פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

פרופ' אלון בן נון
הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • הופמן בר מגורגר אינטרא אריתנואידלי
    גל
    11/11/2016

    מה זה אומר - הופמן בר מגורגר אינטרא אריתנואידלי?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גרגור אריתנואידים

    פרופ' אלון בן נון
    12/11/2016

    השאלה אינה לפורום זה אלא לרופא אאג שהפנה אותך לבדיקת האריתנואידים
    שבוע טוב.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עומס פיזי והתקף.
    אלי נחום
    04/11/2016

    שלום פרופ' נכבד, ידוע שגורמי סטרס קיצוני יכול לגרום להתקף לב.. האם עומס פיזי גם יכול לגרום לאוטם לב ? נניח אדם בשנות ה-ששים, שיש לו סטנד ומטופל בנוגדי קרישה ושומנים..

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עומס פיזי והתקף

    פרופ' אלון בן נון
    05/11/2016

    אלי שלום
    עומס פיזי בלתי מבוקר עלול לגרום להפרת שווי המשקל בין אספקת החמצן לבין צריכת החמצן של שריר הלב ולהביא להתקף לב. מאידך עומס פיזי מבוקר קרי שיפור הדרגתי ונכון של הכושר הגופני יכול בהחלט לשפר את יכולות הלב ולמנוע התקף לב בעתיד.
    המסקנה העיקרית הינה כמו כל דבר בחיים גם פעילות גופנית צריכה להיות מידתית ומבוקרת ובניית הכושר הדרגתית.
    שבוע טוב

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ccam סוג 3 בריאה שמאלית אונה תחתונה לעובר
    ג
    03/11/2016

    שלום,
    ccam סוג 3 נמצא בריאה שמאלית אונה תחתונה לעובר, עם דחיקה של הלב ימינה, כרגע אני בשבוע 25 וההמלצה היא לעקוב אחרי העובר עד סוף ההריון.
    המליצו לי להזריק צלסטון כי לטענת הרופאים הזריקה יכולה להקטין את הממצא.
    השאלה שלי היא, האם אכן צלסטון יכול להקטין את הccam סוג 3? האם זה לא יזיק לעובר?
    שאלה אחרונה, האם לילד עם דיאגנוזה כזאת יש סיכוי טוב לחיות חיים בריאים ורגילים?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • CCAM

    פרופ' אלון בן נון
    04/11/2016

    CCAM מוגבל לאונה אחת הינה בעיה הניתנת לטיפול ומאפשרת חיים נורמליים
    זריקת סלסטון עשוי להקטין את הממצא ולשפר את הבשלת הריאות אם כי במרבית המקרים אינה פותרת את הצורך בטיפול ניתוחי לבעיה.
    מרבית התינוקות נולדים באפן רגיל ומתפתחים רגיל.
    ההמלצה שלי במקרים בהם הבעיה מוגבלת לאונה אחת הינה להמשיך את ההריון והלידה על פי התכנון ולאחר הלידה לשקול מה מדיניות הטיפול.
    במקרים בהם יש ספיגה מלאה אין צורך בטיפול.
    במקרים בהם הממצאים הציסטיים מודגמים לאחר הלידה אבל מצב הילוד יציב וטוב אני ממליץ לעבור את הניתוח להוצאת האונה הנגועה בגיל שנה.
    ילדים אלה חיים חיים רגילים ומלאים ללא מגבלות ובלי נכות.
    בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה לך על התשובה, התמלאתי בתקווה ואופטימיות

    ג
    04/11/2016

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גוש תת עורי בקוטר 3 ס"מ באזור הצלעות-גב מותן
    יאיר
    20/10/2016

    שלום

    לאחרונה שמתי לב שיש לי גוש תת עורי באזור הצלעות התחתונות, בצד הגב (מצד שמאל)
    כשאני נוגע במקום אני מרגיש כאב קל (לא כאב שמפריע במיוחד).
    שמתי לזה לזה כי בזמן מאמץ בטני (שיעול, התעטשות וכדו') אני חש כאב בצד שמאל, זה מרגיש באזור שתחת הצלעות.
    נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לכירורג, שצייתן שישגוש תת עורי בקוטר 3 ס"מ עם רגישות, רושם של ליפומה, ממליץ על ניתוח באשפוז יום כירורגי.

