פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות - יש לך שאלה?

פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות. פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות נועד לתת לכם את כל המידע על אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות. הפורום ידון ב: אורטופדיה אונקולוגית, סרטן, סרקומה, גידולים סרטניים ועוד

מנהלי הפורום

ד"ר רוני וייצן
ד"ר בועז ליברמן
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • סרקומה שלב 4 אזור ראש צוואר
    רומן
    14/12/2017

    שלום,
    אבא שלי סובל כ-10 שנים מסרקומה של הרקמות הרכות שלב 4 באזור הראש צוואר, האונקולוגים טוענים שלא נתיח כיום לאחר שעבר 2 ניתוחים קונבנציונליים וניתוח קריאו אחד.
    האם ניתן לקבל חוות דעת וכן לנסות להסיר את הגידול? אפילו בחלקו.
    תודה מראש

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    14/12/2017

    יש לפנות למומחה אאג המתמחה בנושא זה עם כל החומר הרפואי הקיים כולל ההדמיות, אני ממליץ על ד״ר ערן אלון ממחלקת אא״ג בשיבא

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נגע תוך לשדי באיזור האיסכיאל טוברוסיטי
    שמוליק
    08/12/2017

    ב'פטסיטי' ממדי הנגע היו - 17 מ"מ, ונקבע שהוא בעל מאפיינים שפירים. לאחר חודשיים בוצע MRI ונמצא שממדיו - 28X10 מ"מ ושהוא בעל 'מאפיינים גבוליים'. כן נקבע - 'לאחר הזרקת גדולניום מודגמת האדרה הומוגנית למדי של הנגע ללא האדרה ברקמה הרכה השכנה'. שאלותי: מה משמעות השוני בממדי הנגע כפי שנמצאו ב'פטסיטי' וב - MRI. מה המשמעות של 'מאפיינים גבוליים'. מה המשמעות של 'האדרה הומוגנית למדי של הנגע'. האם כשמדובר בהאדרה הומוגנית זה מאפיין נגע שפיר? האם מתחייב ברור באמצעות ביופסיה או שניתן לעקוב בביקורת MRI בעוד מספר חודשים?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר בועז ליברמן
    08/12/2017

    מהשאלה לא ניתן להבין באם מדובר על מחלה ראשונית במעקב או בירור למחלה חדשה, בכל מקרה דינמיקה בתהליכים גרמיים שמקורם לא ידוע מחייבת ביופסיה לאחר הדמייה ממוקדת כגון mri

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נגע תוך לשדי באיזור האיסכיאל טוברוסיטי

    שמוליק
    08/12/2017

    מדובר בברור למחלה חדשה. לפני כשנה נכרת גידולMCC בקרקפת, כולל הקרנות. ב'פטסיטי' למעקב ולאחר מכן ב MRI נקבע ע"י הפרופסור המטפל, שהנגע באיסכיום 'לא נראה גרורתי'. הנגע באיסכיום נמצא אגב המעקב והביקורת בעקבות הנגע בקרקפת. כאמור מדובר ב'מחלה חדשה'. הומלץ - MRI אגן גרמי בעוד 4 חודשים. הרדיולוג שפענח את ה MRI קבע שיש לשקול ברור היסטולוגי. חושש מביופסיה פולשנית ללשד העצם ולכן נוטה להסתפק במעקב MRI, אך האם אין בהמתנה זו סיכון?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר בועז ליברמן
    08/12/2017

    יש לשקול ביופסיה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חשש עקב כאבים חדים בשתי הרגליים
    ליאור
    05/12/2017

    אני לפתע לפני שבוע הרגשתי כאבים חדים ביותר באזור הרגליים בין הברך לכף רגל בעיקר, הלכתי לאורתופד מכרמיאל בקושי נגע לי ברגל נתן לי משככי כאבים ועבר שבוע ויום וכשנגמר השפעת המשכך הרגליים מאוד מציקות בעיקר , לאחרונה גם נזכרתי שברגל העליונה יש לי מוגלה אדומה כזאת ליד המפשעה הרבה מאוד חודשים , אני רוצה להרגיע רק את הרוחות ולשאול על מה זה מעיד? הכאב הוא מרגיש נקודתי וחד מאוד . (לא עשיתי ספורט שלוש שבועות מסביב לכאב) אשמח אם תענו לי תודה!


