שינויים חדשים בUS צוואר

פורום ניתוחי ראש צוואר-גידולי ראש יעסוק ב: ניתוחי אף, סרטן מערות האף, סרטן בלוטת התריס, גידולי ראש, סרטן הגרון, הפרעות בליעה, ניתוחי אף אוזן גרון, בלוטת יותרת התריס ומחלות בלוטת התריס

מנהלי הפורום

פרופ' אבירם נצר
 
  • שינויים חדשים בUS צוואר
    לירון
    16/02/2017

    אני בת 23 וכבר שכמעט שלוש שנים ידוע לי על שתי בלוטות לימפה מוגדלות, אחת בכל פרוטיס בסביבות ה2 ס"מ שלא נסוגות, וכבר 4 שנים יודעת על קשרית בתירואיד שיציבה בגודלה, 0.5 ס"מ (אך לא בדירוגה החל מהשנה שעברה) כבר 4 שנים.

    לא עשיתי US ביקורת כבר 4 חודשים לפחות והנה התוצאות מהיום ממרפאת מומחים של כללית בהרצילה (ד"ר ממון):

    "בלוטת תריס:
    איסטמוס לא מןרחב מרקם תקין.

    אונה ימנית-לא מוגדלת, מרקם אחיד.

    אונה שמאלית לא מוגדלת. קשר היפואקוגני באספקט אמצעי פנימי של האונה בגודל 0.5 ס"מ שלא גדל מבדיקה אחרונה (יציב כבר 4 שנים) אך חלק מגבולותיו לא חדים (זה ממצא חדש שלא היה בבדיקה קודמת לפני 4 חודשים).

    בלוטות רוק תקינות.

    רקמות רכות-בלוטות לימפה במראה סונוגרפי לא חשודות באיזור תת לסתי דו צדדי.
    משמאל 1.6*0.6 ס"מ, אין שינוי מבדיקה קודמת.
    מימין 0.7*2 ס"מ שכנראה לא גדל מבדיקה קודמת (אז היה 1.2*1.9).
    בלוטת לימפה חדשה צמודה לקוטב תחתון של פרוטיס ימני בגודל 1.3, מראה סונוגרפי תגובתי (יש לציין שלא הייתי חולה כלל השנה גם לא בגרון או בשיניים).
    ללא לימפדנופתיה בתחנות אחרות".

    כששאלתי את הרופא המבצע האם כדאי לעשות FNA לקשרית הקטנה בתירואיד בשל הממצא החדש של גבולות לא חדים הוא אמר שבהחלט כדאי לנסות, בעיקר כי בבדיקה קודמת באוקטובר הקשרית דורגה כTIRADS 4A עם אחד הסימנים המחשידים-היפואקואיות, ועכשיו גם גבולות לא חדים.
    יש לציין גם שמדצמבר אשתקד הTSH החל לעלות מעל הנורמה ולרדת לסירוגין עד היום אך עדיין נשאר מעל הנורמה כשבמקסימום היה 7.8 וכרגע 6.5 עם FT4 תקינים וללא נוגדנים לבלוטה.

    האם לדעתך יש לנקר את הקשרית הזו בFNA למרות גודלה הקטן בשל הממצא החדש של גבולות לא חדים? עד כמה היא חשודה יחד עם הבלוטה החדשה שצצה פתאום והTSH?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שינויים חדשים בUS צוואר

    פרופ' אבירם נצר
    16/02/2017

    לירון שלום,
    הממצאים שתארת לא נראים חשודים במיוחד. לדעתי יש לעקוב אחריהם בסריקת אולטרה סאונד חוזרת בעוד מס' חודשים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כמה חודשים בדיוק?

    לירון
    17/02/2017

    אשמח לדעת. כמו כן, מתי יהיה כדאי לנקר את הקשרית (איזה עוד סימנים אמורים להופיע כדי חלילה להצדיק זאת)?

    תודה לך.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כמה חודשים בדיוק?

    פרופ' אבירם נצר
    17/02/2017

    כ- 4-5 חודשים לערך.
    אם באולטרה סאונד חוזר תהיה גדילה של הקשרית, יהיה מקום לבצע ניקור שלה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • Thank you for the good writeup. It in fact was a a...

    Best Iphone Photo editing apps
    21/02/2017

    Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
    Look advanced to more added agreeable from you!

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • It's awesome in favor of me to have a site, which ...

    gate 2017
    23/02/2017

    It's awesome in favor of me to have a site, which is valuable in support of my experience.
    thanks admin


    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


