פורום נוירולוגיה, אפילפסיה - יש לך שאלה?

פורום אפילפסיה עוסק בנושאים כמו: נוירולוגיה, אפילפסיה, מחלת הנפילה, פרכוסים, התקף אפילפסיה, כפיון, אפילפסיה תרופות, אפילפסיה הריון, טיפול באפילפסיה ועוד.

מנהלי הפורום

ד"ר מרינה בוקסר
053-4877789
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • עיקצוצים בגוף לאורך כל היום
    פטפטת
    14/01/2018

    שלום.בחור בן 42.בריא בד"כ.לאחרונה החל לסבול מאוד מעיקצוצים בכל הגוף.תחושה לכל אורך היום שמחריפה מאוד בלילה עד כדי תחושת שיגעון..
    ממה זה נובע? מה ניתן לעשות?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר מרינה בוקסר - 053-4877789

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קפרה והשפעתה על העובר
    לילי
    13/01/2018

    היי לכולם, אני בת 32 זה עתה גיליתי שאני בהריון בשבוע ה-7 ואני נוטלת קפרה 1500 מ״ג ביום יחד עם חומצה פולית 5 מ״ג, האם זה מסוכן בהריון כי אולי יכול לקרות משהו לעובר? והאם ישנו צורך שגם הנוירולוגית שלי תלווה אותי אותי במהלך ההריון יש או שמספיק רק האחות למעקב הריון? אציין שהיה לי התקף חד פעמי לפני 6 שנים שבו הוחלט שיש לי jme והתאימו לי קפרה ואני ״נקייה״ מהתקפים העלולים שהיו להיות לי לכן 3 שנים לא ביקרתי אצל הנוירולוגית כי הכל תקין. תודה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר מרינה בוקסר - 053-4877789

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הריון

    ד''ר מרינה בוקסר
    14/01/2018

    שלום רב.
    בהחלט את צרויכה לווי מיוחד של נוירולוג כדי להתאים לך מינון נכון ולשמור על עובר ועליך. תהליך של הריון משנה פירוק של תרופה אנטי אפילפטית ומשנה את רמת תרופה בדם.

    בהצלחה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חיסון לילד הנוטל דפלפט קבוע
    טובה
    11/01/2018

    האם ניתן לחסן בכיתה א' חיסון משולב לחצבת חזרת אדמת ואבעבועות רוח, ילד המטופל בדפלפט 1 מל' בוקר וערב ומאוזן?
    תודה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר מרינה בוקסר - 053-4877789

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חיסון לילד

    ד''ר מרינה בוקסר
    12/01/2018

    יש לפנות לפורום נוירולים ילדים

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • העלאת מינון לפני הריון
    ליז
    07/01/2018

    נוטלת קפרה 1500, רוצה להיכנס להריון. הבנתי שבזמן ההריון צריך להעלות את המינון, באיזה שלב עושים את זה? כבר עכשיו שאנחנו בניסיונות או שרק אחרי שאני מקבלת תשובה וודאית?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר מרינה בוקסר - 053-4877789

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הריון

    ד''ר מרינה בוקסר
    12/01/2018

    שלום רב.
    תיכנות הריון זה מאוד חשוב כדי לא לפגוע בעובר ולא להזיק לאשיה, לכן חשוב מאוד לתכן הת הריון, ומינון המתאים לפי סוג אפילפסיה, השפעת תרופה רק בייחד עם נוירולוג.

    בהצלחה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרטנר שנוטל דפלפט על בסיס קבוע
    טופז
    04/01/2018

    שלום רב
    אני בתהליך ivf עם פרטנר שנוטל דפלפט על בסיס קבוע
    רציתי לדעת אם הכדורים הנל יכולים לפגוע בתהליך או בעובר עצמו

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר מרינה בוקסר - 053-4877789

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דפלט

    ד''ר מרינה בוקסר
    05/01/2018

    שלום רב.
    קיימים מחקרים קליניים על השפעת דפלפט על זרע, אבל אתם בטח בדקתם איכות זרע לפני טיפולים IVF, לכן במידה ובדעת זרע תקינה, אין בעיה.
    בהצלחה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת EEG לא תקינה
    אביטל
    31/12/2017

    בת 34 ברקע מחלת כליות כרונית מסוג IGAN . מלבד זה אני כבר שנים מאובחנת כסובלת ממיגרנות. הוצע לי בעבר שימוש בדרלין, למיקטל, אימיטרקס וכו'.התרופה היחידה שהעזתי ליטול היא אימיטרקס שמעט עזרה אך האירעים באים בתדירות גבוהה. הייתי במעקב אצל מס' נוירולוגים שרצו לתת לי תרופות אנטיאפילפטיות כמו דפלפט אך לא נטלתי אותה. מנסה להסתדר עם אימיטרקס ואופטלגין. מס' פעמים נשלחתי לבצע בדיקת אי אי גי. פעמיים יצאו פתולוגיות ופעם אחת תקינה. ולכן הוצאו לי תרופות אנטיאפלפטיות שהבנתי שעוזרות גם למיגרנה.
    בתאריך ה 14/11/2017 ביצעתי עוד אי אי גי ואשמח לקבל הסבר על התוצאה עד שאגיע לנוירולוג.
    התשובה שנכתבה לי היא: תרשים בערנות- רקע כללי סדיר וסימטרי נרשמה פעילות בטה קדמית ואלפא אחורית 9-10 לשנייה המגיבה לפתיחת עיניים לעיתים מעורבת בגלי תטא ללא תגובה פתולוגית באוורור יתר או גירוי פוטי. לציין בדקה ה 3.09 של הבדיקה קטע בודד של פעילות זיז וגל פרונטו צנטראלי למשך שתי שניות. לסיכום: אי אי גי בערנות במשך 30 דקות עם גירוי פוטי והיפרוונטילאטיה חורג מהתקין. בשל אטיות כללית קלה לא קבועה ופעילות אפילפטיפורמית אינטר איקטלית פרונטו צנטראלית ממליץ לבצע אי אי גי בחסך שינה.
    אשמח לדעת מה אומר הפיענוח הנ"ל. האם ייתכן שמדובר באפילפסיה? תודה רבה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר מרינה בוקסר - 053-4877789

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • eEG

    ד''ר מרינה בוקסר
    05/01/2018

    שלום רב. שאלה מאוד חשובה ודורשת התייחסות אישית, כולל בדיקות eeg, ולא רק פיענוח ים, רצוי לראות את בדיקות לפני החלטה על אבחנת אפילפסיה וצורך בטיפול אנטי אפילפטי.

    בהצלחה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • השפעה של כדורים על איכות הזרע
    אורי
    04/01/2018

    בן 32 חולה אפילפסיה מגיל 13 לוקח פעמיים ביום פלפט כרונו. האם יש השפעה של כדור על הפוריות ועל איכות הזרע?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר מרינה בוקסר - 053-4877789

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דפלט

    ד''ר מרינה בוקסר
    05/01/2018

    שלום רב
    קיימים מחקרים שאומרים על השפעת דפלפט עם זרע, תחונות שונות, בעיקר מחקרים in vitro.
    בהחלט תלוי במינון, סוג התקפים ובעיות רקע נוספות.
    בהצלחה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אינטראקציה בין כמה תרופות
    רייצ`ל
    31/12/2017

    האם יש סכנה באינטראקציה בין התרופות פרימידון, הידנטואין ופרופסיה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר מרינה בוקסר - 053-4877789

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אינטראקציה

    ד''ר מרינה בוקסר
    05/01/2018

    שלום רב.
    כן , קיימת אינטראקציה בין התרופות אלא.

    יום טוב

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה המשמעות של אי סימטריה בהיפוקמפוס?
    דר
    24/12/2017

    אשמח לעזרה בתוצאות בדיקת MRI - מבנה מגושם ואי סימטריה של ההיפוקמפוס.
    תודה רבה,

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר מרינה בוקסר - 053-4877789

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • Mri

    ד''ר מרינה בוקסר
    05/01/2018

    שלום רב.
    בדיקת MRI מוח היא בדיקה חשובה מאוד כדי להבין מה סיבה להתקפים ויכולת לשלוט בהתקפים, לכן חייבים ראות את הבדיקה. אסימטריה בהיפוקמפוס יכולה להיות סיבה למחלה, אבל חשוב גם שינויים בחתכים אחרים ומה עם סיגנלים פתולוגים.
    בהצלחה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בעיות בשיווי משקל קשורות לאפילפסיה?
    מלי
    19/12/2017

    האם בעיות בשיווי המשקל וריבוי נפילות יכול להיות קשור לאפילפסיה? איזה בדיקות צריך לעשות?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר מרינה בוקסר - 053-4877789

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שיווי משקל

    ד''ר מרינה בוקסר
    22/12/2017

    שלום רב
    לפעמים שיווי משקל ואפילפסיה יכולים להיות סימנים של אותה מחלה ולפעמים קיימים ת"ל של טיפול אנטי אפילפטי.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סיכון לעובר לאם חולת אפילפסיה
    נועה
    17/12/2017

    מה הסיכון לעובר בחודשי ההריון מהחודש הרביעי ומעלה במידה והאם חווה התקף אפילפטי? האם מחודש מסוים יש לאשה האפילפטית להיות רק במיטה כדי שלא ליפול ולסכן את העובר?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר מרינה בוקסר - 053-4877789

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הריון

    ד''ר מרינה בוקסר
    22/12/2017

    שלום לך.
    כנון, זה חשוב מאוד לשלוט בהתקפים גם בזמן הריון, מפני שמדובר לא רק על אישה גם בעובר, אבל אישה לא פחות חשובה , לכן ברוב המקרים רופאים מצליחים לאזן אותה בזמן הריון. חשוב לפנות לנוירולוג כדי להחליט אזיה תרופות אנטי אפילפטיות צריך ליטול כדי לשמור גם על עובר גם לאזן התקפים ולא לשכב במיטה.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דיון על תרופה בוועדת הסל והעדר רישום שלה
    א.א
    11/12/2017

    שלום רב,

    האם יכול להיות מצב שבו תרופה תעלה לשלב הסופי בדיוני וועדת סל התרופות, תאושר בסופו של תהליך ותוכנס לסל התרופות למרות שאיננה רשומה במאגר התרופות הראשי בארץ?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר מרינה בוקסר - 053-4877789

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סל התרופות

    ד''ר מרינה בוקסר
    16/12/2017

    כן

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת EEG יצאה תקינה, ייתכן שהחלמתי?
    שלום
    10/12/2017

    היו לי התקפי ניתוק קצרים ונטלתי תרופות באופן קבוע. בבדיקת ה-EEG האחרונה שעשיתי הכל היה תקין. האם ייתכן שהחלמתי מאפילפסיה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר מרינה בוקסר - 053-4877789

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • EEG

    ד''ר מרינה בוקסר
    16/12/2017

    שלום לך.
    בדיקת EEG היא לא תמיד משקפת את המצב, זה בדיקה יחסית קצרה ולא תמיד תופסים פעילות אפילפטיפורמית בבדיקה רגילה, קיימות אפשרויות נוספות כדי לדייק את פעילות אפילפטיפורמית.
    תרגישי טוב

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חיסון פפילומה לנערה עם אפילפסיה
    שגית
    05/12/2017

    הבת שלי חול אפילפסיה, נוטלת דפלפט. האם יש מניעה שהיא תעשה את החיסון נגד וירוס הפפילומה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר מרינה בוקסר - 053-4877789

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חיסון לווירוס הפפילומה

    ד''ר מרינה בוקסר
    09/12/2017

    שלום רב.
    אין בעיה לבצע את החיסון.
    בנוסף דפלפט היא תרופה טובה אבל לא תמיד לנשים צעירות, יש תופעות הלוואי שכדי לדבר עם אפילפטולוג עד כמה זה נכון להמשיך עם דפלפט בתקופה זה כדי לא לגרום לבעיות פוריות ובהמשך להריון.

    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעות חדשות לבחור עם אפילפסיה מאוזנת
    שירלי איילון
    02/12/2017

    שלום וברכה, בננו בן 16 שנים חולה מגיל 7 באפילפסיה מוקדית בצד שמאל וכיום נוטל כבר כשנה טימוניל 600 מ"ג בערב. לאחרונה החל להתלונן על דברים שנשמטים מידיו וכן קפיצות לא רצוניות של השרירים בגפיים עליונות ותחתונות. שאלתי היא האם יתכן שהמינון לא מספיק היות וגדל בגובה ובמשקל או שהתחלף לו סוג האפילפסיה? מעולם לא חווה כאלו התקפים והם לא מאפיינים את סוגו. תודה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר מרינה בוקסר - 053-4877789

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בן 16

    ד''ר מרינה בוקסר
    09/12/2017

    שלום רב.
    תאור של דברין חדשים שאתם מתארים יכול להתאים לסוג אפילפסיה אחרת, וחשוב מאוד שהטיפול לאפילפסיה מסוג נוסף יכול להיות אחר, וטימוניל היא לא תמיד תרופה הכי טובה לסוג אפילפסיה זו. בהחלט בעקדם כדאי לפנות לאפילפטולוג ולברר באיזה סוג אפילפסיה מדובר ולבחור טיפול נכון, חשוב בעיקר בגיל התבגרות.

    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
