פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

יוסי מצקל
ישראל חלד
אילן ללבניקוב
הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • מירו 15 מ"ג
    אורנית
    17/05/2013

    ברצוני להפסיק לקחת את הכדור הנ"ל לאחר חודשיים שימוש בגלל השמנה קיצונית. האם עלי לרדת בהדרגה לרבע כדור (ואם כן לכמה זמן) או שאוכל להפסיק בבת אחת?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מירו 15 מ"ג - תגובה

    אילן ללבניקוב
    19/05/2013

    אורנית שלום,

    לצורך גמילה מהכדור יש להיוועץ ברופא המטפל אך הייתי ממליץ לך לקבל גם יעוץ רוקחי/נטורופטי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא שיסייעו לך בתהליך הירידה במינון ואשר עוזרים בחיזוק מערכת העצבים והאנרגיה בצורה טבעית,

    שבוע טוב ובריא,

    אילן.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טלפסט בהנקה
    רוני
    16/05/2013

    נטלתי מינון של 6 טיפות אופטלגין והתחילו לי סימנים של אלרגיה -עקצוצים שהתפתחו לגירודים בכל הגוף ואדמומיות כפריחה בזרועות בצוואר ובבטן. כמו כן החלה לי נפיחות בשפתיים.
    התפניתי לבית החולים וקיבלתי שתי זריקות לטיפול. כמו כן ניתן לי מרשם לטלפסט.
    מכיוון שאני כחודש אחרי לידה ומניקה -שאלתי היא: האם מותר לי ליטול תרופה זו במהלך ההנקה. ואם לא מהן החלופות או האם כדאי לא ליטול בכלל.
    עוד שאלה -מדוע יש לי מעין טעם מתכתי בפה?
    תודה על האפשרות לקבלת יעוץ
    רוני

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טלפסט בהנקה - תגובה

    אילן ללבניקוב
    19/05/2013

    רוני שלום,

    הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול ולגבי הטעם המתכתי,

    שבוע טוב ובריא,

    אילן.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אנדומטרין
    עדי
    18/05/2013

    שלום רב, לקחתי אנדומטרין עד שבוע 13 פלוס 3 ,לא היה לי רופא מעקב ולכן לא ידעתי מתי להפסיק,אח״כ הבנתי שלוקחים מקסימום עד שבוע 12. האם עלול להיגרם נזק לעובר? תודה רבה!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול בדאלאצין
    תותית
    19/05/2013

    לפני שלושה ימים ביקרתי אצל רופאת הנשים שלי בעקבות דלקת בנרתיק היא רשמה לי דאלאצין דרך הנרתיק למשך שלושה לילות ופלוקנול 150 לטיפול מונע במקרה של פטריית ה"שמרים". במהלך הביקור ציינתי שאני ובעלי מנסים להיכנס להריון והיא ביצעה בדיקה כוללת אולטרסאונד וגינלי. את הוסת החודשית שלי אני בדרך כלל מקבלת בסבב של 21 ימים כאשר הפעם זה אפילו לאחר 29 ימים לא קיבלתי.
    השאלה הנשאלת היא האם הכדורים יכולים להזיק לעובר והאם ישנו מצב לשיבוש בוסת החודשית מהפתילים.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול בדאלאצין - תגובה

    רפאל עזרא
    19/05/2013

    שלום תותית,
    מבחינת התרופות שציינת, אין חשש לעובר.
    השילוב של כל הדברים שציינת עלול לגרום לשינויים בהופעת המחזור החודשי.
    שיהיה לכם בהצלחה.
    רפאל עזרא רוקח-קליני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודההההההה

    תותית
    19/05/2013

    המון תודות דר'!!!!
    המשך יום נפלא! :)

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גלולה סרזט לבין מיקרולוט ?
    אבי
    18/05/2013

    שלום רב
    יש לי כמה שאלות
    1. מה ההבדל בין גלולה סרזט לבין מיקרולוט?
    2. מה קורה ששוכחים לקחת גלולה ?
    3. האם אפשר להיכנס להריון עם הגלולה סרזט או מיקרולוט ?
    4. האם יש תופעות לוואי לגלולה ?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גלולה סרזט לבין מיקרולוט ? - תגובה

    רפאל עזרא
    19/05/2013

    שלום ליאת,
    1. לגלולה סרזט יש הרכב שונה של הורמונים המאפשר נטילה בזמן הנקה
    2. אם שוכחים ליטול גלולה, יש לבלוע אותה ברגע שנזכרים ואת הגלולה הבאה יש לקחת בזמנה הקבוע. אם עברה יותר מיממה ללא גלולה יש להשתמש באמצעי מניעה נוסף עד סוף אותו חודש מחזורי.
    3. לכל גלולה יש סיכון של אחוזים בודדים לקליטת הריון
    4. אין גלולה ללא תופעות לוואי.
    בברכה,
    רפאל עזרא רוקח-קליני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך לשאלה

    ליאת
    19/05/2013

    תודה על התשובות אך לא עניתם לי על השאלה ששאלתי
    מה ההבדל בין גלולה סרזט לבין מיקרולוט?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אנטיביוטיקה
    מאיה
    18/05/2013

    לאחר עקירה כירורגית נוטלת 3 פעמים ביום מוקסיפן ואקמול .היציאות נהיו רכות על סף שלשול. האם כדאי לצרוך פרוביוטיקה? האם אקטימל יכול לסייע?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אנטיביוטיקה - תגובה

    יוסי מצקל
    19/05/2013

    מאוד רצוי לקחת פרוביוטיקה מספר שעות לאחר האנטיביוטיקה.
    אקטימל איננו מספיק.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • tkrdhv
    עפרה
    19/05/2013

    kלקחתי אטופן להקלה בכאבי בירכיים. לאחר חמישה ימים מופיעה לי פריחה בכל הגוף.
    כבר קרה לי בעבר.
    יש לי בבית אנטיהיסטמין בשם טלפסט 180. האם אפשר לקחת ובאיזה מינון

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • tkrdhv - תגובה

    יוסי מצקל
    19/05/2013

    טלפסט היא תרופת מרשם הנלקחת בהוראת רופא.
    לפי הוראות היצרן כאשר מופיעה פריחה יש להפסיק את הטיפול באטופן ולפנות לרופא
    בברכה
    יוסי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרימולנט נור
    נסיכה
    19/05/2013

    הפסקתי גלולות לפני 4 חודשים ומנסה להיכנס להיריון . אך עקב אירוע משפחתי אני רוצה לדחות את המחזור החודשי ע"י הכדורים פרימולנט נור . האם זה יכול להשפיע על כניסה להיריון? האם זה יכול להזיק ?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרימולנט נור - תגובה

    יוסי מצקל
    19/05/2013

    נסיכה שלום
    אסור להשתמש בתרופה אם את בהריון, כך שעלייך לוודא שאינך בהריון.
    מובן שזה יכול להשפיע בטווח הקצר על הכניסה להריון.
    לתרופה תופעות לואי רבות אפשריות והיא נתנת על סמך מרשם רופא בלבד
    בברכה
    יוסי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אמוקסיקלב
    מעוז אלי
    15/05/2013

    האם כדורים אלה אמורים להקל על כאבים באגן בלבד או לרפא דלקת ?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אמוקסיקלב - תגובה

    רפאל עזרא
    16/05/2013

    שלום וברכה,
    מדובר בטיפול אנטיביוטי בזיהום חיידקי. נסה לפרט יותר בתיאור המקרה.
    בברכה,
    רפאל עזרא רוקח-קליני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מינון ציטאלופרם
    ליאור
    15/05/2013

    שלום רב!
    לפני כחצי שנה קבלתי מפסיכיאטר תרופה בשם ציטאלופרם 20 מ"ג.רק עכשיו החלטתי ליטול אותה.אינני זוכרת את המינון הניתן לי ואיך נוטלים אותה בהתחלה.נדמה לי שהוא אמר לי תבלית אחת ליום.אם לא ארגיש בשינוי האם לקחת טבלית נוספת.אין לי קשר עם הרוםא כיוון שאני נמצאת בשליחות.
    תודה ליאור

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מינון ציטאלופרם - תגובה

    רפאל עזרא
    16/05/2013

    שלום ליאור,
    המינון המקובל הוא 20מג' פעם ביום, בבוקר. בדרך כלל מתחילים להרגיש את השפעת התרופה רק אחרי שלושה שבועות עד חודש. במידה והטיפול אינו יעיל יש לחזור לרופא המטפל, זה או אחר, על-מנת לשקול מעבר לטיפול אחר. אין ליטול יותר יותר המינון שנקבע על-ידי הרופא.
    בברכה,
    רפאל עזרא רוקח-קליני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מינון ציטאלופרם - תגובה

    יוסי מצקל
    16/05/2013

    ליאור שלום
    המינון המקובל הוא כדור ליום.
    אולם זוהי תרופת מרשם והמינון נקבע על ידי הרופא בהתאם לשיקוליו. זו גם הסיבה שאינך מוצא את המינון בעלון המוצר. שימוש בתרופות מרשם מחייב קשר עם רופא, ואני בטוח שבכל מקום שיש שליח יש גם רופא.

    אנא שים לב לתופעות הלואי הרשומות בעלון ואם אתה מרגיש אחת מהן יש ליצור קשר עם הרופא.
    רצוי להפסיק שימוש בתרופה זו בההדרגה ולא מיידית.
    אין להתיחס לתשובתי כהנחיה אלא כתשובה כללית.
    בברכה
    יוסי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גלולות מינס
    יסמין
    14/05/2013

    שלום רב:
    התחלתי לקחת גלולות בפעם הראשונה בחיי אני בת 29 שנה וחצי לאחר לידה. הרופאה נתנה לי להתחיל עם גלולות מינס וזה היום הרביעי שאני שותה את הגלולות מאז הופעת המחזור וחשוב לי לציין שהמחזור שלי בדרך כלל תקין וסדיר. מאז שהתחלתי עם הגלולות הייתה לי הופעה פעם אחת של דם ממש טיפות ומאז אין זכר לוסת. אני גם אוסיף ואומר שהתחלתי לקחת את הגלולות לאחר עשרה ימים בהם נטלתי אנטיביוטיקה להליקובקטר . הייתי שמחה לדעת האם המצב הנוכחי הגיוני מאחר שמעולם לא קרה לי שזה היום הרביעי למחזור והוסת לא מופיעה חוץ מטיפת דם ביום הראשון.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גלולות מינס - תגובה

    רפאל עזרא
    16/05/2013

    שלום וברכה,
    המצב שאת מתארת הוא אופייני לתחילת הטיפול בגלולות נגד הריון. בדרך כלל לאחר חודש-חודשיים הסדר חוזר לכנו.
    בברכה,
    רפאל עזרא רוקח-קליני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כדורים נגד דיכאון
    מתייעץ
    14/05/2013

    התגלה לי שגרושתי החלה לנטול כדורי venta75 , הבנתי שהם נגד דיכאון.
    האם יש השפעה כלשהי על הילדים? האם זה אומר משהו על תפקוד יום יומי?
    תודה,

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קריסטור לאחר אוטם
    נתנאל
    13/05/2013

    שלום ד"ר.

    אני בן 45 ועברתי לאחרונה אוטם שריר הלב ולא בגלל רמה גבוהה של שומנים בדם , הארוע נגרם בגלל אירוע חריג .

    כשהשתחררתי מבית החולים קיבלתי מספר תרופות וביניהם כדור בשם קריסטור .

    אבקש לדעת מדוע קיבלתי את הכדור כאשר היתה לי רמה גבולית של שומנים בדם ולא קיבלתי כל טיפול בעבר ולפני האוטם לשומנים בדם .

    האם לכדור יש תפקיד נוסף מלבד הורדת שומנים כגון : הגנה על הלב , תפקוד שריר הלב , תפקוד כלי הדם ועוד .

    האם כל מי שעובר אוטם מקבל כדורים להורדת שומנים גם אם האוטם לא נגרם מעודף שומנים בדם .

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קריסטור לאחר אוטם - תגובה

    רפאל עזרא
    14/05/2013

    שלום נתנאל,
    האירוע החריג אותו ציינת, הכניס אותך לקבוצת סיכון לבבית ולכן נרשם לך הקרסטור. אכן, תרופה זו יודעת להוריד את רמות הכולסטרול הרע בדם ומסייעת להורדת הטריגילצרידים. מבחינתך, לתרופה אפקט הגנתי מאירועים חוזרים והיא חלק מסטנדרט הטיפול לאחר אוטם, מה עוד שאתה בחור צעיר, יחסית. במידה ואין לך תופעות לוואי לתרופה (הנפוצה ביותר היא כאבי שרירים) לא צריכה להיות בעיה בהמשך הטיפול ובחינת חשיבותו בעוד כשנה יחד עם הקרדיולוג. במידה ויתפתחו תופעות לוואי עליך לשוחח עליהן עם רופא המשפחה לבחינת החלופות האפשריות.
    בברכה,
    רפאל עזרא רוקח-קליני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קולדקס
    שירה
    09/05/2013

    קולדקס(להצטננות..) גורם ליובש בפנים?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קולדקס - תגובה

    אילן ללבניקוב
    13/05/2013

    שירה שלום,

    לתרופה קולדקס ישנן תופעות לוואי שונות וייתכן והיא גורמת לך לבעיות עור כגון יובש, הייתי ממליץ לך למרוח קרם טבעי המכיל קלנדולה ואלוה ורה לטיפול ומניעת יובש וגירויים בעור,

    שבוע טוב ובריא וחג שבועות שמח,

    אילן.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול בטרמדקס
    לי
    13/05/2013

    שלום,
    בת 40, אני מטופלת 4 ימים בדתאמיצין לטיפול בעיניים. הבוקר התעוררתי עם צוואר וגב תפוסים. האם ניתן ליטול טרמדקס OD100 .
    תודה, קרן

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול בטרמדקס - תגובה

    אילן ללבניקוב
    13/05/2013

    קרן שלום,

    השימוש בתרופה טרמדקס נועד לטפל בכאבים חזקים והיא תרופת מרשם, לכן אין לקחת את התרופה מבלי להיוועץ ברופא המטפל.

    לשחרור הצוואר והגב הייתי ממליץ לך למרוח ג'ל טבעי הנקרא טראומיל תוך כדי עיסוי המקום הכואב או לחלופין למרוח משחה סינית המכילה מנטה במקום,

    שבוע טוב ובריא וחג שבועות שמח,

    אילן.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
