גסטרוסטום-תינוק

פורום ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים להתייעץ עם כירורג ילדים על אשך טמיר, ברית מילה, עצירות בילדים, אטמות פי הטבעת, פיסולה, פיסורה, בקע טבורי, היצרות בשופכה, ניתוח אשכים, הידרוצל, ניתוחי ילדים ועוד

מנהלי הפורום

פרופ' רפאל יודסין
 
  • גסטרוסטום-תינוק
    רינת
    30/03/2010

    שלום רב,

    התינוק שלי בן שנה ו 3 חוד', סובל מרפלוקס חמור מהרגע שנולד כמו כן יש לו הידרונפרוזיס
    והידרואורטר דו-צדדי, הוסבר כי הבעיה היא נוירומוסקולרית הגורמת לדיסמוטיליות של מערכת העיכול העליונה ולהרחבת האורטרים. הוסבר כי הפתרון הטוב ביותר כרגע למצבו הוא הכנסת
    גסטרוסטום עם האכלה דאודנאלית.
    אני כמובן חוששת מאוד שהוא ימשיך להקיא ולא יעלה במשקל (סובל מהקאות קשתיות מהרגע שנולד ושום תרופה-זנטק/לוסק לא עזרה -הגבהה של המזרון וכו'...)
    למיטב הבנתי אין להם דבר אחר להציע, הייתי שמחה לשמוע את חוות דעתך בנושא
    כמו כן אבקש לציין כי ההקאות המרובות גורמות לו לבססת מטבולית והיפוקלמיה
    בברכת חג שמח

    רינת

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רפלוקס ?

    פרופ' רפאל יודסין
    30/03/2010

    לפי הנתונים שהבאת אני מבין שהוצא לו לא רק פיום הקיבה (גסטרוסטומיה) אלא גם ניתוח למניעת רפלוקס קיבתי-ושטי (פונדופליקציה). במידה וכך לא חובה להזין את התרסריון וניתן להזין את הקיבה. השוני הוא שלקיבה ניתן להכניס כלכלה שולחנית רגילה ואילו למעי הדק יש צורך בכלכלה מוכנה מקופסאות (והמחיר בהתאם).

    אם הוצע רק גסטרוסטומיה על ידי פרוצדורה אנדוסקופית - לבטח משהו מאד אופטימי שהרפלוקס וההקאות עומדות להשתפר בחודשים הבאים ולכן אין צורך בפונדופליקציה. אם אין אופטימיות ברורה כזו - ההצעה למעלה נשמעת יותר מתאימה.

    חג שמח

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


