פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה - יש לך שאלה?

פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה עוסק בנושאים כגון: תזונה נכונה, תזונה בריאה, תזונה, אוכל בריא, מתכוני בריאות, הרזיה, דיאטה ועוד.

מנהלי הפורום

שושנה שרשבסקי
הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • האם טחינת שיבולת שועל פוגעת בערכים התזונתיים?
    רעות
    10/01/2017

    פוגעת בסיבים או בערכים התזונתיים?

    מדובר בטחינה על ידי מטחנת קפה

    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • טחינת שיבולת שועל

    שושנה שרשבסקי
    10/01/2017

    אפשר לטחון שיבולת שועל, למעשה זה הופך לקמח,
    כמובן כל טחינה מוריד קצת מהערכים, אך אם יש צורך , זה בסדר.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • כבד שומני ושן הארי?
    ברוריה
    24/12/2016

    קראתי כתבה מעניינת מאוד בנושא צמח שן-הארי שבה נאמר שהשימוה בצמח שן-הארי מועיל מאוד לניקוי והבראת במקרה של כבד שומני. האם זה אמין? ואם כן כיצד מכינים את השורש לשימוש? תודה מראש
    ברוריה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • כבד שומני

    שושנה שרשבסקי
    24/12/2016

    שלום ברוריה.
    שן ארי הוא צמח שבין יתר פעולותיו הוא הפטו-פרוטקטיב, טוניק לכבד
    הטיפול בכבד שומני הוא טיפול מורכב הכולל
    התאמת התזונה
    פעילות גופנית
    במידת הצורך, ירידה במשקל
    תוספי תזונה
    צמחי מרפא - הצמח האופטימאלי לטיפול בכבד שומני הוא גדילן מצוי (לפני שן ארי), כמובן ביחד עם כל ההמלצות לעיל
    מומלץ מאד לגשת לייעוץ נטורופתי על מנת להתאים תזונה, תוספים וצמחים לטיפול בכבד השומני.
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • באיזה סוכר כדאי להשתמש?
    לי
    22/12/2016

    שושנה שלום
    איזה סוכר הכי ״נורמלי״ מבחינה תזונתית?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • איזה סוכר הכי נורמלי מבחינה תזונתית

    שושנה שרשבסקי
    23/12/2016

    כלל ראשון: להוריד בהדרגה את כמות הסוכר מכל סוג שאנחנו צורכים!
    שמת שתי כפיות סוכר בקפה, תרד לכפית וחצי, ואחר כך לכפית וכו'
    אופים בבית, במתכון כתוב כוס סוכר, שים חצי כוס, העוגה עדיין תהיה מתוקה!

    סוכר חום (עדיף על הסוכר הלבן הרגיל), דבש, סילן
    לאחרונה יש גם סוכר קוקוס ( האינדקס הגליקמי שלו נמוך יותר, לכן נחשב לבריא יותר)
    צמח הסטיביה ( יש נוזלי ובאבקה)

    בתעשייה, משתמשים בסוגים נוספים כמו סירופ תירס ( בכל מיני שמות..), שהוא סוכר גרוע מאד
    קונים מזון מעובד, לקרוא את האותיות הקטנות, כל מילה שהסיומת שלה הוא Oz, מלטוז, סוכרוז, פרוקטוז וכו', זה הכל סוכרים, להסתכל ברשימת הרכיבים, כמה סוכר יש ל- 100 גרם, רק אז תחליטו אם לקנות ...

