פורום סרטן (אונקולוגיה) - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

פרופ' אברהם קוטן
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • האם יכולה להיות גרורה של RCC בפה?
    לילי
    03/07/2010

    שלום רב,
    כתבתי לפני מספר חודשים בפורום על אחי:

    "אחי,בן 60,לפני 8 שנים עבר כריתת כליה, בגלל RCC. לפני כחודש התגלה גידול בריאה, שנותח ומתברר כגרורה מסוג RCC. לפי צילומים הקודמים ( של המעקב, בו הוא היה) נראה אותו גידול לפני שנתיים בגודל כ-1 ס"מ, עכשיו הוצא בניתוח בגודל 1.6 ס"מ.
    בבדיקות PAT-CT, CT ומיפוי עצמות לא נמצאו סימנים חשודים נוספים. "

    הוא נותח והגרורה בריאה אובחנה כ- RCC. עכשיו הוא עבר את כל הבדיקות התקופתיים והכל יצא תקין. לפני מספר ימים היה אצל רופא שיניים, בביקורת שיגרתית . הרופה שם לב לכתם לבן על חניכיים והפנה אותו לרופא פה ולסת.
    האם זה יכולה להיות גרורה של RCC?

    בתודה מראש,
    לילי

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גרורה של RCC ?

    פרופ' אברהם קוטן
    04/07/2010

    יכולה להתפתח גרורה ברקמות הפב, אך על פי רוב ההסתמנות תהיה בצורת גוש ולא ככתם לבן. בכל מקרה - יש להיבדק במח' פה ולסת

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן מעי גס עם גרורה בכבד
    ענת
    03/07/2010

    עוד שאלה,
    תוך כמה זמן מהניתוח ( כריתת הגידול + גרורה) ניתן להתחיל בטיפול כימותרפי?
    תודה רבה על תשובותך

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כימותרפיה

    ד''ר יוסף ברנר
    03/07/2010

    כ 3-4 שבועות לאחר הניתוח
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מספר שאלות
    מרדכי
    02/07/2010

    אמי בת 66 עם סרטן במעי הגס. טופלה בעבר באמצעות Campto.
    CT/PET הראה גרורות באיזור הכבד והריאות. אבסטין לא הטיב עמה.
    עכשיו מנסים קו שני ארביטוקס מותנה בבדיקת kras. קראנו שניתן להחליף את הארביטוקס בתרופה אחרת בשם panitumumab. מספר שאלות יש לי:
    האם הבדיקה יעילה גם עבור תרופה זו?
    איזו תרופה עדיפה / יעילה יותר?
    מתי מקבלים ארביטוקס ומתי panitumumab?
    האם ניתן לקחת אותן בו זמנית?
    האם הקופה משתתפת במימון שתיהן?
    האם ניתן לעבור מתרופה לתרופה ועדיין שני הטיפולים יהיו מכוסים על ידי הקופה?
    תודה מקרב לב.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ארביטוקס או פניטונומב

    ד''ר יוסף ברנר
    03/07/2010

    אין הבדל בין שתי התרופות
    בדיקת קי ראס תוספת לגבי שתיהן
    מטפלים או בזו או בזו ולא בשתיהן ביחד וגם לא אחת אחרי השניה
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת ca 125
    נעמי
    02/07/2010

    לפני כשבעה חודשים באולטרסונד ווגינלי התגלה ממצא של מיומה ברחם רופאת הנשים שלי עשתה לי בדיקת פיפל שיצאה תקינה וגם בדיקת ca 125 שהתוצאה הייתה 32.4 ולאחר כחודש עשיתי שוב והתוצאה הייתה 34.5 לפני כשבוע עשיתי שוב את הבדיקה והתוצאה הייתה 39.9 הרופאה שלי בחול ואני מודאגת שזה במגמת עליה האם יש סיבה לדאגה אציין שאני בת 48 ולפני כ8 שנים חליתי בסרטן בלוטת התריס אני במעקב והכל בסדר.אשמח לתשובתכם המהיר .שבת שלום ותודה .נעמי

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • 125

    ד''ר יוסף ברנר
    03/07/2010

    אין קשר בין מיומה ל ca-125 לבין מיומה. ערכי הסמן הגידולי הם גבוליים ומעבר לבמעקב גניקולוגי ובדיקה חוזרת כל 3 חודשים אין צורך בבדיקות נוספות.
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • AVASTIN
    ענת
    01/07/2010

    שלום רב,
    במידע ונמצא סרטן מעי הגס עם גרורות לכבד, ומחליטים קודם על כריתה ואחרי זה טיפול כימיותרפי, האם עדיין ניתן להשתמש ב AVASTIN, האם הוא בסל?
    אודה לתשובתכם הדחופה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • AVASTIN

    ענת
    01/07/2010

    ועוד שאלה,
    במידה והתרופה כן מגיעה, איך מקבלים אותה? האם אונקולוג נותן מרשם, ואני ניגשת איתו לבית מרקחת, או שהאונקולוג מזמין אותו בעצמו? איך מקבלים אישור מקופת חולים? למי מודיעים על תשובה חיובית או שלילית לי או לאונקולוג?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אבסטין

    ד''ר יוסף ברנר
    02/07/2010

    אבסטין מאושר כטיפול משולב עם כימותרפיה בקו ראשון של טיפולים כנגד סרטן מעי גס גרורתי. באם החולה מתאים לקריטריונים, המחלקה האונקולוגית פועלת להשגת האישור המתאים מקופת החולים. ברוב בתי החולים, לאחר קבלת האישור מקופת החולים, התרופה מגיעה ישירות לבית המרקחת בלי התערבותו של החולה
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אווסטין

    ענת
    03/07/2010

    תוף כמה זמן מיום הגשת הבקשה ע"י האונקולוג אמורה להתקבל תשובה?
    איך אני יודעת אותה?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אבסטין

    פרופ' אברהם קוטן
    03/07/2010

    אינני בטוח שיש הוכחה ליעילותו של האבסטין במידה והגרורה הכבדית נכרתה בשלמותה !

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אבסטין

    פרופ' אברהם קוטן
    03/07/2010

    אםן הכוונה שכורתים את הגידול במעי והגרורות בכבד אינן נתיחות - הרי ברור שיש הצדקה לנטילת אבסטין והוא יסופק ע"י המבטח

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האופן בו טמודאל פועל
    מרק שלו
    01/07/2010

    בן 48 GBM, מטופל בטמודאל והקרנות לראשונה.
    אשמח לקבל מידע על אופן הפעולה של הטמודאל.
    תודה
    מרק

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טמודל

    ד''ר יוסף ברנר
    02/07/2010

    טמודל הינה תרופה כימותרפית ממשפחת ה alkylating agents. דרך הפעולה נעשית על ידי קשירה של אחת מחומצות הגרעין, חומצות המשתתפות בבנית חומר ה DNA. ברגע שקושרים חומצה זו היא איננה יכולה להשתתף בתהליך בנית ה DNA והתא הסרטני אינו יכול להמשיך להתחלק.
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה - סוף סוף הסבר

    מרק שלו
    02/07/2010

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • Parp Inhibitors & Alkylation

    שלמה גוברמן
    02/07/2010

    היי מרק,

    בהמשך לתשובה של ד"ר ברנר...

    התוספת של מעכב פארפ (Parp Inhibitor) כדוגמת כורכומין, במקביל לשימוש בטמודל והקרנות היא בעלת חשיבות, שכן כורכומין עשוי למנוע את שיקום ותיקון ה-DNA בתאים הסרטניים שנפגעו. הוא עשוי לעשות זאת גם בתאי GBM שיש בהם ביטוי לחלבון הנקרא MGMT, שהמצאותו עלולה לאפשר לתאים הנפגעים לשקם את הנזק שנגרם ל- DNA שלהן באמצעות הטמודל וטיפולי הקרינה.

    מעבר לכך כורכומין הוא גם מעכב של Protein Kinase C שגם הוא מעורב בשגשוג של תאי GBM.

    בנוסף , גם כורכומין וגם בוזווליה (מעבר למנגנונים אנטי-סרטניים נוספים שיש להם) הם בעלי ערך אנטי-דלקתי, ויכולים לתמוך בדקסמטזון במניעת תהליכים אינפלמטוריים יוצרי בצקות.

    בהצלחה ובשורות טובות,
    גובי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח בדיקה
    נעמי
    02/07/2010


    לפני כשבעה חודשים באולטרסונד ווגינלי התגלה ממצא של מיומה ברחם רופאת הנשים שלי עשתה לי בדיקת פיפל שיצאה תקינה וגם בדיקת ca 125 שהתוצאה הייתה 32.4 ולאחר כחודש עשיתי שוב והתוצאה הייתה 34.5 לפני כשבוע עשיתי שוב את הבדיקה והתוצאה הייתה 39.9 הרופאה שלי בחול ואני מודאגת שזה במגמת עליה האם יש סיבה לדאגה אציין שאני בת 48 ולפני כ8 שנים חליתי בסרטן בלוטת התריס אני במעקב והכל בסדר.אשמח לתשובתכם המהיר .שבת שלום ותודה .נעמי

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דם סמוי בצואה
    נעמי
    02/07/2010

    אמי חלתה לפני כ 4 שנים בסרטן השד ועד היום הכל בסדר בבדיקות האונקולוגית שלה ראתה שבדיקת המרקרים של מעי הגס היתה גבוהה לכן אימי עברה את הבדיקה שאיני זוכרת את שמה מפי הטבעת הרופא גילה פוליפ הוציאו לפני כ3 שנים לאחרונה בבדיקת דם סמוי בצוא גילו דם האם יש סיבה לדאגה תודה רב. על תשובתכם. 

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לא סיבה לדאגה כי אם סיבה לבדיקה

    ד''ר דניאלה כץ
    02/07/2010

    שלום שמחה,

    בדיקת דם סמוי בצואה היא בדיקת סריקה, שמטרתה לאתר חולים בסיכון. מכיון שהבדיקה היתה חיובית יש צורך להשלים בירור של מערכת העכול. גם ממצא של פוליפ לפני 3 שנים הוא אינדיקציה בפני עצמה לחזור על קולונוסקופיה. השלב הבא הוא גסטרואנטרולוג.

    בברכה,
    דר כץ

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן
    עומר
    02/07/2010

    מה יכול לגרום לי לסרטן באופן וודאי?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גורמי סרטן

    ד''ר יוסף ברנר
    02/07/2010

    עשון כבד, חשיפה ממושכת לשמש, חשיפה לזיהום תעשיתי
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פירוש תוצאות FNA
    לוי לאה
    01/07/2010

    בעקבות נפיחות בבלוטת התריס, ובדיקות נוספות נשלחתי לביצוע FNA. עדיין לא קבלתי תור לרופא אנדוקרינולוג ומסתבר שכנראה זה יקח לפחות עוד שבועיים.
    הייתי שמחה לקבל הסבר על תוצאות הבדיקה בכדי לקבל כוון כלשהוא למצב שבו אני נמצאת.
    הבדיקה הציטולוגית FNA גילתה ש:
    thyroid, left lobe, FNA under ultrasound:
    colloid, sheets and clusters of regular follicular cells, consistent with nodular goiter
    Snomed T-96000, M-71600
    מעניין אותי מאד מה פירוש הבדיקה הנ"ל וכמובן מהו הטיפול המקובל ?
    האם אני זקוקה לניתוח ?
    תודה מראש
    לאה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • העברת הודעה לפורום אחר

    ד''ר דניאלה כץ
    01/07/2010

    לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=91 id=link]סוכרת אנדוקרינולוגיה [/a].

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה

    לוי לאה
    02/07/2010

    .

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מוטציות
    דורי
    01/07/2010

    ד"ר שלום,
    אמא שלנו לאחר ניתוח להסרת סרטן מעי גס גרורתי.
    צריכה לקבל כימותרפיה של erbitux עם xloda או vectibix.
    הצוות שלח אותה לבדיקת מוטציות בגנים של EFGR. מדוע היא הכרחית בדיקה זו? במה בדיוק מדובר? לצערי, אנחנו לא מקבלים תשובות מספקות מהצוות המטפל.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מוטציה ב-K-RAS

    פרופ' אברהם קוטן
    01/07/2010

    אם מזהים מוטציה בגן K-RAS אזי התרופות הביולוגית ארביטוקס ווורטיביס אינן יעילות. משום כך חיונית בדיקה זו המתבצעת על התכשיר הפתולוגי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לוקמיה
    חוה
    27/06/2010

    לפני כ חודש התגלה אצל חברה שלי לוקמיה מהסוג של הילדים איני יודעת הבחנות רפואיות שלה או מספרים אבל
    השבוע היא הורדמה בגלל כאב ביד שעבר לגוף ומשם היא הפסיקה לדבר וכרגע מונשמת ומראה סימנים של תזוזה בגוף
    הרופאים חושבים כי המינון של הטיפול שניתן לה אולי היה גבוה מידי
    מה יכולה להיות הסיבה לכך שהרדימו אותה?
    ומה הסיבה לכאב?
    במילים אחרות למרות שהמצב לא ניראה טוב יכול להיות שזהו תהליך מקובל אצל חולים במחלה כדי שלא ירגישו בכאב עז
    או המצב מראה על כך שהסרטן מכניה אותה ?
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לאוקמיה

    ד''ר יוסף ברנר
    01/07/2010

    נא להפנות את השאלה לפורום המטואונקולוגיה
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שתי שאלות
    יונה
    27/06/2010

    שלום רב
    שתי שאלות בקשר לסרטן השד:
    באילו מקרים יכול טיפול כימותרפי להיות לא-יעיל?
    כיצד יכול תא סרטני להתגונן מפני הטיפול?
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן שד

    ד''ר יוסף ברנר
    01/07/2010

    אין טיפול המשפיע על 100% מהחולים ולכן יש חולים שלא יגיבו לטיפול הכימי והגידול ימשיך להתפתח למרות טיפול זה. במקרה זה צריך לנסות סוגים אחרים של כימותרפיה.
    תאי הסרטן מפתחים מנגנוננים שונים כדי להיהפך לעמידים בפני הטיפול. מנגנון אחד הנקרא MDR ובו התא הסרטני מפתח מעין משאבה שפשוט "מעיפה" החוצה את הכימותרפיה מתוך התא הסרטני.
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חזרה-אדנוקרצינומה
    שחר
    29/06/2010

    שלום,

    אבי עבר לפני שנה וחצי ניתוח להרחקה חלקית של הקיבה בעקבות אדנוקרצנומה בקיבה T3N2M0שגרמה לפרפורציה. טופל בפרוטוקול מקדונלד.
    מעקב אחרון הדגים בסיטי בטן עיבוי אומנטום ובנוסף בסיטי חזה הגדלת בלוטה מתחת קרינה והגדלת בלוטה במיצר החלון האאורטופולמונלי.

    אנו ממתינים ל-petCT באפשרות של גרורות.
    הועלתה האפשרות של תרופות לקו שני.
    האם תוכל בבקשה לפרט על אילו תרופות מדובר, תופעות לוואי עיקריות ועל אפשרות הצלחתן ?

    תודה


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קו שני בסרטן קיבה

    ד''ר יוסף ברנר
    01/07/2010

    תרופות כימותרפיות המהוות קו שני בסרטן קיבה הן טקסוטר וקמפטו. הן ניתנות בשילוב עם תרופות שכבר קיבל כמו ציספלטינום ו 5 פלאורואורציל. כ 50% מהחולים מגיבים לטיפול זה ומשך התגובה הוא מספר חודשים.
    לטיפול כמובן תופעות לוואי אשר יפורטו על ידי האונקולוג המטפל כאשר יחליט באיזה מהתרופות הוא רוצה לטפל וכמובן באם בבדיקת ה פט יראו שמדובר במחלה פעילה
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • cea גבוה מאד
    ננו
    28/06/2010

    שלום רב
    אמא שלי נשלחה ע"י הגניקולוגית שלה לבדיקת סמנים לסרטן( cea)
    בין שאר הבדיקות שנעשו לה עקב חשש לדרמואיד או גידול אחר בשחלה שאכן קיים והוא שפיר ושומני ע"פ הבדיקות. בבדיקת ה- cea
    נתגלה שרמתם היא 18.8 שאובחן כגבוה מאד ולאחר כחודש נערכה בדיקה נוספת לזה והערך עלה ל- 21.2 . אני מודעת לעובדה שסמנים אילו מופיעים גם בנוכחות מחלות אחרות ולא רק סרטן וכן שהבדיקה עצמה לא מדוייקת מאד אך אימי לא מעשנת ועל פי CT בטן תחתונה שנעשה לה לא נתגלה דבר חריג... לא מחלת כבד ולא כיב פפטי ... האם ערכים גבוהים שכאלה בכל זאת מסמנים על סרטן שנוכח בגוף ??

    תודה
    ננו

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • למה לא עונים ?

    ננו
    29/06/2010

    למה לא עונים להודעה שלי ?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לא בהכרח סרטן אך המשך מעקב

    ד''ר דניאלה כץ
    29/06/2010

    שלום ננו,

    CEA עולה לא רק בעקבות ממאירות אלא גם במצבים אחרים לא ממאירים.
    בהנחה שאין תלונות ממקדות כמו כאבים, ירידה במשקל ודמום שמכוונים למערכת גוף מסויימת יש לעקוב אחר ערכי הבדיקה בד"כ 3 בדיקות במרחק שבועות זה מזה מצביעים על מגמת עליה. אם המגמה של ה CEA היא עליה יש להשלים הדמיה של חזה בטן ואגן לא רק של הבטן.

    בברכה,
    דר כץ
    .

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה

    ננו
    30/06/2010

    תודה על התשובה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סמנים

    ד''ר יוסף ברנר
    01/07/2010

    כמובן שעם CEA גבוה צריך לעבור קולונוסקופיה ואנדוסקופיה של הקיבה
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
