פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

ד"ר דני פינק
פרופ' גיל בולוטין
ד"ר ינאי בן גל
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • תגוגה לדר
    מוטי
    07/12/2011

    דר אני מאריך אותך ואיניני בא לפרסם עצמי פה בחיי נפשי אני אדם חילוני פשוט שקיבל מתנה ומבקש לעזור לכל מבקש ולא רוצה כלום מהמטופלים לא כסף לא טובות כלום רק לעזור האמן לי שאני לא יכול לפרט לך מפאת צינאת הפרט מאנשים שטיפלתי ...איני יכול להסביר איך זה עובד אבל אני נשבע באין צדק אני מניח את ידי על המקום הבעיתי וקורה פשוט נס נקודודה...אנא ממך עזור לי לעזור לכל מבקש טותבורך משמיים...זאת מתנה שקיבלתי ולכן אינני לוקח כסף..מקווה שתבין ואולי גם תפרגן אם תרצה יש לי עשרות המלצות מאנשים עם כל בעיה שאתה יכול להעלות על ראשך תודה לך מוטי סגל 0526062080

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגוגה לדר - תגובה

    ד''ר גיל בולוטין
    08/12/2011

    אין תגובה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אין ירידה במשקל לאחר החלפת מסתם
    מאור
    07/12/2011

    שלום רב,

    אמא שלי עברה ניתוח החלפת מסתם לפני שבועיים, עד כה אין אצלה ירידה במשקל, במשך שבועיים ירדה בין קילו ל2 בלבד, היא מקבלת פוסיט להורדת נוזלים במשך כל התקופה אשמח לדעתכם בנושא

    תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אין ירידה במשקל לאחר החלפת מסתם - תגובה

    ד''ר דני פינק
    07/12/2011

    מאור
    אין סיבה לדאגה!
    להיפך בתקופה המיידית שלאחר הניתוח חשוב שיאכלו טוב על מנת להעלות את רמת החלבון בדם שיעזור בריפוי, איחוי העצמות וריפוי פצעים. כחודש לאחר הניתוח לאחר שתהיה בביקורת אז כדאי להקפיד על דיאטה נכונה ומותאמת לפי צרכיה ומחלות הרקע במידה וישנה תוך ייעוץ ומעקב דיטאטיקנית ורופא מטפל
    בהצלחה
    דר דני פינק מנתח לב וחזה
    מרכז רפואי שערי צדק

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עזרה לכל דורש
    מוטי
    29/11/2011

    שלום אני אדם מן השורה איניני רופא או מיסטיקאן אדם פשוט שיכול לעזור לכל פונה ולכל בעיה בעזרת כף ידי הימנית.אינני בא לשכנע איש אך התוצאות גרמו לי לפנות לכל פורום ולעזור לכם .נסו קבלו פירגונים שאני בעצמי מתקשה להבינם אך זאת עובדה ואינני בא לבזות איש חלילה בברכה מוטי

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עזרה לכל דורש - תגובה

    ד''ר גיל בולוטין
    06/12/2011

    לכולם.

    זהו פורום רפואי שבו מנתחי לב נותנים תשובות לשאלות בנושא ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוחי מעקפים ומסתמים והתקפי לב.

    בברכה

    דר' גיל בולוטין

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כריש דם
    סורי
    01/12/2011

    יש לי שאלה: כריש דם שחודר לריאות יכול לגרום ללב להפסיק לעבוד ולגרום למוות??????? לצערי הרב מאוד אימי נפטרה לפני 3 שבועות, ובבית חולים אמרו כנראה שזה מה שהיה ניסו להציל אותה ולא הצליחו. מבת כואבת מאוד.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כריש דם - תגובה

    ד''ר גיל בולוטין
    06/12/2011

    סורי שלום

    לצערי כן. קריש דם גדול שבדרך כלל מגיע מהרגליים, עובר דרך הלב ונעצר בכלי הדם בריאות. הוא גורם לקוצר נשימה וירידה חדה בחמצון. במקרים שהקריש גדול במיוחד, הוא סוגר על כל הזרימה של הלב לכיוון הריאות וגורם לכישלון לב ימני, ובהמשך כישלון לב כללי ומוות.

    משתתף בצערך

    דר' גיל בולוטין

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לגבי סמפטומים להתקף לב
    קרן
    06/12/2011

    שלום למומחים.
    רציתי לשאול, מבחינה סטטיסטית, איזה מכלל הסמפטומים של התקף לב מופיע ראשון?

    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לגבי סמפטומים להתקף לב - תגובה

    ד''ר גיל בולוטין
    06/12/2011

    עמוס שלום

    הסימפטומים של התקף לב מרובים ושונים.
    השכיח ביותר לחץ בחזה.

    בברכה

    דר' גיל בולוטין

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה למומחים
    כרמית
    23/11/2011

    אני עושה מחקר על מושתלי לב וכאלו שעברו ניתוחי לב מסובכים ורציתי לשאול היכן ניתן ליצור קשר עם "בוגרי" טיפול מהסוג הזה לטובת המחקר?

    המון תודה

    ירון

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה למומחים - תגובה

    ד''ר גיל בולוטין
    23/11/2011

    ירון שלום

    לא ניתן ליצור קשר לצרכי מחקר עם חולים שעברו ניתוחים מסובכים ללא אישור של הועדה האתית (ועדת הלסינקי).
    באם אתה מעוניין לקבל את האישור של הועדה האתית, תצטרך ליצור קשר עם דר' לירן שני מהמחלקה לניתוחי לב ברמב"ם ולפגוש אותו לצורך הצגת המחקר.

    בברכה

    דר' גיל בולוטין

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוח מעקפים,צנתור או טיפול תרופתי?
    מוטי
    16/11/2011

    שלום רב,
    פינו את אבי לבית החולים לאחר בדיקת אקו לב במאמץ לאחר שהתלונן על לחצים קלים בחזה וקוצר נשימה קל במאמץ.
    בוצעה בדיקה לצנתור והוחלט שהכי טוב לבצע ניתוח מעקפים לאחר שהרופא אמר שאחוז גבוה מאוד מהעורק הראשי ללב סתום ועוד עורק משני אחר.
    הרגשתי הכללית של אבי הוא טוב... האם יש אפשרות להחליף את הניתוח בטיפול תרופתי ותזונה נכונה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוח מעקפים,צנתור או טיפול תרופתי? - תגובה

    ד''ר גיל בולוטין
    16/11/2011

    מוטי שלום

    ברוב המקרים של חסימות שאתה מתאר חטיפול הנכון, הבטוח ביותר, שנותן את הסיכויים הטובים ביותר לאיכות ואורך חיים הוא ניתוח מעקפים.
    דבר זה הוכח באין ספור מחקרים, כולל מחקר הסינטקס שעדיין מתנהל בכל העולם והשווה בין צנתורים לניתוח מעקפים.
    בהרבה מקרים הטעות היא דווקא בכיוון ההפוך וחולים לא עוברים ניתוח מעקפים שבהחלט מומלץ להם גם לצורך איכות גם לצורך תוחלת חיים.
    בכל מקרה השיקול הוא בהתאם למימצאים בסרט הצנתור ולמצבו הכללי של אביך.
    אם אתה מעוניין אתה יכול לפנות להתייעצות נוספת, אם אתה רוצה להגיע אלי, אתה יכול לתאם פגישה עם מזכירותי, אסתי או יעל בטלפון 04-8542631
    אין צורך בתשלום או בהתחייבות.

    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עליה בלחץ דם לאחר ניתוח מעקפים
    נר
    09/11/2011

    אני לאחר ניתוח לב לפני כ-3 חודשם ויותר
    בשבועות האחרונים עלה לי לחץ הדם ל-150 לפעמים 160 .
    הבנתי שהניתוח צריך לסדר את לחץ הדם .מה קורה? אולי זה בגלל הכדורים?
    (מקבל: CONCOR, אספירין וכדור להורדת כולסטרול)

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עליה בלחץ דם לאחר ניתוח מעקפים - תגובה

    ד''ר גיל בולוטין
    09/11/2011

    נר שלום

    צריך להתאים את הטיפול התרופתי לאיזון הלחץ דם.

    ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל או עם קרדיולוג.