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אבקת מרק מיועד לשושנה
    חיים
    22/12/2016

    שושנה ראיתי בסופר היום אבקת מרק שבה היה כתוב צבע מאכל טבעי מיצוי כורכום זה תקין ואפשרי לאכול מבחינה בריאותית מצרף לך תמונה מקוה שתתני את האוקיי


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אבקת מרק מהסופר

    שושנה שרשבסקי
    22/12/2016

    תסתכל טוב על הרכיבים: מתחיל בסוכר ( על פי חוק, צריכים לכתוב את הרכיבים לפי סדר הכמות), אחר כך מלח, אחר כך עמילן תירס, שזה שוב סוכר .
    וכמה ירקות יש: 8 אחוז, זאת אומרת שזאת אבקה של סוכר ומלח עם קצת ירקות......
    מיצוי הכורכום, זה בסדר!
    מחר, כשתהיה בסופר, תקנה ירקות, תבשל אותם במעט מים, תוסיף מעט אבקת כורכום וקצת מלח,יהיה לך מרק טעים ובריאות
    שבת שלום

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • פול ירוק לעומת יבש
    עעע
    21/12/2016

    שלום רב!
    רציתי לדעת מה זה בדיוק פול יבש לעומת הטרי (הירוק) האם מוסיפים לו צבע כשמיבשים אותו או חומר אחר (חומר משמר וכו') כמו לפירות יבשים?
    אין על זה מידע באינטרנט
    תודה רבה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • פול ירוק לעומת פול יבש

    שושנה שרשבסקי
    21/12/2016

    שלום,
    פול יבש הוא פול שיובש בתנורים, אין תוספת צבע וכו', הצבע החום נובע מהחימום הארוך.
    פול טרי נמצא בשווקים רק באביב, אך אפשר למצוא אותו בהקפאה כל השנה.
    לגבי ערך התזונתי, אין הבדל של ממש בין פול טרי מבושל לבין פול יבש מבושל.
    יופי של קטניה (רק לא לבעלי חסר האנזים G6PD)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שמן בריא קנולה מזוכך או זית כתית?
    כככ
    18/12/2016

    שלום רב!
    הבנתי ששמן שרשום עליו זך או מזוכך הוא אל בריא כי מחממים אותו בטמפ' של 300 מעלות והוא מאבד מערכיו התזונתיים . על שמן זית רשום כתית ועל שמן קנולה שאומרים שהוא בריא רשום זך או מזוכך אם כך האם הכי טוב להשתמש בשמן זית למרות שאני מעדיפה קנולה ? לא מובן שאומרים ששמן קנולה הוא בריא אבל רשום עליו זך/מזוכך ואומרים שזה לא טוב זך. האם יש שמן קנולה לא מזוכך או זך?
    תודה רבה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שמן זית/ שמן קנולה

    שושנה שרשבסקי
    19/12/2016

    אכן, השמן המזוכך, הוא שמן שחומם מספר פעמים בטמפרטורה גבוהה על מנת להוציא את מרב השמן מהגרעין, זה שמן מחומצן, מאד לא בריא!
    שמן בריא, הוא שמן בכבישה קרה
    (לגבי שמן זית, חשוב לשים לב גם לחומציות שלו, עד 8% )
    שמן זית הוא השמן הכי מומלץ לבישול ולתיבול (אני משתמשת בו גם לאפיית לחם ביתי וחלות לשבת!)
    ניתן גם להשיג בחנויות טבע שמנים נוספים בכבישה קרה.
    לחברת נטורפוד ,יש שמן קנולה אורגני בכבישה קרה, מצוין,
    אני משתמשת בו לאפייה (המחיר כמו לשמן זית)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • האם הבקת פודינג יותר גרועה מפודינג מוכן?
    בוריס
    17/12/2016

    שלום,

    פעם ביום אוכל פודינג שוקולד וראיתי שנמכר פודינג בצורת הבקה. צילמתי רכיבים שלו מוזכרים על תווית חבילה וצירפתי תמונה. לא ברור לי מה אומר כל "E" ואם יש רכיבים לא טובים לבריאות.

    לא אגיד שפודינג זה משהו טבעי ובריא אבל איך הבקת פודינג בהשוואה לו?

    תודה


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אבקת פודינג

    שושנה שרשבסקי
    17/12/2016

    שלום,
    כדאי לקרוא את האותיות הקטנות של הפודינג המוכן, אני לא יודעת מה יש שם!
    להתרחק מאבקה זו
    מה יש שם?
    סוכרים ופוספטים, מבחינתי, זה לא מזון
    (לא כל E גרוע, אך הרגע שאת רואה רשימה של E, תתרחקי!)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • לקחתי תמונה של רכיבים

    בוריס
    18/12/2016

    תודה שושנה.

    צירפתי תמונה של המוכן "מילקי בטעם שוקולד"

    הם כנראה בכוונה שמו מדבקה בשביל להסתיר אותם?


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • מילקי

    שושנה שרשבסקי
    19/12/2016

    שלום בוריס,
    בא, נעזוב את הפוספאטים, אתה רואה מה כתוב שם, 24 גרם סוכר לגביע, זה כמעט חמש כפיות! מטורף, ועוד בסוכרים הכי גרועים (עמילן תירס..),
    אני מקווה שהשר ליצמן יצליח לעשות סדר!

    מה אני מציעה: תקנה יוגורט ביו לא ממותק, ובבית תשדרג אותו לטעמך: תוסיף כמה פירות יער (יש היום קפואים, נהדרים, ללא שום תוספת), או תחתוך כמה פירות טריים, אם אתה מחפש את טעם השוקולד, תוסיף כפת קקאו איכותית או עדיף אבקת חרובים טובה, אפשר להוסיף כפית דבש או סילן, הכל כיד הדמיון!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • האם אפיית גרנולה ביתית היא בריאה?
    גרנולה ביתית
    16/12/2016

    שלום
    אני מכינה גרנולה ביתית מהמוצרים הבאים:
    שיבולת שועל גסה
    שמן קוקוס
    קוביות פירות טריים ובננה רכה מעוכה
    2-3 כפות ממרח תמרים ביתי ללא סוכר
    מעט מאד שקדים/אגוזים

    שאלתי היא כזאת
    אני אופה הכל בערך שעה 130 מעלות. בסופו של דבר זה נהיה קראנץ' ואני מתלבטת אם זה בכלל מזון בריאות, כלומר האם זה טוב לאכול שיבולת אפוייה מאד בצבע חום. כי שמעתי פעם שלא רצוי לאכול אוכל שרוף/אפוי מידי..
    האם בכלל נשארים ויטמינים?

    תודה רבה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שיבולת שועל אפויה

    שושנה שרשבסקי
    17/12/2016

    שלום,
    אכן מזון שרוף אינו בריא
    אבל זה בסדר גמור להכין גרנולה ביתית
    אפייה של השיבולת שועל בחום של 130 לכ-3/4 שעה עד שעה לא בעייתית בכלל
    מה שאני מציעה זה לא להכניס לתנור את הפירות הטריים , אלא לחתוך אותם לפני האכילה
    את האגוזים להכניס ממש בסוף האפייה (לכבות את התנור להוסיף לשיבולת בתנור החם)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אבקת מרק בריאה מיועד לשושנה
    חיים
    13/12/2016

    בוקר טוב המלצת לי בעבר על תרכיז BD חייב להגיד לי פגיעה בול טעים בריא מרגיש טוב אני אוהב ללכת לפי ההמלצות שלך את מקצועית ויעילה אבל היות ואני לא אהרוני בבישולים זה יקל עליי בהרבה אם תוכלי להמליץ לי על אבקת מרק בלי חומרים משמרים ובלי צבעי מאכל או חומרים של צבע או מרעין בישין אחרים שחברות דוחפות למזון שלנו

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אבקות מרק

    שושנה שרשבסקי
    13/12/2016

    תודה,
    אישית, אני לא משתמשת בשום אבקת מרק, אכן , ברוב האבקות יש מלא חומרים לא בריאים.
    יש אבקות קצת יותר טובות בחנויות טבע, (גם לא משהו!)

    חברת נטורפוד: מרק צמחי אורגני: מלח ים, תמצית שמרים , קמח אורז, ירקות 8% (בצל, סלרי, גזר, פטרוזיליה, שמן צמחי, כורכום.
    סביר!
    אך ,בינינו, לא עדיף להיכנס למטבח פעמיים בשבוע ולהכין מרק ירקות/קטניות/ פטריות .להוסיף מגוון תבלינים או עשבים (פטרוזיליה, כוסברה, כמון, כורכום, רוזמרין, שמיר, ועוד
    לא צריך להיות אהרוני בשביל זה!
    ראיתי גם בחנות הטבע מרק מחברת השדה: אבקת מרק אורגנית בטעם עוף, כשקראתי את האותיות הקטנות, הרכיב הראשוני היה מלטודקסטרין תירס אורגני!, זה סוכר תירס, גרוע מאד!
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שאלה בנוגע לחלבון מלא מן הצומח
    לי
    26/11/2016

    שלום רב,
    איך עוד אני יכולה לקבל חלבון מלא מן הצומח מלבד שילוב של קטניה ופחמימה?
    בנוסף, על איזה חלב צמחי הכי היית ממליצה מבחינה בריאותית? חלב שיהיה עשיר יחסית בחלבון וללא סוכר או תוספות לא בריאות.
    תודה ושבוע טוב!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • חלבון מהצומח

    שושנה שרשבסקי
    27/11/2016

    שלום לי,
    אגוזים שקדים וגרעינים וזרעים עשירים בחלבון
    רצוי לשלבם לתפריט הצמחוני :
    אגוזי מלך, זרעי צ'יה וזרעי פשתן חשובים במיוחד מכיוון שהם עשירים גם חומצת השומן החיונית אומגה 3 (שכלל לא נמצא בתפריט הצמחוני)
    אבוקדו הוא גם מקור טוב לחלבון מלבד השומן ההטוב
    כמובן לאכל הרבה ירקות, יש בכולם גם חלבון, לא בכמות גדולה, אבל בכל זאת משמעותי אם אוכלים מגוון גדול של ירקות.
    קינואה אינו דגן ויש בו את כל חומצות האמינו ההכרחיות (חלבון מלא, מומלץ לשלב לתפריט

    חלב סויה מצוין , אך לחפש ללא תוספת סוכר וללא הנדסה גנטית! (אינו מומלץ לבעלי סוג דם B)
    חלב שקדים, גם טוב מאד, מתוק מעט באופן טבעי

    בחנויות טבע תמצאי עוד מגוון רחב של "חלב",
    חלב שיבולת שועל,
    חלב אורז (לא ממליצה!)
    ועוד
    מה שחשוב זה לקרוא את האותיות הקטנות, וכמובן מבחן הטעם
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת! שאלה נוספת בנוגע לחלב סויה

    לי
    27/11/2016

    ראיתי שלחברת אלפרו יש משקה סויה ללא תוספת סוכר ומלח אך אינני יודעת בנוגע להנדסה הגנטית.
    האם את מכירה את מוצרי החברה? האם את יודעת אם המשקאות מיוצרים מפולי סויה שלא עברו הנדסה גנטית?

    תודה מראש על התשובה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • משקה סויה

    שושנה שרשבסקי
    27/11/2016

    על מוצרי אלפרו, לא כתוב "ללא הנדסה גנטית",
    יש לאלפרו משקה אורגני.
    מקובל , גם אם לא כתוב ספציפי שמוצרים אורגנים לא עוברים הנדסה גנטית
    לאור זאת, אני ממליצה על משקה סויה אורגני של "אדמה" או של "הרדוף" (אגב זולים יותר מהמשקה הרגיל של אלפרו...)
    בכל בית טבע

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • חלב סויה-המשך

    לי
    05/12/2016

    שושנה שלום,
    קניתי משקה סויה של אדמה והוא באמת מאוד טעים לי.
    השאלה שלי היא האם סויה עלולה לפגוע בבריאות? קראתי בעבר כל מיני דברים בגנותה של הסויה. אולם קראתי גם דברים שהיללו אותה.
    תוכלי לעשות לי סדר בראש?
    הפסקתי עם מוצרי חלב גם מטעמי בריאות ולכן חשוב לי לדעת שאני פועלת נכון.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • חלב סויה, מוצרי סויה

    שושנה שרשבסקי
    05/12/2016

    שלום לי,
    פולי סויה הם מקור טוב לחלבון (חלבון מלא) , הם דלי שומן, מכילים סיבים, ויטמינים ונוגדי חמצון וגם עשירים בפיטו-אסטרוגנים.
    בגלל התכולה הגבוהה של פיטו- אסטרוגנים (אסטרוגן מהטבע), יש שדברו בגנות הסויה, מחשש לגרימת תחלואות לא רצויות (סרטן ועוד). רוב המחקרים אינם מאששים חשש זה.

    יחד עם זאת חשוב להבדיל בין מוצרי סויה המנצלים את פולי סויה בשלמותם (טופו, טמפה, אדממה, חלב סויה), - ממקור ברור ללא הנדסה גנטית- לבין מוצרים מעובדים המשתמשים בחלבון סויה שעבר עיבוד והרבה מערכו התזונתי אבד. זהו חלבון זול, לא איכותי, ממקור לא ידוע, הוא אינו מומלץ לאף אחד.
    הוא בסיס לשניצלים הפרווה וכן מוסף בהרבה מוצרים מעובדים.
    להתרחק!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תודה רבה- המשך

    לי
    06/12/2016

    ראשית, תודה רבה על תשובותייך המפורטות.
    כמה מנות סויה מותר לצרוך ביום?
    אם אני שותה בערך כוס חלב סויה ביום זה בסדר ולא מזיק?

    בתודה ובברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • כמות חלב סויה ליום

    שושנה שרשבסקי
    12/12/2016

    מנה אחת עד שלוש ליום, זה בסדר לכן כוס חלב סויה ליום זה סביר בהחלט

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ?
    חיים
    01/11/2016

    בוקר טוב אני רוצה לעשות תפוא בתנור הלוגן מיוחד שיש לי ואני רוצה לשים שמן האם היות וזה אפוי אפשר לשים בלי הגבלה שמן או שמריחה קלה תספיק אני מחפש בריאות וזה העיקר מבחינתי אבל גם רוצה ליהנות מטעם אם התפוח אדמה יהיה עטוף בשמן נגיד כף לכל שתי תפוחי אדמה זה יהיה מסוכן בריאותית? רוצה ליהנות מכל העולמות הכוונה טעם ובריאות זה אפשרי?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תפוחי אדמה אפויים בשמן זית

    שושנה שרשבסקי
    01/11/2016

    1. אני לא מכירה את התכונות של תנור הלוגן
    2.באופן כללי ניתן לומר שלא שמים שמן ללא הגבלות
    3. להשתמש בשמן זית איכותי
    4. אני מציעה לשים מעט שמן בקערה ובאמצעות מברשת מורחים
    את השמן (כדאי להוסיף תבלינים!), זה יהיה טעים מאד
    בתיאבון

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • כמות של שמן ביחס לתפוחי אדמה ?

    חיים
    01/11/2016

    כף שמן ביחס ל2 תפוחי אדמה זו ריאלי מה היחס

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שמן זית ותפוח אדמה

    שושנה שרשבסקי
    01/11/2016

    ראלי,

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • מאכל מאוד טעים

    מיכל
    12/12/2016

    אני שומרת על דיאטה ואכילה מסודרת
    כשהתארחתי בפיטאיה אולם אירועים לבר מצווה של בן משפחה הסתפקתי במעדן הנפלא הזה שהשביע אותי מאוד והיה טעים להפליא.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • גלוקוזה נחשב כמו סוכר רגיל?
    קקק
    09/12/2016

    שלום רב!
    ברשימת הרכיבים של קרקר "לחמית" יש סוכר , סוכר קרמל וסירופ גלוקוזה
    מה זה סוכר קרמל? אין זה מידע בגוגל
    והאם גלוקוזה נחשב לסוכר כמו סוכר רגיל?
    תודה רבה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • סוכר ,סוכר קרמל וסירופ גלוקוז בקרקר לחמית

    שושנה שרשבסקי
    09/12/2016

    שלום,
    גלוקוז הוא חד סוכר (סוכר פשוט)
    (בבדיקות דם בודקים לך את רמת הגלוקוז בדם)

    סירופ גלוקוז, זה סירופ שמופק מתירס, זה הסוכר הכי גרוע שיש....

    מה שאנחנו מכנים סוכר, זה סוכרוז (מולקולה של גלוקוז עם מולקולה של פרוקטוז)

    הכרמל (בלועזית: caramel) מתקבל על ידי חימום של הסוכר (התופי, הוא סוג של כרמל)

    בקיצור, להתרחק מקרקר לחמית....יש שם לא רק הרבה סוכרים אלא גם שומנים רווים (שמן מוקשה או מוקשה למחצה- שווה מרגרינה!)
    אפשר למצוא "קרקרים" בריאים יותר!
    שבת שלום

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • נטילת תוסף ברזל ושתיית יין
    מנשה קל
    05/12/2016

    אני בריא, ללא תסמונת מטבולית, בן 71. 1) אני נוטל עם כל ארוחה לציטין פוספטיד, וכן קו-אנזים קיו 10 פעם ביום. האם זה תורם לי? 2)אני מוסיף מיסו האטשו, האם כמות המלח שם אינה פוסלת את יתרון הפרו-ויטמינים שבו? 3) יין אדום עם הארוחה פוגע בספיגת הברזל שבמזון? מה ביין? גם לבן? תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • 1.תוספים 2. יין וברזל

    שושנה שרשבסקי
    06/12/2016

    שלום מנשה,
    1. לגבי התוספים:
    אינני מכירה אותך, לכן אין אני יכולה להגיד אם זה תורם לך ספציפית. אתה בעצם זה שיכול להגיד אם הוא עוזר לך.
    בכל אופן, יש מחקרים רבים שמוכיחים שתוסף מלציטין פוספטיד או בשמו האחר "פוספטידיל סרין" תורם רבות לשיפור הזכרון, לצלילות המחשבה ואפילו למניעה של דמנציות.

    CoQ10, הוא אנזים חשוב לשמירה על הלב,.
    עם הגיל , כמותו ויצורו בגוף יורד, לכן זהו תוסף מומלץ (אם לוקחים תרופות , לבדוק שאין התוויות נגד)

    2. מוצרים מותססים נחשבים כבריאים מאד כי הם עשירים בנוטריאנטים רבים, הבעיה היא הכמות העצומה של נתרן במיסו (וברוטב סויה), לא צריך לוותר על האכילה אבל לאכל במידה (כפית-שתיים).
    הכמות היא מילת המפתח!
    3. ליין אדום, רמה גבוהה של פוליפנולים שהם נוגדי חמצון חזקים .
    רזרבטרול הוא פולפנול הנמצא בקליפת הענבים האדומים (כמעט ואין בענבים לבנים),
    הוכרח שכוס יין אדום עם הארוחה העיקרית שומר על בריאות הלב, אינו פוגע בספיגת הברזל.
    לחיים!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אפשר להשאיר תרכיז פתוח במקרר?
    חיים
    20/11/2016

    קניתי את התרכיז שהמלצת שושנה את הBD ופתחתי אותו אפשר להשאיר אותו בקירור לא מכוסה?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תרכיז

    שושנה שרשבסקי
    20/11/2016

    נשמר מעולה ( אפילו לא בקירור), לעשות רק שני פתחים קטנים , אחד מכל צד, אך רצוי לכסות עם המכסה הפלסטיק

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • בעיה בסירים?

    חיים
    20/11/2016

    שאלה נוספת יש לי כבר 3 סירים בבית שקניתי שאחרי בישול ראשון מופיע כמו כתמים חומים בתחתית זה חלודה יש סיר אחד איטלקי שלא קורה בו כולם 18/10

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • סיר שהיה במזון שבתוכו עובש איך לנקות?
    חיים
    15/11/2016

    ערב טוב סיר שאחסנתי בתוכו מזון והאוכל העלה עובש שטפתי אותו עם סבון ןהשריתי אותו בסבון האם גם להרתיח עם סבון בגז או שלא?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • איזה תוספי תזונה צמחונית/טבעונית צריכה לקחת?
    לי
    15/11/2016

    הפסקתי כמעט לגמרי עם מזון מהחי. בשר ועוף אני בכל לא אוכלת (לפעמים אוכלת דגים) ומוצרי חלב גם ממש בקושי.
    האם עליי לקחת תוסף של ויטמין b12 בעקבות השינוי הזה?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תזונה צמחונית /ויטמין B 12

    שושנה שרשבסקי
    15/11/2016

    שלום לי,
    אני מקווה שאת מרגישה טוב עם השינוי.
    רצוי לבדוק את רמת ה- B12 שלך
    אם כעת הוא מתחת ל-400 (פיקוגרם למליליטר), חשוב שתקחי כל יום ויטמין B12,
    אם הרמה מעל ל-400-500, את יכולה להסתפק לקחת את הויטמין פעמיים בשבוע לשמירה
    חשוב להקפיד על קניית ויטמין B 12 מסוג מתילקובלמין (נוזלי או כדור מתחת ללשון ולא ציאנוקובלמין -אינו טבעי, אינו נספג טוב)
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • ויטמנציק האם בריא ובטוח לשימוש?
    חיים
    12/11/2016

    ערב ושבוע טוב האם ויטמנציק הסירופ לילדים הוא בטוח ובריא לשימוש צירפתי פה צילום של הרכיבים אשמח לחוות דעת עליהם


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • ויטמינצ'יק

    שושנה שרשבסקי
    12/11/2016

    שלום חיים,
    שים לב, המרכיב הראשון הוא סוכר!
    מה טיב של הויטמינים המוספים, אני לא יודעת, אבל לא הייתי נותנת תוסף ויטמינים דרך רכז ממותק!
    להרגיל את הילדים לשתות מים
    אפשר לתת מדי פעם מים עם תרכיז תפוחים (ללא שום תוספת)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה?

    איך התרכיז נקרא?
    12/11/2016

    איך התרכיז נקרא?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תרכיז תפוחים

    שושנה שרשבסקי
    12/11/2016

    תרכיז תפוחים
    100% פרי
    ללא תוספת סוכר
    חברת B&D
    (מפוסטר, ללא צבע מאכל, ללא חומר משמר)
    תכולה:1,2 ליטר
    להשיג בסופרים הגדולים או בחנויות טבע

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תודה

    חיים
    12/11/2016

    תודה רבה שושנה:)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • מים חמים עם לימון ודבש
    לי
    11/11/2016

    שלום רב,
    קראתי רבות על יתרונות השתייה של מים חמימים עם לימון ודבש על הבוקר. האם זה נכון שזה בריא ומנקה את הגוף? האם זה נכון שזה עוזר לעיכול ומעודד את פעילות המעיים?
    אשמח לשמוע את תשובתך המושכלת.

    בתודה ובברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • מים, לימון, שמן זית, דבש

    שושנה שרשבסקי
    12/11/2016

    נכון ובריא להתחיל את הבוקר במים חמימים
    מספר אפשרויות
    שתי כוסות מים
    כוס מים עם מיץ לימון, טרי ,(רצוי עוד כוס מים)
    לניקוי יותר רציני: כוס מים עם לימון וכפית שמן זית (עד כף)
    אפשרות נוספת, מים, לימון וכפית דבש כפי שכתבת,
    אישית ,אני פחות ממליצה, אלא אם כן קשה לך לשתות מיץ לימון לא ממותק! אני יודעת שיש שממליצים, וזה בסדר.

    אוסיף עוד נקודה: קרדיולוגים ממליצים על שתיית שתי כוסות מים על הבוקר, כוס חצי שעה לפני כל ארוחה, והחידוש, כוס לפני השינה, לשמירה על בריאות הלב
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • מה הערך התזונתי של בטטה?
    גל
    10/11/2016

    שלום רב!
    האם זה נכון שבטטה ודלורית נחשבות לירק והן לא פחמימה כמו גזר ובטטה (שיש בה 90 קק"ל ל100 גרם) למרות שבבטטה יש 26 קק"ל ל 100 גרם ובדלורית 45 קק"ל ל100 גרם והן גם מתוקות?
    תודה רבה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תפוח אדמה, בטטה, דלורית , דלעת

    שושנה שרשבסקי
    10/11/2016

    שלום,
    בואי נעשה סדר:
    תפוח אדמה ובטטה הן אמנם ירקות שורש, אבל התכולה בפחמימות גבוהה כל כך שהם נחשבים לפחמימות.
    כמות הפחמימות משתנה מעט בצורת ההכנה (טרי, מבושל, אפוי),
    100 גרם תפ"א מבושל = כ -23 גרם פחמימה ,
    100 גרם בטטה מבושלת = כ- 25 גרם פחמימות!
    אם כן שתיהן ספקי קלוריות , בערך 100 קק"ל למאה גרם!
    יחד עם זאת אנו מעדיפים את הבטטה על פני תפוח האדמה כי בבטטה אינדקס הגליקמי נמוך יותר, יש יותר סיבים ,יותר אשלגן, ועשירה בנוגדי חמצון (בטה קרוטן, ויטמין A)

    דלורית , 11,5 גרם פחמימות ל-100גרם (=45 קק"ל
    והדלעת רק 4 גרם פחמימות ל-100גרם(=20 קק"ל ל100גרם)
    ירקות בריאים (כמובן תלוי בהכנה, כמות השמן, וכו'!)

    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • סולת נחשבת לדגן בריא?
    לי
    04/11/2016

    שלום רב,
    האם סולת נחשבת לדגן בריא?
    החורף מתקרב ואיתו התבשילים והדייסות.
    מאוד קשה לי לאכול ירקות טריים בחורף כי אני סובלת מקור מוגבר ולכן חושבת על אפשרויות לאוכל חם שיכיל את אבות המזון החשובים. במסגרת החשיבה הזו חשבתי גם על דייסת סולת/מרק סולת. האם ה טוב ובריא? בנוסף, אשמח לשמוע המלצותיכן למזון ״מחמם״.

    בתודה ובברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • חורף- מזון מחמם

    שושנה שרשבסקי
    04/11/2016

    את צודקת, בחורף נכון לאכל מזון מחמם, מקרקע
    הרבה ירקות מבושלים עם דגש על ירקות שורש (שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, לפת, גם גזר, תפוח אדמה, וכו'),
    מרק שורשים
    גם תבשילי קטניות
    להשתמש בתבלינים מחממים: ג'נג'ר, קינמון, ציפורן, כורכום, טימין, חרדל, הל
    אפשר גם לשלב כמובן דייסות, סולת היא אפשרות, (מחיטת דורום) אני מציעה לגוון עם שיבולת שועל, קינואה, כולם עשירים בחלבון.
    בברכת חורף חם

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום