פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF - יש לך שאלה?

מנהלי הפורום

פרופ' דוד בידר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • שלום.אני צריכה עזרה דיי דחופה בבקשה
    Hii
    01/11/2015

    אני כרגע בהריון שני לאחר הפלה בשבוע 6 התאריך נפילה זה היה ב3.5 ומאחר שלא קיבלתי מחזור לאחר בין 6 ל8 שבועות עשיתי בדיקת הריון גם דם וגם בייתית ויצא חיובי..כרגע אני בהריון חודש 6 אבל אני חושבת שיש בילבול ובעיה בנוגע לספירת השבועות שאלתי היא כזאת..האם בבדיקות דם ובאולטרסנאד רואים את שבועות הריון או שזה אך ורק הולך לפי תאריך הווסת האחרונה??כי סופרים מהתאריך של הווסת אבל בפועל יש את הימים הנקיים.אני נורא מבולבלת וייתכן שתאריך הלידה הצפוייה זה בשבוע 40?!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שלום.אני צריכה עזרה דיי דחופה בבקשה - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    01/11/2015

    מועד הלידה הצפויה הינו בשבוע 40 להיריון,ניתן לחשבה גם לפי בדיקת האולטרסאונד במיוחד אם היא נעשתה מוקדם בהיריון

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עובי רירית לפני החזרת עוברים
    ליאת
    01/11/2015

    שלום,

    אמורה לבצע החזרת עוברים (תרומת ביצית) ביום שלישי 3/11- בבדיקה הבוקר עובי הרירית 6.5 מ"מ, נוטלת 3 כדורי פרוגינובה ביום.
    מפחדת שההחזרה לא תצליח בגלל עובי הרירית... האם יש טעם לדחות את ההחזרה אודה לתשובתכם הכנה והמקצועית

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עובי רירית לפני החזרת עוברים - תגובה

    פרופ' דוד בידר
    01/11/2015

    רירית זו צריכה להספיק במיוחד אם לא עברת בעבר פעולות ברחם.
    ואם עברת פעולה כלשהיא, כמו גרידה ,אז הרירית הגיע לגודל מאוד טוב!

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רירית רחם דקה
    ניקה
    31/10/2015

    שלום רב
    יש לי בעיית רירית רחם דקה למרות שנטלתי פרוגינובה כולל אסטרופם וכלום לא עזר
    קראתי על טיפול בהזלפה של GCSF לרחם לעיבוי רירית הרחם למרות שהבנתי שהוא עדיין ניסיוני אבל לי אין מה להפסיד ניסיתי הכל וכלום
    האם אתם הרופאים משתמשים בשיטה זו ?
    למי שאוכל לפנות לגבי טיפול זה ואם זה אפשרי בכלל ?
    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רירית רחם דקה - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    31/10/2015

    טיפול זה עדיין מחקרי ומצוי בביקורת ועדת הלסינקי -מספר נתונים לגבי האופציה הטיפולית:
    הזלפה תוך רחמית של גורמי גדילה כמו G-CSFנחשבת עדיין ניסיונית עם יעילות ובטיחות לא מוגדרת ובשלב זה אינן מוצעות באופן שגרתי.
    מסקנה של מחקר חדיש מראה שבהחלט יתכן שהזלפה תוך רחמית של גורם הגדילה G-CSF (granulocyte colony-stimulating factor = G-CSF) עשויה לשפר את ההתעבות של רירית הרחם מחקר נוסף הראה שלאור תוצאות המחקר הראשון ממביעה על האפשרות שטיפול עם G-CSF יש ערך מוסף עבור נשים עם רירית רחם שהיא דקה באופן כרוני. נראה איפוא שהזלפת G-CSF עשויה לסייע בהשגת היריונות בשיעור סביר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רירית רחם דקה פרופ אשכנזי

    חסוי
    31/10/2015

    זה אומר שכדי לנסות למרות שיש הריוניות באופן
    סביר כפי שרשמת
    ועדיין הטיפול במחקר האם ניתן בכלל לבצע את הטיפול
    ואצל מי ניתן אם בכלל לעשות את הטיפול
    תודה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רירית רחם דקה - תגובה

    פרופ' דוד בידר
    31/10/2015

    את לא ציינת האם עברת פעולות ברחם כמו גרידה או משהוא דומה.
    רירית דקה ברחם שלא נגעו בו שונה מרירית דקה עקב סיבוכי פעולה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה לפרופ בידר

    חסוי
    31/10/2015

    כן עברתי גרידה לפני מספר שנים שלא נמצא דופק
    ואכן מסכימה רירית רחם שונה שלא נגעו בה
    השאלה האם טיפול זה מומלץ לנסות או שיש עוד אפשריות
    שלא ניסיתי כנראה
    האם אתה מבצע טיפול זה ?
    או שאתה לא דוגל בטיפול ?
    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה לפרופ בידר - תגובה

    פרופ' דוד בידר
    01/11/2015

    מה עובי הרירית?
    האם בדקו הרירית במחזור טבעי?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה לפרופ בידר

    חסוי
    01/11/2015

    עובי הרירית עם הורמונים סל הכל 4
    ולא בדקו אף פעם את עובי הרירית במחזור טבעי
    מה ניתן לעשות ?
    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תשובה לפרופ בידר - תגובה

    פרופ' דוד בידר
    01/11/2015

    לעשות מעקב מה קורה במחזור טבעי ואחר כך להחליט.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • החזרות.
    בטי
    30/10/2015

    שלום רב,
    אני ובעלי נמצאים בהליך פונדקאות אשר כולל תרומת ביצית.
    הפונדקאית שלנו עברה לפני 12 יום החזרה של שני עוברים מוקפאים והיום לצערנו הרב היא עדכנה שהיא קיבלה את המחזור כלומר ההחזרה לא צלחה.
    הרופא המטפל ביצע את ההחזרה על בסיס ביוץ טבעי ללא תמיכה של תרופות ולכן ברצוני לשאול האם זו הסיבה לכך שזה נכשל? האם בהפריה מסוג זה כלומר של עוברים מוקפעים לא רצוי שזה ילווה בתמיכה תרופתית על מנת להגדיל את סיכויי ההצלחה?
    כמו כן ביום ההחזרה הוא גם אמר לנו שהוא מחזיר עוברים יפים לא מבינה בזה אבל הוא אמר משהו כמו 9 מתוך 10 תאים והעובר השני 6 תאים האם זה קשור?
    לתשובתכם אודה מראש.
    תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • החזרות. - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    30/10/2015

    אם תיזמון הביוץ נעשה באופן אופטימאלי והעוברים הוחזרו במועד לפי מועד ההקפאה שלהם והם שרדו ללא איבוד תאים,הרי שהפעולה בהחלט בוצעה כראוי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך לתשובתך.

    בטי
    01/11/2015

    בוקר טוב,
    תודה רבה על תשובתך.
    ברשותך יש לי שאלה נוספת למה את מתכוון כאשר אתה אומר באם העוברים הוחזרו במועד לפי מועד ההקפאה שלהם?
    כמו כן מה נחשב מבחינה רפואית עובר תקין להחזרה? כלומר כמה תאים צריכים להיות ?

    תודה ושבוע טוב.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיומה והשרשה
    אני
    31/10/2015

    הי, באו"ס נמצא משהו שנראה כמו מיומה בחלק הקדמי של הרחם. אני לאחר 5 החזרות מהן הריון שהסתיים בשבוע 5. בשתי ההחזרות האחרונות קיבלתי גסטון, מה שעיכב את הוסת וגרם לדימום ממושך של 10 ימים.
    האם זה עלול לפגוע בהשרשה או חלילה בעובר? איזה בדיקית צריך לעשות וכיצד מטפלים?
    מצרפת תמונה ואודה מאד לתשובתכם!


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיומה והשרשה - תגובה

    פרופ' דוד בידר
    01/11/2015

    מיומה יכולה לגרום להפלה כאשר העובר משתרש באיזור המיומה.
    כדאי לעשות היסטרוסרופיה לפני הטיפול הבא לראות האם המיומה בולטת לחלל.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם תוכלו לייעץ ולעזור לח
    שירה
    29/10/2015

    אני בת 24 מורפולוגיה נמוכה... עברנו הפרייה אחת ללא הצלחה שבה הוחזרו שנ עוברים טריים..עשר עוברים הוקפאו... עברתי היסטרוסקופיה לפני התהליך שבה גילו פוליפ ונפוליפ הוצא עוד לפני תהליך הטיפול... האם שווה לעשות צילום רחם לפני שאני מתחילה החזרה של מוקפאים??? יש לציין כי הכל אצלי תקין חוץ מהצילום רחם שלא עשיתי... עשיתי לפני כשנה וחצי גם בדיקות קרישיות עקב דימומים באף(מגיל קטן) וברוך השם זה לא חזר.. בדיקות קרישיות וגם דם הורמונים והכל יצא תקין.. מה כדאי לעשות כדאי לשפר את אחוזי ההצלחה??? האם זה נכון שאם הולכים על בסיס יותר טבעי בלי הזריקות וההורמונים שנותנים בתחילת הטיפול לפני השאיבה יש סיכוי הצלחה יותר??

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם תוכלו לייעץ ולעזור לח - תגובה

    פרופ' דוד בידר
    29/10/2015

    לא צריך שום צילומים אלא להחזיר את המוקפאים בטיפול שייתן וימליץ לך הרופא המטפל.
    לא תמיד נקלטים להריון ואין ספק שבאחת ההחזרות תהרי.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה נוספת בבקשה

    שירה
    31/10/2015

    אבל האם לא כדאי לדעת בוודאות דרך צילום רחם שהכל בסדר???

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה נוספת בבקשה - תגובה

    פרופ' דוד בידר
    01/11/2015

    אם רירית הרחם נראית טוב בבדיקות האולטרהסאונד לפני החזרה אז לא.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לא מבינה מה קורה עם ערכי הבדיקות
    אור
    30/10/2015

    שלום,
    18.10 ווסת
    הזרקתי אלנובה ביום השני למחזור.
    22.10 נצפו זקיקים קטנים, אסטרדיול 48.60 פרוג' 0.27.
    למחרת 23.10 התחלתי גונל 450.

    26.10 - ימין זקיק 10 שמאל זקיק 12 ועוד אחד 12
    אסטרדיול 191 פרוג' 0.23.


    28.10 - ימין זקיק 12 שמאל זקיק 14 ועוד אחד 14
    אסטרדיול 498 פרוג' 0.41.
    הוספתי הזרקת צטרוטייד בנוסף לגונל 450.

    30.10 - ימין זקיק 16 שמאל זקיק 18 ועוד אחד 19 נצפה זקיק קטן נוסף.
    קיבלתי הוראה להזריק גונל 450 וצטרוטייד ב20:00 בערב וב22:00 אוביטרל.
    מחר שבת 31.10 ב20:00 בערב שוב גונל 450.
    יום ראשון 8:00 בבוקר שאיבה.
    היום רק בערב ראיתי את הבדיקה וחשכו עיניי למה האסטרדיול ירד? מה קורה פה? יכול להיות שהזקיקים ריקים, שווה להכנס לשאיבה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך חשוב

    אור
    31/10/2015

    את הכי חשוב שכחתי לכתוב
    אתמול 30.10 אסטרדיול 251 פרוג' 0.66

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך חשוב - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    31/10/2015

    הירידה נובעת מהשפעת הצטרוטיד,ובעיקר ממספר הזקיקים והתגובה הירודה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אז כן יהיו ביציות?

    אור
    31/10/2015

    שווה להכנס לשאיבה או שזה אבוד מראש?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אז כן יהיו ביציות? - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    31/10/2015

    כיין סיכוי סביר לביצית אחת אושתיים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • השפעת קפאין על היריון
    יולי
    31/10/2015

    האם קפאין משפיע על השתרשות העובר ברחם? אני שותה 3 כוסות קפה ביום יחסית חזקים, קראתי שהקפאין משפיע על ההתכווצות ברחם שלוקחת את הזרע לכוון הביצית. יתכן שההזרעות נכשלו בעקבות צריכת קפאין שיש השפעה כלשהי על ההשתרשות?
    תודה, לתשובתכם מחכה:)

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אשמח לתשובה

    יולי
    31/10/2015

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • השפעת קפאין על היריון - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    31/10/2015

    לקפאין עלולה להיות השפעה משמעותית על העובר הצולח את השלייה.
    כמויות גבוהות של קפאין עשויות לגרום להפלה וללידת תינוקות במשקל נמוך.

    צריכה מוגבלת של קפאין של עד 300 מ"ג ליום בתקופת ההריון אינה גורמת לפגיעות בעובר(כוס קפה ליום),למשל רשויות המזון באנגליה ממליצות על צריכת הקפאין שאינה עולה על 300 מ"ג ליום,
    גם בארה"ב מנהל המזון והתרופות ממליץ לצרוך לא יותר מכוס אחת ליום.

    הקפה הינו משתן משתן ולעלול לגרום להוצאת מינרלים וויטמינים מהגוף, בעיקר ברזל,כמו כן קפאין צולח את השליה, ובהעדר האנזימים לפירוק הקפאין אצל העובר, השפעת הקפאין הינה ממושכת יותר ועוצמתית יותר.כמו כן עליית קצה חילוף החומרים אצל העובר בעקבות שתית קפאין מפחיתה את האנרגיה העומדת לרשותו לגדילה והתפתחות.
    .

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ולגבי השרשה??

    יולי
    31/10/2015

    האם הקפאין משפיע על ההשרשה של העובר ברחם עוד לפני שיש היריון??

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ולגבי השרשה?? - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    31/10/2015

    הערכתי שכל דבר העלול להקטין את ספיקת הדם לרחם עלול גם להשפיע על ההשרשה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה- תגובה

    יולי
    31/10/2015

    אולי זו הסיבה שמספר רב של ניסיונות נכשלו אצלי, למרות שאין סיבה רפואית.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דוקסלין ו prednison
    ליאת
    31/10/2015

    במסגרת IVF עשיתי החזרה . הרופא הנחה שמכיוון שלא נעשתה לביצית הנצה בהחזרה עליי להפסיק עם התרופות דוקסלין ו prednison שהתחלתי לקחת יום לאחר השאיבה .
    א. מה הקשר בין התרופות הנ"ל והנצה ?
    ב. אני ממשיכה לקחת crinone 'האם זה בסדר?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דוקסלין ו prednison - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    31/10/2015

    הרופא צודק,בעת ביצוע הנצה מוספים אנטיביוטיקה ופרדניזון עקב חשיפת העובר לאחר ההנצה,במטרה למנוע זיהום של העובר ודחייה אמיונולוגית

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הרפס בזמן טיפולים
    לוני
    30/10/2015

    שלום,
    האם הרפס שמתפרץ לפצעון בגב או באברי המין עלול "לפגום" בטיפולי פוריות למצב של אי קליטת עוברים, הפלה....אני ממש לא רגועה, אשמח לתשובה מושכלת, תודה מראש.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הרפס בזמן טיפולים - תגובה

    פרופ' דוד בידר
    30/10/2015

    לא מפריע בקליטת עוברים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך השאלה

    לוני
    30/10/2015

    שלום,
    כתבת לי שהתפרצות הרפס גניטלי לא פוגעת בקליטת עוברים . האם הוא יכול להוות סיכון להפלה בטרימסטר ראשון?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך השאלה - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    30/10/2015

    הבירור לרקע אפשרי של הפלות חוזרות (בדיקת ה-TORCH(נכלל גם זיהום אפשרי בהרפס

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך השאלה

    לוני
    31/10/2015

    כלומר מדבריך משתמע שהרפס עלול לגרום להפלות?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך השאלה - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    31/10/2015

    האפשרות קיימת אם ההיריון נחשף לוירוס

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בבקשה לפרופ אשכנזי

    לוני
    31/10/2015

    הרופא המטפל שלי אומר ששלוש ההפלות החוזרות שקרו לי בטרימסטר הראשון סביר להניח שהן בגלל הגיל, אני בת 40 , בגלל איכות הבציות, כמובן אחרי שעשיתי את בדיקות הרחם, הקרישיות שיצאו תקינות..... הגיוני שזה הגיל. אבל הוא לא לוקח ברצינות את העניין של ההרפס הגניטלי שמתפרץ לי בין הטיפולים. יכול להיות שכדאי להכביד ראש בעניין ואולי לשקול טיפול מונע להתפרצויות כדי לפחות למגר את הסיכון הזה? מה דעתך?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בבקשה לפרופ אשכנזי - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    31/10/2015

    הסיכוי שההפלות על רקע הגיל סבירות ביותר,בכל מקרה לא ניתן למגר באופן אבסולוטי את ההרפס,רק למתן את שיעור ההתפרצויות בזכות טיפול ייעודי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התייאשתי
    אנונימית
    30/10/2015

    היי,
    אני בת 25 לאחר כריתת שחלה עקב ציסטה לפני בערך 4 שנים..
    מאז עם שחלה אחת שהתגלתה כפוליציסטית.
    נטלתי גלולות במשך כמעט 5 שנים, והפסקתי בפברואר האחרון.
    לאחר נסניונות להכנס להריון ללא הצלחה מאחר ולא כל חודש נראה ביוץ,
    ניתן לי עי הרופאת נשים איקקלומין.
    המחזור עדיין לא סדיר 3 חודשים היה כל 27 יום,
    ועכשיו כבר חודשיים מקבלת כל 24 ימים.האם תקין?
    במידה ואני מתחילה איקקלומין, והמחזור הוא כל 24 יום מתי יהיה הביוץ עם הכדורים?
    נאמר לי לקחת ביום ה5 למחזור למשך 4 ימים.
    אשמח לתשובה..

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התייאשתי - תגובה

    פרופ' דוד בידר
    30/10/2015

    את הכדורים לוקחים מהיום הרביעי או החמישי של הוסת למשך 5 ימים.
    או כדור אחד או שניים, ואחר כל יש לעשות אולטרה סאונד ודם על מנת לברר במדוייק את יום הביוץ.
    אפשר גם לגרום לביוץ על ידי הזרקת ההורמון הגורם לכך.
    אני חושב שכדאי שתעשי צילום רחם לפני המשך טיפולים.
    יש לבדוק היטב ,אחרי לקיחת הכדורים, מה קורה עם רירית הרחם ואם היא לא תקינה יש לעבור לזריקות הורמונליות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה נוספת פר' בידר

    אנונימית
    30/10/2015

    אם המחזור כל 24 יום..באיזה יום של המחזור לאחר נטילת האיקקלומין אלך לעשות אולטראסאונד?
    על מנת שאדע מתי הביוץ מגיע

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה נוספת פר' בידר - תגובה

    פרופ' דוד בידר
    31/10/2015

    כאשר מטפלים בכדורים זה נשנה את עניין הגעת הוסת.
    בכל אופן נהוג כארבעה ימים אחרי הכדור האחרון לבצע בדיקות.
    בעל מקרה ,הביוץ הוא בין יום 5 ל 20 אחרי הכדור האחרון.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה
    מור
    30/10/2015

    לרופאים שלום.. אני עומדת לפני החזרה נוספת. נשארו לי שלושה מוקפאים (שתי מבחנות- שניים בני שלושה ימים, והשלישי בלוציסט), לא ברור לי עוד מה הרופא ייבחר להחזיר החודש. אך כמובן שאני מקבלת רק אסטרופם מהיום העשירי למחזור.
    רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בשיח אברהם, היידוע כמאזן ומזין את המערכת ההורמונלית, ומשפר את פעילות הגופיף הצהוב שמגביר את הפרשת פרוגסטרון בשחלה.

    אז האם זה בסדר לקחת אותו כתרופה טבעית לצד הטיפול הקונבנציונלי?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    31/10/2015

    לא ממליץ ,את התוספת התמיכתית תקבלי בטיפול ייעודי מבוקר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אלרגיה לדקפפטיל אורגלוטרן וצטרוטייד
    דינה
    29/10/2015

    שלום
    מספר שאלות לי:
    א. האם ,אם אני יודעת על אלרגיה ברורה לצטרוטייד
    זאת לא היתה טעות לתת מרשם לאורגלוטרן?
    כי נאלצתי להפסיק טיפול באמצע עקב תגובה אלרגית גם לאורגלוטראן ולמרות שהתרעתי שאלרגית לצטרוטייד מראש.
    2. האם מומחה יודע מה המרכיב המשותף לדקפפטיל אורגלוטראן וצטרוטיעד
    שאדע ממה אני אלרגית , אולי השלכות לתרופות אחרות?
    3. האם האופציה היחידה היתה להפסיק טיפול באמצע או שיכולתי ליבור מיידית
    לסינרל ובכך לא להרוס מחזור זה?
    תודה רבה מראש!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ואווו אחרי שאני התחלתי טיפולים

    vika
    29/10/2015

    התחילה לי פריחה בכל הגוף.

    וכבר חצי שנה אני עם פריחה - הרופאים אמרו שזה אורטיקריה.

    לא מצאו קשר ישיר ברור מול הטיפולים

    אבל זה התחיל ממשל במקביל עם הטיפולים

    איך את יודעת שאת אלרגית לכל מיני הורמונים שנותנים לך?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה אלרגית בתגובה לשאלתך ויקה

    דינה
    29/10/2015

    ידעתי שזאת תגובה אלרגית כי גי במיידי התפשט למרחב גדול בבטן אדמוומיות
    ונפיחות ענקית פלוס גם צמרמורות...אז לא היה ספק בעניין
    ..

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אלרגיה לדקפפטיל אורגלוטרן וצטרוטייד - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    29/10/2015

    מקרה נדיר ביותר,ובהחלט יתכן שישנו חלבון המשותף לכל אחת מהתרופות האלו כמקור לתגובה אלרגית.
    חזקה על הרופא שרצה להפיק הליך אופטמאלי,ולנוכח התגובה האלרגית נאלץ להפסיק את השימוש בתרופות.יהיה צורך בהערכה מחדש וטיפול הולם יתכן תוך שימוש בסטרואידים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אלרגיה לדקפפטיל אורגלוטראן וצטרוטיי

    דינה
    29/10/2015

    תודה רבה לתגובתך! מאד מעריכה!
    האם לדעתך במחזור הבא )והאחרון( עם סינרל במקום ההורמונים שאלרגית אליהם
    הולך טוב?
    ב. סטרואידים,למה? במקביל לשימוש בהורמונים שאלרגית אליהם
    בכדי למנוע תגובה חריפה אולי??

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אלרגיה לדקפפטיל אורגלוטראן וצטרוטיי - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    30/10/2015

    האפשרות קיימת,מתן הסטרואידים עשוי למתן ולדכא הליך אלרגי אפשרי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צליאק ו-IVF
    שוש
    29/10/2015

    שלום רב,יש לי צליאק וברוב טיפשותי,לא שמרתי על אוכל נטול גלוטן, מכיוון שמעולם לא היו לי סימפטומים.
    לאחר ביקור אצל המוטולוג, נאמר לי כי צליאק גורם לקרישיות יתר(בדיקה אליה נישלחתיעכשיו בעקבות ההפלות),
    כמו כן, נאמר לי, כי ייתכן ששלושת ההפלות שלי נבעו מכך שלא שמרתי על דיאטת נטולת גלוטן. ושהאי פוריות שלי בעקבות כך.הצליאק...
    בעבר שאלתי מספר רופאים מומחים לטיפולי פוריות אצלם טופלתי, איש מהם לא ידע שיש קשר ובעצם די פסלו את הקשר.
    האם היום יש יותר מחקרים על כך? יותר ידע? אכן יש קשר ברור?
    אשמח לדעת את דעתכם וכמובן עכשיו שומרת על דיאטה נטולת גלוטן, ומודעת לנזקים העתידיים. בתקווה שלא מאוחר מידי והרסתי את סיכויי להכנס להריון תקין ומלא.
    המון תודה על תשובתכם

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עשיתי נזק???

    שוש
    30/10/2015

    תודה על המאמר.
    זה רק הבהיר לי עד כמה טעיתי ופגעתי בעצמי בכל שנות טיפולי ה ivf.ההפלות והכישלונות.
    האם עכשיו שאשמור בקפדנות על אוכל נטול גלוטן, יש סיכוי?
    אני מאוד מיואשת וכועסת על עצמי וגם כועסת על כל שאר המומחים שמעולם לא אמרו לי מה שאתה כרגע אמרת(המאמר). אבל מה שהיה היה ואין לי דרך לחזור אחורה.
    מה דעתך?
    תודה ושבת שלום.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עשיתי נזק??? - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    30/10/2015

    בהחלט התנהלות נכונה,טיפול מונע מתאים,ותמיכה הולמת המטרה תושג

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דימום-שאלה
    יולי
    29/10/2015

    שלום לרופאים,החל לי דימום 10 ימים לאחר ההזרעה, האם יש סיכוי שמדובר בהשתרשות? בגלל שהפעם עשיתי הזרעה טבעית, לא לקחתי נרות, נתנו לי בתור אופציה אם ארצה, ובגלל הדימום התחלתי היום לשים נרות אוטרוגיסטון-וגינאלי, השאלה אם יש טעם לשים נרות או להפסיק? היום זה היום ה12 להזרעה, אשמח לתשובתכם תודה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דימום-שאלה - תגובה

    פרופ' דוד בידר
    29/10/2015

    הדימום , קרוב לודאי, הוא הוסת ולא עניין של ״השתרשות״.
    הנרות מיותרות במחזורי הזרעה ובטח לא עכשיו, בדימום.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך שאלה

    יולי
    29/10/2015

    לא יתכן שזה השתרשות בגלל שהדימום הופיע 10 ימים לאחר ההזרעה? יתכן שפשוט המחזור ממש הקדים? האם נרות יכולות לשבש או בסדר אם אקח עד בבדיקת בטא ואז אפסיק?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך שאלה - תגובה

    פרופ' דוד בידר
    30/10/2015

    אני אישית לא מאמין לעניין הזה של דימום אחרי השתרשות, בטח אחרי 10 ימים לאחר הזרעה. הוסת מגיע הין11-24 יום אחרי האוביטרל או אחרי עלית ההורמון LH.
    זה בדיוק הזמן שבו את נמצאת.
    אין שום יתרון לתמיכה בהזרעות ובטח לא כשיש דם בנרתיק
    זה לא יעיל לשים נר לנרתיק עם דם בתוכו.
    אין שום דמם חזק בהשתרשות, אם בכלל קיים דבר כזה,כי כל העניין הוא ברמה של מיקרוסקופי !!

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דימום-שאלה - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    29/10/2015

    במקרה הנדון נטילת התרופות אינה יכולה להזיק,לכן במקומך הייתי ממשיך ליטול את הנרות,וממתין להתפתחויות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך לתשובתך

    יולי
    30/10/2015

    האם הפסקת הדימום בעקבות הנרות אומרת שאולי כן יתכן שזה דימום השרשה? בבדיקה ביתית שבצעתי היום יצא שלילי. 13 ימים לאחר ההזרעה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך לתשובתך - תגובה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    30/10/2015

    לא ניתן לקבוע שהרקע הוא דמם השרשה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
