פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

ד"ר רוזני אברמוף-נס
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • בהמשך להודעה קודמת
    דני
    03/10/2010

    בדיקה נוספת שבוצעה עם בדיקת הסוכר היום HEMOGLOBIN A1C %
    תוצאה - 5.4 %

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רמת סוכר בצום

    ד''ר זהר לנדאו
    03/10/2010

    שלום רב,
    מדובר ברמה גבולית. נהוג לכנות מצב זה כ"טרום סוכרת". בשלב זה מומלץ מאד להגיע למשקל גוף תקין ולעשות פעילות גופנית.
    בהתאם להסטוריה הרפואית שלך ולסיפור המשפחתי ניתן לשקול טיפול תרופתי.
    אולם, העיקר הינו לסגל אורח חיים בריא כדי לדחות ואף למנוע הופעת סוכרת בהמשך.
    בברכה,

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התייחסות לתשובתך

    דני
    03/10/2010

    שלום רב,
    תודה על התשובה.
    בהיסטוריה המשפחתית שלי לא ידוע לי על מקרים של סוכרת.
    אני סובל מיתר לחץ דם ועודף כולסטרול תורשתי אשר מאוזנים תרופתית.
    משום שאני צעיר יחסית (34) אינני מעוניין בטיפול תרופתי נוסף על זה שאני מקבל.
    האם משתנה המלצתך,בהנחה שאעשה מאמץ לבצע פעילות גופנית?
    באיזה תדירות את ממליצה לבצע מעקב סוכר והאם יש צורך לדעתך בביצוע העמסת סוכר?
    תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רמת סוכר בצום

    ד''ר זהר לנדאו
    03/10/2010

    שלום רב,
    בשל גילך הצעיר נראה כי יש מקום לבצע העמסת סוכר ואז להחליט.
    בכל אופן נכון יהיה להגיע למשקל תקין ולעשות פעילות גופנית.
    בברכה,

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לתשובתך

    דניאל
    03/10/2010

    איזה סוג של העמסת סוכר אני אמור לבצע?
    שמעתי שיש 50,75,100.
    תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התייחסות לתשובתך

    דני
    03/10/2010

    שאלה נוספת -
    האם מספיק לבצע 2 בדיקות סוכר בהפרש זמן של חודש כדי לקבוע מצב של "טרום סוכרת"? האם אין צורך במעקב קצת יותר ארוך?
    תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התייחסות לתשובתך - תגובה

    ד''ר זהר לנדאו
    04/10/2010

    שלום רב,
    העמסת סוכר של 75 גרם גלוקוז.
    לשם שינוי באורח חיים בריא יותר אין צורך בבדיקות נוספות.
    לגבי החלטה על טיפול תרופתי כדאי לעשות ההעמסה.
    בברכה,

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • היפוגלוקמיה בילוד
    פז
    03/10/2010

    שלום רב,

    גיסתי ילדה לפנות בוקר של ה-26/09/2010, שבוע 39, תינוק במשקל 3700 ציון אפגר 9/10. הריון תקין לחלוטין לידה רגילה ותקינה.
    לאחר כמעט 40 שעות מרגע לידתו חלה אצלו ירידת סוכר, טרם האירוע הילוד היה באי שקט במשך כשש שעות כל הזמן בכה ולא היה רגוע גם לאחר הנקה, בסביבות 3 לפנות בוקר גיסתי קראה לאחות והיא אמרה שהכל תקין בסביבות 6 לפנות בוקר גיסתי שמה לב שמשהו לא תקין עובר על הפעוט, ודרשה מהאחות לבצע איזושהי בדיקה כשהאחות הואילה בטובה לבדוק רמת הסוכר שלו הגיע ל-20.
    תוך כדי טיפול הוא החל לפרכס והנשימו אותו, הוא הועבר לפגיה ושם היה הכל תקין במשך 24 שעות, לאחר מכן הוא הועבר לתינוקיה להשגחה מלאה ושם חל מקרה חד פעמי של ירידת סוכר אך לא לרמה מאוד נמוכה ולאחר הנקה רמת הסוכר שלו אוזנה.
    בליל שבת לפנות בוקר הילוד היה באי שקט במשך כשעתיים (לדברי הצוות) ולאחר מכן הוא ביצע דום נשימתי והכחיל ביצעו בו הנשמה, ברוך השם ליל אמש עבר בסדר.

