פורום גריאטריה - יש לך שאלה?

פורום גריאטריה עוסק בנושאים: גריאטריה, בית חולים גריאטרי, סיעוד, טיפול, דיור מוגן, אשפוז, גיל הזהב, מחלות בגיל הזהב, פסיכוגריאטריה, הפרעות זיכרון, גריאטריה שיקומית ועוד.

מנהלי הפורום

ד"ר מאיר בראל
הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • החלפת ציפרלקס בחולה דמנטית
    נכדה דואגת
    14/01/2017

    סבתי בת 76 מטופלת בדורוג'סיק עקב נפילה וניתוח מורכב. היא סובלת מנפילות רבות מגיל 56, בגיל הזה עברה אירוע מוחי ראשוןשפגע בה בעיקר קוגנטיבית אבל גם שינה את ההליכה ברגל ימין (לא שיתוק), בהמשך עברה עוד אירועים קטנים שגרמו לדמנציה. סבתא גרה איתנו בבית. לפני כשנתיים החלה בטיפול עם ציפרקלס במינון עולה. אני מהתחלה התלוננתי שהטיפול הזה אינו יעיל עבורה, חוסר תיאבון ירידה משתמעותית במשקל, חרדות ואי שקט שלא נרגעו. בתקופה האחרונה מבולבלת נורא שואלת שאלות לא לעניין. ביצענו בדיקות דם נרחבות, מלחים 137, המוגלובין 12.2 . ברזל B 12 תקין, כולסטרול וסוכר גם תקין. כיום סבתי במינון של 20 ציפרלקס. אני שמחה שהחליטו להקשיב לי (לצערי אני לא אפוטרופוס)בחודשים האחרונים סבתי חזרה ואמרה "בבקשה אל תתנו לי את התרופה הזאת, זה לא עושה לי טוב". יש לה תרופות נוספות כמו אספירין ולקסעדין אומפרקס, היא התלוננה רק על הציפרלקס כל הזמן. אימי פנתה לגריאטר שאמר אפשר לנסות להחליף במירו מינון 15 . צריך להוריד בהדרגה את הציפרלקס מ 20 לשבוע מינון 10 , לאחר שבוע להתחיל עם המירו, ולהוריד ל 5 ציפרלקס ,לאחר עוד שבוע הוריד לגמרי ציפרלקס. הרופא הסביר שהמירו פועל באותה צורה כמו הציפרלקס רק שיש בו חומר מגביר תיאבון. כמה שאלות: האם להריד מ 20 מ"ג ל 10 מ"ג זה לא ירידה דרסטית? לא היה כדאי להוריד ל 15 מ"ג שבוע ולאחר מכן ל 10 מ"ג? האם נכון בשלב שעדיין נותנים ציפרלקס 10 מ"ג כשבוע ימים להתחיל טיפול במירו? האם מירו 15 בהשוואה לציפרלקס 20 המינון מתאים? האם מירו 15 במינון אינו גבוה? לא היה רצוי להתחיל במינון נמוך יותר? ומה דעתך על הטיפול החדש? תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מתן ציפרלקס לחולים דמנטים

    ד''ר מאיר בראל
    20/01/2017

    קיים ספק לגבי יעילות הטיפול התרופתי בחולים דמנטיים. בפרט אם המטופלת כמו במקרה זה טוענת שהתרופה מזיקה לה.
    מקובל אכן להוסיף מירו כגיבוי לציפרלקס. וכן להתחיל במינון של 15 מג.
    הורדת מינון ציפרלקס מ20 ל10 מג ביום אינה דרסטית.
    במקרה זה הייתי מציע להפסיק הטיפול בציפרלקס ולבצע הערכה פסיכוגריאטרית חוזרת באשר לצורך בכלל בטיפול באנטידפרסנטיים. אולי דווקא היא זקוקה לתרופת ארגעה אנטי פסיכוטית.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הסבר על תוצאות סיטי של אימי
    שולי
    19/12/2016

    שלום דר
    אמי בת 70 אובחנה אצל רופאה פסיכוגריאטרית מבחן מיני מנטל 24, דיכאון חרדתי דמנציה קלה mild .חולת סכרת סוג 2 נשלחה לסיטי מוח להלן התוצאות .בחומר הלבן מודגמים שינויים איסכמיים כרוניים.אין עדות לאוטם חריף או לדימום.אין עדות לקולקציה.קו האמצע שמור.מודגמת מלאות בסינוס ספנואידי שמאלי.יתר מערות הפנים מאוררות .שינויים איסכמיים כרונים קלים בחומר הלבו.
    אשמח להסבר האם זו דמנציה מסוג ווסקולרי על סמך הסיטי והאם היא תידרדר כמו דמנציה מסוג אלצהיימר?
    תודה רבה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שינויים איסכמיים בחומר הלבן במוח

    ד''ר מאיר בראל
    20/12/2016

    שינויים איסכמיים בחומר הלבן במוח הם מאוד שכיחים בזקנים עד 90% בבני 80+.
    חשוב לאפיין את השינויים האיסכמיים מבחינת גודל, צורה ושינויים בנפח וצורה לאורך זמן. כך ששינויים א. קטנים יציבים לאורך זמן ללא נטייה לגדילה ולהתחברות עם שינויים סמוכים ליצירת משטח יותר גדול הם יותר שפירים ויציבים לאורך זמן.
    משמעות הש.א. על כל מקרה לטווח ארוך אינה שפירה והם גורם סיכון מובהק לארוע מוחי, דמנציה, דכאון ואי נקיטת שתן.
    הטיפול בהם הוא כטיפול בגורמי סיכון וסקולריים, טיפול ביתר לחץ דם, יתר שומני דם, השמנה, סוכרת עישון והעדר פעילות גופנית.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יש לי תרופות למסירה
    ג`ניה פלדמן
    09/12/2016

    שלום רב,
    רציתי למסור את התרופות :
    - אקסלון מדבקה 5 - 2 אריזות
    - אסנטה 10 מג' - אריזה 1
    - ציפרלקס 10 מג' - 2 אריזות

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תרופות למסירה

    ד''ר מאיר בראל
    10/12/2016

    נתן למסור בבית המרקחת של הקופה ממנו נרכשו.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ירידה קוגניטיבית במהלך אשפוז
    אביב
    01/12/2016

    שלום דוקטור
    אימי בת 85 מאושפזת כבר יותר מחודש במחלקה אונקולוגית. סובלת מסרטן קיבה שלב 3. היא אינה מטופלת בכימו או הקרנות. במהלך האשפוז עברה נסיונות להתקנת סטנט בוושט. עד לפני שבוע וחצי היתה עירנית מזהה אותנו ומתקשרת בהתאם למצבה. היא גם היתה ימים ארוכים ללא תזונה רק נוזלים. לפני שבוע וחצי עברה פעולת גסטרוסקופיה עם טשטוש והיה ניכר שהיא מתקשה להתעורר באפן מלא מספר ימים. בפעמים הקודמות חזרה לעצמה מהר מאד.
    מזה כשבוע וחצי עוצמת עיניים רטב היום מנומנמת בקושי רב עונה לשאלות שלנו וספק אם מזהה אותנו בני המשפחה.
    ביקשתי מהצוות שפסיכוגריאטר יאבחן אותה. ואכן ראה אותה פסיכוגריאטר ואיבחן אותו עם ירידה קוגניטבית ודמנציה בדרגה 7 שזאת כנראה הגבוהה ביותר.
    האם ירידה חדה כזאת היא טיפוסית?
    האם תיתכן ירידה מנטלית כזאת כתוצאה מטיפול לא נכון? אמא עברה גסטרוסקופיה עם טשטוש ובמצב לא מאוזן. אחרי הפעולה במקום להישלח לחדר התאוששות נשלחה למחלקה ללא השגחה.
    איך נכון לי להתייחס למצב כזה ומה ניתן לעשות. היא אמורה לעבור לבית חולים גריאטרי.
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ירידה קוגניטיבית במהלך אישפוז

    ד''ר מאיר בראל
    03/12/2016

    באישפוז יכולות להיות סיבות רבות לירידה קוגנייבית בפרט כמו במקרה המוצג-גיל מתקדם, מחלה אונקולוגית, קשיים בהתאוששות לאחר הרדמה, אף חלקית, זאת בנוסף למצב תזונתי ירוד שיכול להתלוות בהפרעת אלקטרוליטים-מלחים בדם.
    מה שניתן לעשות במקרה זה זה להפנות את השאלות האלו לפסיכוגריאטר ולהתייחס למצב העקרוני.
    מה שאני יכול להגיד מנסיוני שהמצב המתואר הוא לא חריג
    ולא בהכרח מטיפול לא נכון.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • mci או דמנציה מסוג אלצהיימר?
    בת מודאגת
    24/11/2016

    שלום דר והמון תודות על תשובתך.יש לי שאלה נוספת צירפתי את האיבחון הפסיכוגריאטרי של אימי. שאלתי מבחינת האבחנה של הרופאה האם האבחנה יותר מתאימה לדמנציה או mci חשוב לי לדעת מה מחכה לנו ? תודה מקרב לב.


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • MCI או דמנציה

    ד''ר מאיר בראל
    24/11/2016

    ניקוד 24 במבחן מינימנטל הוא נקודת חתך לאוכלוסיה ממוצעת שמתחתיו האבחנה היא דמנציה בפרט באם אינה עצמאית בתפקודי היומיום הבסיסיים לשם שמירה על היגיינה אישית. לשם קביעת אבחנה סופית יש לבצע מעקב קוגניטיבי לאורך זמן עמ לראות באם המצב יציב, מתאים לMCI, או מדרדר, לדמנציה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דמנציה מסוג אלצהיימר או MCI ?

    בת מודאגת
    25/11/2016

    דר ברצוני להודות לך מקרב לב על תשובתך. אני נכנסת להמון פורומים ומעולם לא ענו לי כל כך בסבלנות ובאנושיות כמוך . אמי מתפקדת ממש רגיל מלבד בעיית זיכרון קלה לכן ההיתי אחוזת אימה חשבתי שכרגע יש לה אלצהיימר..
    שוב תודה מהלב ושבת מבורכת לך.


    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם דמנציה ממשיכה להדרדר?
    שולי
    05/11/2016

    שלום אמי בת 70 עברה מבחן מיני מנטל תוצאה 24.מבחן שעון לא תקין. אימי לא גאונת הדור ומבחינת השכלה בחשבון היא ברמה של כיתה א בערך.לא ידעה לענות על שאלות בחשבון . אובחנה כירידה קוגנטיבית קלה. דיכאון ודמציה קלה.שאלתי האם היא חייבת להתדרדר עד למצב של אלצהיימר עד מצב שתאבד צלם אנוש או שהיא יכולה להישאר סטטית ? אני ממש מודאגת קראתי על מחלת האלצהיימר וממש נהייתי חולה.
    תודה רבה. מצרפת את האיבחון שעברה אצל הפסיכוגריאטרית.


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דמנציה מסוג אלצהיימר או mci?

    המשך שאלה
    14/11/2016

    המשך השאלה האם מה שיש לאימי הוא דמנציה מסוג אלצהיימר או mci?
    הבנתי ש mci זה עדיין לא דמנציה מסוג אלצהיימר אשמח אם תבהיר לי את הנושא אני מאוד מודאגת תודה רבה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אלצהיימר או MCI

    ד''ר מאיר בראל
    21/11/2016

    אבחנת דמנציה מסוג אלצהיימר נעשת על סמך פרופיל התקדמות המחלה לאורך שנים-הופעה דיסקרטית, הדרדרות איטית לאורך שנים כ 4 נקודות MMSE בשנה, בהעדר סיבות אחרות לדמנציה. סיטי לרב אינו תורם לאבחון המחלה אלא בשלבים יותר מתקדמים.
    אבחנה של דמנציה נעשת על סמך נתוח הנתונים במבחן הקוגניטיבי בהתחשב בגיל וברמת ההשכלה של הנבדק.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הדרדרות דמנציה

    ד''ר מאיר בראל
    21/11/2016

    באם אכן מדובר בדמנציה בפרט מסוג אלצהיימר אזי דינה שתדרדר לאורך שנים. אם היא מסוג אחר כוסקולרית יכולה להתייצב לאורך זמן, אך לחלופין יכולה להדרדר בצורה הרבה יותר חדה מה שאלצהיימר.
    במקרה שאת מתארת שאימך אינה, הכוונה גם לא היתה מ"גאוניות הדור", עם רמת חשבון של כיתה א, לא נראה שמדובר בדמנציה אלא שזהו התפקוד המנטלי שלה גם אם קצת ירד כמקובל עם העליה בגיל. כך שאם אכן זהו המצב לא נראה שהיא תדרדר לאורך השנים אלא אם תלקה בארוע מוחי או ארוע רפואי אחר שיכול לפגוע במוח.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם דמנציה ממשיכה להדרדר

    ד''ר מאיר בראל
    21/11/2016

    באם אכן מדובר בדמנציה בפרט מסוג אלצהיימר אזי דינה שתדרדר לאורך שנים. אם היא מסוג אחר כוסקולרית יכולה להתייצב לאורך זמן, אך לחלופין יכולה להדרדר בצורה הרבה יותר חדה מה שאלצהיימר.
    במקרה שאת מתארת שאימך אינה, הכוונה גם לא היתה מ"גאוניות הדור", עם רמת חשבון של כיתה א, לא נראה שמדובר בדמנציה אלא שזהו התפקוד המנטלי שלה גם אם קצת ירד כמקובל עם העליה בגיל. כך שאם אכן זהו המצב לא נראה שהיא תדרדר לאורך השנים אלא אם תלקה בארוע מוחי או ארוע רפואי אחר שיכול לפגוע במוח.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דמנציה מסוג אלצהיימר או mci?

    בת
    21/11/2016

    שלום דר והמון תודות על תשובתך.יש לי שאלה נוספת צירפתי את האיבחון הפסיכוגריאטרי של אימי. שאלתי מבחינת האבחנה של הרופאה האם האבחנה יותר מתאימה לדמנציה או mci חשוב לי לדעת מה מחכה לנו ? תודה מקרב לב.


    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אבחנה דמנציה מסוג אלצהיימר
    יוסי
    09/11/2016

    שלום אימי בת 71 לאחרונה קצת שוכחת אבל לא משהו היסטרי. רופאה פסיכוגריאטרית כתבה ירידה קוגנטיבית קלה ודיכאון.מבחן מינימנטל 25.צריכה לעשות סיטי ראש.האם אפשר להדביק תווית לחולה דמנציה מסוג אלצהיימר על סמך האיבחון ללא סיטי?
    מודאג מאוד .

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אבחנת דמנציה מסוג אלצהיימר

    ד''ר מאיר בראל
    21/11/2016

    אבחנת דמנציה מסוג אלצהיימר נעשת על סמך פרופיל התקדמות המחלה לאורך שנים-הופעה דיסקרטית, הדרדרות איטית לאורך שנים כ 4 נקודות MMSE בשנה, בהעדר סיבות אחרות לדמנציה. סיטי לרב אינו תורם לאבחון המחלה אלא בשלבים יותר מתקדמים.
    אבחנה של דמנציה נעשת על סמך נתוח הנתונים במבחן הקוגניטיבי בהתחשב בגיל וברמת ההשכלה של הנבדק.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נפילה בלילה, וקבלת מכה בראש אצל קשישה דמנטית
    אלברט
    04/11/2016

    אמי בת 96 נפלה הלילה בדרך לשירותם. היא סובלת מדמנציה ויש לה מטפלת בבית. לקח לה הרבה זמן לקום, היא איטית, וזה לא חריג. היא לא סובלת מכאבים, ולמעשה לא זוכרת שנפלה. יש סימן בראש כמו "מכה חלשה בדלת" במכונית, ללא גוון מיוחד בעור. היא עונה לעניין, מדברת בסדר, מצייתת להוראות, ולא כואב לה שום דבר, לא מבינה מה רוצים ממנה. האם צריך בדוק משהו נוסף?.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צורך בבדיקה לאחר נפילה

    ד''ר מאיר בראל
    21/11/2016

    באם הדימום פסק ואין צורך בתפירת חתך, אם אין סימנים נלווים נוספים כישנוניות, בחילות הקאות, חולשת צד, אזי אין צורך בבדיקה נוספת. יש לעקוב אחר סימנים אלו במשך כשבוע הואיל ודימום מוחי יכול להתפתח לאט ולהתבטא כעבור ימים עד שבועות אחדים מהנפילה.
    הכי חשוב למנוע נפילות חוזרות שיכולות לגרום לנזקים יותר משמעותיים, עי מניעת הצורך בקימה באמצע לילה גם במחיר של החתלה, צנצור שלפוחית שתן וקשירה כימית ואף פיסית באם אמצעים יותר בסיסיים כהתייעצות אורולוגית לא הועילו.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציפרלקס ואלצהיימר סותרות אחת את השנייה?
    חיה
    02/11/2016

    שלום,

    אימי בת 79 חולת אלצהיימר מטופלת בנוסף לכל הכדורים גם בציפרלקס 10 מ"ג.

    מקבלת: אלטרקסין(בלוטת התריס),אומפרדקס, טבע פרין ולוסטרדקס(לחץ דם), פעם בשבוע 5 כד' מטוטרקסט(פרקים), ויטה קל+D, ויטמיןD, 3 פעמים בשבוע חומצה פולית, לזיכרון- אביקסה, אקסלון ותוסף לציטין שלוש פעמים ביום.

    סובלת באופן כרוני מסחרחורות לא פוסקות ובזמן האחרון עייפות אשר היא לא רוצה לקום בבוקר ולא לעשות כלום רק לישון כל היום. בלילה לא ישנה טוב וקמה למקרר ללא שליטה (גלידות ומעדנים). לא מקבלת טיפול לשינה בגלל המחלה והסחרחורות...

    את הציפרלקס מקבלת בערב, האם זה נכון לתת בערב ? או שזה מעורר ואז אולי עדיף בבוקר ואז אולי תתעורר קצת...

    האם מובן לך מדוע הסחרחורות הקשות?

    האם כל התרופות לא נוגדות אחת את השניה? ואולי אפשר לוותר על משהו?

    תודה רבה,



    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ריבוי תרופות בדמנציה

    ד''ר מאיר בראל
    21/11/2016

    עמ לדלל תרופות, יש לבצע בדיקה כוללנית החל ממעקב רמות לחץ דם בזמנים ובתנוחות שונות וכלה בדיקת הערכה קוגניטיבית.
    באם מדובר בלחצי דם נמוכים מתחת בגדול מצחת ל120/70 יש מקום להפסיק או להוריד מינון תרופות ליתר לחץ דם הואיל והן יכולות לגרום לסחרחורת בפרט בעמידה.
    באם הדמנציה בשלב מתקדם אין טעם במתן תרופה אנטי דכאונית הואיל ואינה יעילה בשלב מתקדם של הדמנציה ורק יכולה לתרום לתופעות לוואי.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מהי כמות הזנה מינימלית לקשיש בן 85 שנחנק מספר פעמים מהאכלה במזרק
    ציונה נייגר
    20/09/2016

    שלום,
    אבי בן 85 דמנטי ,סיעודי מלא (עם טיטול,אינו אוכל עצמאי). בחודש האחרון נכנס מספר פעמים לביה"ח עקב חנק ואולי התייבשות .מאכילים אותו עם מזרק ,לא מצליחים בכפית. המשפחה מסרבת להאכלה בצינורית עקב זיהומים.
    מהי הכמות המינימלית של שתיה ומזון שצריך להאכיל ?איזה סוג מזון?מה כמות הנוזלים שחייב לקבל?
    שמתי לב שכאשר אינו מוזן היטב הוא רדום בעיקר וכשמאכילים אותו היטב הוא עירני ואפילו הצליח לקרוא לאימי בשמה מספר פעמים. (היו לנו מספר עובדים זרים שנטשו אותנו וגם מתקשים במציאת עובדים ישראלים . כך שכרגע רוב ההאכלה מתבצעת בין בני המשפחה שגם עובדים וחלקם גרים רחוק ולא תמיד בהצלחה)
    האם חייב שתהיה יציאה פעם ביום או פעם בשבוע והאם טיטול חצי יבש הוא אינדיקציה להתייבשות.
    אשמח לתשובה מפורטת בהקדם.
    מודאגים וחסרי אונים במציאת נוסחה שתייצב אותו וגם אותנו

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מהי כמות הזנה מינימלית לקשיש בן 85 שנחנק מספר פעמים מהאכלה במזרק - תגובה

    ד''ר מאיר בראל
    24/09/2016

    קצובת מזון ונוזלים בקשישים רתוקים
    קשישים רתוקים למטה זקוקים בממוצע ל1200 קלוריות, בין 900 ל1500 קלוריות תלוי במצב הקטבולי שלהם, התלוי במחלות נלוות ופצעי לחץ. כמות נוזלים-מים מינימלית של 1600 מ"ל, 1 מ"ל לקלוריה או 30 מ"ל לק"ג משקל גוף. משלשת אבות המזון(חלבונים, סוכרים, שומנים), החלבון הוא המרכיב החשוב ביותר וצריך להוות 15% מסך הקלוריות, 50 גרם חלבון בממוצע, כ 1גרם לק"ג משקל.
    המזון צריך להיות מגוון ומאוזן אם זה אוכל רגיל דרך הפה או תמיסות מוכנות להזנה דרך צינורית הזנה, זונדה לקיבה או פיום קיבה.
    לא חייבת להיות יציאה ביום. נפח היציאות תלוי בכמות ובאיכות המזון הנצרך. מזון עם אחוז גבוה של שיירי מזון לא נעכלים כסיבים תורם לנפח ותכיפות יותר גדולה של יציאות. כמו כן מצבו הכללי של המטופל מבחינת ניידות, משק הנוזלים וצריכת תרופות רבות משפיעים על תכיפות היציאות. כך שחוסר ניידות, התייבשות ותרופות רבות תורמות לירידה בתכיפות היציאות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אנמיה כרונית וטיפול בפרינג'קט
    רוני
    11/09/2016

    שלום.
    אמא בת 82 לפני כשנתיים עברה נתוח מעקפים. מבחינה זאת נראה שמרגישה טוב.

    סובלת מלחץ דם , סוכרת, תפקוד כליות, בלוטת התריס, ואנמיה.
    מזה כ 5 שנים היא מקבלת סדרות של IV VENOFER. ההמוגלובין היה עולה ולאחר חודשים בודדים הייתה מקבלת עוד סדרה. כך במשך 5 שנים.
    לפני מספר שבועות היא אושפזה בב"ח, קיבלה מנת דם ושוחררה עם HB 9.9
    לפני כשבועיים בהמלצת המטולוג היא קיבלה 1000 מ"ג של FERINJECT .
    לאחר כ 4 ימים נמדד HB 9.3.
    לאחר 3 ימים נוספים קיבלה עוד 500 מ"ג של FERINJECT
    היום לאחר 4 ימים נוספים נמדד HB 8.3.
    על רקע המחלות שיש לה היא בקרה מספר פעמים אצל אנדוקרינולוג ונפרולוג.
    עתה הומלץ לנו לפנות לנפרולוג, ולאנדוקרינולוג עם דגש על בדיקת הקשר לאנמיה.
    א. האם יתכן הקשר בין כליות או/ו בלוטת התריס ואנמיה?
    ב. האם יכולים להיות כיוונים נוספים שלא העלו בפנינו?
    מצו"ב תוצאות בדיקות מעבדה מהיום אשמח לקבל את דעתך בעיניין


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נסיון נוסף לקובץ, אולי יותר ברור

    רוני
    11/09/2016


    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אנמיה כרונית וטיפול בפרינג- תגובה

    ד''ר מאיר בראל
    12/09/2016

    אנמיה כרונית וטיפול בתכשירי ברזל

    נתן לצפות לתגובה לטיפול בברזל באם הסיבה העיקרית לאנמיה היא חוסר ברזל(עדות לאיבוד דם, נפח כדורית קטן, רמות ברזל ופריטין נמוכות). חשוב לציין שרמת ברזל נמוכה יכולה גם לנבוע ממצבים דלקתיים כרוניים ומצבים דלקתיים גורמים לעלייה ברמת הפריטין. כך שגם אם קיים חוסר ברזל התמונה אינה קלסית כמו בצעירים שאצלם שכיחות המצבים הדלקתיים היא לא שכיחה כמו בזקנים.
    אין טעם לדגום דם כל כמה ימים לאחר התחלת טיפול בברזל הואיל והתגובה לטיפול בברזל היא איטית. במדה והסיבה העיקרית לאנמיה היא חוסר ברזל, נתן לצפות לעלייה של 1גרם המוגלובין בשבועיים עד שלשה ולעלייה לרמה תקינה תוך חודשיים עד שלשה.
    במקרה הנדון ההמוגלובין ירד ב1 גרם בשבוע הרבה יותר מהר ממהירות התגובה לטיפול בברזל גם אם הסיבה העיקרית היא חוסר ברזל. כך שנראה שקיים תהליך של איבוד דם(דימום או המוליזה) שגורם לירידה חדה ברמת ההמוגלובין הרבה יותר מהירה מנסיון התיקון.
    מבדיקות המעבדה המוצגות רק שתיים רלוונטיות לעניינינו והן נפח הכדורית האדומה שהוא תקין 92 בגבול העליון ומדד השונות בנפח הכדוריות(RDW}. נפח שונות גבוה 17.3 כמו במקרה שלפנינו רומז או לנסיון תיקון איבוד דם עי יצירת כדוריות צעירות שהן בנפח יותר גבוה מאשר הבוגרות או שמדובר במספר סיבות לאנמיה, אחת שמייצרת כדוריות קטנות(אנמיה מחוסר ברזל) והאחרת שמייצרת כדוריות בעלות נפח גבוה כחוסר ויטמין B12. אך בפועל התמונה היא הרבה יותר מורכבת כתוצאה מאפשרות שילוב של סיבות נוספות רבות כמצבים דלקתיים, תת פעילות בלוטת התריס, אי ספיקת כליות ותת תזונה, כך שחשוב יותר להתמקד בברור ההמטולוגי אצל רופא מומחה בתחום ההמטולוגי-המטולוג. ולא ללכת לאיבוד בין רופאים מומחים רבים אחרים.
    חשוב לטפל באי ספיקת כליות ותת פעילות בלוטת התריס אצל הרופאים הרלוונטיים ללא קשר לאנמיה ובשל מורכבות האינטראקציה בין הגורמים השונים לאנמיה, חשוב שהמטולוג יבצע את הברור והאבחון ובהמשך ישלח לפי הצורך לרופאים האחרים ולא הפוך.




    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אספרציה זיהומית בחולה דמנטית שנמצאת במוסד סיעודי כולל מטפלת צמודה
    ענת
    14/08/2016

    שלום רב,
    אמא שלי חולה סיעודית מאובחנת כדמנטית, נמצאת במוסד רפואי מעל שנה.
    בנוסף יש לה מטפלת פרטית שמגיעה כל בוקר להאכיל אותה ולארח לה חברה על מנת לא להשאירה לבד.
    לאחרונה היא סובלת מקשיים בבליעה והייתה לה אספירציה זיהומית, כמו כן- מדיי פעם אחרי האוכל סובלת מאספירציות, יוער כי לא נותנים לה שתיה נוזלית ואוכל מוצק , רק ג'ילי וכלכלה רכה בעיקר.
    שאלתי היא האם האספירציה נגרמת מהאופן בו מאכילים את אמא שלי או מהאופן בו היא בולעת את האוכל, ידוע לי שהמטפלת מאכילה אותה בסובלנות וכך גם אנחנו, אולם, העירו לנו שלעתים המטפלת מאכילה אותה מהר.
    אודה להכוונה כיצד לנהוג איתה באוכל ומה הם כללי הברזל עלהם לא לוותר על מנת לשמור עליה מאספירציות נוספות.
    אודה לתשובתך בהקדם.
    ענת

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אספרציה זיהומית בחולה דמנטית שנמצאת במוסד סיעודי כולל מטפלת צמודה - תגובה

    ד''ר מאיר בראל
    14/08/2016

    אספירציות בחולים דמנטיים
    אספירציות בחולים דמנטיים הן תופעה שכיחה בשלבים המתקדמים של הדמנציה.
    נובעות משיתוק אקסטרה פירמידלי ומבעיית סינכרון שרירי הבליעה. תופעה זו יכולה להיות מוחרפת עי תרופות ארגעה אנטי פסיכוטיות הנתנות להרגעת חולים דמנטיים. הקלה מושגת עי טיפול בתרופות אנטי כולינרגיות כדקינט או דופמינרגיות כדופיקר.
    נתן להרוויח זמן מסויים-דחיית הכנסת זונדה ובהמשך פיום קיבה ע"י נקיטה באמצעים המקטינים את סיכון האספירציה כמו הזנה במזון במרקם דייסתי, בנפחים קטנים-הזנה בכפית ולא בכף ואתנחתא גדולה- הגשת כפית עוקבת רק לאחר בליעת התוכן של הקודמת.
    כן יש להתייחס לבעיה מקומית בושט ובקיבה שגורמת לחומציות יתר ולבעייה בתנועתיות-ריקון הקיבה שנתנות לשיפור ע"י תרופות מתאימות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אספרציה זיהומית בחולה דמנטית שנמצאת במוסד סיעודי כולל מטפלת צמודה - תגובה - תגובה

    ד''ר מאיר בראל
    18/08/2016

    טיפול בשטפי דם ופריחות

    מהתמונה שצרפת נתן לראות שקיימת גם פריחה.
    צריכה להבדק עי רופא עור שיאבחן את הפריחה. אם מסרבת לפנות לרופא מקצועי אפשר להסתפק ברופא מהיחידה להמשך טיפול בית שהיום קיימת בכל קופה.
    לזקנים יש עור דק, רגיש לפגיעות מכניות. תרופות מסויימות כסטרואידים, אנטידלקתיות ו"מדללות דם" מחריפות את תופעת הדימומים התת עוריים.
    כך שיש לעשות אבחון מדוייק על מנת לתת טיפול מיטבי.
    באשר לפריחה. טרם אבחון נתן לתת משחה "משולשת" עם שלשה מרכיבים טיפוליים כדרמקומבין או פוליקוטן,. משחה זו מקלה ברב המקרים.
    אך טיפול נכון נתן רק לאחר אבחון מדוייק ורצוי עי רופא עור.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צעקות מתוך שינה בלילה...... הפרעות שינה!!!!
    דנה
    07/07/2016

    שלום, בעלי בן 77 חולה cood. מטופל במשאפים ובלוריון באופן קבוע (3 פעמים ביום) כבר 15 שנה, ולעיתים גם קלונקס בעת התקף חרדה. מתפקד כמעט עצמאי אך לא לגמרי. בלילות האחרונים התחיל לצעוק מתוך שינה ״אייי איייי״ כאילו שמשהו כואב לו, ממש בקולי קולות.
    אני פונה אליו בבהלה שואלת מה קרה והוא בכלל ישן. כך לילה אחרי לילה כבר שבועיים. לא יודעת כבר מה לעשות... זה מתחיל כשעתיים לאחר שנרדם ויכול להיות אפילו מספר פעמים בלילה. מעבר לחדר אחר לא יעזור כי גם כשהילדים נמצאים הם שומעים את הצעקות שלו בחדרים.
    מה אפשר לעשות??? טיפול תרופתי? כדורי שינה מעבר לקלונקס? תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צעקות מתוך שינה בלילה...... הפרעות שינה!!!! - תגובה

