פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות - יש לך שאלה?

פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות. פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות נועד לתת לכם את כל המידע על אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות. הפורום ידון ב: אורטופדיה אונקולוגית, סרטן, סרקומה, גידולים סרטניים ועוד

מנהלי הפורום

ד"ר רוני וייצן
ד"ר בועז ליברמן
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • תסמינים של גידול בצלעות
    לינה
    31/07/2017

    האם סרטן העצמות אשר מופיע בצלעות גורם לתסמין של כאב תמידי ? או שיכול להגיע בצורה של התקפים אחת לשבועיים?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    31/07/2017

    גידול משמעותי יגרום לרוב לכאב מתמשך ולא אחת לשבועיים, אך תבנית הכאב אינה אבחנתית, ולא יכולה להחליף בדיקה גופנית והדמייה מתאימה כגון ct חזה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המנגיומות המופיעות בMRI אך לא בCT
    אוסנת
    17/07/2017

    שלום רב! לפני כ-3 חודשים ביצעתי MRI בו הודגמו כנראה המנגיומות לא טיפוסיות רבות בעמ"ש מותני. כקורלציה להדגמת ההמנגיומות בוצע CT שלא הדגים כלל שום המנגיומה משום סוג כלשהו. מה דעתך? האם קיים מצב כזה בכלל כשמדובר בהמנגיומה בלבד ולא תהליכים אחרים? אודה על תשובתך. אציין כי במיפוי לא הודגמה שום קליטה פתולוגית באיזור המדובר

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    17/07/2017

    לא הייתי מסתפק בהשוואת התשובות אלא מבקש ממומחה ברדיולוגיה של השלד להשוות את הבדיקות

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נוירומה בשוק דיסטלית מימין
    תמר
    11/07/2017

    ד"ר שלום וברכה!
    לפני שנה וחצי בערך גילו לי נוירומה בשוק ימין. האבחנה היתה באולטרסאונד של רדיולוג בכיר. היתה גולה קטנה והיו כאבים נסבלים מידי פעם. לא הצלחתי לאפיין מתי מגיע הכאב, אבל לרוב היא חלף אחרי כמה דקות. מכיוון שהייתי בהריון הרדיולוג אמר לי שאם הכאב נסבל לגשת לאורטופד רק אחרי הלידה. באמת כך היה. ניגשתי לאורטופד שאמר שניתן להוציא, אך אם הכאב נסבל להמשיך במעקב.
    לפני כחודשיים הכאבים נהיו ממש חדים. כמו סכין שתקועה בתוך הרגל כמה סנטימטרים. זה משבית אותי לחצי שעה לפעמים. ניגשתי לרדיולוג שוב שראה שהנוירומה גדלה פי 2 (!!) ולכן כנראה יש החמרה בכאבים. שוב אני לא מצליחה להבין מתי הכאב מגיע חוץ מאשר במגע.. משהו חשוב, גם הפעם ההחמרה קרתה בהריון נוסף.
    ניגשתי שוב לאורטופד שמאוד חושש לנתח בגלל ההריון (גם אני חוששת מאוד) והמליץ מעקב עוד חודש לראות אם הנוירומה ממשיכה לגדול.
    השאלות הם כאלה...
    1. האם יש קשר בין ההריון לגדילת הנוירומה?
    2. אני רק בתחילת ההריון... ומעדיפה לא לעשות ניתוח כמובן. יש פתרון אחר זמנית שמותר בהריון? למרוח משהו על זה? איזשהו מקום שיהיה ניתן ללחוץ שירגיע את הכאב? משהו?
    3. אם הפתרון הוא אכן רק ניתוח, האם אפשר לעשות את זה בהרדמה ספינלית? הרופא אמר שמקומית הוא לא ממליץ כי זה עם מעורבות של העצב.
    סליחה שזה ארוך.. התעוררתי עכשו עם כאבים עזים ופשוט מתוסכלת מהמצב...
    תודה ויום טוב!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    11/07/2017

    הניתוח הוא הפתרון היחיד באם הכאב מפריע, ניתן לבצע בכל סוג של הרדמה (כללית או איזורית)

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ב pet ct " קליטה פתולוגית בצלע". התשובות חשובות לי מאד
    א.
    22/06/2017

    שלום .

    אם בpet ct מופיעה "קליטה פתולוגית" בצלע, - ובצילום חזה רגיל לא נראה שבר,
    (לפני הרבה שנים סרטן שד שטופל וללא גרורות במשך השנים) -
    1 האם המינוח "קליטה פתולוגית" הוא מינוח לחשד לגרורה או שב"קליטה פתולוגית" - משתמשים גם בשבר פתולוגי בצלע, ?? (אוסטאופורוזיס קשה והיו ללא חבלה כאבים חזקים מאד 3 שבועות שחלפו לחלוטין.)
    .........
    2. צילום חזה רגיל תקין. באמצעות איזו בדיקה ניתן לקבוע שזה אכן שבר?
    ............
    3. . איך עושים אבחנה מבדלת בין שבר פתולוגי לגרורה שגרמה לשבר ?
    תשובתך מאד חשובה לי, מעבר לפנייה לאונקולוג.
    . ותודה על ההזדמנות לשאול.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בבב

    ד''ר בועז ליברמן
    23/06/2017

    שבר וגרורה נראים דומה בבדיקה, באם הכאב חלף ובבדיקת ה pet אין לזהות תהליך יש מקום לאופטימיות, להמשך מעקב רופא מטפל

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בקשת הבהרה לתשובתך.

    בקשת הבהרה
    27/06/2017

    מבקשת הבהרה לתשובתך. ............................ ה"קליטה הפתולוגית" ב pet ct בצלע 7
    (גם במיפוי עצמות), - הייתה ..אחרי שהכאב חלף. (היה כמה שבועות).

    איך ניתן לעשות את האבחנה המבדלת בין שבר פתולוגי לגרורה? (לא היתה חבלה . קיימת אוסטאופורוזיס קשה.) האם קיימת הדמיה אחרת? ממוקדת?
    תודה. (אם זה שבר בצלע ללא גרורות, לא הייתי ששה לביופסיה של הצלע... מחשש לשבירתה מחדש)

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    27/06/2017

    בדיקות הדמייה בכללן פט לא יכולות לקבוע בוודאות את מקור הקליטה, ולכן על הרופא המטפל לבחון את מידת החשד, ולהחליט על ביופסיה מול מעקב

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גרורות בעצמות וכאבים ברגליים
    דנה
    23/04/2017

    שלום, סובלת מגרורות בעצמות כחמש שנים, מטופלת בכימוטרפיה+ ביולוגי.
    אתמול עשיתי פט סיטי למעקב תוך כדי טיפול, במקביל בימים האחרונים סובלת מכאבים ברגליים ובגב תחתון ומצמרמורות (ללא חום)
    האם אפשרי להמתין 5 ימים לתוצאות או שיש לפנות לבירור דחוף?
    תודה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גרורות בעצמות

    ד''ר רוני וייצן
    10/05/2017

    מכיוון שעברו יותר מ 5 ימים אני משער שבדיקת ה pet תרמה לאבחנה לסיבת הכאב. במידה ועדיין כאובה ולא נפתרה הבעיה יש לפנות בהקדם לאונקולוג המטפל.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אוסטאואיד אוסטאומה - כאבין חזרו בהריון
    ש
    08/05/2017

    שלום,
    אני כבת 25 מאז ומתמיד סבלתי מכאבים בברך שמאל בשנה שעברה אובחן אצלי אוסטאואיד אוסטאומה והרופא המליץ בנתיים לא לנתח.
    כרגע אני בהריון והכאבים חזרו ואף החמירו
    יש מה לעשות כרגע? משהו שיכול להקל על הכאבים?
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    09/05/2017

    הטיפול התרופתי הממוקד כולל נוגדי דלקת שאסורים לרוב בהריון, הטיפול הפולשני יעיל ביותר אך מחייב פעולה תחת בקרת ct שאינה אפשרית בהריון, ולכן ניתן כעת לטפל רק על ידי משככי כאב המאושרים על ידי הגניקולוג, ולתאם פעולה תחת ct אחר הלידה
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נגע ליטי ליד המפרק ירך
    אורית כהן
    16/04/2017

    שלום לפני מספר שנים בעלי אובחן עם מיאלומה עם מספר נגעים בעקבות כאבים נראה בסיטי שהנגע גדל משמעותית האם זה אומר שהמחלה חזרה ?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    16/04/2017

    מידת פעילות המיאלומה מבחינת נגעים בעצם לא צועדת תמיד ביחס ישר לפעילות המחלה עצמה, יש לפנות להמטולוג מטפל לצורך סקירת פעילות המחלה מבחינת רמת חלבון ונגעים וכו׳, יש להעריך את גודל הנגע בירך והסכנה לשבר באם קיימת
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבי גב וצוואר וקושי בעמידה ממושכת
    כרמל
    12/04/2017

    בת 49 לפני שנתיים סרטן שד 1 הקרנות וטמוקסיפן מיזה מספר חודשים כאבי גב וקושי בתנועה עמידה ממושכת והרמת חפצים שלא כבדים במיוחד בנוסף קושי לפעמיים בעליית מדרגות עברתי מיפוי עצם ובדיקות הדמיה והאורתופדיים היפנה לאונקולוגיה לבדיקת פד ct האונקולוגית חושבת שאין צורך בבדיקה זאת מה לעשות בנוסף מועמדת להיסטרוסקופיה טיפולית והוצאת פוליפים תודה וחג שמח

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    12/04/2017

    באם המיפוי תקין יש לפנות לאורתופד המתמחה במחלות עמוד שדרה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מוקד סקלרוטי בקוטר 1.5 ס"מ
    יעלה
    14/02/2017

    שלום רב,
    בצילום נראה מוקד סקלרוטי בקוטר 1.5 ס"מ בעצם הסכל ללא מאפיינים אגרסיביים בצד שמאל של האגן. בצד ימין - רושם של מוקד ליטי בצוואר עצם הירך. יש לי כאבים בכל הגפיים (רגלים וידיים) מספר חודשים וכן באזור הגב התחתון כאב בנקודה מסויימת ברגע שלוחצים עליה.
    לפי מה שקראתי, התסמינים יכולים להצביע על מיאלומה. האם אכן כך ?
    אני מאד לחוצה.
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כותרת

    ד''ר בועז ליברמן
    14/02/2017

    מוקד סקלרוטי אינו מתאים למיאלומה ויתכן שאינו מייצג כל תחלואה, יש לפנות לרופא המשפחה להמשך בירור

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    26/03/2017

    התסמינים שפורטו לא מצביעים על מיאלומה כאבחנה סבירה, יש לפנות לרופא המשפחה להשלמת בדיקות סקירה כגון פנל מיאלומה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תחושות לא רגילות ברגל
    תמר
    26/02/2017

    שלום,
    מזה חודש אני סובלת מתחושות מוזרות כגון תחושות קור, חולשה וכאב(שבא והולך) ומין תחושה לוחצת ברגל ימין(כל הרגל). עברתי MRI של עמוד השדרה הצוארי והגבי ובדיקות גם והכל יצא תקין.
    בנוסף אני מרגישה שבלוטת הלימפה המפשעתית שלי בצד ימין קצת נפוחה. אני קצת חוששת ורציתי לשאול האם התסמינים תואמים תסמינים של גידול כלשהו ברגל. בנוסף אשמח לדעת מה כדאי לעשות להמשך הבירור.
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    ד''ר בועז ליברמן
    26/03/2017

    יש להמשיך מעקב רופא מטפל

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקזוסטוזיס לילדה בת 10
    דליה
    23/03/2017

    האם האקזוסטוזיס מעקב גדילה והם אפשר לתת הורמונים לילדה שהיא בת 10 סבתא מודאגת

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    26/03/2017

    אקזוסטוזיב בודד לא מעכב צמיחה, במקרים נדירים יכול לגרום עיוות צמיחה בהתאם למיקום הנגע

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חשד לאוסטאואיד אוסטאומה בעצם הקוניפורמי אינטרמדיוס
    Ronit
    26/03/2017

    שלום רב,
    לאחר כאבים חזקים ולא ברורים במשך כשנתיים בגב כף הרגל,
    נשלחתי לסי טי - יצאתי עם חשד לavn
    ואז ל mri - ממנו יצאתי עם חשד לאוסטאואיד אוסטאומה.
    אצל מי בעצם כדאי להמשיך את הבירור?
    האם מומחה כף רגל או אצל אורטופד אונקולוגי שראה גידולים ואולי מבין בזה יותר?
    יש לציין שהמומחה שהייתי אצלו פנוי רק בעוד כחודשיים ואני לא מעוניינת להמתין.
    אשמח להכוונה, תודה רבה


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    26/03/2017

    ניתן לקבוע תןר במרפאתי, באם מגיעים עם הדיסקים של הבדיקות עצמן ולא רק פענוח

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בצקת במרפק ומתחת לברך
    גילי
    25/01/2017

    שלום רב,
    בעלי מקבל מזה חצי שנה אופדיבו בעקבות גידול סרטני . מגיב מצוין לטיפול והגידול נסוג לכדי מחציתו. ממשיך בטיפול.
    בימים האחרונים הופעיו בצקות במפרק שמאל וקטנה יותר מתחת לברך שמאל.
    האם עשוי להיות קשור בטיפול או שמלמד על התפשטות לעצמות?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בצקת ואופדיבו

    ד''ר רוני וייצן
    25/01/2017

    טיפול באופדיבו יכול לגרום לתופעות לואי גם בפרקים. לרוב, התפשטות המחלה מלווה בסימנים נוספים וניתן לאבחן בבדיקות הדימות.
    יש לפנות לאונקולוג המטפל לבירור התלונות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ערכים גבוהים של אלקלי פוספוטאס
    איריס
    23/01/2017

    ערכים גבוהים מהנורמה של ALK.PHOSPHTAS 128 וGGT תקין בבדיקת דם אצל חולת סרטן שד מלפני 3 שנים יכול להעיד על גרורות בעצמות ? איזה עוד אינדיקטור בבדיקות יכול להיות לגרורות? תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עלית פוספטזה בסיסית

    ד''ר רוני וייצן
    23/01/2017

    סיבות רבות לעלית פוספטזה בסיסית. גרורות בעצמות או בכבד יכולות להביא לעליה כזו אך גם מצבים שפירים . יש צורך בבדיקת האונקולוג המטפל לברר האם העליה עקבית, האם יש תלונות מכוונות או בדיקות נוספות חריגות כגון רמצ הסידן בדם או תפקודי הכבד.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול מתאים לילד עם OCD
    אורנה
    18/01/2017

    שלום רב,
    בני סובל מזה כמה חודשים מכאבים בברך, המקשים עליו בהליכה. בבדיקת MRI התעורר חשד לאוסטאואיד אוסטאומה. הממצאים בCT העלו חשש לOCD.
    הרופא המטפל, לאחר שבחן את שתי הבדיקות, המליץ על חזרה הדרגתית לפעילות גופנית בטענה שזה יעבור לבד.
    האם זה אכן יכול לעבור לבד, ללא כל טיפול?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בועז ליברמן
    19/01/2017

    שתי האבחנות שונות במהותן, ולכל אחת תהליך טיפולי שונה, על מנת לטפל יש לקבוע אבחנה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
