פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • בטן נפוחה לאחר ניתוח אפנדציט
    אבי
    30/04/2016

    שלום.

    לפניי כמעט 3 שבועות עברתי ניתוח אפנדציט בשיטה לפרוסקופית.
    הניתוח היה תקין ואשפוז מאוד קצר ולאחריו הייתה לי נפיחות לא נוחה בבטן כתוצאה מהגז,
    שעברה תוך 2-3 ימים.

    עכשיו כ-3 שבועות כמעט אח"כ עדיין אני מבחין במעט נפיחות בבטן וזאת לא ההרגשה שהייתה לגז, נראה כאילו מבנה הבטן קצת השתנה באיזור שבין הטבור ומטה, מבטן מאוד שטוחה וחטובה (שאני בחור מאוד רזה ומתאמן בן 23) למן קרס-בלון קטן ומעט קשה באותו איזור, בעיקר באמצע (אותו מצב כבר שבועיים אחרי שהגז נעלם).

    יש לציין שירדתי כמה קילו מאז הניתוח שבמשקל הנ"ל הבטן שלי בד"כ קעורה מעט.

    אין ממש כאבים, מעט מאוד אי נוחות באיזור ומגע מרגיש מעט קשה ובולט,
    שהאיזור אמור להיות רך ועמוק..

    דיאטה, יציאות וגזים סדירים לגמריי, עדיין בהפסקה מפעילות גופנית מהניתוח.

    ממה עוד יכולה לנבוע הנפיחות ?
    האם יש סיכוי והדבר בלתי הפיך מבחינת מבנה הבטן ?
    אני יודע שאולי מעט זמן עבר יחסית אבל בשבועיים אחרונים המצב נשאר סטטי ללא שיפור אחרי שהכאבים עברו מזמן.

    תודה !

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בטן נפוחה לאחר ניתוח אפנדציט - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    02/05/2016

    זה הפיך- זו מתיחה מסויימת של שרירי הבטן שיחזרו לטונוס שלהם, נפיחות מסויימת של המעיים לאחר ניתוח בטן, ונפיחות ונוקשות מקומיים באיזורי החתכים. כל אלה יחד משפיעים על המבנה, ותוך 4-6 שבועות חולפים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גולה בבית השחי
    שירי
    26/10/2011

    לפני כשבוע היה לי כאב קל מאוד בבית השחי כאשר נגעתי במקום הרגשתי מעין גולה. רופא משפחה שהדק אותי אמר שזו בלוטת חלב שהזדהמה ונתן לי משחה אנטיביוטית. במקביל הייתי גם אצל כירורג שד לבדיקה שיגרתית והוא חש בגוש ואמר גם הוא שזו בלוטת זיעה או חלב שהזדהמה אולי בגלל גילוח והמליץ גם הוא על משחה אנטיביוטית.
    כבר כמה ימים שאני מורחת ולא נראה שהיא קטנה. חשוב לציין שאין לי כאבים מיוחדים, רק מעט כאב כאשר לוחצים במקום.
    אני מאוד מודאגת, האם אכן בטוח שמדובר רק בבלוטת חלב ולא משהו מדאיג יותר. האם סביר שהיא עדיין לא נעלמת וכמה זמן זה אמור לקחת?
    חשוב לציין שאני בהריון מתקדם
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גולה בבית השחי - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    26/10/2011

    אם זה שטחי זה אכן שייך לעור, ולא מדאיג. גם אחרי שהדלקת נסוגה ואין כאב הדולה יכולה להישאר זמן רב, זה חסר משמעות. לעתים אם היא נשארת ניתן להוציאה בהרדמה מקומית

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך לשאלה

    שירי
    26/10/2011

    תודה על התגובה.
    זה לא נמצא ממש מתחת לעור אלא מעט עמוק יותר. זה בולט בעיקר כאשר אני מרימה את היד.כיצד אדע האם זה אכן שייך לעור?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך לשאלה - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    26/10/2011

    כנראה שתצטרכי לסמוך על שני הרופאים שבדקו אותך. אם אינך סומכת- ניתן להיעזר ב-US אבל לרוב התרשמות רופא מנוסה מספיקה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צורך בחוות דעת נוספת?

