התייעצות דחופה-טפול לאחר לפרוסקופיה

פורום סרטן הוא מקום המפלט שלך אחרי ששמעת מהרופא את המשפט "יש לך סרטן". פורום סרטן יעזור לכם לקבל מידע על סרטן, כימותרפיה, הקרנות, אונקולוגיה, רפואה אונקולוגית, טיפול בסרטן, טיפול רדיואקטיבי, סרטן סופני, גידול סרטני, גרורות ועוד

מנהלי הפורום

פרופ' אברהם קוטן
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • התייעצות דחופה-טפול לאחר לפרוסקופיה
    מודאג
    19/03/2010

    שלום, לפני כחודשיים בוצע ניתוח לפרוסקופיה באישה בת 48 אם לשלושה, בריאה בד"כ, לכריתת רחם שלמה ללא טפולות עקב רחם מוגדל רב שרירנים (מתאים להריון שבוע 16) ותלונות חוזרות על כאבי בטן. במהלך הניתוח התגלה ממצא הנראה שרירני צמוד לרחם אך אינו מחובר אליו בגודל כ 6-7 ס"מ, בעל מראה סולידי המתאים לשרירן אומנטום דבוק אליו, הממצא היה מחובר על גבעול צמוד לרחם ואינו דבוק לאיברים (למעט האומנטום), הממצא המנותק נתפש, הופרד מהאומנטום והוצא בשלמות דרך הנרתיק ללא כל צורך בחיתוך או מורסלציה, השחלות לא הוסרו.
    צוואר הרחם, הרחם והשחלות היו תקינות ולא התגלה כל ממצא נוסף באגן או בבטן עליונה וללא נוזל חופשי. צילום CT שבוצע לאחר הניתוח היה תקין אף הוא.
    בבדיקה הפתולוגית נמצא שמדובר בגידול מסוג Myxoid LeioMyoSarcoma, בתחילת חודש מרץ בוצעה בדיקה פתולוגית נוספת ונמצא שהגידול רגיש ב-100 אחוז להורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון.

    נוכח חשש שנותרו באזור תאים נגועים הומלץ בארץ על טיפול קרינתי חיצוני וברכיתרפיה (לאגן + PV).
    הבנתי שהקרנות מיועדות בין השאר להרוס גם את השחלות.
    מנגד, ד"ר בנג'מין מארה"ב שלל האפשרות של טיפול קרינתי והמליץ על טיפול כימותרפי (4 מחזורי טיפול ב-gemcitabine-docetaxel ולאחר מכן 4 מחזורי טיפול ב-adriamycin-ifosfamide).

    כתוצאה מהבדלי ההמלצות הללו נוצר בלבול רב, חרדה קשה וייאוש.

    הבנתי שהסתבר בדיעבד שניתוח הלפרוסקופיה שבוצע,כנראה לא היה הניתוח האופטימאלי לסרקומה.

    אבקש לברר האם יש מקום לשקול תחילה ניתוח מתקן נוסף לפני ההקרנות/כימותרפיה (להסרת השחלות במקרה הצורך,לניקוי האזור וכד') ובדיקות כגון PET C.T או בדיקת דם AMAS test כדי לבדוק האם אכן נותרו תאים נגועים ואיזור (ידוע לי שהבדיקה עדיין לא מקובלת בארץ אבל יש לה אישור FDA ומשתמשים בה במס' מרכזים רפואיים בארה"ב), כמו כן אבקש לברר האם יש מקום לשקול טיפול היפרתרמיה ובאיזה שלב.

    אודה מאוד להתייחסות דחופה שכן אם לא יחול שינוי של הרגע האחרון היא אמורה להתחיל בקרוב טיפול קרינתי (חרף תופעות הלוואי והנזקים הכרוכים בו),

    בתודה מראש ובברכה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • העברת הודעה לפורום אחר

    פרופ' אברהם קוטן
    19/03/2010

    לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=257 id=link]סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות [/a].

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


