פורום סרטן (אונקולוגיה) - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

פרופ' אברהם קוטן
הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • שאלה בנושא טיפול בזמורה
    אלבר מיר
    10/05/2010

    שלום רב,

    אימי בת 64 וחלתה בסרטן השד היא עברה קיטה של הגוש הסרטני כיום היא אחר 21 טיפולי הקנות.
    הוצא לה לעבור טיפול בזמורה הייתי מבקשת חוות דעת על הטיפול והאים הוא יעיל לגיל של אימי.

    תודה מראש.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • זומרה

    פרופ' אברהם קוטן
    11/05/2010

    הטיפול בזומראה נועד לשפר את צפיפות היצם ויש לו השפעה פרוגנוסטית טובה בסרטן שד. מומלץ לתת, תוך פיקוח רפואי על בדיקות הדם (תפקודי כליות). יש לשים לב גם לסיכון (מזערי) לנזק לעצם הלסת

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גידול נוסף בעת כימותרפיה
    לילך
    08/05/2010

    אני חולת סרטן שד שמאל ולימפה מצד שמאל . עד כה עשיתי 3 מחזורי כימותרפיה מתוך 4 .
    לפני יומיים גיליתי גוש נוסף (נדמה לי חדש) בשד ימין. האם ייתכן שיהיה גידול חדש בזמן הכימותרפיה???. אנא תשובתכם המהירה, אני ממש בלחץ. תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גוש בשד ימין

    ד''ר יוסף ברנר
    10/05/2010

    את צריכה להיבדק ע"י אונקולוג כדי לאבחן האם באמת יש גוש בשד ימין והאם יש צורך בביופסיה של גוש זה
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לא יודעת מה לעשות לאן ליפנות
    סיגל
    10/05/2010

    אני מדממת מזה חודשיים ברצף היה לי רק יומיים ללא דימום מתוך החודשיים שדיממתי בדיקת הפאפ יצאה תקינה וגם בדיקת קולוסקופיה הקניקולוג שלי המליץ לשים התקן של מירנה מבחינתי אין בעיה אבל הוא אומר שהוא לא מפתיח שהדימום יפסיק שאלתי היא עם ההתקן יפסיק תדימום ומה היה עם עוד פעם היה דומום של חודש אני מדממת כבר חודשיים וזה חוזר הדימום הרצוף הזה בדרך כלל אחרי שיש לי מחזור חודש של 7 ימים ואחרי חודש יש דימום לחודשיים ברצף מה עליי לעשות עם יש רופא שיכול ליעייץ בקשר לדימומים שלי השמח לגשת באופן פרטי כי הקניקולוג שלי לא נתן לי תשובה מספקת בקשר לדימום מחכה לתשובה תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נא לפנות לפורום גניקולוגיה

    ד''ר יוסף ברנר
    10/05/2010

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • carcinoma of lungעזרה בבקשה
    אורן
    08/05/2010

    כמוכן קיבלנו את השורה המרע מכל אני מבקש את עזרתכם בהבנת המקרה ומה ניתן לעשות מעבר למה שקיבלנו
    אז ככה הסיכום למחלה של אמא שלי הוא
    ללא עדות לתסחיפים ריאתיים תהליך תופסמקום במיצר ובשערהריאה הימנית הגורם ללחץ משמעותי עלהעורק הפולמונרי לאונה עליונה מימין אדרנל שמאל מעובה לא ניתן לשלול פיזור מישני כבד בלתי הומוגני
    לאחר מכן אמא של עשתה אולטרסאונד כבד ויצא כך
    פיזור מישני נרחב בכבד
    היא מקבלת טיפול של חימו בלבד בשיבה מאחר ונאמר לנו שזה הפיתרון היחידי לא ניתוח או משהו
    מה יכול לעזור לאמא שלי על מנת שתהריך חיים ואם זה הטיפול הכי טוב שאפשר לקבל
    אודה לתשובתכם הדחופה
    תודה אורן

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן ריאה גרורתי

    פרופ' אברהם קוטן
    09/05/2010

    היעוץ שקבלתם בשיבא הוא בהחלט האופטימלי ןמבוסס על הידע העדכני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בחירה של הטיפול המתאים באמי
    מוטי
    07/05/2010

    שלום ד"ר.
    לאמי סרטן מעי הגס עם גרורות לריאות.
    טופלה באוקסליפלטין ללא הטבה. היום הרופאים הודיעו לנו שבכוונתם לטפל בה בטיפול חדש: אווסטין עם flu5. באינטרנט, בכל מקום שמזכירים את האווסטין מזכירים גם תרופה נוספת בשם ארביטוקס. האם יש לנו אפשרות לבחור בין אווסטין לארביטוקס? אם חס וחלילה גם האווסטין לא יעזור, נוכל לטפל בה גם בארביטוקס אחר כך? כי הרי אלו תרופות ממש יקרות לקופת החולים.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן מעי גס

    פרופ' אברהם קוטן
    09/05/2010

    ארביטוקס יכול להינתן לחולים בהם אין מוטציה ל-KRAS (מבצעים הבדיקה על הבלוק הפתולוגי). עקרונית, אם האבסטין + 5FU לא יעבוד - ניתן לשקול מתן ארביטוקס + כימותרפיה, וזאת כמובם במידה ולא נתגלתה בבדיקת התכשיר הפתולוחגי מוטציה ל-KRAS

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן צוואר הרחם
    gal
    05/05/2010

    ברצוני לדעת כמה זמן לוקח לקבל דו"ח פתולוגי אחרי ניתוח פחות או יותר.
    חוץ מזה, אשמח אם אפשר יהיה לכתוב מהם הטיפולים המקובלים/הנפוצים במקרה של סרטן צוואר רחם עם גרורות לנרתיק ללא מעורבות של בלוטות (כנראה). האאם חייבים להוציא גם את השחלות?
    מהן תופעות הלוואי של הקרינה הפנימית והאם היא נעשית בהרדמה. מה קורה לנרתיק אחרי קרינה באיזור זה?
    תודה על המענה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נראה לי ששאלתי נשכחה )-:

    gal
    06/05/2010

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן צוואר רחם

    פרופ' אברהם קוטן
    06/05/2010

    1. בהתאם לעומס במכון הפתולוגי - לפחות מספר ימים
    2. הטיפול במקרה שכזה הוא קרינה חיצונית, ברכיתרפיה וכימותרפיה
    3. אם אכן יש מעורבות הנרתיק אינני בטוח שיש מקום לניתוח
    4. ניתוח רדיקלי בסרטן צוואר רחם כולל כריתת שחלות. במידה ורוצים לשמר תיפקוד השחלות - במקרים מאד ספציפיים ניתן להשאיר השחלות
    5. ברכיתרפיה נעשית על פי רוב בהרדמה
    6. תופעת הלוואי העיקרית - היצרות נרתיק. סיבוכי הקרינה בסרטן צוואר הרחם - נזקי קרינה לשלפוחית השתן ולרקטום

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה פרופ' קוטן

    gal
    07/05/2010

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דימום לאחר קיום יחסים
    סיגל
    06/05/2010


    שלום אני נשואה + 4 ילדים היה לי מחזור למשך שלושה שבועות ואחרי אפסקה של שבועיים קיימתי יחסים עם בעלי ואחר כך הופיע לי דימום ואני עכשיו מדממת חזק כמו מחזור שבועיים עשיתי בדיקת פאפ תרם הגיעה תשובה ועשיתי גם בדיקה אצל דר בלי רמי מומח צוואר הרחם והוא שלל סרטן אחרי בדיקה שלו אני הייתי ללא דימום 4 ימים ומייד אחרי הבדיקה שוב מדממת לא יודעת מה לעשות זה ברור לי שמשהו לא תקין אני אמורה לעשות ברור אצל הקניקולוג שלי למה ממשיך הדימום
    השמח עם יש איזה רופא שיכול לייעץ לכוון אותי ואשמח עם ישלך אותי לרופאים שיוכלו לעזור אני כיום ללא דימום יומיים ומפחדת לקיים יחסים לדמם שוב כבר אין לי כוח אני חלשה ומפוחדת
    מחכה לעזרה תודה מראש סיגל


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לאו דווקא ממאירות

    ד''ר דניאלה כץ
    06/05/2010

    לדימום וגינאלי הבחנה מבדלת רחבה לאו דווקא בכוון של ממאירות.
    המקום להתחיל הוא אצל הגיניקולוג שבוודאי ירצה לקבל אינפורמציה נוספת, למשל כמו גלולות/התקן תוך רחמי לאחר מכן בדרך לאבחנה יעזרו בדיקה גופנית, אולטראסאונד ובדיקות דם.

