פורום סרטן (אונקולוגיה) - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

פרופ' אברהם קוטן
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • שאלה דחופה!
    אור
    01/06/2010

    שלום ד"ר,
    סבי חולה בסרטן המעי הגס אשר שלח גרורות לכבד. בקו הראשון הוא קיבל CPT-11. סיטי-פט גילה התפשטות של הגידול. כעת אמורה לעבור לקו שני. הבנתי שישנן מספר אופציות לקו השני:
    אוקסליפלטין ואחר כך ארביטוקס (במידה ולא עזר אוקסליפלטין) או וקטיביקס.
    הם יש לכם המלצה מתוך ניסיון על טיפול מסוים שהוזכר כאן או על משהו אחר?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן המעי הגס גרורתי

    ד''ר יוסף ברנר
    01/06/2010

    תלוי בגיל ובמצב הכללי של הסבא.
    אם המצב הכללי טוב, ניתן לטפל באוקסליפלטין (בשילוב עם 5FU) עם או בלי ארביטוקס.
    ארביטוקס לבד או וקטיביקס לבד ניתנים כקו שלישי אלא אם כן בקו השני המצב הכללי ירוד ולא ניתן לתת כימותרפיה.
    ניתן גם להשתמש בקסלודה שהיא כימותרפיה דרך הפה ואינה מצריכה ביקורים תכופים בבית החולים.
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כימוטרפיה - כן או לא ואיזה
    Meirav
    31/05/2010

    שלום רב, עשיתי ניתוח להסרת גוש מהשד בגודל 0.9 ס"מ, בלוטות (7) נקיות, סוג - טריפל נגטיב, גרייד 3. גם לאמא היה בגיל 55 (אותו סוג). הנני בת 36 נשואה עם 2 ילדים (מקווה לעוד). יש בידי מספר המלצות: 1- לא לעשות כימוטרפיה 2- TCX4 כל 3 שבועות 2 - לעשות 4 AC פעם בשבועיים + טקסול 4 פעם בשבועיים או 12 אחת לשבוע מבולבלת!!! מה דעתכם?? מה הסיכוי לחזרת המחלה כרגע לעומת אחרי טיפול כימוטרפי? איזה טיפול יעיל יותר ומתאים לי? תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן שד

    ד''ר יוסף ברנר
    01/06/2010

    למרות הגידול הקטן והבלוטות השליליות המכוונים כנגד טיפול מונע בכימותרפיה, קיימים 5 גורמי סיכון גבוה להישנות המחלה המטים את הכף לכיוון שימוש בטיפול מונע בכימותרפיה.
    1. גריד 3
    2. גיל צעיר של החולה
    3. סיפור משפחתי וטריפל נגטיב המחשיד מחלה גנטית.
    4. הגידול הוא טריפל נגטיב
    5. הוצאו רק 7 בלוטות מבית השחי (בד"כ רצוי להוציא יותר מ 12).

    לגבי סוג הכימותרפיה, אני חושב ש AC זה מספיק
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן מעי גס
    נטע
    30/05/2010

    שלום,

    לפני שנה עברתי ניתוח להסרת מעי הגס עקב ריבוי פוליפים ואחד מהם היה ממאיר,
    עברתי טיפולי כימותרפיה ובמרץ סיימתי אותם.

    ברצוני לדעת אם אפשר לעשות מסג'ים כי אמרו לי שצריכים לחכות חצי שנה מהכימותרפיה.

    אשמח לתשובה מהירה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך...

    נטע
    30/05/2010

    ברצוני לדעת אם יש איזה שהוא סיכון לעשות מסג' בגוף ובפרט בבטן.

    אשמח לתשובה מהירה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מסז'

    פרופ' אברהם קוטן
    30/05/2010

    אפשר לקבל מסז'

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה דחופה
    YAEL
    30/05/2010

    שלום יוסף

    האם אתה ממליץ למבוגרת בת 80 עם דלקת במוח שנוטלת רק סטרואידים

    לקחת גם ציטוקסן ? האם אתה חושב שזה יעזור להתגבר על הדלקת ?

