פורום אולטראסאונד בהריון - יש לך שאלה?

פורום אולטרה סאונד בהריון מספק מידע אודות אולטראסאונד, סקירת מערכות, שקיפות עורפית, סקירת מוקדמת, דיקור מי שפיר, בדיקה גנטית, מי שפיר, בדיקה גנטית ועוד.

מנהלי הפורום

ד"ר רון ברדין
פרופ' ישראל מייזנר
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • סקירה מכוונת לעובר במנח עכוז
    ש
    23/04/2017

    שלום רב.
    נמצאת בשבוע 28 להריון כרגע עובר מנח עכוז. היום בסקירה מכוונת לעובר יצאו המדדים הבאים:
    BPD: 64.6 מתאים לשבוע 26+1
    HC: 252.4 מתאים לשבוע 27+3
    AC: 226.2 מתאים לשבוע 27+0
    FL: 50.1 מתאים לשבוע 27+0
    OFD HC: 96.16
    CI BPD/OFD: 67.18

    הרופא ביקש הערכת התפתחות בעוד 4 שבועות.
    טוען כי אין ממה לחשוש אך ראיתי ירידה בCI משתי סקירות קודמות שהעובד היה בהן מצג ראש. האם ישנה סיבה לדאגה?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סקירה מכוונת לעובר

    פרופ' ישראל מייזנר
    23/04/2017

    מדדי העובר קטנים בשבוע, ובאופן סימטרי. יש לחזור על הבדיקה לאחר מספר שבועות להערכת משקל מחודש. צודק לכן הרופא שהפנה אותך לבדיקה נוספת. יש לבצע הערכה נוספת לאחר מכן.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סקירה מכוונת לעובר

    ש
    23/04/2017

    היי. תודה על המענה המהיר.
    וזה תקין שהCi פתאום נמוך מסקירות קודמות?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • CI

    פרופ' ישראל מייזנר
    23/04/2017

    ה CI = cephalic index הוא מנת הקטרים של הראש, אין לו בד"כ משמעות גם אם הוא קטן מבדיקה קודמת, כשהיקף הראש גדל ותואם לגדילה מבדיקה קודמת. חשוב לעקוב אחר היקף הראש.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ביצוע מי שפיר-כן או לא
    גלי
    15/04/2017

    שלום,
    בת 37, הריון חמישי לאחר לידה אחת. בעבר 3 הפלות בשבועות מוקדמים, גרידות, הסרת מחיצה (היתה 60% וכיום נשארו כ25%).
    בהריון קודם קיצור צוואר ל5 ממ בשבוע 21, תפר הירואי ולידה בשבוע 39+6.
    כיום בשבוע 17 לאחר תפר שבוצע השבוע.
    תוצאות שקיפות משוקלל 1:10000
    בסקירה ראשונה הכל תקין, עובר תואם לשבוע מעל גיל הריון, מלבד צלע 12 חסרה בצד אחד. הרופא אמר שהממצא אינו קריטי ושנשים לב שבסקירה המאוחרת הכל יהיה תקין.
    לאור ההיסטוריה שלי לא רציתי לבצע מי שפיר, אולם כעת מתלבטת מאוד.
    אשמח לשמוע את דעתך.
    תודה רבה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אני אחדד את השאלה

    גלי
    18/04/2017

    האם תוצאות חלבון עוברי ותבחין מרובע(באופן פרטי) טובות יכולות להחליף את הצורך במי שפיר?
    במידה ומומלץ לבצע מי שפיר, האם ניתן למרות תפר צווארי שבוצע לפני פחות משבוע?
    מה הסיכון בלבצע מי שפיר רק לאחר סקירה מאוחרת?
    תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דיקור מי שפיר

    פרופ' ישראל מייזנר
    20/04/2017

    שום בדיקת דם לא יכולה להחליף את דיקור מי השפיר שמידת דיוקו הינה 100%. מבחינה סטטיסטית רגישות התבחין המרובע אינה כבדיקת מי השפיר, שיכולה לבדוק את כל הכרומוזומים ולא רק תסמונת דאון, וגם את הצ'יפ הגנטי.
    אין בעיה בדיקור מי שפיר לאחר תפר צווארי.
    הנחיות משרד הבריאות מגבילות את הגיל המקסימלי לביצוע דיקור מי שפיר בשליש השני עד שבוע 22+6 ימים. לכן, לא ניתן לחכות לסקירה השניה, שאין קשר בינה לבין התסמונות המתגלות בדיקור מי השפיר.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפרדות קרומים שבוע 28
    טניה
    15/04/2017

    שלום רב, אשמח לעידוד והכוונה. הריון שלישי בת 26 הריון ראשון הפלה שבוע 10,ילד בן שנתיים ו4 ועכשיו הריון שלישי שבוע 27+6. משבוע 18 דימומים לסירוגין בשבוע 22 בסקירה השנייה היה הפרדות קרומים 3 סמ, מבדיקה ביום ראשוו אצל הרופא שלי ותלונות שלי של כאבי בטן התקבל הפרדות קרומים אורך 77ממ על 14ממ רוחב המליץ על שמירה מידיית. קודם כל רציתי לדעת האם אכן מנוחה יכולה לעזור במצב הזה ולעקב את ההתפתחות? האם באמת במצב הנתון אפשר לסחוב עד סוף ההריון? ואם ידוע לך במקרה אם ביטוח לאומי מכיר במצבים האלה כשמירת הריון? וכמובן האם ניתן לעבור לידה ויגאלית? אשמח לכל מידע תודה רבה וחג שמחח

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • היפרדות קרומים

    ד''ר רון ברדין
    16/04/2017

    טניה שלום
    היפרדות קרומים איננה היפרדות שלייה אם כי ללא ספק דורשת מעקב בטח ובטח שאם מלווה בתלונות כדימומים או כאבי בטן. לגבי הריון בסיכון ושמירה - לשאלתך האם עוזרת מנוחה בבית אין ספק שלא בחנו השאלה בין נשים עם היפרדות שנתנו להם מנוחה לכאלה שאמרו להן תמשיכו להתנהל כרגיל. בגישתנו ולדעתי נכון שה הרופא המטפל שבחר בגישה שמרנית בניסיון לצמצם כל גירוי שעלול להחמיר את ההיפרדות /הדימום . לגבי לדיה וגינלית עדיין מוקדם להתייחס אך כעקרון אם אין מניעה אזי לא אמורה להיות בעייה בלידה מוקדמת .אדרבא. לגבי שאלתך האם ניתן " למשוך" עד המועד אז בהחלט כן כל עוד אין דינמיקה לרעה-דימום מתגבר, צירים, ואחרים אין לי מושג לגבי ביטוח לאומי
    בהצלחה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה על סקירה מוקדמת
    אלין
    11/04/2017

    שלום רב. אני בת 28 כרגע שבוע 21 ושבוע הבא אעבור סקירה מאוחרת.
    עד כה, כל הבדיקות תקינת כולל דם ושתן, שקיפות 1:7000 וחלבון עוברי 1:4000. שבוע 16 עברתי סקירה מוקדמת שהייתה תקינה. הרופא צין כי הכליות גודלן 1.8 ממ עם הרחבה עד ל 2.4 מ"מ. הוא לא הפנה אותי לשום מעקב אמר להגיע לסקירה מאוחרת. אבל חרדתית שאני, נלחצתי אפילו יותר ממנו ומבעלי יחד. השאלה שלי : עד כמה המצב חמור? האם זה בכלל חמור? מה הסיכוי שהדבר יסתדר? לדברי הרופא, אני בונה מגדלים באוויר שכן לא מדובר בשום הרחבה כי הגבול הוא 4 מ"מ. האם הדבר כך? מין העובר הוא נקבה. אשמח לדעתך ד"ר נכבד. תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רוחב אגני כלייה

    ד''ר רון ברדין
    11/04/2017

    שלום רב
    רוחב אגני הכליות תקין כך שלגבי ״ עד כמה חמור?״בנוכחות בדיקה תקינה לא ברור לי מה חמור?
    מאחל לך המשך הריון מוצלח

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • משמעות של אסימטריה בחדרי המוח
    ליטל
    07/04/2017

    שלום רב, אני בשבוע 32 ובסקירה 4 מכוונת למוח חדרי המוח גדלו מפעם קודמת. כרגע חדר שמאל 9.6 וחדר ימין 6.6. אני אחזור על הבדיקה שוב בשבוע 34 אבל ככל הנראה זה ממשיך לגדול ואני חוששת. מה קורה במידה וזה יגיע ל10? האם זה מעיד על בעיות?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רוחב חדרי המח

    ד''ר רון ברדין
    07/04/2017

    היי ליטל
    רוחב חדר לטראלי במח של 9.6 ממ נחשב בתחום התקין. את זה אני מבין שאת יודעת
    נכון עשה הרופא שבדק על שהמליץ ביקורת שמטרתה לבחון האם יש התקדמות.האם סטטי ללא שינוי?
    נקודת המוצא שלך שיתרחב בעוד שבועיים לא נכונה . לא הייתי אומר שזה מה שצפוי לקרות. במיוחד אם שאר סקירת המח תקינה . לגבי מה קורה אם מגיע ל 10 ממ בגישתנו , לא נכון להיכנס לתכנית פעולה כשהבדיקה תקינה כעת . ערך קרוב לגבול עליון לא הופך אותה לחריגה או מעלה סיכון לבעיה
    אני מציע שתקחי נשימה עמוקה , המתיני להערכה חוזרת תוך אופטימיות במיוחד אם כל שאר הבדיקות והסקירות תקינות בהצלחה וחג שמח

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שליה אשר הסיומת שלה מגיעה לפתח
    אור
    03/04/2017

    שלום,
    אני בשבוע 33 ונאמר לי שהשיליה שלי נמצאת בצד שמאל והסיומת שלה מגיעה לפתח
    הרופא אמר לחזור בשבוע -36- 35 לבדיקה חוזרת ואם יעלה ב1.5 ס"מ זה מספיק מבחינתו ללידה רגילה.
    להערכתו יש סיכוי שהשיליה עוד תעלה.
    האם יש לכך סיכוי בכלל או להכין עצמי לקיסרי?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שליה נמוכה

    פרופ' ישראל מייזנר
    04/04/2017

    השליה לא עולה, אלא הרחם גדל ואז היא זזה מהפתח. קשה לי לנבא מה יהיה כיון שלא בדקתי אותך. אולם אני מניח כי לרופאך מספיק ניסיון כדי לנבא מה יקרה. צריך סבלנות ולחכות לביקורת. בהצלחה!

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציסטיק היגרומה פעמיים ברצף
    מיכל
    30/03/2017

    שלום, לאחר 2 הריונות ולידות תקינות, ילדים בריאים. עתה פעמיים ברצף השנה ציסטיק היגרומה ובצקות סביב ראשו של העובר וכמובן הפלה יזומה. ביצעתי את כלל הבדיקות הגנטיות (בעלי לא) ולא נמצא אצלי כל בעיה כרומוזומלית. מדוע זה קורה? מה בעצם האופציות העומדות כעת בפנינו? האם הפתרון היחיד הוא אכן ביצוע ivf לאחר בדיקת העוברים והחזרת תקינים בלבד? תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ציסטיק היגרומה

    פרופ' ישראל מייזנר
    31/03/2017

    יש שתי אפשרויות: האחת שמדובר באמת בליקוי כלשהו שלא נמצא בבדיקות שערכת, או שמדובר במזל ביש, ולא מעבר לכך. אני מניח שאת בדיקותייך בצעת בעקבות ייעוץ גנטי תואם, ועל כך אין לי מה להוסיף. האפשרות של IVF ו-PGD (אבחון טרום לדתי) קיימת ואינני פוסל אותה. כמובן, שהשאלה הגדולה היא אם להכנס לכל ההרפתקה של ה IVF או לנסות שוב ואולי המזל הרע ישתנה. אין לי תשובה על כך, ואינני יודע אם יש למישהו תשובה. ככל הנראה, תצטרכו לקבל החלטה..... בהצלחה!

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בעיית אסימטריה בחדרי המוח
    ליטל
    26/03/2017

    שלום רב, היום הייתי בסקירה 3 מכוונת למוח. בסקירה הרודמת חדר מוח שמאל היה בגודל 7 והימני בגודל 5. כעת בסקירה ה3 חדר שמאל 8.5 וחדר ימין 6 ואני נמצאת בשבוע 30 פלוס 4. האם זה תקין? האם צפוייה בעיה? אשמח לקבל תשובה..

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רוחב חדרי המח

    ד''ר רון ברדין
    26/03/2017

    ליטל שלום רב
    רוחב חדרי המח בבדיקה אצלך תקינים לכל הדעות. ההבדל בין שתי הבדיקות לא משמעותי . עד 10 מ" מ נחשב רוחב חדרי המח הלטראליים תקין. המדידות שתארת אינם מהווים בעייה עכשוית ולא עתידית אני מניח שסקירה מאוחרת הייתה תקינה וכך גם בסקירה 3 מעבר לתאור הנ"ל. ניתן לבצע ביקורת בתאום עם הרופא שלך כ 3-4 שבועות מבדיקה קודמת לראות שאין שינוי
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אסימטריה בחדרי המוח

    ליטל
    26/03/2017

    תודה רבה על המענה הזריז!

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • AFP גבוה בבדיקת דם
    דנה
    20/03/2017

    יצא לי בבדיקת חלבון עוברי בדם AFP 2.52 MOM
    התוצאות בדם הגיעו אחרי שביצעתי כבר בדיקת מי שפיר (עוד אין תוצאות של המי שפיר). האם יש צורך לידע את הבי"ח על התוצאות בדם?
    מה המשמעות של ערך גבוה ב 2 הריונות שונים. בהריון קודם גם יצא לי AFP גבוה בדם (אז היה 2.55) ותקין במי שפיר ותינוק בסדר.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חלבון עוברי גבוה בדם

    פרופ' ישראל מייזנר
    20/03/2017

    חלבון עוברי גבוה יכול לרמז על מום פתוח בגוף העובר, כמו למשל מום פתוח במע' העצבים. אם החלבון העוברי במי השפיר שבצעת נמצא תקין, הרי בדיקת הדם פחות מדויקת, וככל הנראה החלבון העוברי אמור להיות תקין. בכל מקרה, רצוי לבצע סקירת מערכות מורחבת בידיים טובות לשלילת כל אפשרות למום פתוח בגוף העובר.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המטומה ודיקור מי שפיר
    עדי
    18/03/2017

    שלום,
    בשבוע 11+5 דימום משמעותי, לאחריו נצפתה המטומה.
    כעת בשבוע 20+0, ללא דימום בשבועות האחרונים.
    נכון ללפני שבועיים ההמטומה עדיין קיימת, מי שפיר במראה עכור. שיליה קדמית.
    הסקירה הראשונה הייתה תקינה ובדיקות הסקר של הקופה לא מכוונות לסיכון גבוה, אך בשל גיל גבולי (34) העדיפות שלי היא לבצע מי שפיר, אך לא במחיר של סיכון גבוה להפלה.
    האם יש להמתין עד ספיגת ההמטומה ע"מ לבצע מי שפיר?
    עד כמה הסיכון להפלה מוגבר במצב זה?
    האם גם בהיעדר אינדיקציה לניקור ניתן יהיה לבצע בשבוע 32?
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המטומה רחמית

    פרופ' ישראל מייזנר
    19/03/2017

    קשה לי להגיב ללא צפיה בקיר הרחם ובהמטומה, גודלה, ומיקומה. בעיקרון, אם ההמטומה לא בדרכה של המחט, אינה גדולה ובמיקום טוב, לא צריכה להיות בעיה בדיקור. הסיכון להפלה גדול יותר אך לא בצורה משמעותית. בשבוע 32, צריך למצוא בי"ח המוכן לבצע דיקור ללא אינדיקציה חד משמעית. הדיקור צריך להתבצע בבי"ח לו גיבוי של חדר לידה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח תוצאות שקיפות עורפית
    שני
    16/03/2017

    היי ,
    בת 29.
    התוצאות מתייחסות לגיל הריון 12 שבועות 5 ימים.
    סיכון לפי שקיפות עורפית + גיל האישה ביום הלידה 1:974
    לאחר בידקות דם :
    Pappa 0.6
    Hcgb 0.4
    שקיפות עורפית 2.3 mm
    סיכוי לתסמונת דאון לפי גיל 1:1000
    סיכוי לתמונת דאון בשילוב בדיקות 1:1200
    טריזומיה 18:
    1:6200
    הבנתי שהבדיקות תקינות אך בכל זאת הומלץ על דיקור.
    אשמח לקבלת דעה נוספת.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כן או לא לדיקור מי שפיר

    ד''ר רון ברדין
    16/03/2017

    היי שני
    על פי הגדרות יבשות הבדיקה שלך ותוצאותיה בתחום התקין כלומר שקיפות 2.3 ממ בתחום נורמלי, ושיקלול סיכון מעבר ל 1:380 , יחס שהוא אינדיקטיבי לדיקור מי שפיר. מכאן אנחנו ניכנסים לגישה שמצד אחד היכולת לקבל מידע מלא ולא סטטיסטי בדיקור מי השפיר לעומת סיכון מסויים להפלה מהדיקור עצמו. כך שתיצטרכי בעניין הזה בנתונים הנ"ל להחליט בעצמך. יש לציין שסקירה מוקדמת אם עוד לא ביצעת אף היא נותנת מידע על הסיכון לדאון ולתסמונות כרומוזומליות אחרות ,סיכון שיורד משמעותית כאשר הסקירה תקינה,אבל לא את המידע הנירחב המתקבל בדיקור מי שפיר.
    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוצאות הסקירה הראשונה

    שני
    17/03/2017

    תודה רבה על התגובה דר ברדין.
    רק רציתי לציין שעשיתי סקירה ראשונה והכל יצא תקין.
    ביום ראשון אני עושה חלבון עוברי. האם נכון לקבל החלטה רק לאחר התוצאות של החלבון ?
    קצת נלחצתי מהעובי שיצא 2.3
    אני בהריון ראשון והדיקור מפחיד אותי. אולי לעשות בדיקת דם במקום(אני יודעת שהיא לא מחליפה דיקור)
    אבל האם ערך של 2.3 הוא עד כדי כך חריג שצריך לדקר?
    תודה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך

    ד''ר רון ברדין
    17/03/2017

    שני
    א. מצויין שסקירה תקינה
    ב. זה בהחלט בסדר לקבל החלטה אחרי החלבון העוברי
    ג. אין ספק ש 1 ממ עדיף על 2.3 ממ אך נחשב בתחום התקין ואיננו עד כדי כך חריג.
    ד. מאחר ואת בהתלבטות אני מציע שתבצעי ייעוץ גנטי בעניין יתכן ויוסיף לך בקבלת החלטה . בדיקת הדם רלוונטית במקרה כזה שוב תוך הבנת מיגבלותיה מול דיקור מי שפיר

    שוב, בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שבוע 34 עם היקף ראש תואם לשבוע 39
    דיקלה
    02/03/2017

    שלום! לאורך כל ההריון ראש העובר היה מעט גדול יותר מהנורמה. אך בשבוע 32 היה תואם לשבוע 37 והיום שבוע 34 תואם לשבוע 39. אתן את הנתונים:
    BPD=95.6 HC=337.5 נאמר לי כי הראש גדול אך עדיין בתחום הנורמה. זומנתי לבדיקה נוספת בשבוע 37. לא כלכך מבינה מה יקרה בשבוע 37 אם יתגלה שהראש גדול מהרגיל?ומה המשמעות של כך? מה ניתן יהיה לעשות? אציין כי עד כה כל הבדיקות- גנטיקה,NIPT חלבון עוברי והסקירות היו תקינות

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ראש גדול

    פרופ' ישראל מייזנר
    02/03/2017

    בהנחה כי מבנה המוח תקין, ראש גדול יכול להיות ממצא משפחתי, או שהינו נמוך מאד באגן, ומדידתו אינה יכולה להיות מדויקת , והנה גדולה מהצפוי. אני מניח שסקירת המוח תקינה, ובכל מקרה, על מנת לשלול פתולוגיה מוחית שהינה קשה לצפייה עקב תנוחת העובר - ניתן לבצע גם MRI של המוח.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • APLA אספירין קלקסן מי שפיר
    אני
    01/03/2017

    נאמר לי באסותא להפסיק אספירין שבוע לפני דיקור. רופא בהריון בסיכון גבוה בתה"ש אמרו שלא אוהבים כ"כ הרבה זמן ואמר שההמלצה היא בדר"כ על פחות משבוע (3 ימים הפסקה) וקלקסן 24 שעות. מה נכון לעשות לגבי האספירין 3 ימים, 7 ימים, או כמה ימים?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אספירין וקלקסן

    פרופ' ישראל מייזנר
    01/03/2017

    מקובל להפסיק אספירין 5 ימים טרם הדיקור וקלקסן 24 שעות קודם הדיקור.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ורמיס קטן ןדיסגנטי ובדיקה לעובר
    מוחמד עלי
    26/02/2017

    שלום , אשתי בהריון בשבוע 33 עברו סקירה 1 והיה הכל תקין , רק בשינה היה חשד לרופה כי החדרים מורחבים , אז קבעו תור לעוד סקירה לעוד החודש, אז החדרים לא היו מורחבים יותר ממה שהיו,אש החדרים היו תקינים,, אבל הרופא לא ראה את הוירמיס טוב,אז שלח אותנו לאולטראסאונד בבית חולים העמק, וגם לא ראו טוב, אז עברנן ל MRI , תשובה MRI ספרה הכל. לפי הסמכום בתשובת MRI כתוב כי : ורמיס קטן ודיסגנטי כמפורט - להמשך מעקב נוירוסונוגרפי ודיון בהתאם.

    אני מבקש מכם : מה זה אומר לאובא בעתיד וישר אחרי לידה?
    ואם יהיו עוד בעיות לאובר?

    תודה לכם

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ורמיס קצר ודיסגנטי

    פרופ' ישראל מייזנר
    26/02/2017

    הורמיס הוא החלק המגשר בין שתי אונות המוחון הקטן. ורמיס קצר ולא מפותח, עלול להיות קשור בבעיות נירולוגיות מסוגים שונים, או חלק מתסמונת הקשורה בין השאר בהפרעות נירולוגיות, או דרגות שונות של פיגור שכלי או התפתחותי. יש להתייעץ עם נוירולוג ילדים לגבי המצב הספציפי בעובר הנוכחי והשלכותיו על הילוד.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שקיפות עורפית לא תקינה לאחד העוברים. מה עושים?
    מיקה אופיר
    24/02/2017

    אני בת 42 הריון ראשון אחרי ivf רבים. שבוע 12+1.
    בשקיפות עובר אחד עם תוצאה טובה והשני עם שקיפות מוגברת, 4.3 עם cystic hygroma ובצקת עורית. Crl 49.9. עצם אף נצפתה. הרופאה אמרה שנראה לה שזהו זכר. האם כדאי לעשות עכשיו סיסי שיליה שהבנתי שהיא מסוכנת יותר ממי שפיר או לחכות למי שפיר? האם ההמתנה עלולה לסכן את העובר שנראה כרגע בריא? האם הפסקת דופק לעובר "הבעייתי" עלולה לגרום להפלה גם לעובר הבריא?
    האם כדאי לעשות כרגע בדיקת דם הרמוני או שבכל מקרה במקרה כזה רצוי בדיקה וודאית יותר ופולשנית?
    תודה רבה!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סליחה שכחתי לציין

    מיקה אופיר
    24/02/2017

    בivf הוחזרו 3 בלסטוציסטים וכאמור נקלטו שניים.
    מדובר בתאומיים לא זהים. מופרדים.
    השקיפות נעשתה ב 11+6
    ושאלה נוספת אם אפשר, האם העובדה שאת הרופא שיעשה את הדיקור מי שפיר אני יכולה לבחור, להבדיל מהרופא של סיסי שיליה צריכה להוות שיקול?
    תודה ושבת שלום

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שקיפות עורפית - עובר אחד חשוד..

    פרופ' ישראל מייזנר
    25/02/2017

    מיקה שבת שלום,
    המקרה שלך אינו נדיר, והנו די שגרתי בתקופה בה הריונות תאומים מרובים ביותר לאחר IVF. חשוב כמובן לקחת בחשבון את גילך ואת העובדה שההיריון יקר ביותר. אין ספק, כי ממצאי השקיפות אינם תקינים ומחשידים לבעיה גנטית בעובר אחד, מה שמחייב אבחון טרום לידתי מוקדם.
    לגבי סיסי שליה: רצוי שרופא מומחה בתחום, יבדוק אותך ויתרשם אם הפעולה אינה בעייתית, מבחינת מיקום השליות. אם קיים שמץ של ספק לגבי בטיחות הבדיקה - יש לעבור לדיקור מי שפיר. פרקטית,זו ככל הנראה הפרוצדורה המועדפת, ורצוי לבצעה ASAP, קרי בשבוע 16 מלא (לא טרם לכן, שכן לא תהיה גדילת תאים טובה). ההמתנה, אינה מסכנת את העובר ה"בריא".
    לגבי דילול: הפעולה פשוטה, ואינה מסבכת בד"כ את העובר השני בהפלה (כ -4% סיכון לכל ההריון).
    הייתי ממליץ לך להיבדק במהרה אצל מומחה בתחום, שמבצע בדיקות כאלו ופעולות על בסיס קבוע, ע"מ שיתרשם מהעוברים והשליות ויוכל לתאם אתך את הפעולות הנדרשות.
    בדיקת דם יכולה לשפוך מעט אור, אך לא יכולה לבדוק צ'יפ גנטי, ולו אנו נדרשים יותר מכל.
    בהצלחה!!!

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רק לוודא שהבנתי

    מיקה אופיר
    25/02/2017

    תודה על התשובה פרופ'

    רק לוודא שהבנתי. אם רופא מומחה יבדוק ויתרשם שהמצב של הנגישות לבדיקת סיסי שיליה נח אתה ממליץ לעשות סיסי שיליה כעת ולא להמתין?
    ורק במידה ויש ספק להמתין לדיקור מי שפיר?
    תודה!!
    ושבת שלום

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תאומים...

    פרופ' ישראל מייזנר
    26/02/2017

    בכל מקרה, הבטוח ביותר הוא דיקור מי השפיר. רק אם המצב לחוץ ביותר מבחינה נפשית, סיסי שליה יכול להיות פיתרון אם קיימת נגישות אופטימלית לשליות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
