פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

"פורום סוכרת" או "פורום אנדוקרינולגיה" הוא המקום לברר על נושאים כגון סוכרת, סוכרת נעורים, סוכרת סוג 2, אנדוקרינולגיה. פורום סוכרת-אנדוקרינולגיה יעסוק בהרחבה ב: סכרת, סוכרת מבוגרים, סוכרת הריון, בלוטת התריס, שחלה פוליצסטית, השימוטו ועוד

מנהלי הפורום

ד"ר היבא מסרי עיראקי
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • היי, נמצא חסר בויטמין די , אני לא יודע מממתי זה חסר
    שלום
    21/01/2018

    וכמה זמן

    אני מוטרד בגלל זה.
    מה צריך לבדוק כדי שלא אהיה מוטרד?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לשלום

    ד''ר מאיה איש שלום
    21/01/2018

    חסר בויטמין D זה ממצא שכיח, רב האנשים לא נחשפים לשמש בשיא הקרינה (בין 1000-1400) עם ידים ורגלים חשופות 20 דקות כל יום. לרב לא קשה לתקן, מציעה שתקח תוסף לפי המלצות הרופא המטפל. כדאי רק לודא תקינות של רמות סידן אלבומין פוספור בדם אם בכוונתך לקחת מנון יחסית גבוה.
    בברכה ,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקות דם בלוטת התריס
    מורן
    21/01/2018

    היי
    אני חודשיים אחרי לידה, בה התינוקות נולדה קטנה 2.358 בשבוע 40.
    אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס כ21 שנה.
    עם רקע של מחלת האשימוטו בעבר.
    במהלך ההריון הבלוטה הייתה מאוזנת.
    בבדיקות דם שעשיתי לפני שבועיים נצפו הערכים הבאים:
    TSH- 1.37
    T3- 4.3
    T4- 11.3
    THYROGLOBULIN- 186
    THYROGLOBULIN Ab- <20

    מה יכולה להעיד התוצאה של ה THYROGLOBULIN כאשר היא גבוהה כך מהנורמה?
    תודה רבה!

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ,תגובה למורן

    ד''ר מאיה איש שלום
    21/01/2018

    ערב טוב
    יתכן שהיא משקפת הגדלה של בלוטת התריס שחלה במהלך ההריון, או שיש אלמנט קל של דלקת ברקע
    בכל מקרה המעקב הוא לא לפי ערכי תרגולובולין אלא לפי תפקודי תריס
    כדאי רק ליתר בטחון להבדק ע"י אנדוקרינולוג לוודא שאין קשרים בבלוטת התריס
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כמה סוגים של הורמונים יש?
    יוסי
    06/12/2017

    שלום ..רציתי לדעת מבחינת הורמנים כמה סוגים יש? הבנתי שיש הפרעה בציר אצלי. למרות שהבדיקות תקינות בדם חוץ מבלוטת התריס שהיה קצת חריגה..ובדיקה נוספת חזר לנורמה מעבר לזה acth מוגבר מעט 36
    ומה הקשר ל mri .כי אם הרי הורמנים בדם תקינים
    אני פשוט מנסה להבין וגם מוטרד מודאג ובחרדה מאוד
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    06/12/2017

    קשה לי להבין את התמונה כי נתת מעט מידע
    יש לא מעט הורמונים בלוטת ההפופיזה אחראית ליצור הרבה מהם לעיתים חושדים בגדול שפיר ואני מדגישה שפיר שמפריש עודף של הורמון כמו למשל ACTH אני לא אומרת שזה המצב אצלך כי חסרים לי הרבה נתונים.
    לכן עושים MRI להסתכל על בלוטת ההיפופיזה.
    הדברים האלו ברי טפול לעיתים תרופתי לעיתים נתוחי בלי פתיחת ראש אלא מגיעים לבלוטה דרך האף.
    הסר דאגה מלבך

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יעוץ לגבי בדיקות המשך

    יוסי
    07/12/2017

    שלום שוב הרבה תודה
    יש אפשרות לשוחח איתך בטלפון או ב sms להסביר אני לחוץ

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שלום דר מאיה המשך

    יוסי
    09/12/2017

    אפשר יחס בבקשה?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    11/12/2017

    הפורום נועד לענות על שאלות נקודתיות ספציפיות ויהיה קשה לענות מרחוק על ברור שנעשה וחשוב להתרשם מהתמונה הקלינית.
    בכל מקרה אין סיבה לדאגה כי לרב יש טפול תרופתי או נתוחי לפי צורך למחלות האנדוקריניות ונדיר שמדובר במשהו ממאיר או מסכן חיים.
    בברכה,