    אשמח לקבל את חוות דעתם האם יכולה להיגרם לו פגיעה מוחית כתוצאה מאירועים אלו? ומה הכוונה למצב היפוגלוקמיה ארוכה? מה זה ארוכה מבחינה רפואית?
    האם אני נמצאת בפורום המתאים בכלל?
    גיסתי רוצה לפנות לרופא פרטי אם כן לאיזה תחום ברפואה עלי לפנות?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • היפוגליקמיה בילוד

    ד''ר זהר לנדאו
    03/10/2010

    שלום רב,
    יש מספר סיבות להיפוגליקמיה בילוד ועל התינוק יהיה לעבור בירור בשל כך.
    צריך לקחת בחשבון דברים כמו מהלך ההריון והלידה, מחלות של האם, מחלות במשפחה, בדיקה גופנית של הילוד ועוד.
    בפגיות מנוסים מאד בבירור של היפוגליקמיות ובמידת הצורך מתייעצים עם אנדוקרינולוג ילדים.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סוכרת הריון
    דפני
    02/10/2010

    שלום
    בהריון הקודם העמסת סוכר 50 לא תקינה בעקבותיה העמסה של 100 עם ערך אחד לא תקין. לאחר סוכר בשתן העמסה נוספת של 100 אותה תוצאה כמו בהעמסה הראשונה.
    לידה רגילה בדיוק בזמן. משקל ילוד: 3150. לא עשיתי משהו מיוחד כדי לאזן את הסוכר.
    לאחר הריון, עליה במשקל של מספר קילוגרם. רמות סוכר בצום: 110, 95 וכו'. תלוי כמה זמן הייתי בצום.
    עכשיו שבוע 15. כאמור, עודף משקל (84 קילוגרם, גובה 169). האם כדאי לבצע את ההעמסה של שבוע 24 מוקדם יותר? האם יש בדיקה אחרת המתאימה לשלב המוקדם יותר של ההריון? אילו צעדים כדאי לנקוט?
    תודה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סוכרת הריונית

    ד''ר רוזני אברמוף-נס
    02/10/2010

    שלום
    כדאי לשוחח על כך עם הרופא נשים.
    ניתן לבצע את ההעמסת סוכר המלאה בתחילת הריון לאבחון סוכרת אשר לרוב היתה קיימת לפני ההריון.
    מאחר ולא היתה סוכרת הריונית אז לא היתה אינדיקציה לביצוע העמסת סוכר לאחר הלידה.יתכן והעליה במשקל גורמת לעליה בערכי סוכר ללא קשר להריון ועל כך כדאי לתת את הדעת.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרולקטין
    סוזן
    02/10/2010

    שלום רב.אני בחורה צעירה ,אבחנו אותי עם שחלות פוליצסטיות..לאורך כול התקופה רמת הפרולקטין היתה תקינה(רק אינסולין ולפעמים טוסטסטרון גבוה).לאחרונה הרמה קפצה מאוד.לא נוטלת שום תרופה חדשה (או שמשפיעה ,לפי הרופאואז חזרה לנורמה ושוב עלתה מעט..
    בבדיקת דם חוזרת,הרמה תקינה.צילום אם.אר.אי היה תקין.
    השאלה שלי-האם זה טעות בבדיקה או שזה רק בגלל השחלות הפולצסטיות?או יכול להיות ממשהו אחר?(היתי ערה שלוש לפני אבל האם יכול להית שזה בגלל משהו אחר ,למשל-בהתאם למחזור,לריחוק מתאריך הווסת?או בכלל בגלל מתח?)
    והאם זה שכול פעם הרמה משתנה זה גורם לבעיות?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרולקטין

    ד''ר רוזני אברמוף-נס
    02/10/2010

    שלום,
    רמת PROLACTIN כפי שאת מציינת מושפעת מגורמים שונים כולל שחלות פוליציסטיות.
    הסיבה החשובה האחרת פרט לתרופות הנה תת פעילות של בלוטת תריס.
    במידה והרמה לעיתים בגדר הנורמה ובוצע בירור מקיף ולא נמצאה סיבה יתכן אף שמדובר בסטרס או בדיקת PROLACTIN במחצית השניה של המחזור.
    במידה והמחזור סדיר וMRI תקין אז אין כאן בעיה ממש אלא מעבדתית בלבד.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תת פעילות של בלוטת התריס
    אלישבע
    30/09/2010

    אני בת 54, סוכרתית מאוזנת , עם 10 יחידות לנטוס ומעט נובונורם לפי הצורך במשך היום.פעילה ספורטיבית ושומרת על תזונה נאותה.

    נוטלת בהמלצת הרופא דרך קבע , ויטמין D בטיפות, כדור ברזל, ומחצית כדור אלקטרוקסין מידי יום עקב תת פעילות בלוטת התריס.

    יש לי כמה שאלות שאודה לך אם תענה לי עליהן,

    מה צריך לאכול וממה להמנע בנוגע לתת פעילות של בלוטת התריס?
    האם יש תוספי תזונה שיועילו לי בנוגע לתת הפעילות הזאת?
    אודה לך אם תנחה אותי מתי ליטול את האלקטרוקסין והברזל, אפשר יחד? ממה להזהר? האם מותר לאכול בסמוך לנטילתם האם לא? מה המועד הכי מתאים במשך היום ליטול אותם.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תת פעילות בלוטת תריס

    ד''ר רוזני אברמוף-נס
    30/09/2010

    שלום
    את הELTROXIN ואת הברזל אסור לקחת ביחד מאחר והברזל מפריע לספיגה של ELTROXIN.
    את הELTROXIN נוטלים בבוקר בצום ולאחר כ20 דקות אפשר לאכול.
    אין תוספי מזון אשר ישפרו את מצב בלוטת תריס.
    צריך להזהר מכמויות גדולות של יוד בתוספי מזון או בתזונה (המזון אשר מכיל כמויות גדולות מאד של יוד הנן האצות אשר משתמשים בהכנת סושי.
    משפחת המצליבים (כרוב, כרובית) יכולים בעת אכילה מופרזת לגרום להגדלת בלוטת תריס ולכן לא כדאי להפריז במזונות אלו (הווה אומר לאכול כל יום כרוב או כרובית ) אך לא צריך להמנע מלאכול אותם.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפחתת גלוקוז Vs הפחתת טריגליצרידים
    עופר
    28/09/2010

    שלום,
    אני בן 40 ואיני סובל מבעיות מיוחדות (גם לא מעודף משקל, למשל)..
    לפי כחודשיים בבדיקת דם שגרתית היה לי GLUCOSE=101 ו-TRIGLYCERIDES=280 .

    בהמלצת אח שלי שעושה דיאטה (סובל בפרט מבעיית עודף משקל), הוא הנחה אותי להימנע ממזון ספציפי עתיר פחממות וסוכרים שאני נהגתי להרבות בו והוא הבטיח לי כי בדרך זו אפחית לפחות את רמת הטריגליצרידים בדם שלי.

    שיניתי בהתאם את אופן התזונה שלי ואח שלי אכן צדק, כי בשבוע שעבר נבדקתי שוב והפעם יש לי: GLUCOSE=95 ו-TRIGLYCERIDES=76 .