    אשמח אם תחזרו אלי

    יעל 0524661704

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציטוקסן

    ד''ר יוסף ברנר
    30/05/2010

    1. ציטוקסן אינו חודר למח
    2. ציטוקסן אינו משמש כטיפול בדלקות
    3. האם את בטוחה שמדובר בדלקת ולא בגידול במוח?
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן וטלפונים סלולארים - ערוץ 10
    מערכת
    30/05/2010

    אנו מחפשים לראיין חולה סרטן שנגרם כתוצאה משימוש וקרינה של טלפונים סלולאריים וקרינה,
    לפרטים נוספים
    נא ליצור קשר - 0527720111
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה חשובה
    אורן
    28/05/2010

    אני בן 20+ נוטל תוסף מזון בשם DHEA לשיפור מצב הרוח והאנרגיה בהמלצת פסיכיאטר
    נאמר לי שהתוסף הזה מגביר את האסטרוגן שיכול לגרום לצמיחת שדיים אצל גברים ולסרטן השד או הערמונית.
    האם אני יכול לבדוק אצל רופא משפחה כמה אסטרוגן יש לי כדי לא לחרוג?
    האם לאסטרוגן יש קשר לשיפור מצב הרוח או שלא?
    לאימי בת ה50+ היה גידול סרטני האם אני בסיכון לסרטן השד?
    אם יצמחו לי שדיים האם כשאני אפסיק ליטול את התוסף זה יחזור או שהשדיים נישארים?
    סליחה על השאלות הרבות,
    תודה רבה ושבת שלום

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוסף מזון

    פרופ' אברהם קוטן
    29/05/2010

    אני סבור שאין הצדקה ליטול אסטרוגנים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בלוטות לימפה מוגדלות
    יפה
    28/05/2010

    שלום לבני בן ה-3 כבר כשלושה חודשים בלטות לימפה מוגדלות לאחר בירור בבדיקות דם יצא שהוא עבר את מחלת הנשיקה עשינו גם אולטרסאונד שיצא בלוטות מוגדלות הגדולה 32מ"מ עם ליבה שומנית וסקולריזציה מרכזית השאלה שלי היא כמה זמן אחרי מחלת הנשיקה הבלוטות ירדו ואם צריך לעשות עוד בדיקות נספות תודה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • העברת הודעה לפורום אחר

    פרופ' אברהם קוטן
    29/05/2010

    לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=155 id=link]חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות [/a].

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דוקטור דניאלה כץ
    סיגלית
    27/05/2010

    סרקומה בלב - נעשתה בדיקת MRI לב כחודש לאחר הניתוח ביוני תבוצע בדיקה נוספת לגבי האקו TEE הוא בוצע פעמיים לאתר הניתוח על ידי הקרדיולוג שלה לצערי היום היא בטיפול נמרץ כנראה תגובה אלרגית לכימוטרפיה גמזר וטוקסטר פגיעה בנשימה ירידה בסיטאורציה שלה המצב נראה יציב מטופלת בסטירואידים ואנטביוטיקות שונות מיכוון שלא ברור האם זו אלרגיה או זיהום התרביות בסדר הספירה תקינה האם MRI של הלב מספיק כדי לתת תשובה האם הרקמה נקייה ברמה המיקרוסקופית או שעדיין מומלץ לבצע הקרנות תודה סיגלית

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הקרנה ללב היא טיפול נדיר

    ד''ר דניאלה כץ
    28/05/2010

    מיקרוסקופי זה כל מה שניתן לראות רק עם מיקרוסקופ. לא ב MRI ולא ב TEE או CT, ניתן לראות משהוא מקרוסקופי.

    עם השתלשלות אירועים כזו ניתן להבין את ההיסוס בהמשך כמוטרפיה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • CIN3
    gal
    27/05/2010

    האם יתכן מצב בו CIN3 חוזר חודש אחרי ניתוח? השוליים בניתוח יצאו נקיים.

    תודה על המענה וסוף שבוע מהנה!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • העברת הודעה לפורום אחר

    פרופ' אברהם קוטן
    28/05/2010

    לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=257 id=link]סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות [/a].

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ערכים גבוהים של מרקרים
    דליה
    27/05/2010

    שלום

    ברצוני לברר האם ערכים גבוהים של מרקרים מעידים על סרטן? (מדובר באישה שלא נוטלת כלל תרופות ). האם גם דלקת עלולה להעלות את הערכים שלהם?

    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ערכים גבוהים של סמני סרטן (מרקרים)

    פרופ' אברהם קוטן
    27/05/2010

    לא בהכרח - ישנם מצבים שאינם ממאירים בהם עלולה לךהיות עלית סמנים. לכן אין הצדקה לבצע הבדיקה ללא אינדיקציה קלינית מתאימה. אם בכ"ז בוצעה בדיקת סמנים והתוצאות מאד פתולוגיות - אין מנוס מלבצע בדיקות עזר שונות, כגון צילומים, אנדוסקופיות וכ"ה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה הערכים הללו אומרים - מודאגת
    מאיר
    26/05/2010

    CA 19-9 בדיקת הדם היא 16.2
    CEA תוצאה -1.30

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סמנים

    פרופ' אברהם קוטן
    26/05/2010

    כערכים בפני עצמם: תקינים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • היי
    תומר
    25/05/2010

    מה יעזור לי רופא אאג''?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שלום

    תומר
    25/05/2010

    מה זה אומר? איך זה מתבטא?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רופא א.א.ג

    ד''ר דניאלה כץ
    26/05/2010

    מתנצלת התשובה הקודמת כוונה לשאלה אחרת.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דוקטור דניאלה כץ
    סיגלית
    25/05/2010

    בהמשך לתשובתך בקשר להדמיית סרקומה לבבית עלי לציין שבוצע אתמול אקו TEEוהתשובה שאין עדות למחלה האם יש צורך לעשות גם MRI של הלב איזו בדיקה מדוייקת יותר

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • MRI קל יותר להשוות

    ד''ר דניאלה כץ
    25/05/2010

    שלום סיגלית,

    מאד מעודד!
    מכל ההדמיות נשמע שאין מחלה שארית מקרוסקופית והייתי עוצרת כאן בסדרת ההדמיות. הסיבה היחידה בכל זאת לבקש MRI היא ש TEE הינה בדיקה שתלויה במבצע וקשה למי שאינו מבצע את הבדיקה להשוות בין הבדיקות על ציר הזמן. MRI ניתן להשוות לבדיקות קודמות או עתידיות..
    האם עשו MRI אחרי הניתוח?
    בברכה,
    דר' דניאלה כץ

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הדמייה
    סיגלית
    25/05/2010

    מה ההבדל בין CT חזה עם וללא חומר ניגודי תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הכל שאלה של מה שמחפשים

    ד''ר דניאלה כץ
    25/05/2010

    חומר ניגוד מדגים כלי דם. גידול בד"כ עתיר כ"ד ולכן להדגמת גידול בד"כ מבקשים עם חומר ניגוד. מאידך הלב הוא כ"ד עם קיבול גדול של חומר ניגוד. חומר ניגוד בעליה עשוי למסך נוכחות גידול שגם הוא נצבע עם חומר ניגוד.
    סיבה להוסיף חומר ניגוד בחזה לשלול למשל גרורות בריאות
    בברכה,
    דר' כץ

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה
    שי
    25/05/2010

    שלום

    ברצוני לדעת האם החומר שסוגרים איתו חורים בקירות (שפכטל) מסרטן?
    ועוד שאלה באותו נושא

    הקיר שלי כולו מרוח שפכטל ולא צבעתי את הקיר לאחר מכן האם עצם זה שבכל הקיר יש כמות גדולה של שפכטל מסרטנת ?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • העברת הודעה לפורום אחר

    פרופ' אברהם קוטן
    25/05/2010

    לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=258 id=link]תאונת עבודה, רפואה תעסוקתית[/a].

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
