ד"ר אברהם מתתיהו

צפיות: 939
38 שנות ותק
 גדרה
תחומי התמחות: קרדיולוגיה, קרדיולוגיה ילדים
 

בוגר ביה"ס לרפואה בת"א. מומחה ברפואת ילדים, קרדיולוגיה כללית וקרדיולוגיה ילדים (תת התמחות בבי"ח לילדים בבוסטון). מנהל יחידת לב-ילדים במרכז הרפואי קפלן ברחובות. עוסק באבחון וטיפול במומי לב מולדים כולל בדיקות אקו-לב וצנתורים, וכן באיתור מומי לב בעובר באמצעות בדיקות אקו לב לעובר. 

תחומי התמחות

  • קרדיולוגיה
  • קרדיולוגיה ילדים

לעדכון פרטי עמוד זה...




ד``ר אברהם מתתיהו
| 13/08/2009
ד``ר אברהם מתתיהו
| 09/08/2009
ד``ר אברהם מתתיהו
| 27/07/2009
ד``ר אברהם מתתיהו
| 24/05/2009

קרדיולוגיה ילדים

פורום קרדיולוגיה ילדים הוא המקום שלכם להתייעץ לגבי מחלות לב ילדים, קרדיולוגיה ילדים, הפרעות קצב, מומי לב מולדים, אוושה בלב, מומי לב בעוברים, רשרוש בלב, חדרי הלב, מחיצת הלב, שסתום הלב, הפרעות בקצב הלב, אקו דופלר, מומי לב בתינוקות ועוד
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • היפרטרופיה של חדר ימין
    אמא של רוני
    15/04/2018

    רוני בני בן ה5 חודשים אובחן כלוקה מבעיה זו כיומיים לאחר הלידה
    בדיקת הולטר יצאה תקינה גם בשבוע הראשון לחייו וגם השבוע
    בגיל 5 חודשים
    הוא מתפתח מצוין, עולה במשקל
    בהתחלה היה מכחיל הרבה, אך כיום גם זה כמעט עובר לגמרי
    באקו שנעשה שוב בגיל חודשיים ההיפרטרופיה השתפרה מאד
    ובאקו בגיל 5 חודשים נכתב לנו אודות ההיפרטרופיה:
    mostly resolved
    רציתי לדעת כל מה שאפשר בקשר לזה
    האם זה ישפיע עליו
    מה הסיכונים
    למה זה קרה
    האם זה קשור להריון לא תקין?
    מה אפשר לעשות כדי שלא ישנה בילד הבא
    האם צריך לנהוג איתו בזהירות עד שזה יעבור לגמרי?
    תודה רבה מראש!!!!!!!


    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפרטרופיה של חדר ימין שנסוגה ספונטנית בתינוק

    ד''ר אברהם מתתיהו
    17/04/2018

    קשה לדעת בודאות מה הסבה לדבר. לעתים רואים זאת בהריון עם סכרת אימהית.
    לעתים סגירה מוקדמת של הדוקטוס בהריון יכולה לגרום לכך (אין לי הנתונים הללו מההריון, האם נעשה אקו לב עובר?)
    בכל מקרה אם התופעה השתפרה לבד וחלפה, לדעתי הסכוי שזה יחזור הוא קטן מאד.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקו לב עוברי - דליפה קלה במסתם הטריקוספידלי
    אירנה
    16/04/2018

    שלום רב,
    אני בת 33, הריון שני, שבוע 24. עשיתי אקו לב עקב הסטוריה משפחתית של Aorta coorctation מולד אצל אמי.
    בבדיקה הכל יצא תקין, פרט לדליפה קלה ממסתם הטריקוספידלי, והרופא אמר לחזור אליו לקראת שבוע 30 "בשביל השקט שלו".
    אני מאוד לחוצה מהממצא, הרופא אמר שזה לא משמעותי ואין מה לדאוג. מצד שני מדאיג אותי שעדיין נדרש מעקב בשבוע כל כך מתקדם.
    אודה מאוד אם תוכל להסביר מה ההשלכות האפשריות של הממצא ולמה צריך להמשיך לעקוב?
    תודה רבה!

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך השאלה

    אירנה
    16/04/2018

    ברצוני רק להוסיף, ששקיפות עורפית ושתי הסקירות היו תקינות לגמרי, למרות שבסקירה השניה בוצע אקו לב כמה ימים לפני האקו לב האחרון והרופא אמר שהכל תקין.
    סיכום בדיקת אקו לב: נצפו בגדר הנורמה: ציר הלב וסיטוס, קצב הלב, מורפולוגיית חדרי הלב, חיבורים ללב: ורידי עלייתי DV, SVC-IVC ולפחות 2 ורידים ראתיים, עלייתי-חדרי, חדרי-עורקי, גודל ויחסים של מוצא כלי דם גדולים מימין ומשמאל, קשת אאורטה, קשת דוקטלית, מחיצה בין חדרית, מחיצה בין עלייתית, גודל עליות, פורמן אובלה, מסתמים אטריוונטריקולארים וסמילונארים, זרימת דם בין חיבורי הלב בדופלר. לסיכום: דלף קל ממסתם טריקוספידלי.
    האם הממצא נחשב למום וייתכן ואדרש לעשות בירור גנטי ומי שפיר בשבוע כל כך מתקדם? האם עד שבוע 30 יכולים להופיע עוד מומים ו/או המצב הנוכחי יכול להחמיר? למה נדרש מעקב אם לדברי הרופא הממצא לא משמעותי? אודה מאוד להתייחסותך, מאוד מוטרדת.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דליפה קלה של מסתם טריקוספידלי בעובר

    ד''ר אברהם מתתיהו
    17/04/2018

    דליפה קלה של מסתם טריקוספידלי בעובר , ילד וגם מבוגר היא ממצא מאד שכיח וקים בשכיחות רבה בנורמלים.
    לא נראה לי שיש צורך לדאוג.
    אני מניח שהרופא רצה לחזור על הבדיקה מאוחר יותר לברר שאין שינוי לרעה.
    לדעתי לפי התשובה לא נראה שיש הצדקה לדקור מי שפיר אלא אם יש גורמים אחרים שמעלים הסכון לבעיה גנטית.
    ברוב הגדול מאד של המקרים בעיות מולדות ניתן לאבחן כבר שבוע כזה ולא צפוי להופיע משהו מולד חדש. (בתאוריה יש גם דברים נרכשים)

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הרגשה של הדופק ילדה בת 5
    אבנר
    07/04/2018

    שלום רב
    ביתי בת 5 החלה להתלונן שמרגישה את פעימות הלב לאחר מאמץ. העניין לא מונע ממנה להתאמץ ובבדיקה שעשיתי הדופק סדיר ולא מהיר יותר ממה שאמור להיות אחרי מאמץ . האם טבעי שילד יחוש בדופק שלו ? האם יש צורך בפניה לקרדיאולוג או שפניה לרופא משפחה ואקג מספיקים?
    תודה מראש

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הרגשה של הדופק ילדה בת 5

    אבנר
    07/04/2018

    היינו אצל רופא ילדים שלא מצא משהו חריג בשמיעה כלומר איוושה או רישרוש או אי סדירות או קלות לא תקינתק וכך גם לגבי הנשימה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הרגשת הדופק בילדה בת 5

    ד''ר אברהם מתתיהו
    09/04/2018

    רוב הסיכויים שאין בעיה של ממש.
    יש אנשים/ילדים שירגישו דפיקות לב בלי שתהיה הפרעת קצב ויש כאלה שתהיה אצלם הפרעת קצב ולא ירגישו בכך.
    אם התלונה היא חד פעמית או לעתים רחוקות ורופא הילדים בדק הילדה וראה את האקג ולא התרשם אז לא נראה לי שחייבים ללכת לקרדיולוג. אם התלונות ממשיכות יש לשקול זאת בכל זאת לפנות לבדיקה ולהשלים גם אקו לב והולטר (רשום אקג של 24 שעות)

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפרעת קצב בילד עם מחלת חומר לבן
    נחמה
    04/04/2018

    שלום רב,
    בני בן 4, סובל ממחלת חומר לבן ללא כותרת (אבחנה מבדלת מחלה מיטוכונדריאלית) ואסתמה.
    בפעם הראשונה שנתקלנו בהפרעת הקצב היתה באשפוז לפני 5 חוד שבמהלכו העלה חום ואז התלונן על כאב בחזה למשך כחצי שעה דופק הלב שלו נאמד על 178 - 199 נעשה בחינה האם מדובר באירוע לבבי דבר שנשלל.
    לפני כחודש בני באמצע משחק לא אקטיבי במיוחד החל להתנשם בכבדות ונראה "סחוט" היות שהיינו בחוץ במדידת דופק שעשיתי ידנית מדדתי כ 150 דופק החזרתי אותו הביתה ולאחר מנוחה מדדתי דופק שבין 140 ל 178 במכשיר סטורציה שבא והלך במשך 3 שעות לבסוף הבאתי אותו למיון שם כבר המדדים התאזנו ונשלחנו לבירור הולטר.
    אתמול התקבלה התוצאה כי הדופק הכי גבוה שנמדד עמד על 183 הכי נמוך 76 מספר כולל של טכיקרדיות 98. כאשר בפירוט לפי שעות ראיתי שגם בשעות שהוא היה בישיבה או הליכה קלה של מספר צעדים הדופק של קפץ ל 160 - 175.
    ניתן לחוש את ליבו כאשר יש לו דופק מואץ ממש כאילו הלב יוצא החוצה (בשפת העם). אתמול שוב רוב הערב בשל תלונות של הילד מדדתי לו דופק והוא הגיע ל 148.
    רופא הילדים אמר שאין בעיה חשמלית בלב לפי ההולטר. אם כך מה יכול לגרום לילד להעלות כך דופק? וחשש נוסף שלי הוא היות והלב הינו שריר מה הסבירות שיגרם נזק ללב אם המצב ימשך כך.

    רק להשלמת התמונה חלק מתסמיני בעייתו הנוירולוגית כוללות פרכוסים, טיקים, בעיות בליעה ושליטה בצרכים.

    לא מצפה לאבחון אלא להכוונה לאיזה כיוון כדאי לפנות וממה עליי להזהר

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הפרעת קצב בילד בן 4 שנים עם מחלת חומר לבן?

    ד''ר אברהם מתתיהו
    06/04/2018

    הי
    לא ברור לגמרי באיזו מחלה מדובר. האם מחלה זו יכולה לערב גם את הלב? האם היא גורמת לחולשה. פרכוסים יכולים להתבטא גם בעליית הדופק.
    בהולטר האם מדובר על הפרעת קצב ממש או סנוס אריתמיה?
    נראה לי שהילד זקוק לברור מסודר של קרדיולוג ילדים שיעבור על כל הנתונים כולל הספור, האקג ההולטר וישלים אקו לב ואם צריך בדיקות נוספות

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    נחמה
    06/04/2018

    עדיין מחלת חומר הלבן בברור הכיוון הכי מוביל הינו מחלה מיטוכונדריאלית.
    יש לו חולשה הרבה פעמים כאילו שאבו ממנו את הכוח והוא צריך לנוח הרבה זמן ( לפעמים שעות) או כשהולכים אומר שקשה לו ומבקש לנוח , לפעמים הוא מתנשם בכבדות או מתלונן על כאבי חזה. מבחינת פרכוסים כיום בעיקר יש לו פרכוסים חלקיים פשוטים או אירועי התנתקות. רוב מקרי עליית הדופק היו או במנוחה או בפעילות מתונה כמו משחק בישיבה או הליכה קלה עם עצירות.
    מבחינת ההולטר צירפתי את הדוח המפורט


    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פענוח בדיקת א.ק.ג לאחר צינתור
    גיא
    30/03/2018

    שלום רב

    הבן שלי עמית בן 3, חולה במחלה גנטית נדירה שפוגעת בין היתר בלב והופיעה אצל מספר רב של אנשים במשפחה.

    עמית עבר לאחרונה צינתור לב לסגירת ASD גדול מאוד.

    הQTC במספר בדיקות עוקבות יוצא מאוד מוארך (500-570 מילישניות) לפני נוסחת באזט.

    בא.ק.ג שלו מופיע גל אפסילון בחיבורי החזה, בולט בעיקר בחיבור של V1.

    אצלי יש ברוגדה סוג 2 כאשר במקרה בודד הופיע תבנית ברוגדה סוג 1 לאחר אירוע חום של 40 מעלות.

    במשפחה ידוע על מקרים של הפרעות קצב ואף מוות בגיל מוקדם אם כי לא פתאומי ככל הידוע לי.

    האם הא.ק.ג חשוד כמשהו פתולוגי? בא.ק.ג מלפני חצי שנה גלי הT בחיבור V5 אינם הפוכים וכעת הם הפוכים. כמו כן גלי הP בחיבור V2 דומיננטים בהרבה וכך גם גל הT.

    שתי התמונות הראשונות- מהשבוע האחרון

    שתי התמונות לאחר מכן-מלפני שנה

    אודה לעזרתך.



    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תמונה 2-א.ק.ג מהשבוע האחרון

    גיא
    30/03/2018


    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תמונה 3-א.ק.ג מלפני כשנה

    גיא
    30/03/2018


    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תמונה 4-א.ק.ג מלפני שנה

    גיא
    30/03/2018


    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אקג בילד

    ד''ר אברהם מתתיהו
    06/04/2018

    הי
    זה יהיה לא רציני מצידי לפרש את התרשימים שנשלחו בצורה כזו. קשה מאד לקרוא אותם כך וגם קשה לבדוק בצורה טובה את ה QT.
    לגבי השינויים ב גל T ב V5, יש לזכור ששינוי קטן במקום המדבקות בחיבורי החזה יכול לתת את ההבדל.
    כמוכן יש לי הרושם לפי צורת ה QRS בחיבורי החזה שגם המקום של V2 ו V3 התחלף או אינו נכון. בנוסף לכך עצם הסגירה של ASD גדול מביאה לכך שהחדר הימני שהיה גדול מאד קטן בהרבה וזה יכול להביא לשינויים מסוימים בגלל שינוי במנח של המחיצה הבין חדרית .
    נראה לי שכדאי שתראה את התרשימים עצמם לקרדיולוג הילדים שיוכל לפרש אותם ולעשות המדידות הנדרשות

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול שיניים וטיפול מונע
    סמיילי
    20/03/2018

    היי ד״ר מתיתיהו
    בת 35, בעברי ניתוח לב פתוח ( גיל 16)
    עקב מום מולד
    תיקון - ALCA FROM PA
    וכן בהמשך דלקת ממושכת סביב הלב שטופלה בסטרואידים.
    קובץ מצורף
    לפני כשבוע הייתי בטיפול שיננית, כ- 20/25 דק לפני כן לקחתי טיפול מונע של אנטיביוטיקה מוקסיפן פורטה 2 גר
    בשעות הערב של יום הטיפול הרגשתי רגישות בחניכיים, שמלווה אותי עד היום( בדיוק שבוע מהטיפול) היום ראיתי שיש קצת מוגלה( פס דקיק) באזור הרגישות..
    השאלה, האם להילחץ? או שהטיפול המונע כבר מגן עליי מפני כל סכנה?
    אגב.. במהלך כל השבוע עשיתי שטיפות של מלח מומס במים, ואפילו ניסיתי לחטא עם לימון..,


    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך טיפול שיניים וטיפול מונע

    סמיילי
    20/03/2018

    לגבי החניכיים, מחר אני אמורה להיפגש עם רופאת שיניים. כך שזה בטיפול.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה של זהום בחניכיים באשה שעברה תקון של מום בלב

    ד''ר אברהם מתתיהו
    20/03/2018

    הי
    הטפול המונע שלקחת חד פעמי לפני טפול השיניים אמור לטפל רק בכניסת חיידקים בזמן הטפול ולא בזהום מאוחר יותר.
    את כרגע שבוע אחרי. את צריכה להתייעץ עם רופא השיניים , אם יש סימני זהום יתכן שיהיה צורך בטפול אנטיביוטי

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה של זיהום בחניכיים המשך

    סמיילי
    20/03/2018

    מבחינת החניכיים, אין בעיה אם אני צריכה לקחת אנטיביוטיקה , מחר אני אדבר עם רופאת השיניים, כמובן שהיא מודעת למצבי.
    השאלה אם יש סיכון שהדלקת בלב יכולה לחזור ?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עזרה בפענוח אקו לב עובר שבוע 22
    עדי
    09/03/2018

    שלום רב
    שלחו אותי מהסקירת מערכות המורחבת בשבוע 22 ישר לאקו לב עובר כי הרופא לא הדגים את הקשת הדוקטאלית והקשת האאורטלית.
    הרופא פשוט שלח אותי ולא הסביר.
    מה בדיוק חסר להם שם אני רוצה להבין
    והאם זה מום בלב שבגינו עושים הפלה?

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קשת אאורטלית ודוקטלית לא הודגמו בסקירה

    ד''ר אברהם מתתיהו
    09/03/2018

    הי
    לא הייתי עושה מזה עניין. קרוב לוודאי שההדמיה הייתה קשה והרופא לא ראה כל מה שצריך.
    יש צורך להשלים אקו לב עובר

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התגלתה הרחבה באאורטה העולה
    אירינה
    01/03/2018

    שלום,

    במהלך בדיקת אקו לילדה בת שנה ו-4 חודשים
    התגלתה הרחבה באאורטה עולה
    ascending 21, z=4.71
    ridge 11, cusps 14, anulus 11
    הרפוא שביצע אמר שאין מה לדאוג שזאת הרחבה מלידה ויש לבצע מעקב של פעם בשנה לראות איך זה מתנהג.
    היא עברה בדיקת אקו בגיל 3 חודשים ושם לא הייתה הרחבה.
    האם הרחבה כזאת במלהך שנה היא מסוכנת?
    יש צורך בבדיקה חוזרת?
    תודה על העזרה

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הרחבה של אבי העורקים בילדה בת כ שנה

    ד''ר אברהם מתתיהו
    01/03/2018

    הי
    יש סבות רבות להרחבה של אבי העורקים בין השאר מסתם אאורטלי דו עלי (האם זה נבדק?)
    יש גם מחלות גנטיות שבהן יש הרחבה של אבי העורקים.
    נראה לי קצת לא רגיל שבגיל 3 חודשים היה תקין וכעת זה רחב למדי לגיל. האם הבדיקות נעשו ע"י אותו בודק? הם יש תסמונת מרפן במשפחה? או מחלות אחרות של רקמת חבור?
    אני נוהג לשלוח מקרים כאלה לברור גנטי.
    לדעתי אכן כדאי לשמוע דעה נוספת והמשך מעקב.
    בשלב זה אין כנראה סיכון של ממש אך אם אבי העורקים ממשיך להתרחב לערכים מסוכנים זה כמובן מעלה את הסיכוי לדיסקציה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • VSD קטן מוסקולרי ללא משמעות המודינמית
    ליאת
    23/02/2018

    שלום,
    ביצעתי לפני מספר ימים סקירה מוקדמת (שבוע 15+4)ונמצא VSD קטן מוסקולרי, כעת ללא משמעות המודינמית.
    ידוע לי שעלי לבצע בדיקת מי שפיר+צ'יפ גנטי וגם לעבור אקו לב.
    אשמח לדעת מהם הסיכויים לתסמונת כרומוזומלית במקרה כזה, ומה המשמעות לממצא הזה לילוד מבחינה סמפטומטית וטיפולית.
    תודה רבה

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • vsd שרירי קטן בעובר

    ד''ר אברהם מתתיהו
    23/02/2018

    עניתי על שאלה דומה ל אחרונה. ראי תשובה בעניין באותו עמוד

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מום באקו לב עוברי
    מודאגת
    21/02/2018

