פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

יוסי מצקל
ישראל חלד
אילן ללבניקוב
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • צרבת
    ישראל
    19/07/2013

    מטופל באומפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום בגלל ריפלוקס ובארט.
    ממתין לבירור.
    האם ניתן לשלב גביסקון בצהריים.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צרבת - תגובה

    רפאל עזרא
    22/07/2013

    שלום ישראל,
    כן, אתה יכול לשלב גביסקון.
    בברכה,
    רפאל עזרא רוקח-קליני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קסנאקס או מודאל
    דור
    22/07/2013

    טופלתי בלניטין נגד חרדה כמעט 25 שנה .הפסיקו לייצרו לצערי.ברצוני לשאול מה קרוב יותר ללניטין הקסאנקס או המודאל ??? ומה תופעות הלוואי של המודאל ??? תשובתך בהקדם.בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קסנאקס או מודאל - תגובה

    רפאל עזרא
    22/07/2013

    שלום דור,
    מבחינת הקבוצה הטיפולית הרי שקסנקס קרוב יותר ללניטין.
    תופעות לוואי משתנות מאוד בין מטופל למטופל ולכן פירוטן בשלב הזה תתעה אותך.
    בברכה,
    רפאל עזרא רוקח-קליני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תחליף לקלרידקס???
    בת7
    19/07/2013

    שלום ,
    אובחנתי עם הליקובקטר פילורי 0()5 32.7
    והתחלתי את הטיפול המשולש של מוקסיפן אומפרה וקלרידקס.
    כשעתיים בערך אחרי שנטלתי את הקלרידקס חשתי ממש ברע.
    דופק מהיר-בסביבות ה150 טעם מר בפה , כאבי בטן ובחילות.
    לאחר שהסתכלתי בתופעות הלוואי הבנתי ששינויים בקצב הלב הם תופעה שדורשת פנייה מיידית לרופא.
    הפסקתי לקחת את התרופה והיום פניתי לרופא משפחה - מחליף
    (הרופא שלי בחופשה)
    הרופא המחליף טען שאין שום בעיה עם דופק כזה ושזה ידוע שהתרופה גורמת לכאבי בטן ושהוא מוכן לתת לי רק קרין - שזו התרופה הגנרית לקלרידקס. ושהוא לא מכיר שום טיפול שונה.
    ובנוסף לדעתו אני חייבת לעבור גסטרוסקופיה כי בדיקת הנשיפה היא לא מיהמנת ...
    האם הוא צודק? האם אני יכולה להמשיך עם הקלרידקס ואם לא אז אין שום טיפול??? והאם זו לא בעיה כאשר ישנם כאלה תופעות לוואי?
    תודה וסליחה על האורך ....
    בת7

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תחליף לקלרידקס??? - תגובה

    יוסי מצקל
    21/07/2013

    בת 7
    שינויים בקצב הלב בעקבות נטילת התרופה מחייבים פניה מיידית לרופא.
    הייתי ממליץ לך לפנות למומחה גסטרו לפני המשך טיפול כלשהו ולצורך אבחון מדוייק של הבעיה ממנה את סובלת.
    יוסי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אורמוקס
    דנה
    19/07/2013

    התחלתי שימוש בכדורי אורמוקס להורדת לחץ תוך עיני.
    האם מותר לשתות אלכוהול בתקופת נטילת הכדורים (כשלושה חודשים)?

    תודה רבה!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אורמוקס - תגובה

    יוסי מצקל
    21/07/2013

    אין לקחת את התרופה יחד עם אלכוהול. התרופה עלולה לגרום עיפות בלבול והפרעות ראיה אשר עלולות להחמיר עם אלכוהול.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פטריה וגינאלית
    אני
    20/07/2013

    ככל הנראה יש לי פטריה ואגינלית. זה מאוד מציק לי ורופא הנשים שלי יהיה זמין רק מחר בערב.
    האם ציקלודרם או אפלומצין יכולים להוות תחליף למריחה?
    לפחות עד מחר בערב?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פטריה וגינאלית - תגובה

    יוסי מצקל
    21/07/2013

    ציקלודרם או אפלומיצין לא יתאימו, בוודאי שללא בדיקת רופא אסורים בשימוש.
    אם זו פטריה אגיסטן או פלורה פלוס - אינם דורש מרשם.
    אם זה זיהום אחר - על רקע חיידקי (בקטריאל ואגינוזיס)- אז אקטיג'ל - איננו דורש מרשם.
    אם מדובר בפטריה ההפרשה אם ישנה היא עבה (דמוית קוטג')
    אם יש ריח לא נעים מדובר בחיידקים (בקטריאל ואגינוזיס) ישנם עוד סימנים נוספים להבדיל בין שני המצבים אך לא רצוי לטפל בפטריה אם אין מדובר בפטריה .
    אם אינך בטוחה אז אקטיג'ל מתאים לשני המצבים.

    בהצלחה
    יוסי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן לבלב
    דלית
    19/07/2013

    האם כאשר מופיעה חזרה של המחלה ומיימת בסרטן הלבלב לא ניתן למגר את המחלה. ואם כן מהן הטיפולים שאפשר עוד לעשות. (אציין משקל ירוד היה 67 וכעת 46 ק"ג) והאם יכול להחזיק מעמד בטיפולם יותר אגרסביים. (עוד אציין לאחר ניתוח וויפל ו-5 סדרות של ג'מזר שלא הועילו, ולאחר 25 הקרנות + קסלדה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אזרגה
    יאיר
    18/07/2013

    ברצוני לשאול האם כאשר אני חושב ששכחתי לטפטף טיפות אזרגה , לטפטף בכל מקרה תוך סיכון בטפטוף מנה כפולה ? או לדלג לפעם הבאה המתוכננת ?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אזרגה - תגובה

    רפאל עזרא
    18/07/2013

    שלום יאיר,
    הטיפול בגלאוקומה הוא כרוני ויעילותו נמדדת בשנים ולכן אם אינך בטוח שנטלת את התרופה, המתן למנה הבאה. עם זאת, בקש מהסמארט-פון שיזכירך ליטול את התרופה בזמנה וכך תימנע מפיספוסים.

    בברכה,
    רפאל עזרא-רוקח קליני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גמילה מאופיאטים-רוקסט פלוס
    אורנה
    14/07/2013

    שלום רב
    תקופה ארוכה לקחתי רוקסט פלוס כנגד כאבי ראש-עד שנדרשו שלושה כדורים ביום וגם אז ללא הטבה-כאב הראש הפך כרוני וסבלתי מכאב רי באונד.
    לפני שישה שבועות חדלתי לחלוטין מלקחת רוקסט פלוס-וההטבה ניכרת- אם כי-כאבי הראש מופיעים מדי פעם.
    שאלתי-כמה זמן לוקח לגוף להתנקות מהקודאין?
    אודה על המלצה לכדור חליפי-לא ממשפחת האופיאטים כמובן-ושמתאים למחלת רקע של גסטריטיס
    אציין שאופטלגין לא ממש משפיע על כאב הראש
    תודה רבה
    אורנה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גמילה מאופיאטים-רוקסט פלוס - תגובה

    רפאל עזרא
    16/07/2013

    שלום אורנה,
    לאחר שישה שבועות השפעת הקודאין חלפה לחלוטין.
    החלופות היום כוללות שילובי חומרים כגון אקמול פוקוס או אקסידול.
    עם זאת, לפני שאת נכנסת להרפתקת תרופות חדשה, אני ממליץ לך להיבדק אצל נוירולוג ורופא אף אוזן גרון בכדי לברר ממה נובע כאב הראש והאם מדובר במיגרנה.
    הסיבות העיקריות לכאבי ראש כרוניים הינן: סינוסיטיס, אנמיה, נשימה דרך הפה בזמן השינה וכדורים נגד דיכאון.
    אל תוותרי על הבירור.
    בברכה,
    רפאל עזרא רוקח-קליני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גמילה מרוקסט

    אורנה
    16/07/2013

    רוב תודות על תשובתך
    ברורים אלו ואף מרחיקי לכת מהם-בוצעו כמובן
    שאלתי-לאחר התנקות הגוף מקודאין-האם ניתן לחזור לרוקסט אך במינון קטן מאד-כדור ביום שלושה ימים בשבוע לדוגמא
    או שזה ממש לא מומלץ
    ההנחה היא שרוקסט היה תמיד הכדור היחיד שהשפיע-עד ההתרגלות אליו שהביאה לשימוש יתר
    כל טוב
    אורנה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גמילה מרוקסט - תגובה

    רפאל עזרא
    18/07/2013

    היי אורנה,
    באופן עקרוני אין ''התרגלות'' לקודאין מבחינת יעילותו כטיפול בכאבים. לפי תיאורך את המצב כנראה שפשוט היתה החמרה בעוצמת הכאב.
    נסי את הכדורים שהמלצתי לך לעיל.
    בברכה,
    רפאל עזרא רוקח-קליני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נשירה מזובירקס
    קרן
    17/07/2013