    לפיכך, שאלתי היא, האם ישנה דרך בה אוכל גם להפחית עוד קצת את רמת הסוכר הגבוהה שלי, כפי שהצלחתי להפחית באופן דרסטי את רמת הטריגליצרידים ?
    החשש שלי הוא בעיקר מהעובדה שאני כבר בן 40 ומעתה והלאה אצטרך להשגיח כפליים על אופן התזונה שלי וחילוף החומרים בגוף.
    תודה מראש, עופר

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רמת סוכר

    ד''ר זהר לנדאו
    28/09/2010

    שלום רב,
    קודם כל נראה שאתה עושה מצויין מבחינת הדיאטה שאתה שומר.
    לגבי הורדת רמת הסוכר - בעקרון הרעיון להמנע ממזונות עשירים בפחמימות פשוטות (ממתקים, עוגות, גלידה, שתיה מתוקה וכדומה).
    כדאי להתייעץ עם דיאטנית בעניין זה.
    בברכה,

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סוכר לבת 27
    שירי
    26/09/2010

    שלום עשיתי בדיקת לפני 4 חודשים יצא לי סוכר 90 והיום עשיתי בדיקות דם יצא לי 105 לפני שנתיים ילדתי והייתה לי סכרת הריון גבולית האם זהו ערך גבוהה יש לציין שאני אוכלת המון מתוקים משקל 53 וגובהה 1.68 האם זה מסוכן יש לי רמת טרליצרידים 290

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רמת סוכר בדם

    ד''ר רוזני אברמוף-נס
    27/09/2010

    שלום
    רמת סוכר של 105 אינה תקינה במיוחד לאור העובדה שקיימת רמת טריגליצרידים גבוהה אשר לעיתים מלווה אנשים עם סוכרת או נטיה לכך.
    המשקל שלך תקין אז נשאר לשמור על תזונה בריאה וביצוע פעילות גופנית.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הזעץ יתר
    פלונית
    26/09/2010

    בעלי בן 59. סובל מסכרת 2, לחץ דם וכלורסטרול גבוה - מטופל בתרופות. סובל מהשמנת יתר. לאחרונה, הוא מזיע בצורה קיצונית בכל הגוף במשך 24 שעות, גם תוך כדי שינה, אפילו שלא עושה פיעלות גופנית. בלוטת התריס תקינות.ממש מטףטף ממנו מים מהגוף. זה מטיש, זה לא נעים, מפריע לו ומפריע לסביבה. מה הסיבה? לאן פונים? בנוסף, בני מתקרב לגיל 17, הוא מזיע רק בכפות הידים ומפריע לו בכתיבה... - האם אפשר לנתח אותו בגיל הזה להפסקת ההזעה?? הרבה תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הזעת יתר

    ד''ר רוזני אברמוף-נס
    27/09/2010

    שלום
    לגבי הבן שלך יותר פשוט: ניתן לתת זריקה (בוטויניום) אשר מפחית הזעה לפרק זמן מסוים (חצי שנה ואף יותר).
    לגבי בעלך ישנן הרבה אפשרויות ולכן כדאי להתייעץ עם הרופא משפחה. הרבה פעמים לאחר בירור מקיף לא מוצאים סיבה ופשוט זהו המצב.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אינסולין פעילות
    זהבה
    26/09/2010

    יש לי שאלה קצרה: מה משך פעולה של לנטוס לעומת לבמר ? עד כמה שאני יודעת יש הבדל משמעותי

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לנטוס ולומיר

    ד''ר רוזני אברמוף-נס
    26/09/2010

    שלום
    באופן עקרוני הם שניהם נחשבים לאינסולין ארוכי טווח אשר מוזרקים פעם ביום הווה אומר שמשך הפעילות נמשך עד 24 שעות. היו עבודות בהן היה צורך לתת LEVEMIR פעמיים ביום בעוד שחולים נזקקים הרבה פחות לפיצול לנטוס.
    קיים גם שוני בין אנשים שונים וכמובן משך האינסולין במובן מסויים תלוי מינון: במינון גדול יותר משך הפעולה ארוך יחסית יותר
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח בדיקות אנדוקרינולוגיה
    אור
    26/09/2010

    להלן תוצאות בדיקות הדם. אודה על עזרה בפענוח. בעיקר לעניין תפקוד בלוטת התריס.

