מידע רפואי
פורומים
- סרטן (אונקולוגיה)
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- אוסטאופורוזיס
- כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
- וטרינריה
- צליאק
- חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות
- מחלות חניכיים
- סקס ונוער
- יופי
- מדרסים בהתאמה אישית | אורטוטיקה
- יעוץ זוגי ודייטינג
- הפרעות אכילה
- ביטוח בריאות
- רפואת שיניים לילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפילפסיה מיוקלונית או סתם קפיצות לא רצוניות?Yoni06/09/2023
שלום אני בן 19 סובל משיתוק מוחין והידרוצפלוס מלידה .
לפני איזה כמה חודשים שמתי לב שכאשר אני נפגש עם חברים עד השעות הקטנות של הלילה יש לי לפעמים קפיצה בלתי רצונית של הראש לאחור .
השאלה שלי היא האם זה יכול להיות אפילפסיה מיוקלונית ?
אולי טיקים ?
אודה על תשובה מהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דמנציה באפילפסיהקרן01/09/2023
אמי חולת אפילפסיה מוקד פרונטו טמפורלי ימני עם התקפים מסוג קומפךקס פרטיאל מלידה. כיום בשנות ה 80 לחייה. תמיד סבלה מבעיות זיכרון. בשנתיים האחרונות ירידה מאוד חדה, ברמת אמנזיה. שוכחת דברים / ארועים/ אנשים מהשעה האחרונה ואף פחות, לצד החמרה בקשיים קוגניטיביים אחרים. לאחרונה מתקשה גם לזכור שימושים של דברים כגון תחפש את הגרביים בתוך התיק שלה. האם קיימת ספרות של דמנציה באפילפסיה או/ ו אלצהיימר ואפילפסיה (אני לא מתכוונת לחולי AZ שפיתחו התקפים אלא על חולי אפילפסיה שפיתחו AZ). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טיפול תרופתי למיוקלונית שכבר לא עוזריואב20/04/2018
הי אני מאובחן בjme מגיל 15, מטופל בדפלפט כרונו קרוב ל8 שנים(בן 23 כיום). בשנים הראשונות 500 מג ביום ונעלמו התקפים, בשנים האחרונות חזרו בתדירות נמוכה. אך לעתים ההתקפים חריפים יותר. לאחר ביקור אצל הניורלוגית פעמיים העלתה לי מינון בהדרגה ל750 מג, ללא שיפור משמעותי וכרגע אני על גרם. התדירות פוחתת אך אין העלמות מוחלטת של התקפים ולעתים הם עדיין חריפים. יש לציין שאני בגילי מעוניים להתקדם ללימודים אקדמים וללמוד נהיגה, דבר שלא נראה באופק בעקבות מצבי הרפואי. מה לעשות לדעתך אם תחושתי היא שהנירולוגית לא מועילה ופשוט רק משחקת לי במינונים? והייתי מעוניין לדעת כיצד אני יכול לבקש ולברר על ניתוח והתאמה אליו, או לניתוח החדש באיכילוב שמתבצע דרך צריבת גורם אפילפטי עי קרן לייזר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אנטי אפילפטי
ד``ר מרינה בוקסר30/04/2018שלום רב.
בהחלט, צריך לקבל החלטות לגבי המשך טיפול כדי למנוע התקפים אפילפטי ים מצד אחת ומצד שני לא לפגוע באיכות החיים. כדי לפנות לאפילטולוג כדי להתאים לך טיפול המתאים.
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 40 מבקש עצהשרון16/04/2018
שלום, בן 40 , לפני 20 שנה השתלת מח עצם , כמו כן ניתוח ראש עקב זיהום פטרייתי , לפני 4 חודשים אחרי ערב של אירוע משפחתי עם הרבה אלכוהול וחסר בשינה פירכסתי במהלך עלייה לטיסה.
לפני חודש גם אחרי ערב פורים מלא באלכוהול(בקבוק וויסקי ששתיתי לבד) ושימוש בקנאביס, פירסתי שוב ואיבדתי הכרה.
עשיתי MRI' EEG 'CT הכל תקין, הרופא רשם לי התחלת טיפול בקפרה..
לא לקחתי את התרופה כבר מעל חודש ואין בעיות..
עד כמה אני מסתכן?
חושש מתופעות הלוואי..
מה הן?
הרופא נראה שלא ממש מתרשם מהעובדה שפעמיים פירכסתי אחרי לילות בעייתים מלאים באלכוהול ובחוסר שעות שינה...
כיום לא שותה יותר מכוס יין וכמובן לא משתמש בקנאביס..
מעוניין בעצה.. הכוונה...
האם באמת חובה עליי להתחיל טיפול תרופתי עם כל תופעות הלוואי... או שדי בשמירה על אורח חיים בריא ונורמלי ללא אלכוהול וקנאביס ושמירה על שעות שינה טובות..
תודה וסליחה על חוסר הסדר בשאלות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף אפילפטי
ד``ר מרינה בוקסר30/04/2018שלום רב.
באמת יש לא מעט שאלות לגבי אבחנה וצורך בטיפול. עדיף להביא את כל המסמכים, כולל בדיקות הדמיה לתרופה מומחה באפילפסיה כדי לקבל החלטה נכונה.
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק כללי פתאומי וחולשהמ.01/04/2018
שלום, האם נתקלתם בתופעה של שיתוק גפיים וחולשת שרירים פתאומית לא על רקע של טראומה או מחלות גנטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק פתאומי
ד``ר מרינה בוקסר04/04/2018שלום רב.
1.לפעמים קיימים שיצוקים פתאומיים שחולפים בשינה;
2. ידוע גם על שיתוקים פתאומיים על רקע הפרעות אלקטרוליטריאות או מטבוליות.
צריך להתייעץ עם נוירולוג כדי להבין לאיזה כיוון ללכת ולהשלים בדיקות המתאימות ולהגיע לאבחנה נכונה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט- צורת נטילה מראשאלעד בלוך21/03/2018
האם דפלפט רגישה לאור?
האם אפשר להכין את התרופה ללקיחה שבוע מראש - לאנשים המסדרים תרופותיהם לשבוע ?
האם יש דרך אחרת להכין מראש את התרופה- (כלי ייעודי מושחר)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט
ד``ר מרינה בוקסר01/04/2018שלום רב.
אין בעיה להכיון דפלפט ללקיחת לשבוע, התרופה לא רגישה לאור.
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות EEG ו EEG בחסך שינה לא תקינותאביטל15/03/2018
בת 34 ברקע מחלת כליות מסוג IGAN . בשל הרגשת התנתקויות נשלחתי מס' פעמים לבצע בדיקת EEG.
שתי בדיקות ראשונות הן בדיקות רגילות והשלישית היא בחסך שינה. להלן התוצאות:
1. התרשים משובש מעט בארטיפקטים של תנועה ופעילות שריר. רקע סדיר. נצפתה פעילות בטא קדמית. פעילות בסיס אחורית בתדירות אלפא 11 לשנייה הנעלמת עם פקיחת עיניים. נצפו התפרצויות של גלים חדים עם אמפליטודה מקסימלית באזור הטמפורלי הימני. בעת נישום יתר התפרצות כללית קצרה של פעילות איריטטיבית. ללא שינוי בעת גירוי אור. לסיכום- תרשים EEG פתולוגי.
2.רקע כללי סדיר וסימטרי. נרשמה פעילות בטא קדמית ואלפא אחורית 9-10 לשנייה המגיבה לפתיחת עיניים לעיתים מעורבת בגלי תטא ללא תגובה פתולוגית באוורור יתר וגירוי פוטי. לציין בדקה ה 3.09 של הבדיקה קטע בודד של פעילות זיז וגל פרונטו צנטראלי למשך שתי שניות. לסיכום- אי אי גי בערנות במשך 30 דקות עם גירוי פוטי והיפרוונטילאטיה חורג מהתקין. בשל אטיות כללית קלה לא קבועה ופעילות אפילפטיפורמית אינטר איקטלית פרונטו צנטראלית ממליץ לבצע אי אי גי בחסך שינה.
3.רקע כללי סדיר וסימטרי נרשמה פעילות בטא קדמית ואלפא אחורית 9 לשנייה המגיבה לפתיחת עיניים. מעורבת בקטעים חוזרים של גלים בעלי מתח גבוה באזורים הטמפורליים. ללא תגובה פתולוגית באוורור יתר וגירוי פוטי. לסיכום- EEG במשך 30 דקות עם גירוי פוטי והיפרוונטילאטיה חורג מהתקין בשל פעילות אריטטיבית ביטמפורלית אינטר-איקטלית. לקורולציה קלינית.
- אשמח אם תוכלי להסביר לי בקצרה מה המשמעויות של כל אחד מהפיענוחים.
- במה שונה ה EEG הרגיל שביצעתי מה EEG בחסך שינה? איזו בדיקה אמינה יותר?
- מה המשמעות של פעילות אריטטיבית?
האם על סמך 3 הבדיקות שביצעתי ייתכן כי אכן מדובר באפילפסיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG
ד``ר מרינה בוקסר18/03/2018שלום רב
בהחלט צריך להגיע לנוירולוטג המומחה באפילפסיה כדי לעבור על כל מסמכים שלך, סיפור, בדיקות עזר כדי לקבל החלטה נכונה. יש הרבה אפשרויות טילויות שונות.
ט של מזכירה שלי 0542012154
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגיש מבולבל בזמן האחרוןשי18/03/2018
אני בן 31 ומה שהחודש אבא שלי נפטר מסרטן במוח.עבר עלי תקופה לא קלה של כעסים וחרדות וכבר כמה חודשים אני מרגיש כזה מבולבל כשאני מדבר. לפעמים אני מרגיש כזה שקשה לי להתבטא. קורה לי לפעמים שאני מדבר ופתאום אני מרגיש שאני רוצה להגיד משהו ואני לא יודע איך להגיד את זה.לא יודע איך להסביר את זה כאילו נפגע לי אוצר המילים. האם יכול להיות שעברתי מיני שבץ מוחי שגרם לי לכל זה או שטף דם קטן ? או שזה התחלה של מחלה נוירולוגית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילבול
ד``ר מרינה בוקסר20/03/2018שלום לך.
נוירולוג צריך לבדוק אותך כדי להחליט הזה בעיה קיימת, בעית שפה, הבנה או מצב של סטרס. בהתאם לממצאי הבדיקה אתה תשלים בדיקות וככה אשפר להגיע למסכנה נכונה.
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שפעת יכולה לגרום להתקפים?אריקה08/03/2018
האם חולה אפילפסיה שחולה בשפעת או בכל מחלה אחרת, יכול לקבל התקפים גם עם התרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת
ד``ר מרינה בוקסר18/03/2018מחלת חום בהחלט יכולה לגרום להתקפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי טופמקס וזוניסמידמירב05/03/2018
טופלתי בטופמקס אפילפסיה מיקלונית ולא עוזר מספיק מקבלת 500 פעמיים ביום . מבררת לגבי תופעות לואי זוניסמיד האם את מכירה? ממטופלים שקיבלו האם עזר לקפיצות? תופעות לוואי אולי יותר טוב מטופמקס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוניסמיד
ד``ר מרינה בוקסר18/03/2018שלום רב.
זוניסמיד היא תרופה הכי טובה לניתוקים והרבה פחות טובה לקפיצות.
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 התקפים אחרי שנתיים של שקטנילי14/02/2018
שלום רב,
הבת שלי בת 22 עם GME מיוקלונית מקבלת טופמקס 400 ביום
במשך שנתיים הכול היה בסדר פתאום קבלה התקף בלילה והתקף בבוקר . היא ישנה טוב מקבלת תרופה לא שותה מדוע לדעתך זה קרה? מפחדת מהתקף נוסף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר JME
ד``ר מרינה בוקסר03/03/2018שלום רב
תפני לנוירולוג, ייתכן צריך להתאים מינון או לחזור לבירור.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשתי את תחילת ההתקףזמירה23/02/2018
בת 25 עם אפילפסיה כללית כל השנים לא הרגשתי כלום בזמן ההתקפים ועכשיו בפעם האחרונה הרגשתי את הרעיגות בגוף והייים שקפצו עד שאיבדתי הכרה.מאז אני בחרדה פחד ממה שהרגשתי מה השתנה פתאום.? אני מפחדת לצאת מהבית דבר שלא קרה אף פעם . איך אוכל לטפל בזה ומדוע הרגשתי את תחילת ההתקף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות
ד``ר מרינה בוקסר03/03/2018לפעמים אין משמועות לקפיצות, אבל לעייתים קפיצה היו חלק מהתקף קל ושווה להתאים טיפול כדי למנוע התקפים בהמשך
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון החלפת תרופה פתרון בעייתיאלינה02/03/2018
אפילפסיה כללית התקפים פעם החצי שנה. מקבלת עכשיו טופמקס 500. ניסיתי את כל התרופות וכל המינונים ולא הצליחו לאזן אותי. עכשיו רוצה להיות בהריון וטופמקס מסוכן . מה אעשה האם לשקול אימוץ? הרופאים מיואשים ממני אחרי שניסתי מלא תרופות ואף אחת לא עזרה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר מרינה בוקסר03/03/2018שלום רב.
הריון זה פרואקט חשוב מאוד וכדי להתכון מבחינת טיפול אנטי אפילפטי מראש. טופמקס היא תרופה לא כל כך טובה בהריון, צריך לפנות ליועץ לאפילפולוג כדי לקבל תשובה נחונה וחשובה לך ולעובר.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של כדורים על המשקלרוני20/02/2018
האם טופומקס יכולה להשפיע על המשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופמקס
ד``ר מרינה בוקסר25/02/2018שלום רב
כן, טופמקס יכול לגרום לירידה בתיאבון ולירידה במשקל.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא התקף כבר כמה שנים - יכול להיות שהחלמתי?דביר18/02/2018
כבר כמה שנים ללא התקף, הורדת המינון למינימאלית. יכול להיות שהחלמתי? יש דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף אפילפטי
ד``ר מרינה בוקסר19/02/2018שלום רב
תלוי בסוג אפילפסיה. יש מקים שקיימת החלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?