פורום סרטן (אונקולוגיה) - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

פרופ' אברהם קוטן
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • גידול בלבלב
    רחלי
    10/06/2012

    לאימי,בת 87 בקרוב,שהייתה מאוד פעילה ועצמאית עם ראש צלול , התגלה גידול בראש הלבלב.היא הורידה במשקל.אין לה תאבון.
    בשל צהבת חסימתית,הותקן בגופה סטנט.
    היא עדיין לא מודעת למחלתה. ואני,בתה היחידה,שוקלת מה נכון לעשות כעת.
    האם לבצע ניתוח,שהינו מסובך ביותר או טיפולים כימותרפיים קשים,
    האם קיימים פתרונות נוספים?תרופות חדשות שניתן לנסות במסגרת מחקר?
    אני אובדת עצות.
    אודה לכל רעיון.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גידול בלבלב - תגובה

    ד''ר יוסף ברנר
    12/06/2012

    ניתוח לבלב בגיל זה אינו מומלץ, זה ניתוח גדול מאד. גם לא בטוח שמתאימה, רק פחות מ 20% מהחולים מתאימים לניתוח כזה.
    הטיפול בכימותרפיה מאריך את החיים במספר חודשים. טיפול בגמזר אינו קשה לפחות בחודשים הראשונים וניתן לתת אותו גם לאשה בגיל הנ"ל.
    טיפול תומך בלבד גם הוא בהחלט הגיוני.
    מציע לך לדון ביחד עם האונקולוג המטפל, המכיר את החולה ולהגיע ביחד להחלטה לגבי טיפול או טיפול תומך בלבד
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גידול בלבלב

    רחלי
    12/06/2012

    לד"ר ברנר שלום,
    לגבי הטיפול בגמזר,רציתי לדעת בכמה זמן בערך הוא מאריך את החיים.
    וכן,מה כוונתך,בטיפול תומך?

    תודה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גידול בלבלב - תגובה

    ד''ר יוסף ברנר
    13/06/2012

    כפי שכתבתי, הגמזר עשוי להאריך את החיים בסרטן לבלב מתקדם במספר חודשים. זה כמובן שונה מחולה לחולה אך היו לי גם חולים שחיו עם טיפול כזה למעלה משנתיים.
    טיפול תומך משמעותו טיפול בסימפטומים הקשורים למחלה כמו כאבים, חוסר תאבון, אנמיה וכו'
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרופסור קוטן
    גבי
    12/06/2012

    רציתי לברר כיצד אפשר להיפגש לייעוץ בנושא הסרקומה בבית החולים רמב"ם?
    בתודה מראש.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקה ציטולוגית- נוזל שטיפה מהאגן
    דניאלה
    11/06/2012

    שלום רב,
    עברתי ניתוח לכריתת רחם עקב USPC.
    קיבלתי תשובה של בדיקה ציטולוגית של נוזל שטיפה מהאגן.

    להלן התשובה:

    התקבלו : כ 7 סמ"ק נוזל דמי
    אבחנה:
    נוזל שטיפה מהאגן.
    הוכן סל בלוק.
    נמצאים תאי דם ותאים מזוטליאליים דגנרטיביים.
    אין לראות תאים ממאירם שמורים במדגם שהתקבל.


    אודה מאוד לעזרה בפיענוח התשובה.


    מה זה בכלל נוזל שטיפה מהאגן?
    מה זה סל בלוק ומהם תאים מזוטליאליים דגנרטיביים.

