מידע רפואי
פורומים
- סקס ונוער
- סרטן השד
- קרדיולוגיה ילדים
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- בעיות פוריות - תמיכה
- סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות
- אוסטאופורוזיס
- הפרעות אכילה
- רפואת עור משלימה
- מיאסטניה גרביס
- נוירופסיכיאטריה
- פרקינסון, הפרעות תנועה
- ויטמינים תוספי מזון
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- כאבי ראש, מיגרנות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.ד"ר איתמר בוצר
אורטופד ספורט ומנתח תחומי טיפול: פגיעות סחוס, פריקת כתף, קרע במיניסקוס, קרעים של הלברום, קרע ברצועה הצולבת, קרעים בגידי השרוול המסובב ועוד
מנהל הפורום

- אפי -משיכת זגוגית באזור המקולהEfrat Goldshtan09/05/2022
האם ניתן לטפל במיוחד בעין שמאל ?
עין ימין
מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. מוקדים היפררפלקטיבים אינטרה רטינלים. מעט קפלים
כורודאלים.
עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-263 מיקרון.
עין שמאל
בצקת מקולרית עם שינויים ציסטים אינטרה רטינלים. מוקדים היפררפלקטיבים אינטרה רטינלים.
משיכת זגוגית באזור המקולה . קפלים כורודאלים.
עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-418 מיקרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אני רואה לחלק יש לי הרגשה של זבובים וקצת טישטושNurit tskovich03/02/2022
שלוםוברכה
אני אחרי קורונה סובלת מראיה לא חדה הרגשה של זבובים בעיניים עשיתי בדיקת עיינים עם טיפות לחץ תקין העין תקינה
ראיה גם תקינה האם יש אפשרות לא לזהות קרע ברשתית בבדיקה
אם כדאי לפנות לרופא מיוחד אם כן למי דרך מיוחדת באזור יורושליים בת שמש ביתר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הפרדות רשתית - ארי ניתוח שלישי רואה בעין המנותחת מטושטש ומעוותרויטל אברמוביץ30/12/2021
שלום רב
לפני 5 חודשים ראיתי מין "זבוב" בעין שמאל והגעתי בדחיפות למיון עם ראיה תקינה 6.6 בשצי העינים
נאמר לי שיש לי קרע והפרדות תחתונה. מקולה היתה תקינה
נותחתי בניתוח חיגור ויטרקטומי עם החדרת עז.
הניתוח לא הצליח וכעבור חודש (באוגוסט) עברתי ניתוח להפרדות רשתית נוסף שבו שוב עברתי ויטרקטומי עם ניתוח קטרקט ושמו לי שמן סיליקון ו
ולפני חודש הוציאו את הסיליקון וכיוון שנוצר לי קטרקט משני אז ניקו את הקופסית עם מספרים משוננים. הראיה בעין נותרה גם מטושטת וגם מעווותת כאילו העדשה עכורה והקווים הישרים נראים מפותלים. פרצופים של אנשים נראים לי מעוותים ובנוסף מרחפות לי בועיות סיליקון בעין. הייתי בביקורת אמרו שהרשתית נראית צמודה אך האם כל מה שאני מתארת נשמע שסביר שכך אראה כעבור חודש ? האם זה יכול להשתפר? החלפתי משקפיים כבר לפני הוצאת הסיליקון כי הקטינו לי מספר מ5.5 ל2 האם לנסות שוב להחליף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טיסה והיפרדות זגוגית או רשתיתלימור22/11/2021
אני לימור בת 47 אתמול הייתי אצל רופא עיניים בגלל הפרעות בראיה . יש נקודות שחורות בעין ימין ולאחר בדיקה עם עדשה אמר שאני צריכה להגיע לביקורת עוד שבועיים ואם יש החמרה לפני. בעבר הייתי הרבה פעמיים בבדיקה הזאת אך אף פעם לא אמר ביקורת .
הבעיה שאני עוד 12 ימים טסה לחול .
במידה ואבוא לבדיקה בעוד עשרה ימים והיא תקינה האם זה מספיק טוב בכדי לנסוע לחול?
דבר נוסף במידה ויש היפרדות או קרע ברשתית מותר לטוס?
יש איזו הגבלה בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עבר 15 יום מיום ניתוח הפרדות רשתי וקטרט, עדיין רואה מטושטשמזל06/11/2021
האם אפשר לעשות הליכה אחרי 15יום מאז שעברתי ניתוח הפרדות רשתית וקטרט
אפשר לנקות בית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הפרדות זגוגית והאם ישנה מניעה לצלילהאיציק07/10/2021
שלום
לפני כ 4 שנים הייתה לי הפרדות זגוגית עם קרע ברשתית שהולחם מסביב. במעקב לאחר מכן הכל היה תקין. לפני כ 3 חודשים הפרדות זגוגית בעין השנייה, ללא קרע ברשתית. האם יש מניעה לצלילה (קורס צלילה עד 30 מ')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ניוון ברשתית טישטוש ראיה ונוזליםברכה03/09/2021
מס שנים מקבלת זריקות להורדת נוזלים בעניים. לאחרונה החל טישטוש ונאמר לישזה מניוון ברשתית.. האם יש טיפול או תרופות לפתרון ברשתית .. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תורם 2 עזרים לכבדישי19/07/2021
לאחר פטירתה של קרובת משפחה כבדת ראיה אני תורם 2 מכשירי עזר
1. זכוכית מגדלת "רובי" עם מסך
2. מזהה צבעים קולי
האיסוף מחיפה , אם זה עבור כבד ראיה בחיפה אני מוכן להביא הביתה. נא לפנות במייל בצירוף תעודת עיוור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פענוח בדיקת ERGאפרת04/12/2019
לאחר 15דקותנהסתגלות לחשיכה התקבלו התוצאות להלן:
ימין, גל שלילי 70 מיקרוולט.גל חיִבי 180 מקרוולט
שמאל, גל שלילי 80מקרוולט, חיובי 190 מקרוולט.
המרכיב הסקוטופי במענה נחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פענוח בדיקת ERG להלן התוצאותאפרת04/12/2019
לאחר 15דקות הסתגלות לחשיכה התקבלו התוצאות להלן:
ימין, גל שלילי 70 מיקרוולט.גל חיִבי 180 מקרוולט
שמאל, גל שלילי 80מקרוולט, חיובי 190 מקרוולט.
המרכיב הסקוטופי במענה נחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טיפול במחלת csr ב micropulse laserאורן24/11/2019
היי שלום
אני כבר שנה וחצי סובל בשתי העיניים ממחלת רשתית בשם csr . עדיין לא נסיתי שום טיפול . יש טיפול יחסית חדש בלייזר מסוג
Yellow (577 nm) micropulse laser
רציתי לשאול האם המכשיר הזה קיים באיזשהו בית חולים בארץ אני מדבר על ( Yellow micropulse laser)
הייתי רוצה לנסות טיפול זה . במחקרים מחול שקראתי . הוא די אפקטיבי ובטוח יותר מ pdt* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ראייה מטושטשת בשעות הלילהדוד15/08/2019
אני בן 29. סובל מטשטוש בראייה בשעות הלילה בלבד.
ביום אני רואה טוב.
על מה זה יכול להעיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש בלילה
נתנאל סילם26/08/2019קשה לדעת - ממליץ להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ירידה בראייהסיגל07/08/2019
בדיקת ירידה בראיה נעשית כמו בדיקת ראיה רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מחלת רשתית - שאלה חשובהעידן04/08/2019
מהי מחלת הרשתית הנפוצה ביותר?
ממה היא נובעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הגדלת האישון בעת בדיקהעופר30/07/2019
למה בבדיקות עיניים מסוימות יש צורך בהגדלת האישון?
במה זה מסייע בדיוק לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?