פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

"פורום סוכרת" או "פורום אנדוקרינולגיה" הוא המקום לברר על נושאים כגון סוכרת, סוכרת נעורים, סוכרת סוג 2, אנדוקרינולגיה. פורום סוכרת-אנדוקרינולגיה יעסוק בהרחבה ב: סכרת, סוכרת מבוגרים, סוכרת הריון, בלוטת התריס, שחלה פוליצסטית, השימוטו ועוד

מנהלי הפורום

ד"ר היבא מסרי עיראקי
053-4877809
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • דלקת קיבה ועלייה ברמת הסוכר
    ליסה
    19/11/2017

    שלום
    האם דלקת בקיבה יכול להעלות את רמת הסוכר בדם?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר היבא מסרי עיראקי - 053-4877809

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה

    היבא מסרי עיראקי
    19/11/2017

    אין מספיק פרטים בשביל לענות, במידה והתכוונת לגסטריטיס כרונית אז לא ידוע לי קשר עם סוכרת. דלקות חריפות יודעות להשפיע על משק הסוכר בצורות שונות.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קשר איזואקוגני בגודל 1.5 ס"מ
    אילנה
    19/11/2017

    באולטראסאונד בלוטת התריס נמצאה "קשר איזואקוגני בגודל 1.5 ס"מ וסקולרי בדופלר רקמתי עם הילה מסביב". מדובר על בדיקה שנעשתה בגלל הקרנות לצוואר לפני כשלושים שנה. אני מבינה שמדובר לפי הממצא הזה בחשד גדול לקשרית ממאירה? האם וסקולרי בדופלר רקמתי פירושו זרימת דם מוגברת (שהוא סממן מחשיד)? והילה מסביב היא גם סממן מחשיד?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר היבא מסרי עיראקי - 053-4877809

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    היבא מסרי עיראקי
    19/11/2017

    במאפיינים שנרשמו אין מאפיינים שמעלים במיוחד חשד לסרטן בלוטת התריס, ממליצה להשלים גם בדיקת TSH והערכת אנדוקרינולוג

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם בכל זאת מדובר בטרום סכרת?
    דנה
    18/11/2017

    שלום
    בבדיקת הדם הגלוקוז יצא לי 108 המגלובין מסוכרר 5.8 והעמסת סוכר שעתיים אחרי שתיית התמיסה 123 הרופא אמר לי שתוצאת העמסת הסוכר תקין לגמרי האם בכל זאת מדובר בטרום סכרת ?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר היבא מסרי עיראקי - 053-4877809

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    היבא מסרי עיראקי
    19/11/2017

    שלום רב
    האבחנה של טרום סוכרת לא מחייבת שכל הבדיקות יהיו לא תקינות וכאשר בשתי בדיקות הערכים מתאימים לטרום סוכרת אס מדובר בטרום סוכרת.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת PTH יצאה גבוהה
    אילנה
    18/11/2017

    אני במעקב אצל רופאה אנדוקרינולוגיה מזה מספר שנים בעקבות אוטסאופניה שהתגלתה במיפוי עצם. לאחרונה בדיקת הPTH היתה בערך של 53 ונשלחתי לבדיקת אולטרסאונד ולמפוי לשלול אנדנומה. בבדיקת הUS נמצא ממצא בקוטר 1.1 ס"מ צמוד לאספקט האחורי של האונה הימנית קרוב לודאי שייך ל- RT PARATHYROID GLAND. בדיקת מיפוי פארתירואיד לשמחתי יצאה תקינה אין עדות לאדנומה של בלוטת הפאראתירואיד.לדעת הרופאה צריך להמשיך מעקב. לשאלתי איך זה שהאולטרסאונד הראה ממצא ואילו בבדיקת המפוי לא היתה עדות לאדנומה קבלתי תשובה מוזרה "בגלל זה אנחנו ממציאים בדיקות חדשות". החלטתי לבצע שוב בדיקת US במכון אחר והבדיקה יצאה תקינה לא הודגמה בלוטת פאראתירואיד מוגדלת. יחד עם זאת בדיקת דם נוספת שנערכה לי ה- PTH אמנם ירד ל46.80, אבל זה עדיין מעל הנורמה.הCALCIUM SERUM- הוא בגדר הנורמה 9.30 ויטמין D25 -OH היה 42.60 גבוה מהנורמה. שאר הבדיקות שנבדקו כולן תקינות בגדר הנורמה, כולל איסוף שתן שנעשה. מבקשת לברר מהי הסיבה לPTH גבוה ואם עלי לבצע בדיקות נוספות ?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר היבא מסרי עיראקי - 053-4877809

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    היבא מסרי עיראקי
    19/11/2017

    לא ברור לי אם בדיקות ה PTH הראשוניות היו מוגברות בנוכחות ויטמין D נמוך או לא אך כעת הייתי דואגת לתקן את רמת הויטמין D ולבדוק PTH לפחות חצי שנה אחרי התיקון
    לגבי ההדמיה של פארהתירואיד באולטראסאונד הרבה פעמים קשה להיות החלטיים לגבי הימצאות אדנומה או לא ובכלל מחפשים אדנומה המידה ומחליטים על ניתוח, במקרה שלך עדיין יש צורך בבירורים נוספים

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סוכר גבוה בצום והמגולובין מסוכרר 5.4
    תמר
    08/11/2017

    היי
    אני בת 28, רזה יחסית וכבר מעל ל-10 שנים אני עם סוכר של בין 115-117 בצום.
    לפני שנתיים עברתי הריון עם סכרת הריון והתחלתי לבדוק את הסוכר בגלוקומטר ביתי. לאחר ההריון התחלתי למדוד באופן עצמאי. הבדיקות בצום תמיד היו 117 (קבוע) ואחרי הארוחות מדידות תקינות עד גבוליות (141) שעתיים לאחר ארוחה.

    השבוע עשיתי בדיקת דם לאחר צום של כ-12 שעות, הסוכר היה 128, להבנתי מדובר בסוכרת ודאית.
    העניין הוא שתוצאות הבדיקות לאחר ארוחה עדיין תקינות וההמוגלובין המסוכרר שלי 5.4.

    האם תיתכן סטייה כל כך גדולה בין גלוקומטר ביתי (מאוד מקפידה על החלפת מחטים וניקיון יסודי של הידיים לפני בדיקה) לבדיקת מעבדה?

    דבר נוסף - אציין שהימים לפני הבדיקה היו מאוד מאוד מתוחים ולחוצים נפשית וישנתי מעט מאוד בערב שלפני הבדיקה. זכור לי שמתח נפשי ועייפות קיצונית משפיעות על ערכי הסוכר. האם זה נכון?

    יש לי תור לאנדוקרינולוג בעוד כחודשיים. אשמח לדעת אם יש משהו שעליי לעשות עד אז (למעט שינוי תזונתי ופעילות גופנית) והאם מדובר בסוכרת ודאית וחד משמעית.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר היבא מסרי עיראקי - 053-4877809

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עדכון

    תמר
    09/11/2017

    אתמול בדקתי 2 תוצאות שעתיים לאחר ארוחה - תוצאה אחת יצאה 114 ואחת 138 (אחרי ארוחה עם דיי הרבה פחמימות, יודעת שזה הגבול העליון ועדיין בתחום התקין) והיום בבוקר במד הסוכר הביתי התוצאה יצאה 118.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לתמר

    ד''ר מאיה איש שלום
    18/11/2017

    ערכי הסוכר שאת מתארת בצום מתאימים לטרום סוכרת, ההמוגלובין A1C תקין.
    בשלב זה הגבלת פחמימות ופעילות גופנית סדירה זה חשוב.
    מה שאת מתארת יכול להתאים אולי לMODY2 סוכרת שאינה מחייבת כל טיפול אבל יש צורך להתרשם קלינית מאנמנזה מלאה, אם היה בעבר סוכר תקין בצום זה לא מתאים. כי זו הפרעה מולדת.
    ממליצה בחום להמשיך עם פעילות גופנית סדירה ותזונה שאינה עתירה בפחמימות
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נסיקת סוכר לפנות בוקר
    מנחם
    17/11/2017

    בן 65. נוטל ג'רדיאנס וג'נואט. מגיב יפה 2-3 אחרי הארוחה. מאוד מאופק בפחמימות וצועד מדי יום 45 דק'. לאחרונה החמרה כדלכמן: בלילה עד 3 לפנות בוקר ערכי סוכר סבירים: 140 ואף פחות. החל משעה זו חלה עלייה הדרגתית ועד 06.30 יכול להגיע אפילו עד 200 (!). כמובן שלא אוכל ולא שותה בשעות אלה. למה זה קורה ומה לעשות?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר היבא מסרי עיראקי - 053-4877809

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה למנחם

    ד''ר מאיה איש שלום
    17/11/2017

    ערב טוב
    התופעה שאתה מתאר מתאימה לתופעת השחר ואינה מפתיעה. בשעת השחר מתחילה עליה של קורטיזול ואדרנלין שגורמים לכבד ליצר סוכר ולכן רמת הסוכר בדם עולה.
    אני חושבת שהשאיפה צריכה להיות סוכר של 90-100 בלילה ואז יש סכוי שתקום מאוזן יותר.
    מציעה לשקול העצמת הטפול התרופתי
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • Tsh בהריון שני אחרי הריון קודם בתת פעילות
    דנידין
    17/11/2017

    היי
    שבוע 6 הריון שני. הריון קודם בשבוע 6 tsh היה 10 בבדיקות חוזרות טיפלתי ביוטירוקס. אחרי הריון חזרתי לאיזון היה קבוע סביב 2.5. תחילת הריון נוכחי שבוע 4 היה 2.6 ואחרי חמישה ימים עלה ל3.13. עוד לא עשיתי בדיקה נוספת מאז. האם 3.13 תקין לשלב זה? כל כמה זמן אני צריכה להבדק? מה הסיכוי שיחזור שוב התת פעילות?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר היבא מסרי עיראקי - 053-4877809

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לדנידין

    ד''ר מאיה איש שלום
    17/11/2017

    האם יש נוגדנים לבלוטת התריס?
    3.13 זה גבולי מאוד, שואפים למתחת ל2.5 ..
    צריך לעקוב לדעתי יש סכוי גדול שכן תזדקק לטפול (בעיקר אם יש נוגדנים ברקע).
    אם אין נוגדנים (ANTI THYROID PERXOIDASE) אפשר לשקול לא לטפל עד TSH של 4.
    לילה טוב

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הורמונים בלוטת התריס ונדודי שינה
    נויה
    09/11/2017

    שלום,אני בת 49 המחזור סדיר אין גלי חום אבל סובלת כבר שנה מנדודי שינה קשים.
    עשיתי בדיקת דם ואלה התוצאות

    • ESTRADIOL(E2) 86.04 PMOL/L
    FSH 20.84 MIU/ML
    LH 9.39 MIU/ML
    PROGESTERONE 0.38 NMOL/L
    TESTOSTERONE 0.59 NMOL/L
    • TSH 1.31 µIU/mL


    אשמח מאוד להבין את תוצאות הבדיקה...
    אם הבנתי נכון האסטרוגן והפרוגסטרון מאוד נמוכים
    וגם הTSH נמוך

    האם אלה יכולים להיות הגורמים לנדודי השינה ?

    רב תודות:)


    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר היבא מסרי עיראקי - 053-4877809

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לנויה

    ד''ר מאיה איש שלום
    13/11/2017

    ההתיחסות להורמונים (פרט לTSH ) תלויה ביום שבו עשית את הבדיקה ביחס למחזור אבל הרמה יכולה בהחלט להתאים לפרימנופאוזה, כלומר לשלב לקראת מנופאוזה. הTSH תקין -1.31.
    היתי מחפשת סיבות אחרות לנדודי שינה.
    יתכן שהרקע הוא פרימנפאוזה. האם יש גלי חום?
    לילה טוב

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • היי

    נויה
    14/11/2017

    תודה רבה על התשובה:)
    אין לי גלי חום
    את הבדיקה עשיתי יום אחרי שהסתיים המחזור החודשי
    מתי מומלץ לעשות את הבדיקה כדי לקבל תמונה נכונה?
    ושאלה נוספת
    יש לי זפק (לא גדול) בבלוטת התריס(שמסתבר שלא מפריע לתפקוד שלה) האם זפק יכול לגרום להפרעות שינה?
    תודה רבה
    יום טוב

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לנויה

    ד''ר מאיה איש שלום
    15/11/2017

    ערב טוב
    זפק שאינו מביא לקשיי נשימה או אי נוחות בצואר לרב לא בעיתי הוא כן יכול להחמיר דום נשימה בשינה שמתבטא בנחירות ויקיצות מרובות לא מורגשות ועייפות מרגע היקיצה ונטיה להרדמות במהלך היום.
    היום הנכון ביותר לבצע פרופיל הורמונלי (פרט לTSH שם לא משנה היום) הוא יום 2-5 למחזור, כאשר יום אחד הוא יום קבלת המחזור
    לילה טוב

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה אחרונה לד"ר איש שלום:)

    נויה
    16/11/2017

    קודם כל תודה רבה רבה על התשובות !
    שתי שאלות אחרונות בעניין הזפק
    לעיתים מרגיש לי שהוא מתנפח ולעיתים לא.. ואולי הוא אכן מפריע לנשימה
    איך בודקים אם הוא מפריע לנשימה?

    והשאלה השניה...אם תפקוד הבלוטה שלי תקין
    האם ניתן לטפל בזפק מבלי לפגוע בבלוטה?
    האם הוא ניתן להסרה? (סליחה על הבורות:)
    תודה רבה!

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לנויה

    ד''ר מאיה איש שלום
    16/11/2017

    אפשר לבצע מעבדת שינה לראות אם יש דום נשימה זה לא בהכרח יעיד שהגויטר קשור לכך במידה ותמצא בעיה
    אפשר לבצע תפקודי ראות
    במידה ואחת האונות גדולה יותר ומפריעה אפשר להסירה ואז אין הכרח שתפקוד הבלוטה יפגע. אך כאמור יש לבדוק אם יש הצדקה לנתוח
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה

    נויה
    17/11/2017

    עזרת לי מאוד !

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ברינטליקס ושינוי של בלוטת התריס
    עינן
    16/11/2017

    שלום
    אני צורך סרנדה נגד חרדות כבר כמה שנים ועשיתי מעבר לברינטליקס גם כדור נגד דכאון והייתי איתו רק 3 חודשים
    בבדיקות דם ראיתי שהוא שינה לי את בלוטת התריס מ 2 פלוס שהיה לי כל החיים ל 1.6 (היה פעם אחת 1.01) ומאז שהפסקתי אותו כבר חצי שנה בלעדיו ועדיין בלוטת התריס מהירה יותר . האם ייתכן ועשה לי נזק בלתי הפיך ? מאז אני לא נרדם בקלות כמו בעבר...

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר היבא מסרי עיראקי - 053-4877809

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לעינן

    ד''ר מאיה איש שלום
    16/11/2017

    אם מדובר בTSH הערכים שציינת שבין 1-2 ואפילו עד 4.5 הם תקינים ולא אמור להיות שום שנוי בתחושה בערכים אלו.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רמת TSH בתחילת הריון
    יעל
    16/11/2017

    שלום, אני בת 34, בתחילת הריון שלישי (שבוע 5), עם השימוטו כבר 8 וחצי שנים. לוקחת יותירקס 550 בשבוע. עשיתי בדיקת TSH ממש כמה ימים לפני הביוץ והתוצאה היתה 4.77 אז העלתי יוטירקס ל600 ולפני כמה ימים (אחרי שגיליתי שאני בהריון) עשיתי שוב בדיקה והתוצאה היתה 2.03. האם התוצאה בסדר והאם יש צורך לעלות יותירקס ל650 או להישאר ב600? אני יודעת שבתחילת הריון חשוב שהתוצאה תהיה נמוכה...
    תודה רבה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר היבא מסרי עיראקי - 053-4877809

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליעל

    ד''ר מאיה איש שלום
    16/11/2017

    מציעה לך לפנות למעקב אנדוקרינולוגי מסודר
    TSH של 2 הוא תקין, אבל אני חושבת שכן כדאי להעלות ל650 בכדי לשמור על ערך זה, ויתכן שיהיה מקום להעלאה נוספת של המנון בקרוב
    בטרימסטר הראשון חשוב לבצע בדיקות אחת לחודש, והמנון בדרכ עולה בין 30-50%.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עלייה ברמות סוכר במדידות אקראיות
    מיכאלה
    14/11/2017

    בת 49 סוכרת 2 5 שנים. a1c אחרון 6.8 .
    לחץ דם תקין וגם כולסטרול תקין.סובלת מעודף משקל גדול
    בשבועיים האחרונים יש עלייה במדידות אקראיות בבוקר עלה מ130 ל150 וכן אחרי ארוחות כשעתיים עלייה לפעמים ל180 ויותר
    לוקחת 3 גלוקופאז ביום אחד בוקר 2 ערב
    האם כדאי להוסיף כדור אחר או לשנות .כדי לשמור על הסוכר יותר טוב
    המלצתכם בבקשה.
    תודה מראש

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר היבא מסרי עיראקי - 053-4877809

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה למיכאלה

    ד''ר מאיה איש שלום
    15/11/2017

    3 כדורי גלוקופאג' זה המנון המקסמלי.
    כדאי לשקול טפול תרופתי נוסף כיום יש טפולים שעוזרים מעבר לאזון הסוכרת גם לרדת במשקל אפשרות נוספת היא לצמצם את צריכת הפחמימות ולהקפיד על פעילות גופנית סדירה כגון הליכות 150 דקות בשבוע או פעילות של ארובית בעצימות גבוהה באינטרוולים. הללו יעזרו מאוד לשפר את אזון הסוכרת
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סיבוכים עתידיים של סכרת
    עידן
    14/11/2017

    שלום.

    לבת שלי יש סכרת.
    היא שומרת באדיקות על ערכי סוכר תקינים.
    רציתי לדעת אם בכל זאת יכולים להיות סיבוכים בעתיד?

    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר היבא מסרי עיראקי - 053-4877809

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לעידן

    ד''ר מאיה איש שלום
    15/11/2017

    הקפדה על ערכי סוכר תקינים וגם על משקל גוף תקין, ולחץ דם וכן רמות כולסטרול בנורמה מפחיתים מאוד את הסכון לסבוכים
    חשוב גם להקפיד על פעילות גופנית סדירה
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם פגיעה סוכרתית בכליות?
    גלית
    14/11/2017

    אחרי שנים רבות של סכרת לא מאוזנת הצלחתי בתשעת החודשים האחרונים להגיע לאיזון מצויין המוגלובין מסוכרר 5.6. אבל דוקא בחודשים האלה יש לי תוצאות לא טובות בבדיקת שתן: מיקרואלבומין 194, קריאטינין 272 ויחס בין מיקרואלבומין לקריאטינין 71. האם זו פגיעה כלייתית רצינית והאם היא בלתי הפיכה? האם המשך איזון מעכשיו והלאה יכול לעצור המשך התדרדרות או שאיחרתי את המועד והמשך התדרדרות הוא בלתי נמנע גם אם אמשיך להיות מאוזנת?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר היבא מסרי עיראקי - 053-4877809

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לגלית

    ד''ר מאיה איש שלום
    15/11/2017

    מציעה לחזור על הבדיקה לרב אזון סוכרת יש שפור בערכי המיקרואלבומין כך שזה לא ככ מתאים
    האם יש סכוי שהבדיקה בוצעה בזמן דלקת בדרכי השתן כי זו יכולה להביא לעליה בערך.
    מציעה לחזור על הבדיקה עם בדיקה של שתן לכללית במקביל
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם אני סובלת מ hypothyrodisim או hyperthyrodisim?
    רואן
    15/11/2017

    שלום דר
    בת 20 הייתי סובלת מהשמנת יתר קיצונית 122 קילו והייתי סובלת מתת פעילות של בולטת התריס לוקחת אלטרוקסין 50 , לפני 3 חודשים וחצי עברתי ניתוח מיני מעקף להרזייה היום אני שוקלת 97 קילו
    לפהי שבוע עשיתי בדיקות דם והתגלה שרמת TSH היא 0.01 עם T3 ,T4 תקינים. אני מרגישה זפק וניפחות בצוואר
    מה משמעות של דבר זה ? האם אני סובלת מ hypothyrodisim או hyperthyrodisim ? הפסקתי לקחת אלטרוקסין
    למה TSH עכשיו נמוך ?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר היבא מסרי עיראקי - 053-4877809

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לרואן

    ד''ר מאיה איש שלום
    15/11/2017

    מתי הפסקת לקחת אלטרוקסין? אם הבדיקה נעשתה תחת אלטרוקסין היא משקפת פשוט מנון יתר בעקבות הירידה במשקל.
    המנון ניתן לפי משקל ולכן היה צורך להפחית מנון בעקבות הירידה במשקל
    אם הבדיקה נעשתה מעל חודש וחצי לאחר הפסקת אלטרוקסין אז כדאי לעקוב ולראות אם לא מתפתחת פעילות יתר של בלוטת התריס
    לילה טוב

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מטפורמין בשילוב עם לחץ דם גבוה
    דניאלה
    15/11/2017

    אני מטופלת כבר 5 שנים bisoprolol 5mg + hydrochlorothiazide 25mg
    לחץ דם גבוה.טרום סוכרת מאז הריון אחרון,3 הריונות סכרת הריונית טיפלתי ישירות באינסולין בכולם.
    לאחרונה גיל 48. עשיתי העמסת סוכר התוצאותmmol 7.6 בצום 16.6 אחרי שעתיים.
    הרופא בישר לי שכל מאמצי לשלוט בסוכרת לבדי כשלו ועליי להתחיל טיפול תרופתי,הוא רשם לי מטפורמין 500 לשבוע הראשון.
    קראתי שיש חשש לקחת מטפורמין בשילוב עם לחץ דם גבוה.
    הערכים שלי יחסית מאוזנים עם הטיפול התרופתי.האם זה בסדר להתחיל מטפורמין?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר היבא מסרי עיראקי - 053-4877809

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לדניאלה

    ד''ר מאיה איש שלום
    15/11/2017

    ערב טוב
    לא ידוע לי שיש בעיה במתן מטפורמין בשלוב עם תרופות ליתר לחץ דם. כך שאני לא רואה שום בעיה שתתחילי בטפול
    ממליצה גם על פעילות גופנית סדירה והקפדה על משקל גוף תקין הם יסייעו גם באזון לחץ הדם ובאזון רמות הסוכר.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
