פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה - יש לך שאלה?

פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה עוסק בנושאים כגון: תזונה נכונה, תזונה בריאה, תזונה, אוכל בריא, מתכוני בריאות, הרזיה, דיאטה ועוד.

מנהלי הפורום

שושנה שרשבסקי
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • כמה זמן לקחת משקה כלורופיל
    חנה
    28/03/2017

    שלום רב!
    שתיתי משקה כלורופיל במשך תקופה, וסיימתי שני בקבוקים (כפית אחת בכל בוקר). לא היו תופעות לוואי והרגשתי עם זה טוב מאוד. רציתי לדעת אם כדאי להמשיך לבקבוק שלישי או שהשימוש מומלץ לזמן קצוב ולכמה זמן?
    מטרתי - הורדת כולסטרול, ניקוי כבד. והכולסטרול עדיין גבוה מאוד...
    אגב אשמח גם להמלצות נוספות להורדת הכולסטרול...
    תודה מראש!!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • משקה כלורופיל

    שושנה שרשבסקי
    29/03/2017

    שלום,
    אין התוויה לתקופת זמן שאפשר לשתות משקה כלורופיל, כך שאם זה עושה לך טוב אין מניעה להמשיך ולקחת את המשקה.
    על אף כל הסגולות של הכלורופיל, הוא אינו יכול לבדו לטפל בניקוי כבד, הורדת כולסטרול וכו'
    בבסיס הטיפול, תזונה מתאימה, מותאמת אישית על פי המטרה שרוצים להשיג,אורח חיים, פעילות גופנית.
    יש פרוטוקולים שונים לניקוי כבד ויש תוספים יעודיים להורדת כולסטרול, אותם צריך להתאים למצב הכללי של המטופל.
    אני ממליצה לך לגשת לייעוץ מקצועי
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שימוש בכורכום באופן בטוח
    חנה
    21/03/2017

    שלום,
    יש הסכמה שכורכום הן כתוסף הן התבלין , כשורש או כאבקה, בעל יתרונות בריאותיים, במיוחד לכיס המרה - למעט, מי שיש לו בעיה של חסימה בדרכי מרה אז זה מזיק.
    הבעיה שעד עד שיש חסימה מוחלטת, שמתפרצת מחלה של ממש לא יודעים שיש איזה שהוא קושי. איך ניתן למנוע מצב ששימוש בכורכום יגרה את המערכת ותביא להתפרצות מחלה ללא הטריגר.
    בתודה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • כורכום

    שושנה שרשבסקי
    21/03/2017

    אכן, לכורכום ,יתרונות בריאותיים רבים, נוגד חמצון, אנטי סרטני, מוריד מדדי דלקת, (מפרקים, שרירים, גידים, מחלות מעי דלקתי וגם יעיל בדלקות כיס מרה ),
    יש להשתמש בזהירות רבה במידה ויש אבנים בכיס המרה, השימוש אסור אם יש חסימה (עקב השפעתו הממריצה ייצור והפרשה של מיצי מרה), לכן
    מי שלוקח תרופות מרשם, מי שיש לו בעיה רפואית חייב להתייעץ עם רופא או איש מקצוע כאשר הוא לוקח תוספים (לרוב אין בעיה כחלק מהתזונה- כתבלין)
    בכל מקרה ,תמיד להתחיל במינון נמוך ולראות איך מרגישים,
    קל וחומר אם ידוע על רגישות.
    לא צריך לחכות לחסימה!
    המניעה הטובה ביותר היא כמובן אורח חיים בריא, ארוחות סדורות, תזונה טובה עשירה בסיבים (פירות וירקות- הסיבים מפנים מרה ומונעים ספיגה חוזרת עודפת)), שתייה מספיקה, פעילות גופנית (
    נשימה בטנית - מזרימה מרה), שמירה על בריאות מערכת העיכול...
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תודה רבה על התשובה המהירה

