פורום סרטן (אונקולוגיה) - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

פרופ' אברהם קוטן
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • שאלה לגבי התרופה אווסטין
    אביב
    08/11/2012

    הבנתי שהיא מיועדת להשלמה ביחד עם טיפול כימותרפי, ואמש אושרה על ידי משרד הבריאות:

    אתם ממליצים עליה? הבנתי שעד שלא תכנס לסל הבריאות היא תעלה הרבה כסף, אם כן, כמה?

    תודה רבה לכל עונה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יעילות הכימו
    זיו
    07/11/2012

    בוקר טוב
    האם מנסיונכם ומהידע שלכם כמובן- טיפולים כימותרפיים יעילים לסרטן מסוג מרקל?
    מפושט
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יעילות הכימו - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    07/11/2012

    תאי מרקל מגיבים לכימותרפיה
    יש ספקות האם יש נלטיפול זה ערך כטיפול מניעתי לאחר ניתוח כריתת גידול מרקל ראשוני ובלוטות לימפה נגועות בגרורות

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גידול במוח
    אושר
    31/10/2012

    שלום, לאבי התגלה לפני כשנתיים גידול במוח בצד שמאל ,הוא בן 50
    ולפני כשבועיים עבר ניתוח להסרתו, בתשובות שקיבלנו מהביופסיה התברר לנו שהגידול הוא מסוג אסטרוציטומה אנאפלסטי דרגה 3 בצד השמאלי של המוח.
    היום לאחר שבועיים אנו נפגשים עם אונקולוג לקביעת טיפול בהקרנות.
    נאמר לנו שצריך לעבור את הטיפול במשך שישה שבועות כל יום 7 דקות.
    רציתי לשאול מספר שאלות:
    1) האם ההקרנות אמורות להעלים את הגידול באופן מוחלט?
    2) האם קיים סיכוי שהסרטן ישוב?
    3) האם הההקרנות מעלימות את הגרורות חס וחלילה שנשלחו ( אם נשלחו)?
    4)קראתי בפורום על סוג הסרטן הזה גם כן והייתה שאלה שדיברה על אורך חיים.. שבין 3-5 שנים וש30-40% חיים חמש שנים בהתאם לגיל ולהכל...
    לא הבנתי את הכוונה? האם זה אומר שבעוד חמש שנים קיים סיכוי שאבי לא יהיה?
    אודה מכל הלב לתשובה...

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גידול במוח - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    01/11/2012

    הטיפול הקרינתי משלחם את הנתיוח - משמיד תאים ממאירים שנותרו במיטת הכריתה או שארית גידול שלא נכרתה. גידול זה לא שולח גרורות מרוחקות, הוא נוטה לחזור מקומית במוח. אם מנתחים ומקרינים - כ-30-40 אחוזים מבין החולים המנותחים ישרדו 5 שנים.
    הסיכוי לשרכוד טוב יותר בחולים צעירים, כאשר הכריתה היתה שלמה, כאשר מצבו התפקודי של החולה לאחר הניתוח טוב.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קשה להאמין

    אושר
    01/11/2012

    האם אף חולה שחולה בסוג הספציפי הזה לא שורד אחרי חמש שנים?
    זה משהו וודאי?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • זה נעלם

    אושר
    01/11/2012

    הרי משמידים את הסרטן לחלוטין עם הניתוח+ ההקרנות, למה זה ככה?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • זה נעלם - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    01/11/2012

    כי במרבית המקרים נותרים תאים (סדר גודל של עשרות אלפים, שאינם ניתנים לזיהוי בשום בדיקת הדמיה) וכתוצאה מכך מתפתחת הישנות של הגידול

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קשה להאמין - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    01/11/2012

    לא הבנת את הנכתב: 30-40% שורדים 5 שנים, קרי, כשליש מהחולים הינם בחיים אחרי 5 שנים וחלקם עשוי לדשרוד גם 10 שנים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה!!!!

    אושר
    01/11/2012

    אני מודה לך מאוד..באמת לא הבנתי את הכתוב והרגעת אותי לחלוטין...!
    תודה רבה!!!

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עניין השנים

    זיו
    07/11/2012

    האחוזים שדיברתם עליהם וכמובן השנים- על איזו דרגה של מרקל מדובר?
    שאלתי לפני מספר רגעים על יעילות הכימו. ממה שקראתי, הקרנות יעילות אבל כימו נמצא שלא יעיל. נכון?
    במידה וכך, אז למה בכלל לעשות כימו?

    ושאלה חשובה אחרת שקשורה- במידה והטיפולים המקובלים לא יעילים, למה האונקולוגים נשארים אטומים לטיפולים אחרים, בתהליכי ניסיון או טיפולים משלימים כאלה ואחרים בשביל לשפר את האחוזים?
    למה הנוקשות והסגירות הזו של האונקולוגים? באמת שואל מרצון להבין.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עלייה בסמנים לאחר ניתוח
    fifa
    06/11/2012

    בעלי בן 60 חלה בסרטן הקיבה , קיבל 3 כורסים לאחר מכן ניתוח להסרת הגידול ואחריו סדרה של קורסים
    לאחר הקורס הראשון בבדיקת דם יש עלייה בסמנים
    CEA 6.7
    CA19_9 36

    האם העלייה בסמנים משמעותית , האם מעידה על גרורות שלא התגלו בPET

    אנא תשובתכם

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עלייה בסמנים לאחר ניתוח - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    07/11/2012

    מדובר בערכים משמעותיים המחייבים בירור נוסף

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן הלבלב
    דולי
    05/11/2012

    בעלי בן 63 אחרי ניתוח "וויפל" בהתאם לשיחה עם אונקולוג נאמר לנו שהסירו ראש לבלב חלק מהתריסריון חלק מהקיבה, חלק מהמעי הדק ואת כיס המרה כמו כן 2 בלוטות ואמרו שהשוליים נקיים. נאמר לנו שהוא צריך לקבל טיפול כימותרפי בשם ג'מזר פעם בשבוע במשך 3 שבועות ושבוע מנוחה כך במשך חצי שנה. (הוצע לנו גם להכנס למחקר קליני ולקבל כדורים בנוסף) שאלתי היא האם ג'מזר תרופה מוכרת בנסיבות אלו. איזה תופעות לווי והאם לפני הטיפול לא צריך לעשות פ.סי.טי לוודא בברור שאין גרורות והאם התרופה לא תעשה נזק במקום אחר כמו כן מה באשר למחקר הקליני

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן הלבלב - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    05/11/2012

    התרופה משמשת בסרטן לבלב כבר יותר מ-10 שנים
    אין לה תופעות לוואי נחריגות - לעתים שלשול וירידה בספירת הדם
    בהתחשב בסיכון הגבוה מאד להישנות מקומית וגרורתית לאחר הניתוח בסרטן הלבלב - מומלץ לקבל טיפול משלים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן בלבלב

    דולי
    06/11/2012

    לא הבנתי מה הכוונה טיפול משלים, בבי"ח הציעו לנו טיפול בתרופה שנקראת ג'מזר וגם להשתתף במחקר קליני, איזה סוג של תרופה נותנים במחקר קליני והאם רצוי להשתתף במחקר. תודה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן בלבלב - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    07/11/2012

    הכוונהבמונח "טיפול משלים" זה טיפול נוסף שניתן לאחר הניתוח - כימותרפיה ע"י גמזר זו אחת האפשרויות המקובלותל. היות וסיכויי הריפוי נמוכים, למרות הניתוח (יש סיכון גבוה להישנות מקומית ולגרורות) והטיפול ע"י גמזר משפר סיכויים אך לא בצורה דרמטית - יש הגיון בהשתתפותצ במחקרים קליניים בהם בודקים גישות חדשניות

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח MRI
    עמי
    06/11/2012

    שלום,
    בן 39, לפני 12 שנים חליתי בנון סמינומה שכלל עליית מרקרים, טיפולי כימו BEP ומאז אין עדות למחלה. במעקב השנה עלייה הדרגתית בסמן BHCG בכ- 2 עד 3 יחידות לחודש וכעת עומד על כ 24.,שלא נמצא מקורו בסיטי כלל גופי + מוח במשך 10 חודשים. נשלחתי לבדיקת MRI מוח ולהלן התוצאות שנראות לי חריגות:
    גבעול בלוטת ההיפופיזה מעובה בעיקר בחלקו העליון וסוטה לשמאל, האדרה מעטה, הקפית, בחלקה העליון. חוסר אחידות בבלוטת ההיפופיזה עם ספק תהליך מוקדי בחלקה הימני, אפשרות שאינה ודאית של מיקרואדנומה 3.5X7 מ"מ.
    אין עדות לממצא מוחי מוקדי, ללא רסטרקציה בדיפוזיה, ללא מוקדי דמם, ללא האדרה פתולוגית מוחית. מוקד קטן מודגש ברצפי T2 במידבריין שמאל, קרוב למטה חלל פריוסקולארי מורחב.
    לא נראות מסות באיזור פינאלי. חדרי המוח והחללים התת עכבישיים בתבנית תקינה. קו אמצע שמור.
    עמדה גבולית של טונסילים צרבלריים בפורמן מגנום מלווה צפיפות.
    סיכום: אין עדות לממצא מוחי מוקדי או האדרה פתולוגית מוחית וללא מסות פינאליות. גבעול הבלוטה מעובה בעיקר בחלקו העליון וסוטה לשמאל. האדרה מעטה, הקפית בחלקה העליון - למעקב.
    חוסר אחידות בבלוטת ההיפופיזה, עם ספק תהליך מוקדי בחלקה הימני. אפשרות של מיקרואדנומה.

