פורום אוסטאופורוזיס - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

ד"ר שרי טל
הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • אוסטיאופורוזיס והרמת משקולות
    אדווה
    01/01/2010

    במקרה של התחלת אוסטיאופורוזיס (אוסטיאופניה בירך ובחוליה אחת אוסטיאופורוזיס) עד איזה משקל מותר להרים משקולות כדי לחזק את השרירים אבל מבלי לסכן את חוליות ע. השדרה ?

    בתודה מראש,

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הרמת משקולות

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    02/01/2010

    שלום רב,
    אין הגבלה מוגדרת כמה קילוגרמים ניתן להרים ולא לגרום לנזק.במקרה שלך מומלץ להגביר את מסת הסידן בעצמות עם טיפול תרופתי מתאים כמו אקטונל חודשי ושיפור באורח החיים על ידי צריכה מוגברת של מזונות עתירים בסידן וויטמין די וביצוע פעילות גופנית מוגברת.
    בברכת בריאות טובה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לא מבינה.....

    אדווה
    02/01/2010

    מדוע אין הגבלה? הרי הרמת משא כבד עלול לגרום לשבר לא כל שכן במצב של אוסטיאופורוזיס??

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הרמת משקולות

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    03/01/2010

    שלום רב,
    הרמת משא כבד עלולה לגרום לשברים רק לאנשים הסובלים מאוסטיאופורוזיס קשה.רוב חולי האוסטיאופורוזיס יכולים להרים משאות במשקל סביר.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה אז אם כך אני יכולה להמשיך :)

    אדווה
    04/01/2010

    להרים משקולות, בתקווה שחוליה L3 שלי (אוסטיאופורוזיס בינוני) לא תישבר..:):)

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דר פיגנבאום - בעניין צריכת מלח
    זאב
    02/01/2010

    האם צריכת מלח מוגברת , כלומר בכל מאכל , עלולה לגרום לאובדן סידן ולאוסטיאופורוזיס?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צריכת מלח

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    03/01/2010

    לזאב שלום רב,
    צריכת מלח אינה משפיעה על העצמות היא עשויה לגרום לצבירת נוזלים עקב המצאות הנתרן במלח שהינו סופח נוזלים.צריכה מוגבלת של מלח רצויה לכל אדם ובייחוד לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם,מחלות לב כמו אי ספיקת לב,ומחלות כליות.
    באיחולי בריאות טובה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עדיפות לכדור להגברת הסידן בגוף
    חלי
    01/01/2010

    שלום רב, אני בת 38 (לאימי יש חוסר סידן ונוטלת כדורים לקראת גיל 55)לפני מס' ימים עשיתי צפיפות עצם ונמצא שבחלק מהאזורים בגוץ הצפיפות גבולית .יש לי מס שאלות :
    1.האם בגילי סביר שיהיה כבר חוסר בסידן .?
    2.הרופא המליץ לי על נטילת 2 כדורים ביום- calcium carbonate vitamin d3 c cf( ואימי נוטלת את הפוסלן פעם בשבוע ,האם יש הבדל מבחינה בריאותי והעדפה לאחד מהם יותר מהשני ?
    3.קיבלתי הפניה לבדיקת דם לויטמין די , האם הפוסלן טוב גם עם נטילת ויטמין די ?
    4.האם את ויטמין הדי אפשר ליטול לאחר אכילת מוצרי חלב
    תודה רבה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה:

    ד''ר גלוריה צבטוב
    03/01/2010

    שלום רב !
    חוסר סידן ואוסטאופורוזיס - שני מצבים שונים.
    סידן + ויטמין D מקבלים כדי לשמור על מסת העצם - טיפול מונע בלבד. במידה ואת אוכלת מספיק דיברי חלב, אין צורך בשתי כדורים של caltrat +d .
    ויטמין D , מכיוון שאותו אנחנו מקבלים רק מחסיפה לשמש, לכן חוסר של ויטמין D כל כך שכיח . במידה ומדובר חוסר ויטמין D יש לקבל אותו בכדורים או טיפות, לא משנה עם איזה אוכל ומתי.
    פוסאלן - זה טיפול ספציפי לאוסטאופורוזיס ( זה לא סידן) , אך חשוב לשמר רמת ויטמין D תקינה וחשוב לשמור על צריכת סידן מספקת כדי שהטיפול היה יעיל.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שימוש באקטונל
    אלישע
    02/01/2010