    בברכה

    דר' גיל בולוטין

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שינויים באקג לאחר ניתוח מעקפים
    סיון
    15/10/2011

    שלום שמי סיון, אבי עבר במרץ האחרון התקף לב ועבר ניתוח החלפת 3 מעקפים ותיקון 2 מסתמים.
    בחג אבי הרגיש לא בטוב היו לו לחצים בחזה בצד ימן וגם שמאל וכאב בגב לאחר בדיקה אצל הרופא הועברנו לבית החולים ונאמר שיש לו שינויים באקג (לעומת אקג קודם שנלקח לאחר ניתוח) בדיקות הדם הינן תקינות וגם צילום החזה שאלתי היא האם זה מסוכן מכיוון שחתמנו על ויתור אשפוז ?
    ומה הסיבות לכך האם זה יכול להיות גם לחץ נפשי ודיכאון?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שינויים באקג לאחר ניתוח מעקפים - תגובה

    ד''ר גיל בולוטין
    01/11/2011

    סיון שלום

    אין מספיק נתונים לתשובה מלאה.
    במידה ובדיקת האקו של תפקוד הלב תקינה, או ללא שינוי משמעותי מאז הניתוח, קרוב לוודאי שלא היה אירוע לב משמעותי.
    בכל מקרה נראה לי נכון לברר את הנושא לפחות בבדיקת אקו חוזרת ואולי מבחן מאמץ בהמשך.
    אני לא מכיר מצב שבו לחץ נפשי או דיכאון יגרמו לשינוי באקג.

    בברכה

    דר' גיל בולוטין

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חשוב ..!
    רואן
    17/10/2011

    ערב טוב..
    אני בת 19 שלחתי לכם קודם בעייה שלי ועכשיו יש לי עוד שתי שאלות ממש חשובות , * אני עברתי ניתוח לב לתיקון מום מולד ASD עם תיקון חיבור ורידי ריאה ...:-
    1. לפני הניתוח הייתי שוכחת או במדויק יותר לא הייתי בטוחה כשאני עושה דבר מסוים אני אסביר את זה בדוגמא כי לא יודעת איך להסביר את זה ...למשל בעבודה כשאני חותמת למרות שהוא כותב לי הפעולה נקלטה אני חוזרת שוב ושוב ועוד כמה זמן חוזרת לזכור קשה לי לזכור ממש הרגשה מוזרה לא בדיוק שוכחת שוכחת לא יודעת איך לתרגם או למשל במבחן כשאני מסמנת תשובה לוקחת זמן ארוך יחסית כשאני עוברת לאחר אני אסתכל כן סימנתי שלוש כן זה שלוש ואז אעבור ...אני בטוחה שזה לא נורמלי מקווה שהבנתם אותי נראה לי שחסר ויטמין או מהשהוא כי זה לא חלף אחרי הניתוח !!! מה לעשות ממש זה נותן לי להתבייש ..
    2. יש לי ניתוח בפה ( הורדת שן למקומה ) כלומר ניתוח לא קל עם הרדמה ... ואני צריכה אישור מבית החולים שאני יכולה לעבור ניתוח זה בגלל הלב , למרות שבדיקות הלב שלי תקינות אבל אני מה זה מפחדת , מפחדת שזה יגרום ללב להפסיק לעבוד או שישפיע האם אני יכולה לעבור אם תוצאות הבדיקות טובות ?? האם זה מספיק כי לקחת סיכון ?!!

    תודה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חשוב ..! - תגובה

    ד''ר גיל בולוטין
    01/11/2011

    רואן שלום

    האמת לא בדיוק הבנתי את נושא השכחה, אבל נראה לי שמה שאת מתארת קורה לרבים מאיתנו. יתכן שאת חשה בזה יותר. קשה לי להאמין שזה קשור לחסר בויטמין. ממליץ לפנות לרופא המשפחה ולהסביר לו מה מפריע לך, הוא יוכל לעזור או להפנות אותך למי שיוכל לעזור.
    בנוגע לניתוח השן, טבעי שזה מפחיד.

    בהצלחה

    דר' גיל בולוטין

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • החלפת קטע באבי העורקים
    קטולן
    19/10/2011

    אודה על רשימה של מספר יצרנים של צינור דקרון או חומר דומה, המשמש להחלפת קטע של אבי העורקים.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרפורי לב
    לילילאה
    18/10/2011

    שלום רב, לאחותי יש פרפורי לב והפרעת קצב. לפני כמה זמן היתה כתבה על שיטת צריבה חדשה שד"ר נחום נשר מאיכילוב הראה ב-you tube. האם משהו שעבר צריבה זו או אחרת יכול לכתוב על נסיונו או נסיונה בכדי לתת אינפורמציה לאחותי? תודה מראש לילי לאה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרפורי לב - תגובה

    ד''ר גיל בולוטין
    01/11/2011

    ליליאנה שלום

    נושא פרפור עליות מטופל על ידי אלקטרופיזיולוגים (קרדיולוגים המתמחים בתחום).
    ממליץ לפנות להתייעצות אל אלקטרופיזיולוג, הנמצא בכל בית חולים גדול.
    רוב הסובלים מהתופעה מטופלים תרופתית, מיעוט מגיע לטיפולים בצריבה בצנתור או בניתוח.
    באזור הצפון אני ממליץ לפנות לדר' בולוס ברמב"ם.

    בברכה

    דר' גיל בולוטין

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה
    אבי
    30/10/2011

    רציתי לדעת האם התרופה euthyrox שנועדה לטיפול בבלוטת התריס יכולה לגרום לדקירות בחזה ולדופק מהיר אני פשוט לא מוצא שום חומר באינטרנט על התרופה הזאת?
    זו תרופה חדשה שנותנים בכללית ומחליפה את האלטרוקסין למי שלא היה מאוזן
    ומהרגע שהתחלתי לקחת אותה יש לי דופק מהיר ודקירות בחזה
    בתודה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה - תגובה

    ד''ר דני פינק
    31/10/2011

    עליך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך
    מהעיתונות דווח על תופעות לוואי של תת פעילות בלוטת התריס דהיינו שכאילו התרופה אינה משפיעה !
    כעקרון נטילת התרופה במינון גבוה מדי יכולה לגרום לתופעות של יתר פעילות הבלוטה אשר בהחלט יכולה לגרום לתופעות כמו כאבים בחזה ודפיקות לב.
    במידה ואתה חוזר ליטול את האלתרוקסין ותופעות אלו ממשיכות כדאי להיבדק אצל קרדיולוג
    בכבוד רב
    דר דני פינק

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אטופן ומיקרופירין
    צביקה
    20/10/2011

    בן54
    נוטל מיקרופירין עקב היצירות קרוטיס 25%צד אחד
    השבוע לפתע הופיע ביד פס אדום מהאמה עד כמעט הכתף נפיחות קלה בכף היד וכאב בזמן ישור היד
    הרופא אמר שזו דלקת ב וריד היד ורשם לי אטופן 400 7 כדורים
    וביקש ממני להפסיק זמנית את נטילת המיקרופירין
    הרוקח אמר שאינו רואה בעיה בהמשך לקיחת מיקרופירין בזמן הטיפול באטופן
    רוקח נוסף אמר דבר דומה
    השאלה איזו דעה נכונה הרופא או הרוקח? מה מקובל לעשות במקרה כזה?
    כיצד עליי לנהוג?
    בתודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אטופן ומיקרופירין - תגובה

    ד''ר דני פינק
    23/10/2011

    שלום רב
    הרוקח צודק- אין מניעה ליטול אספירין בייחוד שהמינון שלו קטן במשך התקופה שאתה נוטל את האטופן. חשוב לציין כי לא מומלץ ליטול את האטופן לתקופה ארוכה מדי שכן אז בהחלט יכולות להיות תופעות לוואינ הן ללב והן למע העיכול ולכליות. המלצתי הינו ליטול את הטיפול למשך שבוע ואז להיבדק שוב ולהעריך את מצב הדלקת
    בהצלחה ורפואה שלמה
    דר דני פינק
    מנתח לב מרכז רפואי שערי צדק

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • החלפת מסתם אורטלי לביולוגי
    עדי
    13/10/2011

    היי

    אני בת 41 ועברתי לפני שנתיים החלפת מסתם אורטלי לביולוגי ויש לי LBBB

    אני מקווה שתוכל לענות לי על השאלה האם יש מניעה שהקוסמטיקאית שלי תעשה לי טיפול פנים עם אולטרסאונד שעובד על גלי קול ומחמם את העור ומחדיר לחויות הוא עובד עם רטט,

    היא אמרה לי שלחולי לב כמו בעלי קוצב לב אסור השאלה אם גם לי אסור בגלל המסתם והLBBB אשמח אם תוכל לענות לי על השאלה .

    תודה וחג שמח:-)

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • החלפת מסתם אורטלי לביולוגי - תגובה

    ד''ר גיל בולוטין
    15/10/2011

    עדי שלום

    למיטב הבנתי אין מניעה שתעברי טיפול פנים עם US.
    אולם, אני לא מכיר את המכשיר ואת הטכנולוגיה ולכן צריך לראות מה רשום בהנחיות של המכשיר.

    חג שמח

    דר' גיל בולוטין

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
