פורום סרטן (אונקולוגיה) - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

פרופ' אברהם קוטן
הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • המשך לבדיקת אונקוטייפ וטומוקסיפן
    ש
    28/04/2012

    בהמשך להודעה הקודמת שכחתי לציין שהשוליים היו נקיים ב- 0.4 סמ. כמו כן אבקש לשאול האם יש בעיה בלקיחת הכדורים הבאים: קרדילוג, אוקסר, ויטמין c ,וסמבקור עם כדור טומוקסיפן?

    אודה על תשובתך

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך הודעה קודמת

    ש
    28/04/2012

    בטעות כתבתי טומוקסיפן בשילוב ויטמין c אך אני מקבלת טומוקסיפן עם ויטמין d האם שני הכדורים לא מנטרלים אחד את השני?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך לבדיקת אונקוטייפ וטומוקסיפן - תגובה

    ד''ר יוסף ברנר
    30/04/2012

    אין כל בעיה
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קראתי שפסולדקס אינה מאריכה חיים
    אור
    28/04/2012

    אימי מקבלת כעת את התרופה...
    נשאלת השאלה אם המחלה לא מתקדמת, האם אין פה הארכת חיים?
    אילו תרופות נחשבות כן למאריכות חיים? ומהם הקריטריונים לקבלתם..
    והאם תצטרך לעבור לתרופה אחרת?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קראתי שפסולדקס אינה מאריכה חיים - תגובה

    ד''ר יוסף ברנר
    30/04/2012

    חולות עם סרטן שד גרורתי הרגיש להורמונים מקבלות טיפולים הורמונליים שונים לפי סדר מסויים. בחלק גדול של המקרים, החולות מגיבות לכל אחד מההורמונים האלה כולל לטמוקסיפן, וכל תגובה כזו מאריכה חיים.
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טומוקסיפן ובדיקת אונקוטייפ
    ש
    28/04/2012

    בבדיקת הורמונים בגידול שהיה 0.4 סמ high grade dcis נמצא שה-er+1 וה- pr +4 אני בת 54 הומלץ לי על טומוקסיפן האם לאור העובדה שהאסטרוגן רק +1 מומלץ על טומוקסיפן ולא על כדור אחר?

    לא הומלץ לי על הקרנות אלא רק על כדורים האם היית ממליץ על בדיקת אונקוטייפ כדי להיות משוכנעים שאין צורך בהקרנות?

    איך אפשר לבדוק קרישיות יתר כתוצאה מטומוקסיפן והאם לא רצוי לקחת מדללי דם? בעבר היו לי מספר מקרים חוזרים של דלקת קרום הלב

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טומוקסיפן ובדיקת אונקוטייפ - תגובה

    ד''ר יוסף ברנר
    30/04/2012

    DCIS הינו מצב טרום סרטני ולא סרטן
    הטיפול ההורמונלי ב DCIS הינו בטמוקסיפן. אני אישית חושב שהתועלת בטמוקסיפן במקרים אלה גבולית בלבד וניתן להימנע מתרופה זו.
    בדיקת האונקוטייפ לא נעשית ב DCIS אלה בסרטן שד בשלב I בלבד ובדיקה זו אינה קשורה להקרנות אלה האם להוסיף כימותרפיה או לא.
    אין צורך לקחת מדללי דם מאחר והאירועים הטרומבואמבוליים כתוצאה מטמוקסיפן אינם מרובים ורק כאשר מופיע אירוע כזה, מפסיקים את הטמוקסיפן ומשתמשים במדללי דם.
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ברכיתרפיה במינון נמוך
    גדי
    29/04/2012

    שלום,
    רציתי לדעת האם והיכן מתבצעים בארץ טיפולי ברכיתרפיה במינון נמוך לסרטן בלשון SCC?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דיקור סיני
    אברי
    26/04/2012

    שלום.

    האם יש סיכון /מניעה בטיפול בדיקור בכאבים באצבעות הרגל למי שעברה כריתת שד לפני 12 שנה וכריתת בלוטת התריס לפני 6 שנים עקב ממאירות.

    בתודה מראש

    סימונה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דיקור סיני - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    26/04/2012

    אין שום סכנה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הישנות סרטן השחלות??
    חגית
    24/04/2012

    שלום רב!
    לפני חודשיים עברתי פט סי טי שהיה תקין אם כי ההמתנה מהזרקת חומר הניגוד היתה בסה"כ 25 דקות קצר מידי לעומת מרכזים רפואיים רבים.במקביל הסמן עלה(CA-125).אני סובלת מכאבי בטן בעיקר סביב הטבור ושם יש גם נפיחות מיזערית שאף אחד לא מתיחס אליה.והיום ביצעתי אולטרהסאונד רקמות רכות של דופן הבטן וכך נכתב : " אין לזהות בקע טבורי. מתחת לדופן הבטן מוקדים היפואקוגניים בודדים עד 0.9 ס"מ האם ולא מדובר בהתפשטות פריטונאלית/אומנטלית (בהתחשב בקע אנימסטי ) ". האם זה אומר שיש פיזור חוזר של המחלה בפריטונאום(אומנטום הוצא בניתוח).לפני 4 שנים חליתי בסרטן השחלות.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הישנות סרטן השחלות?? - תגובה

    ד''ר יוסף ברנר
    25/04/2012

    בבדיקת PET קשה לזהות ממצאים מתחת לגודל מסוים ולכן בדיקת פט שלילית אינה שוללת באופן חד משמעי הישנות המחלה.
    צריך אולי לנסות לעשות ביופסיה תחת אולטרה סאונד ולנקר את המוקדים אותם רואים בבדיקה.
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול בDCIS HIGH GRADE
    ש
    23/04/2012

    לרופאים שלום אני בת 53 אובחנתי ב-:FIBROCYSTIC CHANGES WITH PROMINENT USUAL AND ATYPICAL PAPILLARY HYPERPLASIA AND FOCUS OF DUCTAL CARCINOMA IN SITU MICROPAPILLARY PATTERN.THIS FOCUS IN SITUATED 0.4 CM FROM THE SURGICAL MARGI FOCUS OF DUCTAL CARCINOMA IN SITU IS 0.4 CM IN SIZE.
    ER+1 PR+4 .
    HIGH GRADE
    תחילה בפתולוגיה הראשונה לא היה רשום HIGH GRADE ולכן הומלץ לי רק כריתה חלקית שאותה ביצענו ואחר כך כדורי טומוקסיפן האם העובדה שעכשיו הממצא הוא HIGH GRADE משנה את הטיפול אני נאלצת לשאול באתר כיוון שהאונקולוגית באסף הרופא טענה שאני לא חולה אונקולוגית ולכן לא קיבלה אותי להתייעצות ורק לאחר שלחצתי הפנו אותי למתמחה עם נסיון של 5 חודשים (כדבריה)
    אודה מאוד על תשובתכם המהירה וכל הכבוד על האתר המבורך שנותן פן נוסף לממצאים

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול בDCIS HIGH GRADE - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    23/04/2012

    הספקטרום הטיפולי נע בין לא לעשות כלום לאחר הניתוח לבין טיפול הורמוני משלים ע"י טמוקסיפן ולבין טיפול משלים ע"י טמוקסיפן + קרינה לשד.
    במחלקתנו היינו ממליצים על האפשרות השלישית - הורמונים +קרינה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אחרי הקרנות
    ברק
    22/04/2012

    שלום רב
    לפני כעשרה חודשים עברתי הקרנות ברגל ובמפשעה
    צבע העור במקום ההקרנה עדיין אדום עם נטיה לחום
    האם צבע העור יחזור למצבו הקודם
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אחרי הקרנות - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    22/04/2012

    זה לוקח לעתים זמן רב

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רק ג'ימזר?
    mayam
    21/04/2012

    שלום,
    לאימי התגלה סרטן לבלב לא נתיח ולאחרונה נמצאה גרורה על הכבד.
    הוחל טיפול בג'ימזר אחת לשבוע.
    התוכנית להמשיך בג'ימזר למשך חודשיים ואז לבחון מחדש.
    שאלתי היא האם זו הדרך הנפוצה להתחיל בטיפול והאם כדאי לצרף כבר מהתחלה תרופה כימותרפית נוספת (כגון ציספלטינום).
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רק ג'ימזר? - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    21/04/2012

    ישנם מספר פרוטוקולים טיפוליים - החל בגמזר כתרופה בודדת, דרך גמזר - ציספלטין, ומשלבים אחרים, כולל תרופותביולוגיות מסוימות, בעלי שיעורי יעילות די דומים אך עם פרופיל רעילות גבוה יותר.
    ההחלטה על המשלב או על תרופה בודדת לוקחת בחשבון הן את שיעור התגובה והן את מצבו הכללי והתפקודי של החולה. ראוי להזכיר, כי לצערנו אין בכוחו של אף לא אחד מהטיפולים השונים לרפא את המחלה אלא רק להשיג תגובה, על פי רוב חלקית, וגם זאת למשך זמן מוגבל.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ארביטוקס עם kras g13d - כולנגיוקרצי
    דותן
    30/03/2012

    שלום ,

    עשיתי בדיקות toumer profile i target now , וב profile היה רשום שיש לי את הגן
    kras g13d. עכשיו אני יודע ש ארביטוקס לא עובד אצל אנשים שיש להם kras אך משום מה קראתי מחקרים שדווקא על G13D KRAS , הוא דווקא כן עובד (יש לי פריחה קשה בפנים בגב ובחזה).

    בנוסף אני מקבל ציסיספלטין וגמז'ר (קו ראשון גילו לי לפני חודש).

    הגנים האחרים שהתגלו ב profile היו TP5- H179R AND CDK6.

    אשמח לשמוע אם אתם חושבים שאתם הייתם הולכים עם קו ראשון אחר או אם אתם חושבים שהארביטוקס במקרה הזה הוא בזבוז כסף.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בנוסף אציין שהמחלה אצלי בכבד

    דותן
    30/03/2012

    בצינורות המרה התוך כבדיים ולא מחוץ לכבד (ב"ה היא תשאר רק שם).

    מקווה להגיע למצב ניתוחי ואז להתפלל שזה לא יחזור כי לצערנו זה חוזר.

    רציתי לשאול האם יש מקרה בארץ של מישהו שיצא מכולנגיוקרצינומה אחרי ניתוח ושרד תקופה מעל 5 שנים?

    האם עדיף לעשות השתלה במידה והמחלה לא חוזרת (אחרי ניתוח) למשך שנה ? (שנה של שקט)?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלתי

    דותן
    17/04/2012

    אפשר בבקשה להתייחס לשאלתי?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ארביטוקס עם kras g13d - כולנגיוקרצי - תגובה

    ד''ר יוסף ברנר
    18/04/2012

    חולים עם סרטן מעי גס ועם המוטציה ב G13D KRAS נמצאו רגישים לטיפול בארביטוקס.
    לגבי סרטן מסוג כולנגיוקרצינומה, מאחר ומדובר במחלה נדירה, אין הרבה מידע. מספר דיווחים של שילוב של ארביטוקס עם אוקסליפלטין+גמזר הראו תגובה מסוימת בגידול שהוא בד"כ די יציב לטיפולים. מאחר והמספרים קטנים ואין אפשרות לעשות מחקרים מבוקרים, לא ברור האם תגובה דומה ניתן להשיג ע"י הכימו בלבד ומה התוספת של התרופה הביולוגית לתגובה הטיפולית.כמו כן, כמובן אין דיווח על חולים עם המוטציה הנ"ל וכולנגיוקרצינומה.
    לדעתי, מאחר וכבר התחלת טיפול זה, הייתי מציע להמשיך את אותו טיפול עד לביצוע הבדיקות לשם הערכת יעילות הטיפול. באם תהיה תגובה טובה, צריך יהיה להמשיך את כל הרכב התרופות הנ"ל.
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה מתלמידי י"א בית הספר ריאלי
    אנה בלה
    17/04/2012

    שלום!

    אני תלמידת כיתה י"א במגמת ביולוגיה רפואית בבית הספר הריאלי.

    חלק מעבודת בגרות במגמה זו,הוא ביומד-עבודת חקר בנושא מסוים.

    נושא שבחרנו לחקור הוא"קשר בין השתלת האיברים והתפתחות של מחלת הסרטן"

    עפ"י ההנחיות אלינו ליצור קשר וירטואלי עם רופאים/מתמחים בנושא שלנו ולשאול אותם מספר שאלות.

    אשמח מאוד לתשובתכם,לשאלות הבאות:

    1. האם ישנם איברים בגוף שאותם הוא "מקבל" מהר יותר אחרי ההשתלה מאיברים אחרים? ועל פי כך המערכת החיסונית "רדומה" לתקופה קצרה יותר והסיכויים שאותו מטופל יחלה במחלת הסרטן נמוכים יותר?


    2. במאמר "Skin cancer in Australian heart transplant recipients" צויין שכאשר מקבלים השתלה של איברים כמו לב וכליות הסכנות גדולות יותר מאשר כשמקבלים השתלה של איברים "מוצקים". הם זה נכון? ואם כן, למה הסכנות גבוהות יותר?

    3. אם אדם כבר חלה בסרטן בחייו ואחרי זמן מסוים קיבל השתלת איבר, האם מובטחת לו התפתחות נוספת של גידול ממאיר?

    אם הינכם יכולים להפנות אותנו למתמחים נוספים בנושא נשמח לכך.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה בנוגע לשתיית מיץ סלק
    חייםג
    16/04/2012

    שלום. אני מבין כאשר יש סרטן רצוי להימנע מאכילת סוכרים שכן תאי הסרטן אוהבים סוכרים. קראתי באחד המקומות כי מיץ סלק מסייע בנושא תאים סרטניים. ואני שותה מיץ סלק כל יום. האם להמשיך או עדיף להימנע ?. תודה. חיים

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה בנוגע לשתיית מיץ סלק - תגובה

    ד''ר יוסף ברנר
    16/04/2012

    אתה יכול להמשיך לשתות מיץ סלק.
    בסלק חומרים רבים המגינים מסרטן, ויטמינים ומינרלים רבים, משפר את מערכת החיסון ומערכות אחרות בגוף כולל מערכת העיכול.
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה

    חיים
    17/04/2012

    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה בנוגע לבדיקת ביופסיה בשחלה
    חייםג
    15/04/2012

    אשתי הייתה אמורה לעבור בדיקת ביופסיה תחת אולטרסאונד ,על מנת לגלות מה סוג הסרטן בשחלות עפ"י דרישת האונקולוג אשר קבע שרק בעקבות תוצאת הביופסיה שבה נדע האם מדובר בגידול ראשוני של השחלה או פיזור של הקולון ואז הוא יחליט מהם החומרים הנדרשים לטיפול כימותרפי ביום רביעי האחרון היא עברה בדיקה ובסיכום האשפוז היה רשום כי "בוצע ניקור של קשרית קטנה בין הכליה הימנית לכבד – כ 1 ס"מ " . אני מבקש להבין האם תוצאת הביופסיה שנעשתה בקשרית שבין הכליה לכבד אמורה לתת תשובה לשאלה על סוג הסרטן בשחלה (לא ברור לי כיצד בדיקת קשרית ליד הכליה אמורה לתת תוצאה של סרטן בשחלה ) ?
    תודה . חיים

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה בנוגע לבדיקת ביופסיה בשחלה - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    15/04/2012

    המידע שסיפקת חלקי.
    אני מניח שחושדים שהבלוטה הינה גרורה מגידול ראשוני כלשהו, ובמידה והאבחנה ההיסטופתולוגית שתתקבל מבדיקתה תדגים ממאירות כלשהי - יוכלו להחליט מה סוג הגידול

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בקשה להבהרה

    חייםג
    16/04/2012

    תודה על התשובה. באם יגלו את סוג הגידול באזור הכליה ויתברר שמדובר בגידול ראשוני האם ניתן יהיה להשליך מכך שזה סוג הגידול בשחלה ? . תודה. חיים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נודלים בריאות?
    אילנית
    15/04/2012

    אבי עבר כריתה חלקית של מעי הגס ללא גרורות,הוא עובר טיפול כימו למניעה בPET CT הכל נקי פרט למשפט-נודללים מעטים בריאות עד 0.7 ס"מ ללא קליטה פתולוגית-מה זה אומר?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נודלים בריאות? - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    15/04/2012

    ממצא של קשריות קטנות בריאות הינו דבר שכיח ובמרבית המקרים אין לו שום משמעות של ממאירות
    ראוי לציין, כי PET יכול להראות קליטה רק אם קוטרן של הקשריות גדול מ-1 ס"מ
    מומלץ במקרים שכאלה לבצע מעקב ע"י צילומי CT עוקבים כל 4-6 חודשים במשך שנה שנתיים, ולראות אם הקשריות משנות את גודלן עם הזמן

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה כאן רוצים לדעת בסי טי שצריך לעשו
    NHRHFVI
    14/04/2012

    איזה הפניה אשמח לדעת.
    אני מתלוננת על כאבים חזקים בעצם הזנב כשרוצה לקום מישיבה.

    קושי בשיווי משקל .

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • העברת הודעה לפורום אחר

    פרופ' אברהם קוטן
    14/04/2012

    לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורטופדיה' id=link]אורטופדיה[/a].

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
