מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי סבילות למטוטרקסט יש דבר כזהאיציק09/09/2023
התור לראמוטולוג בעוד 4 חודשים
בן 68 חולה בראומטית ארטריטיס 20 שנה בתחילת הדרך כ15 שנה קיבלתי מטוטרקסט במינון 10 מג לאחר שעליתי שלב במחלה העלו לי ל20 מג בזריקה וגם בחלק מהדרך הייתי עם פלקווניל וערבה שעשו תופעות לוואי והוסרו כרגע עקב בירור בעיה בריאות לא יכול לקבל ביולוגי ועכשיו לעיניין בחודשיים האחרונים ה 20 גר מטוטרקסט בזריקה עושה לי רע בגוף שלשולים כאבים בבטן ומפיל אותי למיטה ליומיים שלושה כאילו הגוף פיתח אי סבילות לתרופה ניסיתי להרחיק קבלת הזריקה מפעם בשבוע לפעם ב10 ימים לא עזר ירדתי ל15 מג לא עזר רופא המשפחה לא מבין אותי בדיקות דם תקינות כרגע ביוזמתי התחלתי פרנדיסון 5 מג. יום כן יום לא. שמשפיע עלי טוב מאוד השאלה יש מצב שפיתחתי אי סבילות ואם כן מה עושים? שאלה שתיים לא יודע אם תוכל לענות פה האם ניתן לקחת במקום מטוטרקס פרנדיזון במינון 5 מג כל יום לאורך כמה חודשים תודה לך ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טעות בתרופה גם מטוטרקסט וגם חומצה פוליתמירי05/09/2023
שלום,
לקחתי היום בטעות גם את המטוטרקסט וגם חומצה פולית.
זה מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פיענוח צילום ברכייםדנה04/09/2023
שלום רב
להלן ממצאי צילום ברכיים עקב כאבים
היצרות יחסית של המפרק באספקט מדיאלי ברכיים דוצ
מה זה אומר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - המלצה על רופא ראומטולוג פרטי או דרך מכבידניאלה30/08/2023
שלום
זקוקה בדחיפות לרופא ראומטולוג פרטי או דרך מכבי
באיזור המרכז אני סובלת מכאבים בברך כבר שבועיים
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מחלת וגנר …………….קארין25/08/2023
אני בת 39 קרוב ל 3 שנים סובלת מהתפרצות המחלה
ניסיתי 2 זריקות ללא הועיל מטרוקסט ,דופיקסטן
ממתינה לניתוח מערות הפנים אשמח לתובנות אופציה שיכולה להתאים לטיפול כי אני ממש על סף קריסה
וז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עזרה בפענוח בדיקות דםדיקלה24/08/2023
שלום רב, אשמח לעזרה.
ביצעתי בדיקות דם לפני כארבעה חודשים יצא לי ana ו dsdna גבוליים, c4 תקין ו c3 מעט נמוך 79 מתוך 83 שזה הערך הנמוך.
בבדיקות מלפני שבועיים ana ו- anti dsdna חיוביים
c3 יצא 68 ו- c4 יצא 13.5 מתוך 16.
בבדיקת ana ifa יצאתי שלילית, rf שלילי בשתי הבדיקות, יתר enas שלילים, קומבס ישיר שלילי. יש לציין שנשלחתי לבדיקות הללו עקב נימולים בידיים בלילה (שמאז חלפו במרביתם) ובעקבות כך שאבי חולה במחלת פרקים שיגרונית.
לשאלתי, כבר שבועיים ממש מודאגת ולא מצליחה לקבל תשובה חד משמעית מה קורה איתי. ראומטולג מהקופה שהייתי אצלו קבע שיש חשד ללופוס אם כי הוא לא ראה את תוצאות ה- ANA IFA השלילית, ביעוץ נוסף שהייתי ובו כבר ראו את כלל הבדיקות נאמר לי שככל הנראה זה לא לופוס אבל נשלחתי לבדיקות נוספות לבירור. יש לציין כי שבוע לפני הבדיקות הייתי חולה עם דלקת בסינוסים ולקחתי אוגמנטין עד שבוע לפני הבידקות. יתכן מצב שהדלקת והאנטיביוטקיה שיבשו את תוצאות הבדיקות? האם בהתאם לנתונים הנ"ל יש לי בהכרח בעיה אוטואימונית? מאוד מאוד מוטרדת ולא מצליחה לשחרר את הלחץ. אשמח למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם יש פגיעה ברגל על פי הצילום?עפ20/08/2023
נפלתי לא טוב על הרגל וביצעתי צילום בטרם. כיוון שבעבר כבר פיענחו לי צילומים בצורה לא מדוייקת שם אשמח לחוות דעת נוספת האם הצילום תקין או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דלקת מפרקים ניוונית בכפות הידייםאודליה20/08/2023
בת חמישים. לפני כמה חודשים , בצילום, אובחנה שחיקה של מפרק האגודל בשתי כפות הידיים. ללא קליניקה מיוחדת. מאז התחילו להופיע כאבים במפרקי כל האצבעות ביד ימין. הכאבים התגברו בחודש האחרון נמצאים איתי מרבית היום אבל בעיקר כשקמה משינה. התחילה גם מגבלת תנועה.
לא מכירה היסטוריה משפחתית, אני אדם רזה עם רקע של סרקואידוזיס לא פעילה ללא טיפול כבר 16 שנה.
שאלותיי:
1. האם יתכן שהמצב החמיר פתאום באופן די מהיר בגלל שהתחלתי להתאמן בחודשים האלה? אימון בעצימות בינונית עם משקולות בידיים מרבית הזמן (אולי האחיזה של המשקולות ונשיאת המשקלה לא טובה לי?)
2. כיצד עושים אבחנה מבדלת וודאי שמדובר בדלקת ניוונית ולא שגרונית או משהו אחר? כרגע לא נמצאו סימנים של RA בדם ובצילום ראו שחיקה מפרק אחד אבל דווקא כל האחרים כואבים.
3. האם יתכן ובאמת גם בשנות ה 2000 הטיפול היחיד הוא NSAID שעלול פגוע בקיבה ובכליות? שום דבר אחר?
4. ממליץ על ריפוי בעיסוק?
שליחה על כל השאלות אני פשוט בסוג של אבל - בגיל חמישים נפל עליי הסיפור הזה שמבחינתי אלו בעיות של זיקנה :-(
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מה פשר התפרצות הכאבים הנוראייםאני16/08/2023
שלום
שנים רבות אובחנתי כחולת יברומיאלגיה ואושר לי קנאביס רפואי שלא עזר. במקביל לכאבים היתה פריחה כואבת בכפות רגלים וידיים. לבסוף ראומטולוגית שלחה לMRI אגן ואובחנה דלקת מפרקים פסוריאטית. מאז טופלתי בכל מה שהרפואה מציעה, נטלתי את כל הביולוגיות, ורק כשהגעתי לקסלז'נס קרה הנס!!!! נטלתי אותה כשנתיים ואז הועדה לא אישרה בטענה שמעל גיל 65 התרופה מסוכנת!!!! נשארה תרופה אחת שטרם ניסיתי, סמזיה והתחלתי בהעמסה ומאז(2 מנות של 400)...התחיל הסיוט. כאבים בכל הגוף שלא ברא השטן!!! והתפרצות פסוריאזיס כנ"ל!!! אתמול הלכתי לרופא משפחה והוא חושב שבכל זאת זה שילוב של פיברומיאלגיה(בעיקר עייפות חולשה וחוסר שינה) והמליץ לנסות שוב קנאביס, ושאלך לרופא כאב. בינתיים למרות בקבוקי האופטלגין שאני גומאת..הכאב רק מחמיר וכנ"ל הפריחה(שלפוחיות "ממולאות" כואבות ומגרדות)...רופא המשפחה הציע להמשיך את הסמזיה, שבוע הבא מסיימת ההעמסה...לא בטוחה שכדאי לי להמשיך. אבל מה לעשות? אודה להערות/הארות/הצלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מבקש עזרה בפענוח אולטראסונדאורן14/08/2023
ממצאי צילום
נוזל יתר MTP ב 1-5
כף רגל ימין
מה זה אומר ואיך מטפלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אני לא מסוגלת להזיז את הגוף שלי הידיים נידבקות לי לגוף הצוואר קופא אורטופד רשם לי רוקסט rokacetplus וברקסין .. קופא והרגליים לא צועדות .אני פשוט מרוסקת .לאחרונה אורטוםד כתב ליסימה בוזגלו03/08/2023
לקחתי שני רוקסט כמו במירשם ושתיתי עם מים התחלתי להרגיש טוב יותר הרבה יותר טוב .לאחר שעה ניתקתי כאבים בכיבה והתעלפתי והיגעתי למיון טיפלו והרופא אמר לי לזרוק לפח את רוקסט ואת ברקסין .אבל לא נתן לי תחליף .מה אני עושה .בבקשה תעזרו לי ,אני מושבתת ,הבית שלי על גלגלים לא מסוגלת להסתרק לא מסוגלת לקום לשירותים .מה אני כן יכולה לקחת בלי להתעלף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון מוכח ללא רופאים ותרופות
עמוס אפרתי04/08/2023מתיחות לעמוד השדרה כדי לשחרר את הלחץ על הדיסקים.