    1. ממה זה נוצר? והאם יכול להיות שזה נמצא כבר זמן רב ולא שמתי לב?
    2. האם מבחינה רפואית יש עדיפות לניתוח והסרת הליפומה או שזה נטו שיקול של המטופל?
    3. איזה ניתוח מבצעים? יש כמה שיטות (מבחינת מיזעור החתך)?
    4. איזו הרדמה עושים בניתוח שכזה?
    5. האם יש קשר בין הכאב שאני חש בזמן מאמץ בטני לבין הליפומה? זה יכול להקרין? יכול להיות שמסתתר עוד משהו שם?
    6. לאיזו התמחות זה שייך? מי הרופא המתאים לזה במיקום הזה? כירורג רגיל? כירורג חזה? כירורג פלסטי?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גוש בדופן בית החזה

    פרופ' אלון בן נון
    20/10/2016

    שלום
    קשה לתת תשובה ברורה בלי לבדוק את הגוש עצמו.
    עקרונית ליפומה לא אמורה לכאוב ולכן מוזר מעט הקשר בין הכאב לגוש וזה מעלה סימן שאלה מסויים לגבי טיב הגוש או הקשר לכאב.
    אפשר לבצע בדיקת אולטראסאונד של הגוש בכדי לנסות לאפיין אותו טוב יותר.
    ליפומה לא חייבים להוציא אלא אם כן היא גדלה באופן משמעותי או מפריעה למטופל. גודל הצלקת כגודל הגוש בערך.
    בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ביצעתי US רקמות רכות, להלן התוצאה

    יאיר
    28/10/2016

    שלום

    בצעתי בדיקת US רקמות רכות, להלן התוצאה:

    בשכבה התת-עורית ניתן לזהות תהליך היפר-איקואי סולידי כ-34x12 מ"מ. הממצא לא וסקולארי, לא חודרני, תומך
    בליפומה.

    התוצאות מלמדות שמדובר חד משמעית בליפומה?

    לגבי ההסרה, זה לא מפריע לי מבחינה אסתטית, גם לא מבחינת כאבים, רק כשאני נוגע שם אני חש כאב.
    העניין הוא שמזה כמה שבועות, בכל פעם שאני מפעיל לחץ בטני, אם זה בשיעול, התעטשות וכדו', אני חש כאב מיידי במותן בצד שמאל.
    אין לי מושג ממה זה נובע.
    אני לא יודע אם יכול להיות קשר בין הדברים, כי בכל זאת הנקודה בה אני חש את הכאב רחוקה כמה ס"מ מהליפומה.
    בתוצאות הבדיקה כתוב שלא מדובר במשהו חודרני, האם זה שולל אפשרות של קשר בין הדברים?

    אם הייתי יודע בוודאות שיש קשר, אז בוודאי שזו סיבה להסיר את הליפומה. ואם אין קשר, איך מחפשים את הסיבה לכאב בצד שמאל במותן בזמן מאמץ בטני (מה שלכאורה מראה על משהו שקשור לשריר ולא לאיבר פנימי?)

    מה דעת הרופא בעניין?

    תודה רבה

    שבת שלום

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נגע בדופן

    פרופ' אלון בן נון
    29/10/2016

    יאיר שלום
    כל הנתונים תומכים במחשבה כי מדובר בליפומה
    נגעים אלה לרוב אינן גורמים לבעיה ואין סיבה להוציאם במידה ואינם גדלים.
    נראה כי זה אינו קשור לכאבים אותם את חווה מדי פעם כפי שציינת.
    חושבני כי אתה זקוק למעקב במרפאה כירורגית ובדיקת אולטרא סאונד חוזרת לביקורת אחרי חצי שנה ואחכ במידה ואין שינוי אחת לשנה למשך שלש שנים נ
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם יכול להיות שהכאב נובע מבקע מותני?

    יאיר
    30/10/2016

    שלום

    בהנחה ואין קשר בין הליפומה לכאב שיש לי בזמן מאמץ בטני, האם יכול להיות שמדובר בבקע מותני?
    המיקום של הכאב בזמן המאמץ הבטני (שיעול,עיטוש,קינוח אף וכדו'), ורק בזמן המאמץ, הוא בחלק הצידי של המותן, מתחת לצלעות.
    זה דבר שדורש בירור? טיפול? ניתן לראות בUS?

    ושאלה לגבי הליפומה
    הבנתי שמבחינה רפואית אין חובה להסיר את זה.
    זה לא מציק לי, זה לא מפריע אסתטית. השאלה אם העובדה שזה רגיש למגע זה מצביע על בעיה או שכל ליפומה אם נוגעים בה זה כואב?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בקע מותני

    פרופ' אלון בן נון
    30/10/2016

    יאיר שלום
    יש אפשרות כי מדובר בבקע מותני אם כי לרוב רואים זאת ב US.
    ליפומה בדכ אינה רגישה אך בחלק מהמקרים יש רגישות מקומית.
    כריתת ליפומה נעשית עי כירורגים כלליים או פלסטיקאים באשפוז ים
    לרוב תחת הרדמה מקומית עם או ללא טשטוש.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כן. השמח לתשובה מהר תודה
    אביבית
    18/10/2016

    קוצר נשימה ללא שינוי בסטורציה ללא ציפצופים בריאות . בצילום חזה כתוב סומני אמפזמה ללא תסנין או תפליט מה זה אומר ?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קוצר נשימה

    פרופ' אלון בן נון
    19/10/2016

    שלום
    בפני עצמו מידע זה חלקי מאוד ואין אפשרות להבין מה בדיוק הבעיה. יש צורך בהשלמת בירור מסודרת במכון ריאות.
    בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאב בצד השמאלי של הגוף מתחת לצלעות
    דן
    08/10/2016

    שלום

    בכמה ימים האחרונים אני סובל (כנראה צינון) מנזלת רבה, כאב ראש לעיתים, חולשה, ועוד.
    מאתמול יש לי כאב בחלק הצידי של הגוף, באזור שתחת הצלעות מצד שמאל.
    לא מדובר בכאב ספונטני, אלא כאב בכל פעם שאני מתעטש, מקנח את האף (וזה קורה הרבה), נשימה עמוקה וכדו'.

    מה זה יכול להיות? האם יש צורך להיבדק או שזה יעבור לבד?

    בלי (או עם?) קשר לזה, שמתי לב שיש לי גוש קטן שניתן להרגיש אותו במגע באזור של הצלעות התחתונות, גם בצד שמאל, אך באזור הצידי של הגב. זה כואב במגע.

    מה עלי לעשות בקשר לזה? האם זה מצביע על משהו פנימי יותר או אולי רק ציסטה תת עורית? אין לי מושג ממתי זה, שמתי לב לזה רק אתמול.

    נ.ב. אני לא יודע אם זה רלוונטי, אך אציין שיש לי המטוקריט והמוגלובין מעל הנורמה, ככל הנראה כתוצאה מטיפול הורמונלי.

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאב בצד השמאלי של הגוף מתחת לצלעות - תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    09/10/2016

    דן שלום
    התלונות שלך מצריכות בדיקה מסודרת וכםי הנראה גם צילום חזה + צילום מכוון לצלעות במקום הכואב. יש סיבות שונות לכאבים כאלה רובןלא מסוכנות אבל בהחלט כדאי להבדק.
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה המשמעות מלאות מדיאסטינלית סטרנלית בצילום ריאות?
    גילה
    13/09/2016

    מה משמעות מלאות מדיאסטינלית סטרנלית בצילום ריאות?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה המשמעות מלאות מדיאסטינלית סטרנלית בצילום ריאות? - תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    14/09/2016

    מרגלית שלום
    קשה מאוד לצערי לענות על שאלה מסוג זה מבלי לראות את הצילום
    יהיה צריך להגיע למרפאת ריאות או כירורגית חזה ולשאול את הרופא שרואה את הצילום.
    יכול להיות כלום ויכול להיות ממצא המצריך CT להמשך בירור.
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עזרה לגבי מצבי הרפואי תודה מראש
    מלי
    19/08/2016

    שלום רב דוקטור.

    אודה לתשובתך, אני בת 33 בריאה בד"כ ללא מחלות רקע. במעקב גינקואונקולוגי לאחר שני ניתוחים בשלוש השנים האחרונות להסרת גידולים מסוג בורדרליין בשחלות דו צדדי.

    בחודשים האחרונים יש גם קוצר נשימה וגם כאבים בחזה.

    פענוח הסיטי חזה כך:

    להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: בית החזה הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. השוואה חלקית לחלק העליון של CT בטן מ-16.5.25.

    סיבת ההפניה: תהליך נאו-פלסטי בשחלות. מעקב של נודול בבסיס הריאה השמאלית והערכה של הריאות.

    ממצאים: גודל תקין של הלב והאאורטה. ללא הגדלה של בלוטות לימפה במיצר או בבתי השחי. בסיגמנט העליון של ה-RUL בחתך 29 של סדרה 2 נודול בקוטר 3 מ"מ קשור לפלאורה, קרוב לוודאי קשור להצטלקות. נודול ב-RLL בחתך 81 מודד 5X3 מ"מ. נודול ב-RLL בחתך 88 מודד 3 מ"מ. ב-LLL בחתך 92 נודול פריפרי בקוטר 4X3 מ"מ. עוד נודול ב-LLL בחתך 55 מודד 4X3 מ"מ. ללא תסנין בריאות. ללא תפליט פלאורלי. הערכה מוגבלת של בטן עליונה, ללא ממצאים פתולוגיים גסים. בליטת דיסק מסוידת בגובה T10-T9 ,ללא היצרות של תעלה ספינלית.

    סיכום: מספר נודולים קטנים מאוד בריאות. כל הנודולים האלו קרובים לפלאורה או מחוברים לפלאורה ורובם עם צורה משולשת. רוב הסיכויים שמדובר במוקדים קטנים של הצטלקות. אבל מומלץ מעקב עקב הרקע של תהליך נאו-פלסטי גבולי.

    אציין רק שכרגע ישנו ממצא בשחלות דו צדדי שעדיין אינו מאופיין בודאות ואני ממתינה לתשובת הגניקואונקולוג

    אני מאוד מודאגת ..למרות שאני יודעת שהממצאים שהיו עד כה בשחלות לא ממאירים אלא בורדרליין אבל הסבירו לי שהגידול מסוג זה נוטה לפתח גרורות באיברים אחרים.

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עזרה לגבי מצבי הרפואי תודה מראש - תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    19/08/2016

    מלי שלום
    התשובה מדברת על מספר מוקדים זעירים בשתי הריאות אשר על פי תיאורם קרוב לוודאי שאינם מסמנים משהו בעייתי.
    לא נראה כי יש סיבה לדאגה כעת אך יש בהחלט תורך בהמשך מעקב מסודר.
    עליך לפנות למרפאת ריאות במקום מגוריך כך שגם רופא ריאות יראה את הבדיקה ויתן המלצה מסודרת לביצוע בדיקת ביקורת בעוד 3-6 חודשים.
    בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    מלי
    19/08/2016

    תודה רבה פרופסור יישר כח על תשובתך

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח בדיקות והמלצה על חיסון נגד דלקת ריאות לבת 65
    גילה
    17/08/2016

    עברתי סי-טי עם הזרקת יוד בעקבות מלנומה שהוסרה מהגב, הסיטי נועד לשלול גרורות .בוצע סי-טי בית החזה, הבטן ,והאגן. הכל נמצא תקין פרט לקטע הרשום מטה. קודם לכן עברתי ניתוח לקיצור קיבה שהסתבך ונוזלים נוקרו מהריאה השמאלית מספר חודשים לאחר מכן בוצע אולטראסאונד כדי לראות כמות הנוזלים שנשארו ולשלול ניקור נוסף. נמצאה כמות מועטה של נוזלים ולכן הוחלט לא לבצע ניקור. מתוך פרוט של כל האברים שנמצאו תקינים בסי-טי, נמצא ש.. .... "הריאות מראות אוורור וציור ווסקולרי תקינים פרט להצללות פסיות אטלקטטיות בבסיס הריאה משמאל. ושינויים פיברוטיים תת פלאורליים בבסיס הריאה משמאל. זעירה הצללה מסוג GROUND GLASS זעירה בRUL ושינויים פיברוטיים תת פלאורליים בבסיס הריאה משמאל." האם תוכל לפרשן את הקטע הרצ"ב? 2 שאלות נוספת ברשותך 1. מה ההשלכות ו"צלקת" בריאה שמאל בעקבות הסיבוך הנ"ל 2. לאור הממצאים האם אתה ממליץ על חיסון נגד דלקת ריאות (בת 65 מודה לך מראש על עזרתך האדיבה. פיקי

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח בדיקות והמלצה על חיסון נגד דלקת ריאות לבת 65 - תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    17/08/2016

    בתיאור שמובא בפנייתך אין משהו הנראה משמעותי מלבד העובדה שיש שאריות של תהליך ריפוי בעקבות הנוזלים והוצאתם.
    בכל מקרה לא ניתן לתת תשובה אמיתית מבלי לראות את הסיטי בעיניים ולכן למרות שתשובתי מרגיעה היא אינה במקום פניה מסודרת למרפאת ריאות במקום מגוריכם ובדיקה מסודרת על ידי רופא ריאות.
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קליטה מוגברת וקליטה פיזיולוגית
    לי
    12/08/2016

    שלום, אבא שלי בן 68, לאחר כריתת RUL מלפני שנתיים
    מעקב של PET CT מהיום,
    הכל תקין פרט לסעיף בית החזה שאני רוצה לשאול לגביו,
    כעת ללא קליטה פתלוגית של FDG
    בית החזה: קליטה מוגברת (SUV עד 7.2) לכל אורך הוושט ובקיבה הפרוקסימלית בדומה לבדיקה קודמת מ 2015
    לסיכום:
    קליטות פיזיולוגיות לאורך הוושט בקיבה.
    שאלתי מה המשמעות של קליטה מוגברת (SUV עד 7.2) וקליטות פיזיולוגיות?
    תודה מראש.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קליטה מוגברת וקליטה פיזיולוג- תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    13/08/2016

    הקליטה המוגברת בוושט ובקיבה מעידה על פעילות מוגברת של התאים שיכולה להיות נורמלית או להעיד על דלקת בוושט. כדאי יהיה לדבר על כך עם רופא המשפחה ולשקול ייעוץ גסטרואנטרולוג.
    בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אמפיזמה ריאתית צנטרילובולרית מודגמת בשדות הריאה העליונים
    ליזי
    23/07/2016

    שלום פרופ' בן נון,

    בני עבר לפני שנתיים וחצי CT של החזה ללא הזרקת חומר ניגוד.

    הסיבה: בצילום חזה שנעשה 6 חודשים קודם לכן, נרשם שמימין הודגם מוקד סמיך סגלגל מושלך על צלע מס' 7 וטיבו לא ברור. כמו כן משמאל רושם למוקדים זעירים המושלכים על צלע מס' 8 . אי לכך הומלץ על CT מכוון אל בית החזה.
    הצילום נעשה עקב תלונה על כאבי גב בגלל מכה שקיבל.

    ב CT נרשם : בחלון ריאה - אמפיזמה ריאתית צנטרילובולרית מודגמת בשדות הריאה העליונים.

    כל השאר תודה לאל בסדר. כמו כן רשום: אין לזהות SOL

    ראשית, האם יש מקום לדאגה וחייבים מעקב ? האם המצב הפיך ?

    בעיקרון הוא בן 42 הסובל מאסתמה קלה ואלרגיות מגיל 18.

    אודה על תשובתך.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אמפיזמה ריאתית צנטרילובולרית מודגמת בשדות הריאה העליונים - תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    23/07/2016

    ליזי שלום
    בעיקרון לא נראה על פי התשובה כי יש סיבה לדאגה אך בכל זאת ממליץ:
    1. במידה והוא מעשן יש להפסיק
    2. יש להפנותו לבדיקה ומעקב אצל רופא ריאות בקופ"ח
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יש לי עצם סטרנום בולטת בין החזה
    דניאל
    15/07/2016

    שלום,
    אני בת 21 ומאז שאני קטנה יש לי עצם בולטת בין החזה.
    כמובן שלא רואים את זה עם חולצות (בגלל החזה), רואים את זה קצת שאני עם בגד ים אך שאני שוכבת היא כן בולטת וזה נראה די מוזר.
    אשמח לדעת אם יש פיתרון לבעיה הזאת.
    כמובן שזה לא כואב ולא מפריע חוץ ממראה חיצוני.

    תודה רבה ?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יש לי עצם סטרנום בולטת בין החזה - תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    17/07/2016

    דניאל שלום
    כמובן שבכדי לענות על השאלה צריך לראות את המקום וכל מה שאכתוב הוא כללי ולא מדוייק לגביך...
    לכן עליך לפנות למרפאת כירורגית חזה על מנת לקבל תשובה מדוייקת.

    ככלל כשמדובר בניתוחים של הסרת עצם בולטת מסיבה אסטטית אני אישית אינני תומך בכך. ניתוחים בהם יש פגיעה בשלמות כלוב בית החזה עבור אסטטיקה אינם מומלצים אלא במידה וזה באמת משהו מאוד ממוקם....
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צלע מס' 4 מעל החזה משמאל בולטת
    Yafe
    10/07/2016

    שלום ד"ר,
    אני בת 23, לפני חודשיים שמתי לב לבליטה בצלע 4 מעל החזה בצד שמאל שלא ראיתי לפני כן מעולם. תמיד הייתי רזה - 45 ק"ג, ירדתי בתקופת מבחנים מלחץ וקוצר זמן ל43. האם ייתכן שזה מבנה שנחשף? זה פשוט נראה כאילו העצם בחוץ. ורק בצד אחד.
    אציין שעשיתי צילום חזה ואולטרסאונד רקמות רכות תקינים.
    אני לא מעוניינת להתעסק עם בדיקות שחושפות לקרינה כגון מיפוי עצם במידה ואין הצדקה.
    אודה לתשובתך

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צלע מס' 4 מעל החזה משמאל בולטת - תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    11/07/2016

    יפה שלום
    התיאור שלך מתאים מאוד למצב בו ירידה במשקל גרמה לחשיפת המבנה הגרמי/סחוסי של הצלעות באותו האזור אך כמובן שבלי לראות את המקום ואת הבדיקות שעשית לא יחתן לקבוע זאת בוודאות.
    כדאי להבדק עי כירורג חזה ולקבוע זאת סופית ובמידה וזה המצב אין באמת כל צורך בבדיקות נוספות.
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה !

    Yafe
    11/07/2016

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת CT - מוקד הצללה פיברוטי בריאה
    לילך
    06/07/2016

    שלום!
    בבדיקת CT שעברתי נמצא מוקד הצללה פיברוטי בריאה.
    האם זה ממצא שדורש התיחסות?מה עלי לעשות הלאה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הצללה בריאה - תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    06/07/2016

    לילך שלום
    כמובן שאין אפשרות לענות באופן מדוייק על שאלה חשובה כזו מבלי לראות את ה CT במלואו ולכן את זקוקה לבדיקה של רופא ריאות או כירורג חזה. במידה והתהליך נראה באמת רק כפיברוטי יש צורך במעקב בלבד.
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פנאומוטורקס ספונטני - טיפול מומלץ
    שלמה
    07/06/2016

    שלום
    בני רזה וגבוה (18), לאחר מקרה של חזה אוויר ספונטני שלישי (אתמול קרה לו שוב בריאה ימין, לפני שבועיים גם בריאה ימין לפני שנה וחצי ריאה שמאל)
    מוצע לו לעבור ניתוח לגרד הריאה וכריתת בועיות (במידה ויש).
    אבקש לדעת אם יש פרוצדורה אחרת מומלצת.
    אלו בדיקות נהוג לעשות לפני ניתוח.
    חוץ מאשר צילום חזה, ודם... האם יש לעשות עוד בדיקות.
    מה ידוע על תסמונת מרפאן והאם יש לשלול לפני ניתוח.
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פנאומוטורקס ספונטני - טיפול מומלץ - תגובה

    פרופ' אלון בן נון
    08/06/2016

    שלמה שלום
    הניתוח שהוצא לו הוא הטיפול המתאים ביותר למצב זה ועל פי מה שתיארת נראה כי הוא אכן זקוק לניתוח.
    במצב זה במידה ויש ממש חשד למרפן יש בדיקות גנטיות שניתן לבצע למוטציות בכרומוזום 15. כמוכן כדאי לבצע אקו של הלב אפילו עם דרגת החשד נמוכה.
    במידה ויש מרפן במשפחה דרגת החשד גבוהה יותר אך במידה ואין זה לא שולל לחלוטין.
    עליכם להגיע למחלקה כירורגית חזה מסודרת ואני בטוח כי כל הדברים האלה יוסברו לכם באופן טוב.
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