    מבקש לשאול האם בכל הנתונים הללו יש משהו אשר יכול להסביר את עליית הורמון ה BHCG? האם יש כאן סרטן אחר?
    תודה לעזרתכם.
    תודה לעזרתכם.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח MRI - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    06/11/2012

    בדיקת ה-MRI לא חשודה לממאירות - תתיעץ עם אנדוקרינולוג

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סמנים
    ד.
    04/11/2012

    שלום.אני בת 48 ,יש לי המנגיומה בכבד ואבנים בכיס המרה.לאחרונה עשיתי בדיקות דם לסמנים סרטניים בעקבות היסטוריה משפחתית. התוצאות שהתקבלו הן:

    CA-125 20.6 U/ml

    CEA 1.6 ng/ml

    CA-19-9 5.17 U/ml

    לפי מה שהבנתי,הבדיקות בגדר הנורמה אבל האם הן לא אמורות לעמוד על 0,כלומר שליליות? ואם כן,האם זה מצביע על תהליך כלשהוא? ואילו בדיקות כדאי לעבור?
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סמנים - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    05/11/2012

    1. הסמנים בבן אדם בריא אינם 0
    2. אין שום הצדקה ואין שום ערך (לבד מלגרום למתח נפשי) לבצע בדיקת סמנים בדם במסגרת סקר באדם בריא. מבצעים בדיקת סמנים בחולה ידוע כסובל מסרטן, כחלק מהמעקב ולצורך הערכת השפעת טיפול אונקולוגי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציטוקסן
    ב.
    02/11/2012

    אשתי חולה במצב מתקדם בסרטן הרחם SEREOUS PAPPILARY מפושט.
    לאחר שטופלה בטמוקסיפן ובלטרוזול (פמארה) ללא הצלחה נמצאו גרורות בחלל הבטן
    האונקולוג ממליץ שתתחיל טיפול בציטוקסן 50 (בגלולות). בשיחה עימו ציין כי הוא חושש
    לטפל באשתי בטיפולים כימותרפיים כיוון שהם עלולים להרע את מצבה. שאלתי היא מה ההבדל בין הטיפול הכימותרפי (במתן התרופה לוריד) לבין מתן תרופה כימותרפית כמו ציטוקסן ? האם תופעות הלוואי שונות? קראתי על תופעות הלוואי והן די קשות: פגיעה אפשרית במח העצם , בשלפוחית השתן, במערכת החיסונית (ואפילו בלב במינונים גבוהים)
    ואנחנו חוששים מאוד.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציטוקסן - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    04/11/2012

    לציטוקסן פעילות מסוימת בסרטן רחם SEREOUS PAPPILARY. המינון שהומלץ לכם הוא נמוך מאד ומיועד לחולות במצב כללי ירוד.
    האם היא קבלה את התרופות טקסול, ציספלטין, אדריאמיצין? או שמא מצבה הכללי לא מאפשר מתן תרופות אלה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציטוקסן

    ב.
    04/11/2012

    פרופ' קוטן שלום
    אשתי קיבלה בעבר 2 מחזורים ( 6 טיפולים כ"א) של טיפולים כימותרפיים של טקסול+
    קארבופלאטין. . הטיפולים סייעו לה במשך תקופה מסויימת אבל המחלה חזרה
    מצבה של אשתי אכן ירוד מבחינת הסמנים ומבחינת ספירת דם.
    האם השפעתם של הכדורים זהה להשפעת הטיפול לוריד?
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציטוקסן - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    04/11/2012

    ההשפעה דרך הפה דומה להשפעה דרך הוריד, כאשר נותנים מינונים אקוויוולנטיים. במקרה של אשתך מדובר במינון נמוך, מחמת מצבה, אך בטיפול מתמשך. אולי תהיה תגובה כלשהי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציטוקסן

    ב.
    04/11/2012

    תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בלוטת לימפה מעל עצם הבריח
    סולי
    04/11/2012

    שלום,
    לפני מספר ימים גיליתי בלוטת לימפה בגודל אפונה קטנה מעל עצם הבריח בצד שמאל.
    לפני 5 ימים עשיתי חיסון נגד שפעת.
    כל החומר שמצאתי באינטרנט אודות בלוטות לימפה נפוחות באזור זה אינו מעודד.
    האם יכול להיות שיש קשר לחיסון, או כל סיבה אחרת?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בלוטת לימפה מעל עצם הבריח - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    04/11/2012

    זה יכול להיות גם על רקע זיהומי.
    תפנה לרופא אאג שיתרשם מהממצא ויגיד לך מה לעשות - החל מממצא חסר משמעות - או דלקתי (טיפול אנטיביוטי וביקורת) - וכלה בניקור לציטולוגיה אם מדובר בממצא חשוד שלא נעלם עם טיפול אנטיביוטי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן בראש לבלב
    דולי
    03/11/2012

    בעלי אובחן כחולה בסרטן בראש לבלב, עשה ניתוח וויפל שבו נכרת ראש לבלב חלק מהמעי הדק, מהכיבה, מהתריסריון וכיס מרה בשלמותו כיום לאחר הניתוח כ-17 יום הוא בבהית סובל מכאבים בתפרים ןמה שהכי מפריע זה שאין לו יציאות,(לוקח נרות גליצרין) מרגיש בטן מנופחת וסובל מאוד. האם יש עוד משהו להקל עליו. במחינת תזונה אוכל כמו שהדיאטנית אמרה במנות קטנות

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן בראש לבלב - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    04/11/2012

    יש להתייעץ שוב בנושא הפעלת המעיים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך לשאלה קודמת טומוקסיפן (דחוף)
    רוז
    03/11/2012

    האבחנה high grade dcis-ועברתי למפקטומיה +slnd ללא גרורת ולא עבר לרקמות צינור החלב. מה צופה לי העתיד אני מודאגת ומאוד לחוצה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך לשאלה קודמת טומוקסיפן (דחוף) - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    03/11/2012

    סיכויי ההישרדות הם כ-100%

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טומוקסיפן???
    רוז
    03/11/2012

    אני בת65 ,5-חודשים לאחר ניתוח (צינור החלב בשלב 0) עברתי 16 הקרנות והרופא המליץ על טומוקסיפן. פעמיים ניסיתי לקחת והטומוקסי גרם לי לתופעות קשות מאוד. האונקולוגית לא נתנה שום תחליף בטענה שכל התרופות תופעות לואי קשות. המצב מדאיג אותי שלמעשה אני ללא טיפול. השאלה האם ישנם תחליפים ? מה דעתך בקשר לפמארה??? בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טומוקסיפן??? - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    03/11/2012

    במצב שכזה ניתן לש/קול מתן פמרה או ארימידקס (שיכיים לאותה משפחה)

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טומוקסיפן??? - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    03/11/2012

    אני מבין מהשאלה הנוספת שלך, שהגידול שהתפתח אצלך הוא DCIS
    בגידול שכזה אין חובה לתת טיפול הורמוני משלים, ועל כן אם אין סבילות לטמוקסיפן - לא חייבים לתת טיפול הורמוני אחר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הקרנות וסטרואידים
    זיו
    01/11/2012

    שלום רב
    לאבי יש סרטן מסוג mcc- מרקל מפושט בדרגה 4 מתוך 4
    הסירו לו עי ניתוח גרורה מהמוח וכעת התחילו טיפולי הקרנות לעמוד השידרה.
    רציתי לשאול מס שאלות ברשותכם:
    1- מדוע משלבים סטרואידים בשילוב עם הקרנות?
    2- מה תופעות הלוואי של ההקרנות והסטרואידים?
    3- האם במצבו מתאים לשלב טיפול בחום?
    4- אזור העורף (קרוב להקרנות) התנפח, כולל הבלוטות מסביב. האם קשור לסטרואידים או כתופעה של הטיפול ההקרנתי?
    5- רופא אחד המליץ לשלב בין ההקרנות והכימו במקביל והשני אמר שזה יותר מידי חזק ורעיל ושזה לא כדאי. איך מחליטים כן או לא? (לפי מיטב הבנתי הסרטן הזה מאוד ממאיר)

