פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם - יש לך שאלה?

פורום בדיקות רפואיות הוא המקום להתייעץ בנושא בדיקות דם, בדיקות רפואיות. פורום בדיקות רפואיות יעסוק בבדיקות כמו בדיקות תקופתיות, בדיקת דם, דם סמוי בצואה, בדיקת לחץ דם, שומנים בדם, בדיקת שתן, בדיקות כימיות, בדיקת כולסטרול ועוד

מנהלי הפורום

הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • בדיקות תפקודי כבד
    אפרת
    23/02/2017

    עשיתי אתמול בבוקר בדיקות דם לתפקודי כבד זה התוצאות:
    LIPEMIC INDEX 0.00 INDEX ( 0.00- 25.00)

    HEMOLYTIC IND. 0.00 INDEX ( 0.00- 30.00)

    מזה אומר?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תוצאות חריגות בבדיקות דם
    בת 49
    20/02/2017

    שלום אבקש לדעת האם החריגות משמעותית ועל מה היא מעידה
    מודאגת


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שאלה בנוגע לספירת דם.
    בן
    19/02/2017

    שלום, שמי בן, אני בן 28 ואני מבצע מידי יום ריצות אינטנסיביות, ארוכות טווח (13 ק״מ) במהירות קבועה של 13.5 קמ״ש לפחות.
    אני בריא ומרגיש טוב בדרך כלל.
    לאחרונה, מזה שנים ארוכות, עשיתי בדיקות דם כלליות (ללא סיבה מיוחדת) ובבדיקות התגלו הממצאים הבאים:
    נויטרופילים -1.7.
    פריטין-4!!!
    המוגלובין-12.9
    שאלתי היא האם יתכן וקיים קשר בין הממצאים הללו לבין הפעילות האירובית המאומצת שאני מבצע מידי יום? כאשר שאלתי את הרופא ההמוטולוג בנוגע לדבר הוא מסר כי להערכתו זה לא קשור, והוא לא ידע לתת לי מענה שמהווה סיבה הגיונית לממצאים.
    אשמח לדעת האם תוארו מחקרים המצביעים על קשר בין פעילות אירובית יומיומית מאומצת לבין ערכים חריגים בדם המתאמן.


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • ברזל חופשי גבוה לילד בן 12
    אורלי
    19/02/2017

    שלום
    לבני בן ה-12
    IRON - 320
    FERRITIN- 11.49
    HEMOGLOBIN - 14
    תפקודי הכבד בסדר
    האם יש בעיה עם רמת ברזל חופשי גבוהה כל כך?
    תודה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • עליה פתאומית של פרוטאין בשתן
    שמעון
    14/02/2017

    שלום לד״ר.

    בשנת 2012 לקחתי כשבוע טיפול מונע (פפ) עקב מגע לא מוגן עם חשודה ב HIV,

    בחודשיים שלפני הלקיחה, ערך הפרוטאין בשתן אצלי היה 10. כחצי שנה לאחר הלקיחה קפץ ל 70.

    כ 4 שנים אח״כ (עכשיו), הערך הוא 50, כאשר הנורמה היא עד 30.

    האם יתכן כי פגעתי בתפקוד הכליות ?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • חיסון צהבת ב - HEPATITIS Bs Ab - ערך עולה
    אברהם
    14/02/2017

    שלום,
    בבדיקות דם שביצעתי התקבל ערך 78.5 ל HEPATITIS Bs Ab (כלומר, אני מחוסן נגד צהבת B).
    בשנה שעברה התקבל ערך נמוך יותר - 60.
    האם ה"קפיצה" הזאת בערך של הבדיקה מעיד על כך שנחשפתי לנגיף? או שזה משהו נורמלי? פשוט כל שנה הערך רק יורד, והשנה עלה.
    תודה
    אברהם

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תוצאות בדיקות דם מעידות על אנמיה?
    ליאורה
    12/02/2017

    האם התוצאות של הכדוריות האדומות מעידות על אנמיה או משהו אחר ? הכדוריות הלבנות תקינות א זה יכול להרגיע אותי? תודה רבה
    כל מה שבאדום יצא חריג והשאר תקין


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • בדיקת רמת ערבה בדם
    מרים
    10/02/2017

    שלום, רציתי לברר באיזה מעבדה ניתן לבדוק רמות של תרופה בשם ערבה בדם. האם ניתן לעשות זאת דרך הקופה ואם לא באיזה מעבדה פרטית ניתן לעשות זאת.
    תודה
    מרים

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • בדיקת ANA חיובית לאחר הפלות חוזרות
    לאה
    09/02/2017

    בבדיקות שערכתי לאחר שתי הפלות שבהן העובר הפסיק להתפתח בשליש הראשון קיבלתי את התוצאות הבאות. האם זה אומר שהגורם להפלות הוא אוטו אימוני?
    מה הטיפול המקובל במקרים כאלה?
    אין לי סימפטומים גופניים למחלות אוטואימוניות, האם יכול להיות שזה עוד לא התפרץ?

    S 1.07 IU/ML ( 0.00- 4.11) (.*.......)

    החל מ 28.02.2016 שינוי ערכי ייחוס

    עקב שינוי שיטה

    ANTI TPO ABS 1.91 IU/ML ( 0.00- 5.61) (..*......)

    החל מ 28.02.2016 שינוי ערכי ייחוס

    עקב שינוי שיטה

    THYROGLOBULIN 8.70 NG/ML ( 0.20- 70.00) (*........)

    החל מ 28.02.2016 שינוי ערכי ייחוס

    עקב שינוי שיטה

    TSH 1.64 µIU/mL ( 0.35- 4.94) (..*......)

    החל מ 28.02.2016 שינוי ערכי ייחוס

    עקב שינוי שיטה

    VITAMIN D 25-OH 13.80 NG/ML

    VIT.D 25-OH < 10 NG/ML = DEFICIENCY

    VIT.D 25-OH 10 - 30 NG/ML = INSUFFICIENCY

    ANTITHROMBIN III 104.00 % ( 80.00- 130.00) (...*.....)

    PROTEIN C 88.00 % ( 70.00- 140.00) (.*.......)

    APCR 2.70 RATIO ( 2.10- 3.50) (...*.....)

    INR 0.94 RATIO ( 0.80- 1.20) (..*......)

    PTT 27.40 SEC ( 21.00- 38.00) (..*......)

    PT(%) 110.00 % ( 75.00- 140.00) (....*....)

    PT(SECONDS) 10.90 SEC

    FACTOR VIII ACT 98.70 % ( 50.00- 150.00) (...*.....)

    FREE PROTEIN S 70.70 % ( 54.80- 124.00) (.*.......)

    RVVT RATIO 0.94 ( 0.90- 1.50) (*........)

    <1.7 ערך תקין בקומדין

    PTT RATIO (STAGO) 1.07 ( 0.90- 1.70) (.*.......)

    אין עדות מעבדתית לנוכחות LAC

    BETA2 GPI IGG NEGATIVE

    <1.4

    BETA2 GPI IGM 1.70 U/ML ( 0.00- 20.00) (*........)

    Negative

    ANTI TTG+DGP (IGG+IGA) 4.99 U/ML ( 0.00- 40.00) (*........)

    Negative

    בדיקת סקר לנוגדני צליאק

    CARDIOLIPIN IGG NEGATIVE

    <1.6

    CARDIOLIPIN IGM 1.80 MPL/ML ( 0.00- 20.00) (*........)

    Negative

    ANA MULTIPLEX POSITIVE

    ANTI DS DNA NEGATIVE

    ANTIRIBOSOMAL P <0.2 ( 0.00- 0.90)

    ANTI RNP 1.70 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*

    Positive

    ANTI RNP-A 1.70 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*

    Indeterminat

    ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)

    ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)

    ANTI SCL-70 <0.2 ( 0.00- 0.90)

    ANTI RNP 68 <0.2 ( 0.00- 0.90)

    ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)

    ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)

    ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)

    ANTI S

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • בדיקת קרישות דם חריגה לבתי בת ה 14
    דנה
    07/02/2017

    שלום, בתי בת ה - 14 אמורה לעבור ניתוח בעוד כשבועיים.
    בבדיקת דם נמצאו הערכים האלו:
    Pt - 16.9
    Ptt - 33.7
    I.n.r - 1.2

    יתר הפרמטרים בערכים תקינים.
    על מה הערך החריג יכול להצביע?
    לגבי בדיקת ה pt היתה הערה שלא נמצא קריש דם, ושנבדק פעמיים.
    תודה .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תוצאות בדיקות הפרטין נמוך
    אמא מודאגת
    06/02/2017

    ביתי בת ה20 קיבלה עשתה בדיקות דם והתוצאות:
    ferrtin 6.7 (כשהמינימום 11)

    (Ferrum (Iron) (S) -
    200
    מה המשמעות של הפרטין המאוד נמוך? מה צריך לעשות והאם זה בהול? (היא בצבא, לוקח זמן לראות רופא) ובעיקר מה יכולות להיות הסיבות לתוצאות הללו?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • פענוח בדיקות דם - הריון
    אנונימוסית
    01/02/2017

    שלום, אני בשבוע 7+6. מצורפת תמונה עם תוצאות בדיקות הדם שלי. חלק מהתוצאות חורגות מהטווח, אשמח לשמוע אם הכל בסדר.


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אנמיה ומחסור בb12
    הילה
    31/01/2017

    Mchc,mch,b12,ferritin מתחת לערך תחתון. בנוסף גם הקיבה לא שקטה בעיקר שורף לי בקיבה ונפיחות. הליקובקטור יצא שלילי. האם קיים קשר בין רמה נמוכה של b12 לבעיות בקיבה. איזה עוד בדיקות כדאי לעשות?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • Scl 70 חיובי 1.6, ana חיובי
    יפעתוש
    26/01/2017

    אני בת 50 בחורה בריאה ואקטיבית נשלחתי לבדיקות וגילו לי scl 70 חיובי ו ana חיובי. אין לי שום תופעות לוואי שקשורות למחלת עור ריקמת חיבור. בכל אופן נתבקשתי להיות במעקב צמוד של ראומטולוג לעשות בדיקות תפקודי ריאה ולב. שאלתי היא על פי נסיונכם עד כמה המחלה הזו "מחכה לנו בסיבוב" . והאם היו חולים שזה חיובי אצלם והם חיים עם זה עד 120... תודה רבה על זמנכם

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אבחון MRI לאדם מבוגר
    קובי
    26/01/2017

    שלום רב.

    מבקש לקבל הסבר למפורט בבדיקת ה MRI של סבי בן 76.

    ממצאים:
    חדרי המח, החללים התת עכבישיים, הסולצים והציסטרנות הבזליות הודגמו מורחבים במידה ניכרת סימטרית.
    2 הודגמו מוקדים היפראינטנסים מרובים בחומר הלבן שמסביב לחדרים הלטרלים משני הצדדים וסב- T - וה FLAIR - בסדרת ה
    קורטיקלית משני הצדדים המתאימים
    לשינויים איסכמיים כרונים של החומר הלבן.
    אין עדות לאזורי האדרה פתולוגית לאחר הזרקת גדוליניום.
    DWI. - אין עדות לאותות פתולוגים בסדרת ה
    אין עדות לאוטם. אין עדות לתהליך תופס מקום.
    אין עדות לסימני לחץ.
    התקבלו אותות תקינים מכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים.
    עיבוי בינוני של רירית התאים האטמואידלים משני הצדדים ורירית הסינוס הספנואידלי משמאל.
    פלס נוזל אוויר קטן בסינוס המקסילרי משמאל, יתכן שארית של סינוסיטיס חריפה.
    סיכום: סימני אטרופיה מוחית ניכרת ושינויים איסכמים כרונים של החומר הלבן כמפורט.
    ממצאים בחללי הפנים היכולים להתאים לשארית של סינוסיטיס חריפה.

    בתודה רבה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום