פורום שרירנים ברחם - מיומה - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

ד"ר רועי משיח
פרופ' יונה תדיר
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • דימום מהרחם
    סנוצקה
    27/02/2012

    בת 39 , מחזור תקין כל 28 יום. בחודשיים האחרונים במתח נפשי רב.
    החודש לאחר הביוץ החלו דימומים קלים וכאבי בטן כמו מחזור ובצד ימין. כעבור שבוע וחצי הגיע המחזור. כיום יומיים לאחר סיום מחזור עם הפרשות נקיות. היום בבדיקה אצל הרופא נלקח פאפ והוצא נוזל (עם דם) ע"י ציונרית מתוך הרחם. הרופא אמר שיש דימום והוא מתוך הרחם. בבדיקת האולטרסאונד הוא אמר שהרחם תקין לחלוטין וכן השחלות תקינות והרירית תקינה. שאלתי היא מה יכול להיות מקור הדימום ? האם יש לחשוש מהתוצאות, סרטן ? או שתיתכן דלקת? וכן האם ניתן בבדיקת האולטרסאונד שהרופא עשה לראות שרירנים ומיומות או שיש צורך בבדיקה אחרת. או היו כאלו ,הוא היה יכול לקראות בבדיקה שעשה היום ?
    מאוד מודאגת ואודה לתשובתכם

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דימום מהרחם - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    27/02/2012

    למיטב הבנתי הרופא לקח דגימות מהרחם ומצואר הרחם לבדיקה. אם ניתן היה לתת תשובה לשאלותיך סביר להניח שלא היו נלקחות אותן בדיקות. עליך להמתין לתוצאות הבדיקות כדי לדעת מה הסיבה ו/או מה צריך לעשות כדי להשלים את הברור.
    פרופ' תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שרירן בעת טיפולי פוריות
    רותי
    21/02/2012

    שלום רב,
    יש לי מיומה סובסרוזית בקיר אחורי ימין של 35 ממ, עברתי 2 הזרעות עם גונאל F, לפניהן גודל השרירן היה רק 20 ממ, כנראה בגלל ההורמונים גדל (?).
    ההזרעה השניה הסתיימה בהריון חוץ רחמי בחצוצרה הימנית - האם יש קשר לשרירן לדעתך שגרם אולי לחסימה?
    אני בת 38 ללא ילדים , כשאחלים אני ובן זוגי מעוניינים להמשיך בטיפול פוריות על מנת להיכנס להריון, השאלה היא האם לעזוב את המיומה כמו שהיא? (סביר להניח שאם הורמונים היא עלולה לגדול עוד קצת, מצד שני אני כבר מבוגרת ומעוניינת לא להמתין כלל),
    מה המלצתכם במקרה זה ,תוך התחשבות בכל הגורמנים שציינתי?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שרירן בעת טיפול פוריות

    רותי
    21/02/2012

    כשאחלים הכוונה היא לאחר זמן ההמתנה של החודשיים, לאחר ההריון החוץ רחמי (מאחר וקבלתי זריקה מטוטרקסט).

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שרירן בעת טיפול פוריות - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    26/02/2012

    שאלתך טובה, אך לא ניתן לתת לה מענה חד משמעי. שרירן בגודל זה נחשב להיות קטן יחסית ובדרך כלל אינו מחייב טיפול. יחד עם זאת, בנסיבות מסוימות של מיקום השרירן הוא עלול אכן לגרום ללחץ על החצוצרה. לא ניתן לאמר בוודאות אם זו סיבת ההריון החוץ רחמי, ומומלץ יהיה לבצע מספר בדיקות לאחר אותה החלמה, כגון בדיקת אולטרהסאונד מדוייקת ומפורטת ככל שניתן, כמו גם צילום רחם. שתי בדיקות הנותנות מידע שונה המשלים זה את זה בהקשר הספציפי של מצבך.
    פרופ. יונה תדיר 

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה הסיכוי שהמיומה תחזור לאחר כריתה
    רווית
    18/02/2012

    שלום, יש לי מיומה בקיר אחורי אינטראמורלית בגודל 27 מ"מ דוחקת רירית.

    שוקלת בחיוב לבצע כריתה

    מה הסיכוי שתחזור, אם בכלל והאם באותו מקום/ מקום אחר ברחם?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • 1

    דנית
    19/02/2012

    1

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה הסיכוי שהמיומה תחזור לאחר כריתה - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    21/02/2012

    ראשית, חשוב לציין שמיומן בגודל כזה ובמיקום כזה ניתנת (לעיתים) לכריתה בגישה היסטרוסקופית. האם מתאים לך? אין כל אפשרות לדעת על בסיס מידע זה שמסרת. לשאלת ההישנות? הדבר שכיח יותר בנשים צעירות, מתחת לגיל 30, אך יתכן עקרות בכל גיל.
    פרום. תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם ישנו סיכון לטוס עם פרוגילוטון
    איריס
    17/02/2012

    שלום רב!!
    לאחרונה היו לי דימומים חזקים וממושכים וקיבלתי פרוגילוטון להסדרת הדימום.
    אני עתידה לטוס בעוד כחודש וחצי ל4 ימים לחו"ל -האם המיומה עלולה להשתנות בעקבות הטיסה? האם ישנו סיכון בקרישת דם עקב המיומה או נטילת הכדורים?
    האם עלולים להופיע או להתגבר דימומים בעקבות לחץ מהטיסה?
    האם ישנה דחיפות גבוהה לבצע את הניתוח(להערכת הרופא המיומה קיימת כבר 4 שנים..)
    חשוב לציין כי אני נוטלת אלטרוקסין(אינני מאוזנת עדיין) והיתה לי מלנומה לפני 17 שנים(שטחית ומקומית ללא טיפולים)

    לפני כשבוע עברתי היסטרוסקופיה והממצאים :שרירן בגודל 8 ס"מ בדופן קדמית,רירית 13 מ"מ US חוזר-שרירן במרכז הרחם 6 ס"מ.

    אשמח לתשובה מפורטת ככל הניתן.
    תודה מראש,
    איריס

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם ישנו סיכון לטוס עם פרוגילוטון - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    18/02/2012

    שאלותיך מצויינות, אך לצערי אינן מתאימות לפורום באינטרנט אשר לא לשם כך נועד. השאלה אינה כפי שהוצגה על ידך: האם אפשר לטוס עם פרוגילוטון? אלא אם אפשר לטוס במצבך? ואין בשאלתך פרטים על מצבך. מה רמת ההומגלובין והברזל בבדיקות הדם שלך? על איזה מיומות מדובר? מה גודלן? מה מיקומן? וכיוב, מיומות (שרירני רחם) הם בעיה לה יש כיום פתרונות של ממש ופרוגילוטן אינו טיפול למיומות אלא רק טיפול ביניים קצר טווח לטיפול בדימום.
    פרום. יונה תדיר 

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם ניתן לטוס עם נטילת הפוגילוטון

    איריס
    18/02/2012

    תודה רבה על תשובתך המהירה !!

    אני מודעת לכך שעלי לעבור ניתוח בבטן להסרת המיומה אשר גודלה כ-8 ס"מ באזור שלפוחית השתן מחוץ לרחם!!
    עפי ממצאי בדיקות הדם האחרונות: המוגלובין 12.2 והiron20 -כיום אני נוטלת טיפות ברזל (30 ביום).
    עפי בדיקת הפוגילוטון עולה כי כאשר אשהה בחול זה יהיה בטווח של השבועיים וחצי לאחר סיום החפיסה (כלומר שבוע וחצי לאחר תחילת החפיסה השניה).
    אם לדעתך ישנו סיכון בטיסה אפעל בהתאם.
    חשוב לציין כי עד לפני שבועיים כלל לא ידעתי על קיומה של המיומה אשר עלו בבדיקה שגרתית אצל רופא נשים בעקבות דימום שהופיע לאחרונה.
    תודה מראש על עזרתך בעניין זה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם ניתן לטוס עם נטילת הפוגילוטון - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    18/02/2012

    איני יודע מה הטיפול המתאים ביותר לבעייתך על בסיס המידע שאת מתארת. האם ניתוח או טיפול אחר? צינתור עורקי הרחם? וכיוב? החלטה כגון זו הינה פועל יוצא של מענה לחלק מהשאלות שהעליתי במענה הקודם. רמת המוגלובין שאת מציינת אינה בעייתית ונראה כי המתנה קלה לא תשנה את מצב הדברים, עצם הטיסה אינה משנה דבר אלא רק המרחק ממקום בו יכול להתבצע טיפול, ואי נוחות של התמודדות עם דימומים. קשה גם לדעת מה רמת ההמוגלובין ללא טיפול בברזל ועד כמה המצב גורם לך לחולשה (אם בכלל). על שאלות כגון אלה עליך להתמודד את מול הרופא המטפל.
    פרופ' תדיר.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה!!

    איריס
    18/02/2012

    תודה רבה על הכל!!!

    תענוג לקבל תשובות מהירות מקצועיות ומכוונות.

    שיהיה שבוע טוב

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שרירנים ברחם
    אסתי
    15/02/2012

    שלום.
    אני בת 37. ללא ילדים. עברתי כמה טיפולי ivf ללא הצלחה. כמו כן עברתי ניתוח פתיחת בטן להוצאת מיומות גדולות שהיו.
    ב US אחרון שוב נצפו 6 מומות
    גודל הרחם 121X83X101. המיומות בגודל זה:
    1. בקוטר 65\63 מ"מ, קיר קדמי, דוחק חלל רחם.
    2. בקוטר 49X64, סובסרוזית, פונדוס,ימני
    3. בקוטר 17X26, סובסרוזית, פונדוס,קיר קדמי
    4.בקוטר 36X45, סובסרוזית, קיר אחורי
    5. 2 מימות בקוטר 49X45 ו 27X38 סובסרוזיות, קיר קדמי , שמאלי

    בהסטרוסקופיה נקבע שמיומה אחת בולטת לתוך חלל הרחם (לא הבנתי איזו).

    במקרה שלי מה ניתן לעשות? רופאה הפנתה אותי להסטרוסקופיה אך בטרום ניתוח רופאים בכירים אמרו לי שצריך רק ניתוח פתיחת בטן. אני עוד היתי רוצה לנסות הריון בעתיד, כך שהיתי רוצה להמנע לניתוח.

    תודה מראש.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שרירנים ברחם - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    15/02/2012

    שאלתך מורכבת ממגוון שאלות אשר אינן ניתנות למענה בפורום אינטרנט. השילוב של ניתוח בעבר (מה בוצע? מה היה?), שרירנים חדשים, פוריות נדרשת ועוד... פרטים רבים מידי חסרים ואינם ניתנים להשלמה בדרך זו. עליך לפנות לייעוץ אצל רופא/ה העוסק/ת בתחום זה.
    פרופ' תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אולטרסואנד תלת מימד
    מיכל
    14/02/2012

    שלום רב

    אני בת 35.5 , מנסה להיכנס להיריון שנה בערך
    עשיתי הזרעה אחת ללא הצלחה.
    כמו כן יש לי שרירן בגודל 42/50 תוך דופני , פונדוס אשר לא גדל בשנה האחרונה (מאז שגיליתי אותו).
    ביצעתי צילום רחם והיסטרוסקופיה אבחנתית ונמצא שהוא אינו בולט לחלל והמעברים תקינים.
    הרופא המטפל שלי הפנה אותי לבצע אולטרסאונד תלת מימד על מנת לראות בכל זאת אם השרירן מפריע לקליטת היריון לפני המשך טיפולי הפוריות.
    האם לדעתך אני אכן צריכה לבצע את הצילום הזה?
    האם האולטרסאנד מודד טוב יותר יחסית לבדיקות האחרות שעשיתי (צילום רחם והיסטרוסקופיה)?
    תודה רבה
    יפית.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אולטרסואנד תלת מימד - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    14/02/2012

    הרעיון של הרופא מעניין, אך לעניות דעתי אין לו כל ביסוס בספרות הרפואית. בדיקת אולטרהסאונד תלת מימד לא תסייע במתן הסבר באשר לקשר בין השרירן להשרשת העובר בדופן הרחם. האם יש שינוי בכמות או עוצמת הדימום המחזורי שלך בשנה האחרונה?
    פרופ' תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך לתשובתך

    מיכל
    14/02/2012

    תודה על תשובתך המהירה.

    הדימום שלי תמיד היה ארוך כ- 8 ימים באותה העוצמה - דימומים לא קלים, אני לא רואה שינוי בעוצמות, המחזור שלי סדיר כל 28-29 יום, ביוץ סדיר.
    אני רוצה לציין שאת בדיקת ההיסטרוסקופיה האבחנתית ביצעתי לפני 10 חודשים , ואת צילום הרחם לפני כחודשיים.
    האם עליי לבצע שוב את ההיסטרוסקופיה? או כל בדיקה אחרת?
    האם כדאי להוציא את השרירין בגלל גודלו? מה הסיכון בזה? אין לי עדיין ילדים.
    אני קצת מבולבלת...

    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך לתשובתך - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    14/02/2012

    העובדה שלפני 10 חודשים ההיסטרוסקופיה היתה תקינה היא חשובה, אך בהחלט תיתכן אפשרות של שינוי. שהרי למיטב הבנתי השרירן גדל. בדיקת אולטרהסאונד איכותית (ודי לכך בבדיקת דו מימד) אמורה להגדיר אם השרירן אכן בולט לחלל הרחם ואם את סובלת מדימומים חזקים אזי רק בדיקת היסטרוסקופיה יכולה להשלים את המידע ולרמוז אם יש לכך קשר לאי פריון. השפעתו של בלט קל של השרירן לחלל הרחם אין בה כדי לאמר שאי הפריון נובע מכך, מה גם שאם השרירן גדול מ 5 ס"מ אין זה מקובל להוציאו בדרך זו, או להוציאו בכלל. שאלת הקשר בין שרירני רחם לפוריות שנויה במחלוקת ובכל מקרה לא ניתן לתת מענה (ודאי לא בדרך זו, על בסיס מידע זה) אם זו הסיבה לקושי להרות.
    פרופ' תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך לניתוח כריתת רחם
    אירית
    13/02/2012

    יש לי עוד שאלה אחרי ניתוח כריתת רחם יש לי הרבה פיפי ואני גם לא שותה הרבה ממה זה יכו להיות. תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך לניתוח כריתת רחם - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    13/02/2012

    אלה תופעות מוכרות לאחר ניתוח, אבל כאמור, בכל הקשור למצב אחרי נתוח יש להוועץ עם הרופא/ה או המחלקה בה בוצע הניתוח. כל דבר שגרתי עלול בנסיבות מסויימות קשור למהלך הניתוח.
    פרופ' תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כריתת רחם
    אירית
    13/02/2012

    עברתי ניתוח לפני שבועיים כריתת רחם כי היתה לי מיומה גדולה עד אובדן דם ועדיין יש לי כאבים מידי פעם הרופא נתן לי חודש ימים מחלה רציתי לשאול האים אפשר לחזור לשיגרה אחרי זה ומה אני צריכה לעשות האים לשמור או שאני יכולה להרים ולעבוד כרגיל וגם לקיים יחסים מלאים תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כריתת רחם - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    13/02/2012

    כאבים לאחר נתוח הם דבר שכיח, אך שאלות הקשורות לתוצאות נתוח יש להפנות לרופא או למחלקה בה בוצע הנתוח. כל המלצה כללית עלולה להיות בלתי תואמת לממצא או למהלך הנתוח.
    פרופ' תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שרירנים
    מאיה
    06/02/2012

    אני בת 41. ב-3 שנים אחרונות יש לי רחם שרירני. זה התחיל בשרירן אחד שהיה כ-ס"מ ועוד מספר קטנים.
    היום עשיתי אולטרה סאונד והתוצאה-
    מנח הרחם קדמי
    גודל הרחם:42X58X55
    רקמת רחם שרירני
    רירית רחם בעובי 8 מ"מ
    תאור הרירית סדירה
    דוגלס:ללא נוזל

    שרירנים
    ממצא היכול להתאים לשרירן מס' 1
    בגודל 36X32 מ"מ
    מיקום"סב סרוזי קיר קדמי

    ממצא היכול להתאים לשרירן מס' 2
    גודל 23X21 מ"מ
    מיקום"סב סרוזי קיר קדמי

    שחלה ימנית ושמאלית ללא ממצא חריג

    מידי פעם יש לי דימומים לא סדירים , או מחזור ארוך מידי או איחור במחזור או דימומים בין מחזורים זה קורה אחת ל-4 חודשים

    האם השרירנים האלה גורמים לדימומים?
    האם חייבים להוציא אותם?
    השרירן הראשון לא השתנה מפעם שעברה אבל השני לא היה או שהיה קטן יותר.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שרירנים - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    06/02/2012

    ההחלטה על טיפול, כירורגי או אחר, ואם כירורגי - אזי האם זעיר פולשני או רגיל (בבטן פתוחה) הוא פועל יותא של גודל השרירן/ים, מיקומם, קצב גידולם, הסימפטומים (דימומים וכיוב'), תכניות ילודה, וכיוב'.
    כללית ייאמר שהשרירנים שלך קטנים (עדיין, כי בגילך הם יגדלו עוד) ולכן ההחלטה תלויה כאמור בנ"ל. כלומר אם אינך סובלת מאד ניתן להמתין עדיין. אין בכך כדי לאמר מה טיבם אלא להגדיר את מצב הדברים באופן כללי.
    פרופם' יונה תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיומה נמקית
    דינה
    02/02/2012

    שלום!
    אני בת 49,נשואה+1.אני נמצאת במעקב בשל ריבוי המיומות ברחם.יש לי מחזור סדיר.לפני יומיים התחילו לי כאבים חזקים באגן.כשהם הפסיקו התחילו לי כאבים בכל החלק הימיני של הבטן.חשוב לציין שהייתי ביום הראשון של המחזור.הכאבים היו כה חזקים שנאלצתי לפנות למיון נשים.שם נבדקתיע''י הרופאה ונעשו לי אולטרסאונד וגינלי וחיצוני ולא מצאו שום סיבה לכאבים.נשלחתי לסי-טי בטן ובו התרשמו שאחד מהמיומות היא נמקית.הוחלט על הטיפול האנטיביוטי של מטרוג'ל 500 מ''ג ואופלוקסאצין 500 מ''ג לשבוע ימים.אין לי חום,הספירה היא תקינה.הכירורגים שוללים את התוספתן המודלק.בעקבות המצב יש לי מספר השאלות:
    1.האם הטיפול הזה אמור לעזור ?
    2.האם ניתן להיות עם המיומה הזאת ללא ניתוח במידה ולא יהיו כאבים?האם יש סיכון בכך?
    3.האם יש טיפול נוסף במיומה כזאת ללא התערבות כירורגית?
    4.איך יכול להיות שיש קיימת אי-התאמה בין בדיקות אולטרסאונד ,בדיקת רופאי נשים לבין בדיקת סי-טי?
    התוצאות של האולטרסאונד הן:
    רחם116X66X98,עובי רירית 4 מ''מ.
    מיומה 56X60,אחורית,אינטאמוראלית,הומוגנית.
    מיומה 36X35 בפונדוס,סובסרוזית,הומוגנית.
    שחלה ימנית21X28,שחלה שמאלית 13X26,אין נוזל בדוגלס.
    בתודה מראש ובברכה,
    דינה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיומה נמקית - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    02/02/2012

    מצבים כגון אלה מורכבים מכדי להתמודד איתם בדרך פורום ציבורי באינטרנט. יש חלופות טיפול שונות לשרירני רחם, אך במצב של אפשרות "התנזלות" והווצרות מצב דלקתי יש להתמודד קןדם כל עם מצב הדלקת ע"י טיפול אנטיביוטי תוך מעקב רפואי והחלטות רק לאחר שירגע המצב. לעיתים אם מתפתח זיהום צריך לנתח גם מסיבה זו, אך הנטיה היא להתגבר על מצב דלקתי עם טיפול אנטיביוטי ורק אז להחליט מה נכון לעשות.
    פרופ' יונה תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שרירן איסטמי ברחם
    א
    01/02/2012

    שלום רב. אני בת 30. אני בשבוע 14+5 להריון. בסקירת מערכות מוקדמת התגלה שרירן איסטמי קדמי אשר מגיע עד צוואר הרחם וגודלו 3 ס"מ. מדובר בהריון שני. (לידה ראשונה היתה בניתוח קיסרי מכיוון שהעובר נכנס למצוקה ). הייתי רוצה לדעת מה זה שרירן איסטמי קדמי? אין הדבר יכל להשפיע על ההריון? האם זה מסוכן? האם דורש בירור מעמיק יותר?
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שרירן איסטמי ברחם - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    01/02/2012

    שרירן איסטמי, משמעותו הגדרת המיקום בחלק התחתון של הרחם הנוטה לכוו צואר הרחם. מדובר בשרירן קטן יחסית וסביר להניח שהריונך יעבור ללא בעיה בהקשר זה, גם אם יהיו מידי פעם כאבים עליהם תצטרכי להוועץ ברופא/ת הנשים המלווה אותך. לאור הניתוח הקיסרי בעבר, ולאור מיקומו הנמוך של השרירן (לכוון תעלת הלידה) והסיכוי הסביר שיגדל במהלך ההריון, יהיה עליך להערך לנתוח קיסרי במועד מתוכנן היטב. אל דאגה. עם לווי רפואי טוב אין לך מה לדאוג.
    פרופ' יונה תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אחרי ניתוח לפקרוסקופי להסרת שרירן
    אילת
    31/01/2012

    אני בת 39. לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח לפרסקופי להוצאת שרירן. וכך היה כתוב בסיכום: "בגישה לפרסקופית בוצעה כריתת מיומה 8 ס"מ חלקה נקרוטית מקיר קדמי. ללא חדירה לחלל. בסיום רחם טפולות בטן ואגן תקינים".
    אתמול הייתי אצל רופא הנשים לביקורת ובסיכום שלו היה כתוב:
    "רחם אחורי, אורך עד 72 מ"מ ורוחב עד 65 מ"מ. רירית עד 14 מ"מ בקיר קדמי של הרחם. במקום בו היה ממוקם שרירן גדול במימדיו, הודגם גוש היפודנסי בהשוואה לרקמת הרחם עצמה, גודל 35.3 מ"מ *33.2 מ"מ* 28.5 מ"מ. מרוחק כ- 2.5 ס"מ מחלל הרחם עצמו. שחלות הודגמו תקינות במיקום, גודל ומרקם. אין נוזל חופשי בדוגלס".

    שאלותי הן:
    1. מהו אותו גוש היפודנסי? משהו שצריך להדאיג אותי או שזה מעין צלקת שנשארה אחרי הסרת השרירן?

    2. כזה זמן אני צריכה לחכות לפני ניסיון להרות אחרי ניתוח מסוג זה שעברתי?

    3. מה הסיכוי להרות אחרי ניתוח כזה? הבנתי שבכל מקרה במידה ואכן אכנס להריון זה יסתיים בניתוח קיסרי.

    בתודה מראש.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אחרי ניתוח לפקרוסקופי להסרת שרירן - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    31/01/2012

    שאלות שקשורות לתוצאות שלאחר נתוח עליך להפנות לרופ המנתח או למחלקה בה נותחת. מגוון התשובות רחב ומתבסס במידה רבה על מהלך הניתוח.
    פרופ' תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דנית
    דנית
    18/01/2012

    נבדקתי מספר פעמים בבדיקת אולטראסאונד וגינלי ובכל הפעמים נאמר לי שיש לי מיומה בגודל 32 מ"מ*24 מ"מ בקיר אחורי אינטראמורלי ולעומת זאת ב2 פעמים יחידות, ביום שני לווסת מיד לאחר IVF כושל, נאמר לי שהמיומה דוחקת רירית.



    השאלות שלי-
    1.האם העובדה שהמיומה דחקה רירית אחרי IVF זה צירוף מיקרים?
    2.האם יכול להיות שהרמיומה פעם תדחק רירית ופעם לא?
    3.האם זה עלול לפגוע בהשרשה?

    4.האם כדאי להוריד את המיומה ולשפר סיכויי השרשה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דנית - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    19/01/2012

    אין סיבה מדוע יש סטיה בין הבדיקות כמתואר. מיומה דוחקת רירית אינה חייבת אך עלולה להיות מעורבת בתהליך השתרשות העובר. אם אכן בגודל זה דוחקת רירית לא צריך להיות קושי בהוצאתה בהיסטרוסקופיה.
    פרופ' יונה תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כמה זמן החלמה נדרש לפני חזרה לטיפו

    דנית
    22/01/2012

    אני מטופלת בהפריה חוץ גופית. בהנחה שאוציא אותה, כמה זמן הפסקה בין טיפולים ייררש?

    2. האם כדאי לעשות היסטרוקופיה אבחנתית ואח"כ ניתוחית או ישר ניתוחית?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כמה זמן החלמה נדרש לפני חזרה לטיפו - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    22/01/2012

    מקובל לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית תחילה, במיוחד על בסיס חוסר העקביות (כפי שתיארת) בממצאי האולטרהסאונד. במקרים מסויימים אנו מדלגים על האבחנתית, אך זאת רק על בסיס בדיקת אולטרהסאונר איכותית אשר אינה מותירה מקום לספק באשר למיקום וגודל הממצא. משך ההמתנה לאחר כריתת מיומה בדרך זו תלוי בסוג הפעולה שבוצעה, כלומר גודל ומיקום השרירן שהוצא.
    פרופ' תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה הסיכונים בהוצאת המיומה

    גילי
    23/01/2012

    במהלך הפעולה ולאחריה?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה הסיכונים בהוצאת המיומה - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    23/01/2012

    הדבר תלוי בגודלה ובמיקומה של המיומה, ונראה לי שאת מתחילה להכנס לחרדות מבלי לדעת כלל על מה מודבר במקרה הספציפי שלך. הכללות כגון אלה לא תעזורנה לך להבין או להתקדם.
    פרופ' תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כריתת המיומה או טיפול באולטראסאונד

    דנית
    24/01/2012

    ממוקד?

    הבנתי שיש שתי אפשרויות טיפול במקרה שלי. איזו שיטה עדיפה?

    אני מעדיפה אולטראסאונד ממוקד כי היא לא פולשנית,לא תגרום לצלקת ברחם ולניתוח קיסרי בשל היחלשות הרחם במקרה של הוצאה בהיסטרוקופיה ניתוחית.

    מה דעתך על פי הנתונים שמסרתי קודם למעלה?

    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כריתת המיומה או טיפול באולטראסאונד - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    24/01/2012

    כפי שציינתי, ועכשיו בבטחון מלא, התכתבות זו אשר מיצתה את עצמה מביאה אותך למחוזות בלתי רלוונטיים. אולטרהסאונד ממוקד אינו מתאים למקרה כמו שלך כאשר הממצא שנראה באולטרהסאונד דוחק (או לא דוחק?) את הרירית, בגודל כזה, ובמהלך טיפולי פוריות!!!
    פרופ' תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה

    דנית
    25/01/2012

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • למה על קולי לא מתאים לי, אשמח לדעת

    רווית
    27/01/2012

    במחשבה שניה, אשמח לדעת למה על קולי לא מתאים לי.

    האם זה בגלל שזה רק מקטין את המיומה?

    האם זה בגלל המיקום של המיומה, גודלה?

    האם זה בגלל שזה יגרור טיפולים חוזרים?


    תודה ושבת שלום

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם עדיפה כריתה באמצעות

    רווית
    28/01/2012

    לולאה חשמלית או לייזר מבחינת פגיעה קטנה יותר אם בכלל בדופן הרחם/רחם וקצב ההחלמה?

    שוב תודה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם עדיפה כריתה באמצעות - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    28/01/2012

    התכתבות זו מיצתה את עצמה.
    פרופ' תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דימום
    מאיה
    24/01/2012

    אני בת 41 עם שרירן בגודל 4 ס"מ ברחם.
    לפני שנה בדיקת פאפ ואולטרה סאונד תקינים.
    מחזור אחרון ארך כשבועיים , לאחר מכן היתה הפסקה של 6 שבועות (איחור במחזור) עם הפרשות רגילות . ואז התחילה הפרשה דמית ולאחר מכן הפרשות חומות ל-4 ימים.
    ניגשתי לרופא בזמן ההפרשות החומות שהפנה אותי לבדיקות הריון ודם ,הריון שלילי ובדיקות דם תקינות, כמו כן הפנה אותי לאולטרה סאונד -התור שבוע הבא. הרופא לא בדק אותי.
    לאחר מכן חזרו הפרשות רגילות ל-3 ימים ולאחר 3 ימים הכתמות ורודות שלאחריהן הפרשות שקופות עם דם שנמשכות יומיים. עדיין אין מחזור
    ממה זה יכול לנבוע אני מאד לחוצה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דימום - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    24/01/2012

    ניתן לחוות דיעה רק לאחר בדיקת האולטרה-סאונד וחשוב שתהיה מפורטת כגון גודל השרירן, מיקומו, והאם הוא יחיד?
    פרופ' תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שרירנים וכולסטרול
    שרה
    08/01/2012

    אני אשה ממוצעת אוכלת מעט אך יש לי כולסרול גבוה 360 קיבלתי כדורים להורדת ליפידים וכולסרול שאלתי היא האם שרירנים יכולים לגרום לכולסרול גבוה ?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שרירנים וכולסטרול - תגובה

    פרופ' יונה תדיר
    19/01/2012

    לא. אין כל קשר.
    פרופ' תדיר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