    תודה רבה,
    דניאלה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקה ציטולוגית- נוזל שטיפה מהאגן - תגובה

    ד''ר יוסף ברנר
    12/06/2012

    בסוף הניתוח שטפו את אזור הניתוח עם מיים פיזיולוגיים ואספו את המים. בדקו אותם האם בשטיפה נכנסו לנוזל תאי סרטן. התשובה היא שלילית. לא נמצאה עדות למחלה סרטנית.
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קלקסן וסרטן השחלות
    חגית
    10/06/2012

    שלום רב!
    1.הישנות סרטן השחלות הוחלט בינתיים להתחיל טמוקסיפן
    בשילוב קלקסן(קרישיות יתר) ההמטולוג טען שלקלקסן השפעה טובה על סרטן השחלות האם זה נכון??
    2. מהי מחלה מדידה בהדמיה?
    3. מה הקריטריונים להתחלת כימוטרפיה בהישנות סרטן השחלה מבחינת קליניקה?
    תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קלקסן וסרטן השחלות - תגובה

    ד''ר יוסף ברנר
    12/06/2012

    נא להפנות את השאלות לפורום של אונקוגניקולוגיה
    ד"ר יוסף ברנר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה לגבי קרינה לסרטן ערמונית
    אסתרקלי
    10/06/2012

    גבר בן 58 מדד PSA 8 ועשה ביופסיה ויצא גליסון 8. סיטי ומיפוי עצמות היו תקינים. הוא עשה ניתוח ויצא גליסון 9 עם יציאה מחוץ לקפסולה וסרטן בשלפוחיות הזרע ובבלוטות הלימפה. גם השוליים היו עם סרטן. חודש אחרי הניתוח PSA היה 1.5 וחודשיים אחרי הניתוח (לפני שבועיים) PSA היה 2.7. האורולוג המנתח המליץ להתחיל זריקות הורמונים וכך גם האונקולוגית המטפלת. שאלנו מה לגבי קרינה והם אמרו שזה לא יעזור. האם גם אתה לא היית ממליץ על קרינה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תקון
    אמיר
    10/06/2012

    בטעות רשמתי תשובת CEA 20 והנכון 2 אבקש את התיחסותך?

    תודה ויום נעים

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ערכים תקינים
    אמיר
    05/06/2012

    רציתי לברר מה הערכים הנורמלים של cea. ca-19-9

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ערכים תקינים - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    10/06/2012

    ברמב"ם עד 37 נחשבמ תקין
    יש להדגיש כי לפעמים הדינמיקה (קרי, שינויים בערך) חשובה יותר מהערך לבדו

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סמינומה טיפוסית
    אבי1
    08/06/2012

    שלום פרופסור בן 42 חליתי בסמינומה טיפוסית לפני חודש עברתי כריתת אשך שמאל ,מרקרים תקינים ב-סיטי נימצא קשריות לימפה מעט מוגדלות ברטרופריטונאום משמאל כ-1.5ס'מ וקשריות מוגדלת בשרשרת פמורלית מימין . בדיקה סיטי פט מחדדת שהנגע בלימפה אכן סרטני נכון לעכשיו הוצג לי טיפול קרנתי באנרגיה של 2500 שאלתי האם בשלב זה האם הגישה הטיפולית אכן נכונה ויעילה או שיש טיפולים יותר יעילים או אפילו חדשניים למקרה הפרטי זה ובכלל באיזה גישה טיפולית כדאי לגשת ומהם ההיתרונות והחסרונות של כל טיפול. הבנתי ממקרים של אחרים עם אותו מקרה דומה שבגישה ההקרנתית הם פיתחו אחרי 20 שנה גידולים משניים בעקבות ההקרנות בעבר. לתשובתך המסודרת והמנומקת אודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סמינומה טיפוסית - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    10/06/2012

    שלום הטיפול הסטנדרטי הוא קרינה, הסיכון לממאירות מושרית קרינה הינו מינימלי
    סמינומה מגיבה לכימותרפיה, אך נותנים במצב בו קיימותמ בלוטות מרובות וגדולות. לא נהוג לתת כאשר המחלה איננה "גדולה"

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה לפרופסור אברהם קוטן.
    גבי
    06/06/2012

    שלום רב !
    רציתי לברר האם יש לך ניסיון בריפוי סרקומה (חלל הבטן,Desmoplastic Small Round Cell Tumor)?
    מדובר על חולה בן 32 אשר אובחן ב 12/2011,עבר 4 קורסים של כימוטורפיה וכעת לוקח תרופה בשם "סוטנט".

    מודה לך מראש על כל עזרה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה לפרופסור אברהם קוטן. - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    10/06/2012

    במערך האונקולוגי ברמב"ם אנו עובדים כצוות ונתקלים גם בגידול מסוג זה שאינו שכיח במיוחד
    יש לנו צוות סרקומה שנותן מענה למקרים שכאלה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרופסור קוטן

    גבי
    10/06/2012

    אם היינו פונים אלייך עם אותו התיאור שכתבתי בהודעתי הראשונה,באיזה טיפול הייתה נוקט?
    בתודה מראש.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הישנות סרטן השחלה
    חגית
    03/06/2012

    שלום רב!

    1. במצב של הישנות סרטן השחלה הגישה הרווחת לא לטפל מיד אלא לחכות לקליניקה מובהקת. וזאת בהתבסס על מחקרים בנושא אפשר לתת לי קישור למחקר כזה ?

    2. האם אולטראסאונד יותר רגיש מסי טי (מוקדים היפואקוטגנים בפריטונאום ובסי טי לא רואים זאת) ?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הישנות סרטן השחלה - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    03/06/2012

    אלה דברים שידועים מזה שנים ושכתובים בספרי לימוד - textbook

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הישנות סרטן השחלה - תגובה - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    03/06/2012

    ניתן לעיין בספר של הוסקינס או בדה ויטה
    לגבי US או CT - אנחנו נוהגים לבצע CT ובאשר לרזולוציה מציע להיוועץ בפורום נשים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מאלט לינפומה
    ענת
    01/06/2012

    שלום רב,
    לאמא שלי אובחנו מאלט לינפומה בביופסיה שנלקחה בגסטרוסקופיה עקב כאבי בטן ושיוקים.
    בדיקות דם, CT בטן ואגן, ואולטרא סאונד דרך הושט יצאו תקינים.תבחין נשיפה לאליקובקטר שלילי גם הוא.היינו אצל המטולוג והיא הפנה אותה להקרנות ישירות לקיבה ע"מ לחסל את המוקד.לטענתו הסיכוי לריפוי מלא הוא מאד גבוה אך אנו מאד לחוצים וחרדים.האם נכון שזה גידול בר ריפוי? אשמח לתשובתכם המקצועית.
    בתודה,
    ענת.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מאלט לינפומה - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    01/06/2012

    היעוץ שקבלתם נכון - מדובר במחלה ברת ריפוי ע"י קרינה מקומית

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן השד
    כהן תמר
    01/06/2012

    בעברי היה לי סרטן השד. האם מותר לי לקחת phytosterol להורדת כולסטרול
    אני מקבלת תרופה בשם פמרה
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן השד - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    01/06/2012

    אין הורית נגד לנטילת תרופה זו במקרה שלך

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן אשכים?
    מייק
    28/05/2012

    שלום. מבקש להתייעץ עימכם בשנית:
    בן 39, לפני 12 שנים חליתי בנון סמינומה כריתת אשך ימין+כימו 3 פעמים BEP, ועליית מרקרים AFPּBHCGּLDH. מאז אין עדות למחלה. השנה במעקב:
    6.3.12 BHCG=10
    11/3/12 BHCG=6
    18/3/12 BHCG=10
    20/3/12 CT חזה בטן ואגן במפ
    29.3.12 CT מוח במפ
    1.4.12 BHCG=9
    9/4/12 BHCG=8
    29/4/12 BHCG=12
    28/5/12 BHCG=15
    בתוך כל זה אונקולג חשד בתת פעילות של האשך אשר לא הוכחה בבדיקת טוסטסטרון.
    AFP+LDH בטווח תקין.
    למעשה האונקולוג אמר לי ב 1.4 להגיע בעוד 3 חודשים עם כל בדיקות המרקרים. מכיוון שאיני עומד במתח, אני מבצע את בדיקות הביניים. כלומר אני מתוכנן להגיע אליו עוד חודש עם מרקרים עדכניים.
    האם העלייה הנצפית מראה על דינמיקה של גידול או ייתכן מצב אחר?
    אם אכן מדובר בגידול, אני מבין שמדובר ב GERM CELL TUMOR, מה סיכווים נגד גידול זה? בתקווה שנתפוס אותו בהתחלה....
    תודה לעזרתכם

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן אשכים? - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    31/05/2012

    בסיטואציה כזאת יש לבצע מעקב סדיר ע"י בדיקה גופנית, מעקב סמנים, בדיקות דימות (CT כל גופני)
    על פניו נראה נכון לעכשיו שאין עדות למחלה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הרדמה לפני ניתוח
    דניאלה
    29/05/2012

    שלום רב,
    בת 62. אין בעיות לב מיוחדות. לפעמים מתעוררת בלילה ומרגישה שחסר לי אויר אבל קרדיולוג אמר שהכל תקין אצלי (אקג+ מבחן מאמץ תקינים). אקג לפני ניתוח תקין.

    צריכה לעבור ניתוח TAH+BSO+staging.
    המרדים הציע שתי שיטות הרדמה:
    1. הרדמה כללית
    2. אפידורל דרך עמוד השידרה + הרדמה כללית חלשה.

    המרדים אמר שהבחירה איזו שיטה עדיפה היא בידי כי מצבי הכללי טוב ואין אילוץ בריאותי לבחור בשיטה זו או אחרת.

    אין לי מושג באיזו שיטה לבחור. לא יודעת בדיוק מה היא השיטה השניה ולא יודעת מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהשיטות.

    אודה מאוד להסבר השיטות ולעצה במה לבחור.

    תודה רבה,
    דניאלה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • העברת הודעה לפורום אחר

    פרופ' אברהם קוטן
    31/05/2012

    לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_ניתוחים_גניקולוגים_גינקולוגים_אנדומטריוזיס' id=link]ניתוחים גניקולוגים (גינקולוגים), אנדומטריוזיס[/a].

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח CT מוח
    ויוי
    05/05/2012

    במימצאים מופיע "לזיה ליטית בעצם פרונטלית גבוה משמאל 2-47 דרוש ברור ב- MRI או במיפוי עצמות וברור מעבדתי למילומה לשלילת תהליך תופס מקום"
    אודה לקבלת הסבר על האמור לעיל.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח CT מוח - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    05/05/2012

    בדיקת ה-CT הדגימה "חור" בעצם (ממצאמ ליטי). אחת המחלות שעלולות לגרום לממצא שכזה היא מיאלומה נפוצה - MULTIPLE MYELOMA - מחלה ממארת של מח העצם.לכן הומלץ לבצע מבדיקות דם ספציפיות (אלקטרופורזיס של חלבוני דם וכ"ה) ובדיקות דימות נוספות

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח CT מוח

    ויוי
    10/05/2012

    בוצעה בדיקת דם אלקטרופרוזה של חלבונים שלדברי הרופא יצאה תקינה .
    מאחר והתורים לביצוע בדיקת הדימות "אמריי" ארוכים מאד, חשוב לנו לדעת בנתיים עד שנגיע לבדיקה הזו שניתן לשלול את מחלת הסרטן?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח CT מוח - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    12/05/2012

    מציע שתפנו להנהלת הקופהצ ותבקשו להקדים הבדיקה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח מיפוי עצם בגולגולת

    ויוי
    28/05/2012

    לעת עתה ביצענו בדיקת מיפוי עצם. ופנינו לקהנהלת הקופה לקבלת אישור ל"אמריי"
    קיבלנו את תוצאות המיפוי ואודה לקבלת הסבר על הכתוב:
    "הדגשה מודית בקליטה באזור פריאטלי בקו האמצע בגולגולת. הממצא מעיד על תהליך בעל פעילות אוסטאובלסטית מודגשת באזור זה.
    יכול להתאים למצב לאחר טראומה. הסתיידות או תהליך תסניני אחר"

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח מיפוי עצם בגולגולת - תגובה

    פרופ' אברהם קוטן
    28/05/2012

    על פי דו"ח הבדיקה הממצא בגלגולת על פי מיפוי העצם הינו שפיר
    ה-MRI ייתן מענה סופי במה מדובר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