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך לתשובתך

    יוסי
    13/12/2017

    תודה רבה על המענה
    השאלה היא נקודתית..שהיה לי tsh מעט גבוה..בדיקות חוזרות של כלל הורמנים תקינים
    נקודתית אני מדבר על acth מוגבר מעט בערך של 2
    זה הורמון בפני עצמו?זאת אומרת שזה קשור לצילום?
    תודה שוב

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    13/12/2017

    קשה לי להתיחס בהעדר פרטים קלינים. MRI מכוון להפופיזה אם זה הצלום המדובר קשור לרמת הACTH המוגברת
    אך שוב בשל מחסור בפרטים רבים התשובה שלי מוגבלת

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך לתשובתך

    יוסי
    19/12/2017

    בהמשך לתשובתך..האם acth קשור רק לקורטיזול??
    כי שהקורטיזול בוקר תקין acth מוגבר מעט יש מה לחשוש??
    נוסף לגבי תפלת השתן קצת מלחיץ מה שרשום בוויקיפדיה..גם מה שאנדרו רוצה לבדוק גם את זה
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    20/12/2017

    רמת קורטיזול בוקר לא נותנת אבחנה של מחלת קושינג.
    יש לכך מבחנים אחרים כגון מבחן דכוי דקסמטזון, אסוף שתן לקורטיזול וכן קורטיזול ברוק בלילה
    סוכרת תפלה לרב לא מתרחשת בגדולים של ההפופזה הקדמית ואינה קשורה לרמת ACTH מוגברת
    ממליצה להמשיך מעקב וברור אנדוקריני
    בברכה,

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך לתשובתך

    יוסי
    21/12/2017

    הרופא שלי ככה רשמה ולא דיברה על קושניג ושאלתי אותה על זה אמרה שלא
    רשמה תסמונת דיאבטיס לשלול ת.ת.מ ומי זה אני דואג וחושש
    כי לי סיפטומים ואני גם בחרדה נורא אני כול הזמן מתייבש ושותה המון
    הבנתי גם שמספיק שהורמון אחד לא תקין כול הגוף משתבש
    האם כול הרע שאני מרגיש זה בגלל acth ? אני בחרדה איומה
    תודה הייתי רוצה לדבר איתך אם זה אפשרי בטלפון? רק לשאלה קטנה
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    21/12/2017

    במצבים כאלו קשה לאבחן דרך שיחת טלפון או סמס צריך להתרשם מהספור הקליני הבדיקה הגופנית מכלול הבדיקות ולכן חשוב להמשך מעקב וברור מסודר כפי שאתה מבצע
    אין סיבה להלחץ כי מדובר לרב במצבים שיש להם טפול.
    בברכה,

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך לתשובתך

    יוסי
    22/12/2017

    זה לא אפשרי לדבר בטלפון ?..ממש בקצרה רק שני שאלות
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך לתשובתך

    יוסי
    24/12/2017

    ?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    24/12/2017

    רפואה טלפונית או רפואת פרוזדור כפי שנקראת היא דבר לא טוב ולא מוצלח.
    בדברים מורכבים חשובה התמונה המלאה לא משהו שניתן להסיק בשיחת טלפון
    כאמור אין סיבה לדאגה כי לרב המצבים יש טפול .
    בברכה,

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך לתשובתך

    יוסי
    27/12/2017

    תודה..משהו נוסף..יכול להיות קשר בין acth לכאבי מפרק כמו אוסטפראויזיס?נשלל כמובל אספוראיזיזס ומתי זה קשור?
    אני מודאג כאוב וגם בחרדה
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    27/12/2017

    אם מדובר בחדש לעודף קורטיזול כמו בתסמונת קושינג כאבי פרקים אינם דבר טפוסי
    לעומת זאת בחסר קורטיזול (אך מבינה שזה לא הכוון) יכולים להיות כאבי פרקים
    אין סיבה לחרדה, לרב הבעיות האנדוקריניות יש טפול כך שאין סיבה לחרדה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך לתשובתך

    יוסי
    28/12/2017

    אני בחרדה כי אני אסביר...למרות הסימפטומים הקשים יש לי גם סוג של מתח כול הזמן מתוח לא יכול לשבת במקום אחד
    בכי אולי זה מהמחשבות על המצב..
    כי אני בחרדה בגלל הסיבה שבדיקת דם קורטיזול בוקר היה תקין ו acth גבוה מעט היה לי גם טיפה גבוה בלוטת התריס אבל זה הסתדר לבד אני לא יודע אם יש לי הפרשה של קורזיול או ההפך כי זה היה תקין קורטיזול בוקר
    האם acth מתקשר לעוד דברים חוץ מקורטיזול..ואני פשוט דואג בגללשקורטיזול יצא תקין והפנו אותי ל mri אני אוכל סרטים כאילו שמה הקשר בין צילום לטיפול ..טיפול נותנים כאשר הןרמן ךא תקין בדם ובגלל זה הסרט שלי מקווה שאת מבינה דר תודה על ההבנה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך לתשובתך

    יוסי
    29/12/2017

    וגם עוד מה שקראתי באימטרנו כאשר יש הפרשה הורמנאלית זה לא טוב
    בגלל זה אני דואג

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    29/12/2017

    אין סיבה לחרדה גם אם חלילה ימצא גדול (שהוא לרב שפיר) בMRI יש לכך טפול. אין סיבה לחרדה. הברור במקרה של חשד לקושינג לא מתאים לפורום זה וכולל מספר בדיקות שאינן קורטיזול בוקר והן כוללות אסוף שתן לקורטיזול, בדיקת קורטיזול בדם לאחר מתן דקסמטזון. ממליצה להמשיך מעקב אנדוקריני ולהפחית חרדה לא מדובר במצבים שיש להם טפול ולא מסכני חיים כאשר מטופלים.
    בברכה,

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך לתשובתך

    יוסי
    30/12/2017

    קודם הרבה תודה דר יקרה
    רציתי להגיד שעברתי סיטי גםלפני שנתיים
    אבל רופאה האנדרו שלי שהיא ממש טובה לא דיברה על קושניג שאמרתי לה צחקה
    היא כבר הלכה לכיון של אדיסון או דיאבטיס משהו שזה יותר מדאיג..כמו שאת יודעת אמ ארי שונה מסיטי והרב ה יותר מפחיד..לא מבחינת הבדיקה עצמה
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    30/12/2017

    גם לסוכרת תפלה וגם לאדיסון יש טפול תרופתי
    האבחנה היא לרב קלינית ומעבדתית ולא לפי MRI
    MRI לא בדיקה מפחידה אולי קצת פחות קלה לבצוע בגלל משך הבדיקה
    שיהיה בהצלחה ,

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דר אני סופר לחוץ

    יוסי
    31/12/2017

    אני רק רוצה להבין אז על סמך צילום יכולים לתת טיפול??אני לא מבין למה הוא מיועד רואים שם תקורטיזול או חומרים מופרשים?? לא מבין איך זה עןבד כי בדיקות דם עשיתי כבר אני סופר לחוץ בהתחלה הרופאה חשבה שיש בעיה בהרומון בלוטת התריס בגלל שיצא לי 5.3 אבל זה ירד אחרי זה
    מה שבנוסף שאני סובל ממש מעור יבש בכול הגוף בעיקר בירכיים יובש קשה
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך?

    יוסי
    06/01/2018

    ?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    06/01/2018

    באמת שאין לי דרך על סמך חלקיקי מידע לתת מענה לבעיתך. מציעה להגיע לרופא המטפל. הMRI נועד לראות אם יש ממצא בהיפופיזה אבל ב10% מהמקרים שמבצעים MRI מוצאים ממצא שהוא מקרי. מציע שתברר מדוע נעשה מה החשד? האבחנה לחסר או עודף הפרשה הורמונולית הוא לפי בדיקות דם
    מצטערת כאן יהיה בעיתי לתת מענה לבעייתך מציעה לפנות לרופא שמנהל את הברור
    בברכה,

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך?

    יוסי
    07/01/2018

    בהמשך לתשובת..כמו שאמרתי היה tsh מוגבר אבל חזר לנורמה...בבדיקות הדם acth רק גבוה
    בכלללי יש לי יובש סיסטמי לכן אני מודאג ..והתשובות שלך עדיין מלחיצות למרות שהתור לאנדרו רחוק
    אני דואג ולחוץ במיוחד שבבדקיות הורמנים יצא תקין..נשלחתי לעשות מבחן דסקמטזוו ולא עשיתי ופניתי ישר ל mri אנדרןו שלי לא מודאג כמו שאנע מודאג ולחוץ
    לפי הבנתי מספיק שהורמון אחד לא פועל כראוי זה פוגע בכול הגוף אבל שיש acth מוגבר וכול פרופיל הורמנאלי תקין פרט לפרולקטין דזה לא עשיתי בחיים אני עדיין דואג

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    07/01/2018

    קשה לעזור מרחוק. וכל תשובה שאתן לא תהיה נכונה או מספקת אז חבל
    אני לא רואה סיבה ללחץ
    כדאי שתבצע את מבחן הדקסמטזון 1 מג'
    לא מכירה קשר ליובש בעור אבל שוב קשה לי מבלי לראות את כל הבדיקות והתסמינים שלך לתת חוות דיעה שתהיה יסודית מעמיקה ונכונה
    פרולקטין כדאי שתשלים
    ואין מה לדאוג מהMRI
    לילה טוב

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך?

    יוסי
    11/01/2018

    שלום שוב דר יקרה
    רציתי לשואל שאלה קטנה נוספת...לגבי אמ ריי יכולים לדעת עם זה אדיסון?כי לא עשיתי מבחן דקסמטאזון ..ואם קורזיול בוקר תקין זה לא שולל אדיסון נכון?עכשיו יכול להיות שזם גורם לתסמינים קשים האדיסון הזה כמו חולשה ויובש סיסטמי קיצוני וצמא ופרקים כואבים?
    תודה הדאגה הורגת אותי

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    11/01/2018

    מבקשת להפסיק לשאול שאלות בנושא כי הן חוזרות על עצמן וכבר עניתי
    בדיקת MRI לא מראה תפקוד של בלוטת ההיפופיזה אלא רק אם יש בה ממצא אנטומי חריג לכן לא מאפשרת לאבחן אדיסון
    רמת קורטיזול תקינה בבוקר לא שוללת אדיסון שנשלל במבחן סנקטן
    מבחן דקסמטזון 1 מג' שולל קושינג ולא אדיסון
    נראה שאתה צריך להגיע ליעוץ אנדוקריני כי יש לך הרבה שאלות ללא מענה שלא ניתן לפתור מרחוק
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך לדר וסליחה

    יוסי
    14/01/2018

    שלום שוב אחרי שיחה עם הרופא עלי לבצע הבדיקות הבאת לא הבנתי בשביל מה
    יש לפעול לפי ההנחיה שלו.
    שם הבדיקה:
    תחום מעבדה
    מידע נוסף
    שם הבדיקה:

    שם הבדיקה: ELECTROLYTES Na+K
    OSMOLALITY- URIN
    OSMOLALITY- BLOOD
    לא הבנתי בשביל מה?
    ואם זה מסביר את מצבי?למה זה קשור
    לפי הבנתי צום של 12 מוחלט אני יכטל לשתות?
    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    15/01/2018

    לגבי הנחיות ספציפיות לבדיקה כדאי לשאול את הרופא או האחות. כאמור במצב של פרטי מידע אין לי דרך לדעת במה מדובר
    כדאי שתשאל את הרופא את כל השאלות שיש לך
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך

    יוסי
    16/01/2018

    םגבי ההנחיות הבנתי...אבל לגבי סוג הבדיקה גם של השתן מה מחפשים בדיוק?זה מתקשר לאדיסוו?תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    18/01/2018

    אסוף שתן לקורטיזול מתקשר לקושינג לא לאדיסון מחפשים עודף הפרשה של קורטיזול

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך..ותודה

    יוסי
    19/01/2018

    תודה..רק שזה אומר עודף קורטיזול..חוץ מקושניג למה עוד זה יכול להיות קשור? אדנומה? קיים טיפל ליתר קורטיזול?
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    19/01/2018

    כאמור חבל על שאלות שמבוססות על רסיסי מידע. מציעה שתכתוב את השאלות שיש לך ותשב עם הרופא שלך ותשאל.
    יש טיפול ליתר קורטיזול תרופתי או נתוחי
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפסקת נטילה של טסטוסטרון
    דוידי
    18/01/2018

    במידה ואני מתכנן למרוח טסטוסטרון במשך כמה חודשים (בעצת הרופאים), האם כשאפסיק ארגיש קשיים או נפילה כלשהי?
    רוצה לדעת מראש לקראת מה אני נכנס.
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לדוידי

    ד''ר מאיה איש שלום
    18/01/2018

    הכל תלוי במנון, משך הטפול, והבעיה הראשונית
    אפשר גם להפסיק את הטפול בהדרגה.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפסקת נטילת טסטוסטרון

    דוידי
    19/01/2018

    כן, אני מבין שזה תלוי בנתונים שציינת. אבל בכל זאת, אשמח לקבל טיפה אינפורמציה כי לצערי אף אחד לא הסביר לי אפילו לא במעט על ההשלכות שיכולות להיות.
    אז אם להיות יותר ספציפיים: בואי נניח שאני לוקח 50 מ"ג טסטומקס במשך כחצי שנה. מה הכי גרוע שיכול להיות?
    אני מתכוון בעיקר מבחינת התחושה שלי (פיזית ונפשית) ואולי גם יש השלכות 'מאחורי הקלעים' (פגיעה כלשהי בייצור ההורמונים הטבעי ועוד...).
    חשוב לי לדעת מבעוד מועד ואז להחליט.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לדוידי

    ד''ר מאיה איש שלום
    19/01/2018

    קשה לענות מבלי לדעת את הרקע, כמובן שמתן מבחוץ מדכא את היצור הפנימי, אך ההורמון העקרי שמיוצר ע"י האשכים הוא טסטוסטרון ואתה מספק אותו מבחוץ כך שלא אמורה להיות בעיה.
    במקרים בהם הטסטסוטרון ניתן ללא סיבה מוצדקת (אנשים שנוטלים טסטוסטרון למרות יצור תקין) לוקח למערכת לעיתים חודשים להתאושש אחרי ההפסקה של הטפול.
    אני מניחה שאצלך היתה התויה למתן התרופה כך שלא תהיה בעצם סיבה להפסיקה
    כאמור לא ניתן ליעץ ללא מלוא הפרטים
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שפיכה מוקדמת ורמות טסטוסטרון
    אלברט
    19/01/2018

    האם יש קשר בין שפיכה מוקדמת לבין איזון הורמונלי? או ליתר דיוק רמה נמוכה של טסטוסטרון? או אולי פרולקטין?
    במידה וכן, זה ניתן לטיפול?
    תודה מראש!

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לאלברט

    ד''ר מאיה איש שלום
    19/01/2018

    ככל הידוע לי לא הוכח קשר ברור. מציעה להפנות את השאלה גם לאורולוג
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה לגבי רמות סוכר משתנות
    דן
    16/01/2018

    שלום סובל מגיל 20 מסכרת.היום בגיל 43 אף פעם לא מאוזן אם זה אם כדורים ואם הזרקות אינסולין רמות בוקר 250 אחרי אוכל 380.היו ימים יותר טובים שבדיאטה ירדו.בימים אלה בדיאטה הרמות בבוקר סביב 130 אחרי אוכל 150 האם גם רמות כאלה עדיין נחשבות לגבוהות ועדיין קיים פגיעה של הסכרת או ברמות כאלה יורדות הסבירות לפגיע תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לדן

    ד''ר מאיה איש שלום
    18/01/2018

    בעקרון ככל שהסוכר קרוב יותר לערכים התקינים דהיינו עד 110 בצום ושעתים אחרי האוכל עד 160-180 הסכוי לפגיעה באברי מטרה קטן.
    אנחנו יודעים שמעבר לרמות הסוכר גם לאזון לחץ דם ורמות כולסטרול חשיבות במניעת סבוכי סוכרת
    כיום קיימות תרופות חדשות שיכולות לעזור לאזן סוכרת מסוג 2. איני יודעת מה סוג הסוכרת שלך
    בכל מקרה לסוכרת מסוג 1 מד הסוכר הרציף פריסטייל לברה נכנס החודש לסל ומסייע באזון טוב יותר
    כמובן שהפחתת פחמימות ופעילות גופנית חשובים מאוד ועוזרים מאוד באזון הסוכרת
    מציעה לגשת ליעוץ רופא סוכרת/אנדוקרינולוג
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה לגבי רמות סוכר משתנות
    דן
    16/01/2018

    שלום סובל מגיל 20 מסכרת.היום בגיל 43 אף פעם לא מאוזן אם זה אם כדורים ואם הזרקות אינסולין רמות בוקר 250 אחרי אוכל 380.היו ימים יותר טובים שבדיאטה ירדו.בימים אלה בדיאטה הרמות בבוקר סביב 130 אחרי אוכל 150 האם גם רמות כאלה עדיין נחשבות לגבוהות ועדיין קיים פגיעה של הסכרת או ברמות כאלה יורדות הסבירות לפגיע תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בלט עין אולטראסאונד ובדיקות מעבדה
    נחמן
    04/01/2018

    שלום רב!
    לפני כשבוע פניתי כאן בפורום לגבי בני בן 21.
    בשל כאבי צוואר בני עבר אולטראסאונד צוואר ובו התגלתה היפרווסקולריות בשתי אונות של בלוטת תריס.נשלח לבדיקות:tsh,t3,t4,טירואיד פרוקסידאז.הכל יצא תקין.
    היום בבדיקת עיניים,הרופא העלה חשד לבלט בעין שקשור לבלוטת תריס.הכי מעניין שהרופא לא ידע על הבירור של בלוטת התריס שבני עבר...הרופא שלח את בני לסיטי ארובות.
    רציתי לדעת,האם יש מצב של ממצא כזה באולטראסאונד,בלט בעין כשהבדיקות שציינתי תקינות?האם יש צורך בבדיקות נוספות?האם באמת יש צורך לעשות סיטי?אני לא ממש מעוניין שבני יחטוף קרינה מיותרת.האם יש צורך ביעוץ אנדוקרינולוגי?בצבא נאמר לבני שישלחו אותו ליעוץ אך ורק במקרה שתוצאות בדיקות המעבדה לא יהיו תקינות...
    אני מבין שכאן תוצאות המעבדה סותרות את הקליניקה...
    אשמח לקבל את ההמלצות.
    תודה רבה.
    נחמן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נחמן

    ד''ר מאיה איש שלום
    05/01/2018

    ב20% מהמקרים של הפרעה עינית על רקע מחלת גרייבס ההפרעה העינית מופיעה לפני הופעת פעילות היתר של בלוטת התריס.
    CT מכוון לארובות העינים יכול לתת אנפורמציה לגבי מעורבות שרירי גלגל העין מדובר בסיטי מכוון לארובות בלבד והבדיקה אינה כוללת את המח
    חשוב שיבוצע ללא חומר נגוד
    מציעה לבדוק גם רמת thyroid stimulating antibodies
    אם מבנה העינים לא השתנה מאז ומתמיד אפשר לשקול לותר על הסיטי אבל אם יש בלט חדש כדאי לשקול כן לבצע
    בברכה,

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • MRI ועוד שאלה אישית

    נחמן
    05/01/2018

    שלום,דוקטור מאיה!תודה על תשובתך.האם יש מצב להחליף את הסיטי ל-MRI.אני יודע שהצבא לא יאשר בדיקה יקרה,אך אני בודק האם MRI יתן אותו המידע שסיטי.
    לגבי הבדיקה של הנוגדנים,האם היא בדיקה בתשלום?כי שוב הצבא לא ישאר...
    ודבר אחרון חביב:ניסיתי להשיג תור אליך לאיכילוב ,אך התורים לחודש מאי.
    האם יש אפשרות להתקבל אצלך במרפאתך שלא באיכילוב?אם כן,האם יש אפשרות לפנות אליך במייל כלשהו. כדי לתאם את האפשרות הזאת.אנו מאוד רוצים לעזור לבננו.הוא היחיד אצלנו ואנחנו די מבוגרים.
    כבר 6 שנים מאז שהוא סובל מירידה במשקל,יציאות מרובות רכות,לחץ דם לא מאוזן,דופק מהיר ואף אחד לא שלח אותו לעשות אולטראסאונד בלוטת תריס,כי הבדיקות הבסיסיות היו תקינות.
    הוא סובל נורא ויחדו אנחנו...
    תודה רבה.
    בברכת שבת שלום,
    נחמן

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לנחמן

    ד''ר מאיה איש שלום
    15/01/2018

    מצטערת רק עכשיו ראיתי את הפניה הנוספת שלך
    אם תפקודי בלוטת התריס תקינים שנים אז לא סביר שזו הסיבה לתסמינים שתארת וצריך לחפש סיבה אחרת.
    האולטרהסאונד מעיד רק על בעיה אנטומית אם יש אבל לא מאבחן בעיה תפקודית. מבינה שTSH, FT4 תקינים?
    הנוגדנים צריכים להיות ממומנים ע"י הצבא רק צריך להתעקש מבוצעים בבילנסון או בתל השומר
    ולגבי הMRI כדאי לשאול רופא עינים אם זה יתן אותו מידע ממה שראיתי בספרות יש פחות נורמות לגבי MRI לעומת CT. בעקרון בסיטי ממוקם הקרינה היום לא ככ גבוהה. אבל אם זה מטריד אפשר לנסות להתעקש על MRI או לעשות פרטי.
    בברכת בריאות שלמה לבנכם

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תת פעילות בלוטת התריס והורמוני מין
    תמר
    05/01/2018

    שלום רב לרופאות מנהלות הפורום !
    במקרה של תת פעילות בלוטת התריס בגלל מחלת השימוטו, האם ידוע על מתאם בין ירידה בהורמוני המין ואובדן הווסת לבין שיפור במצב הבלוטה ?
    תודה על תשובתכן.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לתמר

    ד''ר מאיה איש שלום
    06/01/2018

    תת פעילות של בלוטת התריס יכולה בהחלט להשפיע על סדירות המחזור, אזון תפקוד בלוטת התריס בהחלט משפר זאת אם זו הבעיה היחידה ששבשה את המחזור
    בברכה,

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תת פעילות בלוטת התריס והורמוני מין

    תמר
    07/01/2018

    שלום דר' איש שלום !
    כוונתי הייתה : אני בת 50 וחצי, כבר שנה ללא מחזור. פרופיל הורמונלי של מנפאוזה. האם נמצא שבשל ירידה בהורמוני המין, גם בלוטת התריס "מורידה הילוך" וצורכת פחות יוטירוקס? כמובן בהתאם לתוצאות מעבדה וייעוץ רפואי. אבל ידוע על מתאם שכזה ?
    תודה רבה לך.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לתמר

    ד''ר מאיה איש שלום
    15/01/2018

    לא ידוע לי על הקשר כזה
    כן ידוע שקצב חלוף החומרים יורד עם הגיל אבל לא ידוע לי שרואים שנוי מובהק בתפקוד בלוטת התריס
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת רמת טסטוסטרון תוצאות
    אריה
    13/01/2018

    אני בן 52, לראשונה בחיי עשיתי בדיקת טוסטסטרון טוטאל. התוצאה היתה נמוכה. 6 מתחת למינימום. אני לא סובל מבעיות תפקוד מיני. יש לי זיקפת בוקר ומרגיש בסדר. גם לא לחץ דם וסוכר. מה יכולה להיות הסיבה לכך? אני לוקח ליקופן 25מג כל יום וקיו 10 100מג. יש לזה קשר? ו100 מג יוטירוקס לבלוטת התריס. מה זה אומר רמה נמוכה? מה צריך לבדוק עוד או לעשות? או שזה לא משמעותי. הסיבה שעשיתי היתה כי למרות היוטירוקס הרגשתי קצת עיפות בחודשים האחרונים בעיקר לאורך היום גם כן. תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לאריה

    ד''ר מאיה איש שלום
    14/01/2018

    בשליש מהגברים יכולה להיות רמה נמוכה בבדיקה אקראית, כדאי לחזור על הבדיקה ולבדוק גם טסטוסטרון חופשי כי אם אתה סובל מעודף משקל, הטסטוסטרון הכללי יהיה נמוך אך החופשי הרבה פעמים תקין.
    במעבדה באיכילוב מבוצעת הבדיקה המתאימה ביותר להעריך טסטוסטרון חופשי bioavailable testosterone קיימת גם במאוחדת . בשאר הקופות זה מעין תחשיב מתוך רמת חלבון מסוים ולא ממש מדידה של הטסטוסטרון החופשי.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקות שתן - בבקשה חוות דעת
    מנחם
    13/01/2018

    קריאטינין בדם = 1.02 - בסדר !
    A1C = 6.9 סביר . אשפר במעט...
    אוריאה - 77 (!) - אשתה יותר ...
    בדיקות השתן מדאיגות אותי. האם אני צודק? ומה יש לעשות?
    MICROALBUMIN - U SAMP=28.84
    CREATININE - U SAMPLE= 54.7
    52.76= MICRO/CREAT על סולם של 0-30
    נוטל אנאלדקס ואמלו
    ל"ד - בנורמה
    כמה חמור? ומה לעשות?
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה למנחם

    ד''ר מאיה איש שלום
    14/01/2018

    רמת החלבון בשתן מוגברת במידה קלה, פעמים רבות ברמה כזו העליה היא הפיכה באזון אופטמלי של רמות הסוכר, באזון אופטמלית של לחץ ההדם (כדאי לשקול בצוע הולטר לחץ דם) וכן בירידה במשקל במידה ויש עודף משקל ופעילות גופנית סדירה כגון הליכה 150 דקות בשבוע
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בלוטת מגן, יוד, ניתוח
    נעמה
    08/01/2018

    שלום
    אני בת 40. בריאה בדרך כלל. בדיקות דם תקינות
    פרט לכך שמזה 3 שנים שינויים בבלוטת המגן.
    היתה כמה פעמים תוצאה מתחת לנורמה ( יתר ) ואז אחרי זמן קצר תוצאה גבוהה של כ 10 ואז חזר והסתדר
    ואחרי כמה חודשים שוב עלה וירד כו'.

    בדיקת TSH לפני שנה תקינה ובדיקה אחרונה לפני 3 חודשים תקינה.
    האנדוקרינולוג בקופח אמר שרק לבדוק פעם בחצי שנה אצל רופא המשפחה ואם יהיה חריגה לחזור אליו.

    היות ומזה כחודש משתעלת עשו לי צילום חזה ועקב ממצא
    "צל מעוגל במדיאסטנום" הפנו אותי לבדיקת CT של החזה
    שבוצעה עם זריקת יוד לפני 5 ימים.
    בסיטי ניכר שיש גוש של כ 6 סמ במיצר האחורי , כנראה שפיר אולי טרטומה, שצמוד לקנה הנשימה וגם משיק לוושט וללב.
    נקבע לי תור לעוד 10 ימים לניתוח להוצאת הגידול.
    אשמח לעזרתך

    1. האם העובדה שלפני 6 ימים עברתי זריקת יוד
    עשויה לגרום לכך שבלוטת המגן תצא מאיזון?
    2. קיבלתי הפניה ל TSH האם כדאי לעשות מחר כשבוע לאחר הסיטי עם יוד או לעשות בעוד כשבוע כי רק אז ידעו אם יש שינוי כתוצאה מהיוד? ( בעקרון מעדיפה מחר לגמור עם כל הבדיקות )
    3. האם יש צורך שאקבל איזה שהוא טיפול מיוחד לקראת ניתוח בשל הבלוטה?

    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לנעמה

    ד''ר מאיה איש שלום
    08/01/2018

    אכן יש סכוי שהיוד יביא להפרעה בתפקוד הבלוטה. היתי מחכה מעל שבוע אם את יכולה. כי לרב בתחילה עשוי להיות דכוי פעילות ואחרי שבוע 10 ימים פעילות יתר
    ממליצה לעשות כשבועיים אחרי הסיטי אפילו 3 שבועות (אם זה טרם הנתוח)
    אם התפקודים תקינים אין התויה לשום טפול
    בהצלחה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בלוטת מגן, ניתוח

    נעמה
    08/01/2018

    תודה רבה על התשובה המפורטת.
    אחכה עוד כמה ימים להגיע ל 10 ימים אחרי ה CT
    וכשבוע לפני הניתוח.

