוץ.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דליות בושט

    פרופ' אלי צוקרמן
    28/08/2017

    למרות המעקפים שנוצרו נוצר יתר לחץ דם שארי. יש לעבור ברור של קרישת יתר בכל מקרה ולשקול קשירה מונעת של דליות אם יש סימני דימום מאיים וטיפול תרופתי להורדת הלחץ בדליות. כל מקרה נבחן לגופו וממליץ לפנות למרפאת מומחה ביל"ד פורטלי אם את בכללית ניתן לפנות למרפאתנו בלין בחיפה לייעוץ.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רמות של icp בהריון
    רוני
    22/08/2017

    שלום. אני בשבוע 35+4. לפני כחודשיים איבחנו שיש לי ICP והרמה היתה 8.8 כאשר צריך להיות מתחת ל8.3 (גרה בארה"ב). לאחר לקיחת ORSIDOL הרמה ירדה ל3.3 נכון לעכשיו. כל הזמן מדברים איתי על זירוז, אבל השאלה שלי היא- אם הרמות שלי הן נורמליות האם יש צורך לזרז בכל זאת?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ICP

    פרופ' אלי צוקרמן
    24/08/2017

    אם מרגישה טוב, אנזימי כבד תקינים, אין גרד, נוטלת אוסוליט ורמות מלחי מרה תקינות אין צורך בזירוז הלידה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
