פורום סרטן (אונקולוגיה) - יש לך שאלה?

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד

מנהלי הפורום

פרופ' אברהם קוטן
הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • הקרנות לראש - תופעות לוואי
    רינת
    20/01/2017

    לפרופ' קוטן שלום רב. ראשית, רוב תודות על העזרה הרבה והתשובות המהירות והתומכות. לאחר, 4 טיפולי הקרנות למח, בעצמה של 2.5. כן וכשבוע לפני תחילת ההקרנות, התחלתי ליטול דקסאמתזון - 4 מג' ליום. לאחר תחילת ההקרנות נוטלת 8 מג' ליום (4 בבוקר ו- 4 בצהריים). אציין, כי עם תחילת הטיפול בדקאמתזון ועוד קודם לתחילת ההקרנות, התחלתי להרגיש סחרחורות חזקות . כעת מרגישה החמרה משמעותית הבאה לידי ביטוי בסחרחורות חזקות מאוד עד שאני נעזרת בקירות הבית כדי ללכת, בתוך הבית ובחוץ אני הולכת עם מלווה צמוד להקרנות, בלבד. בנוסף, אני מרגישה טשטוש בראיה ועייפות קיצונית מאוד. מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב? האם בכלל ניתן להקל על הנ"ל או שנאלצת לסבול עד לסוף ההקרנות? האם הנ"ל יכול לגרום נזק בלתי הפיך? (הקרנות/ סטרואידים). תודה מעומק הלב על תשובתך.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גרורות במוח

    פרופ' אברהם קוטן
    20/01/2017

    אני מציע להיעזר בסבלנות. בנוסף אני מציע להיבדק ע"י נוירואונקולוג כדי לברר את הסיבה לסחרחורת

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פטסיטי כאמצעי פרוגנוסטי במעקב סרטן שד
    שרון
    20/01/2017

    נקודה אחת בתשובתך עדיין לא ברורה לי והיא מהות שאלתי : מדוע אין ערך פרוגנוסטי לגילוי מוקדם של גרורות ע״י בדיקת PET CT?
    ממה שהוסבר לי התרחיש המשמעותי ממנו חוששים במקרה כמו שלי, עם תום הטיפולים ( כימו, ניתוח, הקרנות ) בסרטן שד לא גנטי שהיה לי , הוא חזרה שאינה מקומית. שאלתי כיצד נעשה המעקב בעניין חשש זה ונאמר לי שזה על בסיס דיווחים וסימפטומים שמציין המטופל. אני חוששת האם זה לא יהיה שלב מתקדם ומאוחר לגלות גרורות ? הרי מעצם זה שהיה לי סרטן שד בגיל 40 אני נמצאת בסיכון יותר מוגבר מיתר האוכלוסיה לגרורות , אז למה בנסיבות כאלה אין ערך פרוגנוסטי לפט סיטי כחלק שגרתי/תקופתי מהמעקב ? האם תוכל להבהיר את הנקודה הזו ? האם השיקול המכריע הוא יוקר הבדיקה/ הקרינה/אחר?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גילוי מוקדם של גרורות

    פרופ' אברהם קוטן
    20/01/2017

    בניגוד לחשיבות שיש לגילוי מוקדם של גידול ראשוני, לפני ששלח גרורות, לגילוי מוקדם של מחלה גרורתית סיסטמית (מערכתית) אין ערך פרוגנוסטי. הטיפול גם הוא אינו שונה, בין אם גילינו גרורה אחת או מספר גרורות כעבור מספר חודשים

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סיכון קרינה בבדיקת פט סיטי
    שרון
    19/01/2017

    1. מה מינון הקרינה בבדיקת פט סיטי שנעשית כמעקב אחרי תום טיפולים בסרטן השד שכללו כימותרפיה ניתוח והקרנות.
    2. לבית חולים תל השומר מדיניות המעקב אחרי סרטן שד מקומי ,בתום הטיפולים, אינה כוללת בדיקת פטסיטי בתכיפות קבועה כלשהי. בכלל למרות שהחשש המהותי הוא מחזרה שאינה מקומית לא נעשית שום בדיקה המיועדת לאיתור גרורות. לעומת זאת בבית חולים אחר הבדיקות השגרתיות למעקב כוללות גם בדיקת פט סיטי. האם השיקול הוא הקרינה המסוכנת ? כמה משמעותי מעקב שיכלול פטסיטי כל שנתיים שלוש מגיל 40?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • PET CT במעקב בסרטן שד