    אודה עוד על עזרתך
    1. האם מספיק לבדוק רק TSH או רצוי גם T3T4?
    ראיתי שהרופא משפחה רשם לי רק TSH
    2. הניתוח בעוד כ 10 ימים. במידה וכמה ימים לפני הניתוח אקבל תוצאה שה TSH לא תקין האם אוכל לקיים את הניתוח? זה ניתוח מאוד מורכב של 3 מנתחים והוא חייב להתקיים.
    אם כך מה אעשה במצב כזה? איזה טיפול אקבל? זה סביר שאתחיל טיפול תרופתי כמה ימים לפני ניתוח?

    תודה רבה!!

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לנעמה

    ד''ר מאיה איש שלום
    11/01/2018

    נקוה שהכל יהיה תקין
    אם מדובר יהיה בפעילות יתר קלה למשל לא תהיה בעיה לנתח
    אם משמעותית יאלצו לדחות מקוה שהכל יצא תקין
    מספיק TSH הוא המדד הכי רגיש משתנה לפני שנוי בT4 T3 אם חלילה לא יצא תקין לרב המעבדה מוסיפה אוטומטית T4 T3
    בהצלחה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רמת הורמון טסטוסטרון לגבר
    נמרוד
    10/01/2018

    ד"ר מאיה שלום רב
    קודם כל קראתי באקראי את התגובות שלך למטופלים וברצוני להודות לך שאת עושה עבודה מעולה וכ"כ מפורטת, כל התשובות ברורות ולא מחסירה מידע ! זה לא ברור מאליו. שליחות גדולה !

    ועכשיו לשאלתי
    שלום רב
    רציתי לדעת האם כשגבר מקיים יחסי מין ומגיע לפורקן, האם האקט הזה הפליטה עצמה מורידה את רמת הטסטוסטרון?
    אני מעוניין להתאמן גופנית בצורה עצימה ואינטנסיבית למשך חודשיים ומעוניין למקסם תוצאות, לכן חשוב לי לדעת ולשמר רמות טסט גבוהות בצורה זמנית בכדי לשפר תוצאות. אני מצטער אם השאלה שלי היא ביזארית אבל חשובה לי מאוד התשובה.
    אודה לעזרתך כמו תמיד !
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לנמרוד

    ד''ר מאיה איש שלום
    11/01/2018

    קודם כל תודה על הפרגון.
    השאלה לא בזארית אך לא ידוע לי על קשר. בעקרון הטריגר ליצור טסטוסטרון הוא LH שמופרש מההיפופיזה ולא ידוע לי שבעקבות שפיכה הוא משתנה הוא שמשתנה רמת הטסטוסטרון בעקבות זאת.
    אפשר ליתר בטחון לוודא גם עם אורולוג
    לי אישית לא ידוע על קשר
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נטילת ויטמין די יומי
    סמדר
    10/01/2018

    שלום
    בת 88, נוטלת קבוע ויטמין די 6 טיפות ביום. כרגע הערכים הם 105. מה עושים? להמשיך באותו מינון? להוריד מינון? להפסיק?
    תודה מראש

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לסמדר

    ד''ר מאיה איש שלום
    11/01/2018

    בערכים שכאלו מקובל להוריד מעט את המנון . לא יודעת אם הטפות שאת נוטלת של 200 או 400 יחידות ויטמין D בטיפה, מקובל להוריד ברמה כזאת את הטפול ל1200 יחידות ליום לשמור הרמה. אם את לוקחת 6 יחידות של 200 את יכולה להמשיך או להוריד ל5 טפות
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • 30 ממ האם נדרש טיפול
    שירי
    11/01/2018

    שלום באןלטרסאונד 30 ממ האם זה גדול? האם נדרש טיפול בגלל הגודל? Tsh נמוך במגמת שיפור כיום 0.29 היתר תקין . עדין במעקב. האם הtshיגיע לנורמה . גם אז צריך טיפול ביוד עקב 30 ממ גודל? ניקור תקין

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לשירי

    ד''ר מאיה איש שלום
    11/01/2018

    גדול הקשר לא מהוה התויה לטיפול. קשה לדעת האם יפסיק לפעול ביתר אם אכן מדובר בקשר חם. לא ראיתי את התוצאות וקשה לתת תשובה מפורטת בשל כך. קשה לתת יעוץ בנושא מרחוק כאמור מדובר במצב שהוא בתחום האפור. אין החלטה בנושא שהיא נכונה או לא נכונה באופן ודאי בהתאם לתוצאות שתארת
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