    חנה
    23/03/2017

    בדיוק זה העניין, כאשר יש כבר בעיה חמורה של אבנים או חסימה יודעים ויש אבחון. הרופא לא משתף פעולה בהתייעצות ואינו מתייחס לגישה טבעית לתזונה ולתוספים.
    איך מאבחנים חסימה חלקית?
    אם אולטרסאונד כבד וכיס מרה בצום של 6 או 7 שעות לפי ההנחיות הסטנדרטיות מראה כיס מרה מכווץ לגמרי ובצום ממושך של 16 שעות תקין האם זה מצביע על כוון של בעיה?
    בתודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • מרב היתרונות בהכנת סלק
    רינה
    17/03/2017

    היי,
    אומרים שמיץ סלק הוא בריא,
    כיצד יש להכין את המיץ,מסלק חי? או מסלק מבושל?
    מתי מקבלים את מירב היתרונות?
    ומה בנוגע למרק סלק האם הוא גם בעל ערך?

    מה דעתך

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • סלק

    שושנה שרשבסקי
    18/03/2017

    שלום רינה,
    אכן, סלק הוא ירק בריא, השורש עשיר בויטמין A ובבטאין (אנזים המזין ומחזק את הכבד), מקור לאשלגן
    את המיץ מכינים מסלק חי, מנקה כבד, כליות וכיס מרה.
    כמות: עד שני סלקים קטנים, אפשר לשתות מיץ סלק לבד,
    אך אני ממליצה להתחיל במיץ סלק מעורב עם עוד ירקות,
    לדוגמה גזר, סלק סלרי וג'נג'ר או גזר,סלרי ותפוח עץ, או כל תערובת אחרת טעימה, (להתחיל בחצי סלק קטן, אם מרגישים טוב, אפשר בפעם הבא להוסיף חתיכה גדולה יותר.

    ניתן לאכל את הסלק כסלט (לרסק על פומפיה או במעבד), להוסיף מיץ לימון ושמן זית, מעדן, בצורה זו מקבלים גם סיבים.

    ניתן לבשל את הסלק, ולעשות סלט מסלק מבושל, זה לא מנקה את הגוף כמו המיץ הטרי, אבל מתאים יותר למי שמערכת העיכול שלו רגישה (מיץ סלק עלול לשלשל, גם צובע את הצואה...)
    אפשר לשתות את מי הבישול,
    אפשר גם מרק, במי המרק יהיו אשלגן וויטמינים

    לסיכום, כל הצורות טובות,תלוי מה רוצים
    לנקות את הגוף? מיץ טרי
    בקיץ :סלט צבעוני מרענן (ירקות ירוקים וסלק, יופי של סלט בריא),
    בחורף, מרק מחמם, הכל הולך
    לבריאות!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • סלק

    רינה
    19/03/2017

    שלום שושנה,
    תודה לתשובה המפורטת שלך,כול הכבוד!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שמן קוקוס האם בטוח יותר לשימוש?
    חיים
    12/03/2017

    בגלל שהוא לא מחמצן זה אומר שאפשר להשתמש בו בצורה יותר
    חופשית בלמשל עשיית ציפס וכולי או לביבות או שניצל או שעדיין יש
    אלמנט של סיכון פה וגם מה הכמות הריאלית של שמן קוקוס לקילו ציפס בכפות אשמח אם תאירי את עיניי בנושא:)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שמן קוקוס

    שושנה שרשבסקי
    12/03/2017

    שמן קוקוס הוא שמן רווי טבעי, לכן הוא בטוח לשימוש בצורה מושכלת .
    אני , כנטורופתית , לא אמליץ לך להכין צ'פס, כי זה לא המזון הבריא ביותר...
    אם אתה מטגן בשמן עמוק, השמן צריך להיות חם, הטיגון קצר, ולאחר השימוש לזרוק את השמן, לא להשתמש בו שנית.
    לביבות/ שניצל עדיף לטגן במחבת פסים
    פורים שמח.