    TSH 0.71 mIu/l 0,35 - 5,50 .(*.........).
    Prolactin 92 mIU/l
    :סוחי יכרע
    NONPREGNANT 59-619
    PREGNANT 205-4420
    POSTMENOPAUSAL 38-430
    LH - Luteinizing Hormone 13.7 IU/l
    :סוחי יכרע
    CHILDREN <0.1-6.0
    FOLLICULAR PHASE 1.9-12.5
    MIDCYCLE PEAK 8.7-76.3
    LUTEAL PHASE 0.5-16.9
    PREGNANT <0.1-1.5
    POSTMENOPAUSAL 15.9-54.0
    CONTRACEPTIVES 0.7-5.6
    FSH 6.6 IU/l
    :סוחי יכרע
    FOLLICULAR PHASE 2.5-10.2
    MIDCYCLE PEAK 3.4-33.4
    LUTEAL PHASE 1.5-9.1
    PREGNANT 0.3-מ ןטק
    POSTMENOPAUSE 23-116

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקות אנדוקריניות

    ד''ר זהר לנדאו
    26/09/2010

    שלום רב,
    ה - TSH תקין. נראה כי אין לך בעיה בבלוטת התריס.
    לא נלקחה רמת הורמון בלוטת התריס, אשר בדרך כלל לוקחים רק אם יש סיבה מיוחדת. כך שצריך לראות את בדיקות הללו לפי הקונטקס הכללי.
    בברכה,

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אלטרוקסין.
    חגית
    26/09/2010

    אני לוקחת מזה כחודש אלטרוקסין במינון של 50 מ"ג, עקב TSH גבוה במקצת (7.8). יש לי שתי שאלות:
    א. האם יש משמעות לעיתוי (בטן ריקה/מלאה)?
    ב. האם זה משמעותי במידה ושוכחת לקחת את הכדור מדי פעם?

    תודה - וחג שמח.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אלטרוקסין

    ד''ר זהר לנדאו
    26/09/2010

    שלום רב,
    הספיגה של אלטרוקסין טובה בצום וגם לאחר אוכל. כדאי לקחת את הכדור בשעה קבועה ובתנאים דומים. מומלץ שלא לקחת אלטרוקסין עם תכשירי ברזל או סויה.
    במידה ואת שוכחת לקחת את הכדור , קחי אותו כאשר את נזכרת. אפשר לקחת ביום שאחר כך שני כדורים.
    בברכה,

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רמה גבוהה של FT4
    דניאל
    24/09/2010

    שלום רב,

    לפני מספר ימים ביצעתי בדיקות דם עקב תחושת חולשה ועייפות ניכרת לאחרונה. התוצאות הראו רמה גבוהה של FT4 בנוכחות TSH תקין!! האם רמה גבוהה של תירוקסין בדם עם רמה תקינה של TSH מרמזת על פתולוגיה כלשהי??? האם יש מקום להמשך בירור/טיפול???

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת TSH

    ד''ר רוזני אברמוף-נס
    24/09/2010

    שלום
    במידה ואת נוטלת ELTROXIN זאת תוצאה תקינה.
    במידה ולא אז ממליצה לחזור על בדיקת TSH FT4 FT3.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גובהה
    לולו
    23/09/2010

    אם מישהו קצר..האם יש כדורים שיוכלו לעזור לו??
    חבר שלי בן 24 והוא בערך בגובהה 165..

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גובה

    ד''ר זהר לנדאו
    23/09/2010

    שלום רב,
    נראה כי אין כדורים היכולים לעזור בגדילה בגיל זה (ובכלל). טיפול בהורמון גדילה ניתן לילדים עם חסר בהורמון גדילה או קומה נמוכה קיצונית.
    בברכה,

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם מדובר רק בסכרת
    מאיה
    22/09/2010

    שלום רב,
    אני בת 44 ולאחרונה ובעקבות מיחושים רבים כגון סחרחורת כאבי ראש בחילות כאבי מפרקים כאבים ונפיחות בבטן עליונה ובצד ימני של הבטן פניתי לבירור אצל הרופא
    לחץ הדם תקין והרופא הפנה לבדיקות(ברקע המשפחתי מחלת סכרת ולחץ דם גבוהה)
    להלן התוצאות החריגות.

    דם:
    Glucose (B) 113

    Creatinine (B)0.5

    ALT (GPT)58

    AST (GOT)36

    Fe - Iron 53

    Glucose 120' (75g)260

    Vitamin D 25 (OH)7
    ESR 1 hour 24
    26 MCH-Mean Cell Hemoglobin

    RDW- red Cell Distri.Width 16

    Lymphocytes %47

    שתן:

    Leucocytes (U)100

    אימונולוגיה:
    C.R.P 1.7

    שאר הבדיקות בגבול הנורמה.
    הרופא טוען שמדובר בסכרת ואני חוששת שיש משהו נוסף מעבר לסכרת
    האם יש סיבה לחששותי והאם יש צורך בחוות דעת נוספת
    תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סוכרת

    ד''ר רוזני אברמוף-נס
    22/09/2010

    שלום
    אכן קיימת סוכרת וכדאי לדעת מה הAIC כדי להחליט על איזון.
    אני מסכימה שערכים אלו של סוכר אינם מסבירים את כל המיחושים ויש מקום לבירור מעבר לכך.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תרופות לסכרת
    ענת
    22/09/2010

    שלום, אני מקבלת ג'נוביה 100 מ"ג בבוקר ,יחד עם אמריל 4 מ"ג ואנלדקס5 מ"ג בבוקר, בצהריים שוב פעם אמריל 4 מ"ג ומטפורמין 850 מ"ג, בערב 2 מטפורמין 850 מ"ג ולפני השינה סימבסטטין 10 מ"ג. מינון זה הומלץ על ידי רופאי סכרת כאשר הרופאה המליצה על אמריל עד 8 מ"ג ביום. בדיקת המוגלובין A1C מחודש יולי 2010 מראה 7.5% ירידה מפעם קודמת 7.6% ספטמבר 2009
    שאלותי:
    א. האם כמות כזו של תרופות מקצרת את חיי הלבלב ובעצם מקרבת אותי לזריקות האינסולין? האם זריקות האינסולין הןהפתרון היחידי? האם הגיוני ליטול כל כך הרבה אמריל?
    ב.שמעתי כי מטפורמין עלול לגרום בתוך עשר שנים לנטילתו לבצקות ולהתקפי לב, האם אין לכך תרופה חלופית?
    ג.האם יש ליטול אספירין למניעת התקפי לב?
    תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סוכרת

    ד''ר רוזני אברמוף-נס
    22/09/2010

    שלום
    על נושאים אלו כדאי לדבר עם הרופא סוכרת.
    כמות התרופות שאת נוטלת אינה מוגזמת או מזיקה. לא ידוע על תרופה כלשהי אשר מקצרת את "חיי" הלבלב או משמרת אותו ולכן כל תרופה כבודה במקומה מונח.
    הטיפול באינסולין הנו טוב ומקובל בכל שלבי הסוכרת בהתאם לעדיפות החולה ואיזונה.
    מטפורמין לא גורם לבצקות והתקפי לב .
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
