פורום אורטופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

ד"ר רוני וייצן
ד"ר בועז ליברמן
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • תוצאת MRI. האם אונקולוגי?
    אריק
    17/08/2013

    שלום.

    בן 62
    כאבים חזקים ברגל שמאל מזה 4 חודשים עם מוגבלות חזקה בהליכה.
    טופלתי באתופן, עשיתי סדרת דיקורים סינים, כרגע בטיפולי פיזותרפיה (כולל אולטרסאונד תנס וכיוצ"ב)
    בוצע MRI;

    ממצאים: "בצקת לשדית נרחבת באספקט האחורי והתיכון של הקונדיל הפורמלי הלטרלי ובאספקט הקדמי של הקונדיל הפומורלי המדיאלי."

    "מודגם בהיקף האספקט התיכון של הקונדיל הפורמלי הלטרלי קו אלכסוני תת קורטיקלי ייתכן קו שבר (חתך 17 סדרה 4) ללא עדות לתמט של המשטחים הפירקיים"

    "בצקת לשדית באספקט הקדמי של המשטח הטיבאלי המדיאלי ללא עדות לתמט...."

    "עיבוי ואותות חריגים של רצועת ה-ACL ממרכז הרצועה ללא עדות להפרדות הרצועה מאחיזתה הגרמית - ממצא העשוי להחשיד לנזק כרוני."

    אודה על הסבר קצר של משמעות התוצאות, כרוני? קרע ברצועה? מה הטיפול הדרוש? נקבע תור לאורטופד לעוד 3 שבועות.... האם בינתיים עלי לא לאמץ את הרגל, או ההפך להשתדל להפעיל?

    תודה והערכה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוצאת MRI. האם אונקולוגי? - תגובה

    ד''ר בועז ליברמן
    18/08/2013

    אין מטרת פורום זה לתת אבחנות ותוכנית טיפול על סמך תשובות פענוח של בדיקות הדמיה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבים חזקים בכל העצמות בגוף
    ענת
    14/08/2013

    שלום רב,
    יש לי תלונה נדירה יחסית.
    אני בת 32, סובלת מכאבים חזקים בכל עצמות הגוף (צלעות, ידיים, רגליים, פנים, גולגולת, עצם-הבריח, עמוד שדרה, עצמות האגן, למעשה מדובר בכל עצמות השלד). הכאבים חזקים ומורגשים כל הזמן, זאת אומרת לא באים וחולפים בגלים.
    הופניתי ע"י רופא המשפחה לבדיקת מיפוי עצמות SPECT. ברצוני לדעת האם אפשר לבצע בדיקת SPECT לכל הגוף או שמקובל לבצעה באיבר ספציפי? והאם עדיף לבצע SPECT ולא מיפוי עצם רגיל במידה ורוצים לשלול ממצאים אונקולוגיים (גרורות) בעצמות?
    אשמח אם תוכלו לענות לי עוד היום, כי הבדיקה תתבצע מחר.
    תודה רבה מראש,
    ענת

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מחלת הודגקין
    Liora
    13/08/2013

    מה אומר המונח קליטת יתר של fdg
    מה הם סיכויי ההחלמה למחלת הודגקין שלב 4

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מחלת הודגקין - תגובה

    ד''ר בועז ליברמן
    14/08/2013

    נא להציג שאלות אלו להמטולוג המטפל

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך טיפול אחרי כישלון כימותרפיה
    שלומי
    04/08/2013

    אבי אובחן כחולה בסרטן שלפוחית השתן עם גרורות בשלד מזה כשנה, הוא עם נקזים נפרוסטומיים לשתי הכליות ,סיים עכשיו 6 מחזורים של ציספלטין וגמזר, הסרטן התפשט לעצמות האגן והרופא הודיע לי שהטיפול מוצה ומה שנותר זה להאריך את הזמן ע"י מתן תרופות קו שני pazopanib/taxol ועוד תרופה כימותרפית שאינני זוכר את שמה, הבנתי שה pazopanib (אם תעבוד אצלו), תספק איכות חיים טובה יותר מהאופציות הכימותרפיות (היא יקרה משמעותית וכנראה שעלי לממן אותה באופן פרטי מכיסי) ,היום שמעתי על תרופה שנקראת בונפוס שמיועדת למקרים של גרורות בעצמות, האם כדאי להתחיל ליטול אותה בנוסף, מוזר שלא הציעו לנו אותה מעולם מה דעתך על נטילת pazopanib עם taxol ביחד ?

    נ.ב
    אין גרורות באיברים נוספים

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ביופסיה בחוליות ע"ש
    שלמה
    19/07/2013

    לד"ר ויינץ שלום רב,

    הייתי מבקש ברשותך לשאול 3 שאלות :

    1. אם בבדיקת MRI נראה כי חוליות בע"ש נגועות , מדוע צריך לבצע ביופסיה?

    2. האם יש סיכון בבדיקת ביופסיה בחוליות ,אצל חולה אונקולוגי?

    3. אם כן, אז מה הם הסיכונים שעלולים לקרות ?

    מודה לך על תשובתך.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ביופסיה בחוליות ע"ש - תגובה

    ד''ר רוני וייצן
    28/07/2013

    ביופסיה נדרשת לקבלת פתולוגיה לאבחון סוג המחלה. לרוב מבוצעת ביופסיה מאתר החשוד כמחלה במיקום הקל ביותר לדגימה. במידה ואין אתרים חשודים אלא חוליות יש לבצע ביופסיה מאחת החוליות. אם ידועה המחלה ויש פתולוגיה קודמת, לעיתים נדרשת ביופסיה חדשה כאשר עולה חשד למחלה אחרת או כאשר לדעת האונקולוג המטפל המידע החדש יכול לתרום להחלטה הטיפולית. הסיכונים בעיקר לדימום באזור הבדיקה, פגיעה עצבית או זיהום, תלוי במיקום הנגע החשוד ובניסיון הבודק. לרוב הסיכון מועט.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן שד
    אורית
    26/07/2013

    אובחנתי , סרטן שד אגרסיבי, לפני שנה, לפני 10 חודשים חשתי שהצלע העליונה בצד בו נכרת השד מעובה ורחבה {במישוש בליטה די רחבה על הצלע}, זאת בהשוואה לצלע המקבילה , עשיתי מיפוי עצמות רגיל, ולא נמצא ממצא כלשהו. כיוון שעתה אפשר להבחין בבליטה גם ללא מישוש...ולפני שבועיים חשתי דקירות חזקו בצלעות התחתונות באותו צד, אני עדיין מודאגת, מה עוד יש ביכולתי לעשות כדי לודא שאין זו התפתחות גרורתית?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן שד - תגובה

    ד''ר בועז ליברמן
    28/07/2013

    האמינות של בדיקת המיפוי גבוהה, באם עדיין קיים חשד ניתן לבצע בדיקת PET CT

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דיספלזיה סיבית
    איציק
    12/07/2013

    להלן ממצאי סי.טי של פרק' הירכיים והירכיים הפרוקסימלים:בגזע המקורב של הפמור השמאלי האחורי קיים נגע מרחיב עצם באורך של 8 סמ וברוחב של 1.5 סמ ובו צפיפות עצם דמויות ground glass .קיימת התרחבות קלה של תעלת העורק המזין בגובה זה.הממצא שכללותו מתאים ל fubrous dysplasia .פרופסור יעקב בר זיו הרדיולוג אמר לי שזה נגע שפיר ואין מה לדאוג.לא היו לי כאבים בירכיים אף פעם לא התלוננתי נשלחתי לבדיקה לאחר שזה נמצא לי במיפוי עצמות שנמצא תקין חוץ מהירך.אין לי כאב האם אני צריך בירור נוסף?אני בן 66 באופן כללי בריא.תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם יכול להיות מלידה?

    איציק
    12/07/2013

    האם יכול שהנגע היה לי כל החיים ולא ידעתי?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דיספלזיה סיבית - תגובה

    ד''ר בועז ליברמן
    13/07/2013

    לפי האבחנה שניתנה מדובר על תהליך שפיר המופיע לרוב בגיל הילדות, המקור למחלה בצורתה הבודדת אינו ידוע, אך קיימות תסמונות בהן יש ריבוי ממצאים דומים בשלד, כל עוד אין כאב/שבר/גדילה של הממצא ניתן לעקוב אחריו בצילומי רנטגן סידרתיים, ללא התערבות כירורגית

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה לדר בועז

    איציק
    13/07/2013

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן השד בעצמות עצם ירך שלא מתאחה
    שלמה
    07/07/2013

    אשתי בת 65 לפני שנה וחצי התפרקה עצם הירך כתוצאה מגרורה עברה ניתוח שמו מסמור שנשבר לאחר 4 חודשים , לפני שנה עברה ניתוח שני שמו מסמור ושני ברגים למטה ולמעלה , יש כאבים במפשעה עדיין אין איחוי ולא הולכת על רגליההחלה זומרה לפני חצי שנה . הוצע לנו טיפול הזרקת חומר פלימרי לאיחוי העצם . מה ידוע על הטיפול ? הסיכון? ניתוח בהרדמה מלאה ? איזה נסיון יש בטיפול כזה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן השד בעצמות עצם ירך שלא מתאחה - תגובה

    ד''ר בועז ליברמן
    08/07/2013

    לטעמי הזרקת צמנט/חומר פולימרי לאחר חוסר איחוי בשבר הנובע מגרורה וכשלון של ניתוח חוזר אינו הטיפול המתאים במצב זה.
    סוג הטיפול ואמצעי הקיבוע הנדרש, תלוי במיקום הבעיה יחסית למפרק הקרוב, אוכל לתת דעה ממוקדת יותר באם אראה את המקרה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הזרקת צמנט שבר שלא התאחה

    שלמה
    08/07/2013

    ד"ר , תודה על ההתייחסות .
    עברה שנה מהניתוח השני והשבר לא התאחה , אורטופד אונקולוגי אמר לי שמכיון ששמו שני ברגים בחלק העליון (השבר הוא בשליש העליון של העצם ) העצם לא היתה דינמית ולא יכלה להתאחות . ייתכן שגם הטיפול בזומרה שהחל לפני האיחוי המלא, לאחר 5 חודשים גרם לכך . האם העצם עדיין יכולה להתאחות? האם הגלל שאשתי בקושי דרכה על הרגל לא נוצר האיחוי ? האם יש סיכוי בטיפול שונה שהעצם תתאחה והיא תוכל ללכת על רגליה ?
    ההתלבטות היא מכיון שכבר עברנו שני ניתוחים ושבענו הבטחות שלא מומשו .
    האם בכל מקרה מדובר שוב בניתוח או שיש דרכים אחרות ?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הזרקת צמנט שבר שלא התאחה - תגובה

    ד''ר בועז ליברמן
    08/07/2013

    זומרה אינה קשורה לתהליך החיבור של העצם, לשאר אוכל להתייחס רק לאחר בחינת המקרה כולו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • mri לקרסול
    רחל
    06/07/2013

    ליפני למעלה משנה נפלתי ויש לי קרע ברצועה לפי u.s , ולפי מיפויי עצמות קליטת יתר .
    יש לי כאבים בקרסול ואני מוגבלת בהליכה ובעמידה.קיבלתי זריקה לדלקת ואין שום שינוי.גם אחרי פיזיוטרפיה .הרופאים שטיפלו בי חשבו על c.t אבל לא ימליצו לי לעשות בגלל שעברתי מיפויי עצמות ולא ראו משהוא משמעותי, הלכתי לרופא אחר מנהל מחלקה אורטופדית בבית חולים שימליץ לעשות m.r.i ליפני ניתוח מאחר שיש שם דלקת וצריך לנקות ביפנים אחרת שנים זה לא יעבור לי . בירצוני לציין שבעבר ניבדקתי גם על ידי רופאים מבתי חולים. השאלה האם לעשות m.r.i בגלל דלקת וקרע ברצועה ולעבור ניתוח בקרסול שתעבור הדלקת , איך נעשה m.r.i רק לקרסול ? אני מפחדת לעשות m.r.i. בעבר חשבו רק על c.t מה ההבדל


    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התייעצות בנושא תוצאות פט סיטי
    דנה
    13/06/2013

    PETCT - עצמות - קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בנגע ליטי זעיר באצטבלום משמאל.0ללא עדות לתהליך הרסני.האם מדובר בגידול?האם הממצא בעל משמעות??אשמח לעצתך

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התייעצות בנושא תוצאות פט סיטי - תגובה

    ד''ר בועז ליברמן
    30/06/2013

    לא ניתן לנתק את תוצאות הבדיקה מההיסטוריה הרפואית. מהתסמינים והבדיקה הגופנית בבואנו לאבחן ממצא בבדיקת ה pet

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הסבר מושג רפואי
    נילי לוי
    28/06/2013

    אבקש לקבל הסבר על SPINA BOFIDA עם רושם לסקרואיליאיטיס משמאל
    לאור ממצאים במיפוי העצמות החשד לתהליך שאתי ב-sij הומלץ יעוץ אצל ד"ר קולנדר.




    תודה על עזרתכם בהבנת המצב,
    נשמח אם תוכלו לחדד יותר ממה שאנו יודעים כעת.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הסבר מושג רפואי - תגובה

    ד''ר בועז ליברמן
    30/06/2013

    משמעות המטשג חוסר איחוי או סגירה מולדת של החלק האחורי בעמוד בשדרה. התמונה הקלינית תלויה בגודל הממצא. מיקומו. ודרגתו. לרוב זה ממצא קל שאינו
    גורם לבעיה משמעותית

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מוקד ליטי בעצם הכסל
    ענתבי יוסף חי
    18/05/2013

    עקב כאבים במותן ותפיסת גב תחתון עד כדי אי יכולת להזיז אפילו את הבוהן של
    הרגל הופיע כאב מלפנים באלכסון מעל איזור הפין
    תפיסת הגב השתחררה אך הכאב במותן המשיל ביחד עם הכאב מלפנים אשר על כן עשו לי C.T ונתגלה כי יש שני מקודדים ליטיים בעצם הכסל מה זה אמור להביע

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מוקד ליטי בעצם הכסל - תגובה

    ד''ר בועז ליברמן
    19/05/2013

    ליטי משמעותו יוצר חסר/חור

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיםוי עצמות
    רפי
    10/05/2013

    שלום רב,

    אני בת 63 , ביוני 2012 עברתי ניתוח כריתת רחם עקב HIGH GRADE SEROUS CARCINOMA. הפתלוגיה לאחר הניתוח היתה תקינה לחלוטין ולכן הוחלט שאין צורך בטיפול כלשהו אלא רק במעקב.

    כבר כחצי שנה אני סובלת מכאבים בגב התחתון וכן באזור האגן. הכאבים מאוד חזקים ומפריעים לי לישון בלילה.

    עשיתי בדיקת מיפוי עצמות. אודה מאוד לעזרה בפיענוח התוצאה:

    ממצאים:
    קיימת קליטה מוגברת במפרק פצטרי דו"צ בחוליה L5-S1
    ואי סדירות בקליטה בע"ש בעיקר בע"ש מותני

    סיכום:
    קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים.


    איך יודעים האם מדובר בגידול? אילו בדיקות יש לבצע כדי לגלות זאת?

    תודה רבה,
    מיכל

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיםוי עצמות - תגובה

    ד''ר בועז ליברמן
    10/05/2013

    תוצאות הבדיקה מרמזות על שינויים ניוונים (שחיקה) בגב התחתון, ופחות על קשר אונקולוגי, יש לפנות לאורטופד להמשך בירור

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צילום ברך לבתי בת ה-14
    אמא לאה
    08/05/2013

    שלום דר נכבד, עשיתי צילום לבתי בברך כי יש והיתה לה שם תמיד מעין בליטה של עצם קטנה. עשינו צילום והתשובה היא - "הודגמה מעט תגובה פריאוסטלית סולידית שפירה בצד המדיאלי של המטפיזיס הפרוקסימלי של הטיביה פרט לכך המבנה הגרמי תקין"
    אשמח לדעת האם הכל בסדר.... תודה ויום נפלא.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צילום ברך לבתי בת ה-14 - תגובה

    ד''ר בועז ליברמן
    08/05/2013

    הרופא שפענח את הצילום חשב שהממצא שפיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גוש שטיבו אינו ברור
    מיכל
    02/05/2013

    לבני היה חשד לגניגליון בקרסול, יצא לו בליטה קטנה שם. בדיקת האולטראסאונד "סמוך לגיד EDL הודגם גוש סולידי עם מעט זרימת דם בתוכו, תת עורי בגודל 0.4 על 1.6 ס"מ - טיבו אינו ברור"

    המלצה לאולטראסאונד חוזר עוד 3 שבועות. האורטופד אמר שאיני צריכה לדאוג, האם עלי לקבוע תור התייעצות עם אורטופד כף רגל? כירורג? אורטופד אונקולוג?
    מה זה יכול להיות..????
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גוש שטיבו אינו ברור - תגובה

    ד''ר בועז ליברמן
    02/05/2013

    בדיקת על קול חוזרת לאחר 3 שבועות מקובלת, אך באם הממצא אינו ציסטי/נוזלי יש לשקול הדמיה מדויקת יותר וביקורת אורטופד

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה נוספת באותו עניין

    מיכל
    02/05/2013

    תודה על תשובתך המהירה! האם הכוונה שבמקום אולטראסאונד נוסף עדיף שיעבור MRI? הוא בן 9 ובלי הרדמה מלאה לא ייכנס לבדיקה כזו. מה בדיקה חוזרת של האולטרסאונד יכולה להראות? כי לפי מה שהבנתי כבר בשלב זה מאחר ואין נוזלים ברור כי לא מדובר בציסטה. האם ייתכן כי ממכה או מכל סיבה שהיא הופיע גוש שיכול פשוט להישאר שם או לשקול הוצאתו (אין כאבים באזור).
    תודה מראש על התייחסותך

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה נוספת באותו עניין - תגובה

    ד''ר בועז ליברמן
    05/05/2013

    צריך להתרשם בבדיקה מטיבו של הגוש לפני ההחלטה על הדמיה נוספת, בכול מקרה בגיל 9 אפשר לרוב לבצע את בדיקת ה MR ללא הרדמה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
