פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

פרופ' אלון בן נון
הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • הסרת גידול בריאה
    דקלה
    10/02/2013

    שלום רב,
    אימי בת 72 עברה לפני חודש וחצי הסרת גידול מהאונה העליונה של הריאה הימנית. אבקש לציים כי ברקע יש מיאלומה נפוצה אשר במצב מתון ומטופלת בארדיה 30 מ"ג פעם בחודש.
    מאז הניתוח היא חווה תופעת גרד ותחושת שריפה בגוף, במיוחד באזור של הגב והרגליים. כול הבדיקות וכול הרופאים שלקחתי אותה לא מצליחים לומר ממה זה נגרם. בדיקת IG-E יצאה 288.
    הערכת המנתח היא שאחוזי ההצלחה עומדים על 97-98 אחוזים ושאימי תחזור לתפקוד מלא בין חודש וחצי לחודשיים.
    הבעיה חוץ מתחושת הגרד הנוראי (אין תפרחת על העור) יש לה כאבים עזים בשד הימני ומתחת ליד ימין.
    האם מוכרות לכם תופעות אלו? האם הכאב בשד הימני זה משהו שצריך לבדוק אותו או שזה יכול להיות הקרנה של הניתוח או תגובת הגוף כתוצאה מהסרת חלק מבלוטות הלימפה שהיו על הריאה.
    מאוד אודה לכם אם תוכלו לשפוך קצת אור או לתת לי עיצה מה לעשות כדי להקל על אימי.
    תודה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הסרת גידול בריאה - תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    10/02/2013

    התופעות של גרד כללי אינן שכיחות ויתכן כי נובעות מתופעות לוואי של אחת התרופות שהיא מקבלת. הכאבים בזרוע ומתחת לשד הימני הן תופעות שכיחות למדי אחרי ניתוח ויותר בניתוחים פתוחים (ללא וידאו).
    יש לעבור עם המנתח או הרופא המטפל על התרופות שהיא מקבלת ובמידה והיא לא מסתדרת לשקול טיפווחל בתרופות מקבוצת התרופות הנוירוגניות כגון Pregabalin.
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה

    דקלה
    11/02/2013

    ד"ר בן נון
    אני רוצה להודות לך על תשובתך.
    אני אשב שוב עם הרופאה המטפלת ואבקש לחשוב על טיפול אחר כמו שהצעת.
    שוב תודה רבה.
    דקלה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יישור עצם
    אבי
    01/02/2013

    שלום,
    רציתי לשאול האם יש איזשהי דרך ליישר קסיפוייד שבולט החוצה.
    הוא בולט החוצה מאז שנולדתי וזה מעוות לי את הגוף ומפריע לי מאוד. אסטטית בלבד. לפני כשבועיים קיבלתי מכה קטנה מלמטה ומאז הוא בולט עוד יותר החוצה.
    שמתי לב שכשאני לוחץ עליו חזק עם האגודל כ 5 דקות, הוא מתיישר לגמרי, אבל כעבור כ 10 דקות הוא חוזר לקדמותו.

    אם אני אלחץ עליו הרבה האם יש סיכוי שזה יגרום לשברים קטנים וליישורו באופן קבוע? או שאני סתם מבזבז את הזמן שלי?

    שמעתי גם שיש איזשהו מחוך... איך זה עובד? כמה זמן צריך ללכת עם זה? ימים,שבועות,חודשים? לכל היום או רק בשעות מסויימת? והאם זה יכול ליישר את העצם לתמיד, או שזה שוב חוזר?

    אם אני לא אהיה מתאים ללבוש מחוך (הגיוני כי גם חלק מהצלעות שלי בולטות החוצה), האם יש עוד איזשהי דרך ליישר את השפיץ המעצבן הזה??? (כמו לחיצה ידנית עליו???)...
    בן 29

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יישור עצם - תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    03/02/2013

    בי שלום
    לצערי אין דרך ליישר את ה"שפיץ המעצבן הזה" בלי שהוא יחזור לסורו.
    הדרך היחידה הינה כריתתו בניתוח. זה ניתוח לא גדול אבל עקב המיקום ה"אסטרטגי" הוא די כואב לפחות 8 שבועות ומצריך טיפול תרוםתי נגד כאבים..
    לא בטוח שעבור בעיה אסטטית שווה לשלם את מחיר הכאב...
    במידה ובכל זאת תרצה לשמוע על כך עליך לפנות לבדיקה במחלקה לניתוחי חזה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך

    אבי
    04/02/2013

    ד"ר ברשותך עוד כמה שאלות:
    1- שמעתי שיש מחוך מיוחד המיועד ליישר את העצם הזאת כשהיא בולטת החוצה. האם אתה מכיר את המחוך הזה?

    2- אם קיבלתי מכה וזה עיוות אותו יותר החוצה, אי אפשר לתת מכה חזרה שיחזיר אותו? כאב לא ממש מטריד אותי, אבל אני לא רוצה לעבור ניתוח. הרי אם לוחצים על עצם בעוצמה מספיק חזקה היא מגיעה למצב הפלסטי שלה ולא חוזרת לקדמותה. וגם אם לוחצים עליה בעוצמה פחותה לאורך זמן היא יכולה לשנות את צורתה.

    3- איך זה שכשאני לוחץ עם האגודל, העצם מתיישרת לזמן מסויים (גם כ 10 דקות אחרי שאני משחרר). האם זה לא סימן שאפשר לשנות את הצורה של העצם אם הזמן יהיה ממושך יותר?

    4- האם אפשר לעשות נזק אם אני אלחץ חזק מידי עם האגודל? (שוב אין לי פחד מכאב זמני).

    אשמח לשמוע את דעתך בנושא

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צילום חזה
    אסף
    02/02/2013

    שלום בן 36 לוקה במחלה ראומטית קשה אנקילוזינג ספונדליטיס מזה 10 שנים
    המחלה פגעה לי ברוב המפרקים הגדולים.מטופל באנברל 50 מ"ג לשבוע בעבר חולה
    באסטמה.
    לפני תקופה ביצעתי צילום חזה והתוצאה הייתה שינויים פיברוטיים על פני שתי הריאות.
    אני מעשן וגם כן משתעל ויורק ליחה עם צבע צהוב ואדום ויש לי קיצור בנשימה וכאב
    חזק בשני צדי החזה.

    1:האם מדובר במשיהו מדאיג?
    2:האם ישנו קשר בין המחלה שאני לוקה בה לבין התוצאה?
    3:האם מדובר במחלת copd ?

    מודה לכם אם תעזרו לי ...כי בינתיים התור שלי לרופא ריאות עוד חודש.תודה..עבד.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צילום חזה - תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    03/02/2013

    לצערי המצב מורכב מכדי שיהיה ניתן לענות על כל השאלות מבלי לראות את הצילוםם ולדעת פרטים מדוייקים יותר על מצב המחלקה. בהחלט יתכן ויש קשר אך עליך לחכות בסבלנות לגישה עם רופא הריאות בכדי שיוכל לכוון אותך באופן מדוייק יותר.
    בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תיקון מומי עיוות שלד בית החזה
    טל
    27/01/2013

    שלום, אני בן 23 שסובל כבר מלידה מאסימטריה של בית החזה שיוצר עיוות.
    לא מדובר על חזה קעור או קמור אלא על על עצם בולטת .הדבר מקשה עלי מאוד מכל הבחינות. רציתי לשאל אם קיים ניתוח לתיקון המום ומהם הסיכונים לכך ...

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצא בבדיקת סיטי
    איל
    25/01/2013

    אני בן 54. לא מעשן. עוסק בספורט באופן קבוע. BMI 25.
    בבדיקת סיטי שגרתית התקבלו הממצאים הבאים:


    קשרית בקוטר 2 מ"מ ב - RLL .) )חתך 006
    פרט לכך הריאות נקיות.
    הקנה והסמפונות שמורים.
    כלי הדם הריאתיים שמורים.
    שערי הריאות חופשיים.
    המדיאסטינום שמור.

    מומלצת בדיקת מעקב בעוד שנה

    מה המשמעות והאם צריך לעשות משהו לפני מועד הבדיקה הבאה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצא בבדיקת סיטי - תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    26/01/2013

    אייל שלום
    כמובן שכל תשובה שאתן לך אינה מלאה כיוון שלא ראיתי את הבדיקה בעצמי אך
    על פי התיאור שכתבת לא מדובר בממצא מדאיג. אין לך משהו נוסף לעשות מלמד לבצע את בדיקת הביקורת כמומלץ. אני בדכ ממליץ על ביקורת ראשונה אחרי שישה חודשים ולאחר מכן במידה ואין שינוי ביקורת נוספת אחרי עוד שנה. פשוט על מנת להיות מעט זהיר יותר. רצוי לבצע את בדיקת הביקורת באותו המקום ובאותה טכניקה שבוצעה הבדיקה הנוכחית על מנת להקל על ההשוואה.
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צילום חזה
    עופר
    20/01/2013

    שלום,
    לאימי בת 70 יש כאבים בחזה, עם שיעול ולחה.
    בצילום חזה נמצא: התעבות של הסדק הבינ אונתי הגדול בריאה הימנית ונוזל בכמות הקטנה בבסיס.
    מה זה יכול להיות?
    האם זה מסוכן?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צילום חזה - תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    20/01/2013

    לא נשמע משהו מאוד מסוכן אך כפי הנראה מצריך המשך טיפול ובירור. יש מקום לשקול עם רופא המשפחה טיפולן אנטיביוטי וביצוע צילום ביקורת.
    במידה והבעיה מתמשכת או מחמירה יהיה צורך להפנותה ל CT חזה ולרופא ריאות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אנטיביוטיקה

    עופר
    22/01/2013

    שלום,
    הרופאת משפחה נתנה לה Augmentin 875mg
    וגם Roxithromycin 150mg

    זה לא מסוכן לקחת 2 סוגי אנטיביוטיקות בו זמנית?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אנטיביוטיקה - תגובה

    ד''ר אורן פרוכטר
    24/01/2013

    התשובה היא לא

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • RE שאלה
    רות
    21/01/2013

    שלום.מה הכוונה שאתה אומר היא שקולה?אים אני עושה MRI באופן פרטי זה מספק?או שחייבים לעשות רק CT בטן וחזה להשוות ל CT הקודם?אני עברתי לפני מספר שנים תאןנת דרכים ועברתי מספר פעמים CT ואני חוששת מהקרינה תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה
    רות
    21/01/2013

    שלום.מאחר ועברתי לפני ארבע וחצי חודשים לובקטומי בגלל NSCL שלב 1 או דרגה 1( אנני יודעת איך אומרים )הרופא נתן לי לעשות CT חזה ובטן להשוואה .אני עשיתי פעם קודמת לפני הניתוח PET CT בגלל שהיה לי NHL טופלתי והבראתי וגילו במקרה גידול ב RUL מסוג אדנו קרצינומה שכחתי לשאול אותו למה לא עושים MRI הרי ב CT יש הרבה קרינה לא ניתן לראות טוב ב MRI? תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה - תגובה

    ד''ר אורן פרוכטר
    21/01/2013

    איכות ההדמייה ב CT ו MRI היא שקולה
    MRI בדיקה יקרה שאינה בסל

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה
    רות
    20/01/2013

    שלום עברתי לובקטומי בגלל אדנו קרצינומה דרגה 1 מה פרוש המילה NSCL במונחים הרפואיים.? מבקשת הסבר אים אפשר .מכיוון שאני יודעת שאני לא צריכה שום טיפול.רק מעקב.אני יודעת שהגידול הוא אדנוקרצינומה מסוג בלוטי (מוצינוס) תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה - תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    20/01/2013

    הכוונה לגידול מסוג בלוטי. גידול של תאים שאינם תאים קטנים ולכן נקרא non small cell.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מעקב אחרי ניתוח
    רות
    14/01/2013

    שלום.האים אחרי ניתוח לובקטומי בגלל אדנו קרצינומה מסוג בלוטי דרגה 1גודל 1.4 ס"מ המעקב הוא בברונכוסקופיה?מאחר והרופא אמר לי אחרי שנה עושים ברונכוסקופי. בעצם למה לא עושים CT PET? כשעברתי את הניתוח לקחו 6 ביופסיות מהבלוטות באזור ותודה לאל הכל היה נקי. והאים יש קשר למחלת הNHL ? תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מעקב אחרי ניתוח - תגובה

    ד''ר אורן פרוכטר
    14/01/2013

    אין קשר ל NHL
    מעקב על ידי CT וביקורת גדם בברונכוסקופיה אחרי שנה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה
    רות
    14/01/2013

    שלום.לא קיבלתי תשובה לשאלה שלי מתאריך 8/1/13 מדובר בשאלה שנשאלה בתאריך הזה 8/1/13.תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה - תגובה

    ד''ר אורן פרוכטר
    14/01/2013

    מדובר בגידול מסוג בלוטי (זו משמעות מוצינוס). כאבים יכולים להמשך עד שנה מהניתוח אם כי בדרך כלל פחות.
    אחוזי ההצלחה הם מעל ל 90 אחוז

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לא קיבלתי תשובה
    רות
    14/01/2013

    שלום.לא קיבלתי תשובה על השאלה שלי מתאריך 8/1/13 תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לא קיבלתי תשובה - תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    14/01/2013

    התשובה נשלחה, אינני מבין מדוע לא קיבלת
    אין משמעות לסטייה קטנה זו מהנורמה מלבד הצורך לחזור על הבדיקה בעוד 6-8 שבועות על מנת לראות שאבן מדובר בסטייה "שגרתית"

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גלובולין בטא 1
    רות
    13/01/2013

    שלום.מאחר ועברתי לובקטומי לפני 4 חודשים בגלל אדנו קרצינומה שלב 1 ואין צורך בטיפןל לפי דברי הרופא .בוצעו בדיקות דם ואחד מהתשובות בכימיה היה מעל הנורמה וזה גלובולין בטא 1 7.3% כשהנורמה 4.7-7.2 האים יש מקום לדאגה שאר ההאימונוגלובולינים יצא תקין אשמח לקבל תשובה .תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גלובולין בטא 1 - תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    13/01/2013

    לא נשמע מדאיג. זו סטיה קטנה מהנורמה המצרזיכה מעקב בלבד.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עיוות בצלע שמאל
    קיריל
    07/01/2013

    שלום,צלע ימין שלי בולטת יותר מצלע ימין וזה מטריד אותי היא יותר עקומה מהשנייה ואני יכול להכניס מתחתיה את היד ממש שאלתי היא האם אפשר לישר אותה איכשהו
    בתודה מראש קיריל

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עיוות בצלע שמאל - תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    09/01/2013

    קיריל שלום.
    טכנית ניתן בדכ ליישר אבל זה בהחלט ניתוח שלא כדאי
    לעשות. הוא גורם לכאבים חזקים למשך זמן ממושך.
    לכן במידה ולא מדובר במחלה אלא בבעיה אסטטית הדבר אינו מומלץ.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה
    רות
    08/01/2013

    שלום. היה לי אדנו קרצינומה באונה ימנית עליונה שלב 1בגודל 1.4 ס"מ עברתי לובקטומי בשיטה הפתוחה לפני 4 חודשים ונלקחו ביופסיות מכל הבלוטות מסביב והן נקיות .בביופסי רשום באבחנה MUCINOUS אדנוקרצינומה WITH LEPIDIC DAHRAN .מה הפרוש למילה MUCINOUS?והרופא אמר שאני לא צריכה שום טיפול מה אחוזי הסיכוי שהמחלה לא תחזור? וכמה זמן הכאבים יכולים להמשך אחרי כזה ניתוח בשיטה הפתוחה? בהחלט יש שיפור אבל עברו כבר 4 חודשים.אשמח לקבל תשובה לשלושת השאלות .תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
