מידע רפואי
פורומים
- ניתוחים גינקולוגים בלייזר
- נטורופתיה ותזונה
- ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים
- בריאות העין, מחלות עיניים, בעיות ראיה
- תביעות סיעוד, עו"ד ביטוח סיעודי
- רפואת שיניים לילדים
- NLP דמיון מודרך
- מחלות ריאה אסטמה
- תזונת ספורט
- צינתור, צינתור לב, צינתורים
- הגנה עצמית, הגנה עצמית לנשים
- בנות, העצמה נשית
- נפרולוגיה, לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה
- פרקינסון, הפרעות תנועה
- רשלנות רפואית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.פרופ` אבירם נצר
מנתח א.א.ג, ראש וצוואר פרופ` אבירם נצר סגן מנהל לשעבר של מחלקת א.א.ג ניתוחי ראש וצוואר, רמב"ם. פרופ` נצר משנה קליני בפקולטה לרפואה בטכניון. פרופ` נצר בעל התמחות במחלות א.א.ג וניתוחי ראש וצוואר במחלקת א.א.ג. ברמב"ם. פרופ` נצר מקבל לקוחות פרטיים, מכבי, כללית מושלם בקליניקה שבשדרות בן גוריון 4, חיפה.
מנהל הפורום

- כאב במפרק ירך שמאל הרגשה של חום חזקגיא08/05/2022
מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סקרואילאיטיס או דלקת חוליות מקשחת?עומר05/04/2022
שלום רב,
אשמח לעזרה -
אני סובל מכאבים כרוניים ופיברומיאלגיה מזה כעשור (מגיל 30). בשנים האחרונות הכאבים קבועים, ותמיד באותם מקומות (גב, אגן, פרקי ירכיים, ברכיים, כתפיים, בהונות), פרט לשאר הסימפטומים (קשיון בוקר ממושך, הפרעות שינה, עייפות, וכדומה).
לפני כשנה אובחן אצלי סקראואילאטיס; עפ״י תוצאות ה-MRI נצפו ארוזיות במפרקים (ומוקדי דלקת בכנפי האיליאום), בצקת לשד עצם ומרווח מפרקי צר. בנוסף אנטזיטיס (באספקט פוסטריורי של sij). האבחנה תואמת לספונדילוארטורפתיה אקסיאלית, עם מרכיב כרוני ואנקילוזיס.
שאלתי שני ראומטולוגים מומחים האם ייתכן שכאבי הפרקים בגוף (גב, ירכיים, ברכיים, כתפיים, בהונות, צלעות) קשורים לדלקת באגן (דבר המעיד על אנקילוזיס). שניהם התעקשו שמדובר בדלקת באגן המשפיעה על האגן ועל הגב, ושאר הכאבים מוסברים על ידי הפיברו \ תסמונת כאב (ושללו אנקילוזיס).
שאלתי היא - האם ניתן (ללא MRI עמוד שדרה) לאבחן אנקילוזיס (בדיקת HLA-B27
יצאה שלילית)? כיצד אפשר לדעת מתי הסקרואילאיטיס הוא תסמין מוקדם לאנקילוזיס ומתי הוא הבעיה עצמה (ואם כן, מה מקורה)? האם הפענוח המעיד על מרווח מפרקי צר (+ ספונדילוארטורפתיה אקסיאלית עם מרכיב אנקילוזיס) ביחד עם שאר התסמינים, לא מציע שמדובר באנקילוזיס?
תודה רבה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סקרואילאיטיס או דלקת חוליות מקשחת?עומר05/04/2022
שלום רב,
אשמח לעזרה -
אני סובל מכאבים כרוניים ופיברומיאלגיה מזה כעשור (מגיל 30). בשנים האחרונות הכאבים קבועים, ותמיד באותם מקומות (גב, אגן, פרקי ירכיים, ברכיים, כתפיים, בהונות), פרט לשאר הסימפטומים (קשיון בוקר ממושך, הפרעות שינה, עייפות, וכדומה).
לפני כשנה אובחן אצלי סקראואילאטיס; עפ״י תוצאות ה-MRI נצפו ארוזיות במפרקים (ומוקדי דלקת בכנפי האיליאום), בצקת לשד עצם ומרווח מפרקי צר. בנוסף אנטזיטיס (באספקט פוסטריורי של sij). האבחנה תואמת לספונדילוארטורפתיה אקסיאלית, עם מרכיב כרוני ואנקילוזיס.
שאלתי שני ראומטולוגים מומחים האם ייתכן שכאבי הפרקים בגוף (גב, ירכיים, ברכיים, כתפיים, בהונות, צלעות) קשורים לדלקת באגן (דבר המעיד על אנקילוזיס). שניהם התעקשו שמדובר בדלקת באגן המשפיעה על האגן ועל הגב, ושאר הכאבים מוסברים על ידי הפיברו \ תסמונת כאב (ושללו אנקילוזיס).
שאלתי היא - האם ניתן (ללא MRI עמוד שדרה) לאבחן אנקילוזיס (בדיקת HLA-B27
יצאה שלילית)? כיצד אפשר לדעת מתי הסקרואילאיטיס הוא תסמין מוקדם לאנקילוזיס ומתי הוא הבעיה עצמה (ואם כן, מה מקורה)? האם הפענוח המעיד על מרווח מפרקי צר (+ ספונדילוארטורפתיה אקסיאלית עם מרכיב אנקילוזיס) ביחד עם שאר התסמינים, לא מציע שמדובר באנקילוזיס?
תודה רבה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מטוטרקסט ותרופה נגד קורנה.חנן05/04/2022
כחולה קורנה קיבלתי את התרופה של פייזר למשך 5 ימים ונתבקשתי להפסיק את הטיפול במטוטרקסט שאני מקבל כחולה בדלקת פרקים שגרונית.
מתי אפשר לחזור ולקחת את הטיפול במטוטרקסט.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דלקת פרקים מה הלאהדן202002/04/2022
שלום
לאחר החיסון השני של הקורונה קיבלתי דלקת פרקים מאז אני מתמודד איתה ועם הכאבים הנלווים . האם המצב הזה יכול להדרדר לניוון שרירים ? זו שאלה שאני לא מצליח למצוא לה תשובה אצל הרופאים בקהילה. אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בצקת באצבעות כף יד שמאלטובה26/03/2022
שלום רב. בן שלי עוד מעט בן 12. לפני חודשיים התחילה לגרד לו אצבע ואחרי זמן מה התחילו להתנפח כל האצבעות ביד. נראה כבצקת. רופאת ילדים ואלרגולוג אמרו שזה נראה כמו עקיצת משפחת דבורניים. מאוד גירד לו מדי פעם ואחרי כשבועיים עבר, נשאר רק כתם באצבע שחשבו שזו העקיצה ופסים אדומים מתחת לציפרניים. לפני כמה ימים שוב התחיל להציק לו והתנפחו כל האצבעות. יש קצת כתמים אדומים ומדי פעם התקפי גדר חזקים. רופאת ילדים שלחה לרופא עור והוא שלח לראומטולוג. התור עוד שבועיים אפילו דרך מושלם. בינתיים אובדת עצות... מה זה יכול להיות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בצקת באצבעות כף יד שמאלטובה26/03/2022
שלום רב. בן שלי עוד מעט בן 12. לפני חודשיים התחילה לגרד לו אצבע ואחרי זמן מה התחילו להתנפח כל האצבעות ביד. נראה כבצקת. רופאת ילדים ואלרגולוג אמרו שזה נראה כמו עקיצת משפחת דבורניים. מאוד גירד לו מדי פעם ואחרי כשבועיים עבר, נשאר רק כתם באצבע שחשבו שזו העקיצה ופסים אדומים מתחת לציפרניים. לפני כמה ימים שוב התחיל להציק לו והתנפחו כל האצבעות. יש קצת כתמים אדומים ומדי פעם התקפי גדר חזקים. רופאת ילדים שלחה לרופא עור והוא שלח לראומטולוג. התור עוד שבועיים אפילו דרך מושלם. בינתיים אובדת עצות... מה זה יכול להיות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אנטי ccp משתנה משלילי לחיובי גבוהאור נועה16/03/2022
שלום, שמי אור בת 30
ביצעתי לפני 3 חודשים בדיקת אנטי ccp ויצא קטן מ0.5 . לאיר 3 חודשים ביצעתי שוב ויצא 280. האם סביר עליה כזאת בערך? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כאבי ידיים - דלקת פרקיםירון7111/03/2022
שלום
יש לי בעייה ביד - תעלה הקרפאלית המליצו לי גלי הלם
לאן ניתן לפנות ? הבנתי שקופת חולים מכבי לא עושה
אודה להמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לליאורה עם כאבי הברכיים והיובשIGG403/03/2022
אומנם שיוגן נשלל אבל האם נבדק IGG4? נשמע מאוד דומה! אני סובלת מזה ויש לי כל מה שאת מתארת. זה באבחנה מבדלת לשיוגרן ובדר"כ נוגדנים של שיוגרן לא יופיעו.
ממליצה בחום ללכת לראומטולוג לבדוק את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כאבי רגליים בהליכהאני07/02/2022
שלום
סובלת מכאבי רגליים בהליכה.
סובלת מדלקת מפרקים פסוריאטית מטופלת בקסלז'נס
אורטופד ע"ש עשה MRI ע"ש מתני טוען שכאבי הרגליים לא מע"ש.
מומחה כלי דם מצא בדופלר חסימה בעורק רגל ימין הציע צינתור.
אבל הכאבים לא רק בשוק(שזה מה שנגרם ע"י חסימת כלי דם), אלא מהמותן עד הקרסול.
ראומטולוג שלח ל-MRI אגן, ומצרפת התוצאות.
מכיוון שהתור לראומטולוג עם התוצאות רחוק, אשמח לדעת האם בתוצאות ישנה תשובה לכאבי רגלים בהליכה, והאם יש משהו שניתן לעשות.
תודה
סיבת הבדיקה: הערכת סקרואילאיטיס , על פי הפנייה.
MRI מפרקי SI בסדרות רגישות לנוזל וב T1 במישורים שונים לפני ואחרי הזרקת ח.נ.
בוצעה השוואה לבדיקת MRI עמ"ש מ 21.10.27 .ולבדיקת CT מ 21.9.30.
שינויים כרוניים בולטים על רקע סקרואילאיטיס , דו"צ. נראו גם בבדיקה קודמת. כולל אי
סדירות של המשטחים המפרקיים ושינויים סקלרוטיים כרוניים.
סקרואילאיטיס פעילה דו"צ בולטת מעט יותר מימין. כולל בצקת תוך לשדית והגברה של
האות לאחר הזרקת ח.נ.
לציין כי גם בבדיקות קודמות נראו שינויים על רקע סקרואילאיטיס כרונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בדיקו מקיפות לדלקת זיהום ?שי01/01/2022
שלום רב
לפני כמה שנים יצא לי פצע השתמשתי באנטביוטיקה במישכה..
ואז התחיל לי אחת לכמה שבועות חרחוקים וחחוסר אוויר בנשימה
אני רוצה לעשות בדיקה מקיפה לבדוק האם יש דלקת זיהום ...
איזה בדיקת מקיפות כדאי לבקש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בדיקות דם - פיענוח תוצאהחיים18/12/2021
בבדיקות דם התוצאות ANTINUCLERR AB ADULTS חיובית, ANTINUCLEAR AB-IFA שלילית(בדיקה מבוצעת בטיטר החל מ-1/80). בדיקות CRP ו-ESR תקינות. הבדיקה נעשתה עקב כאב קל במפרק הירך. מה המשמעות של התוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כאבים במפרק הירך ובדיקת mri לפיענוחרלי דגן15/12/2021
אודה בפיענוח ה mri.
לתלונתי על כאבים חזקים בתנוחת רגל בפתיחה חיצונית של המיפרק מהאגן לאורך הרגל עד הברך, כולל נשלחתי לבדיקה.עושה ספורט חלקי במיגבלות אך לצערי הכאבים גורמים לצליעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הוהן מודלק ואבסס מתחת לציפורני הבהונותשרון14/12/2021
בת 56סכרתית מאוזנת על תרופות אחר מס שנים של כאבי מפרקים התפרץ כאב נוראיבבהונות שני הרגלים כאבים בלתי נסבלים בוהן מודלקת ומתחת לציפורן מעין אבסס ששינה את צבע הציפורן לסגול.לא ישנה בלילות מרוב כאב.חושדת שהאבסס יגרום ןזיהום ברגל ואני סכרתית.תור בקופח לראומטולוג רק עוד חודשיים.
מה עושים נתנו משכחי כאבים אתופן וגם כולכיצין לפני יומיים.כרכע אין הטבה כאבים וייסורי תוםת.מה המלצתך מתיסרת עד השמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?