    לפורום אוסטאופורוזיס שלום רב,
    לפני כחצי שנה התחלתי לקחת אקטונל חודשי,די במקרה שמעתי שתרופת האקטונל מיועדת רק ל-5 שנים.
    שאלתי היא, האם זה נכון?
    במידה וכן מה קורה לאחר אותם 5 שנים.
    לתשובתכם אודה
    בברכה
    אלישע

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נטילת אקטונל

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    03/01/2010

    שלום רב,
    ניתן ליטול את האקטונל בקביעות למשך עשר שנים וכעבור תקופה זו מבצעים הערכה מחודשת,האם חל שיפור במסת העצם,האם היו שברים במהלך התקופה ומה מידת הסכנה להופעת שברים אצל כל מטופל.בהתאם לנתונים אלה מחליטים אם להמשיך או להפסיק את הטיפול.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אוסטאופורוזיס והנקה
    אורית
    01/01/2010

    שלום,
    אני בת 31 וילדתי את בני הראשון לפני חודש וחצי , רציתי לדעת האם הנקה
    מורידה ממני את מסת הסידן והויטמין D ?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הנקה וסידן

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    02/01/2010

    שלום רב,
    בזמן של הנקה והריון עולה צריכת הסידן בגוף ולכן יש להגביר את צריכת הסידן במזון ולעיתים יש ליטול גם תוסף מזון.ממליץ לך להתייעץ עם דיאטנית המתמצאת בתזונה בזמן הריון ולידה.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אוסטיאופורוזיס והריון
    כרמית שגב
    01/01/2010

    שלום רב,
    אני בת 38 וסובלת מאוסטיאופורוזיס שאובחן בגיל 20 עקב שברים. נכון לשנים האחרונות מצבי אינו מתדרדר אך הערכים בבדיקות צפיפות העצם נמוכות. אני אחרי שני הריונות (הריון ראשון בגיל 31 והריון שני בגיל 35). נכון להיום אני בדילמה גדולה לגבי הריון שלישי. ברצוני לציין כי אחותי בת 32 גם סובלת מאוסטיאופורוזיס שהתגלה סביב שברי דחיסה לאחר לידה. השאלה הגדולה- האם כניסה להריון נוסף תאיץ התדרדרות במצב העצמות? אשמח לתשובתכם
    בברכה כרמית

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אוסטיאופורוזיס והריון

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    02/01/2010

    שלום רב,
    הריון הינו מצב הגורם לצריכת יתר של סידן,ממליץ לך להתייעץ עם דיאטנית לפני הכניסה להריון כמו כן בהריון יש עליה בהורמוני המין הפרוגסטרון והאסטרוגן ששומרים על מסת העצם.ממליץ לך להתייעץ עם רופא הנשים שלך.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ועד שאלה לדר' פיגנבאום
    ספיר
    31/12/2009

    האם חשיפה לשמש מספיקה כדי לספק ויטמין די? וכן באיזה אופן יש להיחשף לשמש?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ויטמין די

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    31/12/2009

    לספיר היקרה שלום ושנה אזרחית טובה,
    לויטמין די תפקיד חשוב בספיגת הסידן ובריאות העצמות,בפעילות תקינה של השרירים,שיווי משקל ומניעת נפילות.מומלץ לצרוך בין שמונה מאות לאלף יחידות בינלאומיות של ויטמין די שלוש.המוצרים העשירים בויטמין זה הם:ביצים,דגי ים,דגנים וחלב המועשר בויטמין זה.השמש משפעלת את הויטמיען די בעור וגורמת לו להפוך לויטמין פעיל.מספיקה חשיפה של 15 עד 20 דקות ביום לא בשעות החמות של היממה.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דר' פיגנבאום הנכבד שלום
    ספיר
    31/12/2009

    דר' פיגנבאום שלום

    באיזו תדירות צריך לבצע פעילות גופנית כדי למנוע אוסיטיאופורוזיס והאם זה מספיק בלי תוספים?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעילות גופנית

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    31/12/2009

    מומלץ לבצע פעילות גופנית ברוב ימות השבוע כגון:הליכה,ריצה,עליה במדרגות,טאי צ'י,ריקודים,תרגילים עם משקולות,התעמלות עם סרטי גומי אלסטי וסוגי ספורט נוספים.פעילות גופנית זו משפרת את הזריזות,מחזקת את כוח השריר,היציבה ומפחיתה את הסיכון לנפילות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אוסטיאופורוזיס בגיל 70
    נגה
    29/12/2009

    שלום רב
    אמי, בת 70, סובלת מאוסטיאופורוזיס ומטופלת בתרופות מזה כ10 שנים. לאחרונה היא סובלת מכאבים קשים בגב התחתון (שם המחלה ממוקדת יותר) והזריקות נגד כאבים שהיא היתה מקבלת אנין מסייעות לזמן רב.
    יש לציין כי אמי סובלת מלחץ דם גבוה ומטופלת בתרופות והיא סובלת ממשקל עודף של כ25 ק"ג.
    הייתי רוצה לקבל מידע על אפשרויות הטיפול בבעיה כפי שהיא מתבטאת כיום
    נגה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר גלוריה צבטוב
    30/12/2009

    שלום רב !
    אין קשר בין אוסטאופורוזיס וכאבי גב. אוסטאופורוזיס מצביעה רק ורק על דילדול עצם וסיכון לשבר.
    הטיפול נגד אוסטאופורוזיס אמור לשפר מסת העצם ולמנוע שברים. הטיפול זה לא מקטין כאבים, אך אם הופיע כאב חדש בגב יש לבצע צילום עמ"ש כדי לשלול שבר.
    לגבי טיפול נגד אוסטאופורוזיס מזה כ-10 שנים: צריך לבצע הערכה האם הטיפול היה יעיל ( שיפור מסת העצם, לא היו שברים חדשים) ובהתאם להערכה לשקול או הפסקת הטיפול או טיפול אלטרנטיבי למה שאמא שלך מקבלת.
    יל"ד ועודף משקל לא קשורים לאוסטאופורוזיס.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מחזור חודשי ודילול עצם
    דנה
    24/12/2009

    שלום רב,

    גילי הנוכחי הוא 21. החל מגיל 18 ובמשך שנה הפסיק להופיע אצלי מחזור חודשי (שלא היה סדיר עוד קודם לכן).
    רופא הנשים המליץ על מתן גלולות למניעת הריון ע"מ להסדיר את המחזור.
    בגיל 19 התחלתי ליטול גלולות מסוג יסמין, והפסקתי איתן לפני ארבעה חודשים בגלל עליה ברמות כולסטרול.
    מאז לא התחיל שוב מחזור.
    שאלתי היא, אם המצב ההורמונלי יוותר לא מאוזן ללא נטילת גלולות-האם אני נמצאת בסיכון מוגבר לדילול עצם והגעה לסף השבירה בגיל צעיר מן הצפוי? האם נטילה קבועה של גלולות תעזור לי לפתור בעיה זו?
    אציין שערכי הכולסטרול לא היו גבוהים באופן קיצוני, אך ניכרה עליה בהשוואה למצבי לפני השימוש.
    כמו כן, האם ישנה המלצה כלשהי לבדיקות ו\או שינוי אורח חיים ע"מ לשמור על עצם תקינה.

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דלדול העצם

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    24/12/2009

    שלום רב,
    אכן מצב כרוני של מחזור חודשי לא סדיר מעלה את השכיחות של ירידה בצפיפות העצם לאורך זמן עקב ההפרעות ההורמונליות הגורמות להפרעה במחזור.האסטרוגן ההורמון הנקבי העיקרי המופרש מהשחלות הינו מגביר את צפיפות העצם ומסייע בתהליך התחדשות העצם.כאשר רמת האסטרוגן יורדת אובדן העצם עולה.אובדן העצם עשוי להיות בלתי הפיך ולכן מומלץ לדאוג למחזור חודשי גם כדי לשמור על רירית רחם תקינה.ממליץ לך להתייעץ עם רופא המשפחה ורופא הנשים להמשך טיפול.
    באיחולי בריאות שלמה
    דר' פיגנבאום

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה על המענה המהיר

    דנה
    29/12/2009

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה על המענה המהיר

    דנה
    29/12/2009

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אוסטאופרוזיס
    ציפי
    28/12/2009

    ד"ר גלוריה שלום רב,

    לאחרונה לאחר בדיקת צפיפות העצם חלה הרעה בתוצאה בירך 2.2 - ובעמוד שידרה 3.4-
    הומלץ לקחת אקטונל + כמות גדולה של כדורי סידן.

    אני בת 64 סובלת מיתר לחץ דם . הספורט היחיד שאני עושה הליכה יומיומית כ-4 ק"מ.
    משקלי 54 וגובה .
    האם התרופות יכולות עדין לשפר משהו?

    שאלתי באם פילטיס יכול לתרום בתור התעמלות ספורטיבית.

    בתודה מראש,

    ציפי




    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר גלוריה צבטוב
    29/12/2009

    שלום ציפי !
    בגילך ולפי ההערכים של צפיפות העצם שאת מציגה אני כן הייתי ממליצה להתחיל טיפול פעיל ( למשל אקטונל) . כמובן יש לבצע בירור גורמי סיכון כמו חוסר ויטמין D או עודף סידן בדם או הפרשה מוגברת סידן בשתן. הטיפול אמור גם לשפר וגם לעצור הדרדרות נוספת בצפיפות העצם. העיניין הוא לא במספר אבסלוטי. המטרת הטיפול מניעת שברים .
    לגבי כמות גדולה של סידן : מספיק כדור אחד ויתר להוסיף עם דיאטה . חשוב כמות מספקת של ויטמין D ( שאין באוכל) לכן מומלץ טיפול בכדורים או טיפות לפחות 800 יחידות עוד לפני שבודקים רמה בדם.
    התעמלות שומר על בריאות העצם , מחזק שרירים , שחשוב כדי לא לשבור עצמות תוך כדי נפילה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ספיגת סידן
    משה
    26/12/2009

    שלום כידוע לי סידן מהמזון לא נספג טוב ללא ויטמין די 1) האם בחלקו כן נספג ? גם עם מיעוט ויטמין די בדם - או כלל לא !? 2)האם גם תוספת הסידן " קלציום ציטראט" נספגת לא טוב בחוסר ויטמין די .יכול לקחת ולא יקלט? או נספגת טוב ללא קשר ל-די? בבדיקה שיגרתית היה חסר שניהם - אחרי לקיחה תוספים ה- די עדיין קצת נמוך . אך הסידן התאזן מצויין . (לא הייתי מרבה בשמש ולא אוכל דגים - לאחרונה אוכל ביצים.ויותר בשמש ) 3)אם התאזן הסידן בדם זה אומר שגם העצמות מקבלות חזרה את הסידן ? תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ויטמין די

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    27/12/2009

    שלום למשה
    אין קשר בין רמות הסידן בדם לבין קיום מחסור של סידן בגוף.הויטמין די אחראי בין היתר לספיגה תקינה של הסידן מהמזון במעי הדק.ויטמין די הוא כמו מפתח הפותח את הדלת ומאפשר לסידן לצאת מהמעי הדק ולהכנס למחזור הדם.כשרמת הסידן יורדת בגוף מופיעה עליה של הורמון המופרש מבלוטות יותרת התריס הגורם להוצאת סידן מהעצמות לדם.
    את ויטמין די יש ליטול במינון אישי בהתאם לתוצאות בדיקות הדם.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעות לוואי לאקלסטה- דחוף!!!!!!!!!
    גאולה
    23/12/2009

    שלום, אני בת 49 סובלת מאוסטאופורוזיס משמעותי ומחר אני אמורה לקבל עירוי אקלסטה.
    רציתי לשאול אם יש סיכון מוגבר לתופעות לוואי חריגות אם בבדיקת דם קבלתי תוצאה של:
    creatinine = 1 ו- lymphocytes=44.6? האם יש בכלל קשר? אנא ענו לי בדחיפות!!!!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ערוי אקלסטה

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    24/12/2009

    שלום רב לגאולה,
    אין קשר בין תוצאות הבדיקות החריגות שציינת בשאלתך לקבלת ערוי של אקלסטה.תופעת לוואי של הערוי הינה סימפטומים הדומים לשפעת.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך לשאלה כתגובה לד"ר עמיאל דחוף!!

    גאולה
    24/12/2009

    אנ י מודה לך על תשובתך המהירה. אבל על מנת להסיר חשש מליבי . כיוון שקראתי בפורום שיש תופעת לוואי במקרים חריגים ,אמנם, של אי ספיקת כליות. רציתי רק לדעת אם יש קשר בין התוצאה של הקריאטינין לאפשרות המסוכנת של תופעת הלוואי הנ"ל.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול בערוי

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    24/12/2009

    שלום רב,
    בהתאם לתוצאות הבדיקות שציינת אין מניעה מקבלת הערוי,אך הערוי מומלץ רק לאנשים שאינם יכולים ליטול את הכדורים לטיפול באוסטיאופורוזיס.החומר נשאר בגוף שנה ובמידה והחומר אינו מתאים או יש תופעות לוואי לא ניתן לקבל במהלך השנה הזו טיפול תחליפי לכן יש לשקול היטב לפני קבלת טיפול זה.
    באחולי בריאות טובה
    דר פיגנבאום

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יש לי שאלה
    דקלה
    29/09/2009

    דוקטור שלום,
    עברתי ניתוח גניקולוגי לפני כעשר שנים ומאז נפסק לי המחזור.
    האם אני בסיכון מוגבר לאוסטיאופורוזיס ?
    לתשובתך אודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפסקת המחזור ואוסטיאופורוזיס

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    30/09/2009

    שלום רב,
    במצבים של הפסקת המחזור קיימת ירידה בייצור ההורמונים הנשיים על ידי השחלות.בין ההורמונים האלה קיימת ירידה של האסטרוגן האחראי בין היתר על חוזק העצמות.בנשים שלא עברו ניתוח להסרת השחלות כשנתיים שלוש לפני הפסקת המחזור החודשי כבר קיימת ירידה בהורמונים אלה וכבר אז מתחילה הירידה בצפיפות העצם.ככלל ברגע שנפסק המחזור מכל סיבה מתחיל תהליך מואץ של ירידה בצפיפות העצם ומומלץ בשלב זה לטפל באינטנסיביות למנוע אוסטיאופורוזיס.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפסקת מחזור

    דקלה
    30/09/2009

    תודה דוקטור על תשובתך.
    אני מבינה ממנה שעם הפסקת המחזור , לא משנה מאיזו סיבה, טיבעית או ניתוח, חייבים להתחיל טיפול לאוסטיאופורוזיס ?
    האם חייבים להתחיל מיד בתרופות או רק במעקב ?
    האם הרופאים נותנים לעשות בדיקות במצב זה למרות שטרם הגעתי לגיל 60 ?
    לתשובתך אודה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אוסטיאופורוזיס והפסקת המחזור

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    30/09/2009

    שלום לך,
    עם הפסקת המחזור מומלץ לבצע בדיקת צפיפות עצם שתהיה בדיקת בסיס להשוואה לבדיקות בהמשך,ולפי תוצאות הבדיקה מחליטים על טיפול.בכל מקרה בשלב זה מומלץ גם לבדוק רמות של ויטמין די ולהוסיף סידן ופעילות גופנית לסדר היום הקבוע וטיפול תרופתי ותוסף של ויטמין די בהתאם לתוצאות הבדיקות.
    באיחולי בריאות שלמה
    דר' פיגנבאום

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפסקת מחזור

    שולה
    21/12/2009

    אני בת 51 בחודש היתה לי הפסקה במחזור 6 חודשים לאחר קיבלתי מחזור לאחר חודשים שןב קיבלתי ועכשיו יש לי הפסקה שוב של 4 חודשים הבטן שלי נפוחה והחזה מידי פעם כואב לי האם זה הורמונים והאם יש תופעות כאלה מפני שאומרים לי שזה מראה על פעילות הורמונלית של הגוף מבקשת את חוות דעתך בקשר לכך

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפסקת המחזור

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    22/12/2009

    שלום לך
    השינויים שציינת במחזור החודשי בהחלט קשורים לשינויים הורמונלים המתרחשים בגוף,מומלץ להתייעץ עם רופא נשים הבקיא בטיפולים לנשים בתקופת הפסקת המחזור.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה לגבי עיסוק מקצועי באוסטופורוזי
    סיוון
    21/12/2009

    שלום שוב אני סייון בת 27 החולה באוסטופורוזיס
    הבנתי שעבודה קשה ופיזית לא מתאימה לי למשל מלצרות
    אני ניסיתי ולא יכולתי לתפקד לאחר מכן אני נתקלת לאחרונה גם בקשיים לסדר את החדר נתקפת בכאבי גב קשים וקשה לי להתכופף
    אני רזה מאוד יש לציין
    אם אלמד להיות מעסה האם זה יתאים לי ?
    כי אני יודעת שנגיד לסחוט מטלית או תפוז למיץ זה טוב
    למחלה שלי
    השאלה אם מסאג' לאחרים זה משהו שיכלול גם לעזור לי ???
    מחכה לתשובה
    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עיסוק

    ד''ר עמיאל פיגנבאום
    22/12/2009

    שלום רב,
    העיסוק שציינת אינו יכול לשפר את מצבך הבריאותי כמו כל עיסוק אחר,אך אינני רואה כל מניעה לעסוק בו.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
