תיקון ראיה בבת 21 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • תיקון ראיה בבת 21 חודשים
    אבי
    15/03/2021

    שלום רב . בעקבות חשד לפזילה והטיית ראש במבט לשמאל נבדקה אצל רופא עיניים בגיל8 ח' שאיבחן היפרופיה דו"צ והמליץ על סגירת עין לסרוגין שעה ביום. בגיל שנה בבדיקת מעקב היפראופיה +6.00 ללא פזילה הומלץ על סגירה של עין שמאל בלבד שעה ביום. בבדיקה אורטופיסטית לפני כחודש הומלץ עקב היפרופיה, על משקפיים : שמאל 4.25+ ימין 5.00+ (טכנית למרות הרחבה של האישונים הבדיקה התבצעה שלא בצורה יסודית עקב התנגדות של התינוקת) לפני כשבוע נבדקה שוב אצל רופא מומחה בתחום הראייה והפזילה בילדים שבדק באופן יסודי ואבחן רוחק ראייה +4.50 בשתי העיניים ללא פזילה. עקב מגמת הירידה במספר (מ +6.00 ל 4.50+) אמר שבשלב זה אין צורך במשקפיים אלה בביקורת בעוד 6 חודשים. הבדיקה הפעם היתה יסודית והתינוקית שיתפה פעולה באופן חלקי מצב שהיה ניתן להתרשם מחדות הראייה.
    שאלתנו כהורים האם בהתייחס להמלצה האחרונה ניתן עדיין לחכות בטרם תרכיב משקפיים (בעוד חצי שנה היא תהיה בת שנתיים ו 3 חודשים. ) אנחנו חוששים שההמתנה תגרום נזק עתידי.. מנסיונך האם בהיפרופיה +4.50 לתינוקת בגיל שנה ן 9 חודשים יש סיכוי שללא כל טיפול (אלא מעקב בלבד) עם הזמן ההיפרופיה תשתפר והמספר יירד? תוך כמה זמן נראה ראייה תקינה לחלוטין? לציין שניסינו להרכיב לה משקפיים ללא מספר והיא העיפה אותם והתנגדה להרכיבם.
    אודה לתשובתך

    לקביעת תור
    סגירה
    תיקון ראיה בבת 21 חודשים

    הוספת תגובה

     
    תמונה


