סרטן קיבה וחלל הבטן -דרגה 4

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד

מנהלי הפורום

פרופ' אברהם קוטן
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • סרטן קיבה וחלל הבטן -דרגה 4
    אוהד
    19/06/2017

    פרופסור אברהם שלום.
    מבקש לדעת האם טיפול היפרתרמי בארץ לסרטן קיבה וחלל הבטן הינו טיפול יעיל ? האם המיכשור הינו מיכשור מתקדם ? מדובר על אדם בגיל 64 שמקבל טיפול כימותרמי ( 5fu , ציספלאטין , טקסוטר)
    אודה לתשובתך.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • היפרתרמיה

    פרופ' אברהם קוטן
    19/06/2017

    היפרתרמיה הינה שיטת טיפול שיש לה יעילות מוגבלת בשני מצבים:
    1. סרטן צוואר רחם גרורתי - בשילוב עם קרינה
    2. בסרקומה
    לגבי סרטן קיבה - אין שום הוכחה שלטיפול זה יש תרומה כלשהי.
    מעבר לכך: כדי לחמם את חלל הבטן יש צורך בהיפרתרמיה עמוקה, ואין מיכשור שכזה בארץ (המיכשור שקיים ברמב"ם הוא לחימום שטחי, ובמרפאה/ות פרטי/ות - גם כן לחימום שטחי, ולכן לא מתאים לסרטן קיבה).
    קליניקות פרטיות מסוימות בגרמניה משווקות טיפול זה, אך קיימת ביקורת קשה עליהן מצד גורמים בכל העולם ובגרמניה עצמה.
    לסיכום: אין שום הצדקה לטיפול זה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן קיבה וחלל הבטן דרגה 4

    אוהד
    19/06/2017

    פרופסור שלום , ראשית תודה על המענה.
    שאלה נוספת היא האם קיימים בארץ ובעולם טיפולים נוספים בשילוב הטיפול הכימותרפי שידוע שהם עוזרים ?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול נוסף

    פרופ' אברהם קוטן
    19/06/2017

    אם הקולטן ל-HER2 חיובי אפשר להוסחף הרצפטין. כ"כ אפשר לשקול תוספת טיפול ביולוגיים אחרים אך יעילותם מוגבלת

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן קיבה וחלל הבטן-דרגה 4

    אוהד
    20/06/2017

    שלום ושוב תודה על המענה אולם HER 2 נמצא שלילי.
    קיימות חברות המציעות תמורת תשלום בדיקות גנטיות שנערכות בחו"ל וע"פ בדיקות אלו הם מתאימים טיפול מתאים ביחד עם האונקולוג המטפל... האם קיימת יעילות וניתן להגיע לריפוי בעזרת דרך זאת ?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