    תודה רבה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הקרנות וסטרואידים - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    01/11/2012

    על פי התיאור שלך מדובר בחולה עם מחלה גרורתית ומטרת הטיפול היא להקל, לא ניתן לרפא חולה בשלב שכזה. הסטרואידים מורידים את הלחץ מחוט השדרה ולכן הם ניתנים, במיוחד מכיוון שבטיפולי הקרינה הראשונים נוצרת בצקת מסוימת שעלולה להגביר הלחץ על חוט השדרה. הנפיחות בעורף הינה תופעת לוואי של הסטרואידים. טיפול בחום במצב זה אין לו שום ערך ושום הצדקה. כל הנושא של טיפול בחום מכעורר הרבה סימני שאלה. לא הייתי משלב כימותרפיה, מכיוון שהשילוב עלול לגרום לתופעות לוואי קשות

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה

    זיו
    01/11/2012

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול בחולה עם מחלה מתקדמת מאד
    אלון
    01/11/2012

    שלום רב,
    לאבי יש אדנקרצינומה של הושט התחתונה, שלב 4 עם גרורות פרניטונאליות בחלל הבטן.

    המצב הפיזי ירוד מאד - ישן מרבית הזמן, חלש מכדי לדבר מרבית הזמן, הולך לכל היותר 2 מטרים וגם בהם מתקשה, קוצר נשימה עקב מיימת בריאות, חמצן בדם <90%, בחילה רבה והקאות בכל ניסיון של אכילה, פעילות מעיים רק בעידוד תרופות משלשלות פעם בכמה ימים.


    הוא נמצא באשפוזים כבר שלושה שבועות ע"מ "לייצב את המצב" ע"מ להתחיל טיפול כימו'.

    החשש שלי הוא שהטיפול שנעשה בו במחלקה פנימית\ כירוגית מטפל בתסמינים - ישנה הקלה קלה לאחר פעולות (כמו שאיבת מיימת בטן, ניקוז ריאה) אבל ככל שהזמן עובר נוספים תסמינים חדשים ורמות האנרגיה פוחתות.

    הייתי מאד רוצה, עד כמה שהסיכויים נמוכים, לתת לו סיכוי אמיתי לעצור את המחלה ולא לגסוס לאיטו במחלקה. הרופא המטפל (מכובד ובעל שם) התנה טיפול בהליכה זקופה, אי-חולשה, יכולת לאכול ולשתות בכוחות עצמו. לא נראה שהסנריו הזה יגיע בשלב כלשהו.
    רציתי לדעת אם זו שאלה של גישה - האם רופא אחר עשוי לקחת מקרה כזה על אף הסיכונים ולתת לו כימו בזמן האשפוז. אם כן, האם יש רופא\ מרכז שידוע במיוחד בהרפתקנות שלו ולא היצמדות לפרוטוקולים?

    תודה רבה . יעזור לי עם המצוקה הגדולה בה אני נמצא .

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול בחולה עם מחלה מתקדמת מאד - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    01/11/2012

    במצב המתואר אין שום סיכוי לריפוי וגם הסיכוי לעכב ההתקדמות קלוש. לטיפולי הכימותרפיה תופעות לוואי קשות ואם מצבו של החולה ירוד כמתואר - הם עלולים יותר להזיק מאשר להועיל

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפולי כימיטרפיה החלפת נפרסטום
    אלה
    31/10/2012

    שלום רב!שאלה בקשר לאבי בן 66,חולה סרטן חלל הבטן ועושה טיפולי כימיטרפיה פעם בשבועיים.לאבי יש נפרסטום כבר כ-4 חודשים והוא אמור לעבור החלפת נפרסטום בשבוע אחרי הטיפול הכימי.האם אין מניעה לעבור החלפת נפרסטום במקביל לטיפולים (מבחינת חומרי הרדמה לדוגמא)?תודה על התשובה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך שאלה ראשונה

    אלה
    31/10/2012

    בהמשך לשאלה,אמרו לאבי מבי"ח לעשות צילום חזה ואלקטרו קרדיוגרמה לפני החלפת נפרסטום.האם אפשרי לעשות צילום חזה אם לאבי יש PORTACATH ?המון תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך שאלה ראשונה - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    31/10/2012

    כן

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפולי כימיטרפיה החלפת נפרסטום - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    31/10/2012

    יש לוודא שספירת הדם תקינה בזמן שמבצעים הפעולה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המון תודה1

    אלה
    01/11/2012

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