    פרופ' אברהם קוטן
    19/01/2017

    כעיקרון לא מבצעים בדיקת PET CT כמעקב שגרתי אלא רק כאשר עולה שאלה קלינית כלשהי או כשיש חשד ספציפי לממצא גידולי בבדיקת דימות אחרת ורוצים לאמת החשד. אין ערך פרוגנוסטי או טיפולי לגילוי מוקדם של גרורות ע״י בדיקת PET CT
    זוהי הסיבה שלא מבצעים הבדיקה כך סתם , כבדיקת שיגרה.

    כאשר יש אינדיקציה לבצע את הבדיקה הרי שהסיכון בחשיפה המינימלית לקרינה מתגמד בהשוואה ליתרונותיה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מינון דקסמטזון בתחילת ההקרנות
    רינת
    15/01/2017

    לפרופ' קוטן שלום רב,
    רוב תודות מכל הלב על התשובות המהירות והמפורטות שאתה נותן.
    אני אתחיל בקרוב את ההקרנות בכל הראש.מה הוא המינון המומלץ של דקסמטזון בתחילת ההקרנות ובהמשך( סה"כ 15 הקרנות).
    תודה רבה ושבוע טוב.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מינון דקסמטזון

    פרופ' אברהם קוטן
    15/01/2017

    המינון בימים הראשונים עשוי ליהיות בין 8 עד 16 מג ליום
    אח״כ מורידים המינון בהדרגה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הקרנות ממוקדות ךסרטן המוח
    רינת
    14/01/2017

    לפרופ' קוטן שבוע טוב,
    אני חולה גרורתית עם גרורות בכבד ועצמות. בהתאם לMRI- שביצעתי לאחרונה, יש לי כ-8 נגעים במוחון בגודל עד 2ס"מ ועוד נגע במח. לאור זאת המליצו לי על קרינה בכל הראש 2.5*15 . על פי ההסברים שקיבלתי, התוצאה תהייה חלקית בלבד.
    באופן כללי, האם ניתן לבצעה הקרנות ממוקדות עם תוצאות יותר טובות?
    אודה לך מכל הלב על תשובתך.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הקרנות ממוקדות למוח

    פרופ' אברהם קוטן
    14/01/2017

    הטיפול הסטנדרטי הוא ע"י הקרנת כל המוח. רק אם הגרורות בכבד ובעצמות בהפוגה מלאה, ולא ניתנות להדגמה בבדיקות הדמיה, יש אולי מקום לשקול טיפול ממוקד, אבל בהתחשב במעורבות הנרחבת ובמחלה הסיסטמית המפושטת, אני סבור שהקרנת כל המומ היא הגישה המועדפת

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נגעים היפודנסיים בכבד בus
    ניצן
    14/01/2017

    בבירור us לסרטן מח העצם נמצאו הנגעים מה עושים ומה יכול להיות

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נגעים היפודנסיים

    פרופ' אברהם קוטן
    14/01/2017

    ספקטרום האפשרויות האבחנתיות נרחב, אולם ברור שיש להשלים את הבירור הרפואי ע"י בדיקות הדמיה נוספות. לעתים יש לבצע ניקור או ביופסיה (בהנחית אולטרהסאונד או CT) ובדיקה ציטולוגית או פתולגית

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • השלמת הנתונים על דקסמטזון
    רינת
    13/01/2017

    לפרופ' קוטן שבת שלום! תודה רבה על תשובתך המהירה. ברצוני להוסיף עוד 2 פרטים חשובים לעניין.
    האחד, לפני כתשעה ימים כשהתחלתי הטיפול בדקסמטזון, לא סבלתי מאף סימפטום, כמתואר בפנייתי. כל הסימפטומים הופיעו, מיום הראשון והשני בהם התחלתי ליטול דקסמטזון .
    השני, בדיקת MRI שביצעתי לאחרונה, בוצעה עקב כאב חזק שהופיע בראש ואשר חלף בינתיים. מכאן, האם ניתן ליטול תרופה אחרת במקום הדקסמטזון ושתהיה בעלת יעילות דומה? כן והאם וכאשר מבצעים טיפול קרינתי לאזור הראש, חובה ליטול דקסמטזון או שאפשר ליטול תרופה אחרת בעלת אותה התוויה? מתנצלת על אי פירוט האמור לעיל, בפנייתי הראשונית.
    תודה מראש על תשובותיך ושבת שלום.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דקסמטזון

    פרופ' אברהם קוטן
    13/01/2017

    רצוי במהלך הטיפולים הראשונים לקחת דקסמטזון שכן לעתים הטיפולים הראשונים גורמים לכליה בלחץ התוך גלגלתי. בהמשך מורידים המינון בהדרגה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול בסרטן בכבד למי שסובל מאי ספיקת כליות
    יעקב אמיר
    11/01/2017

    שלום,
    האם אדם שסובל מאי-ספיקת כליות כרונית, סוכרת קשה עם סיבוכים והוא מושתל לב, שלקה בכולנגיוקרצינומה, אפשרויות הטיפול בסרטן קטנות אצלו, לעומת אדם עם סרטן שאינו חולה במחלות הנ"ל? האם סיכויי השרידות שלו נמוכים יותר מאשר אדם שלא חולה במחלות הנ"ל? או שמא אין למחלות הנ"ל השפעה על אפשרויות הטיפול?
    תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כולנגיוקרצינומה

    פרופ' אברהם קוטן
    11/01/2017

    ברור שמחלות הרקע מגבילות את האפשרויות לטיפולי כימותרפיה מסוימים
    אני מציע להיוועץ במרכז אונקולוגי גדול באחד מבתי החולים הגדולים

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה נוספת

    יעקב
    12/01/2017

    אודה לך אם תוכל לפרט אלו מאפשרויות הטיפול הקיימות בכולנגיוקרצינומה אינן אפשריות בחולה עם אי ספיקת כליות סופנית, מצב אחרי השתלת לב עם נטילת פרוגרף וסוכרת קשה עם סיבוכים רבים. מה לגבי 5UF ו GEMZAR?
    תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כולנגיוקרצינומה

    פרופ' אברהם קוטן
    13/01/2017

    פלואוראורציל - אין בעיה
    גמזר - בעייתי, ניתן לתת טיפול בזהירות תוך התאמת המינון לדרגת אי ספיקת הכליות

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול בדקסמטזון לפני הקרנות
    רינת
    13/01/2017

    לפרופ' קוטן שלום רב,
    חולה גרורתית עם גרורות מרובות במוחון. לאור הנ"ל,כעת, אני עומדת לקראת סידרה של הקרנות. הומלץ לי לקחת בשלב זה (לפני ההקרנות)דקסמטזון 4 מ"ג/יום ובהמשך, בזמן של הקרנות המינון יעלה. התרופה גורמת לי לסחרחורות חזקות הדורשות מלווה במהלך הליכה, כעבי ראש מלווים עם בעיות ראייה, כעבי פרקים. לדעתי הסטרואיד גורם לי נזק משמעותי. מה ניתן לשנות? על פי הפרוטוקול אני חייבת לקחת דקסמטזון במהלך ההקרנות??? קיימת תרופה אחרת (בסל התרופות או לא) עם יעילות דומה על מנת לשפר את המצב??
    תודה מכל הלב על תשובתך.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דקסמטזון

    פרופ' אברהם קוטן
    13/01/2017

    אני חושש שחלק מהסימפטומים שאת מתארת שייכים למחלה ולא לתרופה
    עליך לקבל אותה!

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המלצה לאונקולוג/ית בצפון הארץ
    איילת
    10/01/2017

    שלום,

    אשמח מאוד להגבל המלצה למומחה בתחום המעי הגס והרקטום באיזור הצפון (חיפה, גליל מערבי)

    תודה רבה!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המלצות

    פרופ' אברהם קוטן
    10/01/2017

    במכונים האונקולוגים ברמבם ובלין יש אונוקלןוגים העוסקים בתחום זה
    למעשה המחלות כ"ע נפוצות שכל מומחה לאונקולוגיה בקי בהן

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה על המענה!

    איילת
    10/01/2017

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המלצות על הקרנות במוח
    רינה
    05/01/2017

    לפרופ' קוטן ערב טוב,
    אני חולה גרורתית עם גרורות בכבד ועצמות שמטופלת כעת בxeloda.
    בהתאם לMRI- שביצעתי לאחרונה, יש לי כ-8 נגעים במוחון בגודל עד 2ס"מ ועוד נגע במח. לאור זאת המליצו לי על קרינה בכל המוח ונתנו לי שלוש אופציות ( 5*4, 10*3 ו- 20*2).
    לאור הנ"ל, אודה לך על תשובתך לשאלות כדלקמן:
    1. על פי ההמלצות באופן כללי בתחום, איזה משלושת האופציות מועדפת? יש לציין שאני חלשה בעקבות מספר רב של טיפולים כימו, ביולוגי והורמונלי שקיבלתי עד כה. יתכן שהגוף יכול לקבל יותר בקלות כמות יותר קטנה של קרינה בתקופה יותר ארוכה (2*20)?
    2. האם ניתן להמשיך הטיפול בxeloda – במהלך ההקרנות.

    תודה מראש על תשובתך.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הקרנת גרורות במוח

    פרופ' אברהם קוטן
    05/01/2017

    כל שלוש האופציות מקובלות ויעילותן די דומה.
    כשהמנה היומית קטנה יותר, קרי, 20 טיפולים במינון יומי של 2 גריי, הסיכון לנזקי קרינה פחות בהשוואה למנות קרינה יומיות גדולות יותר. מצד שני, זה מחייב נסיעות מרובות יותר לביה"ח ולכן לגורם המרחק ממרכז הקרינה יש חשיבות.
    ניתן לקבל את הקסלודה במינון מופחת (1650 מ"ג למ"ר) במהלך ההקרנות

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נקודת חן חשודה על הרגל
    דידה
    04/01/2017

    שלום רב,

    יצא לי נקודת חן מוזרה על הרגל מלפני שנים (4-5) היא בהתחלה הייתה בצבע גוף,חשבתי שזה פצעונים וניסיתי להסיר ,גירדתי...עם הזמן הנק' הפכה להיות בצבע אדמדם ונקודות כהות,במצב זה היא לפחות 3 שנים.



    האם ניתן להגיד מהתמונה שמדובר בנגע סרטני?


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נקודת חן

    פרופ' אברהם קוטן
    04/01/2017

    עליך לפנות לפלסטינאים עמ להרחיק את הנגע

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נגע ליטי קטן בדיקת MRI
    צבי
    03/01/2017

    בבדיקת CT עמוד שדרה ע"ר כאבי גב ורגליים
    אותר נגע ליטי קטן בגובה L2-L3 והומלץ ביצוע MRI
    באבחון MRI:
    במפרק הפצטרי מימין, באספקט התת קורטיקלי של אזור הלמינה הימינית מודגם תהליך מעוגל בעל גבולות חדים בגודל 08X04 סמ. התהליך בעל אות נמוך בהיקפו ברצף ה-T1 ולאחר הזרקת גדוליניום מודגמת האדרה פוקאלית קטנה במרכזו ככל הנראה כביטוי לנידוס. סדרה 801 חתך 180. לא נצפית בצקת משמעותית לשדית או האדרה נרחבת בסמוך אל התהליך. הקורטקס נראה שמור והתהליך לא נראה אגרסיבי. הקונוס בסיומת D12 ללא עדות למסות פרה-ורטבליות.

    השאלה שלי - האם בעקבות כל הממצאים הללו זה גמר טיפול ודאגה מבחינתי או שנדרש טיפול/בירור אנקולוגי או אחר

    תודה רבה!!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נגע ליטי

    פרופ' אברהם קוטן
    03/01/2017

    הממצא עשוי ליהיות שפיר לחלוטין, אך יש בכ"ז יש לשלול אפשורויות אחרות, ולכן סבורני כי יש להמשיך בבירור

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך בירור - אנא פרטים נוספים

    צבי
    04/01/2017

    תודה על המענה המהיר
    אני בקופח כללית.
    לאן עליי להמשיך ולפנות ואילו בדיקות להבנתך יש להמשיך ולבצע
    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נגע ליטי

    פרופ' אברהם קוטן
    04/01/2017

    יש להיוועץ ראשית באורטופד ובנוסף לבצע בדיקות כלליות - ביוכימיה בדם ספירת דם שקיעת דם חלבוני דם CT של כל הגוף וסמני סרטן בדם
    הנגע יכול ליהיות כאמור שפיר לחלוטין אך יש לשלול אפשרויות אחרות

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה ושאלה לגבי ביופסיה

    צבי
    04/01/2017

    תודה רבה פרופסור
    האורתופד הפנה הבוקר למחלקה אונקולוגית ואני ממתין לתור.

    רציתי לשאול האם להבנתך יש לבצע גם ביופסיה או שייתכן שעל פי הממצאים עד כה ובדיקות הדם עליהן המלצת ניתן יהיה לגבש מסקנות שלא ידרשו בירור נוסף.

    אשמח גם אם תוכל לפרט במעט מול אלו ממצאים מבצעים בשגרה ביופסיה באיזורים כמו עמוד השדרה.

    מבקש מאוד להודות לך מאוד. חסר לי מידע מהימן ו האורתופדים סיפקו לי רק התרשמות ראשונית כללית על הממצאים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצא ליטי

    פרופ' אברהם קוטן
    04/01/2017

    קשה לענות במסגרת זו על כל שאלותיך במיוחד כשהצילומים לא לפני ומבלי לראות את החולה עצמו
    עליך להיבדק ע״י פנימאי
    אני לא בטוח שהכתובת לביצוע הירואין הוא האונקולוג

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הבהרת מילה בבקשה

    צבי
    04/01/2017

    למה הכוונה הירואין
    האם לבקש הפניה לפנימאי מרופא המשפחה?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצא ליטי

    פרופ' אברהם קוטן
    04/01/2017

    השתבש באייפון...
    הכוונה הייתה - הבירור

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן השד ופיענוח נוסף של ה petct
    א
    27/12/2016

    שלום רב
    הובחנתי בסרטן שד IDC DCIS בצד ימין לפני כ 7 חודשים.
    בשל ההתפשטות שלו הומלצה כריתה מלאה של השד.
    סירבתי לעשות ניתוח .כרגע אני ללא טיפול קונבנציונלי. אני אשמח לפיענוח של הpet ct שממנו לא ברור לי למה קבעו ניתוח מלא (כנראה קבעו לפי mri) זו התשובה של pet :
    בית חזה-ריאות : בשד מימין מודגמת קליטה קלה 2.6 SUV MAX בגוש אובלי...מספר בלוטות לימפה קטנות בבית שחי ימין כאשר אחד מהן מדגימה קליטה קלה...מספר בלוטות לימפה מוגדלות בבית שחי שמאל כאשר לפחות אחד מהן קולטת בינונית 4.4 SUV MAX
    בטן ואגן :
    ...מבנה ציסטי שמאלה לרחם עם קליטה בעוצמה גבוהה 7.7 SUV MAX יתכן בשחלה - לקורלציה עם US ולתיאום גניקולוגי
    שלד שריר ורקמה רכה :
    קליטה לא אחידה לאורך השלד המרכזי אך ללא ממצא מורפולוגי ברור היכול להתאים לתהליכים משניים

    אודה אם תוכל לומר לי אם לפי הבדיקה וודאי שהסרטן נמצא רק בשד או שיש סבירות שהוא במקום אחר .
    כרגע אני מסרבת ניתוח כי אם יש לי במקום אחר אז למה להוציא שד ?
    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצאי PET

