פורום גיל המעבר - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

ד"ר איתן פאר
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • פליטת אויר מהוגינה
    ויקוש
    11/12/2012

    אני אישה בת 60 ויש לי תופעה מאוד מוזרה
    לאחרונה, מידי פעם , יש לי פליטה של אויר מהוגינה. זה מלווה בהשמעת קול בדומה לנפיחה מפי הטבעת. לא מלווה בריח! מה הדבר הזה? האם נורמלי? או שמצריך בירור רפואי. לא זכורה לי תופעה כזאת בעבר. לפעמים זה מופיע אחרי שאני יושבת הרבה זמן ואז יש מספר פליטות כאלה של יציאת אויר מהוגינה מלווה בקול. (זה לא מחויב להופיע לאחר ישיבה אבל שמתי לב שישיבה ממושכת מחזקת את התופעה) . הדבר לא בשליטה. כלומר אם אני רוצה למשל לעצור את זה אי אפשר זה פשוט יוצא בלי יכולת שליטה על כך. מה הדבר הזה?????
    מיותר לציין שמחזור אין לי מזה מספר שנים, כמו כן אין לי שום בעיה גינוקולוגית

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פליטת אויר מהוגינה - תגובה

    ד''ר איתן פאר
    12/12/2012

    התופעה מוכרת וקשורה בשיוני מבני של הנרתיק כתוצאה מניוון על רקע העדר פעילות הורמונלית מזה מספר שנים
    טיפול באסטרוגן מקומי עשוי לעזור

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם אני צריכה אמצעי מניעה?
    מאוריסיה
    12/11/2008

    שלום לכם. אני בת 48, גובה 160, משקל כ - 100 ק"ג. בריאה ברוך השם, לידה אחרונה (שניה) לפני 14 שנה. מחזור מלא אחרון היה בינואר 07, ואחר כך דימום של לילה אחד במרץ 08 (השנה). הדימום התרחש לפני ארוע שגרם לי חרדה גדולה. לפני כחמש שנים החלו גלי חום, שהיו קלים ולא מטרידים, וחלפו עברו תוך שלוש שנים. לפני כשלוש שנים הורו בדיקות הורמונליות שאני בגיל המעבר. מאידך, רופאת נשים אחת טענה, שלפי ניסיונה ולמרות הבדיקות אני עדיין עלולה להיכנס להריון. משך שנים השתמשתי בגלולות, ואחר כך בשיטות טבעיות (כולל זיהוי רירית פורייה). לפי השיטה הטבעית, הרירית שלי מזמן לא מעידה על פוריות. האם לדעתכם אני יכולה לוותר בביטחון על אמצעי מניעה, ללא חשש מפני הריון? כמה זמן צריך לעבור מהמחזור האחרון ועד מצב שאפשר לוותר על אמצעי מניעה? האם נחוצות בדיקות נוספות? תודה רבה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כן או לא בגיל המעבר

    פרופ` יונה תדיר
    12/11/2008

    מאוריסיה,
    השאלה הפשוטה היא: האם את כן או לא בגיל המעבר? לכך יש דרך פשוטה ואמינה כדי לקבוע. בדיקת דם אחת. במידה של ספק יש לבצעה.
    פרופ' תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מחזור או דימום שנובע מסיבה אחרת ?

    דנה שמש
    11/12/2012

    שלום אני בת 53 כבר קרוב לשנה ללא מחזור . בחודש האחרון הופיעו לי כבאיםבחזה כמו לפני מחזור חזה רגיש ומלא עד כואב . לסיום קבלתי דימום ופסקו הכאבים הליך כזה היה לי במהלך חיי לפני קבלת מחזור אלא שהפעם לא ציפיתי למחזור ואפילו נבהלתי מן הכאבים בחזה כי אני במעקב של אולטראסאונד ומומגראפיה כל 4 חודשים . אחרי גוש בשד השמאלי . האם הדימום שהופיעה ייתכן שזהוא בכלל מחזור או שעלי לחשוד שמדובר בתופעה אחרת .

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה.

    מאוריסיה
    12/11/2008

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חרדות
    סימי
    10/12/2012

    האם מה שכתבתי קשור לגיל המעבר? ומה צריך למשות ? אני חייבת תשובה דחופה תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חרדות - תגובה

    ד''ר איתן פאר
    10/12/2012

    יש כבר תשובה לשאלה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חרדות
    סימי
    10/12/2012

    האם מה שכתבתי קשור לגיל המעבר? ומה צריך למשות ? אני חייבת תשובה דחופה תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חרדות - תגובה

    ד''ר איתן פאר
    10/12/2012

    בדיוק כפי שכתבתי ואין צורך לחזור על המילים
    נא לגשת להוועץ אצל רופא המתמצא בתחום
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בלבול, עצבנות ורגישות ייתר
    עירית פרג
    07/12/2012

    בוקר טוב, הנני בת 51. המחזור החודשי שלי הפסיק ל 4 חודשים חזר לפני 3 חודשים ושוב הפסיק החודש. במקביל, תקופת ה - PMS שלי, מאופיינת במיגרנות ואני משתמשת ב"רילרט" כדי להרגיע.
    בשבועיים האחרונים התחילה רגישות ייתר וכל משפט גורם להתפרצות בכי, כעסים ודיכדוך. איני סובלת מגלי חום ויובש בנרתיק.
    קיבלתי מהגניקולוג "אוורל קונטי" ועדיין לא התחלתי להשתמש.
    האם התופעות שציינתי מעלה הינן חלק מתסמיני גיל המעבר? כיצד ניתן לבדוק את זה? האם מומלץ לקחת אוורל קונטי? תודה רבה! עירית

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בלבול, עצבנות ורגישות ייתר - תגובה

    ד''ר איתן פאר
    10/12/2012

    אכן תופעות של גיל המעבר
    הטיפול במדבקות של אוורל קונטי כלל לא הולם מצב בו עדין מקבלים מחזורים שכן יהיו לך דימומים מרובים
    ככלל, לא משתמשים בהורמונים חלופיים כל עוד יש דימומים, אלא רק לאחר הוכחת מנופאוזה ( שאז הם באים להחליף את החסר עקב העדר פעילות שחלתית)
    לתקופה הפרימנופאוזלית בו את נמצאית יש להשתמש בתוספי הורמונים ( כגון נובופם, פרוגילוטון ועוד) ולא באוורל קונטי.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שינוי במחזורים
    לילך
    08/12/2012

    אני בת 42 , בשנתיים האחרונות המחזורים שלי לא סדירים כלומר או מקדימים או מאחרים. המחזור ה"נורמלי" האחרון היה ב-24 לאוגוסט שנמשך כשבועיים, לאחר כחודש וחצי היה לי דימום חד פעמי והיום שוב היה לי דימום כמו מחזור גם חד פעמי ולאחר מכן הפרשות חומות כמו בסיום מחזור. בשבוע האחרון הרגשתי גם כאבי בטן כמו לפני מחזור. יש לי גם שני שרירנים ברחם שבמעקב כל שנה. האם התופעה של "דימום לרגע" קשורה לגיל המעבר והאם זה לא מוקדם מידי?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שכחתי לציין ...

    מאיה
    08/12/2012

    אני לא נוטלת גלולות ואין לי התקן

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שינוי במחזורים - תגובה

    ד''ר איתן פאר
    10/12/2012

    מוקדם- כן, אפשרי - גם כן
    בדיקת דם לפרופיל הורמונלי ( כולל טיירואיד) ואיזון הורמונלי מחדש יסדרו את האי סדירות
    התופעה שכיחה ןמוכרת בתקופה הפרימנופאוזלית ויש לה מיגוון אפשרויות טיפוליות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חרדות
    סימי
    10/12/2012

    אני בת53 סובלת לאחרונה מהתקפי חרדות ופחדים עם כל מיני תופעות מפחידים המחזור שלי לא סדיר בעיקר בלילות אני סובלת מיזה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חרדות - תגובה

    ד''ר איתן פאר
    10/12/2012

    חסר איזון בסרוטונין המופרש במוח , וזאת על רקע חסר הפרשה אסטרוגנית תקינה, עקב הגיל, יכול להיות הסיבה
    הטיפול במצבים אלו הוא ע'י תרופות מעכבי ספיגת סרוטונין ( SSRI)
    בכל מקרה רצוי להוועץ במומחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • וגיפם
    יעלה
    09/12/2012

    שלום רב

    קיבלתי מרופאת הנשים מרשם לווגיפם בעקבות תלונה על יובש בנרתיק. אני משתמשת בווגיפם כבר כחודשיים (שבועיים ראשונים יום- יום, ולאחר מכן פעמיים בשבוע), ואמנם יש שיפור, אבל עדיין אני חשה בכאבים בזמן קיום יחסים. האם זה אומר שהווגיפם אינו "עובד", או שהשיפור אורך זמן רב יותר? האם לגשת שוב לרופאת הנשים?

    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • וגיפם - תגובה

    ד''ר איתן פאר
    10/12/2012

    הואגיפם עובד , אבל יש לזכור שמה שנהרס במשך שנים ( כלומר אפיטל הנרתיק ללא הורמונים) לוקח זמן להבנות מחדש
    את יכולה להעלות מינון ואגיפם לשלוש פעמים בשבוע , ולרדת חזרה לפעמיים בשבוע לאחר שתרגישי את ההטבה המצופה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקטיבל או טריסקוונס
    שירה
    05/12/2012

    ד'ר יקר,אני אישה כבת 50 לפני שנה הפסקתי לקחת גלולות יסמין אותן לקחתי 20 שנה.שלושה שבועות לאחר הפסקת הגלולות התחילו לי סימפטומים קשים של גיל המעבר כולל נשירת שיער מסיבית עקב הפסקת היסמין, תאבון ועוד.לאחר ברור הורמונלי נאמר לי שאני נימצאת "עמוק" בתוך בגיל המעבר והרופאה נתנה לי פרוגילוטון אשר עשה לי תופעות לוואי קשות כגון יקיצה מוקדמת עצירות קשה, גלי חום, קמטים בפנים אשר לא היו שם קודם.(תמיד ניראיתי עשר שנים צעירה מגילי}.הלכתי ליעוץ עם רופא שמתמחה בגיל המעבר אשר העביר אותי לטריסקוונס אותו אני בולעת כבר שבעה חודשים ומאוד מרוצה.השאלות: התחלתי לשמור נידה וביקשתי מהרופא שיעביר אותי לאקטיבל על מנת שלא אקבל מחזור,נאמר לי שזה לא מתאים לי עקב גילי הצעיר יחסית והמליץ להשאר עם הטריסקוונס. כעבור כמה חודשים הלכתי לרופא אחר שאמר לי כך:להתחיל עם אקטיבל כדור אחד ביום,במידה ולא ארגיש טוב אקח 2 כדורי אקטיבל בבת אחת,שזה לטענתו אותו מינון כמו הטריסקוונס,ממש אחד לאחד אותה תרופה.אני אמורה לסיים עוד מעט את החפיסה של הטריסקוונס ולהתחיל עם האקטיבל. אני ממש מפחדת לעשות את השינוי עקב הבעיות שהיו לי עם הפרוגילוטון.אודה לך מאוד אם תוכל להתייחס לדברי, כמו כן החשק המיני לא משהו,מפחדת גם משיעור יתר והשמנה,אני מבינה שזה מהלך של ניסוי וטעייה ובמידה ולא ארגיש טוב אחזור לטריסקוונס. מודה לך על תשובתך והמלצותיך,תבורך תמיד. שירה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקטיבל או טריסקוונס - תגובה

    ד''ר איתן פאר
    05/12/2012

    לא מקובל עלי הטיפול של 2 כדורי אקטיבל
    לא מקובל עלי האמירה שאת צעירה מדי בכדי לקבל אקטיבל
    תעברי בשקט לאקטיבל וכעבור חצי שנה תעברי לחצי אקטיבל הנקרא אוויאנה ועל תרופה זו תשארי שנים רבות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקטיבל-רמת הורמונים נמוכה

    שירה
    05/12/2012

    תודה רבה לך על תשובתך המהירה והברורה,רציתי רק לסבר לך את האוזן שהסיבה שהרופא המליץ לי על 2 כדורי אקטיבל ביום היא כי להבנתו אני זקוקה לרמת הורמונים גבוהה כגון טריסקוונס,אין לי מושג כיצד הגיע למסקנה זו,אולי מפני שהפרוגילוטון עשה לי תופעות לוואי קשות. מה שמאוד מאוד מלחיץ אותי איך גופי יגיב לרמת הורמונים נמוכה? כלומר:השמנה,שיעור יתר בפנים,תשוקה מינית,עצירות,ותסמיני גיל המעבר,האם הרגשתי הטובה כיום תישמר עם כדור אקטיבל 1 ביום? אסור לשכוח שהיסמין שבלעתי שנים רבות עשה לי מאוד טוב,עד כדאי כך שהרבה שנים לא הייתי בפעילות מינית ועדין המשכתי לקחת אותו. בנוסף אני עוברת ניתוח החלפת שיתלי סיליקון בחזה בסוף החודש ואין בי רצון להכנס להרפתקה אשר איני יודעת לאן תוביל אותי וגם לא "לשגע" את בן זוגי הטרי ביותר מידי ימים של נידה כתוצאה מהחלפת ההורמונים . האם ניראה לך לאור ניסיונך העשיר ולאור האינפורמציה שנתתי לך שהחלפת ההורמונים "תעבור בשלום"? המון תודה על הכל,כן ירבו אנשים טובים כמוך,שבת שלום,שירה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקטיבל-רמת הורמונים נמוכה - תגובה

    ד''ר איתן פאר
    06/12/2012

    כן זזה יעשה לך רק טוב
    וקצת תובנות- מינוןהורמונלי גבוה גורם לתגובה פארדוקסאלית הפוכה. למשל נשים להן חוזרים גלי החום תחת טיפול הורמונלי, הטעות הנפוצה ביותר של הרופאים המטפלים, והלא מתמצאים בניבכי הפעולה ההורמונלי , תהיה להעלות מיניון הטיפול, וזה יגרום להחמרת גלי החום. יש צורך במצבים אלו דוקא לרדת במינון ואז מושג איזון ותגובה טובה יותר.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מינון הורמונים נמוך

    שירה
    08/12/2012

    ד'ר תודה מכל הלב,עזרת לי מאוד,אתחיל לקחת את האקטיבל בימים הקרובים,אבל אני גם מבינה שתמיד יש מקום לכך שמשהו ישתבש ושלא הכל ילך "לפי הספר" ,אשמח מאוד לעדכן אותך בהמשך,מקווה בישבילי שלא ארגיש הבדל, כיון שאם הטריסקוונס אני מרגישה נהדר,הרופא המטפל אמר לי שבמידה ולא ארגיש טוב אחזור לטריסקוונס,השאלה כמה ימי חסד לתת לאקטיבל במידה ומשהו ישתבש? שיהיה לך שבוע ניפלא, שירה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הקלה עד העלמות התופעות
    גילה זהבי
    05/12/2012

    תופעות גיל המעבר העבירו אותי על דעתי עד שהתחלתי בסדרת טיפולים אלטרנטיביים שכללו דיקור סיני, עיסוי וצמחי מרפא. אני יכולה להעיד מניסיוני האישי שטיפול באמצעות רפואה משלימה עוזר מאוד!!! תודה לך אהוד חיים מבית היוקה. אני מחייכת שוב! אגב עשיתי את הטיפולים במסגרת מנוי מוזל. מומלץ מאוד!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרוגילוטון
    יהודית
    03/12/2012

    אני בת 54 .
    לפני כשנה וחצי התחילו לי תסמיני גיל המעבר. גלי חום ומחזור לא סדיר.
    בבדיקה שערכו לי אז נאמר לי כי אני בשלב המקדים של גיל המעבר.
    היה לי מחזור אחרון לפני כארבעה חודשים ולפני חודשיים דימום קצר במשך יומיים.
    בחודשיים האחרונים סובלת מגלי חום, מצב רוח ירוד מאדו חוסר אנרגיה.
    נוטלת כדוריי פראמין .
    לפני כשבוע בביקור אצל רופא הנשים בבדיקת אולטראסאונד נאמר לי כי השיליה עדיין פעילה וכן רירית הרחם וכי אני צפויה לקבל מחזור בעוד כשבועיים והומלץ ליטול למשך ארבעה חודשים מהיום החמישי של המחזור פרוגילוטון. כדי להסדיר את המחזור.
    אודה לקבלת דעתכם?
    יהודית

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרוגילוטון

    יהודית
    04/12/2012

    מה שנאמר לי הוא שהשחלות עדיין פעילות וכי צפויה קבלת מחזור בעוד שבוע האם זה משנה את ההמלצה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרוגילוטון - תגובה

    ד''ר איתן פאר
    03/12/2012

    אין שילייה ללא הריון כך שכלל לא מובן מה בדיוק נאמר לך.
    בתקופה הפרימנופאוזלית- ( אין דבר כזה הנקרא שלב מוקדם של גיל המעבר) יש מחזורים אבל אינם סדירים, ולעתים מלווים בתסמיני גיל המעבר.
    הטיפול המומלץ בשלב זה הוא נובופם ולא פרוגילוטון

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרוגילוטון

    יהודית
    05/12/2012

    נאמר לי כי יש עדיין פעילות בשחלות (לא בשיליה).
    האם גם אז המלצתך ללא שינוי?
    כמו כן האם עדיף לבצע בדיקת מצב הורמונלי לפני שמחליטים על הטיפול הרצוי?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרוגילוטון - תגובה

    ד''ר איתן פאר
    05/12/2012

    הטיפול לא מותנה בבדיקות אלא בתלונות שלך.
    יש תלונות- יש לטפל
    אין- אז לא

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקטיבל-להפסיק או להמשיך ?
    רחל
    04/12/2012

    שלום, אני בת קרוב ל-61. בריאה בדרך כלל. בדיקות דם תקינות (סוכר מעט גבוה, לא סכרת). לוקחת אקטיבל 8 שנים מתום המחזור,חלק גדול מהתקופה לקחתי חצי כדור וכדור שלם לסירוגין (סה"כ 3/4 כדור ליום), בחודש האחרון ירדתי לחצי כדור ביום. נמצאת במעקב רפואי קבוע (שד, בדיקות דם וכו') ומרגישה בדרך כלל טוב. לאור הסיכונים של שימוש יותר מ-10 שנים ולאחר גיל 60, מעוניינת לדעת האם אני יכולה להמשיך עם הכדורים ולמשך איזו תקופה ? (הורדת המינון לחצי כדור החזירה לי מעט מגלי החום בלילה)
    תודה, רחל

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקטיבל-להפסיק או להמשיך ? - תגובה

    פרופ` יונה תדיר
    04/12/2012

    פעמים רבות הורדת המינון מחזירה סימפטומים כפי את מתארת, גם בגילים מתקדמים יותר. מעקב רפואי שגרתי מומלץ בכל מקרה וניתן להמשיך את הטיפול גם יותר שנים. לעיתים ממליצים לעבור לטיפול ע״י מדבקות הורמונליות על העור להן יש הליך ספיגה שונה. אין כמו מעבדת הגוף שלך כדי להגדיר את המינון הנכון ומשך הטיפול.
    פרופ. תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקטיבל-להפסיק או להמשיך ?

    רחל
    04/12/2012

    תודה פרופ' תדיר. אני מניחה שהבנת כי אני מעוניינת להמשיך עם האקטיבל ככל שאוכל.האם, לאור חילוקי הדעות בין המחקרים השונים, ניתן להמשיך עוד שנים בשימוש באקטיבל ללא הגברה משמעותית של הסיכונים הנילווים ? תודה מראש על התשובה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקטיבל-להפסיק או להמשיך ? - תגובה

    פרופ` יונה תדיר
    05/12/2012

    ניתן להמשיך תוך מעקב רפואי מקובל. תופעות לוואי למיניהן של גיל המעבר קשות במקרים רבי מתופעות לוואי של התרופות עצמן ואין כמו ״מעבדת הגוף״ כדי לשדר למה הוא זקוק.
    פרופ. תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • או סי די
    יעל
    05/12/2012

    רציתי לישאול אני בת 50 5שנים ללא מחזור יש לי או סי די רוצה להתחיל עם כדורים פסיכיאטרים עדין לא הוחלט איזה אבל קראתי וישנן כדורים שיכולים לעשות הפרשת חלב מהשד האם לא לקחת האם זה מסוכן והעם ישנן כדורים פסיכיאטרים שרשום שזה גם לתיסמונת קדם ויסתית וגם יכול לעצור מחזור משאצלי לא קים אבל ישנו החשש בקשר שינוי שיכול להיות אולי מבחינה הורמונלית מאוד חשובה לי דעתכם

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • או סי די - תגובה

    ד''ר איתן פאר
    05/12/2012

    תשובה יותר מושכלת לשאלותיך תקבלי מרופא פסיכיאטר המתמצא יותר במגוון התרופות הפסיכיאטריות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם שימוש ב-EVORAL יכול להשפיע על?
    לילך
    04/12/2012

    שלום, האם השימוש בהורמון מדבקה מסוג EVORAL יכול להשפיע על צורת או צבע הפטמות. נראה כי מאז השימוש בחודשיים האחרונים יש לי קצת אדמומיות סביב הפטמות ושינוי מה בצורתן. תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם שימוש ב-EVORAL יכול להשפיע על? - תגובה

    ד''ר איתן פאר
    05/12/2012

    אסטרוגן אכן יכול להשפיע על הגדלה ושינוי פיגמנטציה של הפטמות, אך יש לבדוק בכדי לשלול דלקת או סיבה אחרת

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דם בפין
    משה
    30/11/2012

    ירד לי קצת דם בפין לאחר המקלחת. הייתי אצל אורולוג והבדיקת תרבית היתה תקינה אך אני לא יודע מה הסיפור מכיוון שהדם ממשיך להופיע פעם בכמה זמן. הדם הפסיק לאחר כמה דקות. תודה ושבת שלום.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דם בפין - תגובה

    ד''ר איתן פאר
    02/12/2012

    מחייב ברור אורולוגי מקיף כולל ציסטוסקופיה ואולטראסאונד דרכי השתן

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