    בכל אופן, תלונות על עייפות בחולה עם דימום ממושך יכולות להצביע על אנמיה וזו עוד סיבה לבצע בדיקת דם.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לפרופ קוטן (ליפוסרקומה)
    שלומי
    02/05/2010

    מהם סיכויי ההחלמה בהנחה שהגידול ממוין היטב

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סיכויי ההחלמה תלויים בהצלחת הניתוח

    ד''ר דניאלה כץ
    05/05/2010

    סיכויי ההחלמה תלויים בהצלחת הניתוח. הצלחת ניתוח שכזה נמדדת ע"פ ההצלחה לכרות את הגידול במלואו כולל שולי רקמה תקינה שאינה נגועה בגידול.
    האינפורמציה החשובה הנוספת שתתקבל לאחר הניתוח היא היכולת לוודא שאכן כל הגידול ממוין היטב.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול ביוד באמצעות זריקה
    תמי12
    24/07/2009

    בעלי אחרי כריתת בלוטת התריס והוצאת סרטן אגרסיבי של קרצינומה פפילרי מהגרון והחזה
    ועדיין יש גרורות בריאה מחודש ינוואר קיבל טיפול קרינתי וסיים ב- 18ץ למרץ מאז הוא ללא טיפול , מאחר ואינו יכול לבלוע גלולת יוד רדיו אקטיבי, כל ההזנה שלו דרך הפג ישירות לקיבה.
    אסור לרסק לכתוש את הגלולה.
    האם יש נוזל רדיואקטיבי ואיך מגיעים אליו.

    אודה לכם על כל תשובה
    תמר ג

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נוזל רדיואקטיבי

    ד''ר יוסף ברנר
    24/07/2009

    לא ידוע לי על נוזל עם יוד רדיואקטיבי
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    תמי12
    08/08/2009

    בבית חולים נפגשתי עם פיזיקאי ואכן יש טיפול יוד רדיואקטיבי בעירוי.
    היוד הרדיו אינו בארץ ומזמינים מאנגליה.
    האמת שאלו מקרים נדירים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרשנות לפיענוח פט סיטי

    תמי12
    08/08/2009

    בעלי עבר פטסיטי ושני רופאים בכירים נתנו פרשנות שונה לפיענוח.

    כשאחד אומר שהטיפול ביוד לא יעזור ואחר אומר שיעזור
    מה עושים?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יוד בעירוי

    פרופ' אברהם קוטן
    08/08/2009

    אכן, קיימים תכשירים למתן יוד רדיואקטיבי בעירוי, כאשר היוד קשור לחומרים ספציפיים לצורך טיפול בסוג מסויים של ממאירויות ספציפיות (לא סרטן בלוטת התריס) , שבהן החומר אליו נקשר היוד לא מופיע בצורת תכשיר הניתן דרך הפה - כגון התכשיר I-131-MIBG.
    המשמעות במתן דרך הוריד - חשיפת הצוות המטפל לקרינה רדיואקטיבית, על כל המשתמע מכך. משום כך, היות ובמקרה של סרטן בלוטת התריס, ניתן יוד ר"א נטו, ללא קשירה לחומר אחר, צריך לבדוק מדוע בעלך לא מסוגל לבלוע טבליה. אם אין סיבה מכנית - יותר פשוט לאמן אותו בבליעת טבליות מאשר להזמין תכשיר בלתי סטנדרטי וגם לחשוף צוות מטפל שלם לסיכוני קרינה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך טיפול ביוד