שיטת ההיפוך באתר גב BACK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת שיווק התרופה אתופן דחוףאבי31/05/2023
הגב שלי תפוס עם כאבים חזקים מאוד כבר כמה ימים
היה לי בבית אתופן 500
ואני שותה מהיום
היום נאמר לי בבית המרקחת שהפסיקו לשווק את התרופה
השאלה שלי היא האם יש בעיה או סיכון בלקיחת התרופה הזאת
או שזה רק שיווק נטו
אשמח לתשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזוב תרופות. פתרון בשיטת ההיפוך TEETER X3
עמוס אפרתי01/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי במפרקי כפות ידייםרחל באר30/05/2023
שלום, אשמח לדעת הסימנים לדלקת פרקים, יש לי כאבים בכפות ידיים חיבור פרקי אצבעות קשה לי לאמץ את היד כמו לא יכולה לפתוח מכסה בקבוק ולמשוך משהו כמו שמיכה, בכפות רגליים לעיתים מתעוותות לוקח כמה שניות שזה חוזר.
היתי לפני שנה וחצי רופא ראמוטולוג ולא מצא משהו לדלקת פרקים, אציין לא היגעתי עם בדיקות מיוחדות כי לא נדרש ממני
האם הסימנים שציינתי מכוון שישנה דלקת.
אשמח לדעת אילו בדיקות יש לבצע לפני שאגיע לרופא ממוחה ראמטולוג
תודה לכל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות שכדאי לדלקת מפרקים
דוד31/05/2023הבדיקות שכדאי לבקש לפני ההגעה לראומטולוג הן
CRP, ESR, RF. ANA אנטי CCP, ועוד נוגדנים כמו אנטי RO, אנטי LA, משלים, אנטי צנטרומר, אנטי SCL70.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לך אשמח לתשובה בהקדםכפיר26/05/2023
אני סובל כבר חמש שנים מהדלקת סאקרואילאיטיס מטופל במכון רומטולוגיה בבית חולים היא הולכת ומחמירה לי והיא שולטת בכאבים חמורים כל צד ימין וגם בכל הצילומים רואים שזה הדלקת הזאת אני לפני התאונה הייתי כמו פנתר ומאז התאונה אני בקושי יכול לתפקד וללכת חיי על כדורים והייתי מאושפז בבית חולים ואני במעקב מכון כאב ובהמון טיפולים לא מצליח לישון בלילה לא יכול לשבת כמעט על כיסא רגיל רק כורסא אורטופטי וזה מאז שעשיתי תאונת דרכים האם יש לזה קשר ואם זה יכול לייוצר מהתאונת דרכים אשמח לתשובה תודה מכל הלב ואם זה יכול להיגרם מתאונת דרכים אשמח לרופא שיכול לתת לי המלצה ואשמח לבוא להיבדק אצל אותו רופא תודה לך ומחכה לתשובה בהקדם ,..............,...........................,.....................................................................................................................................................................................................................................
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפש עזרה לפתרון הבעיה או סימוכין לתביעה?
לודמילה28/05/2023אם אתה מחפש סימוכין, אז גש לחוות דעת אצל ראומטולוג בכיר.
אם עזרה לפתרון, אז הטריגר להתפרצות המחלה, אינו חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן פענוח בדיקות Ana profileחיה23/01/2023
ערב טוב!
נערכו לי בדיקות דם לפני שישה ימים בחשד לדלקת פרקים. כל הבדיקות הגיעו חוץ מהana profile (כתוב שזה בעבודה)
אשמח לדעת תוך כמה זמן אמורות להגיע תוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרף
חי02/02/2023גם אני מחכה כבר 13 ימים לתוצאות. אשמח להבין האם זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?