היעדר זרימת דם לעובר גורם להפלות

מנהל הפורום

ד``ר יורם גלעדי
ד"ר יורם גלעדי
לקביעת תור אצל ד"ר יורם גלעדי ללא פרסום בפורום
 
  • היעדר זרימת דם לעובר גורם להפלות
    עינב
    24/05/2020

    שלום,

    לאחר גרידה שעברתי נוצרו הידבקויות תוך רחמיות שהובילו למחזור דל מאוד של יממה אחת, וההידבקויות אשר הוסרו בהיסטרוסקופיה. המחזור לא חזר לעצמו מבחינת זרימה לעולם.
    נכנסתי די מהר שוב להריון והעובר נפל בשבוע 7.5.
    עשיתי בדיקות קרישה, בלוטת התריס, וכו', ולא מצאו דבר.
    לאחר הפלה באמצעות ציטוטק ביצעתי מעקב וטיפול בהורמונים למשך חודשיים והרירית שלי הגיעה ל- 9 מ"מ - אך עדיין היה לי מחזור דל של יממה בלבד. ביצעו היסטרוסקופיה אבחנתית ומשלא מצאו הידבקיות, אישרו לי לנסות להיכנס להריון.
    גם עובר זה נפל לפני שבוע 6, ואני מתחילה לחשוב שיש משהו שמפספסים.

    אני חושבת שגם עם העובדה שהרירית שלי הגיעה ל-9 מ"מ אך ללא מחזור רגיל (מדמם כהלכה, אורך כמה ימים וכו') - מעידה על כך שהנזק שנעשה בגרידה השאיר צלקות או אזורים מצולקים אשר פוגעים בזרימת הדם ברחם - ומשם אל העובר, וכך בכל פעם שאכנס להריון תהיה הפלה נוספת.

    אציין כי לא לקחתי קלקסן או אספירין בהריון, וכי קיבלתי תמיכה של פרוגרסטרון.

    האם יש היגיון בתיאוריה שלי שבעקבות זרימת דם מועטה העוברים נופלים?
    האם יש תכלית לתת אספירין או ויאגרה בין מחזורים כדי לעודד את זרימת הדם?

    האם אתה ממליץ בעת זו שאקח ציטוטק או שאעשה גרידה עם שאיבה בהתחשב ברקע שלי? אני מנסה לצמצם ככל האפשר נזק כלשהו לרירית שכן אני מעוניינת להיכנס להריון במהרה.

    תודה,
    עינב


    הוספת תגובה

     
    תמונה