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה לשושנה

    חיים
    12/03/2017

    הכוונה היתה יותר לגבי תפוחי אדמה בתנור?
    ואם כן כמה מהשמן קוקוס ברמה של כפות ביחס לתפוחי האדמה
    שנאפים

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אפייה של תפוח אדמה עם שמן קוקוס

    שושנה שרשבסקי
    13/03/2017

    כפית לתפוח אדמה בינוני, זה סביר
    הכי טוב לשמן עם מברשת את התבנית ואת תפוח האדמה
    אני ממליצה להוסיף תבלינים או עשבי תיבול.
    בתיאבון

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • המשך לשאלה על הטיגון באורז
    חיים
    08/03/2017

    ואם כן אפשרי לאכול את זה מבחינה בריאותית כמה שמן לכוס אורז זה בגדר המותר?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • טיגון אורז

    שושנה שרשבסקי
    08/03/2017

    שלום חיים,
    צורת ההכנה של אורז הוא בבישול (עדיף לאחר השרייה)
    רוצה לגוון ובמקום לחמם שארית אורז, לטגן במעט שמן, זה בסדר גמור. שמן זית הכי טוב, אפשר גם להוסיף ירקות ותבלינים שונים, וכך האורז יהיה לו טעם שונה כל פעם.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה

    חיים
    08/03/2017

    תוכלי להציע לי מתכון פשוט למתחילים עם בישול בלבד?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • מתכונים לאורז

    שושנה שרשבסקי
    08/03/2017

    תיכנס לקישור :
    https://blog.beok.co.il/article/12788/
    תקרא מאמר קצר שכתבתי עבור beok
    "מתחברים לאורז מלא"

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • מתכונים לאורז

    שושנה שרשבסקי
    08/03/2017

    תכתוב בגוגל: beok מתחברים לאורז מלא שושנה שרשבסקי
    תוכל לקרוא מאמר קצר שכתבתי על אורז והכנתו + מתכונים

    בצורה פשוטה ביותר, על כוס אורז (לאחר שטיפה ורצוי השרייה), שתיים עד שתיים כוסות מים , להביא לרתיחה, להמשיך לבשל כארבעים דקות (לאורז מלא, הזמן מתקצר ככל שההשריה ארוכה יותר)
    אפשר גם לבשל את האורז כמו איריות, להרתיח סיר עם הרבה מים, מעט מלח ,להוסיף את האורז, לבשל עד שהוא מוכן ולשפוך את עודף המים

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שמן קוקוס?

    חיים
    08/03/2017

    האם שמן קוקוס מחמצן?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שמן קוקוס

    שושנה שרשבסקי
    09/03/2017

    אפשר גם שמן קוקוס

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • טיגון אורז האם פחות בריא מאשר בישול אורז בלי טיגון?
    חיים
    08/03/2017

    בוקר טוב שושנה אני רוצה לשאול אם אעשה אורז רגיל עם טיגון זה פחות בריא מאשר אורז שהוא בלי טיגון?
    והאם אפשר להשתמש בשמן זית?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שאלה לגבי ממתיק סטיויה וחלב אורז?
    חיים
    05/03/2017

    בוקר טוב אני רוצה לעבור לשתות חלב אורז/סויה באופן סדיר אבל כל החלבים שבדקתי עד עכשיו כולם מלאים עד חנק בחומרים משמרים יש חלב אורז/שקדים/סויה שאפשר לקנות בלב שקט בהמלצה שלך שהוא ללא חומרים משמרים חייב להגיד המלצת לח על הBD וזה פגיעה בול אשמח לפגיעה נוספת במטרה
    לגבי הממתיק בפעם הקודמת ששאלתי אמרת לי בעיקר על ההרכבים שלהם אבל יש סטיויה שאת יכולה להמליץ עליו ישירות כמו הBD דרך אגב הוא גם עמוס בחומרים משמרים כנראה שלאכול משהו היום ללא חומרים משמרים או בלי חומרים מלאכותיים בכלל הוא נדיר עד לא קיים אשמח שתראי לי שאני טועה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • "חלב ", סויה/ אורז/ שקדים- ממתיק סטיביה

    שושנה שרשבסקי
    05/03/2017

    שלום חיים,
    "חלב" , סויה/ אורז/ שקדים - אורגני מחברת 'אדמה' או 'הרדוף', שניהם ללא שום תוספת.

    לגבי ממתיק סטיביה, הכי טוב כמובן זה להשתמש בעלים, אבל בהחלט לא נח!
    לסטיביה אבקה או לסטיביה נוזלי, יש תמיד תוסף, לרוב ממתיק אלכוהולי (גליצרול , אריטריטול או אחר, וזה בסדר גמור) או שהוא ממש על בסיס אלכוהול (לדוגמה של חברת ברא צמחים: תמצית סטיביה, מים ואלכוהול).
    לרוב, יש טעם לוואי, ולכ צריך לנסות עד שתמצא מה שמתאים לך.
    אישית לאחר חיפושים , משתמשת ב"סטבינול", פעם ב...כשאני מאד רוצה מעט קפה!
    אני ממליצה לקנות בחנות טבע, יותר סיכוי שהתוסף יהיה טבעי, ללא תוספים לא רצויים.
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • כמות אגוזים וגרעינים לטבעוני
    משה
    01/03/2017

    שלום
    בן 70 . שוקל 50 ק"ג .טבעוני עליתי 2 קג ל50 לאחר שהתחלתי לאכול יותר מהאגוזים למיניהם .
    כמות דומה בתמונה המצורפת האם הרבה מדי לארוחה ?


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אגוזים וגרעינים

    שושנה שרשבסקי
    01/03/2017

    אני לא יודעת מה הגובה שלך, אבל אתה כרגע בתת משקל.
    הכמות בתמונה נראית לי סבירה למשקל הנוכחי שלך.
    חשוב שתעלה את המשקל על ידי אכילת דגנים מלאים, שומנים בריאים וחלבון מן הצומח (קטניות, אגוזים, זרעים)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • כבישת ירק או החמצה? במלח שום
    דן
    01/03/2017

    שלום
    אני כובש לפת סלק גזר ,ע"י: מלח שום ופלפל חריף.
    האם זה נותן ויטמין בי 12?
    צריך רק כרוב ל בי 12?
    2)האם השארת רווח במכסה היא זו שגורמת ליצירת ביי12? כמו בעשיית שאור? או אין קשר אפשר מכסה סגור?
    3)תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שטיפת ריסוס בפירות וירקות?
    חיים
    23/02/2017

    בוקר טוב שושנה אני רוצה לשאול אני בדרך כלל משתמש בתכשיר שנקרא סטרילי שמנטרל חומרי ריסוס ומזיקים מפירות וירקות השבוע לצערי החומר לא היה בהישג יד וחלק מהירקות שטפתי ידני לאחר שהושרו במים כ10 דקות האם זה מספיק להסיר מהם את חומרי הריסוס?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שטיפת פירות וירקות

    שושנה שרשבסקי
    23/02/2017

    גם אני משתמשת ב"סטרילי, או דומה לשטיפה.
    אם אין אפשר בסבון כלים טבעי (לא מה שקונים בסופר!), ולשטוף היטב במים אחר כך.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה

    חיים
    23/02/2017

    אני יכול לאכול את הירקות בדרך ששטפתי או לזרוק את התבשיל שעשיתי מזכיר השריתי 10 דקות במים ולאחר מכן שטפתי בברז

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה

    שושנה שרשבסקי
    23/02/2017

    בוודאי שאתה יכול לאכל!
    בתיאבון!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה

    חיים
    23/02/2017

    זאת אומרת זה לא רעיל או משהו כזה וסליחה על כמות השאלות זה פעם ראשונה בלי התכשיר

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה לחיים

    שושנה שרשבסקי
    23/02/2017

    חיים, צריך לזרום בחיים!
    אנחנו עושים כמיטב יכולתנו לחיות בריא, אבל לא בחרדה, זה מאד לא בריא ! אפשר גם להתפנק מדי פעם, יש לנו מערכת חיסון שעובדת טוב ויכולה להסתדר עם סטיות, לא להיות קשוח!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • כמות שמן לאפיית תפוחי אדמה שאינה מזיקה כמה.
    חיים
    22/02/2017

