גידול בכליה

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד

מנהלי הפורום

פרופ' אברהם קוטן
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • גידול בכליה
    גיא
    16/12/2012

    בן 55, ב CT בטן נמצא בכליה: גוש סולידי אקזופיטי, תהליך תופס מקום, ריקמה רכה, שמתאים לתהליך ראשוני ולא מתאים לציסטה פשוטה, בקוטר של 12 ממ ועובר האדרה לאחר הזרקה, חלקו בולט החוצה וחלקו פנימה.
    כמה הסיכויים שזה שפיר?
    האם ישנם בדיקות אחרות שאפשר לבצע לאבחנת ממאירות/שפירות כדי לא להסתכן בניתוח מיותר?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גידול בכליה - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    17/12/2012

    בכל מקרה וללא קשר לבדיקות הדמיה אחרות, לדעתי יש להרחיק הנגע

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הבהרות

    גיא
    17/12/2012

    תודה,
    בכל יש זאת סיכוני ניתוח,
    אפשר בבקשה הסברים לדעתך למה להוציא?
    ואם לאחר ההוצאה מתברר שזה ממאיר, האם ישנם טיפולים נוספים?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הבהרות - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    17/12/2012

    מדובר בממצא קטן, אבל מאופי הדו"ח שהעברת הוא חשוד. קיימת אופציה לעקוב ולבחון אם הוא גדל, אלא שאם מדוןבר בממצאים דימותיים מחשידים - עדיף להוציא (בצורה לפרוסקופית ללא פתיחת הבטן). אם מדובר בגידול קטן - אין צורך בטיפולים נוספים והסיכוי לריפוי הוא כ-100%

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


