תגובה ממישהו שסובל מבעיה דומה

מנהל הפורום

ד"ר בן עמית
ד"ר בן עמית
053-6834250
לקביעת תור אצל ד"ר בן עמית
053-6834250 ללא פרסום בפורום
 
  • תגובה ממישהו שסובל מבעיה דומה
    ברוך
    01/05/2019

    אני לא רופא אבל אני עצמי סובל מאוטיזם ולקחתי את רוב התרופות המדוברות. מבחינה רפואית זה בהחלט מקובל לתת תרופות אלו במצבים של אוטיזם עם התפרצויות אלימות. גם זיפרקסה, גם רידזין וגם אביליפיי שהבן שלך לקח קודם כולן תרופות אנטי פסיכוטיות, אבל הם משתמשים בהם הרבה מאוד לא רק לסכיזופרניה אלא גם להרגעה, נגד התפרצויות, חרדה, דיכאון, אי שקט ועוד.
    אבל יש כאן בעיה אחרת שכדאי לתת עליה את הדעת. הבן שלך כולו בן 19, מוגדר עם תפקוד גבוה, ולמרות זאת נשלח להוסטל. עם אוטיזם בתפקוד גבוה אפשר - עם עזרה של טיפולים מתאימים - לחיות חיים עצמאיים ומלאים, וגם לעבוד, להתפרנס ולהיות בעל משפחה. אבל ההוסטל רק מרחיק את האדם מחיים עצמאיים ונורמליים, ובמהלך השנים גורם לו לאבד צלם אנוש. אולי עם אוטיזם בתפקוד נמוך+פיגור שכלי יש הגיון בהוסטל, או אוטיסט שניסה במשך עשרות שנים לחיות חיים נורמליים ולא הצליח, יכול לשקול בגיל 50 לעבור להוסטל, אבל בגיל 19??? כשכל החיים לפניו, למה מראש לשים עליו איקס ולמנוע ממנו אפשרות לחיות כאחד האדם ?
    אני יודע שאני נשמע קצת קיצוני, ובתיאוריה זה לא אמור להיות ככה. יותר מזה, אנשי מקצוע רבים אומרים שההוסטל עוזר להגיע לחיים עצמאיים. אבל אני מציע לך לבדוק את המציאות בשטח, לפגוש אנשים שחיים שנים בהוסטל, לראות מה נהיה מהם ולמה הם הגיעו. ואז תחליטי האם את רוצה שככה ייראו החיים של הבן שלך.
    בנוסף לזה, הבן שלך נמצא בתפקוד גבוה. זה אומר שהוא מתקשר איתך ויש לו רצון משלו. אני מציע לך להקשיב לרצון שלו ולשאיפות שלו וללכת לפי זה. כי היותו אוטיסט עוד לא אומר שאין לו זכות לחיים משלו ורצון משלו, ואולי הגיע הזמן בגיל 19 לתת לו את היכולת ללכת לפי רצונו ולא לפי שמה שאחרים מכתיבים לו. אולי ההתפרצויות האלימות שאת מתארת כבר מראות שלא טוב לבן שלך בהוסטל. ואם לא טוב לו שם, אין טיפול תרופתי שיכול לשנות זאת. ליצור שקט תעשייתי - כן, ולפעמים אין ברירה אלא לקחת תרופות כדי ליצור כזה "שקט תעשייתי". אבל מן הראוי למצות את כל הדרכים האחרות קודם כל. וגיל 19 זה מוקדם מדי בשביל להתייאש. את יכולה לראות אפילו באינטרנט, איך התפתחו החיים של אוטיסטים בתפקוד גבוה כשנתנו להם את האפשרות להתפתח ולצמוח. באמת חבל למנוע זאת מהבן שלך.
    גם בנוגע לתרופות - למרות שמדובר בתרופות שמקובל לתת אותם במצבו ואמורות לעזור מבחינה תיאורטית - את רואה בעצמך שיש להם תופעות לוואי רבות, חלקם קשות ולא תמיד הן באמת משפרות את המצב. לתווך הארוך יכולות להתפתח עוד תופעות לוואי שלפעמים בלתי הפיכות, למשל סוכרת. רופאים רבים מאמינים באמת ובתמים, שזיפרקסה היא אחת התרופות שעוזרות לכל דבר, אבל מנסיון אישי למדתי שזה פשוט לא נכון, זיפרקסה לא רק שלא עזרה לבעיות שלי אלא עשתה יותר גרוע וגרמה תופעות לוואי לא פשוטות, כולל השמנה קשה, החמרה בדיכאון וחוסר אנרגיה קיצוני. למרות שהתמדתי בנטילת התרופה כמה חודשים, המצב נהיה רק יותר גרוע עד שלא היה אפשר להמשיך לקחת את התרופה, והרופאים התקשו להאמין לי שהתרופה עושה לי כל כך רע. כי הרופא לא תמיד מסוגל לראות את המציאות מנקודת מבטו של המטופל. ברור שהרופא לא אשם בכך ועושה כמיטב יכולתו לעזור, אבל לא תמיד כל דבר שהרופא נותן נכון עבור מטופל.
    אני מבקש ממך מאוד, אם חיי הבן שלך יקרים לך, תוציאי אותו מההוסטל עוד היום ותפני בדחיפות לפסיכיאטר פרטי אמין שיקבע מה הטיפול התרופתי המיטבי בשבילו, אם בכלל הטיפול התרופתי הוא הפתרון. אוטיזם עצמו לאו דווקא שמצריך תרופות, אלא אם יש בעיות של חרדה, דיכאון, התפרצויות מסוכנות, כפייתי

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר בן עמית - 053-6834250

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