    ד''ר מאיר בראל
    10/07/2016

    צעקות מתוך שינה
    צעקות מתוך שינה אם מופיעות לראשונה או מוחרפות בזקנה יכולות להיות משניות להתחלה של ירידה קוגניטיבית ומצב בלבולי ובפרט דמנציה מסוג מסויים(עם גופיפי לוי).
    תרופות מסויימות כמו כדורי שינה קצרי טווח ונוגדות דכאון כמירטזפין-מירו יכולות לגרום או להחריף תופעות אלו. מאידך קלונזפם ומלטונין בעלות השפעה מיטיבה.
    הואיל ומדובר בחולה COPD, יש לוודא שאין לו ארועים של דום נשימה בשינה שיכולים להחריף תופעות אלו.
    במדה וההתערבות התרופתית לא תועיל יש לפנות לאבחון יותר מדוייק במכון שינה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן הערמונית ורמות נמוכות של המוגלובין וטסיות
    ישראל
    06/07/2016

    שלום

    בן 92
    בתקופה האחרונה עם רמות המוגלובין נמוכות, וכן טסיות דם נמוכות.
    היה מאושפז כמה פעמים לצורך מתן מנות דם.
    ידוע על סרטן הערמונית מזה שנים (כנראה לא טופל). לא בוצעה בדיקת מח עצם ולא בדיקת הדמיה.
    אמרו שלא מדובר בלוקמיה, אלא כנראה זה עקב סרטן הערמונית.
    ההמוגלובין היה בסביבות 5, וטסיות דם בסביבות 15.
    לאחר מתן דם זה עולה ל 7 פלוס, אבל תוך כמה ימים יורד שוב לערכים הקודמים.

    מה הקשר בין סרטן הערמונית לירידה חדה בהמוגלובין וטסיות הדם?
    ומה הסיבה שלא בדקו אפשרות שמדובר בלוקמיה? רק כי ממילא אין לזה טיפול בגיל כזה?
    והאם העובדה שהלויקוציטים תקינים (אף שהמוגלובן וטסיות לא)שולל אפשרות שמדובר בלוקמיה?
    לאורך כמה זמן אפשר לתת מנות דם בגיל כזה? יש הגבלה כלשהי? האם ניתן לפי הצורך לקבל מנות דם על בסיס שבועי?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן הערמונית ורמות נמוכות של המוגלובין וטסיות - תגובה

    ד''ר מאיר בראל
    10/07/2016

    אנמיה בסרטן הערמונית
    אנמיה בחולים עם סרטן הערמונית יכולה להגרם מסיבות רבות: גורם "דלקתי" כרוני של הגידול, תופעות לוואי של תרופות לרבות תרופות לטיפול בסרטן הערמונית עצמו כולל טיפול הורמונלי וסרוס, הסננת מוח עצם עי תאי גידול ומצב תזונתי ירוד.
    הירידה החדה בהמוגלובין וטסיות, יכולה לנבוע מדימום בשתן כתוצאה מהסננה של השפכה ודופן שלפוחית השתן עי תאי גידול, הגדלת טחול שיכול להיות מוסנן עי תאי גידול, זיהומים ותרופות שיכולות לגרום להרס כדוריות-אנמיה המוליטית.
    לוקמיה היא מחלה סרטנית של הכדוריות הלבנות שחורגות ממספרן הרגיל ובאופן התפתחותן לכדוריות חריגות במבנה ובתפקוד, כך שבהעדר שינויים אלו אין מדובר בלוקמיה.
    הואיל ובגיל זה ובנוכחות ממאירות תוחלת החיים קצרה כך שהסבירות לשקיעת ברזל ברקמות-המוסידרוזיס ברמות רעילות היא אפסית ואין כל מניעה למתן מנות דם לאורך זמן.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התייעצות לגבי הלוצינציות בגיל 94
    רונה
    03/07/2016

    שלום,
    סבתי בת 94 והחלה לסבול לאחרונה (כבר מעל שנה) מהלוצינציות (מראות וקולות).
    זה התחיל מזה שהיא היתה רואה כביכול על הקירות כל מיני מראות של יערות, חיות וכד'. או שהיתה לה תחושה שהיא הולכת ונופלת כי יש חור במדרכה לדוגמא.
    לאחרונה היא התחילה לפתח פרנויה כנגד המטפלת שלה (שמטפלת בה מעל 8 שנים), ותכני הפרנויה זה שהמטפלת מכניסה לבית גבר כלשהו בכל יום. כמובן שביררנו את כל הנושא ואין קשר בין טענותיה למציאות.
    בעבר סבתא קיבלה איזושהי תרופה כדי להפחית את המראות אבל זה גרם לה להיות ממש כמו משותקת, היה לה קשה להניע את הרגליים והיא בקושי יכלה לעמוד. לאור זאת אמי מאד חוששת לחזור לפסיכיאטר ולנסות תרופה חדשה.
    השאלה אם בגיל הזה וכאשר יש מחלות נוספות כמו: לחץ דם, מחלת לב, כאבי רגליים, בעיות בעיניים עם טיפול קבוע של טיפות (סבתא בקושי רואה. בעין אחת היא עיוורת לגמרי ובקושי שומעת).
    האם יש תרופה שיכולה להפחית לה את ההלוצינציות אבל שלא תגרום לה להיות כמו זומבי במיטה? היום סבתא עוד יורדת מהמיטה, הולכת, יוצאת החוצה (בליווי המטפלת כמובן). אנחנו חוששים שעם קבלת תרופה היא לא תוכל גם את זה לעשות.
    נשמח לעזרתך המקצועית. אם יש מישהו שניתן לפנות אליו באופן ספציפי זה גם יסייע לנו.
    תודה רבה,
    לילך

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התייעצות לגבי הלוצינציות בגיל 94 - תגובה

    ד''ר מאיר בראל
    04/07/2016

    הגישה הטיפולית לדימיונות וחזיונות שווא
    ראשית יש לבדוק את טיבן של התלונות אם אכן לא היתה גניבה או כל טענה אחרת.
    בעקרון אין טעם לנסות לשכנע את הזקן באי צדקתו. זה רק יוצר תסכול. צריך לנסות לזרום אתו, להרגיע או להסיח דעת לנושאים ולמצבים אחרים. לתת הרגשה שהוא נתמך ואינו לבד.
    יש לנקוט באמצעי מניעה סביבתיים מבחינת תאורה ורעשים שיכולים לגרום או להחריף מחשבות שווא והזיות. ירידה בראיה ושמיעה, ומצבים רפואיים חריפים כחום גבוה, הפרעות מלחים בדם וכל הפרעה באיזון מערכות הגוף מהווים גורם סיכון.
    טרם הדרשות לטיפול תרופתי יש לבדוק רשימת תרופות הואיל ותרופות רבות, נגד כאבים-אופיאטים ופסיכו-גריאטריות כבנזודיאזפינים ונוגדות דיכאון בפרט מהדור הישן-טריציקליות ואנטיכולינרגיות יכולת לגרום או להחריף תופעות אלו.
    התרופות המקובלות לטיפול בתופעות אלו הן תרופות אנטי-פסיכוטיות, ביניהן, הסרוקוול הוא היותר מומלץ הואיל ויש חלון תרפויטי רחב-טווח מינונים גדול, כך שזה מאפשר להגיע למינון המיטבי עם מינימום תופעות לוואי.
    יש לפנות לפסיכוגריאטר(פסיכיאטר או גריאטר שמתמחה בתחום הזה) שיבצע את הבדיקות הנדרשות ויתאים את הטיפול המתאים לה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סבתי מרגישה רע מאוד ללא הסבר - אנא עזרתך
    גל
    28/06/2016

    שלום רב,

    סבתי בת 91 צלולה לגמרי והולכת קצת בעזרת הליכון. לאחרונה היא מתלוננת כי היא מרגישה רע, כבר לא מצליחה כמעט ללכת, בחילות, קושי בבליעה וחולשה.

    לאחר שהמצב לא עבר מעצמו ורופאת משפחה לא ידעה מה לעשות, שלחה אותנו לבית חולים. בבי"ח נעשו לה בדיקות רבות - צילומים, בדיקות דם, נתנו לה מלחים שהיו קצת חסרים בדם, בדק אותה רופא אף אוזן גרון, והיא שוחררה לביתה לאחר שבוע ללא ממצאים משמעותיים.

    אולם הבעיה היא שהיא עדיין מרגישה רע מאוד, ולא ניתן להסביר זאת. היא חלשה מאוד וכבר לא מצליחה ללכת. מה ניתן לעשות על מנת לעזור לה או לאבחן מה יש לה? אנא תשובתך בהקדם. תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סבתי מרגישה רע מאוד ללא הסבר - אנא עזרתך - תגובה

    ד''ר מאיר בראל
    30/06/2016

    הרגשה רעה ללא הסבר

    הואיל וקיימות תלונות יותר ממוקדות כבעיית הליכה, בחילות וקושי בבליעה, יש לבצע הערכה חוזרת ע"י רופא גריאטרי בכיר, קרי חוות דעת שניה לפני שחושבים על אפשרות של בעיה נפשית כדכאון שהיא עצמה יכולה להיות נלווית לבעיה גופנית שטרם אובחנה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקה קלונוסקופיה שצריכה לעבור והתרופה קשה.לי
    ינגבי
    21/06/2016

    אני צריכה לעבור בדיקה קלונוסקופיה ,קבלתי תרופה להכנה לבדיקה, meroken יש תופעות לוואי קשות מאוד , אני בת 80 ולא חולה לב, אבל מפעם לפעם יש לי קצת טקיקרדייה , יש לקחת 3ליטר תוך יומיים ליטר וחצי כל יום , אני לבד ולא נראה לי שיוכל לעבור לילה לבד במצב? האם קיים אפשרות לשנות את תרופה. אין לי אפשרות ליצור קשר אם הגסטרולוג שנתן את תרופה? האם יוכל לקבל תשובה בהקדם אפשרי?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקה קלונוסקופיה שצריכה לעבור והתרופה קשה.לי - תגובה

    ד''ר מאיר בראל
    23/06/2016

    קולונוסקופיה בזקנים
    הואיל וההכנה לקולונוסקופיה היא לא קלה בפרט בגיל מתקדם, עצם הצורך לשתות 3 ליטר של נוזל משלשל ביומיים והתופעות לוואי המתלוות(שילשולים ובהמשך עצירות) ולבדיקת הקולונוסקופיה עצמה יכולות להיות תופעות לוואי כהתנקבות, יש לשקול היטב את נחיצות הבדיקה מעבר להיבט האבחנתי אלא גם הטיפולי-שהמטופל במדת הצורך יהיה קנדידט מתאים לפרוצדורה כירורגית.
    יש גם לשקול לפני כן קולונוסקופיה וירטואלית שתוצאותיה יכולות לעזור בקבלת החלטה על קולונוסקופיה קונוונציונלית.
    הואיל והשילשולים יכולים להתלוות בבעיות יציבה בשל שינויים חדים בלחץ הדם וברמת המלחים בדם, יש ליצור קשר עם הרופא המטפל ועם היחידה לטיפול בית שיעקבו אחר מצבו של המטופל בימים שלפני ובשבועות שלאחר הבדיקה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אבחון ע"י פסיכוגריאטר - כשירות לנהיגה
    ליאת
    13/06/2016

    שלום,
    רציתי לשאול אם לפסיכוגריאטר יש את הסמכות, לאור התרשמותו ממצבו של המטופל, להורות למשרד התחבורה לשלול את רישיון הנהיגה של המטופל או לבחון את כשירותו לנהיגה?
    תודה רבה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אבחון ע"י פסיכוגריאטר - כשירות לנהיגה - תגובה

    ד''ר מאיר בראל
    17/06/2016

    מבחן כשירות נהיגה
    בהחלט לפסיכוגריאטר יש את כל הכלים לבדוק באם אדם מבוגר עדיין כשיר לנהיגה, הואיל ויש לו את הכלים של הרופא הכללי, בדיקה פיסיקלית עם דגש על חושי ראיה, שמיעה וכישורים מוטוריים לרבות מהירות תגובה. בנוסף יש לו גם יכולת ומיומנות לבדוק כישורים קוגניטיביים-שיכליים כזיכרון, התמצאות מרחבית וכושר שיפוט שהם מאוד חיוניים לנהיגה בטוחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה, ואם הפסיכוגריאטר מאבחן כי

    ליאת
    18/06/2016

    על המטופל להפסיק נהיגתו, האם הוא מסתפק במתן הוראה זו למטופל או שמא הפסיכוגריאטר מחויב לעדכן את משרד התחבורה?
    תודה רבה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה, ואם הפסיכוגריאטר מאבחן כי - תגובה

    ד''ר מאיר בראל
    19/06/2016

    בהתאם לסעיף 12 ב' לפקודת התעבורה "רופא המטפל באדם שמלאו לו 16 שנים והוא
    מאבחן אצלו מחלה וסבור כי אותו אדם עלול בנהיגתו לסכן את עצמו או זולתו מחמת
    אותה מחלה ידווח על המחלה לרשות שקבע שר הבריאות".
    אם ישירות, אם דרך הרופא המטפל ואם דרך המשפחה המודעת לבעיה והנדון ויתר מרצון על הבקשה לחידוש רישיון נהיגה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אוקיי, תודה רבה !

    מיכל
    20/06/2016

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבים חזקים במותן ובגב לאחר נפילה
    רועי
    11/06/2016

    שלום
    שואל לגבי סבתי, כבת 90, ברקע אסטמה קשה, מטופלת קבוע במשאפים מניעתיים : RELVAR, QVAR, SPIRIVA, בעברה PE על רקע טרומבופיליה עם טיפול קבוע בפרדקסה, הפרעה דיכאונית מקבלת טיפול במירו, וציפרלקס, רפלוקס קיבתי-ושטי על רקע הרניה דיאפרגמטית גדולה מטופלת בנקסיום פעמיים ביום, סכרת סוג 2 מטופל בג'נוביה,
    בנוסף אוסטאופורוזיס.

    נפלה בביתה לפני כ-10 ימים, נחבלה בגבהץ עברה במיון TOTAL BODY CT ללא עדות למימצא טראומטי, שוחררה עם אקמול.
    מאז הנפילה סובלת מכאבים חזקים באזור המותן וגב תחתון.
    בהתחלה ניסתה אקמול בלבד - אך ללא שיפור משמעותי בכאבים. ניסתה רוקסט פלוס - הטבה קלה, אך עדיין כאבים חזקים. ניסתה גם אופטלגין- גם ללא שיפור משמעותי.
    קיבלה כעת מרשם לזאלדיאר פעמיים ביום ובנוסף טרמדקס פלאש.

    * האם לדעתך יש מניעה מנטילה משולבת של טרמדקס עם התרופות הפסיכיאטריות שנוטלת (מירו וציפרלקס)? האם קיימים אופייטים אחרים שיותר בטוחים מחינה זו, (מחלות הרקע והתרופות שנוטלת)?
    * האם בגילה ונטילת פרדקסה עקב PE, היית מנסה NSAIDS או שזה שילוב שכדאי להימנע ממנו?

    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבים חזקים במותן ובגב לאחר נפילה - תגובה

    ד''ר מאיר בראל
    17/06/2016

    טיפול אנאלגטי מומלץ
    בשילוב פרדקסה ונוגדי דיכאון מהדור "החדש" סרוטונינרגיים, לא מומלץ להשתמש בנוגדי דלקת לא סטרואידליים(NSAD'S) עם פרדקסה בשל ההשפעה המגבירה את פעילות הפרדקסה(דביגטרן) עם סכנה לדימומים בפרט באם קיימת סכנת נפילות וחבלת ראש עם סכנה לדימום מוחי.
    לא מומלץ להשתמש בטרמדול בזקנים בהיותו אופיואיד שמוריד ערנות ומחריף עצירות, בפרט במטופלים שנוטלים תרופות סרוטונינרגיות כרסיטל וציפרלקס, מאחר וגם לו יש השפעה סרוטונינרגית כך שקיימת סכנה להופעת תסמונת סרוטונינרגית שבצורתה המלאה מתבטאת בחום גבוה, בלבול, הזיות, הזעות מרובות, דופק מהיר, שילשוליםו אף עלולה להיות קטלנית.
    כך שמומלץ להשתמש באקמול ואופטלגין תחת מעקב של תופעות לוואי כדימומים בנוכחות פרדקסה.
    מינונים מבוקרים של אופיאטים, טיפול אנלגטי מקומי בנוגדי דלקת לא סטרואידליים כדיקלופנק-וולטרן במשחה לשימוש מקומי.
    זלדיאר מכיל אקמול וטרמדול במינון נמוך כך שניתן להשתמש בו גם בשילוב תרופות סרוטונינרגיות אחרות כנוגדי דכאון תחת מעקב על סימנים ראשוניים של תסמונת סרוטונין.
    נתן לנסות גם טיפולים פיסיקליים כחום מקומי ושימוש במכשירים שמייצרים גלי חום, גלי חשמל וכן קרינה אלקטרומגנטית.
    באם הרקע לכאבים הוא על רקע שברים סמויים שלא נראים בהדמייה רגילה, במקרה של אוסטיאופורוזיס, נתן להשתמש בזריקות או משאף מיאקלציק(קלציטונין), בפרט בכאבים כרוניים.
    חשוב לציין שהשפעת המיאקלציק היא לא מיידית אלא לאחר שבועות אחדים. לעתים קרובות ההשפעה המיטבית היא דרמטית והטיפול צריך להימשך חודשים עד שנה באם קיימת השפעה מיטבית של הטיפול.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוצאות בדיקת תפקודי כבד.................
    מילנה
    02/06/2016

    אימי בת 76 ביצעה בדיקות דם למעקב שגרתי לחלוטין אחת ל 3 חודשים.

    הייתי שמחה לדעת האם המדד של תפקודי הכבד תקינים (נראה כי נמצא ממש על הגבול) .
    תודה


    ALK.PHOSPHAT. 56.00 U/L ( 30.00- 140.00) (.*.......)

    ALT(GPT) 10.00 U/L ( 5.00- 50.00) (*........)

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוצאות בדיקת תפקודי כבד................. - תגובה

    ד''ר מאיר בראל
    15/06/2016

    הבדיקות המוצגות תקינות לחלוטין.
    ע יתי על השאלה הזו מזמן. מזמן הופעתה.
    לא ברור כיצד התשובה המקורית נעלמה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
