רקמה פברוגלנדולרית - אסמטריה

פורום סרטן השד נועד לתת מידע אודות מחלת הסרטן הנפוצה ביותר אצל נשים בישראל. פורום סרטן השד יספק מידע על איתור ומניעה של סרטן השד ויעניק ייעוץ על בדיקות ממוגרפיה, כימותרפיה, טמוקסיפן, למפקטומיה, כריתת שד, טייקרב, הרצפטין, טיפול בהקרנות ועוד

מנהלי הפורום

ד"ר עינת כרמון
 
  • רקמה פברוגלנדולרית - אסמטריה
    אלמה
    02/05/2008

    לפי המראה שפיר מבחינה רנטגנית.
    ממוקם ברביע חיצוני עליון.

    בת 36, נמצאת בטיפולי פוריות ונוטלת הורמונים.
    האם יש מקום לדאגה? (הופנתי לאולטרסאונד ואני מתכוונת לגשת לבצע את הבדיקה)

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אסימטריה

    פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/05/2008

    אני מקוה שהאולטרסאונד אכן יראה שכל הממצאים אכן לא גידוליים ,האסימטריה ורקמה פיברוגלנדולרית כנראה הקשר הינו לטיפולים ההורמונליים. יש להיות במעקב, החשש הינו שהרקמה הזו יכולה למסך דברים אחרים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אולטרסאונד

    תאיר
    03/05/2008

    במה הוא שונה מהממגורפיה, והאם תוצאת אולטרסאונד תקינה למרות הממוגרפיה היא סופית, ואינה מחייבת בירור נוסף, או שבכל מקרה עושים גם ביופסיה כדי לשלול?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אולטרסאונד

    פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    04/05/2008

    בדיקה שונה אשר יכולה להראות את המבנה של הרקמה בצורה שונה במיוחד אם רקמה צפופה. לגבי ההחלטה על ביצוע ביופסיה, תלוי מה עראו ואם יהיה חשש קל ביותר לממצא או שום חשש.זו החלטה שעושה רופא המבצע את הבדיקה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה

    תאיר
    04/05/2008

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רקמה פיברוגלנדולרחת

    מלי
    01/08/2014

    שלום רב!
    אימי עשתה ממוגרפיה.
    כל הסעיפים יצאו תקינים מלבד שד שמאל בו נכתב: רקמה פיברוגלנדולרית- אסימטריה חיצוני עליון
    רושם: שפיר מבחינה רנטגנית.
    ולללא ממצא חריג בבדיקה ממוגרפית.
    האם תוכלי להסביר לי מה המשמעות? האם זהו ממצא מסוכן?
    דואגת ביותר,
    תודה והאם תוכלי לומר מה עלי לעשות בהמשך?
    מלי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רקמה פיברוגלנדולרחת - תגובה

    ד''ר עינת כרמון
    04/08/2014

    על פי התאור לא נראה שיש סיבה לדאגה. אם הרדיולוג שפענח את הבדיקה השווה אותה לבדיקות קודמות והתרשם ששפיר, יש להמשיך במעקב בלבד, או להוסיף us במידת הצורך

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