    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    08/12/2017

    פורום זה אינו מחילף ייעוץ רפואי ראשוני

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאב חד מפלח מידי פעם
    אריה
    05/12/2017

    אני נמצא לאחר הסרת גידול סרקומה ברגל.
    האיזור נמצא נקי לאחר בדיקה.
    לאחרונה אני חש באיזור כמין דקירת מחט באיזור למשך מס' שניות כמה פעמים ביום.
    האם זה הרגשה שצריך לחשוש ממנה או שזה דבר שיכול לקרוא.

    תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    08/12/2017

    לא מדאיג

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חשד לאוסטאואיד אוסטאומה לאחר לידה
    עדי
    03/12/2017

    שלום רב,
    אני כעת 9 חודשים לאחר לידה.
    במהלך ההריון סבלתי מכאבים שיוחסו לחשד לסמפיזיוליזיס.
    לאחר 3 טיפולים אוסטאופטים הכאב עבר וילדתי תינוק במשקל 4.400 ק"ג בלידה רגילה.
    מיד לאחר הלידה צלעתי והלכתי לטיפול אוסטאופטי נוסף ששיפר את מצבי.
    לפני כ4 חודשים, 5 חודשים לאחר הלידה,
    החלו כאבים בטרוכונטר, באגן, בברך ובגב התחתון.
    מחשד לבורסיטיס קיבלתי זריקת סטרואידים שלא עזרה כלל.
    לאחר מכן עשיתי סיטי גב בו הראו שלושה בלטי דיסק קלים-מינימלים, שהכל הנראה לא מהווים את הסיבה לכאב.
    לאחר מכן עשיתי מיפוי עצמות כיוון שהכאבים לא עברו ותקפו גם בלילה (העירו אותי מהשינה).
    נמצא אוסטאיטיס פוביס וחשד לאוסטאופורוזיס חולף.
    לאחר מכן נעשה MRI על מנת לאשר אוסטאופורוזיס חולף אך עלה החשד היותר סביר לאוסטאואיד אוסטאומה.
    השאלה שלי היא
    1. כיצד ניתן לעשות אבחנה מבדלת?
    2. האם מותר להניק כאשר יש אוסטאואיד אוסטאומה?
    אני מתעתדת להגיע לתור אצל ד"ר סגל מאיכילוב אך שאלות אלו חשובות לי כעת.
    בתודה.
    בתודה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    03/12/2017

    מותר להניק

    בדיקת הבחירה היא ct

    בהצלחה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חשד לגידול שניוני בצלעות לאחר סרטן שד
    שושן
    02/12/2017

    חשד לגידול שניוני בצלעות לאחר סרטן שד
    בצילום רנטגן נמצאה צלע מס 9 שבורה
    איזו בדיקה מהימנה/מתאימה יותר:
    מיפוי עצמות? C.T. ? MRI?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת הבחירה לבירור הישנות סרטן שד

    ד''ר רוני וייצן
    02/12/2017

    PET-CT

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ולגבי הבדיקות שכתבתי בשאלה?

    שושן
    02/12/2017

    ולגבי הבדיקות שכתבתי בשאלה?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נגע ליטי- הפניה לבירור וטיפול
    רן
    09/11/2017

    גבר מעל 80 , סבל מכאבי גב(מצב ישן שהחריף מאוד ). ומבדיקות סי.טי בגב ומיפוי עצמות אורתופד נוירו כירורג איבחן אוסטופורזיס קשה ,והופנה למרפאת עצם לקבלת טיפול. הוא גם חולה לב ובסי.טי לב לפני פעולה פולשנית (צינתור טיפולי) אובחן באקראי נגע ליטי קטן בצלע הקדמית השמאלית, והמלצה להמשך בירור. לרופאים שפנה :האורתופד, רופא משפחה, מרפאת עצם אמרו שזה לא תחומם. אז של מי כן? (אם כי האורתופד סבור שאולי שברים בחוליות הגב כפי שיש לו - אחד מהם אולי מצטייר כנגע). האורתופד גם אמר שכדאי אולי לפנות לרופאת המשפחה ולבקש סי.טי מקיף בגוף, כי אולי יש משהו ממאיר והנגע הליטי הוא אולי גרורה. איזה רופא מקצועי אמור לטפל בכך? כיצד אפשר לדעת אם אכן זה שבר ולא נגע? רופא העצם הציע לעשות שוב מיפוי עצמות (למרות שבמיפוי העצמות הקודם שהיה בהפרש של כ-4 חודשים לסי.טי. לא צוין בפיענוח שיש נגע ליטי) . הייתכן שבמיפוי לא הבחינו? האם במיפוי עצמות אמורים להבחין בכך?. אותו גבר אינו יכול לעבור mri בגלל קוצב לב. כיצד לפעול, למי לפנות?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה נוספת בהמשך לנגע ליטי

    רן
    10/11/2017

    האם במצב כזה שבסי.טי לב נרשם בפיענוח בין היתר נגע ליטי קטן בצלע - ניתן
    לעשות פיזותרפיה או עיסוי עדין לאיזור הגב - או שזה עלול להזיק. .

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר בועז ליברמן
    13/11/2017

    אין מניעה מטיפולים אלו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נגע ליטי בצלע

    ד''ר רוני וייצן
    16/11/2017

    נגע ליטי בצלע יכול להיות ממצא מקרי חסר משמעות או חלק ממחלה אונקולוגית מקומית או גרורתית. רצוי לברר כי אין ממצאים אחרים לפני ביצוע עיסוי.
    ההמלצה לביצוע מיפוי חוזר נכונה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נגע ליטי- הפניה לבירור ולטיפול

    רן
    13/11/2017

    קיבלנו בפורום זה מענה לשאלת ההמשך(מ-10/11/17), אך לא לשאלה המרכזית(9/11/17), אז חוזרים עליה שוב ונשמח לקבל גם בעבורה מענה, כדי לדעת איך להתקדם. תודה
    גבר מעל 80 , סבל מכאבי גב(מצב ישן שהחריף מאוד ). ומבדיקות סי.טי בגב ומיפוי עצמות אורתופד נוירו כירורג איבחן אוסטופורזיס קשה ,והופנה למרפאת עצם לקבלת טיפול. הוא גם חולה לב ובסי.טי לב לפני פעולה פולשנית (צינתור טיפולי) אובחן באקראי נגע ליטי קטן בצלע הקדמית השמאלית, והמלצה להמשך בירור. לרופאים שפנה :האורתופד, רופא משפחה, מרפאת עצם אמרו שזה לא תחומם. אז של מי כן? (אם כי האורתופד סבור שאולי שברים בחוליות הגב כפי שיש לו - אחד מהם אולי מצטייר כנגע). האורתופד גם אמר שכדאי אולי לפנות לרופא המשפחה ולבקש סי.טי מקיף בגוף, כי אולי יש משהו ממאיר והנגע הליטי הוא אולי גרורה. איזה רופא מקצועי אמור לטפל בכך? כיצד אפשר לדעת אם אכן זה שבר ולא נגע? רופא העצם הציע לעשות שוב מיפוי עצמות (למרות שבמיפוי העצמות הקודם שהיה בהפרש של כ-4 חודשים לסי.טי. לא צוין בפיענוח שיש נגע ליטי) . הייתכן שבמיפוי לא הבחינו? האם במיפוי עצמות אמורים להבחין בכך?. אותו גבר אינו יכול לעבור mri בגלל קוצב לב. כיצד לפעול, למי לפנות?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בירור נגע ליטי

    ד''ר רוני וייצן
    02/12/2017

    יתכן נגע חדש שלא היה במיפוי הקודם ובהחלט יתכן שבר על רקע אוסטיאופורוזיס. מתפקיד רופא המשפחה לברר.
    אם יש חשד לממאירות ניתן לפנות ליחידה לאבחון מהיר של סרטן במכון האונקולוגי בבית חולים שיבא.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אודה על פענוח תוצאות ביופסיה של בלוטת לימפה במפשעה
    חגי
    08/10/2017

    בשל בלוטה נפוחה במפשעה נשלחתי לביופסיה.
    התוצאות אינן ברורות , אשמח להתייחסות לגבי משמעותן-
    inguinal lymph node, coree biopsy
    גלילי רקמה לימפטית, בהם נראים מספר מבנים פוליקולריים הבנויים מתערובת צנטרוציטים וצנטרובלסטים(בחלק מהמבנים הפוליקולריים מוספרו מעל 15 צנטרובליסטים בשדה מיקרוסקופי גדול ). הלימפוציטים האטיפים בתוך המבנים הפולקיריים, נצבעו חיובית עם BCL2,BCL6,CD10,CD20 וחלקם עם CD21 . בנוסף נראו איזורים של הסננה לימפטית דיפוזית עם מוקדי פיברוזיס . האיזורים הדיפוזיים מורכבים מתערובת תאים לימפויידים מסוג B קטנים וגדולים.
    בצביעות ל CD3 ו- CD5 נצבעו לימפוציטים קטנים מסוג T יחסית מועטים. צביעות ל- C-myc, MUM1 שליליות. אינדקס Ki-67 במבנים הפוליקולריים הינו 30-40% , באיזורים הדיפוזיים האינדקס יותר נמוך. לא ניתן לשלול את טרנספורמציה דיפוזית בתהליך הנ"ל.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    23/10/2017