    שירי
    08/11/2011

    כאמור, לפני כ20 יום חשתי בגוש רגיש בבית השחי אשר נבדק פעמיים ע"י כירורג שאמר שמדובר בבלוטת זיעה.היום עדיין קיימת גולה, מעט רגישה במגע.לדבריך הגולה יכולה להישאר זמן רב.בכמה זמן מדובר?האם יש צורך ללכת לחוות דעת שנייה במידה ואינה עוברת?כמה זמן ניתן להמתין עד שתרד ומתי לפנות שוב במידה ואינה יורדת?
    תודה מראש על התשובה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צורך בחוות דעת נוספת? - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    09/11/2011

    חכי 4-6 שבועות (אם אין החמרה), תפני אז לבדיקה חוזרת.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה

    שירי
    09/11/2011

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גוש בבית השחי-המשך

    שירי
    05/12/2011

    בשבוע 35 להיריון.
    בעקבות מעין גולה שנמצאת בבית השחי כחודש וחצי(נאמר שמדובר בבלוטת זיעה וטופלתי במשחה -ללא שינוי), ניגשתי לכירורגית נוספת שכתבה "בספק בלוטת לימפה שיטחית גודל 1 ס"מ"). ושלחה אותי לאולטרסאונד שד.
    אולטרסאונד השד היה תקין -ללא ממצא פתולוגי.והרופאה שחזרתי אליה המליצה על מעקב בעוד 3 חודשים.
    האם אכן יש צורך רק במעקב למרות שבבדיקה ידנית ניתן לחוש במעין בלוטה?
    האם איני לוקחת סיכון מיותר בכך שלא מוציאים את הגוש הנימוש?
    ממה יכול לנבוע הגוש וכיצד ייתכן שלא ניתן לראות אותו באולטרסאונד?
    מה היית ממליץ?
    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גוש בבית השחי-המשך - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    05/12/2011

    לא ברור לי אם האולטרה סאונד של השד כלל את איזור בית השחי, בכל מקרה אם הממצא יציב ולא גדל ממליץ לחכות עוד מספר שבועות ולהיבדק לאחר הלידה, לאור זאת שמקדם החשד אצל שלושה רופאים (או יותר?) שבדקו אותך היה נמוך.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך לשאלה

    שירי
    05/12/2011

    האולטרסאונד כלל גם את אזור בית השחי ונכתב שבתי השחי תקינים כולל האיזור הנימוש.
    האם ייתכן שקיים שם משהו חריג למרות שלא נצפה באולטרסאונד?האם ניתן להיות רגועים עם המתנה של מספר שבועות?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך לשאלה - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    05/12/2011

    כן, גוש יש תת עורי שהוא אולי בלוטת חלב יכול לא להיות מצויין באולטרה סאונד, כי הוא חסר משמעות. בלוטת לימפה היו מציינים. לא נראה שיש מה לדאוג.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • במהלך הבדיקה

    שירי
    05/12/2011

    הרופאה שעשתה את האולטרסאונד אמרה שהיא מסתכלת גם בעור ולא רואה משהו.בשלב מסויים אמרה שבאחת התנוחות רואה בלוטת לימפה שנראית גדולה יותר מהאחרות אבל נראית ממש בסדר ואם לא הייתי חשה גוש היא בכלל הייתה מתעלמת ממנה.לבסוף אפילו לא ציינה אותה בפיענוח

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גוש נקודתי מתחת לבית השחי

    דנית
    30/04/2016

    עשיתי בדיקה שגרתית של ממוגרפיה והכל תקין, לפני שבוע אני בודקת מתחת לבית השחי בעקבות לחיצה שרק גובר וכואב מאוד שמקרין לחזה לכתף ולמרפק, למי אני פונה בבקשה??

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גוש נקודתי מתחת לבית השחי - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    30/04/2016

    מרבית המיחושים והכאבים מסוג זה הם חסרי משמעות ולא מרמזים על שום דבר מסוכן, חלקם נובעים מבלוטות זעה וחלב תת עוריות, חלקם משרירים באיזור. אם זה ממשיך תפני לרופא משפחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוח בקע מפשעתי דו צדדי. - זיהום?
    גילה
    26/04/2016

    לפני 6 שבועות עברתי ניתוח בקע מפשעתי דו צדדי. 3 הפתחים החלימו יפה. לפני שבוע אחד הפתחים החל מדמם טיפה וכואב. יש אודם מסביב.האם זה זיהום?
    לא היו סיכות

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוח בקע מפשעתי דו צדדי. - זיהום? - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    26/04/2016

    קשה להתחייב בלי לראות- אבל לא נשמע כזיהום, אולי התנקזות של שטף דם קטן באיזור

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אני שואל עבור הדוד שלי,שהיה לו ניתוח בקע
    שמוליק
    26/04/2016

    שלום לרופא
    הדוד שלי שהוא בן 61 עבר ניתוח בקע בשיטה לפרוסקופית , ניתוח אותו ב2 הצדדים של המיפשעות, בערך לפני7 חודשים, הוא עדיין מתלונן על מיחושים בבטן שמשהו לא נוח לו שם,ולפעמים הוא מרגיש איזה כאב בצד ימין במיפשעה ששם היה למעשה הבקע, הייתי איתו ועם אחותי היום בסופר, והיא ביקשה שהוא יביא לה 2 שקיות חלב מהמקרר, כשעמדנו כבר בקופה,ראיתי שלא נעים לו לסרב והוא הלך והביא, אני דואג לו כי הוא איש דיי לא חזק עם בעיות בריאות,האם זה שהוא הרים את השקיות האלה ששוקלות כ2.5 קילו אולי יותר, זה יכול להזיק לו לניתוח שהוא עבר? זה יכול לחזור לו עכשיו?זה נשמע שזה רק 2-3 קילו אבל הוא מאוד שמר על עצמו מאז הניתוח, והוא לא הרים משקלים כאלה עד עכשיו ואני דואג לו בגלל זה,אני חושב שהוא לא צריך היה להתאמץ וצריך היה לסרב האם המשקל שהרים, יש סיכוי שהזיק לו, שהשפיע לא טוב? כי הוא התחיל להגיד שלא טוב לו בבטן הרגשה לא נוחה תודה על התשובה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אני שואל עבור הדוד שלי,שהיה לו ניתוח בקע - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    26/04/2016

    אין הרבה משמעות למשקל כזה, ואם הניתוח עבר כשורה און צורך בהגבלה בפעילות- אם כי יתכנו מיחושים פה ושם

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך לשאלתי הקודמת מהיום, אני שואל דבר נוסף וחשוב
    יעקב
    26/04/2016

    כן דוקטור, קראתי את תשובתך וארצה להוסיף שאלה ברשותך האדיבה
    לאחר המאמץ שהזכרתי, אני מרגיש בבטן תחושת מלאות כמו לחץ ואי נוחות, ממה זה יכול לנבוע?ואותה דקירה שהזכרתי, שהופיעה כשאש התאמצתי עם צביעת התקרה, האם זה מהשתחררות של הרשת מהקיבוע שלה? קשור לסיכה כלשהיא?האם זה יכול להעיד שמשהו קרה שם?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך לשאלתי הקודמת מהיום, אני שואל דבר נוסף וחשוב - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    26/04/2016

    לא השתחרר דבר- וזה לא מסיכה- זו תחושת העומס על השריר באיזור בו בוצע הניתוח והונחה הרשת- יש שם הצטלקות ואיחוי של הרשת לשריר ולעתים זה מורגש.
    לא סיבה לדאגה מ

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מאמץ משמעותי של הבטן זמן מסוים לאחר ניתוח בקע
    יעקב
    25/04/2016

    שלום ד'ר
    לפני 10 חודשים עברתי ניתוח לפרוסקופי דו צדדי לבקע מיפשעתי
    בימים אלה עבדתי קצת בבית,סיידתי את תקרת המטבח, בשימוש ברולר, מחובר למוט,
    צביעה כזו היא לא נוחה כי צריך להרים את הרולר אל התקרה וללחוץ עליו כשהידיים מורמות, אני התחלתי להרגיש ששריריי הבטן מיתאמצים, ואז באיזור המיפשעה, הרגשתי מספר פעמים, דקירה, לא ממש חשבתי שהבטן תיתאמץ משמעותית אבל מסתבר שכן,וכן תוך כדי הצביעה הרגשתי דקירה באחת המיפשעות מספר פעמים,המאמץ הזה עשוי להביא לחזרת הבקע? עלול לגרום בעיה או נזק למקום הבקע? היות והרגשתי דקערה אני מניח שמשהו לא ממש היה כשורה, מה זה היה יכול להיות?בקיצור קיים סיכוי שנגרמה או תגרם בעיה בעקבות היתאמצות כזו?
    יעקב

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מאמץ משמעותי של הבטן זמן מסוים לאחר ניתוח בקע - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    25/04/2016

    הסיכוי שפעילות מאומצת תגרום לחזרת הבקע הוא קלוש, אבל בהחלט זה עלול לגרום למיחושים בנקודות החיבור והמגע של הרשת לשרירי דופן הבטן- גם חודשים אח״כ.
    זה לא מסוכן ולא בעייתי- לעתים גורם לאי נוחות מסויימת.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם יש לי בעיה כירוגית?
    תמי
    19/04/2016

    סובלת מכאבי בטן ומותן שמאל
    בבדיקת הדמיה של ct ראו טחולון או AVM
    בציסטה באספקט התחתון של הטחול.
    האם ניראה לך זאת הסיבה לכאב?
    האם ניראה שיש לי בעיה כירוגית?
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם יש לי בעיה כירוגית? - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    21/04/2016

    לא בטוח שזו סיבת הכאב
    טחולון זה דבר שכיח וחסר משמעות.
    לגבי avm- זה דורש עוד בירור כי עלול לגרום לדימום- צריך להשלים אולטרסאונד עם דופלר, אם יש שם מפרצת היא דורשת טיפול, אם זה AVM אולי זה דורש טיפול אנגיוגרפי, תצטרכי יעוץ כלי דם

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבי בטן טחולון ? avm?

    תמי
    21/04/2016

    עשו לי mri
    בבדיקה הטחול בגודל תקין ובמרקם הומוגני
    אינפרירוית לטחול. טחולון בקוטר 16 מילמטר
    האם צריך להמשיך לברר לגבי avm?
    האם יש סיבה לדאגה?
    תודה
    וחג שמח

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאבי בטן טחולון ? avm? - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    21/04/2016

    לדאוג לא צריך...
    לגבי הטחולון- חסר משמעות.
    אם זה לא MRA (שזה MRI של כלי דם) אני לא בטוח כמה התשובה רלבנטית לשאלה.
    מציע בכל זאת להשלים אולטרסאונד דופלר.
    ככל הנראה זה חסר משמעות, וגם לא מסביר את הכאב- אבל שווה בירור מלא.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בקע טבורי רוחב צווארו 0.36 ס"מ
    עודד
    20/04/2016

    שלום רב - בני בן שמונה ובבדיקת אולטרא סאונט דופן בטן הודגם בקע טבורי רוחב צווארו 0.36 ס"מ עם מרכיב נוזלי .
    האם המשמעות הינה ניתוח ??האם ניתן לחיות עם זה במידה ואין כאבים ללא ניתוח ?? תודה רבה !!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בקע טבורי רוחב צווארו 0.36 ס"מ - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    21/04/2016

    בקע קטן מאד- אם לא מפריע אפשר להמתין ולעקוב

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מתלבטת אם סופית להוציא ועוד שאלה
    אורנה
    19/04/2016

    דר שלום והמוןןן תודה מראש,
    שאלתי אותך כמה שאלות ובאחד התשובות ענית לי "באמת שלא מוצדק סתם לנתח גוש", הייתי אתמול אצל הרופא שייעץ לי או לדגום או להוציא ולא להמתין חצי שנה. שאלתי אותו עם זה סרטן אמר שלא !!! גם טען שבעוד שנה זה יכול לגדול ל-6 ס"מ.
    באחד הפעמים גם כתבת לי:"הניתוח לא מסוכן אבל לא רצוי לעשות ניתוחים מיותרים, סיבוכים תמיד יכולים להיות.". אני יודעת שרופאים בד"כ כירורגים (לא כולם) אוהבים לחתוך. גם ייעצת לי: "אני מציע לא ללחוץ לביצוע פעולות מיותרות". אני צריכה להחליט עד יום ראשון אם לבצע את הניתוח או לא.
    השאלה,וחשוב לי מנסיונך לדעת בבקשה,
    1. האם הגוש יכול לגדול?
    2. האם יש מצב שהגוש יכול להיעלם גם?????
    3. אם זה לא סרטן כדאי להמתין ולא למהר? או להוציא ולהתפטר מזה מכיוון שזה לא אמור להיות בשד.
    תודה רבה רבה וחג שמח,,,

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מתלבטת אם סופית להוציא ועוד שאלה - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    19/04/2016

    בלי לבדוק בעצמי אותך ואת כל החומר לא יכול לתת תשובה חד משמעית, רק קוים מנחים. גושים יכולים לגדול, וגם לסגת- תלוי על מה מדובר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ליפומות שגדלו ב 5 חודשים וכאלו שנוספו...
    גלי
    19/04/2016

    שלום רב,
    אני בת 44 בשנה האחרונה התלוננתי על גוש מוזר שצץ..הראשון בירך ימין אספקט פרוקסימלי ממצא נמוש עשיתי אולטרסאונד שבוע שעבר : הודגמה ליפומה תוך שרירית א-ווסקולרית במימדים של 37 מ"מ על 18 מ"מ..
    יש לציין אולטרסאונד קודם שנה שעברה רשמו לי לא הודגמה פתולוגיה כלשהיא ברכות רכות...
    תוך שנה הודגמה.
    בנוסף לפני 5 חודשים נתקלתי בגוש מוזר נוסף הפעם בדופן בטן שמאל תחתונה..us קודם (23.11.15) הודגמה ליפומה שטחית מוגדרת א-ווסקולרית בגודל 41 מ"מ על 21 מ"מ
    ב US שעשיתי שבוע שעבר (בעקבות הכנה לביקורת לרופא כירורג)..אותו נוסח רק שהפעם הגודל הוא 47 מ"מ על 27 מ"מ.
    בנוסף לשני הגושים הללו גיליתי בשנה האחרונה עוד גוש בבטן שמאלית עליונה ..תקופה ארוכה הרופא משפחה טען שזה לדעתו דלקת בסחוס .אך מכיוון שהגוש גדל וממשיך לכאוב בטירוף החליט לשלוח לבדיקת US... כמובן אותו נוסח ליפומה... במימדים של 30 מ"מ על 10 מ"מ...
    מוזר אני סובלת מכאבים חזקים ולפעמים עד כדי בכי באזור של הבטן בכל הצד השמאלי בגב תחתון שמאלי ובירך שמאלית...
    יש סיבה לדאגה? אקמול/אופטלגין לא עוזר בשיכוך הכאבים...לא מאמינה שיש קשר אבל סבתא נפטרה מסרטן במעי..ואימא שלי מסרטן שחלות...
    בביקורת הראשונה אצל כירורג לפני 5 חודשים (לממצא בדופן בטן שמאל תחתון)אמר שאין טעם להוציא והכאב יעבור... נכון להיום ממש לא אפילו מחמיר
    מה ניתן לעשות במצב זה?
    סליחה על ההודעה הארוכה...

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ליפומות שגדלו ב 5 חודשים וכאלו שנוספו... - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    19/04/2016

    ליפומות שגדלות ומכאיבות ניתן להסיר בניתוח- אם שטחי ניתן בהרדמה מקומית

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טחול: בחלק אמצעי תהליך היפואקואי 1.5 ס"מ ווסקולרי
    עודד
    18/04/2016

    בבדיקת אולטראסאונד בטן שגרתית מלפני חצי שנה התקבלו הממצאים הבאים
    טחול: אינו מוגדל, בחלק אמצעי תהליך היפואקואי 1.5 ס"מ ווסקולרי בפתיחת דופלר צבע
    טיבו אינו ברור
    - בשער הטחול טחולון 0.8 ס"מ .
    בבדיקת מעקב מהשבוע האחרון ( לאחר חצי שנה ) - אותם ממצאים ללא שינוי .
    בדיקת CT בטן שביצעתי בין לבין נראה הטחולון אבל ממצא היפואקואי לא נראה .
    שאלתי הינה אין יתכן שהממצא ההיפואקואי לא נראה ב- CT ובאולטראסאונד רואים בבירור ?
    המלצות לגבי בדיקות נוספות ?
    מה ההתמחות המתאימה להמשך טיפול - הומוטולוג ?כירוג ? פנימאי ?
    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טחול: בחלק אמצעי תהליך היפואקואי 1.5 ס"מ ווסקולרי - תג

    ד''ר דני רוזין
    18/04/2016

    אולטרסאונד וסיטי הן בדיקות שונות בעקרונות פיזיקליים שונים ולכן לא בהכרח כל דבר שיראה בבדיקה אחת יהיה גם באחרת.
    היפואקואי הוא תיאור ספציפי לאולטרסאונד (שיש לו הדיון נמוכה ואינו מחזיר גלי קול), בסיטי מדברים על סמיכות- density- ולכן ממצא יכול להיות היפודנסי או היפרדנסי.
    ממצא קטן ולא חשוד דורש רק מעקב- ממש לא משנה מי הרופא מבין ההתמחויות שהזכרת.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה הכוונה במעקב

    עודד
    18/04/2016

    ד"ר תודה רבה על התשובה המהירה - במעקב מה הכוונה ?? איזה מעקב אני אמור לבצע ??

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טחול: בחלק אמצעי תהליך היפואקואי 1.5 ס"מ ווסקולרי - תג - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    18/04/2016

    בדיקת הדמיה חוזרת (אולטרסאונד) עוד תקופה מסויימת
    ( נגיד עוד חצי שנה) לראות אם יש התפתחות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאב מעל הטבור בעקבות ניתוח בקע
    גילה
    14/04/2016

    חודש לאחר ניתוח בקע מפשעתי דו צדדי בלפרסקופייה.
    ביומיים האחרונים חשה כאבים לא חזקים מעל הטבור. האם זה יכול להיות קשור לניתוח? או שאיין קשר?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאב מעל הטבור בעקבות ניתוח בקע - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    15/04/2016

    יכול להיות קשור- כי נקודת הכניסה היא באיזור הטבור. אם זה מתון מציע פשוט לחכות עוד שבוע-שבועיים לראות אם חולף.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אני רוצה לבוא אליך להתייעצות, השאלה שלי
    אורנה
    11/04/2016

    במכבי אפשרי 3 יועצים בשנה ומקבלים החזר. אתה בין הרופאים היועצים? אם כן מה הכתובת שלך ואיך קובעים אליך תור? תודה אורנה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אני רוצה לבוא אליך להתייעצות, השאלה שלי - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    13/04/2016

    לא משתמש בפורום לצורך זה. הפרטים שלי זמינים במכבי וברשת.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • להציא או לא להוציא את הציסטה, שאלה
    אורנה
    12/04/2016

    דר יקר ותודה מראש שוב,
    סליחה שאני בעוד שאלה שחשובה לי ואתה ממש עוזר לי.
    הייתי היום אצל רופאה כללית בשביל בדיקות דם שלא עשיתי המון המון זמן, והתייעצתי איתה לגבי הציסטה בשד אם כדאי להוציא או לא כי ביופסיה אין מצב שאני עושה. היא ביקשה שאראה לה ואז אמרה לי רק את דעתה, שזה לא נראה לה טוב ועדיף להוציא, זאת אומרת בתקווה שזה התאגדות פיברוטית ולא סרטן חס וחלילה, עדיף שיהיה בחוץ מאשר בתוך השד, כי זה לא אמור להיות שם.
    ועכשיו השאלה שלי, אם לפני שנה בערך זה התחיל לגדול ונניח שזה לא סרטן וישאר או שימשיך לגדול או לא אין לי מושג, זה יכול במשך הזמן לההיפך לסרטן? או שיכול להישאר שם עוד הרבה שנים בצורה כזאת? אני מתלבטת אם להוציא או לא כי הרופא אמר לי שרצוי ביופסיה ומכיוון שאני ממש לא רוצה אמר שזה הגוף שלי ואני מחליטה. ועכשיו אני בדילמה אם להוציא.
    ועוד שאלה, נניח שהוצאתי וזה לא סרטן יכול להיגרם נזק מזה שהוצאתי? יש סיכונים בניתוח כזה שביקשתי הרדמה מקומית?
    תודה רבה לך על התשובה והסבלנות,,, אורנה,,,

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • להציא או לא להוציא את הציסטה, שאלה - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    13/04/2016

    ככלל גוש שפיר לא הופך לסרטן, והוצאתו אינה מסוכנת.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אולראסאונד בשד, ממצא בשד שמאל BIR ADS : כנראה שפיר
    אורנה
    10/04/2016

    דר' דני רוזין היקר שלום רב,
    בינואר כתבתי לך וענית לי. יש לי שאלה ואני מתלבטת קשות אודה לכך מקרב לב אם תענה לי ותדריך אותי מה לעשות.
    ביולי 2015 עשיתי ממוגרפיה ואולטראסאונד והיה לי גוש קטן. הממוגרפיה יצאה תקינה רק אולטראסאונד באסותא תל אביב היה כתוב - BIR ADS : 2ממצא שפיר. הרופא אמר לי לעשות שוב לאחר כמה חודשים, עשיתי u.s בפברואר השנה לא בתל אביב אלא בראשון לציון והיה כתוב ??BIRADS????1. הכל תקין.... מוזר כי אני מרגישה גוש ולא קטן בכלל. אגב, כשאני עומדת הגוש בשעה 1 וכשאני בשכיבה הגוש צונח למטה זאת אומרת שהוא זז לא במקום אחד. הרופא אמר לי לעשות שוב בעוד כמה חודשים והחלטתי על דעת עצמי לעשות החודש. עשיתי השבוע והפעם בתל אביב באסותא וקיבלתי שוק. היה כתוב" BIR ADS : 3 התאגדות פיברוטית בשעה 1-2 באזור המישוש כנראה שפיר. לא הודגם כל גוש סולידי או ציסטי. ולמטה כתבו ילמרות שלא חל שינוי מומלץ ביופסיה trucut מחט עבה." הייתי היום אצל הכירורג שיעץ לי לעשות ביופסיה. סרבתי בתוקף כי קראתי מאמר שאם חלילה יש סרטן זה יכול לפזר את זה. הרופא טען שממש לא. אמרתי לו שאני רוצה ניתוח להוציא את זה אמר מה שאת רוצה. אבל אם הייתי בת 90 היה ממליץ להוציא אך מכיוון שאני יחסית צעירה למה סתם לעשות ניתוח. ביקשתי גם שהניתוח יעשה במקומי ולא בהרדמה מלאה אמר שאפשרי. הוא גם אמר שלדעתו זה לא סרטן אבל הוא לא אלוהים. בנוסף שאלתי למה ביופסיה ולא ניתוח אמר שהוא הולך לפי מה שצריך ישר.
    השאלה שלי, אני לא מוכנה ביופסיה משתי סיבות, אחד למה אני צריכה את הגוש והוא לא קטן בכלל די גדול בשד, שנית הפחד שלי שזה יכול להתפתח לסרטן גם אם כרגע זה לא, למרות שהרופא טען שציסטה לא מתפתחת לסרטן. ואם הביופסיה תהיה בסדר אז לא נוציא רק נהיה במעקב פעם בחצי שנה אם זה לא גדל ואם יגדל יצטרכו להוציא.
    אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, תעזור לי לעשות סדר בבלאגן. מה לעשות? אולי כדאי לא לעשות כלום, לא ביופסיה ולא ניתוח ולחכות עוד חצי שנה מה יהיה יהיה. מה אתה חושב ואומר, סליחה על האורך של השאלה, תעזור לי בבקשה. המוןןן תודה לך דר יקר,,, מחכה לתשובה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אולראסאונד בשד, ממצא בשד שמאל BIR ADS : כנראה שפיר - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    10/04/2016

    יש הרבה לחץ- שאינן מוצדק ומוביל סתם לבילבול ולהחלטות לא הגיוניות.
    העובדות:
    1. ביופסיה אינה גורמת לפיזור גם אם מדובר בסרטן שד
    2. השד הוא רקמה דינמית ויכולה להשתנות עם הזמן- ולכן אין מה להתפלא שיש שינוי בבדיקות
    3. BIRADS זה בסה״כ פענוח של רופא הרנטגן, זה לא מדע מדוייק, ובכל מקרה גם 3 אינו מדאיג ונחשב לשפיר- אין שום בעיה לעקוב, אבל ההמלצה לדגום היא גם לגיטימית, ביחיד אם יש לחץ וחששות.

    באמת שלא מוצדק סתם לנתח גוש, שיתכן והוא פשוט חלק ממבנה השד.
    אם את בלחץ- לכי לביופסיה שתוכיח שהממצא שפיר. אם את פחות בלחץ- ניתן לעקוב בטווח של חצי שנה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ראשית אני כ"כ מודה לך אתה ממש עוזר

    אורנה
    10/04/2016

    לי. בנוסף כתבת משפט: "ההמלצה לדגום היא גם לגיטימית," מה הפירוש "לדגום" לא הבנתי. ועוד שאלה אם אחליט ללכת לניתוח וזה לא סרטן זה ניתוח מסוכן שאני יכולה להסתבך סתם. כי הגוש הזה היה ביולי קטן ממש ונהיה יותר גדול. כדאי לחכות עוד חצי שנה ולראות מה יקרה, בכל מקרה ניתוח תמיד אפשר לעשות נכון? גם שאלתי את הרופא שיש לי מדי פעם ולעיתים כל יום כאבים בשד ובבית השחי אמר שלא יודע ממה זה.
    ועוד שאלה אחרונה, הטכנאית באולטראסאונד עשתה לי נורא נורא חזק עם המטמר/ המכשיר שכאב לי איימים האם כשעושים ממש חזק זה יכול לעורר את הבלוטות ?
    שוב המון תודה, מחכה לתשובתך ,,,

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ראשית אני כ"כ מודה לך אתה ממש עוזר - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    10/04/2016

    לדגום זה לקחת דגימה, לעשות ביופסיה.
    הניתוח לא מסוכן אבל לא רצוי לעשות ניתוחים מיותרים, סיבוכים תמיד יכולים להיות.
    כאבים בשד זה דבר שכיח, נדיר שמרמז על סרטן, ונובע לרוב ממבנה השד ושינויים שפירים.
    לחץ על השד לא ״מעורר את הבלוטות״, ובטח לא מעורר סרטן.
    אני מציע לא ללחוץ לביצוע פעולות מיותרות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המוןןן תודה, עזרת לי והרגעת אותי.

    אורנה
    11/04/2016

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
