פיענוח תוצאות דופלר עורקי צוואר

פורום כירורגית כלי דם, ורידים עוסק בנושאים: מחלות כלי הדם, מחלות ורידים, נימים, הסרת ורידים, ורידים ברגליים, ורידים בולטים, דליות, הדבקת ורידים, הצרות עורקים, בצקת, מחלות עורקים, קריש דם, ניתוח ורידים, דופלקס, פקקת, צנתור ועוד

מנהלי הפורום

ד"ר רם אברהמי
 
  • פיענוח תוצאות דופלר עורקי צוואר
    סילבי
    28/01/2011

    שלום רב,
    אחותי בת 45 ביצעה דופלקס עורקי הצוואר-קרוטיס להלן הממצאים:
    צד ימין,: בבדיקה הודגמו ביפורקציה ועורקי תרדמה בחלקם המקורב ללא רבדים טרשתיים.
    עורק התרדמה הפנימי מפותל ובנקודת פיתול נרשמה הפרעה משמעותית במהירות הזרימה
    לא ניתן לשלול היצרות בנקודת הפיתול.
    הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות.

    צד שמאל: בבדיקה הודגמו ביפורקציה ועורקי תרדמה בחלקם המקורב ללא רבדים טרשתיים.
    עורק התרדמה הפנימי מפותל ובנקודת פיתול נרשמה הפרעה במהירות הזרימה,לא ניתן לשלול היצרות בנקודות פיתול דיסטלית.
    הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות.
    אשמח לקבל חוות דעת במהירות האפשרית כמו-כן טרם קיבלת את תגובתכם לפנייתי מה- 26/1/2011.

    תודה רבה

    סילבי

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקת דופלר צוורי

    יעקב
    07/11/2011

    שלום רב
    נשלחתי לבצע בדיקות בגלל שהתלוננתי שהיה לי כאב ראש חד שבינתיים לא חזר על עצמו .
    תוצאות בדיקה שקיבלתי הינם:
    peak sys velocity CCA =LT100 -RT74
    ECA LT100-RT78
    ICA prox=LT73-RT55
    יכום:"רבדים טרשתיים קטנים במוצא ICA ללא הםרעה המודינמית .
    רופא המשפחה אמר לי שהכל בסדר .
    שאלתי :מה הכוונה לרבדים טרשתיים קטנים .
    האם יש צורך במעקב או טיפול (אני לוקח טיפול נגד כולוסטרול)

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פיענוח תוצאות דופלר עורקי צוואר - תגובה

    ד''ר ארנון קורן
    30/01/2011

    שלום רב
    למעשה מדובר בבדיקה תקינה.קיימת הפרעה בזרימה בעקבות פיתול דו צדדי.יש לעקב אחר הקליניקה ולשקול התערבות כירורגית רק במקרה של תלונות מתאימות.
    בברכה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
