פורום סרטן (אונקולוגיה) - יש לך שאלה?

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד

מנהלי הפורום

פרופ' אברהם קוטן
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • בדיקת אולטראסאונד וסיטי
    דן
    14/01/2018

    שלום פרופ.
    בעקבות כאבים חדשים ולא מוכרים בבטן ימין עליונה ביצעתי סריקת אולטראסאונד וסיטי בטן. בשתי הבדיקות לא מצאו משהו חריג (למעט ציסטה בכליה שלהבנתי לא מדאיגה).
    האם הבדיקות הללו מספיק מדויקות בשביל לשלול גידול סרטן למשל?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבי בטן

    פרופ' אברהם קוטן
    14/01/2018

    חסרים פרטים קליניים אבל תשאלי את רופאיך על אםשרות לבצע קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה וכמובן בדיקות דם כלליות ובדיקת רופא נשים, אם מדובר באישה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה על ההתייחסות המהירה

    דן
    14/01/2018

    כן בוצעה קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה לשלילת פוליפים במעי. וגם זה יצא תקין. פרופ' עדיין להערכתך יש מקום לבדיקות נוספות?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבי בטן

    פרופ' אברהם קוטן
    14/01/2018

    אני מציע להיוועץ עם גסטרואנטרולוג. כאבי בטן עלולים לנבוע גם ממחלות שאינן מתבטאות ההדמיה ובאנדוסקופיות, כגון מחלת צליאק ותחלואים אחרים. כמובן אם מדובר בתלונות מתמשכות ולא בארוע חד פעמי או מוגבל בזמן שחלף מעצמו

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יבוצע בהקדם. שוב תודה!

    דן
    14/01/2018

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת אולטראסאונד וסיטי בטן
    דן
    14/01/2018

    שלום פרופ'
    האם ייתכן גידול סרטני שלא ניתן לגילוי בהדמיית אולטראסאונד וסיטי בטן? שתי הבדיקות יצאו תקינות, אולם עדיין יש הרגשה של כאב עמום בבטן (עליונה בעיקר). הבדיקות נעשו בעקבות כאבים חזקים בבטן עליונה ימין שנמשכו כמה שבועות וחלפו מעצמם, אך כאמור לא לחלוטין.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סליחה ראיתי למטה שהגבת

    דן
    14/01/2018

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם PET CT היא בדיקה מזיקה?
    שני
    14/01/2018

    שלום פרופ', האם בדיקת pet ct / הקרינה של הבדיקה מזיקה לאדם בריא?
    אני צריכה לבצע את הבדיקה לברור שוואנומות מרובות
    תודה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת PET CT

    פרופ' אברהם קוטן
    14/01/2018

    הסיכון עקב החשיפה אפסי, במיוחד בהשוואה ליתרונותיה של הבדיקה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בירור לגבי טיפול לסרטן השד
    לילך
    09/01/2018

    שלום רב. אימי בת 72 אובחנה בסרטן שד עם 3 גושים הגוש הגדול הוא 1.3 סמ. עברה את הניתוח לפני שלושה שבועות. כאשר השוליים ובלוטת הזקיף נקיים.
    סוג הגידול הוא אגרסבי טריפל נגטיב.
    ההמלצה היא טיפול כימו. אך מאוד מאוד לא רוצה וחוששת מפאת תופעות הלוואי היות וסובלת ממחלת הסכרת
    אשמח לשמוע תגובה למתן טיפול
    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול כימותרפי משלים בסרטן שד

    פרופ' אברהם קוטן
    09/01/2018

    חסרים פרטים פתולוגים מסוימים (דרגת התמיינות, ki67) אבל בעיקרון, אם הגידול הוא אכן טריפל נגטיב ודרגת ההתמיינות לא טובה יש מקום למתן כימותרפיה, מכיוון שגידולים אלה אלימים ונוטים לשלוח גרורות. אם האשה במצב רפואי כללי טוב אין מניעה מנטילת הטיפול

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך טיפול משלים

    לילך
    09/01/2018

    ראשית תודה על התשובה
    לפי הפתלוגיה מהביופסיה בלבד ולא של הניתוח דרגת התמיינות 50% רצפטורים שליליים.
    מבחינת מצב בריאותי סכרתית ומקבלת טיפול באינסולין.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נתונים פתולוגיים

    פרופ' אברהם קוטן
    09/01/2018

    הנתונים שהעברת כתובים בצורה לא מקצועית. העבירי בבקשה את הדוח הפתולוגי ואת דוח בדירת הרצפטורים ו-HER2 כלשונם

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוצאות פתלוגיה

    לילך
    09/01/2018

    תודה רבה.
    מצב דוח פתלוגיה של הביופסיה ותשובה מהניתוח

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דוח פתולוגי

    פרופ' אברהם קוטן
    09/01/2018

    לא צורף הדו"ח

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דוח פתלוגיה

    לילך
    09/01/2018

    מצ"ב


    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דוח פתלוגיה

    לילך
    09/01/2018

    מצ"ב


    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דוח ניתוח

    לילך
    09/01/2018

    נשלח בטעות אותה תוצאה.
    מצב דוח ניתוח


    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול כימותרפי

    פרופ' אברהם קוטן
    10/01/2018

    מדובר בגידול אלים: טריפל נגטיב, דרגת התמיינות גרועה (III) ואינדקס שגשוג גבוה: 50%. גידול שכזה נוטה לשלוח גרורות מרוחקות.
    משום כך קיימת הוריה לת טיפול כימותרפי משלים, כמובן שיש להתחשב בגיל ובמחלות הרקע כאשר קובעים את סוג התרופות ואת המינון.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קרינה לאחר סרטן שד
    ד"ר אסף
    08/01/2018

    אשתי בת 39 אובחנה עם סרטן שד- קוטר 4 ס"מ, מעורבות בלוטה בית השחי באותו צד אך לא במקום אחר לפי PET ו MRI.רצפטורים ER+PR+ ו HER(-), ה BRCA שלילי. קיבלה כימותרפיה AC DENSE DOSE, עברה MASTECTOMY+ALND.
    בפתולוגיה 19 בלוטות בבית השחי כולן ללא עדות לגידול. הגידול עצמו קטן משמעותית והוצא עם שוליים נקיים.
    1. האם ניתן להסתפק בטיפול הורמונלי ללא קרינה?
    2. מה הסיכון לממאירות משנית כגון LEUKMIA עם שילוב של כימותרפיה+ קרינה?
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קרינה בסרטן שד

    פרופ' אברהם קוטן
    09/01/2018

    היות ובוצעה כריתת שד שלמה ניתן לדעתי לוותר על הקרינה. הסיכון ללויקמיה לאחר קרינה וכימותרפיה הוא אפסי

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה אמצעי האבחון העדיף
    זיוה
    06/01/2018

    האם אבחון בלוטות צוואר בלוטת תריס ובית שחי לצורך אבחון ממצא סרטני האם אולטראסטאנד או ct ללא חומר ניגוד? או ש ct הוא האמצעי המדויק יותר?
    אני במעקב ורוצה להפחית את כמות הct שאפשר. עושה פעמיים בשנה אולטראסואנד ופעם בשנה ct חזה ובלוטות צוואר ובית שחי. זה פתרון טוב? במידה ואין שינויים ניתן להרחיק את ה ct לתקופה גדולה משנה ? רב תודות

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • CT או US

    פרופ' אברהם קוטן
    06/01/2018

    הפחד מפני בדיקות CT הינו מוגזם והסיכון אפסי. הרופא שהזמין הבדיקה שוקל יתרונותיה לעומת סיכוניה (האפסיים). הסיכון היותר מוחשי הוא החמצת ממצא עקב פחד מבדיקה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלתי היתה בעיקר לנושא הדיוק באבחון

    זיוה
    07/01/2018

    האם רמת האבחון של ממצא סרטני הוא המדויק ביותר העדיף ב ct מאולטראסאונד, גם אם הct הוא ללא חומר ניגוד בבלוטת התריס ובית השחי. תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דיוק

    פרופ' אברהם קוטן
    07/01/2018

    שתי הבדיקות מדויקות ומשלימות אחת את השניה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מצב אבחוני של סרטן ריאות ועצמות
    ניצן
    06/01/2018

    במשך 3 שנים יש לי קישריות תת פלאורלי בריאות נתגלה בסיטי כליות במקרה. בסיטי אחרון נוספה קישרית בריאה ימנית 4 ממ חדשה. האם אלה לא יכולות להיות גרורות של סרטן? כעת יש לי אבחון של בעיה בשוקה ברגל שיתכן כסרטן, במידה וזה אכן סרטן, האם מה שיש בריאות הוא למעשה גרורות של סרטן עצמות כמו סרקומה למשל? או שקישריות תתפלאורליות הם בכל מקרה לא גרורות של סרטן עצמות. תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קשריות בריאות

    פרופ' אברהם קוטן
    06/01/2018

    קשריות תת פלוירליות הן ממצא אקראי יום יומי וכמעט בכל המקרים מדובר בממצא שפיר. העובדה שנוספה קשרית אינה מעידה בהכרח על גרורות שכן לא מן הנמנע שהקשרית שממדיה בסה"כ 4 מ"מ הייתה קיימת כבר קודם לכן, וחתכי ה-CT לא עברו דרכה.
    בכל מקרה יש להמשיך בבירור הרפואי בו התחלת

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול בגידול, אולי טרטומה
    נעמה
    04/01/2018

    בת 40 בריאה בד"כ.
    עקב שיעול ממושך ללא הסבר בוצעה בדיקת סיטי.

    ובתוצאות יש גוש היפודנסי בגודל 6.2*4 ס"מ במיצר האחורי עם הסתיידות זעירה בתוכו מכיל אזורים נוזליים צמוד לוושט.

    רופא ריאות ראה את הפענוח וכתב
    גוש מרכזי במיצר אחורי עם איזורים ציסטיים.
    הממצאים מתאימים להערכתי לממצא כולל אפשרות לטרטומה. פחות מתאים להערכתי לשאת בשל הקליניקה.

    הבנתי ממנו שהטיפול יכול להיות תרופתי ו/או כירורגי.
    רציתי לשאול איזה טיפול תרופתי יכול להקטין גידול ליד קנה הנשימה היות ומדובר בגידול שפיר?
    האם חלילה מדובר בכימותרפיה או שיש תרופות אחרות שיודעות לצמצם גידול כזה?

    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גוש במיצר

    פרופ' אברהם קוטן
    04/01/2018

    ראשית יש להגיע לאיבחון פתולוגי עי דגימת הממצא
    כימותרפיה נותנים רק אם הגוש הינו גוש ממאיר

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצאים מדאיגים בבדיקת CT
    קרן
    04/01/2018

    אימי בת 63 עברה סרטן שד לפני 15 שנים עם כריתת שד שמאל , לפני שנתיים התגלה אצלה סרטן במעי הגס עברה ניתוח וכימו והחלימה , בחודשים האחרונים התלוננה על כאבים בבית החזה היא הופנתה לבדיקת CT בתשובה נרשם :" בעצם בית החזה הודגמו ממצאים ליטיים עם הרס גרמי משמעותי מלווה בתוספת רקמה רכה לכל האורך כולל מייצר עליון כמו כן הסננת שומן מסביב "
    רופאת המשפחה הפנתה אותנו לתל השומר להמשך בירור דרך אשפוז (הגעה למיון ) אנחנו אובדי עצות ולא יודעים לאיזה כיוון לפנות לאורטופד ? אונקולג ? האם זה יכול להיות פיזור משני של המחלה ?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חשד לגרורות בעצמות

    פרופ' אברהם קוטן
    04/01/2018

    עליכם לפנות בהקדם למכון האונקולוגי בו מנוהל התיק של החולה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הסבר הסביר לצל מעוגל במדיאסטנום
    נירית
    01/01/2018

    שלום
    אני בחורה בת 40
    בריאה בד"כ הולכת לרופא פעם בשנה לבדיקה תקופתית.
    מזה כחודש משתעלת ללא הסבר.
    רופא המשפחה נתן לי משאף רלוור במינון הגבוה וגם וונטולין וזה לא עוזר.
    אין ירידת משקל. אין הזעה בלילה. היה חום רק יום אחד במהלך החודש. בלוטות צוואריות לא מוגדלות.
    בדיקות דם שגרתיות לפני 3 חודשים תקינות
    לא עישנתי אבל ההורים שלי היו מעשנים.

    רופא המשפחה שלח אותי לצילום חזה היום
    להלן הממצאים:
    "צל הלב תקין בגודלו ובצורתו

    הודגם צל מעוגל במדיאסטינום . דרוש בירור על ידי CT.

    אין עדות לגודש או לתסנין דלקתי בריאות.
    הסינוסים הקוסטו פרניים חופשיים."

    מה יכול להיות ההסבר הסביר לצל מעוגל במדיאסטנום?
    האם רוב הסיכוי שמדובר בממאירות כגון סרטן ריאות , לימפומה, תימומה ?

    תודה רבה!!

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צל במיצר

    פרופ' אברהם קוטן
    01/01/2018

    לא ניתן לקבוע אבחנה על סמך צילום פשוט, יש לבצע בדיקת CT ורק אז אפשר לדון על המשמעות.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בלוטה באזור עצם הבריח משמאל
    סמדר
    18/12/2017

    שלום פרופ' קוטן

    בינואר השנה עברתי ניתוח להסרת שחלות עם קרצינומה, רחם נכרת מזמן. לא נזקקתי לכימו ואני במעקב. מאז הניתוח בריאותי התדרדרה מאוד. אני עם כאבי בטן שבאים והולכים, בחילות, סחרחורות וחולשה רבה. שיעול ועוד. באוגוסט עברתי סיטי בטן בשל חשד לבקע, ואכן התגלה בקע טבורי, וגם ריבוי בלוטות ברטרופיאיטוניאום בגודל 8 מ"מ. לפני שבועיים התפתחה נפיחות מעל עצם הבריח השמאלית. אני אישה שמנה, ורק כששוכבת על צידי השמאלי וממששת את האזור, אני חשה בבלוטה, בעיקר כשממששת כנגד העצם. אולטראסאונד צווארי לא זיהה את הבלוטה הנ"ל. נעשה ברישול רק אחרי שביקשתי מהטכנאי לבדוק את האזור. צד ימין לא נבדק כלל. אני מאוד חוששת שהסרטן לא נעצר בניתוח. רופאת המשפחה מסרבת לשלוח אותי לסיטי לבדיקת מצב הבלוטות וגם מצב הצוואר. אשמח לדעתך.

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חשד לבלוטה

    פרופ' אברהם קוטן
    20/12/2017

    אם בדיקת האולטרה סאונד תקינה, אזי כנראה שאין הגדלת בלוטה, אבל למשנה ביטחון ולמען השקט הנפשי אני הייתי כן ממליץ על בדיקת CT של הצוואר ובית החזה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה פרופ' קוטן, שאלה נוספת ברשותך

    סמדר
    20/12/2017

    מי אמור להפנות אותי לבדיקת סיטי? הבלוטה מוחשת ממש. היא לא היתה שם קודם, ולהשוואה בצד ימין אין כלל נפיחות והגדלה של הבלוטות. רופאת המשפחה מסרבת לסיטי. יכול לייעץ לי למי לפנות?
    שוב הרבה תודה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בלוטה חשודה

    פרופ' אברהם קוטן
    20/12/2017

    אני מציע שתבקשי מרופאת המשפחה לקרוא את מה שכתבתי. לחליפין - בדיקת CT יחסית איננה יקרה, תבצעי אותה בכוחות עצמך ובמידה והיא תדגים מצא - המבטח לבטח יחזיר לך העלות!

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אראה לרופאת המשפחה את המלצתך. לא מאפשרים

    סמדר
    20/12/2017

    לי לעבור סיטי פרטי ללא הפנייה. התקשרתי לכמה וכמה בתי חולים ומכונים. לא ברור לי למה לא מאפשרים זאת. שוב הרבה תודה פרופ' קוטן.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • CT

    פרופ' אברהם קוטן
    26/12/2017

    תדפיסי את מה שכתבתי ותשתמשי בזה כמכתב הפניה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה שוב פרופ' קוטן הרופאה אישרה לי את בדיקת הסיטי

    סמדר
    01/01/2018

    תבורך.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חשד לסרטן לימפומה מסוג הוצ׳קין
    שירה
    31/12/2017

    ערב טוב
    לפני מס שעות התקשר רופא המשפחה של אחותי (בת 19) וביקש שניגש לבדיקות בבלינסון לאחר שתוצאת ביופסיה שנלקחה בזמן ניתוח אפנדציט, חזרה עם חשד לסרטן לימפומה מסוג הוצ׳קין. כמובן שהפניקה גדולה . רק בעוד שבוע הבדיקות וגם לתוצאות יקח מעט זמן והמתח לא מוסיף לנו חיים. מבקשת לדעת האם במקרה של חשד בגלל תוצאת ביופסיה אז בהכרח מדובר במחלה המדוברת .
    אשמח לתשובה
    ערב טוב ותודה

