פורום אוסטאופורוזיס - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

ד"ר שרי טל
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • אופן מומלץ לנטילת סידן
    נורית
    07/02/2010

    עקב אוסטאופניה עלי להתחיל ליטול גלולות של סידן+ויטמין D -משולב יחד (דרך חיים)
    התבקשתי להתחיל עם 1 ליום ועם הכל מסתדר לעבור ל2 ביום.
    שאלתי היא זו:
    א. האם עדיף על בטן ריקה? או בזמן הארוחה? או לאחר הארוחה? על האריזה אין הוראות.
    ב. ביחד עם דברי חלב, או בשום אופן לא? (הרופאה המליצה עם ...אבל לא היתה בטוחה כ"כ)
    ג. ארוחת הערב שלי חלבית, אם יש בעיה עם החלב, האם עדיף לפני השינה?

    ד. נאמר לי שזה עשוי לגרום לכאבי בטן ועצירות? האמנם? ואם כן - האם מוצר אחר, לא של דרך חיים, ידידותי יותר?
    ה. אני נוטלת 6 כדורי אומגה 3 ביום לפי המלצת רופא (להורדת הטריגליצרידים) 2 בכל ארוחה,
    האם יכולה להיות השפעה בעייתית בין זה לבין הסידן? האם אפשר ליטול אותם באותה ארוחה יחד?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נטילת תוספי סידן

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    07/02/2010

    שלום לך,
    כמות הסידן המומלצת היא 1200 מ"ג ליממה ומומלץ ליטול אותה על קיבה ריקה וכמובן לא עם מוצרי חלב.לעומת זאת את הויטמין די יש לצרוך עם הארוחה העיקרית ומומלץ לצרוך ויטמין די כתוסף לפי מינון אישי בהתאם לתוצאות בדיקות הדם.ניתן ליטול את הסידן עם האומגה שלוש.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה

    נורית
    07/02/2010

    שלום דוקטור.
    הכדורים שקיבלתי כבר כוללים בתוכם גם סידן וגם ויטמין D.
    אין לי אפשרות להפריד.

    האם עדיין המלצתך תהיה על קיבה ריקה? ומתי ביום יש בעצם קיבה ריקה? שעתיים אחרי ארוחה זה בסדר?
    שכחתי לציין שבלילה לפני השינה אני נוטלת סטטינים 10 מ"ג.
    האם כדאי אז, לפני השינה, שזה בדרך כלל לפחות שעתיים אחרי האוכל לקחת את הסידן שכולל גם D , יחד עם הסטטינים?
    בארוחות בוקר וערב לרוב יש מוצרי חלב אצלי.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נטילת סידן

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    08/02/2010

    שלום רב,
    ממליץ לך ליטול את התוסף הזה לפני השינה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה ההנחיה אם זה סידן קרבונט ?

    נורית
    08/02/2010

    הסידן שקיבלתי מהרופא הוא ויטה קל +D של דרך חיים.

    קראתי כעת על ההבדלים בין סידן קרבונט וסידן ציטראט.
    נדמה לי שההמלצה שלך לקחת לפני השינה נוגעת לציטראט.

    לא רשום על הגלולות מאיזה סוג סידן הן, אבל מכיון שנאמר לי שעשויות לגרום לעצירות,
    ומכיון שזה הסוג הזול ביותר, אני מסיקה שזה הסידן קרבונט.
    קראתי שיש לקחת אותו עם האוכל.

    בקיצור האם מדובר באמת בסידן קרבונט ואם כן, מתי הכי מתאים?
    ואם זה בזמן ארוחה לא חלבית, אז רק בצהרים, ועלי לקחת שניים ביום.....
    האם עדיין אתם סבורים שהמתאים ביותר זה בלילה, לפני השינה.
    לי זה הכי פשוט , אם כי כאמור זה יהיה יחד עם הסימבקור.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפסקת פוסלן עקב עקירת שן בינה
    נורית
    03/02/2010

    שלום רב, כבר שאלתי לפני כחודש לגבי הפסקת הפוסלן לפני עקירת שן בינה. עשיתי בדיקה לצפיפות העצם ומסתבר שיש לי אוסטופורוזיס קשה. שאלתי היא האם על אף מצבי, אני יכולה להפסיק את הפוסלן כשלושה חודשים לפני ואחרי עקירת השן?
    בתודה מראש נורית

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עקירת שן ופוסלאן

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    04/02/2010

    שלום רב,
    כדי לענות על שאלתך עלייך להתייעץ עם רופא המשפחה לאחר שעבר על תוצאות בדיקות צפיפות העצם ובדיקות המעבדה הרלוונטיות.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פוסלאן ופרפור פרוזדורים
    בתיה מוסקוביץ
    01/02/2010

    לד"ר פייגנבאום שלום וברכה,

    אני לקחתי מספר שנים פוסלאן לטיפול באוסטיאופורוזיס. תוך כדי הטיפול, הופיע אצלי פרפור פרוזדורים התקפי ואני מטופלת ב- Profex. לאחר מספר שנים של טיפול בפוסלאן, הפסיקו לי את הטיפול, כי לא היה שום שיפור בצפיפות העצם. להיפך, אפילו היתה ירידה.
    מה שרציתי להדגיש הוא שפרפור הפרוזדורים נמשך אצלי למרות שהפסקתי את הפוסלאן ואני תלויה לחלוטין ב- Profex. רציתי לדעת אם אתה מכיר עוד אנשים כאלה שהטיפול בפוסלאן גרם לבעית הקצב.
    אשמח לשמוע. נתון חשוב : אני בת 61. (אגב לידיעתך, גם אני ירדתי במשקל כ-20 ק"ג לפני 12 שנה ואני שומרת על ההישג !!).

    בתודה ובברכה,

    בתיה מוסקוביץ

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פוסלאן ופרפור פרוזדורים

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    01/02/2010

    שלום רב,
    מניסיוני גם לי יש שני מטופלים שסבלו מפרפור פרוזדורים בעת תחילת הטיפול בפוסלאן וגם בספרות ישנם מספר דיווחים על כך.במקרה שלך לא ממליץ לך על טיפול בתרופות מקבוצת הביספוספונטים שלה שייכת הפוסלאן.ממליץ להתייעץ על טיפול באביטסה.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אוסטאופניה
    אסתר
    29/01/2010

    אני בת 59 לאחרונה אני שוברת עצמות 3 פעמים נפלתי וכל פעם שברת עצם אחרת צלעת.כתף
    בבדיקה צפיפות העצם האחרונה מוגדרת אוסופניה קשהl2=2.6 בצוואר הירך אוסטאופניה קלה
    הרופאה המליצה אקלסט תוך ורידי אחת לשנה למשך שנתיים ברצוני לדעת יותר על המחלה
    ומה הסיכון בתרופה

    בתודה
    אסתר

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אוסטיאפורוזיס

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    29/01/2010

    לאסתר שלום רב,
    לפי תוצאותת הבדיקות הינך סובלת מאוסטיאופורוזיס קלה.זו מחלה הפוגעת בעצם הספוגית ונפגעים המבנה והחוזק של העצם.ממליץ לך לבצע פעילות גופנית המחזקת את השרירים והעצמות בנוסף ממליץ על ביצוע של בדיקת דם לרמות ויטמין די ולקבל טיפול בהתאם.ליטול תוסף של סידן ובמקביל להתחיל בטיפול תרופתי למנוע הדרדרות.אני לא ממליץ לך על ערוי ראשית הטיפול הוא פולשני לדם והחומר הזה נשאר חודשים רבים בגוף ולא תדעי את מידת השפעתו כמו כן התרופה הזו עשויה לגרום לתופעות דמוי שפעת.
    ממליץ לך בחום ליטול את האקטונל.זו תרופה הנלקחת רק פעמיים בחודש ויעילותה הוכחה במחקרים רבים.
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סובין וסידן
    אילן
    26/01/2010

    שלום למומחים, הומלץ לי ע"י פרוקטולוג להוסיף סיבים (למשל סובין או זרעי פשתן) לאוכל, עקב טחורים ופיסורה שהיו לי. האם אלה מפריעים לספיגת סידן? אם כן, מה ניתן לעשות כדי שלא להפריע לספיגת הסידן, מבלי להתחמק מהמלצתו הברורה והמובנת של הפרוקטולוג? אציין שיש לי אוסטיאופניה, ואני בן 70+. תודה. אילן

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר גלוריה צבטוב
    27/01/2010

    שלום רב !
    כדי לספק ספיגה מקסימלית של סידן מדיאטה צריך להקפיד על רמת תקינה של ויטמין D בדם .
    במידה ומדובר בתוספת סידן בכדורים, יש להקפיד לקחת אותו לאחר האוכל , עדיף בערב ( לא עם אוכל חלבי), במידה ומדובר ב-calcium carbonate . במידה ומדובר ב-calcium citrat - מומלץ לקחת אותו שעתיים לאחר האוכל.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צריכת בשר וקפה
    אליאב
    26/01/2010

    ד.נ. האם אכילת בשר אדום ובשר לבן, ושתיית קפה (אספרסו), בכל כמות שהיא מהווה גורם סיכון לאוסטיאופורוזיס? אליאב

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר גלוריה צבטוב
    27/01/2010

    לא שידוע לי.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוצאות בדיקת צפיפות עצם DXA
    שרון
    26/01/2010

    אני בת 46 ותוצאות הבדיקה מטרידות אותי:
    צוואר הירך BMD=0.712 T= -1.2
    עמוד השדרה BMD=0.853 T=-1.8
    הבנתי שתוצאות גבוליות,האם יש צורך במתן כדורים או להסתפק בתזונה נכונה ומעקב?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר גלוריה צבטוב
    27/01/2010

    שלום רב !
    ההחלטה לגבי טיפול מתבססת על הערכת גורמי סיכון לשברים ( כמו שברים קודמים, טיפול בסטרואידים, הפסקת מחזור בגיל צעיר...).
    במידה ואין גורמי סיכון, ניתן להקפיד על הנחיות הכלליות כמו התעמלות, דיאטה רבת סידן, ויטמין D3 ולהמשיך מעקב של צפיפות העצם.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ויטמין D
    מרינה
    24/01/2010

    בבדיקת דם ויטמין D=16 נמוך כמה טיפות לקחת ויטמין D גם צריך תוספת סידן?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר גלוריה צבטוב
    25/01/2010

    שלום !
    פורם - זה לא מקום איפה את יכולה לקבל המלצה על מינון של תרופה.
    תפני בשאלה זאת לרופא משפחה שלך

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אוסטאופניה ? רק בעצם הירך?
    נורית
    25/01/2010

    אני בת 51,בריאה, נוטלת אקטיבל. מתעמלת כ 8 שנים בחוג התעמלות בונה עצם, פשוט כי ההתעמלות הזו מאד כייפית לי והחוג נחמד.
    לאחרונה החלטתי לעשות בדיקת צפיפות עצם, לאחר שלחברה לחוג בת 39 גילו אוסטאופורוזיס חמורה.
    התוצאות שלי הן :
    בעמוד שדרה מותני
    0.6 ס"ת מעל לממוצע לגיל
    0.1 ס"ת מעל לממוצע לצעירות
    בעצם צוואר הירך
    0.7 ס"ת מתחת לממוצע לגיל 1.6 ס"ת מתחת לממוצע לצעירות.