    אם אני אופה תפוחי אדמה בתנור עם שמן זית הכמות היא כ10 תפוחי אדמה בגודל ממוצע אני שואל מבחינה בריאותית וגם מבחינת טעם 3 כפות שמן זית ל10 תפוחי אדמה זה בסדר מבחינה בריאותית או שאפשר פחות או יותר?
    דרך אגב אני מבשל הרבה בסיר בגלל שזה נראה לי יותר בריא מאפוי וחייב להגיד שהטעם חסר לי אני טועה בחשיבה שלי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תפוח אדמה בשמן זית

    שושנה שרשבסקי
    22/02/2017

    שלום חיים,
    תפוח אדמה אפוי בשמן זית, זה טעים מאד, אבל לאכל מעט (אחד או שניים), כי אינדקס הגליקמי של תפוח אדמה גבוה (גם בבישול), תפוח אדמה ,זה עמילן, זה סוכר!!
    לשמן את תפוח אדמה עם מברשת בשמן זית וקצת שמן זית בתחתית הקערה .
    כדאי לאכל מגוון: אפוי, בטמפרטורה בינונית, לא לשרוף
    מאודה,
    מוקפץ במעט שמן
    מבושל (לא יותר מדי, הויטמינים בורחים למים! אפשר כמובן מרקים.
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה

    חיים
    22/02/2017

    תודה על המידע מה הכוונה ערך גליקמי זה טריגר לבעיות סוכר בדם או משהו אחר וגם ה10 תפוחי אדמה זה לשבוע שלם שאני אופה קדימה היות ואני אדם שעובד הרבה שעות ואין לי זמן לבישול במהלך השבוע אז זה 2 תפוחי אדמה לארוחה זה בסדר?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה 2

    חיים
    22/02/2017

    אני במינוס 7-8 ק"ג במשקל והאמת צריך להשמין:)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תפוח אדמה בשמן זית

    שושנה שרשבסקי
    22/02/2017

    בשבילך שני תפוחי אדמה, זה בסדר גמור
    תאכל ליד התפוחי אדמה חלבון איכותי(בשרי או צמחי) וירקות

    אינדקס גליקמי מציין את המהירות בו רמת הסוכר עולה בדם לאחר אכילה של אותו מזון

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה-3

    חיים
    22/02/2017

    אני משלב את זה עם תבשיל גזרים ותירס שאני עושה וגם עם לחם מחיטה מלאה ממאפית בראשית אז אם אוכל 3 או 4 זה גם בסדר? כי אני גם מתאמן כ4 פעמים בשבוע(פעמיים ריצה ל5 קילומטר ופעמיים הליכה מהירה מאוד ל6 קילומטר) וכמובן גם סלט והרבה מזה בשילוב עם שמן זית וטחינה גולמית והשוס זה התרכיז המדהים שהמלצת לי BD טעים ברמות על אז אם תאשרי חריגה ל3-4 תפוחי אדמה בשמן זית זה ה"חטא"שלי בכל הסיפור

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • המשך תגובה 3

    חיים
    22/02/2017

    לא אמרת לי אם 3 כפות שמן זית על 10 תפוחי אדמה זה בסדר?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה לחיים

    שושנה שרשבסקי
    22/02/2017

    אני מבינה שאתה בחור רזה, מתעמל, בריא
    תאכל לבריאות מזון טבעי ובריא,
    אין דבר כזה "חטא" במזון, יש מזונות מועילים או מועילים מאד, יש שהם טובים לחלק מהאנשים ופחות לאחרים, יש מזונות מזיקים לכולם או לחלק מהאנשים
    בשבילך תפוח אדמה הוא מזון טוב, נותן לך פחמימות שאתה זקוק (כמות שמן זית שאתה שם בסדר גמורבתיאבון!
    טוב לבסס את התפריט על מזונות מועילים ו
    תפוח אדמה בשמן זית בתנור , זה בגדר ניוטרל

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שימוש חוזר בשקית של תה
    עדי
    21/02/2017

    שלום
    האם אפשר להשתמש בשקית אחת של תה יותר מפעם אחת, נניח אני מכינה כוס תה ומשאירה את השקית בכוס ,ומכינה שוב כוס תה מאותה שקית כעבור כמה שעות, האם השקית צוברת חיידקים ומזיקה לבריאות?

    אשמח לתשובה

    עדי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שקית תה

    שושנה שרשבסקי
    21/02/2017

    שלום עדי,
    על איזה תה את מתכוונת?
    שקית תה שחור רגילה, אפשר להשתמש בשקית יותר מפעם אחת, כדאי לכסות אותה..
    אם את מתכונת לחליטה, אז רצוי להשאיר את השקית במים רותחים משך עשר דקות על מנת לקבל את כל הטוב שבצמח, לאחר מכן לזרוק את השקית.
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • כמה קלוריות יש בשייק פירות?
    רינה
    21/02/2017

    שלום רב,
    אני עושה שייק של בננה אחת +חופן אוכמניות קפואות +4 תות שדה+1 יוגורט 3%
    האם אפשר לדעת כמה קלוריות מכיל השייק?

    תודה מראש

    רינה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שייק פירות

    שושנה שרשבסקי
    21/02/2017

    שלום רינה,
    יופי של ארוחת בוקר!
    כמות הקלוריות ממש לא חשוב, העיקר לאכל דברים טבעיים ובריאים (קחי יוגורט ביו!)
    אם זה ממש חשוב לך לדעת, משהו בין 270 ל-330 קלוריות, תלוי בבודל הבננה!
    אבל בבקשה, אל תספרי קלוריות!
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אידוי בסיר נירוסטה וערך תזונתי
    חיים
    20/02/2017

    בוקר טוב רציתי לשאול האם אידוי בסיר נירוסטה יגרום לירקות לאבד את הערך התזונתי שלהם או האם זה משמר את הערך התזונתי של הירקות

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אידוי ירקות בסיר נירוסטה

    שושנה שרשבסקי
    21/02/2017

    אין שום בעיה באידוי קצר של ירקות
    ירקות מאבדים מערכן התזונתי מרגע הקטיף ועד שהם מגיעים לצלחת שלנו!

    אידוי מאפשר ספיגה טובה של הירקות , בחורף לא תמיד רוצים לאכל ירקות טריים!
    בתיאבון

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • מה יותר בריא - אוכמניות שחורות או כחולות?
    רחל
    17/02/2017

    שלום רב
    מה בריא יותר אוכמניות שחורות או כחולות?אני מתכוונת לקפואים
    ואיך משתמשים בהם בצורה הטובה ביותר,
    אם רוצים לאכול רק חלק מהכמות,כיצד לינהוג? ולא לאבד את הסגולות של יתרת הכמות?

    תודה רבה לתשובה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אוכמניות כחולות ושחורות

    שושנה שרשבסקי
    18/02/2017

    שלום רחל,
    באופן כללי ניתן לומר שכל פירות היער בריאים מאד הודות לתכולתם הרבה של נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, ויטמינים (C,K, בטה קרוטן), מינרלים (אשלגן, מגנזיום, סידן).

    יש המון משפחות, סוגים וזנים וקשה להשוות בערך התזונתי המדויק ביניהם!
    המיוחד באוכמניות הכחולות זה הצבע שלהם . אין למעשה עוד מזון טבעי בצבע כחול! (בצבע שחור יש אוכמניות, דומדמניות ופטל שחור גם עדשים שחורות, קינואה שחורה ועוד).
    מה שנותן את הצבע לאוכמניות הכחולות, זה אנתוציאנין - פגמנט ממשפחת הפלוונואידים- הנמצא במינון עצמתי במיוחד בקליפה של האוכמניות הכחולות- כמות קטנה יעילה למניעת הליכים דלקתיים, זרימת דם טובה , הורדת שומנים בדם, חיזוק הראייה ועוד)
    תכונות אלו נמצאות גם ברמות שונות בשחורות וכן בפירות יער אחרים
    להוסיף את האוכמניות ליוגורט טבעי, לדייסת שיבולת שועל, לסלט
    להוציא את הכמות הרצויה ולהחזיר למקפיא את השאר (בקופסה עם סגירה טובה, או שקית עם סגירה הרמטית)
    בתיאבון
    פירות יער נשמרים נהדר בהקפאה, אין שום בעיה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום