מידע רפואי
פורומים
- טרשת נפוצה
- גניקולוגיה ורפואה סינית
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- ויטמינים תוספי מזון
- גיל המעבר
- גניקולוגיה נערות
- פונדקאות
- תזונה טבעית
- רפואת משפחה
- פדיקור
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- נשירת שיער
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר יוסף שמואלי
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופסיות פיוז`ן לברור גידולים בבלוטה.ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל
- מתגורר ליד מפעל אספלטתמיר גולן07/10/2024
שלום אני גר באיזור בשומרון ולידנו יש מפעל אספלט כאשר רוב היום יש ריח חזק של אספלט ולפעמים זה אף מפריע לנשום. האם מדובר בסכנה בריאותית או רק במפגע שאיננו נעים לחוש הריח.... והאם חוקי דבר כזה? חמש מאות ממקום מגורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - רב שקע - מרחק בטוח - קרינהליטל05/10/2024
שלום,
רציתי לשאול מה המרחק ביטחון מבחינת קרינה מרב שקע (עם מפסק אדום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצי מטר.
רם דישון06/10/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלקביעת תורסגירה- שתי שאלות אשמח למענה מכםנוי26/09/2024
1. כמה צילומי חזה פשוטים שעושים נניח במיון שווים לפעם אחת של בדיקת ממוגרפיה שדיים?
2. האם בטיחותי לעשות צילום שיניים פנורמי פלוס 4 נשכים פעם אחת בשנה בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחוץ לתחום הפורום. שאלי את טכנאי הרנטגן- זה תחום המומחיות שלהם.
רם דישון27/09/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלקביעת תורסגירה- ראוטר בממד בזמן עבודה- הריוןשא20/09/2024
שלום,
בשנה האחרונה אני עובדת מהממד בבית ויש שם ראוטר.
המרחק ממני לראוטר בזמן העבודה הוא 1.5 מטר.
אני בהריון בשבוע 14.
רק היום חשבתי על זה שזה עלול להיות מסוכן.
האם אכן יש סכנה?
לרוב אני יושבת עם דלת פתוחה, וחלון הממד תמיד סגור (הזכוכית). חלון הברזל פתוח.
האם עלולה להיות סכנה לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר לדעת כי זה אינדיבידואלי,
רם דישון21/09/2024אבל רצוי או לעבוד מחדר אחר או להוציא את הראוטר מהממד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שא21/09/2024ברור, ברגע שחשבתי על זה הוצאתי את הראוטר.
השאלה אם כדאי או צריך לעשות משהו עכשיו מבחינת ההריון?
האם עלולה להיות סכנה לעובר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, אין סיבה לדאגה.
רם דישון24/09/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלקביעת תורסגירה- מרחק שמבטיח בטחון לתינוק שרק נולדגבי20/09/2024
כמה מרחק צריך להיות בין ראוטר, ממיר וטלוויזיה לתינוק שרק נולד כדי שלא יהיה סיכון לתינוק מבחינת קרינה? (אבקש פירוט למרחק המתאים בין התינוק לשלושת המכשירים שציינתי, כך שלא יהיה סיכון לתינוק).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשה מטרים לפחות. רצוי בכלל לא באותו חדר.
רם דישון21/09/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח מאוד לדעתךLina18/09/2024
במהלך שנים 2022-2024 בעיקרון שנתיים כזה.. עשיתי חמש צילומי חזה רגילים.. מה שעושים במיון
בעיקרון כל החיים שלי עשיתי רק חמש צילומי חזה בתוך שנתיים. מעבר לזה לר עשיתי כלום מעולם ואני בת 44.
השאלה שלי עד כמה מצב זה שם אותי בסיכון כל שהו לחלילה וחס סרטן?
אני נמנעת מללכת לצילומי שיניים כרגע כי צילום חזה אחרון עשיתי במאי 2024. לפני 5 חודשים.. לכן אני חושבת אם כדאי לחכות שימלאו 10 חודשים מהצילום חזה האחרון ואז להתחיל טיפול שיניים..
אילו סוגי סרטן בכלל זה שם בסיכון? אם עושים צילום בחזה
אשמח לדעתך על שאלותיי זה מאוד יעזור לי להחליט🙏🙏🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
רם דישון19/09/2024אינני רופא ולכן תשובתי תהיה חלקית. צילום שיניים נעשה היום עם קרינה הרבה יותר נמוכה מבעבר, וההתלבטות היא הסיכון בדחיה של צילום השיניים לעומת הסיכון המזערי מאד בביצועו. הייתי אומר שאם מדובר בצילום של שן אחת או שתיים- לא לדחות. אם מדובר על פנורמי- בדרך כלל סובל דיחוי. אני מציע להתייעץ עם מנהל המכון לצילומי שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קווי מתח בקרבת הביתנויה16/09/2024
שלום, מחוץ לגינה שלנו ישנו ואדי בו עובר קו מתח. בגלל הטופוגרפיה של המקום והבניין שיושב כמדורג, יוצא שדירת הגן שלנו יושבת בגובה שהוא יחסית מול גובה החוטים. הם מאוד סמוכים לגינה ועוברים ממש לנגד העין - איני מצליחה להעלות כאן תמונה אך מדובר בעמודים בעלי 3 קומות וחוטי חשמל בשלושה גבהים אחד מעל השני, והתוואי הוא כזה שעובר כאמור בוואדי שממולנו ויורד לאורך מרחק די רב במורד הוואדי עד לקניון למטה - מנתונים אלה אנו מנחשים שבטח לא מדובר במתח נמוך... אוסיף כי בלילה כשיש שקט שומעים שכל העסק הזה מזמזם (נאמר לי שמדובר באבק שפוגש לחות על החוטים וזה מפיק זמזום - איני יודעת אם זה נכון). ככלל - אנחנו יודעים שכשמדובר בקווי מתח לא מספיקה מדידה חד פעמית. ערכנו עד כה 2 מדידות בגינה: מדידה אחת לפני כשלושה חודשים סביב השעה 14:00 הראתה 0.01. מדידה נוספת לפני כשבוע סביב השעה 21:30 הראתה 0.08. האם די בשתי מדידות אלה כדי להירגע באמת ולשחרר את הנושא? או שיתכן שלפרקי זמן מסוימים אנו בכל זאת חשופים לסיכון? תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי המדידות מצביעות על כך שאין שום סיכון בשום זמן.
רם דישון17/09/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה קרינה מgps פחותה מקרינה של הטלפון ונתונים ובלוטוסמלאכי15/09/2024
שלום, הבנתי שרכיב הgps בטלפון רק קולט ולא משדר. השאלה שלי למה זה משנה מבחינת הקרינה אם הוא משדר או שלא? הרי הקרינה מהgps שהטלפון שלי קולט היא גם חזקה לא? איך היא לא מסוכנת ביחס לקרינה מהטלפון שאני על מצב נתונים ובלוטוס נגיד? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה.
רם דישון17/09/2024קצרה היריעה מלהסביר לך איך ה-GPS עובד, אבל הוא אינו משדר כלל. אין בו שום סיכון, להבדיל מהקרינה של וייפיי ובלותות׳.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת ילד בגב קיר בו ארון חשמלחיים07/09/2024
משפץ בית. בצידו השני של הקיר (20 ס"מ) בו ממוקם ארון החשמל (3*63) והתקשורת, נמצא חדר ילדים, ולפי התכנון בגב אותו קיר תמוקם מיטת הילד.
פניתי לחברה לחברה למיגון מקרינה ונאמר לי שבהתקנת המוצרים שלהם (פח סיליקוני מיוחד) יש למנוע כל סכנה מקרינה בחדר הילד.
שאלותי-
1. האם יש גיבוי לאותן הצהרות?
2. האם יש חברה / מוצר מומלצים בעניין?
3. פעולות נוספות מומלצות (מעבר לשינוי מיקום המיטה בחדר המגורים) ?
תודה למפרע על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות.
רם דישון08/09/20241. אני מסכים להצהרת החברה. המיקום של המיטה לא טוב.
2. החברה שאני מכיר היא דלב.
3. או מיגון או שינוי מיקום המיטה. אין צורך בשניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבים אופטיים - 1 ג'יגהליטל04/09/2024
רציתי לשאול אם יש קרינה מסיבים אופטיים של 1 ג'יגה?
יש חשיבות לגודל הקיבולת? כלומר יש הבדל אם זה 200 מ"ג או 1000 מ"ג מבחינת קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום קרינה מסיב אופטי, ללא תלות במהירות שלו. (זו לא קיבולת- זו מהירות).
רם דישון05/09/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר שנאים בקומת מרתף של הבנייןשירן04/09/2024
שלום רב,
רכשנו דירה מקבלן אשר מתוכנן בה חדר שנאים עם שנאי 630KVA.
הדירה שלנו בקומה 5 במרחק אנכי של כ20 מטר ואופקי של כ15 מטר.
שאלות שמטרידות אותי:
1. אשמח להסבר מה ההבדל בין KV לKVA? אני רואה שבכל מקום ההמלצה למרחק מחדר שנאים הוא בין 3-6 מטרים אבל מרחק מקו מתח עליון 400KV הוא 20 מטר? לא עושה לי שכל שכן השנאי שלנו הוא 630KVA
2. בתכנון רשום שהשנאי יספק חשמל לבניין שלנו. אני חוששת ממצב שישתמשו בו גם לבניינים אחרים. האם אותו שנאי יכול לשמש לעוד בניינים ובכך תגדל כמוץ הקרינה?
3. האם כחלק מטופס 4 הקבלן מחוייב לבצע בדיקת קרינה ולהציג לדיירים את הדוח? ואיך דואגים שהבדיקה תהיה אמינה, הרי לא יהיה עומס צריכה בשלב לפני אכלוס
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות.
רם דישון05/09/20241. קחי קורס בסיסי בחשמל. קצרה היריעה להסבר על המושגים השונים.
2. יכול, אבל לא סביר. השנאי בגודל מתאים לבנין אחד- גודלו לא יספיק לשניים.
3.לא. אין חובה כזו.
4. המרחק שציינת מבטיח שאין שום סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטרפות לטלוויזיהמשה02/09/2024
שלום, כל החברות מציעות היום התחברות באמצעות סטרימרים.
המכשירים הללו אלחוטיים ואני מנסה להימנע מהם.
מהי ההמלצה הטובה ביותר לבית עם ילדים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבחור סטרימר שניתן לחברו לטלויזיה עם כבל ושניתן לכבות בו את השידור.
רם דישון02/09/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בזכוכית האחורית בפלאפוןדני02/09/2024
שלום רב
רציתי בבקשה לשאול האם שבר בזכוכית האחורית של מכשיר הפלאפון עם חתיכות ממש שנפלו מעלה את רמת הקרינה שהמכשיר פולט
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא. אין לזה שום השפעה.
רם דישון02/09/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק רצוי מראוטר סלולרימאיה02/09/2024
שלום,
כמה מרחק רצוי שיהיה בין ראוטר סלולרי לחדר שישנים בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני מטר.
רם דישון02/09/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת קרינה של מוניטור לתינוקגיא26/08/2024
שלום
נאמר כאן לא להשתמש במוניטורים של תינוקות, אבל ביצעתי מדידה ואשמח לדעת מה המשמעות שלה:
קרינה אלקטרומגנטית ELEC מגיעה לבערך 30 VM
ניסיתי להבין מאיפה בדיוק מגיעה הקרינה ונראה שדווקא מדובר בחוט החשמל הדק בין המוניטור לשקע החשמל.
האם זו קרינה תקינה שאפשר לחיות איתה בלי סכנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מבקש את הפרטים הבאים:
רם דישון27/08/20241. איזה מכשיר?
2. תוצאת מדידה ממש על מיטת התינוק, הן ב- LF והן ב- RF.
3. מרחק המוניטור מהתינוק בזמן המדידה.
בכל מקרה שמרי מרחק של שני מטר בין המוניטור לתינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
גיא01/09/2024המכשיר הוא TRIFIELD
הוא נותן את המדדים הבאים על המיטה עצמה:
MAG - 0
ELEC - 30 V/m
RF - 0.03 mW/m^2
המוניטור נמצא בערך 1.5 מהתינוקת.
מה שמוזר הוא שאם מזיזים את המיטה ומודדים באותו המקום - כל המדדים יורדים, כאילו שהמיטה מעבירה או כולאת את הקרינה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי תקין. יתכן שבמיטה יש חלקי מתכת שגורמים לתופעה.
רם דישון02/09/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?