נקודה חומה קטנטנה בעין

פורום סרטן העין נועד לתת לכם ייעוץ ממומחים בתחום מחלת סרטן העין. פורום סרטן העין עוסק בגידולים בעיניים, ארובת העין, ניתוחי עיניים, מלנומה בעין, רשתית,גרורות, מחלת הסרטן, גידולים סרטניים, הקרנות, כימותרפיה, גידולי עיניים, אונקולוגיה של העין

מנהלי הפורום

ד"ר שחר פרנקל
פרופ' יעקב פאר
 
  • נקודה חומה קטנטנה בעין
    א.
    03/01/2017

    בוקר צח 3/1/17
    ביתי בת 14.5 שנים. מרכיבה משקפיים לקריאה. ללא מחלות רקע.
    מזה כחודש לערך, הבחינה בנקודה חומה קטנטנה בתוך האישון.(בתוך החלק הצבעוני של העין ).
    (אגב, יש לה נקודות חן פזורות גם בצידי הלחיים, על הזרועות)
    הדבר לא מפריע לה , אבל מטעמי זהירות ברצוננו להבין במה מדובר ואיזה בדיקות מומלץ לעשות?
    בתודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נקודה פיגמנטית על הקשתית

    ד''ר שחר פרנקל
    03/01/2017

    תמונה?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לד":ר פרנקל הנכבד

    א.
    03/01/2017

    בוקר טוב,
    אין לנו בנתיים תמונה.
    תנסה "לדמיין" "לשער" נקודה זעירה מאוד שבקושי ניראית בתוך הקשתית - ואולי לתת כיווני בדיקה רלבנטיים המתבקשים? ( אם לא מתקרבים ממש לא רואים כלום בקשתית).
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נקודה פיגמנטית על הקשתית

    ד''ר שחר פרנקל
    03/01/2017

    א. שלום,
    אפילו תמונה עם הפלאפון היתה מספיקה, כי את הרי רואה משהו, ולכן שואלת עליו.
    את רוצה תשובה רצינית עם התייחסות לבעיה שאת מציגה.
    אין אפשרות לעשות זאת במידע שאת מספקת.
    את מוזמנת לקבוע תור למרפאה, ואשמח לתת לך הסבר מלא ומפורט.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מצ"ב תמונה

    א.
    04/01/2017

    נא דעתך על הנקודה בעין


    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נקודת חן בקשתית

    ד''ר שחר פרנקל
    04/01/2017

    אני פותח ומסייג שלא ניתן לתת באינטרנט ייעוץ רפואי פרטני, ביחוד לחולה שמעולם לא בדקתי, וכי יש לפנות לבדיקת רופא/ה.

    יחד עם זאת, הנגע שבתמונה ככל הנראה יתגלה בבדיקה במנורת סדק כנמש/נקודת חן על הקשתית.
    כדאי לתאם בדיקת רופא עיניים בשבועות הקרובים לאישור האבחנה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • nevus pigmented

    תגובה
    11/01/2017

    בוקר טוב,
    היינו אצל רופא עיניים , הבדיקת עיניים עצמה יצאה תקינה לחלוטין
    האבחנה שלו היתה nevus pigmented
    המלצתו בדיקת רופא עיניים לילדים+ צילום מקטע קידמי עין אחת.
    האם יש מקום לבקש אולטראסאונד של העין עד מועד צילום המקטע? והאם יש יתרון לבדיקת ה u.s?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נקודת חן בקשתית

    ד''ר שחר פרנקל
    11/01/2017

    ראשית, התשובה משמחת.
    שנית, כאשר נקודה לא מגיעה עד היקף הקשתית הסיכון שהיא ממשיכה אחורה יותר, נמוך, ועדיין אנחנו משלימים את הבדיקה עם אולטראסאונד.
    במקרה שלכם אני מסכים עם הרופא הבודק שאולטראסאונד מיותר בשלב זה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