    יש לפנות לרופא המטולוג

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קליטה פטלוגית של FDG באיסכיום עם פענוח 'מאפינים שפירים'.
    שמוליק
    20/09/2017

    נראה כסתירה: איך קליטה פטלוגית, (בפטסיטי) מתיישבת עם פענוח - 'מאפינים שפירים'? עוד נקבע: 'בעצמה גבוהה בתהליך ליטי מעט אקספנסילי1.7 ס"מ'. כן נקבע: 'תהליך בודד להמשך ברור בMRI. '

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    21/09/2017

    קליטה יכולה להדגים במרבית המקרים תהליך שפיר, ההמלצה על ביצוע mr סבירה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מוקד סקרלוטי -אי גרמי
    עדי
    07/09/2017

    שלום רב!
    אני בת 36, לפני כחודש וחצי התחלתי להתאמן ומההתחלה לא הייתי מסוגלת לעשות תרגילי ברכיים , בשבוע האחרון זה לווה בכאבים בעיקר ברגל שמאל ואז שמתי לב לגוש על סוף השוקה מתחת לברך.
    הרופא הפנה אותי לצילום שאלו הממצאים שלו (מצרפת תמונה)
    אשמח אם תכוונו אותי מה עליי לעשות ומה זה אומר
    והאם לדרוש בדיקות נוספות


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ,תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    07/09/2017

    תהליך שפיר לרוב שאינו כואב ומציין הצטלקות של העצם, נגרם מסיבות שונות, באם כואב מקומית למעקב אורתופד

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תסמינים של גידול בצלעות
    לינה
    31/07/2017

    האם סרטן העצמות אשר מופיע בצלעות גורם לתסמין של כאב תמידי ? או שיכול להגיע בצורה של התקפים אחת לשבועיים?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    31/07/2017

    גידול משמעותי יגרום לרוב לכאב מתמשך ולא אחת לשבועיים, אך תבנית הכאב אינה אבחנתית, ולא יכולה להחליף בדיקה גופנית והדמייה מתאימה כגון ct חזה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המנגיומות המופיעות בMRI אך לא בCT
    אוסנת
    17/07/2017

    שלום רב! לפני כ-3 חודשים ביצעתי MRI בו הודגמו כנראה המנגיומות לא טיפוסיות רבות בעמ"ש מותני. כקורלציה להדגמת ההמנגיומות בוצע CT שלא הדגים כלל שום המנגיומה משום סוג כלשהו. מה דעתך? האם קיים מצב כזה בכלל כשמדובר בהמנגיומה בלבד ולא תהליכים אחרים? אודה על תשובתך. אציין כי במיפוי לא הודגמה שום קליטה פתולוגית באיזור המדובר

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    17/07/2017

    לא הייתי מסתפק בהשוואת התשובות אלא מבקש ממומחה ברדיולוגיה של השלד להשוות את הבדיקות

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נוירומה בשוק דיסטלית מימין
    תמר
    11/07/2017

    ד"ר שלום וברכה!
    לפני שנה וחצי בערך גילו לי נוירומה בשוק ימין. האבחנה היתה באולטרסאונד של רדיולוג בכיר. היתה גולה קטנה והיו כאבים נסבלים מידי פעם. לא הצלחתי לאפיין מתי מגיע הכאב, אבל לרוב היא חלף אחרי כמה דקות. מכיוון שהייתי בהריון הרדיולוג אמר לי שאם הכאב נסבל לגשת לאורטופד רק אחרי הלידה. באמת כך היה. ניגשתי לאורטופד שאמר שניתן להוציא, אך אם הכאב נסבל להמשיך במעקב.
    לפני כחודשיים הכאבים נהיו ממש חדים. כמו סכין שתקועה בתוך הרגל כמה סנטימטרים. זה משבית אותי לחצי שעה לפעמים. ניגשתי לרדיולוג שוב שראה שהנוירומה גדלה פי 2 (!!) ולכן כנראה יש החמרה בכאבים. שוב אני לא מצליחה להבין מתי הכאב מגיע חוץ מאשר במגע.. משהו חשוב, גם הפעם ההחמרה קרתה בהריון נוסף.
    ניגשתי שוב לאורטופד שמאוד חושש לנתח בגלל ההריון (גם אני חוששת מאוד) והמליץ מעקב עוד חודש לראות אם הנוירומה ממשיכה לגדול.
    השאלות הם כאלה...
    1. האם יש קשר בין ההריון לגדילת הנוירומה?
    2. אני רק בתחילת ההריון... ומעדיפה לא לעשות ניתוח כמובן. יש פתרון אחר זמנית שמותר בהריון? למרוח משהו על זה? איזשהו מקום שיהיה ניתן ללחוץ שירגיע את הכאב? משהו?
    3. אם הפתרון הוא אכן רק ניתוח, האם אפשר לעשות את זה בהרדמה ספינלית? הרופא אמר שמקומית הוא לא ממליץ כי זה עם מעורבות של העצב.
    סליחה שזה ארוך.. התעוררתי עכשו עם כאבים עזים ופשוט מתוסכלת מהמצב...
    תודה ויום טוב!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    11/07/2017

    הניתוח הוא הפתרון היחיד באם הכאב מפריע, ניתן לבצע בכל סוג של הרדמה (כללית או איזורית)

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ב pet ct " קליטה פתולוגית בצלע". התשובות חשובות לי מאד
    א.
    22/06/2017

    שלום .

    אם בpet ct מופיעה "קליטה פתולוגית" בצלע, - ובצילום חזה רגיל לא נראה שבר,
    (לפני הרבה שנים סרטן שד שטופל וללא גרורות במשך השנים) -
    1 האם המינוח "קליטה פתולוגית" הוא מינוח לחשד לגרורה או שב"קליטה פתולוגית" - משתמשים גם בשבר פתולוגי בצלע, ?? (אוסטאופורוזיס קשה והיו ללא חבלה כאבים חזקים מאד 3 שבועות שחלפו לחלוטין.)
    .........
    2. צילום חזה רגיל תקין. באמצעות איזו בדיקה ניתן לקבוע שזה אכן שבר?
    ............
    3. . איך עושים אבחנה מבדלת בין שבר פתולוגי לגרורה שגרמה לשבר ?
    תשובתך מאד חשובה לי, מעבר לפנייה לאונקולוג.
    . ותודה על ההזדמנות לשאול.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בבב

    ד''ר בועז ליברמן
    23/06/2017

    שבר וגרורה נראים דומה בבדיקה, באם הכאב חלף ובבדיקת ה pet אין לזהות תהליך יש מקום לאופטימיות, להמשך מעקב רופא מטפל

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בקשת הבהרה לתשובתך.

    בקשת הבהרה
    27/06/2017

    מבקשת הבהרה לתשובתך. ............................ ה"קליטה הפתולוגית" ב pet ct בצלע 7
    (גם במיפוי עצמות), - הייתה ..אחרי שהכאב חלף. (היה כמה שבועות).

    איך ניתן לעשות את האבחנה המבדלת בין שבר פתולוגי לגרורה? (לא היתה חבלה . קיימת אוסטאופורוזיס קשה.) האם קיימת הדמיה אחרת? ממוקדת?
    תודה. (אם זה שבר בצלע ללא גרורות, לא הייתי ששה לביופסיה של הצלע... מחשש לשבירתה מחדש)

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    27/06/2017

    בדיקות הדמייה בכללן פט לא יכולות לקבוע בוודאות את מקור הקליטה, ולכן על הרופא המטפל לבחון את מידת החשד, ולהחליט על ביופסיה מול מעקב

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גרורות בעצמות וכאבים ברגליים
    דנה
    23/04/2017

    שלום, סובלת מגרורות בעצמות כחמש שנים, מטופלת בכימוטרפיה+ ביולוגי.
    אתמול עשיתי פט סיטי למעקב תוך כדי טיפול, במקביל בימים האחרונים סובלת מכאבים ברגליים ובגב תחתון ומצמרמורות (ללא חום)
    האם אפשרי להמתין 5 ימים לתוצאות או שיש לפנות לבירור דחוף?
    תודה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גרורות בעצמות

    ד''ר רוני וייצן
    10/05/2017

    מכיוון שעברו יותר מ 5 ימים אני משער שבדיקת ה pet תרמה לאבחנה לסיבת הכאב. במידה ועדיין כאובה ולא נפתרה הבעיה יש לפנות בהקדם לאונקולוג המטפל.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