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חשד לימפומה

    פרופ' אברהם קוטן
    31/12/2017

    ראשית, מדובר בחשד ויש על כן לקבל את התוצאה הסופית של הבדיקה הפתולוגית, על מנת לוודא שהאבחנה הפתולוגית היא אכן נכונה. לעתים הממצאים הראשוניים בסופו של יום הם אינם לימפומה אלא תהליך אחר, כולל מחלות דלקתיות למיניהן. במידה ואכן מדובר בלימפומה, יש לבצע בירור לקביעת שלב המחלה במסגרת המחלקה להמטואונקולוגיה. בכל מקרה, גם אם יסתבר שמדובר בלימפומה, הרי שהמחלה ברת ריפוי באחוז גבוה מבין החולים.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אבחון של סרטן הלבלב
    טלי
    31/12/2017

    בן 78, חולה שחמת, כולסטרול, סכרת, לחץ דם. גילו לפני כמה ימים אצלו גוש בראש הלבלב וגם בכבד ללא ביצוע של ביופסיה, הבדיקה של הנוזלים בגוף יצאה תקינה, הממצאים של הAC 19 9 יצאו גבוהים, בנוסף לפני כחודש עבר ניתוח לכריתת פוליפים חלק מהם כרתו וחלק נשארו.
    אציין שהחולה לא אכל מזה שבועים מחוסר תאבון, ירד במשקל כ30 ק"ג.
    השאלה שלי האם ניתן לאבחן סרטן בסיטי ללא צורך בביופסיה?
    קראתי שבדלקת לבלב התסמינים האלה גם קורים (גושים שמתפשטים לחלל וזה נראה בסיטי כגוש).

    אשמח לתשובה ממך.
    תודה רבה, טלי


    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן לבלב

    פרופ' אברהם קוטן
    31/12/2017

    הממצאים בבדיקת ה-CT, הסמנים המוגברים והתמונה הקלינית מתאימים חד משמעית לסרטן לבלב בלתי נתיח. הטיפול במצב זה הוא כימותרפיה שאינה מרפאה אך עשויה להשרות לעתים הפוגה חלקית לזמן מוגבל וכרוכה בתופעות לוואי. אם מוצאים מוטציה ב-brca אפשר לשקול טיפול ביולוגי שגם הוא לא מסוגל לרפא, אולי להשפיע חלקית וזמנית. לכן יש להתרשם מהמצב הכללי ולהחליט האם החולה מסוגל בכלל לסבול הטיפולים ובהתאם לכך ולשקול הצורך בביופסיה, או להסכים לקבל טיפול כימי גם ללא ביופסיה, לאחר חתימה על הסכמה מודעת.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה זה ונוקטזיות ברקטום
    אמיר
    16/12/2017

    בן 62 בריא לא מעשן . ללא מחלות רקע. עושה הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות.לפני 7 שנים עברתי כריתת פרוסטטה כולל קשרי לימפה בגלל סרטן ממוקד 3+4 ואחרי שנה עברתי 33הקרנות לאיזור .ומאז ברוך השם המצב יציב פסא 0.004 היום עברתי קולונוסקופיה בגלל כאבי בטן תקינה לחלוטין הרופא ציין ונוקטזיות ברקטום משני להקרנות לדבריו זה דבר טבעי לא מסוכן. רציתי לברר מה זה ונוקטזיות?ואם אכן דבר טבעי כמו שאמר הגסרולוג.
    תודה ושבוע טוב.

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שינויים בכלי דם

    פרופ' אברהם קוטן
    17/12/2017

    מדובר בשינויים מאוחרים בנימי הדם בעקבות הטיפול הקרינתי. אין צורך בטיפול.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גרד סביב צלקת המלנומה
    גילה
    12/12/2017

    לפני כחצי שנה הוסרו של שומות שהצבררו כמלנומות בשלבי התחלה. בוצעו 2 ניתוחי הרחבה. צלקת אחת רגועה לחלוטין וסביב הצלקת השניה ישנו גרד שבא והולך מדי פעם. האם המצב תקין או מרמז על צשהו לא תקין? במידה וכן, אודה להסבר. ברצוני לציין, שוויזואלית, המום לא נראה שונה ממה שהוא נראה במהלך חצי השנה האחרונה

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גרד

    פרופ' אברהם קוטן
    12/12/2017

    קרוב לוודאי שאין כלום, צלקת עלולה לגרד לפעמים. אבל עליך להיבדק עי פלסטיקאי או רופא עור

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
