טעות של עשרה ימים בגיל ההריון בחישוב חלבון עוברי

פורום אולטראסאונד בהריון מספק מידע אודות אולטראסאונד, סקירת מערכות, שקיפות עורפית, סקירת מוקדמת, דיקור מי שפיר, בדיקה גנטית, מי שפיר, בדיקה גנטית ועוד.

מנהלי הפורום

ד"ר רון ברדין
053-4877804
 
  • טעות של עשרה ימים בגיל ההריון בחישוב חלבון עוברי
    אוריה
    16/04/2018

    שלום רב
    בת 38, הריון ראשון.
    בקבלת תוצאות חלבון עוברי לפי שבוע 19.5, הסיכון הסטטיסטי המשוכלל לת.ד הוא 1:130,
    אבל (!!!) ישנה טעות וודאית של עשרה ימים בחישוב גיל ההריון (עפ' ו.א משוער, שלא ברור למה הרופאה בכלל רשמה אותו...) גיל ההריון בעת הבדיקה עמד על 18.2 (הן לפי מועד מאובחן בוודאות של הביוץ, הן לאור קיום יחסים פעם בודדת במחזור זה, כשלושה ימים לפני מועד הביוץ (בעלי יצא למילואים...) והן לפי ההתאמה המוחלטת לגיל ההריון בסקירה המוקדמת), וכך גם מופיע בטופס התוצאות כ"גיל הריון לפי us"

    עם זאת בתוצאות החלבון העוברי מופיע כח גיל ההריון לחישוב הסיכון הוא לפי ו.א (המראה כפי שנאמר הריון גדול בעשרה ימים), ולא לפי גיל us.

    תוצאות חלבון עוברי:
    AFP 45.5 ng/mL MoM 0.66
    HCG 52.9 U/mL MoM 2.68
    Estriol 1.5 ng/mL MoM 0.64

    שקיפות עורפית הייתה 1.3 מ"מ (mom 0.93)
    והסיכון הסטטיסטי בסקר שליש ראשון 1:600 (Free βHCG 73.9 ng/mL MoM 2.16)

    אני מודעת לכך שהשכלול של גילי מעלה מאוד את רמת הסיכון.
    עם זאת שאלתי היא האם ייתכן שטעות של 10 ימים בחישוב גיל ההריון עשויה להשפיע כ"כ על תוצאות הבדיקה ורמת הסיכון לת.ד.
    אחרי הכל- כל התוצאות הן פחות או יותר בטווח הנורמה עם נטייה לתוצאה נמוכה או גבוהה בתוך הנורמה, ואם גיל ההריון משפיע מאוד על דקויות אלו בכל שלושת הפרמטרים הנבדקים, האם ייתכן וחישוב לפי הגיל הנכון יפחית את מידת הסיכון לת.ד. (גם אם לא בהכרח מתחת ל1:380)

    אני מודה לכם מאוד על ההתייחסות והסיוע!!!
    בברכה
    אוריה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר רון ברדין - 053-4877804

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


