ד"ר בראל מאיר

תחומי התמחות: גריאטריה, רפואה פנימית
דירוג: 5.00 מתוך 1 הצבעות
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע 5.00 מתוך 5
לדרוג ד"ר בראל מאיר לחץ/י כאן
הרצל 18 הוד השרון  ויצמן 14, קומה 20, ת"א

גריאטר ופסיכוגריאטר. מנהל מרפאה פסיכוגריאטרית. חבר צוות היגוי ובקרה גריאטרית של משרד הבריאות לקביעת איכות טיפול. חבר האגוד הגריאטרי והחוג הפסיכוגריאטרי.הערכות קוגניטיביות ותפקודיות, זכאות סיעודית, כשירות משפטית ואפוטרופסות. 

 

 

קליניקות:

  • הרצל 18  הוד השרון
  • ויצמן 14, קומה 20, ת"א

תחומי התמחות

  • גריאטריה
  • רפואה פנימית

לעדכון פרטי עמוד זה...

חוות דעת לד"ר בראל מאיר: הוסף חוות דעת
 
מאת: התקבלה ב - 23/04/2017 15:16:25
רופא מדהים שינה את חיי לחלוטין
דירוג: 5 מתוך 5



גריאטריה

פורום גריאטריה עוסק בנושאים: גריאטריה, בית חולים גריאטרי, סיעוד, טיפול, דיור מוגן, אשפוז, גיל הזהב, מחלות בגיל הזהב, פסיכוגריאטריה, הפרעות זיכרון, גריאטריה שיקומית ועוד.
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • איך אפשר ליצור איתך קשר?
    שרה
    10/10/2017

    .

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התאמת תרופות בבית אבות
    ר.א.
    08/10/2017

    שלום
    העברתי את אימי חולת הדימנציה לבית אבות לפני חודש וחצי. היא קיבלה אז סרוקוול, טרזודיל ולוריוון. כמו כן יש לה קוצב לב. היא הבינה שהיא לא בבית אבל וגם מאד דאגה לאבא שלי (סיפור ארוך שחא אספרו כרגע) אמרתי לה שהיא בבית חולים בטיפול. היא חיטטה בשלוש שנים האחרונות לעצמה בישבן ויש לה צניחה של המעי. ברקע עצירויות. בבית אבות היו כמה ימים של חוסר שקט והזריקו לה הלידול להרגעה. אחרי כשבוע הורידו את הלוריוון. אחרי עוד כשבוע חשבו שהיא לא רגועה והחליפו את הסרוקוול ברספדריל. אחרי כשבועיים כשזה לא עזר והיא היתה עוד יותר לא רגועה החליפו לאנטומינה. אחרי כשבוע נוסף כשזה לא עזר והיא בנוסף לחוסר שקט נחלשה החליפו עכשיו באזור יום כיפור להלופר. צאז יש החמרה נוספת, היא הרבה יותר זומבית, עדיין לא רגועה אבל מאבדת את יכולת ההליכה, אינה ערנית, נראה שמתחילה לא לשלוט בשתן, והיום גם לא יכלה להאכיל את עצמה. תוך שלושה שבועות התדרדרה. אי אפשר לדבר איתה והיא רק מתלוננת על כאבים ומודיעה שהיא הולכת למות. האם הטיפול התרופתי הזה הוא באמת סטנדרטי ונכון? איך אפשר לעשות אחרת? איזה אפשרויות יש?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התאמת תרופות בבתי אבות

    ד''ר מאיר בראל
    08/10/2017

    בעיה קלסית מאוד שכיחה ומאתגרת.
    הבעיה שמחפשים להרגיע מבלי לנסות לרדת לשורש הבעיה. לסיבה לאי שקט. גם אם המטופל דמנטי עדיין יכולות להיות לו סיבות גופניות רבות לאי שקט. כך שטרם מתן טיפול ארגעתי שלרב מוריד את המטופלים קטגניטיבית ותפקודית. יש לבצע בדיקה גופנית מקיפה ולנסות למצוא מקור לאי שקט שהטיפול בו יותר ספציפי מאשר מתן טיפול ארגעתי.
    במקרה זה הייתי עושה רויזיה-הערכה מחדש של כל המצב לאחר הערכה פסיכוגריאטרית מקיפה-גופנית, קוגניטיבית ונפשית. מפסיק את כל התרופות הקיימות ולאחר שהיא תתעורר ותתאושש לתת תרופות חדשות, כמה שאפשר על בסיס רציונלי בהתאם לממצאים בבדיקה.
    תרופה כלוריוון מאוד לא מומלצת למתן בזקנים והיא בבחינת מוקצה בגריאטריה.
    ככלל הלידול ואנטומין הן תרופות מדורות קודמים עם תופעות לוואי רבות ונתנות כמוצא אחרון.
    סרוקוול שייכת לדור ה"חדש" יחסית עם פחות תופעות לוואי.
    אך חשובה גם האינטראקציה עם התרופות האחרות.
    כך שדרושה הערכה של איש מקצוע שבקיא בתחום הזה של איזון תרופתי בבתי אבות של מטופלים דמנטיים.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם שייך ללב או רעיון אחר
    דן
    25/09/2017

    שלום
    בן 70 פנסיונר 20 שנה . כל הזמן יושב בבית-בעיות אורטופדיות , גב, רגל .
    יש לי יציאה יום כן יום לא . בדרך כלל.
    בשנים האחרונות אולי 10 שנים , יותר , או פחות .
    לאחר היציאה מרגיש חלש נושם בכבדות , בטן נפוחה (שוקל 50 ק"ג)
    ,"מתנשם ומתנשף,"כל פעולה הקטנה ביותר זה מאמץ גדול
    אפילו דיבור בטלפון דוחה. עד לאחר כמה שעות שמתאושש .
    למחרת כאילו לא היה כלום . עושה פיסיוטרפיה קלילה ,ועבודות קלות בבית .
    רופא משפחה וגסטרו לאחר קולונוסקופיה מרימים כתפיים .
    לחץ דם בגיל 30 = 120 -80
    מאז גיל 50 נמוך =60-90 היה פחות .עכשיו טיפה יותר
    בד דם קולסטרול בסדר . אקו -לפני 10 שנים תקין
    1)האם איזהשהו קשר ללב
    יום למחרת ,אמנם כמו נכה אבל מתפקד סביר .??
    2)האם שזה קורה אחרי יציאה מיד לעשות א.ק.ג.
    ייתן איזה פתרון או רמז???למשהו
    3)יש לך כיוון אחר?
    חג שמח

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • החרפת קוצר נשימה לאחר מאמץ

    ד''ר מאיר בראל
    06/10/2017

    החרפת קוצר נשימה לאחר מאמץ נובע לרב מהחרפה באי ספיקת לב. במאמץ למשל אחרי יציאה מאומצת עקב עצירות מושקע מאמץ פיסי וכן קיימת נטיה להוריד לחץ דם במקרים קיצוניים עד כדי התעלפות עקב ירידה חדה בלחץ הדם. תופעה זו נמשכת לרב דקות.
    במדה והקוצר נשימה והעייפות נמשכים לתקופה יותר ממושכת נראה שהירידה בלחץ הדם גרמה לנזק לבבי נוסף שלוקח לו יותר זמן להתאושש.
    במצב זה נראה שברקע קיימת אי סםיקת לב ותת לחץ דם שבעקבות מאמץ פיסי נוסף גורם להחרפה באי ספיקת לב ובקוצר נשימה.
    יש להבדק בדחיפות עי קרדיולג. תרשים אקג הוא החלק הבסיסי הראשוני לברור. נדרשות בדיקות נוספות כמו אקו לב ומיפוי לב במאמץ לפי המלצת הקרדיולוג.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טרגין וסימבלתה או אפקסור
    ליאת
    19/09/2017

    שלום רב,
    אמי בת השמונים סובלת מ-2 שברים בחוליות היא נוטלת טרגין 10 פעמיים ביום.היא גם סובלת מחרדות ולקחה לוסטרל שלא עזר לה.
    רופאת הכאב המליצה לה לעבור לטרגין 20 מג פעמיים ביום.האם תופעות הלוואי יגברו? אנחנו לא מוצאים לה פתרון והיא דועכת לנו.
    בנוסף המליצה לעבור לאפקסור או סימבלתה. מה עדיף? האם גם וייפקס מתאים?
    אשמח לקבל תגובה מהירה לפני התור שלה לרופא
    חג שמח ושנה בריאה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול אנאלגטי ואנטי חרדתי בזקנים

    ד''ר מאיר בראל
    20/09/2017

    אין זו הדרך לטיפול אופטימלי ודאי לא בזקנים שאצלם התמונה לרב יותר מורכבת וצריך להעריך ולשקול את הנתונים האחרים החסרים.
    ברמה העקרונית יש להמנע או לכל הפחות לצמצם טיפול באופיאטים כטרגין שמחריפים עצירות ירידה קוגיטיבית ובעיות יציבה עם סכנת נפילות. יש להעדיף להתרכז בתרופות לא אופיאטיות כאקמול אופטלגין ותרופות נוגדות דלקת ואם להשתמש באופיאטים אזי במינונים נמוכים.
    באשר לטיפול האנטי חרדתי יש להתרכז בסיבות לחרדה אם גופנית או נפשית.
    בעיקרון לסימבלטה יתרון שבנוסף להשפעה האנטי דיכאונית חרדתית היא גם נוגדת כאב בפרט ממקור נוירופתי כמו זה הנגרם מלחץ על שורשי העצבים ביציאה מעמוד השדרה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • משהו קטן

    ליאת
    24/09/2017

    החרדה של אמא ממקום נפשי אך זה קורה עקב המצב והמוגבלות שלה.וכמובן פחדים בעקבות הזיקנה.
    האם סימבלתה מעוררת תיאבון.? היא לא מצליחה לאכול כנראה שזה בגלל תופעת הלוואי של הטרגין?

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול אנאלגטי ואנטי חרדתי בזקנים

    ד''ר מאיר בראל
    25/09/2017

    סימבלטה אינה מעוררת תאבון יותר מתרופות נוגדות דכאון אחרות מהדור(,חדש") שלה ומהסוג שלה כמירו.
    אפשר והחוסר תאבון הוא מהטרגין ועוד תרופות אחרות שהיא מקבלת, מהדכאון עצמו ומעוד סיבות נוספות שאפשר והן קיימות.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה לגבי בן 84
    שרי
    16/09/2017

    בן 84 , שמתפקד עצמאית, במצב כללי טוב. ב 3 חודשים אחרונים משתעל שיעול עם ליחה. בברור אצל רופא ריאות נעשה צילום ריאות ונמצא בקע סרעפתי גדולו ותפליט בריאה השמאלית. ניתן טיפול אנטיביוטי שעזר מעט לשיעול , אבל התפליט בצילום שנעשה כעבור חודש- גדל.
    שאלתי- האם הבקע הגדול יכול להיות קשור לשיעול?
    האם יכול להיות מצב שתפליט נגרם בגלל הגיל?
    כרגע לא נראית סיבה לבבית וגם לא מהכליות.
    שאלה שניה - האם ביצוע תרגילי ספורט קלים בגילו יכולים לשפר את היכולות שלו ואת המרץ שלו?
    בתודה


    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סיבות לשיעול ותפליט ריאתי בזקנים

    ד''ר מאיר בראל
    19/09/2017

    שיעול אכן יכול להגרם מבקע סרעפתי שגורם לרפלוקס של תוכן חומצי מהקיבה שגורם לדלקת כימית תחילה אספטית של הריאות ובהמשך לזיהומיים משניים עם פליטת ליחה מוגלתית.
    גיל גבוה אינו סיבה לתפליט ריאתי או ליתר דיוק צדרי-קרום הריאה-פלורלי.
    הסיבות השכיחות לתפליט צדרי הן, אי ספיקת לב, דלקת ריאות וסרטן הריאה. סיבות פחות שכיחות מיני רבות אחרות הן תסחיף ריאתי ומחלה שיגרונית.
    תרגילי ספורט בהתאם ליכולתו בהחלט יכולים לתרום לשיפור מצבו.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך לתשובתך.

    שרי
    19/09/2017

    בצילום שנעשה כתוב כך-בצילום חזה - בקע היאטלי די גדול, סתימת זוית הסרעפת משמאל, תפליט צידרי ו/או התעבות והידבקות הצדר.ללא תסנין או גודש..
    האם הבקע הגדול משמאל יכול לגרום לתפליט הנ'ל, אם גרם לזיהום כפי שהסברת?
    מודה מאוד על תשובתך

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בקע סרעפתי ותפליט פלורלי בזקנים.

    ד''ר מאיר בראל
    20/09/2017

    לרב בקע סרעפתי אינו סיבה לתפליט פלורלי. במקרים נדירים בקע גדול יכול להסתבך וללחוץ על הפרוזדור השמאלי או על הכבד ולהחריף אי ספיקת לב עם תפליט פלורלי כביטוי להחרפה של אי ספיקה קיימת או החרפה של מיימת במקרה של אי ספיקת כבד.
    במקרה שלפנינו כלל לא בטוח שמדובר בתפליט פלורלי אלא בסתימת סינוס קוסטו פרני שיכול להגרם מהתעבות פלורלית כשריד של דלקת ריאות ישנה.
    כלל לא ברורה לי הסיבה להתעקשות לקשור את התפליט שכלל לא בטוח שהוא תפליט לבקע הסרעפתי.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אספירציות ודלקות ריאה חוזרות
    דנה
    15/09/2017

    אחי בן 69. מאושפז כבר חודשיים בבי"ח רמב"ם.בעייתו העיקרית היא אספירציות וריפלוקס. סובל מתת תזונה חמור ביותר.במהלך אישפוזו עבר דלקות ריאה וחיידק דיפיציל. ניסו פעמיים לגמול אותו מהנשמה בטובוס אך כעבור יומיים החזירו את הטובוס. אני חוששת לחייו. האם הוא סובל? מה דעתכם?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אספירציות ודלקות ריאה חוזרות בזקנים

    ד''ר מאיר בראל
    19/09/2017

    אספירציות לריאות על רקע של רפלוקס היא תופעה שכיחה בשלב הסופני של חולים דמנטיים.זה כמובן גורם לזיהומים ריאתיים בעיקר ברונכיטיס ולעתים גם לדלקות ריאה-דלקת יותר מפושטת הכוללת את רקמת הריאה-פרנכימה. מצב זה כמובן גורם לבעיות בהזנה ולתת תזונה. זיהומים מפושטים של הריאות גורמים לירידה בריוויון החמצן בדם ולצורך בהנשמה. הנשמה ממושכת גורמת לבעיה של גמילה ממכשיר ההנשמה. ככל שזמן ההנשמה מתארך כך קיימת סכנה של גמילה ממכשיר ההנשמה והצורך בהנשמה ממושכת עם הסיבוכים שלה והפגיעה באיכות החיים. השילוב של הצורך בהנשמה ממושכת (בשל נסיונות גמילה כושלים והעדר תגובה לטיפול בסיבוכים המתלווים) והתת תזונה המתלווה הם בבחינת גורמי סיכון להחרפת המצב.
    באשר לסבל של המטופל גם אם לכאורה המטופל אינו צריך לסבול בגלל הטיפול נוגד כאבים והטיפול הארגעתי שהוא מקבל הכיסוי אינו מוחלט ולא לכל הזמן כך שסוגיית הסבל והכאב של המטופל המונשם היא סוגייה בעייתית שמציבה אתגרים טיפוליים לאנשי המקצוע הרפואיים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אספירציות ודלקות ריאה חוזרות בזקנים

    ד''ר מאיר בראל
    19/09/2017

    אספירציות לריאות על רקע של רפלוקס היא תופעה שכיחה בשלב הסופני של חולים דמנטיים.זה כמובן גורם לזיהומים ריאתיים בעיקר ברונכיטיים-ברונכיטיס ולעתים גם לדלקות ריאה-דלקת יותר מפושטת הכוללת את רקמת הריאה-פרנכימה. מצב זה כמובן גורם לבעיות בהזנה ולתת תזונה. זיהומים מפושטים של הריאות גורמים לירידה בריוויון החמצן בדם ולצורך בהנשמה. הנשמה ממושכת גורמת לבעיה של גמילה ממכשיר ההנשמה. ככל שזמן ההנשמה מתארך כך קיימת סכנה של גמילה ממכשיר ההנשמה והצורך בהנשמה ממושכת עם הסיבוכים שלה והפגיעה באיכות החיים. השילוב של הצורך בהנשמה ממושכת (בשל נסיונות גמילה כושלים והעדר תגובה לטיפול בסיבוכים המתלווים) והתת תזונה המתלווה הם בבחינת גורמי סיכון להחרפת המצב.
    באשר לסבל של המטופל גם אם לכאורה המטופל אינו צריך לסבול בגלל הטיפול נוגד כאבים והטיפול הארגעתי שהוא מקבל הכיסוי אינו מוחלט ולא לכל הזמן כך שסוגיית הסבל והכאב של המטופל המונשם היא סוגייה בעייתית שמציבה אתגרים טיפוליים לאנשי המקצוע הרפואיים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הזיות ממה יכול להגרם?
    לינדה
    04/09/2017

    אימי בת 68 החלה לסבול הזיות שמיעה לפני כחודש
    היא עברה שני ניתוחים אורתופדיים להחלפת מפרק ירך עקב שחיקה קשה לפני כ5 חודשים
    לוקחת מזה שנים סרנדה 100 מ"ג פעמיים ביום נורמלול סימבסטטין אנלדקס גלוקומין סוכרת ולחץ דם מאוזנים מזה זמן רב.
    בהמלצת פסיכיאטראית החלה לקחת הלופר 0.5 מ"ג עברו שבועיים לא נראה שיש כל השפעה עשתה בדיקות דם וסיטי ראש ויצאו ללא כל ממצאים חריגים.
    ממה יכול לנבוע?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הלוצינציות בזקנים

    ד''ר מאיר בראל
    08/09/2017

    הלוצינציות בזקנים יכולות להגרם מסיבות רבות שפוגעות במבנה ובתפקוד המוח החל מחום גבוה וכלה בגידולים ובזיהומים. הסיבות העיקריות הן דמנציה-ירידה קוגניטיבית קשה עם הפרעה בתפקוד היומיומי הבסיסי, סכיזופרניה ידועה או שיכולה להופיע בגיל מאוחר לראשונה ותופעות לוואי של תרופות ביניהן אנטי דיכאוניות.
    בפרט במינון גבוה. כך שמומלץ בשלב ראשון להוריד מינון סרנדה ובהמשך לשקול אף את הפסקתה. במדת הצורך נתן להוסיף סרוקוול במקום הלידול.
    במקרה של הלוצינציות שמיעה כדאי גם להבדק ע"י רופא אאג בפרט בנוכחות ירידה בשמיעה וזימזומים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בעיות זיכרון ושינוי התנהגותי
    ליאור
    29/08/2017

    שלום רב,
    אבא שלי בן 79, מאוד בריא ובלי בכלל מחלות רקע, בכושר נהדר (שוחה קילומטר כל יום ועוד..) מלא אנרגיה, מאוד חבורתי, מאוד חיובי ומלא שמחת חיים והכי חשוב בעל זיכרון נהדר לכל פרט קטן.
    במרץ השנה התחילו קצת נדנודי שינה וקיבל מרפא המשפחה "זודורם" לטיפול, אותו נטל במשך כחודש (הרופא לא הסביר על מגבלת זמן של שבועיים המומלצת), מאז, מצבו השתנה לרעה, התחיל לשכוח מלא דברים, בעיקר שקרו בטווח הקצר של אותו היום אבל גם דברים נוספים, נהיה חסר בטחון עצמי לגמרי, מפוחד ופוחד להישאר לבד, מבולבל כל הזמן (עד כדי שלפעמים לא מבין איפה הוא) ההליכה נהייתה מאוד איטית, הקול שלו נהיה שקט וחלש, כל הזמן אומר שמרגיש ממש לא טוב (הרגשה כללית), חסר אנרגיה וכוח בכלל.
    המצב מחמיר ונהיה יותר גרוע במהירות מיום ליום.
    פנינו לנירולוג אשר בדק בדיקה נירולוגית מלאה במרפאתו וגם הפנה אותנו ל CT מוח, לפי תוצאות ה CT נשלל גידול כלשהו.
    פנינו גם לרופא גריאטר אשר לא מצא משהו מיוחד חוץ מזה שיש בעיה עם הזיכרון לטווח הקצר (את זה ידענו).
    בבקשה עזרו לנו ! לאן או למי ניתן לפנות לטיפול ? איזה בדיקות צריך/כדאי לעשות ? האם קיים בכלל משהו שניתן לעשות ?
    תודה רבה מראש !

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ירידה בזכרון ובעיות התנהגותיות בזקנים

    ד''ר מאיר בראל
    30/08/2017

    עם הגיל במוקדם אחרי גיל 65 ובוודאי במאוחר, בגילאים יותר מתקדמים מופיעה ירידה קוגניטיבית, שכלית המתבטאת לרב באיטיות בדלייה ובעיבוד נתונים ובירידה בזכרון לטווח קצר לעתים מלווה הפרעות התנהגותיות ונפשיות.
    ישנם גורמי סיכון כגיל ומחלות מטבוליות כסוכרת ויתר שומני דם, תרופות רבות כתרופות הנתנות לשינה ואחרות אנטיכולינרגיות מצבים דלקתיים וזיהומיים במוח וישנם גורמים מסייעים במניעת התפתחות הליקויים או ליתר דיוק בדחיית הופעתן כטיפול בגורמי הסיכון הנ"ל, אימון גופני פיסי, אינטלקטואלי אתגרי, פעילות ומעורבות חברתית.
    מה שניתן לעשות זה לבצע הערכה פסיכוגריאטרית מקיפה לאיתור גורמי סיכון והפסקת תרופות שתורמות להחרפת הבעיה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בעיות בליעה עקב אירוע מוחי שהתרחש לפני 20 שנה
    דנה
    23/08/2017

    אחי הן 68 ועבר אירוע מוחי לפני 20 שנה. כיום יש לו בעיות בליעה קשות ובעקבותיהן דלקות ריאה חוזרות עקב אספירציות. ניסו להתקין לו האשפוז פג אך לא הצליחו. מוזן באמצעות זונדה אך מכיוון שהוא רוצה לשלוף אותה קשרו את ידיו. שאלתי היא איך הוא יוזן בעתיד הרי הוא לא יוכל להעביר את שארית חייו בידיים קשורות. באיזה מוסד מטפלים בחולה כזה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בעיות בליעה בזקנים

    ד''ר מאיר בראל
    23/08/2017

    בעיית בליעה 20 שנה אחרי ארוע מוחי אינה קשורה באופן ישיר לארוע המוחי שהיה. אותם תהליכים שגרמו לארוע המוחי גרמו בהמשך להתפתחות דמנציה ובעקבותיה בעיית בליעה עם שאיפה לריאות וזיהומים ריאתיים חוזרים.
    נכון שקשירת ידיים למטופל אינו פתרון אלגנטי בלשון המעטה. אך הוא כורח לשם מניעת הוצאת הזונדה. גם נכון שהשארת זונדה לזמן ממושך מעל חודש הוא פתרון למקרים שבהם יש התנגדות או בעיה בהכנסת פג.
    במקרה זה הייתי מציע לעשות רויזיה מההתחלה. מדוע לא הצליחלו להכניס פג? הייתי פונה למרכז רפואי אחר לשם קבלת חוות דעת שניה. ראיתי לא מעט מקרים שבהם רופא מסויים לא הצליח לבצע פרוצדורה מסויימת בחולה מסויים רופא אחר כן הצליח. זה עניין של נסיון ומיומנות טכנית.

    בהצלחה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בית הורים לא כלא
    רונית גולדבלום
    20/08/2017

    אמי כחודש בבית הורים ומרגישה בכלא...האם נכון להוציא חולה דמנטי למספר שעות מחוץ למוסד או שזה יגרום לבלבול יתר ואכזבה גדולה בחזרה? האם ניתן לעשות זאת בשלב מאוחר יותר או בכלל לא?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התייחסות לחולה דמנטי

    ד''ר מאיר בראל
    23/08/2017

    התייחסות לחולה דמנטי
    לחולה דמנטי יש להתייחס כאל אדם רגיל בפרט בשלבים ההתחלתיים ושלבי הביניים של הדמנציה. הואיל והרבה פעמים הוא מבין ובפרט מרגיש יותר ממה שאנו חושבים. כך שכן יש מקום להוציא אותו לביקורים משפחתיים ואחרים כל האפשר.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה





פניה אישית אל ד"ר בראל מאיר

מלא טופס זה ופנה אל ד"ר בראל מאיר