פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית עוסק בנושאים: פרוסטטה, סרטן הערמונית, אימפוטנציה, ערמונית מוגדלת, אין אונות, סרטן האשכים. הנכנם מוזמנים להתייעץ עם מומחי פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית בתחומים אלו.

מנהלי הפורום

ד"ר יורם דקל - מנהל הפורום
ד"ר דמיטרי גולדין
ד"ר בוריס פרידמן
הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • ווריקוצל / הידרוצל מה כדאי לעשות?
    אור
    17/01/2017

    שלום רב,
    כיום בן 19,
    בשנת 2012 ביצעתי ניתוח ווריקוצלה באשך שמאל שצלח, מאז עברתי אולטרסאונד דופלר אשכים בספטמבר 2015. נמצא כי יש לי הידרוצל קטן עד בינוני ומספר הסתיידויות באשך שמאל , ללא ווריקוצל. אמנם בשבועות האחרונים החל לי כאב עמום שמתגבר לפעמים באשך שמאל ואף חשתי שיש הגדלה במספר ההסתיידויות. לכן ניגשתי לאולטרסאונד חוזר בשבועיים האחרונים והתגלה שעדיין יש לי הידרוצל קטן - בינוני . ללא ווריקוצל ומספר הסתיידויות כשאני מרגיש אותן זה ממש כמו אבנים קטנות ועגולות. עברתי בדיקת אורולוג מומחה לאחר האולטרסאונד (בדיקה גופנית) שטען כי יש להמשיך בהשגחה והוא חש את הנוזל באשך אך אין במה לטפל. אמנם כאשר אני יוצא מהמקלחת או שהאשכים ממש רפויים אני מרגיש בכל זאת מרגיש את הוורידים מעל האשך, שנראים לעין, התחושה היא אותה תחושה במישוש כמו שהיה לי ב2012. בשתי הבדיקות האחרונות (גם האולטרסאונד וגם אצל המומחה) האשכים היו מכווצים יחסית. את האולטרסאונד ביצעתי בשכיבה ובבדיקה הגופנית האשכים היו גם מכווצים. אני רואה את הגודש בבירור כאשר אני עומד זמן מה והאשכים רפויים, או שאני שוכב לאחר עמידה ממושכת והאשכים רפויים.
    אני חש תחושת כבדות בנוסף לכאב העמום.
    איך כדאי להמשיך מכאן ? אני מתגייס עוד כחודשיים לקרבי . האם יש תורך לעדכן את הצבא בהידרוצל שאובחן לאחר צו ראשון שבו נקבע פרופיל 97 עם סעיף של ״ווריקוצל/הידרוצל ללא הפרעות בדרגת חומרה קלה מאוד״ הדבר לא השפיע על הליך המיון שלי.


    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    17/01/2017

    שלום אור,
    ההידרוצלה אצלך הינו בדרגה קלה לפי תיאור סונר, בדיקת הרופא ורושם שטחי מהתמונה.
    הסבירות להחמרה בעתיד שתפריע לתפקוד יומי הינו נמוך ולא בהכרח התערבות תשפר את התסמינים.
    אם אינך בטוח תוכל תמיד לפנות שוב לאורולוג לבדיקה חוזרת ומענה לשאלותיך. בהצלחה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נקודות חומות איבר מין ואשכים.
    וי.
    15/01/2017

    היי שלום אני בן 27,
    וגיליתי ב שלישי האחרון כ 4 נקודות חומות באזור איבר המין וב- 2 האשכים.
    ויום יומיים מרגיש קצת אי נוכות באזור איבר המין , האם צריך ללכת לרופא? ובאם זה משהו רציני


    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    15/01/2017

    שלום רב
    נדרשת פניה לרופא עור כדי שיאמוד את הממצאים. בהצלחה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    ויטלי
    15/01/2017

    גם אם המקודות מתחילות להיות יותר בהירות והאי נוחות נעלמת?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    15/01/2017

    מומלץ בכל מקרה כולל בדיקה של נקודות אחרות במידה ויש על העור

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    ויטלי
    15/01/2017

    הבנתי.
    עושים את זה דרך קופת חולים כללית? אני חבר בכללית.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    16/01/2017

    כן *2700

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לאחר ניתוח וריקוצלה בצד שמאל
    דוד
    13/01/2017

    שלום לך ד״ר בוריס פרידמן,

    אני לאחר ניתוח וריקוצלה בצד שמאל, קשירת ורידים ספרמטים.

    אחרי הניתוח האזור נראה בסדר, אך יום למחרת הופיעה נפיחות גדולה באשך שמאל.

    אני מרגיש כאילו יש לי מלא נוזלים בתוך האשך השמאלי, זה די לא נעים וכואב.

    המנתח בדק אותי ואמר שזאת בצקת ושזה אמור להיות כך.

    אני עדיין לא רגוע ורציתי לשמוע דעה של מומחה נוסף.

    תודה מראש,

    דוד

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    15/01/2017

    שלום דוד
    אחרי הניתוח עלולה להופיע נפיחות באיזור האשך שגדלה מהר ודועכת לאט - בסדר גודל של מספר שבועות. חשוב שבכל שבוע לא תהיה החמרה ונדרשת בדיקה אורולוגית חוזרת באם החמרה בתסמינים כמו כאב, חום גבוה או המשך החמרה בהתנפחות. בהצלחה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה

    דוד
    15/01/2017

    תודה רבה ד״ר יקר, הרגעת אותי מאוד.

    בינתיים הנפיחות יורדת לאט, אך הכאב עדיין נשאר. מקווה שהמצב ישתפר אם הזמן.

    שוב תודה רבה לך ושיהיה שבוע טוב,

    דוד

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת דם PSA בתוצאה 1.03
    יהושע
    11/01/2017

    בן 67 ללא תלונות בנושא מתן שתן , נבדקתי (שנתית/שגרתית) "בדיקת אצבע" על ידי אורולוג והוברר שאין ממצא.
    לפני שנה בבדיקת PSA התוצאה הייתה 0.5
    בבדיקה השבוע התוצאה הייתה 1.03
    האם יש צורך בבירור נוסף ?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    12/01/2017

    שלום רב
    2 התשובות אינן חריגות ויש צורך בהמשך מעקב תקופתי בלבד. בהצלחה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת פוריות האם המצב ממש לא טוב?
    לירון
    09/01/2017

    שלום, אשתי ואני מנסים להכנס להריון כשנה
    היא עשתה בדיקה והיא בסדר אני בן 37 רקע רפואי תקין. במצב נפשי ירוד בתקופה האחרונה.
    אלו תוצאות הבדיקה שלי-
    האם מצבי חמור?
    Ph-8.1
    Volume-2.50 ml
    Concentration=6 million/ml
    total count 15 milion
    motility 48 %
    total motile count 7.2 million
    grade of motility abc
    vitality 75%
    normal morphology 3 %

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    11/01/2017

    שלום לירון
    מצבך לא גרוע כלל ועיקר.
    חרף זאת שהכמות לכאורה נמוכה, עדיין יש לך מעל 7 מיליון תאים ניידים, להזכירך כמעט כמו כל אוכלוסיית ישראל, ואתם צריכים רק זרע אחד להיכנס להריון. לכן מומלץ מאד להמשיך לנסות בימים הרלוונטיים במחזור אשתך ובמקביל תוכל לפנות לאורולוג להערכה ודרכים לנסות לשפר את הסבירות. בהצלחה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אומניק או פרומניקס נגד צריבה בשתן
    מרק
    08/01/2017

    שלום רב, אני בן 43 סובל מהגדלה שפירה של ערמוני ועקב כך היו לי צריבות במתן שתן והייתי קם בלילה פעמיים עד 3. בצעתי ציסטוסקופיה לפני שנה - תקין.
    לאחר בדיקה של זרימת שתן הרופא המליץ לי לקחת אומניק 0.4 פעם ביום. לא היה בבית מרקחת אומניק מקורי , לכן קיבלתי פרומניקס. זה אכן עזר לי בתסמינים, איך יש לי חולשה נוראית במהלך היום , למרות שאני לוקח את התרופה בערב. האם ש הבדל בין
    אומניק מקורי לבין פרומניקס או טמסולוסין בהקשר לתופעות לווי? לאיזה תרופה יש פחות תופעות לווי? או אולי יש תרופה מקבצה אחרת עם פחות ופעות לווי?
    תודה רבה,

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    09/01/2017

    שלום רב
    תרופות גנריות אמורות להשפיע בצורה זהה אך מעשית לכל אדם עלולה להיות תגובה שונה הן ביעילות התרופה והן בפרופיל תופעות הלוואי. חלק מתופעות הלוואי חולפות בהמשך ולכן עליך לנסות להשיג את התרופה הרצויה עבורך בבית מרקחת אחר או לשקול עם האורולוג שלך טיפול חלופי לדוגמה בקסטראל או באלפוקאל. בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שורף לאחר יציאת זרע
    קובי
    05/01/2017


    היי,

    מצ"ב תוצאות בדיקה.


