פורום מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד - יש לך שאלה?

פורום מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד נועד לתת לכם מידע רפואי וייעוץ על מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד. פורום מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד ידון על הפטיטיס, הפטיטיס סי, הפטיטיס a, הפטיטיס ב, גידולים בכבד, לבלב, לבלב סרטן, כבד שומני ועוד

מנהלי הפורום

פרופ' איתן מור
פרופ' אלי צוקרמן
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • תוצאות לאחר אולטראסונד בטן
    טליה
    27/06/2017

    שלום,
    אני כ3 וחצי חודשים לאחר ניתוח קיצור קיבה.
    סובלת מאוד מבחילות, מידי פעם הקאות עם מיצי מרה, בדיקת גסטרו תקינה.
    באולטראסונד בטן ניצפו אבנים זעירות בכיס מרה ללא הרחבה של דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות.
    כבד: אינו מוגדל, מרקמו שומני במידה קלה .
    קידמית לוריד הפורטלי הודגם מבנה- אזור אקוגני כ4 ס"מ יכול להתאים להמגניומה? FATTY FOCAL) לא נצפה
    ממצא זה בבדיקה קודמת עקב מבנה הנבדקת לפני ניתוח קיצור קיבה).
    רציתי בבקשה לדעת אם האבנים הזעירות יכולות להיות הסיבה לבחילות ואם יש דרך לעצור או למנוע את היווצרותן?(נאמר לי בבדיקה שהאבנים קטנות אך הן דבוקות אחת לשניה ויוצרות אבנים גדולות יותר).
    האם אני צריכה לבצע בדיקה נוספת כדי לוודא שזה המנגיומה ולא משהו אחר?האם יש משמעות שזה קרוב לוריד הפורטלי?
    חשוב לציין שבבדיקת האולטראסונד כחודשיים לפני הניתוח לא ניצפו אבנים בכיס מרה, כבד שומני והמנגיומה.
    תודה רבה!

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גסטרו לבדיקת לבלב חוסכת גסטרו?
    חץ
    11/06/2017

    בוקר טוב.קיבלתי הפנייה לגסטרו לשם בדיקת לבלב מניעתית בגלל מחלת אימי .
    במקביל עשיתי אם אר אי בטן ונמצא כי הלבלב בגדר התקין.
    האם תוצאה זו חוסכת בדיקת הגסטרו.
    תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת גסטרו ללבלב

    פרופ' איתן מור
    21/06/2017

    אם MRI נעשה בשאלה של ממצא בלבלב והוא תקין איני רואה ערך לביצוע בדיקת אולטראסאונד אנדוסקופי שזה מה שכנראה הומלץ לך.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גסטרו לבדיקת לבלב

    חץ
    21/06/2017

    פרופ מור הנכבד תודה.mri נעשה לבדיקת כליות ובמסגרת זו נמצא שהלבלב תקין.האם גם זה חוסך בדירת גסטרו או eus לבדיקת הלבלב?תודה וברכה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • MRI לבלב

    פרופ' איתן מור
    25/06/2017

    כן אין צורך בבדיקות נוספות

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גסטרו לבדיקת לבלב

    חץ
    25/06/2017

    פרופ מור הנכבד!
    תודה וברכה על תשובתך!
    חץ

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כבד במרקם מעט מגורגר
    אודליה
    20/06/2017

    שלום.אני בת 31, בריאה. ביצעתי בדיקות דם, לפני כשבועיים בהם תפקודי כבד ALT היה מעט מעל הנורמה- פער של 10.. ובילירובין 1.4 שהתקין הוא 1. - אזכיר שלפני שנה ביצעתי בדיקות דם בהם תפקודי כבד לא תקינים: Ast ו alt גם 10 מעל הנורמה. לפני שנתיים היה לי מונו.
    כעת נשלחתי לאולטרסאונד בממצא הדגים כבד במרקם מעט גרגירי ללא מוקדים פוקאלים. שאלתי מהו מרקם מעט גרגירי? מה זה אומר? הרופאת משפחה לקחה לי בדיקות למחלות זיהומיות ואוטואימוניות של הכבד שיצאו תקינים- אפילו ALT שהיה מעט גבוה חזר לנורמה. היחיד שיצא לא תקין זה בילירובין 1.5 הטוטל והלא מצומד. וggt 10 מעל הנורמה.
    אשמח להבין במה מדובר? האם זה יכול להיות קשור להסננה שומנית? כי הטכנאי אמר לי כבד שומני, והרופא לא הזכיר זאת בדוח אלא רק מרקם מעט גרגירי.
    אודה לתשובתכם!

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כבד מגורגר

    פרופ' איתן מור
    21/06/2017

    לאור חזרה של תפקודי הכבד לנורמה ובדיקות ששוללות נשאות לנגיפי כבד (הפטיטיס B ו C אם אכן כך נראה לי שהפענוח של הרנטגן אינו משמעותי והכבד כנראה תקין. כדאי לחזור על אולטראסאונד בעוד 6 חד'

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כבד במרקם מעט מגורגר

    אודליה
    21/06/2017

    תודה על התשובה. בהמשך לשאלתי
    לגבי בדיקות של תפקודי כבד בהפרש של שבוע חזר לנורמה חוץ מבילירובין שמעט מעל הנורמה. הטווח הוא 1.2 ולי יש 1.5.
    וגםggt מעל הנורמה ב10 .. תקין זה עד 38 ולי יש 48.
    Ast וalt תקינים. האם זה עדיין נחשב תקין?
    אני פשוט לא מבינה מה זה כבד במרקם מעט גרגירי ואיך זה מול בדיקות הדם שלי? אודה לתשובתך

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כבד מגורגר

    פרופ' איתן מור
    25/06/2017

    הכבד שלך תקין .תחזרי שוב על אולטראסאונד ותפקודי כבד בעוד 3 חד' והפעם תבקשי שרופא יראה את בדיקת האולטראסאונד ולא רק את הצילומים.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כבד שומני, אבנים בכיס מרה, וכאבים ברום הבטן
    ANAT
    19/06/2017

    ידוע על כבד שומני ואבנים בכיס מרה.
    לאחרונה כאבים עמומים עד חזקים בבטן עליונה באמצע. חוסר תאבון וירידה במשקל.
    תוצאות MRCP מהשבוע:
    כבד הודגם בעל אות מפרנכימה תקין ב T2
    דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות לא מורחבות
    לא הודגמו היצרויות או התרחבויות פתולוגיות
    כיס מרה במימדים תקינים, מלא באבנים קטנות בתוכו כולל צווארו ורושם גם בצינור.
    לבלב שומר על צורתו, ללא נגעים פוקליים עד כמה שניתן לדון בבדיקה ללא הזרקה
    צינור הלבלב אינו מורחב
    אדרנלים,כליות,טחול שנסרקו בשדב בדיקה ללא ממצא חריג
    אאורטה בטנית בקוטר תקין
    לא הודגמו קשרי לימפה מוגדלים
    ללא עדות למיימת.
    האם ממצאים אלה יכולים להסביר כאבים ברום הבטן בזמן ישיבה, חוסר תאבון וירידה במשקל? או שצריך ברור נוסף ואם כן מהו?
    עשיתי גסטרוסקופיה לפני חצי שנה וחוץ מדלקת בוושט היתה תקינה.
    קולונוסקופיה לפני 3 שנים היתה תקינה.
    איך להמשיך?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כבד שומני ואבנים בכיס מרה

    פרופ' איתן מור
    21/06/2017

    ראשית חסר פרט חשוב של גיל
    הממצאים באולטראסאונד לא מסבירים חסר תאבון וירידה במשקל לגבי כאבים ברום הבטן ייתכנו מחסימה של מוצא כיס המרה ע"י אבן קטנה למרות שאין ממצא דלקתי. תופעה שנקראית עוית ביליארית במקרה זה מומלץ לעבור כריתת כיס מרה שהוא ניתוח קל יחסית

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה על התגובה, פרטים נוספים

    ANAT
    21/06/2017

    אני בת 57
    במשך 7 חודשים ירדתי 16.8 ק"ג ממשקל 104 ל 87.2
    בדיאטה מכוונת ע"י הורדת גלוטן ופחמימות.
    לאחרונה אני מרגישה שהדברים יצאו משליטה , אין תאבון בכלל, כאבים ברום הבטן.
    יכול להיות גידול בכבד? או שהיו רואים ב MRCP ?
    בחודשיים וחצי האחרונים ירדתי 3 ק"ג .
    הרופא מסרב לתת לי לעשות אולטרהסאונד בטן.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבי בטן

    פרופ' איתן מור
    25/06/2017

    ירידה במשקל זה דבר חשוב וכנראה יתקן לא רק את הבעיה של הכבד השומני.תצאי המחרדה כי בוצע MRI שבו גם מדגימים את צינורות המרה ולא נמצא גידול בכבד.
    הייתי ממליץ באמת על חזרה על אולטראסאונד ובדיקות תפקודי כבד בעוד כ 3 חד'.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אנזימי כבד גבוהים של alt ast
    דנה
    24/06/2017

    שלום יש לי שאלה
    בת 31. לפני 5 שנים התגלה בבדיקות דם רמות אנזימי כבד קצת גבןהים והרופאים לא התייחסו. לאחר כמה שנים בגלל שאנזימי הכבד היו במגמת עלייה עשיתי אולטרסאונד של הכבד והתביע על הסננה שומנית וכבד לא מוגדל
    יש לציין שאני לא שותה לא מעשנת ואוכלת בריא אך תמיד היה לי מאבק עם המשקל כאשר עלייה דרסטית במשקל של 15 קג התרחשה במקביל לבעיה בכבד עקב הפסקת ספורט בגלל תאונה.

    לפני חודשיים שלחו אותי לmrcp mri של הכבד ונמצא:
    *הסננה דיפוזית קלה של פרנכימת הכבד. הכבד לא מוגדל.*

    במקביל נמצא בעיה במספר הורמונים סטרואידים ובלוטת התריס וכרגע נמצאת בהליך בירןר של מחלת קושינג או שחלות פוליציסטיות.

    שאלתי היא: מהי הכוונה המשפט של : הסננה דיפוזית של פרנכימת הכבד? האם זה התקדם לדלקת כבד?
    אם אני אוכלת לפי תפריט מוסדר שהוכן לי אך אין ירידה במשקל עקב בעיה הורמונלית האם מצב הכבד יחמיר? מה ניתן לעשות במצב כזה?

    בתודה והערכה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בחילות כאבי בטן ואולטרסאונד בטן עליונה
    רוית
    10/05/2017

    שלום רב
    מזה כ 10 שנים סובלת מבחילות חזקות ולעיתים סף הקאה.אובחן בעבר(לפני כ 7 שנים) גסטריטיס קל וריפלוקס.נשלל הליקובקטר לקחתי תקופה בעבר לוסק.ללא שיפור
    במהלך השנה האחרונה הכל הוחמר מאוד תוך כדי הריון שלישי.כרגע 3 חודשים לאחר לידה,כאבי בטן וגב חדים באזור חגורת הבטן גב, בדגש על בטן עליונה.באולטרסאונד בטן עליונה לפני שנה נצפתה המנגיומה 2 ס"מ בכבד
    .כעת בוצעה שוב אותה בדיקה ולהלן הממצאים:
    "בסגמנט 6 של אונה ימנית של הכבד הודגם ממצא אקוגני 1.9 ס"מ-המנגיומה(ידועה).סמוך לממצא הנ"ל הודגם מוקד היפואקוגני 3.8 ס"מ ווסגקולרי חלקית בבדיקת דופלר.המנגיומה?fnh?"
    מרגישה מאוד לא טוב מבחינת התסמינים-כאבי בטן גב ובחילות חזקות אפילו עם נטילת לוסק(חזרתי לקחת במהלך ההריון האחרון).
    אשמח לקבל כאן תשובה כלשהי .
    מודאגת מאוד.
    תודה.


    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המנגיומה בכבד

    פרופ' איתן מור
    21/06/2017

    לפחות לגבי הממצאים בכבד איני מודאג מדובר בממצאים שפירים גם המנגיומה וגם FNH.
    בשל כאבי הבטן החוזרים והממצאים בכבד יש הצדקה לביצוע בדיקת CT או MRI למעקב בעוד 6 חדשים. אין לי הסבר טוב לכאבי הבטן ולצורך זה תתייעצי עם רופא גסטרו

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קרצינומה בכבד בסמוך לוריד הפורטלי
    הדר נקדיאל
    31/05/2017

    שלום, לאמי בת 77 יש קרצינומה בכבד בסמוך לוריד הפורטלי. צוות אונקולוגי עדיין לא ישב עם תוצאות הביופסיה שעברה ובינתיים נמנעים מלבצע בדיקת פט אברים לבירור אם זהו גידול ראשוני או משני.
    אנחנו מעוניינים לברר בהקדם אלו טיפולים חדשים עומדים בפנינו בשתי האופציות: סרטן גרורתי או ראשוני? מה היתרונות והחסרונות הבולטים של האפשרויות הנ״ל? מה אחוזי ההצלחה ועל כמה הם עומדים?
    איך לזרז החלטה לביצוע פט אברים או איפה אפשר לבצע בדיקה כזו באופן פרטי?
    תודה רבה


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גרורה בכבד

    פרופ' איתן מור
    02/06/2017

    לפי דוח הפתולוגיה שצירפת קרוב לוודאי מדובר בגידול ניורואנדוקריני עם גרורה (בד"כ יש יותר מגרורה אחת) לכבד.
    במקרה זה ניתן לתת טיפול בתרופות אנלוגיות לסומטוסטטין או לטפל בהקרנה מקומית באמצעות רדיואיזוטופ.
    ליעוץ בנידון תפני לאונקולוג המטפל בסוג גידולים זה.
    בבילינסון (פר' שטמר) או בהדסה (פר' גרוס) יש כנראה מומחים לנושא גם בבי חולים אחרים שאיני מכיר אותם אישית.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הדבקה בהיפטיטיס C באמצעות אוכל
    אבי
    29/05/2017

    שלום רב,
    האם ניתן להידבק מאכילת מזון קר שזוהם בסמוך למועד אכילתו בדם של נשא (טבח נשא וודאי שנחתך בעת הכנת האוכל ודם טיפטף אל תוך המזון) ?
    מודאג
    תודה על התייחסותך וחג שבועות שמח

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה בנוגע לבדיקת גסטרו/קולונוסקופיךה
    בן
    01/05/2017

    שלום! עברתי אתמול בדיקת גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה בעקבות ממצא פריטין נמוך שהתקבל מספר פעמים בבדיקות דם(בבדיקה האחרונה הפריטין עמד על10). בבדיקות הגסטרו/קולו נלקחו ביופסיות, שעדיין לא הגיעו תוצאותיהן. במספר בדיקות דם שערכתי נבדקו לי נוגדנים לצליאק - יצא שלילי. שאלתי היא האם יתכן כי אתגלה כחולה צליאק בתוצאות הביופסיה, למרות שבבדיקות הדם לנוגדני צליאק - יצאתי שלילי (igg,iga) התקבל ערך של 18, כאשר הטווח הוא מאפס עד 40. (לצע הערך 18 בבדיקת הדם מצויין 'נגטיב'). מה הסבירות שיצא כי יש לי צליאק למרות בדיקת הדם השלילית? דבר נוסף: אם הרופא בתום בדיקות הגסטרוסקופיה והקלונוסקופיה אמר כי הכל תקין אצלי, אילו ממצאים בכל זאת יתכן כי ייראו בתוצאות הביופסיות? תודה, בן.


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דלקת כבד אוטואימונית לחולה CVID
    אשר
    27/03/2017

    אני בן 31 חולה CVID כרגע יש לי דלקת אוטואימונית בכבד עם גרנולומות התחלתי טיפול לפני8 חודשים בסטרואידים בהתחלה היתה נסיגה אך היא נעצרה ב3 חודשים האחרונים בגלל הרקע שלי הרופאים לא רוצים לתת לי אימורן וכרגע לדעתם אין מה לעשות חוץ מלהמשיך בסטרואידים בתקווה שזה יעזור במכתב האחרון הרופאה כתבה "הפרעה באנזימי כבד למטופלים עם CVID הכי שכיחי משנית לNRH מה זה אומר? וכן האם נראה לך שיכול להיות עוד דרך טיפול ? ובמצב הזה מה תוחלת החיים ?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוצאות אולטרסאונד לאחר קיצור קיבה
    חן
    01/03/2017

    שלום וברכה, אני בת 32 בריאה בד"כ , לפני 6 שנים עברתי ניתוח קיצור קיבה לאחר ירידה של 60 ק"ג החלו כאבים בבטן העליונה ונשלחתי לבצע בדיקת US , בממצאים הראו פוליפ אחד ו2 אבנים קטנות, הוחלט על מעקב ולא על ניתוח כי "פחדתי" לעבור עוד ניתוח , מכיוון שהכאבים היו נסבלים והיו עוברים לאחר נטילת משכך כאבים.
    ביצעתי שוב US לפני חודש ולהלן הממצאים המדאיגים : כבד מוגדל, משרעתו 18.7ס"מ ובעל מרקם מעט שומני.
    ביצעתי בדיקות דם כולל תפקודי כבד שיצאו תקינים..
    יש במשפחתי היסטוריה של בעיות כבד בניהם שאת הכבד, שחמת,צהבת ועוד מוסג בתחום הכבד המוגדל שאת שמו אני לא זוכרת
    איזה בדיקות עליי לבקש? אני די מודאגת ..

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • העתק התוצאות

    חן
    01/03/2017

    סיבת הפיה : בירור.

    הכבד מוגדל, משרעתו 7.18 ס"מ ובעל מרקם מעט שומי.

    דרכי המרה התוך וחוץ כבדיות אין מורחבות.

    הודגמו שי פוליפים בקוטר עד 3.0 ס"מ בכיס המרה, לא הודגמו אבים בכיס המרה.

    הלבלב הודגם על כל מרכיביו בממדים ואקוגיות תקיים.

    הכליות בממדים ומח תקיים. היחס בין הקליפה והסיוס שמור.


    הכליה הימית בקוטר אורכי 3.10 ס"מ.

    הכליה השמאלית בקוטר אורכי 9.10 ס"מ.

    אין עדות להידרופרוזיס.

    הטחול הודגם בממדים ואקוגיות תקיים.

    בסיכום : כמתואר.
    פוליפים בכיס המרה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • US לאחר קיצור קיבה

    פרופ' אלי צוקרמן
    12/03/2017

    התוצאה אינה מדאיגה. אם משקלך לא עלה אין צורך בכל פעולה אם אנזימי כבד תקינים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • השתלת כבד בחולים עם גרורות בכבד
    ישעיהו
    07/03/2017

    בשנים האחרונות מתפרסמים בספרות עוד ועוד מחקרים שמעידים על תוצאות שנדמה לי שקשה להגדיר אותן כפחות מ-"פנטסטיות" (למשל, OS של 56% מול 9% אחרי 5 שנים) של השתלות כבד בקרב חולים עם גרורות בכבד. מצד שני, התוצאות עדיין פחות טובות בהשוואה למושתלים בעלי גידול ראשוני בכבד, מה שמביא אותנו למציאות האכזרית: בעצם אין כיום לחולים כאלה סיכוי לקבל כבד מרשימת ההמתנה הישראלית.

    האם בנסיבות כאלה אתה חושב שמוטלת חובה מקצועית ואתית על הרופא המטפל בכל זאת להציג בפני החולה הגרורתי הישראלי שלו את האופציה להשתלת כבד, בידיעה שלמעשה מבחינה לוגיסטית (לא רפואית!) יהיה קשה מאוד לממש את האופציה הזאת בישראל ורק חולים בעלי אמצעים או קשרים יצליחו לממש אותה בחו"ל?

    כמו כן, עד כמה בנסיבות כאלה ראוי לקדם בצורה אגרסיבית את הסוגיה של השתלות אונת כבד מבני משפחה, בשים לב לתופעות הלוואי הלא פשוטות של תרומה כזאת ולמיעוט המחקרים בנושא? האם התוכנית החדשה בבילינסון להשתלות אונת כבד כוללת גם חולים עם גרורות בכבד או רק חולים עם גידול ראשוני בכבד?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • השתלת כבד למחלה גרורתית

    פרופ' איתן מור
    11/03/2017

    ראשית יפה שאתה מתעדכן בקורה בתחום זה אבל:
    1. השתלות כבד למחלה גרורתית היא ניסיונית ומבוצעת רק במסגרת פרוטוקול ניסויי. הניסיון הגדול נצבר בנורבגיה שם יש עודף איברים להשתלה ולכן אתית היה ניתן לנסות שוב טיפול זה במיחלה גרורתית כי ניסיונות שנעשו לפני 30 שנה הראו שהמחלה חוזרת ב 100% של החולים.
    מהיכרות אישית עם המשתיל מנורבגיה במעקב ארוך יותר כל החולים חוו חזרת מחלה ו 80 % נפטרו למרות שנכון שללא השתלה היו מתים קודם לכן.
    2. לגבי השתלות בישראל הן מבוצעות באופן סדיר ב 3 מרכזים אולם מספר התורמים הנמוך יחסית אינו מרשה הרחבת הקריטריונים והכללת חולים עם גידול גרורתי. חולים אלו גם לא יתקבלו להשתלת כבד בחול!!! מה גם שרק מעט מרכזים בעול ובעיקר בבלרוס מוכנים לקבל חולים מחוץ למדינתם.
    3. לגבי השתלת אונת כבד אנחנו עושים זאת באופן סדיר בבילינסון אולם לא הייתי מציע סוג השתלה זה שלא במסגרת ניסוי ורק לאחר שבעולם יהיו מרכזים נוספים שיגדירו טוב יותר מיהם החולים שסיכוייהם טובים יותר לאחר ביצוע השתלה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הדבקות בהיפטיטיס C באמצעות חשיפה לרוק
    שרון
    28/01/2017

    ד"ר שלום רב,
    במקרה ורוק של נשא בא במגע עם פצע פתוח של נחשף (מגע של רוק עם דם), האם יכולה להתרחש הדבקה?
    תודה מראש על תשובתך
    שבוע טוב

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הדבקה ב HCV

    פרופ' אלי צוקרמן
    15/02/2017

    ראה תשובתי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הדבקות בהיפטיטיס C באמצעות חשיפה לרוק
    שרון
    12/02/2017

    ד"ר שלום רב,
    במקרה ורוק של נשא בא במגע עם פצע פתוח של נחשף (מגע של רוק עם דם), האם יכולה להתרחש הדבקה?
    תודה מראש על תשובתך
    שבוע טוב

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הדבקה HCV ברוק

    פרופ' אלי צוקרמן
    15/02/2017

    הסיכוי לכך קטן עד אפסי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת אולטרסאונד כבד והימנגיומה
    יוסף
    13/02/2017

    שלום, 

    בתהליך שהתחיל לפני כ3.5 שנים אובחנתי בממצא בכבד בגודל של 5 סנטימטרים. הוא שוער להיות הימנגיומה ולא עברתי ברור נוסף. 3 שנים לאחר מיכן הובחנתי בכבד שומני ובאולטרה סאונד חוזר לא נמצא בהימנגיומה כלל.  בCT שנעשה כלאחר כחודש נמצא גידול בגודל של 0.5 סנטימטרים(ניתן אולי להסיק כי ב אולטרה סאונד הראשון היה טעות יחידות מידה(קטן מידי לאבחון אך שואר כי הוא הימנגיומה/ציסטה. 6 חודשים לאחר מיכן במעקב אולטרה סאונד נמצא גידול בגודל של 2.5 סנטימטרים אשר הוגדר כ " רושם של הימנגיומה". כיום אני בן 21 ובבדיקת פיברוסקאן לפני חצי שנה נמצא כי אין צלקתיות בכבד ואיני סובל מהפטיטאז c או b. 

    ברצוני לשאול האם אולטרסאונד באמת יכול לספק מידע על אופי הגידול או שעד שיוכח אחרת תמיד יתייחסו לגידולים כשפריים עד לבדיקות מורכבות יותר כמו ct או mri? 

     

    בתודה מראש,

    יוסף גולדנברג

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סריקת האולטרה סאונד

    יוסף
    13/02/2017


    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המנגיומה?

    פרופ' אלי צוקרמן
    15/02/2017

    בכבד שומני US מתקשה לקבוע המגיומה ולכן מראה ההמנגיומה עלול להיות לא טיפוסי ולעתים יש טעות במדידת הגודל עד להחמצה. במקרים אלו MRI (כולל דיכוי שומן) יענה באופן סופי אם אען במובר בהמנגיומה או ממצא אחר אם בכלל קיים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