    פרופ' אברהם קוטן
    27/12/2016

    לא ניתן לענות על שאלתך מבלי לקבל את כל הנתונים הקליניים, הפתולוגיים, המולקולריים (של הגידול) ומבלי לראות את המיפוי ולבדוק אותך

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הורדת מינון בטיפול כימותרפי
    ג`יין
    23/12/2016

    האם זה אפשרי לבקש מהאונקולוגים בטיפול הכימותרפי להוריד את מינון התרופה הכימית?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מינון כימותרפיה

    פרופ' אברהם קוטן
    23/12/2016

    מינוני הכימותרפיה נקבעים על פי ניסיון ממחקרים קליניים ונלקחים בחשבון יעילות מול סיכון לתופעות לוואי. ישנם כללים אובייקטיביים להורדת מינון, כגון גיל מבוגר, מחלות רקע מסוימות, תפקידי כבד וכליה וכה
    הפחתת מינון ללא סיבה עלולה לפגוע ביעילות הטיפול

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול מידי בלימפומה פולוקולרית
    לורנצו
    22/12/2016

    שלום,

    אובחנה אצלי לימפומה פולקולרית GRADE 3A STAGE 3.

    הטיפול שהוצע לי הוא R-CHOP.

    האם בלימפומה שיש לי יש צורך להתחיל בטיפול מיד או שניתן לחכות תוך כדי מעקב (watch & wait) ?

    האם יש אופציות טיפוליות נוספות עליהן ניתן להמליץ שיהיו אפקטיביות במידה שווה (או יותר) עם פחות תופעות לוואי - למשל בנדומסטין (במקום CHOPׂ) + מבטרה ?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול בלימפומה

    פרופ' אברהם קוטן
    22/12/2016

    יש להתחיל בטיפול בהקדם. זהו הטיפול המומלץ ואין לו תחליפים. הסיכוי לתגובה מצוין וגם סיכויי הריפוי טובים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אפשר לחלות ממשחק על גג אסבסט?
    דודו
    14/12/2016

    אני בהיותי ילד התגוררתי בבית קרקע כאשר הגג של המחסן בחצר היה עשויי אסבסט צמנט ואף הייתה חתיכה חסרה (שבורה)אך לא גדולה רוב הגג היה שלם אך הוא היה מתחת לחלון המטבח לא ידענו ל הסכנות והיו פעמים שעליתי על הגג הזה אך בזהירות מבלי לשבור אותו רק לכמה שניות על הגג הזה וגם היה לנו חתול ביתי שהיה הרבה על הגג הזה חיינו ככה בערך 15 שנה עד שגילינו על הסכנות והחלפנו את הגג אך בתקופה של ה15 שנה חוץ מהחתיכה שהייתה חסרה (שבר קטן באורך מטר) לא קדחנו או ניסרנו אף פעם
    האם יש סיכון גבוהה לחלות ?אני מאריך שיש הרבה אנשים שנחשפו בצורה דומה הרי לא סביר שכולם יחלו נכון? הרבה חצרים ובתים מכילים אסבסט צמנט היום אך עדיין מה הסיכון במצב?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גג אזבסט

    פרופ' אברהם קוטן
    14/12/2016

    הסיכון אפסי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוצאות פט סיטי - עם אבחון ביופסיה לקרצינומה
    הילה
    13/12/2016

    שלום רב פרופ'
    אבא שלי עשה ביופסיה בבלוטות שבין הריאה והתוצאה קרצינומה. נשלח לפט סיטי והתוצאות הם :
    צוואר : רטרוקלויקולרית דו"צ הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות עד 31 מ"מ עם קליטה בעוצמה גבוהה.

    בית החזה : באזור שער הריאה משמאל הודגם תהליך תופס מקום העוטף ומצר מעט את הברונכים ואת העורק הראתי משמאל ללא פגמי מילוי חד משמעיים. הודגמו מספר מוקדים ראתיים הגדול בRML עד 8 ממ עם קליטה מוגברת של FDG. שינויים אמפיזמטוטיים קשים בעיקר בפסגות. הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות במדיאסטינום בכל התחנות עד 40 ממ כולם עם קליטה בעוצמה גבוהה.
    ללא תפליט פלאורלי או פריקרדיאלי
    שינויים אמפיזמתותיים קשים בראות דו"צ
    בטן : הכבד בממדים תקינים עם ממצא ציסטי קטן באונה שמאלית ללא קליטה פתולוגית. דרכי המרה אינן מורחבות. הטחול, הלבלב והאדרנלים הודגמו בגודל ומרקם תקינים, ללא קליטה פתולוגית.
    הכליות הודגמו בגודל תקין ללא עדות להידרונפרוזיס.
    ללא בלוטות לימפה פתולוגיות ביטניות או רטרופריטנאליות

    אגן : ללא בלוטות לימפה פתולוגיות מפשעתיות או אילאקליות. שלפוחית השתן הודגמה ללא סטיות
    שלד: שינויים ניווניים עם קליטה מעט הטרוגנית ללא עדות לתהליך הרסני, ללא מוקדי קליטה פתולוגית חד משמעית

    סיכום :
    1. תהליך תופס מקום היפרמטבולי באזור שער הריאה משמאל - כמתואר
    2. לימפאדנופתיה צווארית ומדיאסטינלית מפושטת כמתואר
    3. מספר מוקדים ראתיים נוספים הגדול בRML - חשוד לפיזור ראתי
    4. שאר כמתואר.

    אשמח למושג כלשהו לגבי תוצאות הבדיקה הזאת
    תודה רבה רבה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן ריאה

    פרופ' אברהם קוטן
    13/12/2016

    מדובר במחלה בשלב מקומי-אזורי מתקדם, בלתי נתיח.
    הטיפול המקובל הוא כימותרפיה או טיפול ביולוגי בהתאם למאפיינים הפתולוגיים והמולקולריים והקרנות

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן המעי או לימפומה
    משה
    12/12/2016

    שלום פרופסור אני כבר שנתיים אחרי הטיפולים לסרטן המעי ולימפומה. הרופא שטיפל בי בלימפומה אמר שאני יהיה במעקב באונקולוגיה כיון שעם יש סיכוי שהמחלה תחזור זה יהיה המעי
    לאחרונה הייתי בביקורת והרופאה המטפלת אמרה שאני יעשה השבוע פאט סיטי כיון שהיא רוצה לראות שהכל בסדר עם הלימפומה ולא עם המעי..מה דעתך
    תודה משה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • PET

    פרופ' אברהם קוטן
    12/12/2016

    אני מניח שהרופאה שקלה את הצורך בבדיקה ולכן מציע שתקבל המלצתה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובתך

    משה
    12/12/2016

    תשובתך חלקית כיוון שלא ענית לי מי צודק בקשר למעי או הלימפןמה ?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • PET

    פרופ' אברהם קוטן
    12/12/2016

    PET אינו מהווה בדיקת ביקורת שגרתית בסרטן המעי הגס, אלא מתבצע רק אם יש תסמינים קליניים וממצאים הדמייתיים בבדיקות רגילות (כגון CT) המחייבים בירור נוסף.
    לעומת זאת, ניתן לשקול בצוע PET במסגרת המעקב השגרתי שנתיים אחרי טיפול מוצלח בלימפומה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נגעים אוסטאובלסטיים חשודים במיפוי עצמות
    דיקלה
    12/12/2016

    היי אבא שלי עבר lt nss חלקי בצורה טובה
    היום לאחרct קיבלנו מכתב לבצע מיפוי עצם
    בחלון עצם-נגעים אוסטאובלסטיים חשודים לפיזור משני בעמ״ש
    אבקש הסבר מה זה אומר בבקשה


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצאים חשןדים

    פרופ' אברהם קוטן
    12/12/2016

    הממצאים חשודים לגרורות ויש לבצע בירור נוסף למשל ע״י בדיקת PET

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