    שלום.הריון מתרומה.תורמת בת 26. שקיפות עורפית תקינה 0.7ממ, חלבון עוברי מרובע תקין 1:2000,סקירה מוקדת ומאוחרת תקינות.נמצאת במעקב הריון בסיכון עקב צירים ודינמיקה צווארית (מקבלת אנדומטרין,פרסולט,קרטיה,קורב צלסטון).הומלץ לעשות אקו לב עובר בגלל שזה הריון ivf למרות שלא היה שום סימן/חשד למשהו לא תקין.
    התברר שיש בעיה רצינית. מצ"ב סיכום הבדיקה. נשלחתי לייעוץ גנטי בעוד 3 שבעות. כנראה יומלץ על מי שפיר שמכוסן במקרה שלי(צירים וקיצור צוואר הרחם).
    לפני כמה ימים גילו שיש לי סוכרת הריון אבל כבר יומיים אני מודדת עם המכשיר וערכים תקינים.אני שבוע 28+.
    1.מה דעתך על תוצאות הבדיקה?
    2.האם לדעתך ומהנסיון שלך זו בעיה רק של הלב או שזה כתוצאה מאיזושהי בעיה גנטית?
    3.מה הסיכון שזה יכול להסתדר לבד אחרי הלידה ללא ניתוח?
    4.האם מנתחים פגים?ומאיזה שבוע?
    תודה רבה רבה


    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דף 2 של אקו לב

    מודאגת
    21/02/2018


    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ממצא באקו לב עובר

    ד''ר אברהם מתתיהו
    21/02/2018

    נראה לי שתוארה אסימטריה קלה של החדרים שאינה בהכרח בעיה.
    יש חשד לקוארקטציה (שקשה לאבחן בעובר) וכן מצוין שיש הדמיה קשה.
    לפיכך נראה לי שרצוי לעשות בדיקה נוספת של אקו לב עובר לנסות טוב יותר לפני שמגיעים למסקנות

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • המשך שאלה

    מודאגת
    22/02/2018

    תודה רבה לך על תשובה מבהירה.
    אני מבינה שזה בינתים חשד ולא אבחנה אבל הרופאה שביצעה את הבדיקה אמרה שיש די הרבה סימנים לחשד (חדר ימין יותר גדול. קשת בזוית חריגה וsherf). בבקשה עוד כמה שאלות.
    האם יתכן שב2 הסקירות לא כלום אפילו רמז לבעיה?
    באיזה בית חולים עדיף ללדת במידה ונצטרך ניתוח?
    האם תמיכה הרמונלית שלקחתי עד שבוע 12 ועכשיו תרופות כמו קרטיה ופרסולט יכולים לגרום לבעיה בלב העובר?
    מהנסיון שלך -האם בעיה בלב זו בעיה לפני עצמה או קשורה לבעיות גנטיות?
    תודה וסליחה ען האורך....

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חשד לקוארקטציה בעובר

    ד''ר אברהם מתתיהו
    23/02/2018

    הי. אני חושב שהכי נכון בשבילך זה לקבל דעה נוספת לגבי אקו לב עובר.
    בהנחה שיש חשד מאד גבוה לקוארקטציה , רצוי ללדת במקום שיש קרדיולג ילדים נגיש שיכול לעשות אקו ולאבחן ויש פגיה שבה ניתן להשגיח על התינוק. במקרים אלה לעתים צריך לתת תרופה מסוימת שמשאירה את הדוקטוס פתוח. ובמקביל כאשר יש אבחנה ברורה אחרי הלידה, מארגנים ניתוח. אם האבחנה ברורה למדי בעובר אפשר ללדת גם בבית חולים שבו ניתן גם לעשות את הניתוח. (למרות שזה לא ממש קריטי בעיני).
    לגבי עניין גנטי, אם אנחנו די בטוחים שיש בעיה בלב בד"כ אנו מפנים לייעוץ גנטי ולרוב זה ימליץ בצוע מי שפיר וצ'יפ גנטי.
    מכל אלה את מבינה שחשוב לנסות לקבל אקו לב עובר יותר אבחנתי
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה





לקביעת תור עם ד"ר אברהם מתתיהו

מלא טופס זה ופנה אל ד"ר אברהם מתתיהו