    תמי12
    05/05/2010

    בעלי לא מסוגל לבלוע עבר כריתה של חצי גרון+ הקרנות מיתר וחצי משותק.
    אינו ייכול לבלוע ואוכל דרך פג (יש הצרות בושט מלחץ חיצוני) בגסטרוסקופיה לא הצליחו לחדור עם צינורית של תינוק.
    כך שאין מה לדבר על בליעה ובטח לא הקפסולה של היוד.
    הוא עבר טיפול אחד של יוד נוזלי בעזרת זריקה ישירות לוריד בכמות של 135 ,
    עכשיו הוא עומד חעבור טיפול שני.
    שאלתי היא אם בפט-סיטי ראו החמרה בגידול לאחר טיפול ביוד האם יש טעם לעשות שוב את הטיפול.
    האם אין טיםול אחר לסרטן התרואיד ששלח גרורות לגרון, בית החזה והריאות בצורה של הסננה כמו פיזור אבקה?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקה לאיתור EFGR
    ב.
    04/05/2010

    שלום ד"ר,
    לאחותי סרטן הקולון. הרופאה קבעה שיש לטפל בה בכימותרפיית ארביטוקס, אך לא לפני שאחותי תעבור בדיקה לאיתור EFGR.
    היא אישה ערירית ודי מבולבלת. אפשר לפרט יותר על הטיפול והבדיקה?
    בכבוד רב!
    ב.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול בארביטוקס

    ד''ר יוסף ברנר
    04/05/2010

    אחת התרופות היעילות בסרטן המעי הגס נקראת ארביטוקס. זוהי תרופה יקרה וגם גורמת לתופעות לוואי קשות. בשנים האחרונות נמצאה בדיקה אשר נותנת לנו מיידע האם חולה מסויים הוא בעל סיכוי גבוה או נמוך להגיב לטיפול בתרופה זו. בדיקה זו בודקת האם יש או אין שינויים בגן בשם K-RAS.
    אצל חולים שאין מוטציה בגן ניתן לטפל בארביטוקס
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ערמונית
    שאול
    04/05/2010

    שלום רב
    אני בן 70 לפני 7 שנים עברתי ניתוח לכריתת הערמונית עקב סרטן שהתגלה בערמונית
    הסרטן היה רק בערמונית ללא גרורות ולא התפשט מעבר לערמונית
    בשנה האחרונה ביצעתי מספר בדיקות ל-psa
    והמדדים היו-
    0.09
    0.11
    0.15
    במרווח של 4 חודשים מכל בדיקה
    האם יש לכך משמעות ומה אני צריך לעשות עכשיו האם יכול להיות שהסרטן חזר למרות שהוציאו את הערמונית

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • PSA

    ד''ר יוסף ברנר
    04/05/2010

    צריך להמשיך ולעקוב אחר ה PSA. המשך עליה במספרים למרות שעדין עמוק בתוך הנורמה, יחייב ברור בבדיקות הדמיה שונות.
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גרורות בריאות בהמשך להודעה הקודמת
    אופיר
    02/05/2010

    שלום
    לאימי יש סרטן הפה שחזר שוב אך הפעם בבדיקת PET התברר שיש גרורות בריאות ולכן החליטו לא לנתח.
    מהאונקולוג לא כל כך הבנו מה הולך לקרות. חשבנו שנותנים כימותרפיה כדי לנסות לעצור את ההתפשטות אך הבנתי שכרגע לא נותנים אלא רק כשיהיו תופעות בהמשך ורק כדי להאריך ולשפר איכות חיים. אנו מאד מבולבלים. האם זה מצב סופני? האם אין מה לעשות במקרה כזה כדי להציל את המצב?
    אודה לכל תשובה או עצה
    בריאות!!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן בפה

    פרופ' אברהם קוטן
    04/05/2010

    קשה על סמך מידע זה לתת עצות, אך נראה שהמצב רציני. אנא היוועץ עם אונקולוג העוסק בתחום סרטן ראש צוואר - בכל המרכזים הגדולים (רמב"ם, איכילוב, בילינסון, תה"ש, הדסה י-ם, סורוקה) יש פונקציה כזאת

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • זקוקים לטרסבה 100 מג
    לבלב
    02/05/2010

    זקוקים לטרסבה 100 מג עבור אימי חולת סרטן לבלב אם ברשותכם כמות כלשהי של כדורים למסירה או מכירה מוזלת אנא צרו קשר INBARUSA1@GMAIL.COM

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אשמח לקבל עזרה
    שירי
    02/05/2010