    אני אוכלת מאד מאוזן ובריא, גם דברי חלב, אם כי יותר קוטג' מחלב. גם סרדינים. הרבה ירקות.
    אינני מעשנת. ואני נמוכה (1.50 ). מלבד חוג התעמלות בונה עצם, עושה פעילות אירובית בחדר כושר ורוקדת ריקודי עם.
    קראתי באחד המאמרים שלגבי נמוכים או גבוהים לעיתים התוצאות מעוותות בבדיקה.
    האם יתכן שגם אצלי?
    איך יתכן שיש לי אוסטאופניה רק בירך? ויש כזה שוני בין ע"ש לבין עצם הירך?
    האם צריך להתחיל עם תוספי סידן?
    בקצה עמוד השדרה , כנראה בעצם הירך, בנקודת האישיאס יש לי מזה זמן כאבים שאינם מקרינים לרגל. האם יכול להיות קשר בין הכאב הזה לבין תוצאות הבדיקה?
    ברור שאגיע עם התוצאות לרופא משפחה, אבל רציתי לשמוע גם דעה ממומחי הפורום. תודה !

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר גלוריה צבטוב
    25/01/2010

    שלום רב !
    בנתונים שהצגת לא נראה לי שקיימת בעיה איזה שהוא. מומלץ להקפיד על משירת דיאטה עם כמות סידן מספקת , תוספת ויטמין D במידת הצורך, להמשיך התעמלות.
    צבפיפות העצם - בדיקה שבודקת רמות המינרלים לשטח באיזור מסויים של עצם. כמובן הבדיקה חלקם תלויה בגודל של העצם ולא יכולה להיות אותו דבר בכל האיזור. אין שום קשר בין כאבים וממצאים בצפיפות העצם.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אוסטיאופניה
    אריאלס
    25/01/2010

    הנני בן 60,להלן תוצאות בדיקת צפיפות עצם שערכתי לאחרונה :צוואר הירך -0.50 -עמוד שדרה -1.80.- אני עוסק בפעילות אירובית (בלבד) 56 פעמים בשבוע במשך כ40 דקות כל פעם.אוכל מוצרי חלב ושותה חלב בכמות מרובה.מה מלמדות התוצאות הנ"ל ?האם אהינן הפיכות?ומה עלי לעשות בכדי לשפרן?.תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר גלוריה צבטוב
    25/01/2010

    שלום !
    המספרים שאת מתארת מצביעים רק על צפיפות העצם מעט נמוכה יחסית לנשים בגיל צעיר .
    כדי לענות על שאלה האם יש צרוך לטפל צריך לבצע הערכה מה הסיכון שלך לשבר ( בדיקות מעבדה, נפילות חוזורת, סיפור משפחתי וחולי..) במידה והסיכון לשבר נמוך יש להמשיך מעקב בלבד.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • החלב ומוצריו סכנה בריאותית מוכחת
    תלי
    10/01/2010

    כחסיד גדול של שימוש במוצרי חלב נדהמתי לאחר קריאת מחקר מפי פרופסורים ידועי שם בעולם.החלב ומוצריו מזיקים ביותר לשלד הגוף וזאת למה? הסידן שבחלב אינו נקלט בגוף. החברה הישראלית ובמיוחד נשים מעל גיל 60 נמצאות בראש רשימת פגועי העצמות בעולם קשה להאמין אבל זו מציאות קיימת שברים באגן וצואר הירך בארץ הם פי 50 מהאוכוסיה ביפן למה? ביפן כמעט ולא משתמשים במוצרי חלב.משרד הבריאות לא מפרסם נתונים שמראים כי חלב ומוצריו גורמים לנזק. מועצת החלב ושלוחותיה כתנובה שטראוס וטרה נתבעו בתביעות יצוגיות על אי אמירת אמת והטעית הציבור ושילמו מאות מיוליוני שקלים הצניעו את זה מי שזוכר את פרשת האקטימל ואת הסיחיקון בחלב הפרסום המטעה על החיידקים הפרוביוטים שבכדי להוכיח את יעילותם צריכים לשתות למעלה ממאה צנצנות ביום לא להאמין נכון? ובכן אותו רופא מלומד שייתן תשובה למד בלימודי הרפואה שלו מעט מאד על תזונה נכונה הוא יודע מה עושה עודף סידן ועודף ברזל בגוף אבל תהליך התפוררות העצם נובע בעיקר מהחלב ונגזריו.אנו נחשבים לצרכני חלב ומוצריו גדולים ביותר הגיע הזמן לבלום את התופעה לבריאות כולנו ישנם תחליפים כמו חלב עיזים סויה וכו שיכולים להשלים את שהחלב אינו מנפק .

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מוצרי חלב

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    10/01/2010

    שלום רב,
    מוצרי חלב אינם גורמים לנזק אלא רק למי שסובל מאלרגיה לחלב או רגישות לחלבון החלב.החלב אינו גורם לנזק לעצמות ועובדה שכבר מיליוני שנים תינוקות בני יומם ניזונים מחלב או תחליפי חלב שאינם גורמים כל נזק.מוצרי הסויה מכילים פיטואסטרוגנים שהינם הורמונים שעלולים לגרום לנזק בריאותי .
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לד"ר הנכבד

    חסוי ביותר
    25/01/2010

    נתת תשובה לקונית
    העובדות שאתה מתאר שתינוקות וגו'.. לא מספיק מקיפות

    אולי לתינוקות החלב לא מזיק כל כך.. כמו גרבר.. או אבקות לתינוקות למיניהן.....

    שחלקן בסוף כן הזיקו.





    אבל מה קורה עם המבוגרים?

    הצעירים ?

    וכל הסקאלה?





    האמת
    לך תדע

    אני חושב שאולי החלב כשהוא באופן טבעי ונצרך מעת לעת אז הוא בריא

    כמו אלו באלפים שחולבים את העיזים ואוכלים מרקים טבעיים נטו עם ורק כל הויטמינים והבריאות

    אבל פה בארץ ובעולם המתועש, חברות עושות הכל - אבל הכל - כולל פגיעה בצרכן כדי להמיר את הכל בממון רב.


    לכן קשה להאמין היום
    כי יודעים שהכסף הוא האלוהים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כולסטרול
    ציפי
    23/01/2010

    לד"ר פייגנבאום שלום רב

    הנני בת 50 פלוס .ויש לי קצת בריחת סידן ואני מטופלת ע"י תוספת מזון קלציוס .אני אוכלת מוצרי חלב שמשלמים לי את כמות הסידן היומית שהיא 1200 מ"ג( מוצרי חלב חמישה אחוז שומן(
    רופא המשפחה אמר שאין לי בעיה עם כולוסטרול . אבל במוצרי חלב יש גם כולסטרול.

    שיאלתי היא מה כמות הכולסטרול שמותר לצרוך בגילי ?

    אני לא רוצה לפתור בעיה אחת וליצור בעיה אחרת ושמה כולסטרול גבהה

    תודה מראש על תשובתך

    ממני

    ציפי פ.



    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כולסטרול

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    24/01/2010

    שלום רב,
    הגוף שלנו זקוק לאספקת כולסטרול גם באופן עקיף לחיזוק העצמות,היות והויטמין די נוצר בגופנו מכולסטרול.אין בעיה בצריכת ביצים וגבינות עד חמישה אחוזים,אך מומלץ להימנע מצריכת מוצרים המכילים שומן צמחי או שומן טרנס הנקרא גם שומן מוקשי.שומנים אלה נמצאים בעיקר במאפים והינם החומרים האטרוגנים דהיינו הגורמים לטרשת עורקים.לסיכום מתזונה שפרטת בשאלתך לא אמור לעלות לך רמת הכולסטרול בדם.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אלטרוקסין ואוסטאופורוזיס
    מירה
    20/01/2010

    האם לקיחת אלקטרוסין לאורך זמן גורמת לאוסטאופורוזיס?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אלטרוקסין

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    24/01/2010

    שלום רב,
    פעילות יתר של בלוטת התריס דהיינו עליה ברמות הטירוקסין עשויה לגרום לירידה בצפיפות העצם כמו כן נטילה ממושכת של ההורמון הזה בצורה של תרופה דהיינו אלטרוקסין עשויה אף היא לגרום לירידה במסת העצם ובהמשך לאוסטיאופורוזיס, אי לכך במידה והינך נוטלת אלטרוקסין מומלץ כי תבצעי בדיקות תקופתית של צפיפות העצם.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שתיית פוסלן בגיל 20
    רחל
    18/01/2010

    שלום,

    הבת שלי ( 20 ) סובלת מאוסטאופורוזיס כבר למעלה משנה וחצי, ובנוסף סובלת מקוליטיס.

    היא שותה באופן קבוע כדור אחד של פוסלן לשבוע.

    התייעצנו עם שני רופאים וכל אחד טוען משהו אחר.

    הראשון טוען להפסיק מיד את הטיפול מחשש לבעיות בפוריות.

    והשני טוען שניתן להמשיך ורק לקראת ההריון בעתיד צריך להפסיק.

    מה המלצתכם?

    ,תודה רבה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פוסלאן בהריון

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    18/01/2010

    שלום רב,
    קוליטיס אולצרטיבית היא אחד הגורמים לאוסטיאופורוזיס משנית ואם היא מקבלת תרופות על בסיס של קורטיקוסטרואידים גם הם פוגעים בצפיפות העצם.פוסלאן לא מומלץ ליטול בהריון ויש להפסיק מספר חודשים לפני שמעוניינים להכנס להריון.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר גלוריה צבטוב
    19/01/2010

    אני כבר עניתי בפורום זה על שאלה לגבי טיפול בביספוספונטים כמו פוסאלן בגיל פוריות.
    1) אין שום עבודה על בטיחות התרופה בגיל צעיר.
    2) התרופה נשארת בתוך העצמות הרבה זמן ומשתחררת משם במשך שנים, לכן הפסקת טיפול לפני הריון לא עוזר.
    3) אין מחלה " אוסטאופורוזיס" בגיל צעיר !!! הגדרה של אוסטאופורוזיס מתבססת על נתונים על נשים להאחר הפסקת מחזור. בצעירים הגדרות הם אחרות לגמרי ובעקר התיחסות לנכות שברים .
    4) כמו שכתבי אז, כדי להמליץ על טיפול בפוסאלן בגיל 20 צריכה להיות סיבה מאוד ריצינית ( כמו שברים מרובים, טיפול בפרדניזון במינון גבוה זמן רב) שאין ברירה אחרת.
    כמובן לפני מתן פוסאלן צריך לטפל בחוסר ויטמין D , לספק צריכה תקינה של סידן ולדאוג על מחזור סדיר.
    החולות האלו צריכות להיות במעקב וטיפול אצל מומחה במחלות מטבולית. הו לא יכולות לקבל טיפול בפוסאלן רק בגלל שנמצא צפיפות העצם נמוכה לגילם.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אוסטיאופיטים
    מיכל
    17/01/2010

    האנדוקרינולוגית טוענת שבצילום צפיפות עצם של עמוד השדרה (אני מנסה לצרף תמונה שלו), נראים אוסטיאופיטים, אך האורטופד טוען שלא ניתן לראות אוסטיאופיטים בצפיפות עצם, אלא רק ברנטגן. מי צודק?


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אוסטיאופיטים

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    17/01/2010

    שלום רב,
    אוסטיאופיטים נראים בברור בצילום רטנגן או בבדיקות סי טי.בבדיקת צפיפות העצם ניתן להעריך כי הם קיימים לפי תוצאת הבדיקה אך לא ניתן לזהות אותם בברור.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