    UREA.PARVUM-PCR
    ‎נשאות בבריאים ‎UREAPLASMA

    מה הכוונה?

    תודה

    CHLAMYDIA TRACH-PCR Not Detected







    M.HOMINIS-PCR Not Detected







    NEISSERIA GONOR-PCR Not Detected







    TRICHOMONAS VAG-PCR Not Detected







    M.GENITALIUM-PCR Not Detected







    UREA.UREALYTICUM-PCR Not Detected







    UREA.PARVUM-PCR Not Detected








    < לבדיקה הקודמת לבדיקה הבאה >

    הערות לבדיקות
    UREA.PARVUM-PCR
    ‎נשאות בבריאים ‎UREAPLASMA

    מה הכוונה?
    התופעה חלפה לפני כמה ימים וממש כבר לא שרף לי,והיום לאחר יציאת זרע הרגשתי ששורף לי אבל ממש מעט .
    מה עושים?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    08/01/2017

    שלום רב
    הכוונה היא שככל הנראה היתה חשיפה לחיידק הנ"ל בעבר. באם המשך צריבה יש לבצע גם תרבית שתן ובהתאם לקליניקה ולממצאים להתייעץ עם אורולוג לגבי צורך בטיפול אנטיביוטי. בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תרבית שתן

    פלוני
    08/01/2017

    היי

    עשיתי תרבית שתן לפני הSTD ויצאה תקינה.
    נכון להיום אני מרגיש יחסית טוב ללא צריבה ותחושת שורף
    רק שזה לכמה ימים ואז ישנה שוב תחושה קלה של שורף ושוב נעלם.
    מה שאני רוצה לציין שלאחר מתן שתן אני מתיישב ואז אני מרגיש שכאילו משהו "תקוע" בקצה הפין ומיד זה חולף תחושות ממש מוזרות שחולפות דיי מהר.

    תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    09/01/2017

    שלום פלוני
    באם תחושות אלו נמשכות יש לשקול בירור מעמיק יותר עם האורולוג כולל הסתכלות לשופכה וכיס השתן - בדיקה הנקראת ציסטוסקופיה. בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • להידבק במחלות מג'קוזי ציבורי
    שמי
    08/01/2017

    שלום,
    האם ניתן להדבק ממחלות כלשהן בג'קוזי בקאנטרי?

    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    09/01/2017

    שלום שמי
    בניגוד לאמונה שרווחת בציבור, סיכויי ההדבקה בזיהומים במערכת השתן בשימוש באיזורי מים ציבוריים נמוכים מאד וככל הנראה קיימים גורמים אחרים להדבקה זו ולכן יש להיבדק אצל אורולוג. בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ספסמקס וזיקפה אודה על תשובה
    יואב ג
    08/01/2017

    האם ידוע על קשר בין נטילת ספסמקס לבין זיקפה חלשה ?
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    09/01/2017

    שלום יואב
    ספזמקס או תרופות אחרות ממשפחת האנטי-מוסקרינים(אנטיכולינרגים) אינן אמורות לגרום ישירות להפרעת זיקפה. אך גורמים מקבילים כמו סטרס ועייפות עלולים לגרום לתסמינים מעין אלו ותוכל להתייעץ עם האורולוג שלך בעניין זה. בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אבן השופכן בגודל 8 מ"מ
    ראשון
    08/01/2017

    ביצעתי א.ס. כליות בא.ס. נמצא כי כליה ימין הידרונפרזיס קל לכן הופנתי לבצע c.t ,תוצאת הסיטי:
    פירורי סיד קטנטנים בגביע המרכזיים של הכליה השמאלית.
    אבן בקוטר של 8 מ"מ ב-URETER DIM בצד ימין ללא הדגמת הידרונפרוזיס.
    האורטר השמאלי שמור
    השופכנים ללא אבנים.
    האם אבן בגודל זה צריכה מעורבות רופא או יעול להיות שתירד לבד?
    אני בעבר כבר עברתי מס' ריסוקים.
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    09/01/2017

    שלום רב
    אין זה פורום של מחלת אבנים אך קיים סיכון בגודל זה של אבן שהיא לא תיפלט עצמאית ולכן יש צורך במעקב ובטיפול באם החמרה בתסמינים או שאינה יוצאת עצמונית לאחר פרק זמן. בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מותר לאכול לפני אולטראסאונד כליות?
    אפרת
    05/01/2017

    אולטרסאונד כליות ודרכי שתן האם ניתן לאכול לפני הבדיקה והאם אפשר לשתות שש כוסות מיץ במקום שש כוסות מים לפני הבדיקה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    05/01/2017

    שלום אפרת
    אין צורך בצום וניתן לשתות מיץ או נוזלים אחרים ממים. בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בחירת סוג ניתוח פרוסטטה
    מאיר
    04/01/2017

    אני צריך לעבור ניתוח להסרת בלוטת הערמונית.
    השאלה שלי באיזה סוג ניתוח עלי לבחור יש :לייזר ירוק ,אידוי, ניתוח רובוטי,?
    והיכן כדאי מספיק טוב בית חולים בלינסון ? אולי כדאי לנצל את הביטוח המושלם ולבצע את הניתוח דרך גורם הנמצא בהסדר של הביטוח המושלם?
    מה דעתכם

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    05/01/2017

    שלום מאיר
    קיימים ניתוחים שנועדו לצורך הסרת גידול סרטני של הערמונית וניתוחים לצורך הגדלה שפירה של הערמונית ואילו ניתוחים שונים לצרכים שונים ועם תופעות לוואי אחרות. מומלץ כי תפנה לאורולוג שאתה סומך עליו כדי שיסביר מה טוב לך אישית בהתאם לגילך, מחלות הרקע והצרכים שלך. בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כאב באשך שמאל ואי נוחות
    אלכס
    01/01/2017

    אהלן יש לי כאבים קלים באשך שמאל בעיקר בנגיעה ואי נוחות
    מה יכולה להיות הבעיה ? תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הכאבים כבר יומיים

    אלכס
    01/01/2017

    שכחתי לציין שהכאבים כבר יומיים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    02/01/2017

    שלום אלכס
    הכאבים יכולים לנבוע מסיבות שונות. החל מתסביב אשך שזהו מצב חרום שדורש בדיקה דחופה אצל אורולוג, דרך חבלה מקומית ועד זיהום של האשך. בדיקה גופנית אצל אורולוג חיונית. בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת שתן PCR -STD
    דורון
    27/12/2016

    שלום,

    הגעתי בבוקר למרפאה לצורך הטלת שתן לבדיקת STD
    כמו כן הייתי בטוח שמדובר בבדיקת דם אך האחות אמרה לי שעליי להטיל שתן
    נכנסתי לשירותים באותו הרגע והטלתי מעט שתן(צהבהב)
    חשוב לי לציין שמדובר בשתן שני של הבוקר .
    טרם הגעתי למרפאה שתיתי כוס תה אחד בלבד(ללא סוכר) והזמן מרגע השתייה עד להטלה היה כ40 דקות
    האם הבדיקה יכולה לצאת לא טובה בגלל שזה היה שתן שני לאחר שתיית תה בלבד?

    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    28/12/2016

    שלום דורון
    אין משמעות בבדיקה זו האם זהו שתן ראשון או שני ולא נדרשת כמות גדולה לבדיקה זו. המשך יום טוב.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כמה זמן עד שמקבלים תשובה

    דורון
    29/12/2016

    כמה זמן מקבלים תשובה בד"כ?
    והאם בדיקת השתן אמינה יותר מבדיקת הדם?

    תודה רבה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    01/01/2017

    בדיקת השתן אמינה ותשובה מתקבלת לרוב תוך 7 ימי עבודה. בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חוסר זקפה וחשק מיני לאחר הפסקת תרופה
    אלכס
    29/12/2016

    טופלתי שבועיים בסימבלטה 30מג כל בוקר לדיכאון וחרדה והחלטתי להפסיק מאזהזקפה לא חוזרת לעצמה והחשק גם,עברו 9 ימים כבר מההפסקהועדיין לא חוזר לעצמו ואני לחוץ מאד עברתי לאחרונה בדיקת דם והכולסטרול שלי עומד על 230, מבקש עזרה בבקשה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    01/01/2017

    שלום אלכס
    מאחר ולתרופות הנ"ל עלולות להיות תופעות לוואי חולפות, הסבירות שתהיה חזרה לשגרה תוך מספר שבועות הינה גבוהה. הסטרס בו אתה נמצא לא משפר את נושא התפקוד המיני. באם תוך כחודש עדיין תסמינים - יש להיבדק אצל אורולוג ולשקול לפרק זמן טיפול תרופתי לשיפור הזקפה. בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • UTI חוזרים והידרונפרוזיס- בבקשה ענו לשאלתי
    אביטל
    30/12/2016

    בת 33 (אחות במקצועי) ברקע מחלת כליות כרונית IGAN מטופלת בטריטייס בגלל פרוטאינוריה. תפקודי כליות תקינים וכן גם ל"ד. מזה כ 4 שנים סובלת מ UTI חוזרים בתרביות לרוב אי קולי, מספר פעמים קלבסיאלה פניאומוניה ולאחרונה אי קולי עמיד ESBL חיובי. מטופלת במאקרודנטין/ צפורל מניעתי. לפני כ 3 שנים בוצעה ציסטוגרפיה שהראתה רפלוקס דרגה 2. במעקב אורולוג ונפרולוג. האורולוג טען שזה לא רפלוקס בגילי אלא הראה רפלוקס כי בוצע בסמוך לדלקת. דלקות חוזרות אחת לחודש. מיפוי כליות בעבר תקין. לאחרונה ביצעתי אולטראסאונד כליות שהראה הרחבות דו"צ של אגני הכליה. צד אחד עד 10.2 מ"מ ובצש השני עד 12.5 מ"מ. בצד של ה 12.5 מ"מ הודגם גם הידרונפרוזיס. הופנתי שוב לביצוע ציסטוגרפיה אך מבירור של האורולוג נאמר לי שכבר לא עושים את הבדיקה הזו למבוגרים בבתי החולים של הכללית אז כרגע ויתרנו על הבדיקה עד שיבוא רופא חדש שמבצע את הבדיקה.
    שאלותיי הן:1. האם יש עוד מה לעשות עם דלקות חוזרות חוץ מטיפול מניעתי? כי גם איתו יש לי דלקות?
    2. האם זה נכון שבגילי לא נהוג לבצע פרוצדורות שונות אם אכן קיים רפלוקס כגון הזרקת דופלקס או משהו אחר?
    3. האם ההרחבות שנמצאו באולטראסאונד וכן ההידרונפרוזיס הן ממצא משמעותי? יש צורך בהמשך מעקב? המשך בירור וכו'?
    4. ידוע לי שלרוב הידרונפרוזיס הוא כתוצאה מחסימה ונכתב לי שבאולטראסאונד הכל תקין ללא אבנים או גושים למעט ההרחבות וההידרונפרוזיס. האם ישנן עוד סיבות לקיום ההידרונפרוזיס? האם הדלקות החוזרות יכולות לגרום לכך?
    5. האם זוהי בעיה כרונית?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהצלחה

    ד''ר בוריס פרידמן
    01/01/2017

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הרחבת אגני הכליה דו"צ
    אביטל
    29/12/2016

    בת 33 (אחות במקצועי) ברקע מחלת כליות כרונית IGAN מטופלת בטריטייס בגלל פרוטאינוריה. תפקודי כליות תקינים וכן גם ל"ד. מזה כ 4 שנים סובלת מ UTI חוזרים בתרביות לרוב אי קולי, מספר פעמים קלבסיאלה פניאומוניה ולאחרונה אי קולי עמיד ESBL חיובי. מטופלת במאקרודנטין/ צפורל מניעתי. לפני כ 3 שנים בוצעה ציסטוגרפיה שהראתה רפלוקס דרגה 2. במעקב אורולוג ונפרולוג. האורולוג טען שזה לא רפלוקס בגילי אלא הראה רפלוקס כי בוצע בסמוך לדלקת. דלקות חוזרות אחת לחודש. מיפוי כליות בעבר תקין. לאחרונה ביצעתי אולטראסאונד כליות שהראה הרחבות דו"צ של אגני הכליה. צד אחד עד 10.2 מ"מ ובצש השני עד 12.5 מ"מ. בצד של ה 12.5 מ"מ הודגם גם הידרונפרוזיס. הופנתי שוב לביצוע ציסטוגרפיה אך מבירור של האורולוג נאמר לי שכבר לא עושים את הבדיקה הזו למבוגרים בבתי החולים של הכללית אז כרגע ויתרנו על הבדיקה עד שיבוא רופא חדש שמבצע את הבדיקה.
    שאלותיי הן:1. האם יש עוד מה לעשות עם דלקות חוזרות חוץ מטיפול מניעתי? כי גם איתו יש לי דלקות?
    2. האם זה נכון שבגילי לא נהוג לבצע פרוצדורות שונות אם אכן קיים רפלוקס כגון הזרקת דופלקס או משהו אחר?
    3. האם ההרחבות שנמצאו באולטראסאונד וכן ההידרונפרוזיס הן ממצא משמעותי? יש צורך בהמשך מעקב? המשך בירור וכו'?
    4. ידוע לי שלרוב הידרונפרוזיס הוא כתוצאה מחסימה ונכתב לי שבאולטראסאונד הכל תקין ללא אבנים או גושים למעט ההרחבות וההידרונפרוזיס. האם ישנן עוד סיבות לקיום ההידרונפרוזיס? האם הדלקות החוזרות יכולות לגרום לכך?
    5. האם זוהי בעיה כרונית?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    01/01/2017

    שלום אביטל
    זיהומים בדרכי השתן הינן תופעה נפוצה בקרב נשים והחיידקים שציינת הינם הנפוצים שבהם. ישנם מספר שינויים התנהגותיים שמומלצים כולל שתיה מוגברת בכמויות קטנות, חמוציות יבשות בכמות קטנה פעמיים ביום, המנעות ההתאפקות והליכה לשרותים כל כ- 3 שעות, נסיון השתנה כ- 2 דקות מתום השתנה על-מנת למנוע שאריות שתן, שטיפה מקומית עם מים ופחות סבונים והמנעות ממגבונים לחים.
    חשוב לדעת האם טיפול מניעתי הפחית את תדירות הארועים לפני החלטה על המשכו.
    ניתן לעשות ציסטוגרפיה בכל גיל.
    יש צורך לברר את ההידרונפרוזיס כי לא בהכרח נגרמה עקב הציסטוגרפיה ובדיקת הבחירה הינה CTU או MRU.
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ניתוח חוזר לאחר הניתוח הראשון
    אנונימי
    27/12/2016

    שלום רב.

    רציתי לשאול כמה זמן יש לחכות בכדי לבצע ניתוח לתיקון ברית למבוגרים, לאחר ביצוע הברית הראשונית?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    28/12/2016

    אין תזמון מדוייק וכל מקרה הוא לגופו באשר לצורך לניתוח חוזר. בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רמת גלוקוז והשתנה מרובה
    נעם
    27/12/2016

    בן 54. לאחרונה סובל מהשתנה מרובה . גם ביום וגם 3 פעמים בלילה בערך.
    בבדיקת דם שגרתית ערך הגלוקוז בצום היה 98.
    מעולם למיטב ידיעתי לא סבלתי מסכרת .
    האם יכול להיות קשר בין הדברים ? כלומר השתנה מרובה ורמת הגלוקוז בבדיקה?
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    28/12/2016

    שלום נעם
    רמת סוכר בצום של 98 הינה תקינה ולכן יש לשקול סיבות אחרות לריבוי שתן דוגמת תופעת שלפוחית רגיזה הנגרמת בין השאר עקב צריכת משקאות ומאכלים עם קפאין. מומלצת בדיקת אורולוג להערכה, בירור וטיפול בתסמינים. בהצלחה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יציאת זרע בזמן מאמץ בשירותים
    ליאור
    25/12/2016

    היי,

    היום בבוקר בשירותים בזמן הצרכים התאמצתי מעט והרגשתי שיצא לי מעט זרע ,האם זה נורמאלי?לפני כמעט שנה היתה לי את אותה התופעה.



    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה

    ד''ר בוריס פרידמן
    28/12/2016

    שלום ליאור
    הדבר אכן יכול לקרות, אין לכך השלכות ולרוב מדובר בנוזל זרע ולא זרע עצמו. המשך יום טוב.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