    יש לי סרטן שחלות. אני מטופלת בכימותרפיה, לפני כחודשיים עברתי ניתוח לכריתת רחם ושחלות, לאחר הניתוח נמצא כי אני צריכה לקבל עוד שלושה טיפולים, כרגע אני אחרי הטיפול השני ומאד מאד מבולבלת ואפשר שגם חרֵדה. אני מכירה את התופעות הנלוות לטיפול כי עברתי כבר שבעה טיפולים אולם כרגע התופעות שיש לי שונות ואני לא מבינה את פישרן. יש לי סחרחורות מלוות בתחושה כאילו שאני נופלת מגובה רב המלוות בפירפורי בטן . אני מבקשת לדעת מה יכל לגרום לתופעה כזו. תודתי נתונה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעות לוואי

    פרופ' אברהם קוטן
    02/05/2010

    מציע:
    1. לשלול אנמיה ?
    2. יעוץ נוירולוגי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה

    שירי
    02/05/2010

    מודה לך מקרב לב על התגובה המהירה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח בדיקת pet ct
    יוליה
    27/04/2010

    שלום, נשלחתי לעשות בדיקת pet ct בעקבות מלנומה שהייתה לי ברגל (הוציאו לי אותה בנובמבר 09). אני בת 25.

    להלן התוצאות שלא מובנות לי (הבדיקה מ- 21/4/10):

    חזה: מודגמת קליטה מוגברת בשני תהליכים היפודנסיים בכניסה למדיאסטינום הקדמי העליון בגודל מקסימלי של 1.6 ס"מ ו- HU נוזלי צלול. בתי השחי ושאר קבוצות דופנות בית החזה שמורים. הראות נקיות. שערי הראות חופשיים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.

    אשמח לדעת מה זה אומר. יש לי תור לרופא רק בעוד שבועיים.

    בתודה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצאים בריאות

    ד''ר יוסף ברנר
    28/04/2010

    לפי הבנתי מדובר בשני ממצאים בריאה קרוב לוודאי ציסטות עם נוזל בתוכן. צריך ייעוץ של רנטגנולוג לאשר פיענוח זה
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה על התגובה המהירה

    יוליה
    28/04/2010

    מה זה אומר בדיוק? זה שפיר או ממאיר? יש צורך להוציא את זה? ממה זה נגרם בעצם?

    תודה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מצרפת את התשובה המלאה - אודה לתגובה

    ורד
    29/04/2010

    ד"ר נכבד,
    להלן ממצאי בדיקת PET/CT מתאריך 21/04/10. הבדיקה בוצעה מהקודקוד עד לכפות הרגליים.
    סיבת ההפניה: מלנומה. אין לפנינו בדיקות קודמות להשוואה.
    בדיקת CT דיאגנוסטי בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי.
    תיאור ממצאים:
    מח: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG.
    חדרים, חריצים וציסטרנות בגודל תקין. ללא ממצא מוקדי פרנכימתי.
    צוואר: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG.
    אברי הצוואר שמורים.
    לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות.
    חזה: מודגמת קליטה מוגברת בשני תהליכים היפודנסיים בכניסה למדיאסטינום הקדמי העליון בגודל מקסימלי של 1.6 ס"מ ו- HU נוזלי צלול.
    בתי השחי ושאר קבוצות דופנות בית החזה שמורים.
    הראות נקיות. שערי הראות חופשיים.
    אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.
    בטן ואגן: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG.
    הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד.
    טחול לב ואדרנלים תקינים. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס.
    רטרופריטונאום חופשי מבלוטות.
    אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל או האובטורטורים.
    אין עדות לבלוטות מוגדלות במפשעות.
    עצמות: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG.
    ללא עדות לתהליך הרסני.
    סיכום: ממצא כמתואר במדיאסטינום העליון. נחוצה השוואה עם US.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פט

    ד''ר יוסף ברנר
    02/05/2010

    אם הרנטגנולוג חושב שזה ציסטות אז צריך רק מעקב, בכל מקרה אחר צריך לנסות ולהשיג רקמה בביופסיה מהממצאים בריאות, או לחזור על פט כל 2-3 חודשים.
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