    שלום האם זובירקס משפיעה על נשירה מיכייון שהרופא משפחה שלי נתן לי כדור פעם ביום למשך חצי שנה ????מפחיד...
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נשירה מזובירקס - תגובה

    אילן ללבניקוב
    18/07/2013

    קרן שלום,

    למיטב ידיעתי הזובירקס עשוי לגרום לנשירת שיער ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול ובכל מקרה לקחת תוספי מזון המסייעים בחיזוק שורשי השיער ולשלב תזונה נכונה המסייעת במניעת נשירה,

    שבת נהדרת,

    אילן.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דלקת בגרון
    טניה
    18/07/2013

    יש לי דלקת בדרכי השתן ואני מטופלת בזינט החל מהיום, אבל שמתי לב שיש לי נקודות מוגלתיות בגרון, האם זינו הוא יעיל המקרים כאלה? חייבת לציין שאני חודש לאחר לידה ואני מניקה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דלקת בגרון - תגובה

    אילן ללבניקוב
    18/07/2013

    טניה שלום,

    כאשר נוטלים אנטיביוטיקה חשוב לשלב בטיפול גם את הפרוביוטיקה, כלומר חיידקים "ידידותיים) לקיבה בכדי למנוע תופעות לוואי, מומלץ לקחת כדור אחד פעמיים ביום לאחר הארוחה.
    לא מומלץ לקחת אנטיביוטיקה שלא למטרה שלשמה הרופא רשם לך אותה ולכן
    לגבי המשך הטיפול הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל,

    שבת נהדרת,

    אילן.














    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • השפעת טרבמין
    מיילי
    15/07/2013

    כמה זמן השפעה יש לכדור טרבמין נגד בחילות מרגע בליעתו?
    והאם יש לכדור זה השפעה על בדיקות רפואיות לאחר בליעתו, למשל בדיקת לחץ תוך עייני??
    תודה מראש!!!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • השפעת טרבמין - תגובה

    רפאל עזרא
    16/07/2013

    שלום מילי,
    תוך עשרים דקות הכדור אמור לעבוד. אני ממליץ ליטול מנה של חצי כדור בלבד שכן כדור שלם הוא די מרדים.

    בהחלט עלולה להיווצר השפעה בין הטיפול התרופתי לבדיקות וההמלצה הגורפת היא להימנע מתרופות שאינן טיפול כרוני לפני בדיקות.
    בברכה,
    רפאל עזרא רוקח-קליני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ולכמה זמן הכדור משפיע???

    מיילי
    17/07/2013

    לכמה זמן הכדור משפיע?
    למשל, אם אני נוסעת בשמונה בבוקר ולוקחת כדור, האם אני צריכה לקחת בנסיעה חזור כדור נוסף, בהנחה שהנסיעה חזור היא באחד בצהרים?
    לכמה שעות הכדור משפיע?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ולכמה זמן הכדור משפיע??? - תגובה

    אילן ללבניקוב
    18/07/2013

    מיילי שלום,

    משך ההשפעה של הכדור הוא בדרך כלל כ-4 שעות ולכן לאחר כ-4 שעות ניתן לקחת חצי כדור או כדור נוסף אם צריך,

    שבת נהדרת,

    אילן.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שמש אחרי מינוציקלין
    אל
    16/05/2013

    כמה זמן אחרי שהפסקתי לקחת מינוציקלין צריך להיזהר המשמש? האם כבר למחרת אפשר לצאת לשיזוף?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שמש אחרי מינוציקלין - תגובה

    רפאל עזרא
    16/05/2013

    שלום וברכה,
    עשרה ימים ללא התרופה זה זמן סביר.
    רפאל עזרא רוקח-קליני

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • החשיפה לשמש אחרי שימוש במינוציקלין

    amir
    12/07/2013

    שלום,
    אתמול רשם לי רופא העור להשתמש "במינוציקלין " וב- " אקנתרים " למשך שבועיים והרוקחת בקופת חולים אמרה לי לא להיחשף לשמש...
    השאלה שלי היא האם השפעת התרופה(מינוציקלין) בעניין החשיפה לשמש נמשך גם לאחר סיום הטיפול או שזה מסתיים אחרי שמפסיקים להשתמש בה בנוסף האם הגוף חוזר כמו שהיה באשר עניין החשיפה והשיזוף בשמש או שנשארת השפעה לתרופה הנ"ל לתמיד זאת אומרת האם תהיה רגישות לשמש גם אחרי סיום הטיפול במינוציקלין אפילו השפעה קטנה.
    שאלה נוספת : לאחר עיון בעלון המידע למינוציקלין ראיתי שהטיפול בה נועד לטיפול בפצעים וכו' אך אני הבעיה שהתלוננתי עליה בפני הרופא הייתה גירוד ואדמומיות באזור המפשעה אשר לפני כן השתמשתי ב " טבע דרם" וב- " פוליקטן" ולא עזרו כל כך האם מינוציקלין מתאים גם למקרה הנ"ל ??

    אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי תודה מראש.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • החשיפה לשמש אחרי שימוש במינוציקלין - תגובה

    אילן ללבניקוב
    17/07/2013

    אמיר שלום,

    לאחר הפסקת הטיפול בתרופה ההשפעה על הרגישות של העור לשמש נעלמת אך עדיין חשוב למרוח קרם הגנה בכדי להגן על העור מפני נזקי השמש ובעיקר בקיץ כשהשמש חזקה יותר.
    לגבי הטיפול, הרופא בדק אותך ומצא לנכון לרשום לך את התרופה הזו ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל אם יש לך ספק כלשהוא בטיפול,

    שבוע טוב ובריא,

    אילן.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • השפעות תרופת קסטרל .10mm -5mm
    עמי
    17/07/2013

    לוקח את התרופה שנתיים וחצי(5mm) - עד לפני חודש שעברתי ל10
    לא ברור לי אבל בבדיקות דם שנעשו במהלך התקופה הWBC,RBC,HCT,HGB ירדו אל מתחת לקו האדום לאט לאט (תמיד הייתי על הסף התחתון של הערכים.)
    יש לי לחץ דם נמוך משפחתי וערכים נמוכים של B12 לפעמים מעל ולפעמים מתחת לגבול

    האם יש קשר בין הממצאים.

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • השפעות תרופת קסטרל .10mm -5mm - תגובה

    אילן ללבניקוב
    17/07/2013

    עמי שלום,

    ייתכן ולקסטרל יש השפעות על כדוריות הדם האדומות/לבנות שלך ואף על לחץ הדם ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,

    שבוע טוב ובריא,

    אילן.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פתיליות אביטרן בזמן שימוש ראוקוטן
    יובל
    16/07/2013

    בני בן 17 משתמש מזה מס' חודשים בראוקוטן במסגרת טיפול באקנה.
    היום כתוצאה כנראה מפעילות ספורטיבית (ריצה) החל עם כאבי גב חזקים.
    לאחר שימוש במשחת וולטרן וכרית חמה עדיין כאב חזק.
    האם יש מניעה חד פעמי ללילה להשתמש בנרות אביטרן 50 .

    אנא תשובתכם בהקדם.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פתיליות אביטרן בזמן שימוש ראוקוטן - תגובה

    אילן ללבניקוב
    17/07/2013

    יובל שלום,

    למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין השניים,

    שבוע טוב ובריא,

    אילן.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אופן לקיחת אלוריל 100 מ"ג
    שקד
    16/07/2013

    שלום,
    מבקשת לדעת איך לוקחים את התרופה אלוריל 100 מ"ג?
    בבוקר בצהריים בערב?
    עם אוכל בלי אוכל?
    עם מעט מים או עם הרבה מים?
    האם צריך לשתות הרבה בזמן נטילת אלוריל?
    האם ישנן תרופות או ויטמינים שאסור לקחת אותן עם אלוריל? (ויטמין d ,b12 )
    אם אפשר מבקשת תשובה על כל שאלותיי. תודה!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אופן לקיחת אלוריל 100 מ"ג - תגובה

    אילן ללבניקוב
    17/07/2013

    שקד שלום רב,

    את האלוריל יש לקחת עם הארוחה לפי המינון שקבע הרופא המטפל.

    ייתכן שיעברו מספר שבועות עד שההשפעה של התרופה תורגש במלואה. חשוב להרבות בשתיית מים(לפחות 2 ליטרים ביום).

    לגבי אינטראקציה עם תרופות אחרות: ברזל, נוגדי קרישה(אספירין), משתנים להורדת לחץ דם, אנטיביוטיקה מסוג פניצילין.
    לגבי ויטמין C: השילוב עשוי לגרום לאבנים בכליות בגלל החמצת השתן.
    בכל מקרה של שילוב תרופות יש להיוועץ ברופא המטפל בכדי למנוע תופעות לוואי.

    שבוע טוב ובריא,

    אילן.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
