פורום אנמיה - יש לך שאלה?

פורום אנמיה נועד לענות על שאלות בנושא אנמיה, המוגלובין, תוספי תזונה, חוסר ברזל, אנמיה חרמשית, אנמיה מחוסר ברזל, אנמיה המוליטית, אנמיה בהריון, טיפול באנמיה, חוסר בברזל,אנמיה מיקרוציטית, ברזל בגוף, אנמיה נורמוציטית ועוד.

מנהלי הפורום

ד"ר אורי רוביו
ד"ר פרדי אביב
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • אנמיה חמורה כתוצאה מדימום וסתי כבד
    דנה
    17/01/2018

    יש לי אנמיה חמורה כתוצאה מדימום וסתי כבד ושאלתי היא האם ניתן להחליש את הדימום במחזור לא דרך הורמונים ולא דרך התקן רחמי שזה גם כן הורמנים?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • המוגלובין ופריטין נמוכים ללא סיבה
    שירי
    12/01/2018

    שלום
    בת 44, בדיקות דם שעשיתי כבר מאז 2001 ההמוגלובין והפריטין שלי נמוכים (המוגלובין בממוצע 10.4, פריטין בממוצע 10) לא נמצאה סיבה לכך בבדיקת גסטרו, רופא נשים. בזמן האחרון מרגישה עייפות גדולה ( ללא נשירת שיער) מי הרופא שאליו אני יכולה לפנות כדי להמשיך מעקב וטיפול? רופאת המשפחה הציעה לי עירוי ברזל אבל אני מעדיפה שלא לעשות. אני נוטלת ברזל קומפורט של אלטמן כבר חצי שנה ולפני כשבועיים התחלתי ליטול b.rest של אלטמן

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • המוגלובין ופריטין ....

    ד''ר פרדי אביב
    12/01/2018

    שלום רב .
    אם רוצים לעלות רמת ברזל ופריטין משמעותית בפרק סמן קצר - מומלץ ברזל בווריד ,הייתי ממליץ לך 1000 מג פרינגקט חד פעמי ,15 דרות אינפוזיה של ברזל בווריד ואין עייפות ושאלות .לציין שזה לא בסל ועילה בסביבות 600 שקל .
    כדורים כאלו או אחרים זה בסדר רק בכמה תנעים .
    להקפיד לקחת כל יום ,2 כדורים בו זמני ,לקחת לפחות 3 חודשים ,ולקחת רק כדור שמכיל כמות ברזל ב 3 ספרות דל מג !

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • כדורי ברזל מול נוזל
    דנה
    08/01/2018

    שלום רב,
    לפני כחודשיים הפריטין שלי עמד על 2.75. הסיבה: מחזורים ארוכים וכבדים. רופאת המשפחה נתנה לי כדורי ברזל ואילו אני בחרתי לקחת ברזל בצורת נוזל בשם "פלורידקס". כעבור חודשיים עשיתי בדיקה והפריטין שלי עלה ל- 5.2. רופאת המשפחה טוענת שזו לא עלייה מספקת ושעלי, בכל מקרה, לקחת כדורים.

    שאלתי היא כזו: מדוע ההמלצה היא דווקא על כדורים ולא על נוזל או אבקה לשתיה? האם בהכרח בכדורי הברזל יש כמות גדולה יותר של ברזל? וגם: האם בכדורי ברזל "לא רך" יש יותר ברזל מאשר בכדורים "רכים"?

    רוב תודות!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • כדוריי ברזל ....

    ד''ר פרדי אביב
    12/01/2018

    כדוריי ברזל טיפול יותר יייל לחסר ברזל .
    עם פריטין נמוך כל כך הייתי ממליץ לקחת 2כדורים של ברזל כל יום במשך 3 חודשים לפחות .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בדיקות דם- חוסר ברזל חמור
    מיכל
    21/12/2017

    שלום,
    בת 37. שנה וחצי לאחר לידה. עשיתי בדיקות דם עקב בירור (כאבי בטן ובחילות ). נמצא ברזל נמוך -30 ופריטין נמוך 5. ההמוגלובין 11. לפני 9 חודשים ברזל היה 90 ופריטין 12. האם יכולה להיות ירידה כזו דרסטית אך ורק בגלל תזונה לא מספקת או שיותר סביר שהתוצאות מעידות על דימום פנימי?
    אני חוששת שזה סימן למחלה חמורה יותר במערכת העיכול..
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בדיקות דם ....

    ד''ר פרדי אביב
    24/12/2017

    שלום מיכל .
    אצל אישה סיבה ראשונה לחסר ברזל זה מצד אחד דימום במחזור ודיעטה דל בשר וכבד מצד השני .
    בסך הכל הירידה לרוב למחסנים ופחות להמוגלובין כי רמה 11 של המוגןובין זה לא נורה כל כך.

    אני ממליץ לקבל ברזל בכדורים ל 3 חודשים לפחות .
    לדבר עם רופא נשים לגבי הערכה של המחזור שלך האם זה מסביר ירידה ברזל ?.במידה ולא מסביר ,צריך להשלים בירור קולונוסקופיה או לפחות דם סמוי בצואה .הייתי גם בודק הליקובקטר פילורי בקיבה לפעמי זה מסביר ירידה בברזל .

    בהצלחה .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • המשך שאלה- ערכי הברזל

    מיכל
    27/12/2017

    שלום,
    תודה על המענה.
    בהמשך לתגובה הקודמת ביצעתי תבחין נשיפה ואכן יצא ערך חיובי. מטופלת באנטיביוטיקה. האם לדעתך זה כן יכול להסביר ירידה כזו משמעותית בערכים של הברזל? או שיותר סביר שמדובר על דימום במערכת העיכול? (בעיה גינקולוגית נשללה) . . האם יש הצדקה לעשות בכל זאת קולונסקופיה ? רופאת המשפחה אינה בטוחה אם הירידה נובעת מהחיידק או לא.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מחזור ואנמיה מחוסר ברזל

    מיכל
    07/01/2018

    טרם קיבלתי תשובה. אשמח לתגובה. תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בדיקות דם עם ממצאים סותרים
    ליאור
    03/01/2018

    שלום רב,
    עשיתי בדיקות דם ויש כמה ממצאים שלא מסתדרים לי וזה חוזר על עצמו כבר זמן מה.
    בת 41. בריאה.
    המוגלובין: 10.9 (הוא תמיד נמוך, בדכ סביב 12)
    RBC: 3.47 (בדכ יותר גבוה אבל הרבה פעמים "אדום")
    MCV: 96 (תמיד ככה ואפילו 97 על הגבול העליון)
    ברזל: 164
    פריטין: 215
    אני לא מבינה מה זה אומר - אני אנמית אבל "מפוצצת" בברזל? אז ממה האנמיה?
    האם עליי לדאוג מתוצאות הפריטין הגבוהות? הן ככה כשנה וחצי.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בדיקות דם עם ממצאים ....

    ד''ר פרדי אביב
    04/01/2018

    שלום רב.
    אנמיה - חסר המוגלובין .
    ישנם כימעט 50 סיבות לאנמיה (אם לא יותר !)
    רק אחת מהן - חסר ברזל !
    יחס בין RBC להמוגלובין 1 ל3 .לכן ברור כשה יש ירדה בRBC יש גם ירידה בהמוגלובין .
    לסיכום את סובלת מאנמיה ,לא מסיבת חסר ברזל .
    במידה ומספרים של המוגלןובין מאוד שונים מהנורמה מהרגילה יש לבקש הפנייה להמטולוג לבירור .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תודה רבה - המשך

    ליאור
    04/01/2018

    לפריטין הגבוה אין שום משמעות?
    בכל זאת הגבול העליון הוא 120 ולי יש כ- 200.
    הבנתי שזה יכול לבטא דלקת בגוף. לא ידוע לי שיש לי כזאת וה CRP שלי קטן מחצי.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ירידה בברזל fe iron
    אס
    27/12/2017

    שלום רב,

    בבדיקת דם האחרונה שלי יצא לי שכמות הfe iron שלי היא 45 בעוד שבבדיקת דם לפני ארבעה חודשים הערך היה בטווח הנורמה ועמד על 70 . עם זאת פריטין והמוגלובין תקינים ובטווח הנורמה. האם זו ירידה דרסטית? יש סיבה לדאגה?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תוצאות של בדיקת דם
    מיכל לוי
    19/12/2017

    עשיתי בדיקות דם יצא לי ברזל נמוך, ספירת כדוריות דם אדומות נמוכות, ספירת כדוריות דם לבנות תקינות, המוגלובין נמוך, המטוקריט נמוך, כמות המוגלובין הכדוריות דם אדומות תקין, בדיקת ריכוז המוגלובין בכדורית דם נמוך, בדיקת הנפח של תאי הדם תקין.
    זה יכול להסתדר מלקחת ברזל או שזה משהו שצריך לבדוק לעומק ? הקרישת דם שלי תקינה ויש לי דלקת בקיבה מטופלת בכדורים

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תוצאות של בדיקות דם

    ד''ר פרדי אביב
    20/12/2017

    מבקש לכתוב מספרים ואז אפשר לדון על זה .וגם שאלה ספציפית .
    כאן אין מטרה להחליף רופא משפחה .המטרה של פורום לעזור בדברים הקשורים לספירת דם .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שלילת מחלת תלסמניה, אנמיה מיקרוציטית
    אורנית
    11/12/2017

    שלום רב שמי אורנית
    יש לי בן חייל בן 19.5 שלאחרונה ראינו אצלו דלילות בשיער בראש. ולכן הוא פנה לבדיקות דם בצבא והתוצאה הינה : חסר בחומצה פולית אך דווקא אנמיה מיקרוציטית. תלסמיה?
    אני מאוד בלחץ האם אין לו את המחלה הזאת תלסמיה. מה אפשר לעשות ואיך בודקים זאת. במיוחד שהוא בצבא ואין כל כך אפשרות לבדיקות כמו חבר קופת חולים מכבי. בבקשה תעזור לי אני מפחדת מאוד ונכנסתי גם לפחד ודיכאון. לאן אני יכולה לפנות אפילו באופן פרטי על מנת להיות רגועה שזאת לא המחלה הזאת
    תודה רבה מקרב לב אורנית סופר


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • טלסמיה

    ד''ר פרדי אביב
    20/12/2017

    יש לפנות לרופא המטולוג .
    שלילת טלסמיה נעשה בדרך כלל על ידי בדיקת דם .
    במידה וזה לא מספיק פונים למרכז טלסמיה לבדית דם נוספת .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אנמיה ואפשרות לפעילות ספורטיבית
    אליעזר מטרני
    30/11/2017

    אני עם המוגלובין 8.5 ועברתי מספר עירויי דם.
    אני מרגיש עייפות וקשיי נשימה במאמץ.
    שאלתי הינה האם אני יכול לבצע פעילות ספורטיבית כמו
    הליכה או שעלי לחכות עד שההמוגלובין שלי יעלה מעל
    ערך מסוים.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • פעילות ספורטיבית

    ד''ר פרדי אביב
    20/12/2017

    בלילדעת הרבה יותר פרטים אליך לא ניתן לדון ספציפית .
    באופן לא ספציפי - ספורט דורש חמצן ,חמצן מועבר לתאים על ידי המוגלובין .לכן פחות המוגלובין ,פחות חמצן ,פחות פעילות ספורטיבית .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אנמיה ובדיקת A1C שגויה
    תמר
    16/11/2017

    היי
    לפני כ-5-6 שנים היה לי חוסר ברזל שטופל בונופר. בשנים האחרונות הבדיקות יוצאות תקינות אבל חשוב לי לדעת האם בדיקת A1C יכולה לצאת שגויה (תוצאה נמוכה מכפי שאמורה להיות) שנים לאחר אנמיה.
    מצרפת פה את חלק מתוצאות בדיקת דם שביצעתי לאחרונה:
    Hgb 15.1 ערכים 12-15
    MCV 81.1 ערכים 83-101
    RDW-SD 37.2 ערכים 39-46
    PDW 18.3 ערכים 9-17
    MPV 12.6 ערכים 7.8-12
    Iron - 138 (תקין. הערכים 60-180)

    אלו התוצאות החריגות (למעט הברזל), שאר התוצאות תקינות.
    האם תוצאות מהסוג הזה יכולות להשפיע על בדיקת A1C? האם במצב כזה לא ניתן לסמוך על בדיקת המוגלובין מסוכרר?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • המוגליבן A1C

    ד''ר פרדי אביב
    20/12/2017

    אין קשר בין המוגלםובין A1C להמוגלובין רגיל .
    כלומר לא ניתן לדון על גובה המוגלובין שבתוך כדורית דם אדומה לפי רמה של המוגלבוין A1C .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ערב טוב ד"ר אשמח לקבל עזרה בבקשה
    ליאת
    14/11/2017

    אשמח בבקשה עם תוכל לעזור לי בפענוח בדיקת הדם שלי
    תודה רבה

    CA 15-3 34.30 U/ML

    FERRITIN 2.97 NG/ML

    IRON 30.00 UG/DL

    TRANSFERRIN 394.00

    CRP 39.80 MG/L

    HEMOGLOBIN 11.20 G/DL

    MCV 70.70 FL

    MCH 21.70 PG

    MCHC 30.80 G/DL

    RDW 21.50

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • האם ממצאים חריגים ומה ההשלכות?
    יבגני
    14/11/2017

    לילדה בת 8 בבדיקת מעבדה יצא :

    :MCV-Mean Cell Volume
    90 fl

    האם זו חריגה גדולה ומה ההשלכות ?

    תודה , יבגני

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • MCV

    ד''ר פרדי אביב
    14/11/2017

    שלום רב .
    לא ניתן לדון רק על נתון של MCV - שזה נפח ממוצא של אריטרוצית(כדורית דם אדומה ) זה מוסג מטמתי ושל עצמו אין לזה שום חשיבות למספר !
    תשלח כל הספירת דם ורמות ברזל וויטמינים ואז אפשר לדון על התוצאה של MCV .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תוצאות של ערכי תפקודי כבד
    אורלי דוד
    27/10/2017

    תוצאות בדיקות דם
    Got 64
    Gpt 133
    אני מבינה שזה מאוד גבוה
    מה המשמעות?
    בתודה מראש
    אורלי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תפקודי כבד

    ד''ר פרדי אביב
    27/10/2017

    לדעתי את צריכה פורום מחלות כבד

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • פענוח בדיקת דם - ברזל
    יעל
    24/10/2017

    בשבועיים האחרונים התחלתי להרגיש עייפות מוגברת, חולשה, סחרחורות וירידה במשקל.

    הרופא שלח אותי לבדיקות דם כלליות.
    כל הבדיקות יצאו תקינות למעט הערכים הבאים
    Iron. 51

    WBC 4.3
    MCHC. 30.7
    HYpo% 20.1
    VITAMIN B12. 144 I/L

    אני בדרך כלל לא סובלת מחוסר ברזל. כבר שנים שהבדיקות תקינות.
    בשנה האחרונה עברתי טיפולי הפריה. לפני כחודשיים עברתי הפלה.
    האם יש קשר?
    מה ניתן להבין מהערכים? אנמיה? חוסר ברזל?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בדיקות דם פענוח

    ד''ר פרדי אביב
    27/10/2017

    חולשה יכולה ליהיות קשורה לרמת המוגלובין בלבד !
    רמת ברזל נמוכה לא משנה כמה בנוכחות המוגלובין תקין לא גורמת לחולשה !
    לאומת זאת רמת בי 12 שלך לדעתי נמוך 144 וכן יכול להסביר תלונות !

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ברזל נמוך פריטין תקין
    עדי
    23/10/2017

    שלום רב
    רציתי לדעת מה זה אומר ברזל נמוך -51 ופריטין תקין והמוגלובין תקין- 12.3. אני לוקחת ברזל כבר כמעט שנה, עשיתי עכשיו בדיקה לבדוק שערכים עלו וגיליתי שברזל היחיד שלא עלה. למרות שאני מתמידה ולוקחת פריפול. מדוע?
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ברזל נמוך פריטין תקין

    ד''ר פרדי אביב
    27/10/2017

    שלום רב
    ברזל בגוף נמצא במחסן (כמו כסף בחשבון בבנק) זה ניקרא פריטין .
    כשה צריכים ברזל ,חלבון מסויים הולך לכספומט ומוצאי כסף מזומן מהחשבון - שזה ברזל בדם !
    רמת ברזל בדם תלויה מ כמה יש בסך הכל ברזל במחסן וכמה גוף יכול לנצל אותו מהמחסנים !
    במידה ופריטין תקין (יש מלא כסף בבנק )!
    וכשה במקביל רמת ברזל נמוכה בדם אז יש לגוף קושי לנצל ברזל מהמחסנים או אין צורך בכך !
    על כל מיקרה רמת ברזל בדם נמוכה לא אומרת שום דבר לבד .
    אח במקביל יש פריטין או/ו המוגלובין נמוכים אס יש לזה משמעות .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום